Comojärvi Italia Olympia

Patikointia Sveitsissä ja sähköpyöräilyä Italiassa

- "La Dolce Vita" alppijärvien maisemissa
6
päivää
Uutuus

Koe Sveitsin ja Italian alppialueiden upeat maisemat, Lago Maggiore ja legendaarinen Lago di Como. Patikoimme Sveitsin jylhissä ja vehreissä vuoristomaisemissa sekä pyöräilemme sähköpyörillä leppoisaan tahtiin Comojärven silmiä hivelevissä järvimaisemissa. Nautimme myös hyvästä ruuasta ja viinistä, paikalliseen tyyliin. Matkalla on myös omaa aikaa nauttia kohteista. La dolce vita!

Patikointi- ja pyöräilymatka Sveitsissä ja Italiassa, vaatimustaso 1,5 (2) / 5 (helppo)
(pyöräily Ghisallon huipulle vaatimustasoa 2)

Matkareitti
Lugano
Ascona
2 yötä
Val Bavona
patikointi
Monte Generoso
retki
Bellagio
3 yötä
Ghisallo
retki sähköpyörillä
Santa Maria di Piona
retki sähköpyörillä
Como

Matkan alussa liikumme Sveitsin eteläisimmässä, italiankielisessä kantonissa Ticinossa, jota kutsutaan myös Sveitsin paratiisiksi. Maggiorejärven rannalla Asconassa nautimme välimerellisestä tunnelmasta palmujen reunustamalla rantabulevardilla. Bussimatkalla pääsemme ihastelemaan maalauksellisia kyliä ja häikäisevän sinisiä järviä. Bavonan laaksossa patikoimme vaihtelevassa maastossa.

Nousemme junalla Monte Generoson ylätasanteelle, patikoimme huipulle ja nautimme lounaan James Bondeista tutussa "Fiore di pietrassa"

Italian puolella tukikohtanamme on Comojärven helmi Bellagio, joka sijaitsee niemen kärjessä Y-kirjaimen muotoisen järven keskellä. Bellagiosta teemme retkiä sähköpyörillä, näin pääsemme helposti nousemaan korkeammillekin kukkuloille. Ghisallon huipulla tutustumme pyöräilijöille omistettuun kappeliin ja Comojärven vastarannalla Varennan maisemiin ja luostariin.

 

Matkanjohtajana matkalla on Raffaello Tesi, syntyperäinen italialainen. Vuosia sitten Raffa ihastui Suomen talveen. Rakkaudesta kylmään maahamme hän on asunut Suomessa jo 20 vuotta. Raffaa kiehtoo erityisesti eri maiden kulttuurien kohtaaminen ja tämä on saanut hänet matkustelemaan eri puolille maailmaa, myös Olympian matkanjohtajana jo vuosia.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa valitussa huonetyypissä, aamiaiset ja muut ohjelmassa mainitut ateriat, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja kiertokäynnit pääsymaksuineen sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta alk. 280 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

1. – 6.10.2023

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, RE=retkieväät 

Asconan rantabulevardi Maggiorejärvi Sveitsi
Helsinki – Milano – Lugano – Ascona 

1. päivä, 1.10. sunnuntai Lähtö Helsingistä suoralla lennolla (Finnair) klo 8.00 Milanoon, jonne saavumme klo 10.05. Lentokentältä ajamme bussilla Sveitsin eteläisimpään kantoniin, Ticinoon. Pysähdymme Luganon kaupunkiin (n. 1 t 20 min), joka sijaitsee Luganojärven rannalla Italian ja Sveitsin rajan läheisyydessä. Luganossa voit nauttia omakustanteisen lounaan rantakadun hienostuneessa ilmapiirissä.

Luganon pysähdyksen jälkeen jatkamme bussilla matkaa upeiden alppimaisemien halki Asconan kaupunkiin Maggiorejärven rannalle (n. 1 t). Asconan tunnelma on välimerellinen; lumihuippuiset alpit, kirkkaan sininen järvi ja rantakadun varrella huojuvat palmut värittävät maisemaa. Majoitumme kahdeksi yöksi viehättävään keskitasoiseen Jazz Hotel Asconaan, joka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Asconan upealta rantabulevardilta, mistä löytyy paljon ravintoloita. Iltapäivällä vapaa-aikaa. Myöhemmin iltapäivällä kävelemme yhteen sulautuneen naapurikaupungin Locarnon pittoreskejä rinneportaita alas (säävaraus) ja suuntaamme illalliselle legendaariseen Belvedere hotellin La Fontana –ravintolaan. (Bussikuljetus portaiden yläpäähän ja illalliselta hotellille). (P) 

Patikointia Bavona laaksossa ikivanhan kylän läpi Sveitsi
Val Bavona

2. päivä, 2.10. maanantai (5 km, patikointia 3,5 tuntia)
Aamiaisen jälkeen lähdemme patikoimaan vehreään Bavonan laaksoon. Reittimme kulkee Mondadasta Sabbionen kautta Foroglioon. Patikoimme rauhalliseen tahtiin maalauksellisista maisemista nauttien. Luonto on kuin satumetsä sammaloituneine kivineen. Reitti polveilee vaihtelevassa maastossa sisältäen sekä nousua että laskua ja myös luonnonkivisiä portaita. Pysähdymme ihailemaan rustiikkista 1500-luvulla rakennettua rinnekylää ja antiikinaikaisia eläinsuojia. Patikointi kestää noin 3,5 tuntia. Foroglioon saavuttuamme nautimme lounaan vesiputousta ihaillen. Iltapäivällä lounaan jälkeen kuljetus takaisin hotelliin Asconaan. Loppupäivä on aikaa omatoimiseen ohjelmaan. Illalliselle kannattaa suunnata Asconan kansainvälistä tunnelmaa huokuvalle rantabulevardille (10 min kävelymatka). (A, L)

Lyhyt patikka Monte Generoson huipulle junan yläasemalta Sveitsi
Ascona – Monte Generoso - Bellagio  

3. päivä, 3.10. tiistai Tänään jätämme aamiaisen jälkeen jäähyväiset Asconalle. Suuntaamme kohti Monte Generoso -vuorta (korkeus 1704 metriä), joka sijaitsee Sveitsin ja Italian rajalla Lugano- ja Comojärvien välissä. Capolagosta nousemme junalla Monte Generoson yläasemalle, missä odottaa häikäisevän kauniit maisemat. Yläasemalta teemme lyhyen patikoinnin huipulle ja takaisin (1 t). Patikoinnin jälkeen nautimme buffet lounaan huipulla sijaitsevassa ravintolassa. Ravintola sijaitsee näyttävässä, modernissa rakennuksessaFiore di pietrassa, jonka on suunnitellut kuuluisa arkkitehti Mario Botta. Se on myös tuttu useista James Bond –elokuvista.

Lounaan jälkeen juna vie meidät takaisin Capolagoon ja jatkamme matkaa Italian puolelle. Kapea maisematie Comosta aristokraattien ja filmitähtien suosimaan Bellagioon on elämys. Rinteeseen rakennettuja värikkäitä taloja, mukulakivikujia ja paljon portaita Bellagio on kuin tehty elämän suloisesta joutilaisuudesta nautiskeluun. Majoitumme kolmeksi yöksi Bellagion yläpuolelle rinteeseen (3,5 km) rakennettuun keskitasoiseen boutique -hotelliin Il Perlo Panoramaan, mistä aukeaa upea näköala järvelle Bellagion yli. HUOM. pienen hotellin huoneissa on eroavaisuuksia. Viehättävä hotelli on kuuluisa pyöräilijöiden keskuudessa. Iltapäivällä vapaa-aikaa omatoimiseen nautiskeluun. Illallinen hotellissa. (A, L, P) 

Maisemia matkalla Ghisallon Comojärvi Italia
Ghisallo

4. päivä, 4.10. keskiviikko (sähköpyöräilyä n 20 km, ylä/alamäkeä, n 5 tuntia)
Teemme sähköpyörillä noin viiden tunnin retken Ghisallon huipulle. Matkan varrella näemme pieniä kyliä, laidunmaita ja upeita näköalapaikkoja. Huipulla meitä odottaa erikoinen elämys, Madonna del Ghisallon kappeli, joka on omistettu pyöräilijöille. Tutustumme myös pyöräilymuseoon ja nautimme retkieväät huikeista maisemista nauttien. Laskeudumme panoraamamaisemissa takaisin hotellille.

Iltapäivällä vapaa-aikaa tai voit vaihtoehtoisesti lähteä toiselle lyhyelle pyöräretkelle Villa Melziin (3,5 km): Villa Melzi (sisäänpääsy omakustanteinen) on Napoleonin aikakaudella rakennettu uusklassinen huvila, joka on kuuluisa upeasta kasvitieteellisestä puutarhastaan. Puutarhassa on myös kappeli ja kasvihuone (Orangerie), jossa toimii nyt museo. Illallisen nautimme Bellagion kaupungin tunnelmassa (bussikuljetus illalliselle). (A, RE, P)

St. Maria di Piona luostarin pihapiiriä Comojärvi Italia
Santa Maria di Piona

5. päivä, 5.10. torstai (sähköpyöräilyä n 50 km, 6 h, tasamaata)
Tänään teemme sähköpyörillä noin kuuden tunnin retken Bellagion vastarannalle. Aluksi pyöräilemme Bellagion satamaan (3,5 km), josta ylitämme Comojärven lautalla (15 min) ja saavumme Varennaan. Pyöräilemme suurimmaksi osaksi tasaisessa maastossa noin 20 kilometriä Santa Maria di Pionan luostariin. Viimeisin 2 kilometrin matka luostarille kävellään mukulakivitietä pitkin. Paluumatkalla pysähdymme Bellanossa, josta matka jatkuu takaisin Varennaan. Lauttamatkan jälkeen voit joko pysähtyä ja kierrellä Bellagiossa tai suunnata suoraan takaisin hotelliin. Nautimme retkieväät luostarin pihalla.  Illallinen hotellissa. (A, RE, P)

lento
Bellagio – Como – Milano - Helsinki 

6. päivä, 6.10. perjantai Siirrymme aamiaisen jälkeen bussikuljetuksella Comon kaupunkiin (1 t), jossa aistit palan järven tunnelmaa. Comojärvi on innoittanut kirjailijoita, taiteilijoita ja musiikinluojia kautta aikojen. Sinulla on noin neljä tuntia vapaa-aikaa kierrellä kaupunkia omatoimisesti, ihailla puistoja ja arkkitehtuuria, tehdä ostoksia ja nauttia lounas. Olympian matkanjohtaja antaa vinkit Comoon tutustumiseen.

Pysähdyksen jälkeen jatkamme matkaa Milanon Malpensan lentokentälle, josta suora lentomme (Finnair) lähtee klo 19.00. Saavumme Helsinkiin klo 22.55. (A) 

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Patikointia Sveitsissä ja sähköpyöräilyä Italiassa
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • sähköpyörien käyttö pyöräretkillä
 • ohjelmassa mainitut ateriat (useimpina päivinä vähintään puolihoito)
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja kiertokäynnit pääsymaksuineen 
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut 
 • juomarahat
 • suomenkielinen matkanjohto  

 

Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Patikointia Sveitsissä ja sähköpyöräilyä Italiassa

Bellagiossa majoitumme Il Perlo Panorama -boutique hotellissa. Tämän pienen hotellin huoneissa on eroavaisuuksia, jotka vaikuttavat matkan hintaan. Asconan hotellissa majoitus kaikilla standard-huoneet.
Huom! eri huonetyyppejä on rajoitetusti saatavissa.
Majoitus 2h Classic-huoneessa, matkan perushinta 2 090 €/henkilö. Järvinäköala, noin 18 m², parivuode tai erilliset vuoteet, parveke, tuuletin.
2h Superior-huoneessa matkan hinta on 2 150 €/henkilö. Järvinäköala, 22 m², parivuode tai erilliset vuoteet, parveke, tuuletin.
2h Junior Suitessa matkan hinta on 2 210 €/henkilö. Järvinäköala, 30 m², parivuoteita, parveke, ilmastointi.

Matkan hinta 1h Classic-huoneessa 2 370 €, 1h Superior-huoneessa 2 430 €.

Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Matka edellyttää normaalia peruskuntoa. Ryhmän minimikoko on 15.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 350 €. Loppumaksu erääntyy 35 vrk ennen lähtöä.
Peruutusehto B.
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Matkan hinta perustuu 16.12.2022 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
6 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää aktiivimatkasta Sveitsiin ja Italiaan

Patikointi- ja pyöräilymatka Sveitsiin ja Italiaan tehdään lokakuun alussa. Lämpötilat ovat päivisin noin + 16 C, yöllä noin + 10 C.

Matkan pyöräilyosuuksilla käytössämme on sähköpyörät, jotka avustavat kulkuamme. Ajamme aina ajotiellä, sillä Italiassa ei ole pyöräteitä. Italiassa pyöräily on kuitenkin hyvin suosittua, joten liikenteessä pyöräilijät otetaan hyvin huomioon. Reittimme kulkee lyhyitä matkoja lukuun ottamatta asfaltoidulla tiellä. Maasto on kumpuilevaa, mutta sähköpyörällä haastavammatkin mäet polkee helposti. Pyörissä on käsijarrut ja vaihteet.

Suosittelemme mukaan omaa pyöräilykypärää sekä pikkureppua, johon voi pakata päiväretkien aikana tarvitsemansa henkilökohtaiset tavarat. Retkien aikana lounaana retkieväät. 

Oheisesta tietopaketista löydät lisää tietoa mm. matkavarusteista.

 

 

 

 

Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.