Makumatka Baskimaalle Espanjaan Olympia Kaukomatkatoimisto

Makumatka Baskimaahan

- herkuttelumatka Espanjassa
6
päivää
alk. 3 180 €/hlö
Uutuus

Espanjan Baskimaa tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille, mutta erityisesti makuaistia kutkutellaan monilla paikallisilla herkuilla. Lähde maistelemaan pintxoja ja muita herkkuja paikallisten viinien ja siidereiden kera, käy Guggenheim-museossa Bilbaossa ja nauti San Sebastianin huikeista maisemista.

Matka Pohjois-Espanjan kulinarismiin ja kulttuuriin

Matkareitti
Bilbao
3 yötä
Añana ja La Rioja
retki
San Sebastián
2 yötä

Biskajanlahden rannalla sijaitsevalla Baskimaalla on monella ravintolalla Michelin-tähtiä, niitä on täällä tihemämpään kuin muualla maailmassa. Frank Gehryn suunnittelema Guggenheimin museo on tehnyt Bilbaosta tunnetun ympäri maailman. Tutustumme museoon ja muihin Bilbaon alueen nähtävyyksiin.

Paikallisten pintxos-baarien vitriinit tarjoavat myös ruhtinaallista silmänruokaa mielikuvituksellisine välipaloineen.

Txakoli-valkoviinillä ja siiderillä monet herkut huuhtoutuvat helposti parempiin suihin. Käymme La Riojan viinialuella kahdella viinitilalla maistelemassa alueen viinejä.

Baskimaan rannikkokaistale vehreine kukkuloineen ja idyllisine kalastajakylineen on maisemiltaan ainutlaatuinen

Añanassa tutustumme ikivanhaan ja uudelleen henkiin herätettyyn elinkeinoon, suolan valmistukseen. Puiset suolalaiturit täyttävät jälleen pienen kylän rinteet. San Sebastián on Baskimaan kauneimpia kaupunkeja ja kiistämätön gastronomian kehto.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa, täysihoito-ateriat useimpina päivinä, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, lento- ja turistiverot sekä paljon muuta. Suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta alk. 560 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

8. – 13.7.2023 2. – 7.10.2023

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (täysihoito 4 matkapäivänä)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Euroopan suurin kauppahalli Mercado de la Ribera Bilbao Espanja
Helsinki – Bilbao

1. päivä, lauantai Lähtö Helsingistä (Lufthansa) klo 6.15 Münchenin kautta (Lufthansa) Bilbaoon, jonne saavumme klo 10.50. Majoitumme 3 yöksi ensimmäisen luokan Carlton-hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (P)

Vaijerin varassa oleva gondoli kuljettaa autoja Vizcayan silta Bilbao Espanja
Bilbao

2. päivä, sunnuntai  Bilbao on perinteisesti ollut raskaan teollisuuden keskus. Kauan sen vauraus perustui rautaan ja satamaan, mutta muutama vuosikymmen sitten laman myötä kaupunki joutui miettimään talousrakenteensa uusiksi. Uudeksi perustaksi otettiin palvelu- ja matkailusektori. Onnenpotkuksi koitui Frank Gehryn suunnittelema Guggenheimin museo, joka avattiin vuonna 1997. Guggenheim on nykyisin kaupungin tunnetuin maamerkki ja kolmikymmenkertaistanut matkailijamäärät reilussa 20 vuodessa. Tutustumme museorakennukseen ja sen taidekokoelmiin kaupunkikierroksellamme. Käymme myös keskustan ulkopuolella Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvalla Vizcayan sillalla. Erikoinen silta rakennettiin yli sata vuotta sitten rautateollisuuden kukoistuskaudella ja se on edelleen käytössä. Vaijereiden varassa riippuva gondoli kuljettaa autoja Nerviónjoen yli kahdeksan minuutin välein. Ihailemme maisemia sillan ylätasanteelta lähes 50 metrin korkeudesta.
Lounaalla ja päivällisellä nautimme paikallisen keittiön antimista. (A, L, P)

Marques de Riscal -viinitila La Rioja Espanja
Añana – La Rioja

3. päivä, maanantai Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla 70 kilometrin päähän Añanan pikkukylään. Tutustumme Añanan suolatuotantoon, jolla on vuosituhantiset perinteet. Suolan merkitys entisaikoina oli huomattavasti tärkeämpi kuin nykyisin. Añanan kulta- (tai paremminkin suola-) aikaa kesti 1500-luvun loppupuolelta aina 1800-luvun lopulle, jolloin valtion suolamonopoli alkoi murentua. Samalla alkoi myös tuotantolaitosten rappeutuminen, jonka tuloksena monet puiset suolalaiturit romahtivat. Tulevaisuus näyttää kuitenkin valoisalta, koska vanhat menetelmät on otettu uudelleen käyttöön ja laiturit on korjattu perinteiden mukaisesti.

Matkamme jatkuu erinomaisista viineistään tunnetulle La Riojan alueelle. Cantabrian vuorten kosteasta rannikkokaistaleesta eristämässä Riojassa vallitsee viinituotannolle suotuisa lauhkean vyöhykkeen mannerilmasto. Viinit luokitellaan täällä neljään kategoriaan, joista nuorin on vajaan vuoden ajan tammitynnyreissä kypsynyt Rioja. Crianzan kypsytys kestää vähintään kaksi vuotta, Reservan kolme, ja laadukkaimman, Gran Reservan, vähintään viisi vuotta. Päivän aikana käymme kahdella tilalla maistelemassa viinejä. Myös lounaan syömme viinitilalla. Päivän päätteeksi on jälleen tarjolla gastronominen elämys Bilbaossa. (A, L, P)

Txakoli on raikas valkoviini Baskimaa Espanja
Bilbao – San Sebastian

4. päivä, tiistai Kokopäiväretkellä Biskajanlahden rannikolle katselemme rosoisten kallioiden, hiekkaisten lahdenpoukamien ja idyllisten pikkukylien pittoreskia maisemaa. Rannan rehevää kasvillisuutta ylläpitää erityisesti talven kostea meri-ilmasto. Näemme retkellämme muun muassa Gaztelugatxen kalliosaaren, jonka yhdistää mantereeseen vain kapea kivikannas. Saaren huipulla on lähes tuhat vuotta vanha Johannes Kastajalle pyhitetty kappeli. Pysähdymme paikalla reiluksi tunniksi, jolloin halukkailla on mahdollisuus kävellä kappelille ihailemaan maisemia. Käymme myös Guernican vuoden 1937 pommituksista kertovassa rauhanmuseossa. Niiden aiheuttamasta tuhosta Pablo Picasso maalasi samannimisen kuuluisan Guernica-taulunsa.

Rannikon laaksoissa ja kukkuloilla vallitsee aivan oma ja baskimaan viineille erityisen arominsa antava mikroilmasto. Alkuperäisistä Hondarrabi Zuri- ja Hondarrabi Beltza -rypäleistä saadaan raikasta txakoliksi kutsuttua valkoviiniä. Tutustumme yhteen alueen viinitiloista, jossa txakolia maistellaan. Lounas tarjoillaan baskityyliin. Matka jatkuu San Sebastianiin, jossa majoitumme 2 yöksi kaupunkialueella sijaitsevaan ensimmäisen luokan Orly-hotelliin (★★★★). Päivällisellä herkuttelemme jälleen paikallisittain. (A, L, P)

Mielikuvituksellisia pintxoja San Sebastian Baskimaa Espanja
San Sebastián

5. päivä, keskiviikko San Sebastiánia (baskiksi Donostia) kutsutaan Pohjois-Espanjan helmeksi. Se sijaitsee kauniissa Biskajanlahden poukamassa vihreiden kukkuloiden ympäröimänä. San Sebastián tunnetaan erityisesti värikkäistä pikkunaposteltavistaan eli pintxoistaan. Vain mielikuvitus on rajana, kun mestarikokit kehittelevät toinen toistaan herkullisemman näköisiä ja makuisia kulinaarisia elämyksiä. Paikalliseen tapaan iltaa vietetään useammassa baarissa kierrellen ja pintxoja maistellen. Kyytipojaksi käy lasillinen paikallista siideriä, joka on erinomainen vaihtoehto viinille ja oluelle.

Tutustumme kaupunkiin aamupäivän aikana ja käymme muun muassa Igueldo-kukkulalla, mistä merenlahtien kauneus avautuu kaikessa upeudessaan. Lounaaksi nautimme tietysti pintxoja paikalliseen tapaan baarissa. Iltapäivällä on vapaa-aikaa aina jäähyväispäivälliseen asti. (A, L, P)

lento

6. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen kuljetus Bilbaon lentokentälle. Lentomme (Lufthansa) lähtee klo 11.30 Münchenin kautta (Lufthansa) kohti Helsinkiä, jonne saavumme klo 23.40. (A)

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (täysihoito 4 päivänä, puolihoito 2 päivänä)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Euroopan suurin kauppahalli Mercado de la Ribera Bilbao Espanja
Helsinki – Bilbao

1. päivä, maanantai Lähtö Helsingistä (Lufthansa) klo 12.50 Münchenin kautta (Lufthansa) Bilbaoon, jonne saavumme klo 18.00. Majoitumme 3 yöksi ensimmäisen luokan Carlton-hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (P)

Vaijerin varassa oleva gondoli kuljettaa autoja Vizcayan silta Bilbao Espanja
Bilbao

2. päivä, tiistai  Bilbao on perinteisesti ollut raskaan teollisuuden keskus. Kauan sen vauraus perustui rautaan ja satamaan, mutta muutama vuosikymmen sitten laman myötä kaupunki joutui miettimään talousrakenteensa uusiksi. Uudeksi perustaksi otettiin palvelu- ja matkailusektori. Onnenpotkuksi koitui Frank Gehryn suunnittelema Guggenheimin museo, joka avattiin vuonna 1997. Guggenheim on nykyisin kaupungin tunnetuin maamerkki ja kolmikymmenkertaistanut matkailijamäärät reilussa 20 vuodessa. Tutustumme museorakennukseen ja sen taidekokoelmiin kaupunkikierroksellamme. Käymme myös keskustan ulkopuolella Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvalla Vizcayan sillalla. Erikoinen silta rakennettiin yli sata vuotta sitten rautateollisuuden kukoistuskaudella ja se on edelleen käytössä. Vaijereiden varassa riippuva gondoli kuljettaa autoja Nerviónjoen yli kahdeksan minuutin välein. Ihailemme maisemia sillan ylätasanteelta lähes 50 metrin korkeudesta.

Lounaalla ja päivällisellä nautimme paikallisen keittiön antimista. (A, L, P)

Marques de Riscal -viinitila La Rioja Espanja
Añana – La Rioja

3. päivä, keskiviikko Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla 70 kilometrin päähän Añanan pikkukylään. Tutustumme Añanan suolatuotantoon, jolla on vuosituhantiset perinteet. Suolan merkitys entisaikoina oli huomattavasti tärkeämpi kuin nykyisin. Añanan kulta- (tai paremminkin suola-) aikaa kesti 1500-luvun loppupuolelta aina 1800-luvun lopulle, jolloin valtion suolamonopoli alkoi murentua. Samalla alkoi myös tuotantolaitosten rappeutuminen, jonka tuloksena monet puiset suolalaiturit romahtivat. Tulevaisuus näyttää kuitenkin valoisalta, koska vanhat menetelmät on otettu uudelleen käyttöön ja laiturit on korjattu perinteiden mukaisesti.

Matkamme jatkuu erinomaisista viineistään tunnetulle La Riojan alueelle. Cantabrian vuorten kosteasta rannikkokaistaleesta eristämässä Riojassa vallitsee viinituotannolle suotuisa lauhkean vyöhykkeen mannerilmasto. Viinit luokitellaan täällä neljään kategoriaan, joista nuorin on vajaan vuoden ajan tammitynnyreissä kypsynyt Rioja. Crianzan kypsytys kestää vähintään kaksi vuotta, Reservan kolme, ja laadukkaimman, Gran Reservan, vähintään viisi vuotta. Päivän aikana käymme kahdella tilalla maistelemassa viinejä. Myös lounaan syömme viinitilalla. Päivän päätteeksi on jälleen tarjolla gastronominen elämys Bilbaossa. (A, L, P)

Txakoli on raikas valkoviini Baskimaa Espanja
Bilbao – San Sebastian

4. päivä, torstai Kokopäiväretkellä Biskajanlahden rannikolle katselemme rosoisten kallioiden, hiekkaisten lahdenpoukamien ja idyllisten pikkukylien pittoreskia maisemaa. Rannan rehevää kasvillisuutta ylläpitää erityisesti talven kostea meri-ilmasto. Näemme retkellämme muun muassa Gaztelugatxen kalliosaaren, jonka yhdistää mantereeseen vain kapea kivikannas. Saaren huipulla on lähes tuhat vuotta vanha Johannes Kastajalle pyhitetty kappeli. Pysähdymme paikalla reiluksi tunniksi, jolloin halukkailla on mahdollisuus kävellä kappelille ihailemaan maisemia. Käymme myös Guernican vuoden 1937 pommituksista kertovassa rauhanmuseossa. Niiden aiheuttamasta tuhosta Pablo Picasso maalasi samannimisen kuuluisan Guernica-taulunsa.

Rannikon laaksoissa ja kukkuloilla vallitsee aivan oma ja baskimaan viineille erityisen arominsa antava mikroilmasto. Alkuperäisistä Hondarrabi Zuri- ja Hondarrabi Beltza -rypäleistä saadaan raikasta txakoliksi kutsuttua valkoviiniä. Tutustumme yhteen alueen viinitiloista, jossa txakolia maistellaan. Lounas tarjoillaan baskityyliin. Matka jatkuu San Sebastianiin, jossa majoitumme 2 yöksi kaupunkialueella sijaitsevaan ensimmäisen luokan Orly-hotelliin (★★★★). Päivällisellä herkuttelemme jälleen paikallisittain. (A, L, P)

Mielikuvituksellisia pintxoja San Sebastian Baskimaa Espanja
San Sebastián

5. päivä, perjantai San Sebastiánia (baskiksi Donostia) kutsutaan Pohjois-Espanjan helmeksi. Se sijaitsee kauniissa Biskajanlahden poukamassa vihreiden kukkuloiden ympäröimänä. San Sebastián tunnetaan erityisesti värikkäistä pikkunaposteltavistaan eli pintxoistaan. Vain mielikuvitus on rajana, kun mestarikokit kehittelevät toinen toistaan herkullisemman näköisiä ja makuisia kulinaarisia elämyksiä. Paikalliseen tapaan iltaa vietetään useammassa baarissa kierrellen ja pintxoja maistellen. Kyytipojaksi käy lasillinen paikallista siideriä, joka on erinomainen vaihtoehto viinille ja oluelle.

Tutustumme kaupunkiin aamupäivän aikana ja käymme muun muassa Igueldo-kukkulalla, mistä merenlahtien kauneus avautuu kaikessa upeudessaan. Lounaaksi nautimme tietysti pintxoja paikalliseen tapaan baarissa. Iltapäivällä on vapaa-aikaa aina jäähyväispäivälliseen asti. (A, L, P)

lento

6. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen kuljetus Bilbaon lentokentälle. Lentomme (Lufthansa) lähtee klo 11.30 Münchenin kautta (Lufthansa) kohti Helsinkiä, jonne saavumme klo 18.55. (A)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Makumatka Baskimaahan
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat (täysihoito 4 päivänä)
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Makumatka Baskimaahan

Lisämaksu 1h huoneesta 560 €.

Tarkista passin tai virallisen henkilökortin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa.

Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Huom! Osa ravintoloista saattaa valmistaa vain ja ainoastaan omien reseptiensä mukaisia annoksia, jotka saattavat sisältää allergikoille soveltumattomia raaka-aineita. Näitä annoksia ei välttämättä muunnella matkustajien toiveiden mukaan. Näin ollen emme voi taata täysipainoisia ruokailuja ruoka-allergikoille tai muista syistä erityisruokavaliota noudattaville.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 550 €. Loppumaksu erääntyy 35 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehto B: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
6 päivää alk./hlö 3 180 €
 • 8.7.2023 - 13.7.2023
  alk. 3 280€/hlö
 • 2.10.2023 - 7.10.2023

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää matkasta Baskimaahan