Cancalen-rantaviivaa-Ranska-Olympia

Matka Normandian rannikolle, Jerseyn saarelle ja Pariisiin

- myös St Michelin luostarisaari ja paikalliset herkut
6
päivää
alk. 3 450 €/hlö
Uutuus

Matkamme aikana näemme Normandian maihinnousun maisemia, Pariisin nähtävyydet ja käymme myös Englannin kanaalin ehkä kuuluisimmalla saarella, Jerseyllä. Majoitumme ensin historiallisessa mutta hyvin eläväisessä Saint-Malon satamakaupungissa ja matkan viimeisen yön Pariisissa.

Matka Normandian rannikon ja Englannin kanaalin maisemiin

Matkareitti
Saint-Malo
4 yötä
Cancale ja Mont St Michel
retki
Jersey
retki
Normandian rannikko
retki
Pariisi
1 yö

Matka Normandian rannikolle vie meidän mielenkiintoisiin kohteisiin. Majoitumme Saint-Malon kaupungissa, joka on monen mielestä Bretagnen tunnelmallisin kaupunki. Vanhat suojamuurit, kapeat kivetyt kadut, jämäkät kivitalot ja satama antavatkin kaupungille oman taianomaisen leimansa. Kaupunki on kuulu myös vuorovedestään – lasku- ja nousuveden ero on jopa 14 metriä. Saint-Malosta saa mukavasti käsityksen kiertämällä kävellen vallimuuria, ”La Citadellea". Muurilta on upeat maisemat niin merelle kuin vanhaan kaupunkiin.

Teemme Saint-Malosta retkiä - St Michelin luostarisaarelle, Cancalen osteritorille ja Normandian maihinnousurannikolle sekä Jerseylle

Jerseyn saari tarjoaa henkeäsalpaavan kaunista maaseutua vanhanaikaisine kylineen, satoja vuosia vanhoja linnoja ja jylhiä rantakallioita. Englannin kanaalissa sijaitseva, 14 km leveä ja 8 kilometriä pitkä saari kuuluu hallinnollisesti Iso-Britannialle, vaikka sijaitseekin lähempänä Ranskan rannikkoa.

Tämän vuoden kesäkuun alussa, 6.6.2024, tulee kuluneeksi tasan 80 vuotta D-Daysta, Normandian maihinnoususta. Päivä muutti ratkaisevasti toisen maailmansodan kulkua ja alueella on lukuisia museoita ja muistomerkkejä tuosta ajasta. 

Matkan päätteeksi yövymme vielä Pariisissa ja tutustumme tämän kiehtovan kaupungin nähtävyyksiin kiertoajelulla

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hinta sisältää lennot, majoituksen 2h huoneessa, ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket pääsymaksuineen sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta 750 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

31.8. – 5.9.2024

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen
Helsinki – Pariisi – Saint-Malo

1. päivä, lauantai Lentomme (Finnair) Helsingistä Pariisiin lähtee aamuvarhaiselle klo 07.35 ja Pariisiin, Charles de Gaullen lentokentälle, saavumme klo 09.40. Bussikuljetus Pariisin keskustassa sijaitsevalle Montparnassen rautatieasemalle. Nousemme junaan ja matkaamme Ranskan maaseutua ihaillen kohti Saint-Malon kaupunkia Englannin kanaalin rannalla, jonne saavumme iltapäivällä viiden aikaan. 

Rautatieasemalta bussikuljetus Oceania Saint Malo – hotelliin (★★★★), johon majoitumme neljäksi yöksi. Hotelli sijaitsee aivan meren rannalle. Illallinen kaupungilla, hotellin läheisyydessä. (P) 

Mont-St-Michelin-luostarisaari-Ranska
Cancale ja Mont St Michel

2. päivä, sunnuntai Aamupäivällä nousemme bussiin ja matkaamme reilun puolen tunnin matkan Cancalen osteritorille maistelemaan Mont St Michelin lahden ostereita. Cancalen osteriviljely on listattu Ranskan aineettoman kulttuuriperinnön joukkoon. Lahden vuorovesien rytmittämänä osterit kehittävät niille luonteenomaisen vahvan maun. Laskuveden aikaan voi nähdä osteriviljelmien laajuuden – kaikkiaan 730 hehtaaria.  

Cancalesta jatkamme läheiselle Mont St Michelin luostarisaarelle, joka on Pariisin ulkopuolella Ranskan vierailluin turistikohde. Mont St Michelin luostarin syntyhistoria on kiehtova. Piispa Aubert näki vuonna 708 näyn, jossa arkkienkeli Mikael kehoitti häntä rakentamaan vuorelle luostarin ja vuosisatojen kuluessa tuosta pienestä kappelista on kasvanut Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva ihme. Luostarisaari kaikkine rakennuksineen on kokonaisuus keskiaikaista arkkitehtuuria ja luostarista on huimaavat näköalat. Nautimme lounaan Mont St Michelin saarella ja illaksi palaamme Saint-Maloon.(A, L) 

Goreyn-kyla-ja-Chateau-Mont-Orgueilin-linnoitus-Jersey
Jersey

3. päivä, maanantai Aamulla todella aikaisin saamme hotellista mukaan aamiaispaketin ja lähdemme klo 5.15 kohti satamaa, josta matkaamme lautalla Jerseyn saarelle. Suuret vuorovesivaihtelut määrittelevät laivojen aikataulut. Merimatka kestää tunnin ja 20 minuuttia, ja sen aikana on mahdollista nauttia virvokkeita ja tehdä tax free-ostoksia.
Aluksen saavuttua Jerseyn pääkaupunkiin, St Hélieriin, teemme tutustumiskierroksen kaupungissa. Aamupäivällä on myös hetki aikaa kierrellä St Hélierissä ominpäin. Nautimme kaupungissa yhteisen lounaan ennen kuin suuntaamme saarikierrokselle.

Kierroksen aikana näemme mm. St Aubinin lahden ja sen viehättävän pikkusataman välimerellisine kasvustoineen, Gorbièren mahtavan majakan ja St Ouenin lahden. Kierros jatkuu saaren pohjoisosan jyrkkiin ja rikkonaisiin kalliomaisemiin ja Sainte Catherinen lahdelle saaren itäosaan. Tutkimusretkemme huipentuu Goreyn värikkääseen kylään, jonka kyläkuvaa hallitsee keskiaikainen Chateau Mont Orgueilin linnoitus. 

Takaisin Saint-Malossa olemme illalla klo 22 jälkeen.  (A, L)

Omaha-Beach-ja-muistomerkki-Normandia-Ranska
Normadian maihinnousun maisemat, 80v juhlavuosi

4. päivä, tiistai Kokopäiväretkemme vie meidät tutustumaan Normandian maihinnousurannikkoon. Liittoutuneiden maihinnousu Normandian rannikolla 6. kesäkuuta 1944 (D-Day) oli yksi toisen maailmansodan tärkeimmistä sotilasoperaatioista ja merkitsi sodan käännekohtaa. Maihinnousua seurasi verinen taistelu (Bataille de Normandie), joka jatkui yli kaksi kuukautta ja jonka aikana liittoutuneet murtautuivat yhä syvemmälle saksalaisten selän taakse. Taistelu päättyi Pariisin valtaukseen ja Chambois’n motin antautumiseen.

Ranskalaiset todella vaalivat näitä maihinnousun muistoja, muistomerkkejä pidetään yllä huolella ja velvollisuudentuntoisesti. Yhä edelleen sodanajan esineitä kerätään museoihin ja niiden esillepanoa kehitetään. Museoita on paljon ja kaikki kertovat tarinaa sodasta, mutta myös ihmisistä sodan keskellä.

Erityisen tunnettuja ovat koodinimillään tunnetut rannat, kuuluisin niistä Omaha Beach ja sen edustalla oleva laaja hautausmaa, jonne on haudattu viivasuorissa riveissä Normandian maihinnousussa kuolleita liittoutuneiden sotilaita.

Nautimme lounaan Englannin kanaalin rannalla ja palaamme illaksi Saint-Maloon. (A, L)

Normandian-herkkuja-Ranska
Saint-Malo – Pariisi

5. päivä, keskiviikko Aamiaisen jälkeen nousemme bussiin ja aloitamme matkan kohti Pariisia. 

Matkan varrella vierailemme perinteisessä normandialaisessa tislaamossa. Tila tarjoaa hienovaraisin makuyhdistelmin mm. Camembert, Pont l’Evéque ja Livarot juustoja sekä tilan tuottamia omenajuomia eli siideriä, pommeauta (omenamehun ja omenabrandyn sekoitus), poiréta ja calvadosta. Matkalla kohti Pariisia nautimme myös lounaan.

Majoitumme Hampton by Hilton Paris Clichy -hotelliin (★★★★), hieman Pariisin rajojen ulkopuolella Clichyssä. Hotellista on n. 10 minuutin kävelymatka metroasemalle, jos illalla haluat käydä katsomassa Pariisin katuvilinää iltavaloissa. (A, L)

Eiffel-torni-Pariisi-Ranska
Pariisi – Helsinki

6. päivä, torstai Aamupäivällä aloitamme kiertoajelun Pariisissa, joka tunnetusti tarjoaa jokaiselle jotakin. Pariisissa on 200 miljoonaa vierailijaa vuodessa, 1449 hotellia, 200 kirkkoa, 297 metroasemaa, 455 puistoa ja puutarhaa, 141 museota, 15 000 ravintolaa ja kahvilaa, 17 500 putiikkia ja 37 siltaa ja tietysti lähes 2,2 miljoonaa pariisilaista.

Kierroksemme aikana näemme Pariisin tärkeimmät nähtävyydet: Champs-Elyséen, Eiffel-tornin, Seinen rantakadut, Concorde-aukion, Vendomen aukion, Oopperan, Louvren taidemuseon, Notre Damen ja paljon muuta.

Päivän aikana nautimme lounaan ja kierros päättyy Charles de Gaullen lentokentälle, josta Finnairin kone nousee klo 18.55 ja saapuu Helsinkiin klo 22.50. (A, L)

Hotellit

Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.
Olympia ei vastaa ulkopuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.

Oceania, Saint-Malo

Aivan meren rannalla sijaitseva hyvän keskitason hotelli. Comfort-luokan huoneet (ei merinäköalaa), ilmainen wifi. Hotellissa sisäuima-allas, spa ja turkkilainen sauna sekä baari.

Hampton by Hilton , Pariisi, Clichy

Hyvän keskitason hotelli Pariisin lähellä, Clichyssä. Ilmainen wifi, tilavat huoneet. Lähimmälle metroasemalle n 10 min kävely ja metro keskustaan n 20 min.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Matka Normandian rannikolle, Jerseyn saarelle ja Pariisiin
 • suorat lennot Helsinki – Pariisi – Helsinki turistiluokassa
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • ohjelmassa mainitut ateriat
 • ohjelmassa mainitut retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot hotelleissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajalle
 • suomalainen matkanjohtaja
   
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Matka Normandian rannikolle, Jerseyn saarelle ja Pariisiin

Lisämaksu 1h huoneesta 750 €.

Matkalle tarvitaan passi, jonka tulee olla voimassa matkan ajan. Virallinen henkilökortti ei riitä. Iso-Britannia, mukaan lukien Kanaalin saaret (Jersey), ottaa ilmoituksensa mukaan käyttöön myös sähköisen matkustusluvan (ETA) vuoden 2024 aikana. Matkustusluvan jokainen matkustaja joutuu hankkimaan itse. Lopullista tietoa ETA:n voimaantulosta tai sen mahdollisesta vaikutuksesta matkaan ei vielä (maaliskuussa 2024) ole. Tiedotamme asiasta myöhemmin ETA-vaatimuksen laajuuden selkiinnyttyä. 

Lentolippuja varten tarvitsemme matkustajien tarkat henkilötiedot, joiden tulee täsmätä passin kanssa. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passin ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää Omaloman kautta tai suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa.

Matkalla kävellään paljon, joten matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. 
Ryhmän minimikoko 20. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 350 €. Loppumaksu erääntyy 26.6.2024.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. 
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 30.6.2024, pidätetään ennakkomaksu 350 €
 • 1.7.2024 tai myöhemmin, pidätetään 95% matkan hinnasta

 

Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
6 päivää alk./hlö 3 450 €
 • 31.8.2024 - 5.9.2024
  alk. 3 450€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.