Serralunga d'Alban viinitarhat Piemonte Italia Olympia

Matka Pohjois-Italian Torinoon ja Piemonteen

- historiaa, herkkuja ja kulttuuria
6
päivää
alk. 2 490 €/hlö
Uutuus

Matka Pohjois-Italiaan, Piemonten maakuntaan Alppien juurelle on italialaisen gastronomian, historian ja kulttuurin ystävien toivematka. Torinon upeat nähtävyydet ja mielenkiintoiset museot täydentyvät maaseudun kauniilla maisemilla. Maistelemme tryffeleitä, viiniä ja vermuttia sekä tutustumme Sukulan viinitilan toimintaan ja tarjontaan. Ennen paluulentoa veneilemme vielä Maggiorejärvellä.

Matka Torinoon ja Piemonteen

Matkareitti
Torino
3 yötä
Sacra di San Michelen luostari ja Pessione
Roddi
Sukulan viinitila Serralunga d´Albassa
Alba
2 yötä
Maggiorejärvi
veneajelu

Kiertomatkamme Pohjois-Italiassa alkaa Piemonten alueen pääkaupungista, miljoonan asukkaan Torinosta. Tätä lähellä Ranskan rajaa sijaitsevaa kaupunkia kutsutaan myös Euroopan barokkityylin pääkaupungiksi, jota koristavat lukuisat barokkipalatsit, kauniit piazzat ja kaarikäytävät. Torinossa sijaitsevan Egyptiläisen museon kokoelmat vetävät vertoja Kairossa ja Lontoossa esitellyille. Uudempiin kokoelmiin tutustumme automuseossa, joka kertoo urheiluautojen valmistuksen pitkistä perinteistä, olemmehan Fiatin kotikaupungissa. Kulttuuriannin kevennykseksi sopii vaikka suussa sulava suklaa.

Torinosta jatkamme Piemonten maaseudun viinialueella ihailemaan Unescon maailmanperintömaisemia ja tutustumme huippukokkien suuresti arvostamiin tryffeleihin sekä tietysti tryffelikoirien toimintaan. Pysähdymme myös arkkienkeli Mikaelille pyhitetyssä Sacra de San Michelen luostarissa ja Martini&Rossin päämajassa.

Laadukas lähiruoka ja kiireetön aterioista nauttiminen on oleellinen osa Piemonten elämäntyyliä

”Slow food” -ideologia on vahvasti läsnä ja peittoaa ylikansallisen pikaruokakulttuurin. Matkalla on puolihoito, sen kohokohtiin kuuluu lounas Jyrki ja Riikka Sukulan viinitilalla. Teemme myös veneajelun Alppien reunustamalla Maggiorejärvellä.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, puolihoito, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen sekä paljon muuta. Suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta 290 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

15. – 20.6.2023

A=aamiainen, L=lounas
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Mole Antonelliana -torni ja Torinon kaupunkikuvaa Italia
Helsinki – Torino

1. päivä, torstai 15.6. Lento (Finnair) Helsingistä Milanon Malpensaan klo 8.00–10.05. Jatkamme parin tunnin bussimatkan päähän Torinoon. Syömme lounaan matkan varrella ja perillä majoitumme 3 yöksi kaupungin ydinkeskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Victoria-hotelliin (★★★★).

Torinossa nähtävää ja koettavaa on paljon. Kaupungin kenties tunnetuin maamerkki on lähes 170 metrin korkeuteen kohoava Mole Antonelliana -torni. Sen yhteydessä toimii elokuvataiteen historian museo, johon tutustumme iltapäivällä. (L)

Automuseo Torino Italia
Torino

2. päivä, perjantai 16.6. Aamiaisen jälkeen lähdemme tutkimaan paikallisen markkina-alueen tarjontaa. Porta Palazzo -markkinat perustettiin Piazza della Repubblica-aukiolle lähes parisataa vuotta sitten. Värikkäät markkinat ovat laajentuneet vuosikymmenten aikana Euroopan suurimmaksi ulkoilmatoriksi ja paikallisten kohtaamispaikaksi. Päärakennuksessa on myös kauppoja, vaateliikkeitä ja ravintoloita. Käymme myös suklaatehtaassa tutustumassa laatusuklaan valmistukseen. Vierailusta jää varmasti suu makeaksi.

Myöhemmin jatkamme automuseoon opastetulle kierrokselle. Italialaiset ovat aina suhtautuneet intohimoisesti autoihin ja muotoiluun. Ne ovat kulkeneet käsi kädessä vuosikymmenten ajan erityisesti Torinossa. Täältä ovat kotoisin tunnetut automerkit Fiat ja Alfa Romeo sekä monien Ferrari-urheiluautojen korimuotoiluista vastaava Pininfarina. Museossa on yhteensä 150 kulkuneuvoa ja kymmeniä automerkkejä vanhimmista ajopeleistä aina 80-luvun Ferrareihin. Vierailun jälkeen syömme slowfood-lounaan Eataly-keskuksessa, jossa monet pikkubistrot tarjoavat herkkuja. Takaisin keskustaan palaamme paikalliseen tapaan metrolla. Loppupäivä on vapaata. (A, L)

Piazza San Carlo -aukio ja kaksi kirkkoa Torino Italia
Torino

3. päivä, lauantai 17.6. Torinon tärkeimmät nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä hotelliltamme. Aamulla tutustumme opastetulla kierroksella kuninkaalliseen palatsiin, joka yhtenä Savoijin hovin rakennuttamista residensseistä kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Useita tyylisuuntia edustava palatsi on nykyisin museo. Sen yltäkylläisesti koristellut salit kuvastavat hyvin menneen ajan kuninkaallisten yltäkylläistä elämää. Lounaan jälkeen jatkamme retkeämme Egyptiläiseen museoon. Hieroglyfien arvoituksen 1800-luvun alkupuolella ratkaissut Jean-François Champollion vieraili usein Torinossa kattavia egyptiläisiä kokoelmia tutkimassa. Hän sanoi Memfisiin ja Thebaan johtavan tien poikkeavan Torinon kautta. Opastetun museokierroksen jälkeen illalla on vapaa-aikaa. (A, L)

Martini & Rossin päämaja Pessione Italia
Torino – Sacra di San Michele – Pessione – Alba

4. päivä, sunnuntai 18.6. Jätämme aamulla jäähyväiset Torinolle ja lähdemme bussilla Sacra di San Michelen luostariin. Vuorenrinteen kielekkeelle lähes kilometrin korkeuteen rakennettu luostari on pyhitetty arkkienkeli Mikaelille, joka Ilmestyskirjan mukaan syöksi paholaisen taivaasta. Mikaeliin liittyy maailmassa joukko muitakin pyhiä paikkoja. Ne muodostavat suoran linjan Irlannin rannikon Skellig Michael -saarelta Karmel-vuorelle Haifassa. Meillä on paljon jyrkkiä portaita kiivettävänä ylös Sacra di San Micheleen.

Myöhemmin jatkamme Pessionen pikkukaupunkiin, jossa vierailemme Martini & Rossin päämajassa. Martini & Rossi valmistaa väkevöityä ja koiruoholla maustettua viiniä, vermuttia. Saatavana on punaista, valkoista ja kuivaa sekä aperitiiviksi ja cocktaileiksi sopivaa. Syömme lounaan retkellämme ja illansuussa majoitumme Alban pikkukaupungin keskustassa 2 yöksi hyvään keskitason Calissano-hotelliin (★★★★). (A, L)

Roddin linna ja keskusaukio Piemonte Italia
Roddi ja Sukulan viinitila, Serralunga d´Alba

5. päivä, maanantai 19.6. Italiassa alkoi 1980-luvulla kehittyä niin sanottu slow food -liike. Sen perusajatuksena on suojella paikallista keittiötä ja kiireetöntä elämäntapaa ylikansalliselta pikaruokakulttuurilta. Ideologia on Piemontessa voimakkaana läsnä. Lähdemme aamulla Roddin kylään tapaamaan herra Giannia tryffelikoirineen. Tryffeli on herkkusuiden arvostama maan alla kasvava kotelosieni. Sen löytämiseen tarvitaan tarkkaa hajuaistia. Alueen valkoisesta tryffelistä saatetaan maksaa jopa tuhansia euroja kilolta. Aktiivista toimintaa vaativa tryffelien etsintä sopii hyvin luonteeltaan iloisille ja kekseliäille koiraroduille. Käymme metsäretkellä ja näemme tryffelikoiran tositoimissa. Maistiaisten myötä tryffelin omaperäinen aromi tulee tutuksi meillekin.

Jatkamme matkaa Sukulan viinitilalle Serralunga d´Albaan. Barolon ydinalueella sijaitsevalla tilalla Jyrki ja Riikka Sukula ovat tuottaneet artesaaniviinejä jo vuodesta 2006. Erityismaininnan arvoisia viinejä ovat Meriame Barolo ja Barbera d´Alba. Tutustumme tilan toimintaan ja syömme tuoreista kauden aineksista valmistetun kolmen ruokalajin lounaan sopivilla viineillä paritettuna. Paluumatkan varrelle jää vielä grappatislaamo, jota emme voi pysähtymättä ohittaa. (A, L)

Isola Bella on yksi Maggiorejärven saarista Italia
Alba – Maggiorejärvi – Helsinki

6. päivä, tiistai 20.6. Aamiaisen jälkeen aloitamme paluumatkan. Meillä on kuitenkin vielä aikaa poiketa veneajelulla Maggiorejärvellä. Leudon ilmaston ansiosta hyvin hoidetuissa puistoissa ja puutarhoissa menestyvät monet eksoottiset subtrooppiset kasvit. Matkailu on alueen tärkeimpiä elinkeinoja. Sen ymmärtää hyvin ihaillessaan pittoreskeja kyliä ja Alppien reunustamaa järvimaisemaa. Lounaan jälkeen bussikuljetus Milanon Malpensan kentälle, josta klo 19.00–22.55 lento (Finnair) Helsinkiin. (A, L)

Hotellit

Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin. Emme vastaa hotellien omien sivujen sisällöstä tai ylläpidosta.

Victoria, Torino

Torinon ydinkeskustassa, rauhallisen kävelykadun varrella sijaitseva hyvän keskitason hotelli. Yksilöllisesti sisustetut huoneet, joissa ilmastointi ja ilmainen wifi. Uima-allas ja suomalainen sauna.

Calissano, Alba

Kaupungin keskustassa sijaitseva hyvän keskitason hotelli. Tyylikkäät huoneet, joissa parkettilattiat, säädettävä ilmastointi ja ilmainen wifi. Baarissa laaja paikallisten viinien valikoima.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Matka Pohjois-Italian Torinoon ja Piemonteen
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • puolihoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Matka Pohjois-Italian Torinoon ja Piemonteen

Lisämaksu 1h huoneesta 290 €.

Tarkista passin / virallisen henkilökorttin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Ohjelmassa on paljon kävelyä ja jyrkkiä portaita, joten edellytämme normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 450 €. Loppumaksu erääntyy 35 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehdot B: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
6 päivää alk./hlö 2 490 €
 • 15.6.2023 - 20.6.2023

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

 

Matkalla näet Unescon maailmanperintöön kuuluvaa Piemonten viinialuetta.