Palota-palatsihotelli-Lillafured-Unkari-Olympia

Patikointia Bükkin kansallispuistossa Unkarissa

- linnahotelli ja luolakylpylä
6
päivää

Lähde patikointimatkalle Unkariin, Bükk-vuoriston upeisiin maisemiin. Majoitus koko matkan ajan samassa hotellissa, jossa voit nauttia myös kylpyläpalveluista. Patikointien lisäksi käymme tutustumassa lipizzanhevosiin ja paikalliseen viinitilaan sekä rentoudumme luolakylpylässä.

Patikointimatka Bükkin kansallispuistossa, vaativuustaso 1 / 5 (helppo)

Matkareitti
Lillafüred
5 yötä
Gödöllö
retki
Anna-laakso
retki
Szalajka-laakso
retki
Miskolctapolca
retki
Budapest
retki

Patikointimatkalla Unkarin vuoristossa, Bükkin kansallispuistossa, pääset tutustumaan pustan pohjoispuolella sijaitsevaan, tarkoin suojeltuun luontokohteeseen. Satumaiset pyökkimetsät, historialliset nähtävyydet ja pienet vuoristokylät tekevät alueesta kokemisen arvoisen. Matkan aikana näemme vesiputouksia, ylväitä lipizzanhevosia sekä Unkarin suurimman barokkipalatsin, joka tunnetaan myös Keisarinna Sissin palatsina. Monet alueen yli 800 tutkitusta kalkkkikiviluolasta useat ovat osoittautuneet myös arkeologisesti kiinnostaviksi. Pääsemme kokemaan luolakylpylän rentouttavan vaikutuksen sekä palkitun viinitilan vieraanvaraisuuden.

Matkan kruunaa majoitus kauniissa laaksossa sijaitsevassa uusrenessanssipalatsihotellissa

Palota-palatsihotellin luonnonläheinen sijainti sekä wellness-osasto antavat ihanteelliset olosuhteet aktiiviselle lomalle. Matkan lopussa tutustumme nopeasti myös Budapestiin.

Varaa matka omalle ryhmällesi!

Tämä matka ei tällä hetkellä ole ohjelmistossamme.
Voit varata matkan omalle ryhmällesi, juuri teille räätälöitynä.

 

Matkan hinta ja ehdot

Mistä tiedän, vastaako oma kuntotasoni matkan vaativuustasoa:

Patikointimatka Bükkin kansallispuistossa on viisiportaisella asteikollamme tasolla helppo, 1/5. Nautit matkasta parhaiten, jos olet harrastanut säännöllistä liikuntaa (jossa hikoilet ja hengästyt) 1–2 kertaa viikossa viimeisen puolen vuoden aikana. Jaksat sauvakävellä reippaasti 30 minuuttia kerrallaan, tai liikkua repun (3–5 kg) kanssa kumpuilevassa maastossa saman päivän aikana toistuvia 2–3 tunnin mittaisia lenkkejä.

Matkaohjelma

Alustava matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, RE=retkieväät, P=päivällinen

Tässä yksi esimerkki patikointimatkasta Bükkin kansallispuistossa

Palota-palatsihotelli-Lillafured-Unkari-Olympia
Helsinki – Gödöllö – Lillafüred

1. päivä, sunnuntai Lento Helsingistä (Finnair) klo 9.55 Budapestiin, jonne saavumme klo 11.15. Tapaamme kentällä unkarilaisen suomea puhuva matkanjohtajamme. Jatkamme bussilla vajaan tunnin Gödöllön kaupunkiin, jossa tutustumme Unkarin suurimpaan kuninkaalliseen barokkipalatsiin, joka tunnetaan myös Keisarinna Sisin palatsina. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa noin 2 tuntia Bükk-vuoristoon ja sen kauniissa laaksossa sijaitsevaan Lillafürediin (340 m). Majoitumme 5 yöksi hyvään keskitason Palota-palatsihotelliin (★★★★) Hámorijärven rannalle. Tervetulopäivällinen. (L, P)

Vesiputoukset-Bukk-Unkari
Lillafüred – Anna-laakso

2. päivä, maanantai (10 km + 6 km, patikointia n. 5–6 tuntia, nousua 404 m, laskua 342 m)
Aamiaisen jälkeen lähdemme hotellista patikoimaan Bükkin kansallispuistoon. Reitin varrella näemme luolia ja vesiputouksia. Palaamme hotelliimme viehättävällä junalla. Illalla teemme erillisen, noin 6 km patikkaretken läheiselle vuorelle. Kävelemme ensin Lillafüredin kylään, josta nousemme tuolihissillä vuorelle. Maisemat muuttavat sävyään saapuessamme Bükkszentkeresztin vuoristokylään auringonlaskun aikaan. Palaamme bussilla hotelliin. (A, RE, P)

Nuoret-Lipizan-hevoset-Unkari
Szilvásvárad – Szalajka-laakso – Belápátfalva

3. päivä, tiistai (n. 10 km, patikointia n. 4–5 tuntia, nousua 337 m, laskua 340 m)
Aamiaisen jälkeen tunnin bussikuljetus Szilvásváradin kylään, jossa käymme tutustumassa maailmankuuluihin lipizzanhevosiin. Päivän patikoinnin aloitamme läheisen joen varresta, josta lähdemme kohti Bükkin kuuluisinta ja kauneinta laaksoa, Szalajkaa. Kalaisista järvistä ja pienistä vesiputouksistaan tunnetussa Szalajkassa on myös Istállóskő-luola, jossa on ollut asutusta jo 30–40 000 vuotta sitten. Patikointimme päättyy Bélapátfalvan luostarikirkolle. (A, RE, P)

luolakylpylä-Bukk-Unkari
Miskolc – Miskolctapolca

4. päivä, keskiviikko (9 km, patikointia n. 3–4 tuntia, nousua 290 m, laskua 340 m)
Päivämme alkaa läheisessä Miskolcin historiallisessa kaupunginosassa, jossa teemme opastetun kierroksen keskiaikaisessa linnassa. Sen jälkeen patikoimme Miskolctapolcaan, jonka luolakylpylän lämpimässä mineraalipitoisessa karstivedessä voimme rentoutua patikointimatkamme päätteeksi. Palaamme bussilla hotellille. (A, RE, P)

Unkarilainen-viini-viinitilavierailu-Olympia
Bükkin kansallispuisto – viinitila

5. päivä, torstai (12 km, patikointia n. 5–6 tuntia, nousua 217 m, laskua 490 m)
Tänään patikoimme Etelä-Bükkin alueella. Aamulla on tunnin bussikuljetus Völgyfő perinnetalolle, josta patikointimme alkaa. Reittimme varrelle sattuu useita vierailukohteita kuten Ódor -linnan rauniot, mehiläispesän muotoinen Millennium-näköalatorni sekä tuffi-kallioon kaivetut luolatalot. Patikoinnin päätteeksi vierailemme palkitulla Thummerin viinitilalla, jossa syömme myös jäähyväispäivällisen. Illalla on reilun tunnin bussikuljetus hotelliin. (A, RE, P)

Kaunis Budapest
Budapest – Helsinki

6. päivä, perjantai Aamulla reilun 2 tunnin paluumatka Budapestiin, jossa syömme lounaan. Iltapäivällä opastettu kaupunkikierros, jonka jälkeen on hieman vapaa-aikaa. Kuljetus lentokentälle, josta klo 19.00 - 22.20 lento (Finnair) Helsinkiin. (A, L)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Patikointia Bükkin kansallispuistossa Unkarissa
  • suorat reittilennot turistiluokassa
  • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
  • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainitussa hotellissa
  • täysihoito (lounaat retkieväitä), ensimmäisenä ja viimeisenä päivänä puolihoito
  • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
  • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut
  • suomea puhuvan matkanjohtajan palvelut Unkarissa
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Patikointia Bükkin kansallispuistossa Unkarissa

Lisämaksu yhden hengen huoneesta.

Päiväretkillä maaston korkeuserot vaihtelevat 200 ja 490 metrin välillä. Patikoimme pääsääntöisesti hyväkuntoisilla poluilla ja metsäteillä kumpuilevassa maastossa. Nautimme suurimman osan lounaista retkieväinä luonnon helmassa. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Maksu- ja peruutusehdot sovitaan erikoisryhmille sopimuksen yhteydessä.

Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
6 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää patikointimatkasta Bükkin kansallispuistossa Unkarissa

Paras ajankohta Unkarin patikointimatkalle on huhti-toukokuussa tai lo-lokakuussa. Keskilämpötilat ovat ylimmillään noin +20C°ja alimmillaan yöllä noin +6C°, sateita tulee hyvin vähän. Matkalle on hyvä varata mukaan kesävaatteiden lisäksi myös lämpimiä vaatteita. Kenkien kannattaa olla mukavat ja sisäänajetut (vedenpitävät ns. maastolenkkarit tai vaelluskengät). Nämä ovat ehdottomasti tärkein varuste! Hotellin illallisille suositellaan siistiä pukeutumista.

Bükkin kansallispuistossa patikoinnit ovat suhteellisen helppoja. Patikointiretkillä maastojen korkeuserot vaihtelevat n. 200 ja 500 metrin välillä. Luvassa on kumpuilevaa maastoa ja komeita metsämaisemia. Patikoimme pääsääntöisesti hyväkuntoisilla metsäpoluilla ja sora/hiekkateillä. Muuttuvat sääolosuhteet voivat kuitenkin tehdä mistä tahansa matkapäivästä haastavamman. Kävelymatkat ovat 912km päivässä.

Majoitumme koko matkan ajan samassa paikassa, palatsihotelli Paolossa. Hotellin wellness-osastolla on 10 metriä pitkä uima-allas, pieni kuntosali, poreallas, suolahuone, suomalainen sauna sekä ulkona pieni pulahdusallas. Wellness-osasto on avoinna klo 7.0021.00. Hotellissa on myös saatavilla hoitoja, joista tarkempia tietoja hintoineen löydät hotellin sivuilta (englanniksi) https://hotelpalota.hu/en/our-hotel/wellness

Esimerkki-ohjelmassa matkan hintaan sisältyy täysihoitoateriat, tulo- ja lähtöpäivinä puolihoito. Suurin osa lounaista on retkieväitä, jotka nautimme patikointien lomassa luonnon helmassa. Aamiaiset ja illalliset syödään hotellissa, useimmiten noutopöydästä.

Unkarissa on melko paljon punkkeja. Heinikkoisilla alueilla kävellessä on hyvä pitää pitkälahkeisia housuja sekä pitkähihaisia paitoja. Matkalle on hyvä ottaa mukaan myös punkkeja vastaan tehtyä hyönteiskarkotetta sekä punkkipihdit.