Kyrenian-kaupunkikuvaa-Kypros-Olympia

Patikointia ja pyöräilyä Pohjois-Kyproksella

- helppoa liikuntaa valokuvauksellisissa maisemissa
8
päivää
alk. 1 690 €/hlö
Uutuus

Lähde aktiivimatkalle Pohjois-Kyprokselle ja tutustu alueen nähtävyyksiin, valokuvauksellisiin maisemiin ja idylliseen maaseutuun kävellen, patikoiden ja pyöräillen. Patikoimme hyväkuntoisilla poluilla ja pyöräilemme päällystetyillä ajoteillä. Majoittuminen lähes koko matkan ajan yhdessä paikassa.

Patikointi- ja pyöräilymatka Pohjois-Kyproksella, vaatimustaso 1,5 / 5 (helppo)

Matkareitti
Kyrenia
3 yötä
Kalkanlin laakso
retki
Nikosia
retki
Dipkarpaz
1 yö
Famagusta
retki
Kyrenia
3 yötä
Esentep ja Antiphonitis
retki
Pyhän Hilarionin linna ja Bellapais
lisäretki

Pohjois-Kyprosta voi hyvällä syyllä kutsua Välimeren helmeksi. Vuodesta 1974 lähtien kahtia jaetun Kyproksen saaren pohjoisosaa eivät matkailijavirrat ole vielä täysin vallanneet ja se on saaren eteläosaa paljon rauhallisempi. Lukuisat kansat ja sivilisaatiot ovat jättäneet alueelle jälkensä ja sitä pidetään monesti saaren kauneimpana ja mielenkiintoisimpana seutuna.

Pohjois-Kypros sopii loistavasti aktiivimatkailijalle. Kalkanlin laaksossa patikoimme vehreässä lehdossa satoja vuosia vanhojen oliivipuiden siimeksessä. Esentepen kylästä patikoimme pinjan tuoksuisissa vuoristomaisemissa vanhalle Antiphonitisin kirkolle. Pyöräilemme saaren jaettuun pääkaupunkiin Nikosiaan ja paikannamme Pohjois-Nikosian tärkeimmät nähtävyydet. Pyöräillen tutustumme myös Kyproksen itäisimmän osan muodostavan Karpazin niemimaan merellisiin maisemiin. Kyproksen monituhatvuotiseen historiaan perehdymme Salamiksen arkeologisella alueella ja muurien ympäröimässä Famagustassa saaren itärannikolla.

Majoitumme melkein koko matkan ajaksi viehättävään Kyrenian pikkukaupunkiin saaren pohjoisrannikolla.

Meillä on ohjelmassa myös yksi kokonainen vapaapäivä, jolloin päätät itse päivän ohjelmasta. Halutessasi voit lähteä kanssamme lisäretkelle Pyhän Hilarionin linnaan ja Bellapaisin luostariin. 

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyvät lennot, majoitus 2h huoneissa, useimpina matkapäivinä täysihoitoatetriat, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, polkupyörä käyttöösi pyöräilypäivinä sekä paljon muuta. Matkalla on mukana suomalainen, osaava matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta alk. 95 €.

Matkan hinta ja ehdot

Pohjois-Kyproksen aktiivimatkan patikointi- ja pyöräilyosuudet ovat vaatimustasoltaan 1,5 / 5 eli helppoja. Viisiportaisen asteikkomme mukaisesti nautit matkasta parhaiten jos olet harrastanut säännöllistä liikuntaa (jossa hikoilet ja hengästyt) 2-3 kertaa viikossa viimeisen puolen vuoden aikana. Jaksat sauvakävellä reippaasti 30-60 minuuttia kerrallaan, tai liikkua repun (3–5 kg) kanssa kumpuilevassa maastossa saman päivän aikana toistuvia 2–3 tunnin mittaisia lenkkejä. Jaksat myös kävellä (lyhyitä taukoja pitäen) tunnin verran portaita ylös ja alas.
Pystyt pyöräilemään noin 45 minuuttia kumpuilevassa maastossa reippaaseen tahtiin ja olet pyöräillyt tauotetun, ainakin puoli päivää kestäneen pyöräilymatkan. Olet pyöräillyt noin 20 kilometrin lenkkejä 2–3 kertaa viikossa.

Matkaohjelma

18. - 25.3.2023 7. - 14.10.2023

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen

Lento kohteeseen
Helsinki – Kyrenia

1. päivä, lauantai Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 12.25 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Pohjois-Kyprokselle. Saavumme Ercanin lentokentälle klo 20.15 ja ajamme lentokentältä vajaassa tunnissa saaren pohjoisrannikolle Kyreniaan. Majoitumme kaupungin vanhan keskustan tuntumassa sijaitsevaan keskitason Pia Bella -hotelliin ja syömme kevyen päivällisen. (P)

Neljä patikoijaa kävelemässä hiekkatiellä luonnossa Pohjois-Kyproksella
Patikointia Kalkanlissa (n. 7 km, nousua ja laskua n. 70 m, patikointia n. 3 tuntia)

2. päivä, sunnuntai
Aamiaisen jälkeen ajamme vajaassa tunnissa Kyreniasta lounaaseen sijaitsevaan Kalkanlin laaksoon. Kalkanli on Pohjois-Kyproksen hedelmällisintä maatalousaluetta ja tunnettu 2000 vanhasta oliivipuustaan. Jotkut puista ovat jopa 800-900 vuotta vanhoja ja tuottavat yhä oliiveja. Laaksossa tavataan runsaasti myös kosteikkokasveja ja orkideoita. Patikoimme laaksossa noin 3 tunnin ajan pääosin hyväkuntoisia polkuja ja kärryteitä pitkin kauniisiin maisemiin ja alueen kasvistoon tutustuen. Siirrymme bussilla noin puolessa tunnissa Korucamin maroniittikylään. Kyproksen maroniitit ovat alkujaan arabeja ja harjoittavat omanlaista muotoaan katolilaisuudesta. Teemme pienen kävelyn kylässä, jonka elämä keskittyy kylän keskellä olevan kirkon ympärille. Paluumatkalla pysähdymme hetkeksi Geçitköyn tekojärvelle, johon vesi tulee Turkista merenalaista putkistoa pitkin. Ennen paluuta hotellille syömme perinteisen kyproslaisen lounaan. Pääsemme ehkä myös itse auttamaan ruoanlaitossa. Tervetulopäivällinen. (A, L, P)

Aurinkoa-ja-kuntoilua-Pohjois-Kypros
Pyöräilyä Hisarköystä Nikosiaan (n. 43 km, nousua ja laskua n. 200 m, pyöräilyä n. 4 tuntia)

3. päivä, maanantai
Aamiaisen jälkeen n. 45 minuutin bussikuljetus Kyrenian rantavuorten yli Hisarköyhin (n. 240 m), josta aloitamme pyöräilyn kohti pääkaupunki Nikosiaa. Pyöräilemme päällystettyjä pikkuteitä kumpuilevissa pikkukylien pilkuttamissa maalaismaisemissa rantavuorten jäädessä pikkuhiljaa taaksemme. Nousemme reittimme korkeimmalle kohdalle 310 metrin korkeuteen, josta laskeudumme kohti Nikosiaa (n. 150 m). Pääkaupungin lähellä liikenne muuttuu vilkkaammaksi. Nikosia (turkiksi Lefkosa) on maailman ainoa jaettu pääkaupunki; se on sekä Kyproksen tasavallan, että Turkin tunnustaman Pohjois-Kyproksen pääkaupunki. Nikosian pyöreää vanhaa kaupunkia ympäröi venetsialaisten muinoin rakentamat muurit ja YK:n valvoma puskurivyöhyke kulkee vanhan kaupungin keskellä. Tutustumme Pohjois-Nikosian nähtävyyksiin kävellen. Näemme mm. hienon Selimiyen moskeijan, joka rakennettiin alun perin kirkoksi 1100-1200 -lukujen vaihteessa. Ottomaanivalloittajat muuttivat sen moskeijaksi 1500-luvulla lisäten siihen minareetit. Käymme myös Büyük Hanissa, jonka sisäpihalla on monia pikkuliikkeitä ja kahviloita. Paikka toimi 1500-luvulla karavaaniseraljina, kauppamiesten majapaikkana. Syömme lounaan vanhassa kaupungissa. Meille jää myös aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Halutessasi voit myös pistäytyä hetkeksi Etelä-Nikosian puolelle. Muista ottaa passi mukaan. Myöhemmin iltapäivällä palaamme bussilla takaisin Kyreniaan. (A, L, P)    

Pyoraretki-kauniissa-maisemissa-Kypros
Kyrenia – Dipkarpaz ja pyöräilyä Karpazin niemimaalla (n. 44 km, laskua n. 440 m, nousua n. 440 tai 300 m, pyöräilyä n. 4 tuntia)

4. päivä, tiistai 
Lähdemme liikenteeseen aamuvarhain ja ajamme bussilla n. 2 tunnissa rannikkoa myötäillen itään syrjäisellä Karpazin niemimaalla sijaitsevaan Dipkarpazin kylään. Nousemme heti saavuttuamme pyörien selkään ja lähdemme tutustumaan Karpazin niemimaan maisemiin. Laskeudumme niemimaan keskellä sijaitsevasta kylästä rannikolle ja pyöräilemme päällystettyä, välillä hieman kuoppaista, tietä vaihtelevissa maisemissa. Pysähdymme lounaalle matkan varrella sijaitsevaan ravintolaan. Jatkamme matkaa ohittaen ehkä koko Kyproksen saaren kauneimman ja idyllisimmän rannan, Golden Beachin. Karpazin alue tunnetaan villiintyneistä aaseistaan, joita elää täällä suuri joukko. Aasit ovat sangen kesyjä ja tulevat mielellään tapaamaan ihmisiä makupaloja kerjäten. Noin 22 km:n pyöräilyn jälkeen saavumme Apostoli Andreaan 1700-luvulla perustetulle ortodoksiluostarille. Piipahdamme sisälle luostarin kirkkoon ja pyöräilemme tuttua reittiä takaisin Dipkarpaziin. Jos et halua pyöräillä kylään johtavaa pitkää mäkeä ylös, voit antaa pyöräsi kuljetukseen mäen juurella ja matkata itse viimeiset kilometrit bussilla. Dipkarpazissa majoitumme lähellä toinen toistaan sijaitseviin pieniin, vaatimattomiin majataloihin. Päivällinen. (A, L, P)   

Famagusta-Kypros
Dipkarpaz – Famagusta – Kyrenia

5. päivä, keskiviikko 
Tänään tutustumme Pohjois-Kyproksen itärannikon nähtävyyksiin. Aamulla ajamme noin 1,5 tunnissa entiseen Pyhän Barnabaan luostariin, jonka luostarirakennuksessa toimii nykyisin ikonimuseo. Barnabasta pidetään Kyproksen kirkon perustajana ja luostarin kerrotaan perustetun hänen hautapaikalleen. Luostarin lähellä aivan meren rannalla sijaitsee Kyproksen saaren merkittävin arkeologinen kohde, Salamis. Kaupunki oli antiikin ja Rooman valtakunnan aikana saaren suurin ja rikkain kaupunki. Tutustumme alueen keskeisiin nähtävyyksiin jalkaisin ja näemme mm. kaupungin kylpylät ja amfiteatterin. Lounaan jälkeen jatkamme bussilla n. 20 minuutissa keskiaikaiseen Famagustaan, jonka vanhaa keskustaa ympäröivät jykevät muurit. Teemme pienen kävelykierroksen vanhassa kaupungissa, jonka jälkeen meillä on vapaa-aikaa. Famagustan lähellä, ”ei kenenkään maalla” sijaitsee Varoshan autiokaupunki. Varosha oli ennen Välimeren vilkkaimpia rantalomakohteita, mutta matkailu loppui kuin seinään vuonna 1974 Famagustan jäädessä kahtiajaetun Kyproksen pohjoispuolelle. Varosha on täysin suljettu asukkailta ja matkailijoilta, mutta sen rantaa reunustavia hotellien rapistuneita luurankoja pääsee ihmettelemään lyhyen matkan päästä. Myöhemmin iltapäivällä ajamme n. 1,5 tunnissa Kyreniaan ja majoitumme jo tuttuun Pia Bella -hotelliin. Päivällinen. (A, L, P)   

Antiphonitisin kirkko Pohjois-Kyproksella
Patikointia Esentepestä Antiphonitisin kirkolle (12 km, nousua ja laskua n. 220 m, patikointia n. 4 tuntia)

6. päivä, torstai
Aamiaisen jälkeen noin puolen tunnin bussimatka rannikkoa pitkin itään Esentepen kylään (220 m), josta päivän patikointimme alkaa. Nousemme pinjaa kasvavaa loivaa rinnettä lyhyin asfalttiosuuksin reittimme korkeimmalle kohdalle n. 440 metriin korkeuteen, jonka jälkeen matka taittuu melko tasaisessa maastossa. Maisemat vuorille ja Välimerelle ovat upeat. Laskeudumme kapeaa vuoren rinteellä mutkittelevaa polkua alas Antiphonitisin vanhalle kirkolle (n. 350 m), joka on peräisin 1100-luvulta. Kirkon keskuskupoli ja seinät on koristeltu hienoin freskoin, joita pääsemme ihastelemaan. Syömme kirkolla retkilounaan ja patikoimme sitten tuttua reittiä takaisin ylös ja laskeudumme takaisin Esentepeen asfaltoitua pikkutietä pitkin. Bussikuljetus takaisin Kyreniaan ja loppu iltapäivä on vapaa-aikaa. Päivällinen. (A, RL, P)

Kyrenia-Kypros-Olympia
Kyrenia

7. päivä, perjantai  Vapaa päivä. Koko päivä on varattu lepoon ja rentoutumiseen. Lähde vaikka tutustumaan kävellen Kyrenien nähtävyyksiin ja ravintola- ja ostostarjontaan. Kyrenia on yksi Kyproksen kauneimmista kaupungeista ja sen maisemaa hallitsevat vuoret, venetsialaisten 1500-luvulla rakentama linnoitus ja kaunis hevosenkengänmuotoinen vanha satama kalaravintoloineen.
Vaihtoehtoisesti voit lähteä lisämaksulliselle puolipäiväretkelle Pyhän Hilarionin linnaan ja Bellapaisin luostariin.
Illalla jäähyväispäivällinen. (A, P)   

lento
Kyrenia – Helsinki

8. päivä, lauantai Varhain aamulla kuljetus Ercanin lentokentälle. Lentomme (Turkish Airlines) lähtee klo 9.50 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin, jonne saavumme klo 17.50. (A)

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen

Lento kohteeseen
Helsinki – Kyrenia

1. päivä, lauantai Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 12.40 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Pohjois-Kyprokselle. Saavumme Ercanin lentokentälle klo 20.55 ja ajamme lentokentältä vajaassa tunnissa saaren pohjoisrannikolle Kyreniaan. Majoitumme kaupungin vanhan keskustan tuntumassa sijaitsevaan keskitason Pia Bella -hotelliin ja syömme kevyen päivällisen. (P)

Neljä patikoijaa kävelemässä hiekkatiellä luonnossa Pohjois-Kyproksella
Patikointia Kalkanlissa (n. 7 km, nousua ja laskua n. 70 m, patikointia n. 3 tuntia)

2. päivä, sunnuntai
Aamiaisen jälkeen ajamme vajaassa tunnissa Kyreniasta lounaaseen sijaitsevaan Kalkanlin laaksoon. Kalkanli on Pohjois-Kyproksen hedelmällisintä maatalousaluetta ja tunnettu 2000 vanhasta oliivipuustaan. Jotkut puista ovat jopa 800-900 vuotta vanhoja ja tuottavat yhä oliiveja. Laaksossa tavataan runsaasti myös kosteikkokasveja ja orkideoita. Patikoimme laaksossa noin 3 tunnin ajan pääosin hyväkuntoisia polkuja ja kärryteitä pitkin kauniisiin maisemiin ja alueen kasvistoon tutustuen. Siirrymme bussilla noin puolessa tunnissa Korucamin maroniittikylään. Kyproksen maroniitit ovat alkujaan arabeja ja harjoittavat omanlaista muotoaan katolilaisuudesta. Teemme pienen kävelyn kylässä, jonka elämä keskittyy kylän keskellä olevan kirkon ympärille. Paluumatkalla pysähdymme hetkeksi Geçitköyn tekojärvelle, johon vesi tulee Turkista merenalaista putkistoa pitkin. Ennen paluuta hotellille syömme perinteisen kyproslaisen lounaan. Pääsemme ehkä myös itse auttamaan ruoanlaitossa. Tervetulopäivällinen. (A, L, P)

Aurinkoa-ja-kuntoilua-Pohjois-Kypros
Pyöräilyä Hisarköystä Nikosiaan (n. 43 km, nousua ja laskua n. 200 m, pyöräilyä n. 4 tuntia)

3. päivä, maanantai
Aamiaisen jälkeen n. 45 minuutin bussikuljetus Kyrenian rantavuorten yli Hisarköyhin (n. 240 m), josta aloitamme pyöräilyn kohti pääkaupunki Nikosiaa. Pyöräilemme päällystettyjä pikkuteitä kumpuilevissa pikkukylien pilkuttamissa maalaismaisemissa rantavuorten jäädessä pikkuhiljaa taaksemme. Nousemme reittimme korkeimmalle kohdalle 310 metrin korkeuteen, josta laskeudumme kohti Nikosiaa (n. 150 m). Pääkaupungin lähellä liikenne muuttuu vilkkaammaksi. Nikosia (turkiksi Lefkosa) on maailman ainoa jaettu pääkaupunki; se on sekä Kyproksen tasavallan, että Turkin tunnustaman Pohjois-Kyproksen pääkaupunki. Nikosian pyöreää vanhaa kaupunkia ympäröi venetsialaisten muinoin rakentamat muurit ja YK:n valvoma puskurivyöhyke kulkee vanhan kaupungin keskellä. Tutustumme Pohjois-Nikosian nähtävyyksiin kävellen. Näemme mm. hienon Selimiyen moskeijan, joka rakennettiin alun perin kirkoksi 1100-1200 -lukujen vaihteessa. Ottomaanivalloittajat muuttivat sen moskeijaksi 1500-luvulla lisäten siihen minareetit. Käymme myös Büyük Hanissa, jonka sisäpihalla on monia pikkuliikkeitä ja kahviloita. Paikka toimi 1500-luvulla karavaaniseraljina, kauppamiesten majapaikkana. Syömme lounaan vanhassa kaupungissa. Meille jää myös aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Halutessasi voit myös pistäytyä hetkeksi Etelä-Nikosian puolelle. Muista ottaa passi mukaan. Myöhemmin iltapäivällä palaamme bussilla takaisin Kyreniaan. (A, L, P)    

Pyoraretki-kauniissa-maisemissa-Kypros
Kyrenia – Dipkarpaz ja pyöräilyä Karpazin niemimaalla (n. 44 km, laskua n. 440 m, nousua n. 440 tai 300 m, pyöräilyä n. 4 tuntia)

4. päivä, tiistai 
Lähdemme liikenteeseen aamuvarhain ja ajamme bussilla n. 2 tunnissa rannikkoa myötäillen itään syrjäisellä Karpazin niemimaalla sijaitsevaan Dipkarpazin kylään. Nousemme heti saavuttuamme pyörien selkään ja lähdemme tutustumaan Karpazin niemimaan maisemiin. Laskeudumme niemimaan keskellä sijaitsevasta kylästä rannikolle ja pyöräilemme päällystettyä, välillä hieman kuoppaista, tietä vaihtelevissa maisemissa. Pysähdymme lounaalle matkan varrella sijaitsevaan ravintolaan. Jatkamme matkaa ohittaen ehkä koko Kyproksen saaren kauneimman ja idyllisimmän rannan, Golden Beachin. Karpazin alue tunnetaan villiintyneistä aaseistaan, joita elää täällä suuri joukko. Aasit ovat sangen kesyjä ja tulevat mielellään tapaamaan ihmisiä makupaloja kerjäten. Noin 22 km:n pyöräilyn jälkeen saavumme Apostoli Andreaan 1700-luvulla perustetulle ortodoksiluostarille. Piipahdamme sisälle luostarin kirkkoon ja pyöräilemme tuttua reittiä takaisin Dipkarpaziin. Jos et halua pyöräillä kylään johtavaa pitkää mäkeä ylös, voit antaa pyöräsi kuljetukseen mäen juurella ja matkata itse viimeiset kilometrit bussilla. Dipkarpazissa majoitumme lähellä toinen toistaan sijaitseviin pieniin, vaatimattomiin majataloihin. Päivällinen. (A, L, P)   

Famagusta-Kypros
Dipkarpaz – Famagusta – Kyrenia

5. päivä, keskiviikko 
Tänään tutustumme Pohjois-Kyproksen itärannikon nähtävyyksiin. Aamulla ajamme noin 1,5 tunnissa entiseen Pyhän Barnabaan luostariin, jonka luostarirakennuksessa toimii nykyisin ikonimuseo. Barnabasta pidetään Kyproksen kirkon perustajana ja luostarin kerrotaan perustetun hänen hautapaikalleen. Luostarin lähellä aivan meren rannalla sijaitsee Kyproksen saaren merkittävin arkeologinen kohde, Salamis. Kaupunki oli antiikin ja Rooman valtakunnan aikana saaren suurin ja rikkain kaupunki. Tutustumme alueen keskeisiin nähtävyyksiin jalkaisin ja näemme mm. kaupungin kylpylät ja amfiteatterin. Lounaan jälkeen jatkamme bussilla n. 20 minuutissa keskiaikaiseen Famagustaan, jonka vanhaa keskustaa ympäröivät jykevät muurit. Teemme pienen kävelykierroksen vanhassa kaupungissa, jonka jälkeen meillä on vapaa-aikaa. Famagustan lähellä, ”ei kenenkään maalla” sijaitsee Varoshan autiokaupunki. Varosha oli ennen Välimeren vilkkaimpia rantalomakohteita, mutta matkailu loppui kuin seinään vuonna 1974 Famagustan jäädessä kahtiajaetun Kyproksen pohjoispuolelle. Varosha on täysin suljettu asukkailta ja matkailijoilta, mutta sen rantaa reunustavia hotellien rapistuneita luurankoja pääsee ihmettelemään lyhyen matkan päästä. Myöhemmin iltapäivällä ajamme n. 1,5 tunnissa Kyreniaan ja majoitumme jo tuttuun Pia Bella -hotelliin. Päivällinen. (A, L, P)   

Antiphonitisin kirkko Pohjois-Kyproksella
Patikointia Esentepestä Antiphonitisin kirkolle (12 km, nousua ja laskua n. 220 m, patikointia n. 4 tuntia)

6. päivä, torstai
Aamiaisen jälkeen noin puolen tunnin bussimatka rannikkoa pitkin itään Esentepen kylään (220 m), josta päivän patikointimme alkaa. Nousemme pinjaa kasvavaa loivaa rinnettä lyhyin asfalttiosuuksin reittimme korkeimmalle kohdalle n. 440 metriin korkeuteen, jonka jälkeen matka taittuu melko tasaisessa maastossa. Maisemat vuorille ja Välimerelle ovat upeat. Laskeudumme kapeaa vuoren rinteellä mutkittelevaa polkua alas Antiphonitisin vanhalle kirkolle (n. 350 m), joka on peräisin 1100-luvulta. Kirkon keskuskupoli ja seinät on koristeltu hienoin freskoin, joita pääsemme ihastelemaan. Syömme kirkolla retkilounaan ja patikoimme sitten tuttua reittiä takaisin ylös ja laskeudumme takaisin Esentepeen asfaltoitua pikkutietä pitkin. Bussikuljetus takaisin Kyreniaan ja loppu iltapäivä on vapaa-aikaa. Päivällinen. (A, RL, P)

Kyrenia-Kypros-Olympia
Kyrenia

7. päivä, perjantai  Vapaa päivä. Koko päivä on varattu lepoon ja rentoutumiseen. Lähde vaikka tutustumaan kävellen Kyrenien nähtävyyksiin ja ravintola- ja ostostarjontaan. Kyrenia on yksi Kyproksen kauneimmista kaupungeista ja sen maisemaa hallitsevat vuoret, venetsialaisten 1500-luvulla rakentama linnoitus ja kaunis hevosenkengänmuotoinen vanha satama kalaravintoloineen.
Vaihtoehtoisesti voit lähteä lisämaksulliselle puolipäiväretkelle Pyhän Hilarionin linnaan ja Bellapaisin luostariin.
Illalla jäähyväispäivällinen. (A, P)   

lento
Kyrenia – Helsinki

8. päivä, lauantai Varhain aamulla kuljetus Ercanin lentokentälle. Lentomme (Turkish Airlines) lähtee klo 9.05 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin, jonne saavumme klo 18.25. (A)

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Kyrenian-kaupunkikuvaa-Kypros-Olympia

Pyhän Hilarionin linna ja Bellapaisin luostari

Pyhän Hilarionin linna ja Bellapaisin luostari

7. päivä, perjantai Mahdollisuus lähteä puolipäiväretkelle Pyhän Hilarionin linnaan ja Bellapaisin luostariin. Ajamme noin puolessa tunnissa Pyhän Hilarionin linnaan, joka rakennettiin bysanttilaisaikana osittain kallioon louhien korkealle vuorelle Kyrenian edustalle. Walt Disneyn kerrotaan saaneen vaikutteita linnan arkkitehtuurista piirrettyyn Lumikki-elokuvaan. Tutustumme linnoituksen eri osiin kävellen, joten varaudu nousemaan satoja rappusia. Maisemat linnan korkeimmalta huipulta alas Kyreniaan ja merelle ovat upeat. Jatkamme bussilla noin puolessa tunnissa Bellapaisin pittoreskiin kylään, jossa tutustumme Bellapaisin vanhaan luostariin. Luostarilla on mielenkiintoinen historia; sen perustivat 1100-luvun lopulla Palestiinasta pakenevat munkit uudeksi kodikseen Jerusalemin kukistuttua sulttaani Saladinin joukoille.

Ryhmän minimikoko retkellä 5 henkilöä. Pyydämme ilmoittautumaan retkelle jo matkaa varattaessa, kuitenkin viimeistään 2 kuukautta ennen matkaa.

45 € (sis lounaan)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Patikointia ja pyöräilyä Pohjois-Kyproksella
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotellissa/majatalossa
 • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat (useimpina päivinä täysihoito)
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut 231 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalaisen matkanjohtajan palvelut
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Patikointia ja pyöräilyä Pohjois-Kyproksella

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 95 €.

Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeenkin. Tarkista passin voimassaolo jo matkaa varatessasi ja tarvittaessa hanki uusi hyvissä ajoin.
Ryhmän minimikoko 14. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Reittien ja teiden kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin

Ennakkomaksu 350 €.
Peruutusehdot:
Matkan erityispiirteen vuoksi sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 60–45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 44–31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu, 350 €/henkilö
 • 30–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 900 €/henkilö
 • 20–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 85 % matkan hinnasta
 • myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
8 päivää alk./hlö 1 690 €
 • 7.10.2023 - 14.10.2023

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää Pohjois-Kyproksen aktiivimatkasta

Matka tehdään keväällä ja syksyllä, tällöin Pohjois-Kyproksella on aktiivimatkailijalle sopiva ilmasto. Päivälämpötilat ovat noin + 20 - 25 C, öisin noin +15 C.

Patikoidessa ja pyöräillessä kannamme ainoastaan päiväreppua. Kuljemme patikoilla pääsääntöisesti helpossa maastossa hyväkuntoisia polkuja pitkin. Nilkkaa tukevat jalkineet ovat suositeltavat. Vaellussauvoista voi olla apua. Pyöräillessä ajamme aina ajotiellä. Ajotiet ovat päällystettyjä ja useimmiten hyväkuntoisia. Asfalttipäällyste Karpazin niemimaan pyöräilyllä on paikoitellen kulunut ja tie kuoppainen. Maasto on kumpuilevaa. Ajamme 21-vaihteisilla maastopyörillä, joissa on käsijarrut. Pyörissä ei ole lokasuojia, tarakkaa tai koria. Pyörää varten kysymme ilmoittautumisen yhteydessä myös matkustajan pituuden. Suosittelemme omaa pyöräilykypärää sekä pikkureppua, johon voit pakata päiväretkien aikana tarvitsemasi henkilökohtaiset tavarat.

Yhden yön majoituksemme Dipkarpazissa on vaatimatonta, mutta parasta mitä kohteessa on saatavilla. Dipkarpazissa majoitumme eri majataloissa joten huoneet ovat erilaisia. Halutessasi voit jättää matkatavaroitasi säilöön Kyrenian hotelliin Dipkarpazin matkaosuuden ajaksi. Kyrenian hotellissa wifi toimii vain yleisissä tiloissa.

Pohjois-Kyproksen patikoinnit ja pyöräilyosuudet ovat helppoja mutta joinakin päivinä on myös haastavampia osuuksia. Vuoristotaudin vaaraa tällä matkalla ei ole. Lisäämme tälle sivulle myöhemmin matkaa koskevan tietopaketin, josta löydät tarkemmat ohjeet matkavarusteista ja matkalle valmistautumisesta.

Reittien ja teiden kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin