Comojärvi Italia Olympia

Patikointia Sveitsissä ja sähköpyöräilyä Italiassa

- "La Dolce Vita" alppijärvien maisemissa
6
päivää
alk. 2 790 €/hlö

Koe Sveitsin ja Italian alppialueiden upeat maisemat, Lago Maggiore ja legendaarinen Lago di Como. Patikoimme Sveitsin jylhissä ja vehreissä vuoristomaisemissa sekä pyöräilemme sähköpyörillä leppoisaan tahtiin Comojärven silmiä hivelevissä järvimaisemissa. Nautimme myös hyvästä ruuasta ja viinistä, paikalliseen tyyliin. Matkalla on myös omaa aikaa nauttia kohteista. La dolce vita!

Patikointi- ja pyöräilymatka Sveitsissä ja Italiassa, vaatimustaso 1,5 (2) / 5 (helppo)
(pyöräily Ghisallon huipulle vaatimustasoa 2)

Matkareitti
Lugano
Ascona
2 yötä
Val Bavona
patikointi
Val Verzasca
retki
Lenno
3 yötä
Ghisallo
retki sähköpyörillä
Comojärven alue
retki sähköpyörillä
Como

Matkan alussa liikumme Sveitsin eteläisimmässä, italiankielisessä kantonissa Ticinossa, jota kutsutaan myös Sveitsin paratiisiksi. Maggiorejärven rannalla Asconassa nautimme välimerellisestä tunnelmasta palmujen reunustamalla rantabulevardilla. Bussimatkalla pääsemme ihastelemaan maalauksellisia kyliä ja häikäisevän sinisiä järviä. Bavonan ja Verzascan laaksoissa patikoimme vaihtelevassa maastossa ja tutustumme pieniin vuoristokyliin, vesiputouksiin ja käymme mm. Contran padolla.

Sveitsistä Italiaan matkaamme bussilla upeista alppimaisemista nauttien

Italian puolella tukikohtanamme on Comojärven rannalla sijaitseva viehättävä Lennon kylä. Täältä teemme retkiä sähköpyörillä ja pääsemme helposti nousemaan korkeammillekin kukkuloille. Ghisallon huipulla tutustumme pyöräilijöille omistettuun kappeliin ja Comojärven vastarannalla Varennan maisemiin ja luostariin. Bellanon kanjoniin tutustumme kävellen.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa valitussa huonetyypissä, aamiaiset ja muut ohjelmassa mainitut ateriat, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja kiertokäynnit pääsymaksuineen sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta 340 €.

Matkan hinta ja ehdot

Mistä tiedän, vastaako oma kuntotasoni matkan vaativuustasoa:

Sveitsi-Italia matkan vaativuustaso on viisiportaisella asteikollamme helppo, 1,5/5. Nautit matkasta parhaiten, jos olet harrastanut säännöllistä liikuntaa (jossa hikoilet ja hengästyt) 1–2 kertaa viikossa viimeisen puolen vuoden aikana. Jaksat sauvakävellä reippaasti 30 minuuttia kerrallaan, tai liikkua repun (3–5 kg) kanssa kumpuilevassa maastossa saman päivän aikana toistuvia 2–3 tunnin mittaisia lenkkejä. Pyöräily on sinulle tuttua, vaikka et olisikaan tehnyt pitkiä pyörälenkkejä. Olet pyöräillyt ainakin 10 kilometrin lenkkejä 1–2 kertaa viikossa viimeisen 2 kuukauden aikana. Sähköpyörä helpottaa ajamista etenkin isommissa ylämäissä ja auttaa jaksamaan pidemmätkin päivämatkat. Suosittelemme mahdollisuuksien mukaan ainakin kokeilemaan sähköpyörällä ajoa ennen matkaa.
 

Matkaohjelma

21. – 26.10.2024

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, RE=retkieväät 

Asconan rantabulevardi Maggiorejärvi Sveitsi
Helsinki – Milano – Lugano – Ascona 

1. päivä, maanantai 21.10. Lähtö Helsingistä suoralla lennolla (Finnair) klo 8.00 Milanoon, jonne saavumme klo 10.05. Lentokentältä ajamme bussilla Sveitsin eteläisimpään kantoniin, Ticinoon. Pysähdymme Luganon kaupunkiin (n. 1 t 20 min), joka sijaitsee Luganojärven rannalla Italian ja Sveitsin rajan läheisyydessä. Luganossa voit nauttia omakustanteisen lounaan rantakadun hienostuneessa ilmapiirissä.

Luganon pysähdyksen jälkeen jatkamme bussilla matkaa upeiden alppimaisemien halki Asconan kaupunkiin, Maggiorejärven rannalle (n. 1 t). Asconan tunnelma on välimerellinen; lumihuippuiset alpit, kirkkaan sininen järvi ja rantakadun varrella huojuvat palmut värittävät maisemaa. Majoitumme kahdeksi yöksi viehättävään keskitasoiseen Jazz Hotel Asconaan, joka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Asconan upealta rantabulevardilta, mistä löytyy paljon ravintoloita. 

Iltapäivällä vapaa-aikaa. Myöhemmin iltapäivällä kävelemme yhteen sulautuneen naapurikaupungin Locarnon pittoreskejä rinneportaita alas (säävaraus) ja suuntaamme illalliselle legendaariseen Belvedere hotellin La Fontana –ravintolaan. (Bussikuljetus portaiden yläpäähän ja illalliselta hotellille). (P) 

Patikointia Bavona laaksossa ikivanhan kylän läpi Sveitsi
Val Bavona

2. päivä, tiistai 22.10. (patikointia 3,5 tuntia)
Aamiaisen jälkeen lähdemme patikoimaan vehreään Bavonan laaksoon. Reittimme kulkee Mondadasta Sabbionen kautta Foroglioon. Polut ovat melko kivisiä ja siksi reitti tarkistetaan patikointipäivänä sään mukaan. Märällä kelillä valitaan helpompi ja turvallisempi vaihtoehto, sillä lokakuussa maassa on jo runsaasti lehtiä, jotka tekevät reiteistä paikoitellen liukkaita. 

Patikoimme rauhalliseen tahtiin maalauksellisista maisemista nauttien. Luonto on kuin satumetsä sammaloituneine kivineen. Reitti polveilee vaihtelevassa maastossa sisältäen sekä nousuja että laskuja ja myös luonnonkivisiä portaita. Pysähdymme ihailemaan rustiikkista 1500-luvulla rakennettua rinnekylää ja antiikinaikaisia eläinsuojia. Patikointi kestää noin 3,5 tuntia. Foroglioon saavuttuamme nautimme lounaan vesiputousta ihaillen.

Iltapäivällä lounaan jälkeen kuljetus takaisin hotelliin Asconaan. Loppupäivä on aikaa omatoimiseen ohjelmaan. Illalliselle kannattaa suunnata Asconan kansainvälistä tunnelmaa huokuvalle rantabulevardille (10 min kävelymatka). (A, L) 

Vuoret-Lennon-taustalla-Comojarvi-Italia
Ascona – Val Verzasca – Lenno

3. päivä, keskiviikko 23.10. (kävelyä n 1,5 tuntia)
Tänään jätämme aamiaisen jälkeen jäähyväiset Asconalle ja suuntaamme bussilla kohti Val Verzascaa.

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on tunnettu Contran pato, Sveitsin neljänneksi korkein pato, joka on kuulu myös elokuvasta GoldenEye, jossa Bond ”hyppää” padon reunalta reilut 200 metriä alas veteen.

Padolta suuntaamme kohti Corippoa, pientä vuoristokylää. Bussilla ei pääse perille asti, joten kävelyä tulee n. 15 minuuttia. Coripposta jatkamme kävellen vielä noin tunnin matkan Ponte dei Saltin kuvankauniille sillalle Lavertezzoon. Silta on yli 400 vuotta vanha kivisilta, joka ylittää turkoosin Verzasca-joen kahdella mahtavalla kaarella. Jatkamme bussilla Sonognoon, jossa nautimme lounaan ja teemme noin tunnin kävelyn Frascoon, upealle vesiputoukselle.

Täältä bussi noutaa meidät ja matkaamme kauniiden ja vaikuttuvien alppimaisemien läpi Italian puolelle Lennoon, Como-järven rannalle, jossa majoitumme kolmeksi yöksi Albergo Lenno -hotelliin. Päivällinen hotellissa. (A, L, P)  

Maisemia matkalla Ghisallon Comojärvi Italia
Lenno – Ghisallo – Lenno

4. päivä, torstai 24.10. (sähköpyöräilyä n 20 km, ylä/alamäkeä, n 5 tuntia)
Aamiaisen jälkeen lähdemme kävellen lautalle ja siirrymme joko Lennosta tai Tremezzosta Comojärven vastarannalle Bellagioon, jossa saamme sähköpyörät allemme. 

Teemme noin viiden tunnin retken Ghisallolle, pyöräilijöiden suosimalle vuorelle. Matkan varrella näemme pieniä kyliä, laidunmaita ja useita näköalapaikkoja. Huipulla meitä odottaa erikoinen elämys: Madonna del Ghisallon kappeli, joka on omistettu pyöräilijöille. Täällä vihitään paavin poikkeusluvalla myös italialaisten kilpapyöräilijöiden uudet pyörät. Tutustumme pyöräilymuseoon ja nautimme rekieväät huikeista maisemista nauttien. Laskeudumme takaisin panoraamamaisemissa aiemmin ylimystön ja edelleen ”julkkisten” suosimaan lomakohteeseen Bellagioon. 

Iltapäivällä voit viettää vapaa-aikaa Bellagion keskustassa tai lähteä vaihtoehtoisesti toiselle lyhyelle pyöräretkellä Bellagion toisella laidalla sijaitsevaan Villa Melziin (n. 3,5 km). Villa Melzi (sisäänpääsy omakustanteinen) on Napoleonin aikakaudella rakennettu uusklassinen huvila, joka on kuuluisa upeasta kasvitieteellisestä puutarhastaan. Puutarhassa on myös kappeli ja kasvihuone (Orangerie), jossa toimii nyt museo. 

Palaamme pyörien kanssa lautalla takaisin järven toiselle puolelle, josta pyöräilemme hotelliin. Päivällisen nautimme kaupungilla. (A, RE, P) 

Lautta-saapuu-Varennaan-Comojarvi-Italia
Lenno – Varenna - Bellano - Lenno

5. päivä, perjantai 25.10. (sähköpyöräilyä n. 50 km, n. 6 h)   
Tänään teemme sähköpyörillä noin kuuden tunnin retken Como-järven vastarannalla. Aluksi  pyöräilemme satamaan, ylitämme Comojärven lautalla ja saavumme Varennaan. Pyöräilemme suurimmaksi osaksi tasaisessa maastossa. Matkalla pysähdymme myös Bellanossa ja tutustumme siellä Orrido di Bellano rotko-alueeseen. Alue on luonnollinen rotko, joka syntyi 15 miljoonaa vuotta sitten. Kapeassa kanjonissa voi vierailla kävelysiltoja pitkin.    

Bellanosta pyöräilemme takaisin Varennaan, jonne jätämme pyörät ja matkaamme lautalla takaisin Lennoon. Päivällinen hotellin ravintolassa. (A, RL, P) 

lento
 Lenno – Como – Milano - Helsinki

 6. päivä, lauantai 26.10. Siirrymme aamiaisen jälkeen bussikuljetuksella Comon kaupunkiin (1 t), jossa aistit palan järven tunnelmaa. Como-järvi on innoittanut kirjailijoita, taiteilijoita ja musiikinluojia kautta aikojen. Sinulla on noin neljä tuntia vapaa-aikaa kierrellä kaupunkia omatoimisesta, tehdä ostoksia ja nauttia lounas. Ihaile historiallisia rakennuksia ja upeita puistoja. Olympian matkanjohtaja antaa vinkit Comoon tutustumiseen ja halukkaat voivat lähteä hänen kanssaan omakustanteiselle funikulaariretkelle Brunateen ihailemaan upeita maisemia. Matka huipulle kestää n. 10 min.

Comosta jatkamme matkaa Milanon Malpensan lentokentälle, josta suora lentomme (Finnair) lähtee klo 19.05. Saavumme Helsinkiin klo 23.05. (A)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Patikointia Sveitsissä ja sähköpyöräilyä Italiassa
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • sähköpyörien käyttö pyöräretkillä
 • ohjelmassa mainitut ateriat (useimpina päivinä vähintään puolihoito)
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja kiertokäynnit pääsymaksuineen 
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut 
 • juomarahat
 • suomenkielinen matkanjohto  
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Patikointia Sveitsissä ja sähköpyöräilyä Italiassa

Lisämaksu 1h huoneesta 340 €.

Lentolippuja varten tarvitsemme matkustajien tarkat henkilötiedot, joiden tulee täsmätä passin/henkilökortin kanssa. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta/henkilökortista matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passin/henkilökortin ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta asiakirjasta viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Kopiot voit lähettää Omaloman kautta tai suojattuna sähköpostilla osoitteeseen passi(at)olympia.fi.

Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Matka edellyttää normaalia peruskuntoa. 

Ryhmän minimikoko on 15. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 450 €. Loppumaksu erääntyy 65 vrk ennen lähtöä (17.8.2024).

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja.
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö  
 •  90 – 65 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu 
 •  64 -40 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta 
 •  39–31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta 
 •  30 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta 

 

Matkan hinta perustuu 14.3.2024 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
6 päivää alk./hlö 2 790 €
 • 21.10.2024 - 26.10.2024
  alk. 2 790€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Hyvä tietää aktiivimatkasta Sveitsiin ja Italiaan

Patikointi- ja pyöräilymatka Sveitsiin ja Italiaan tehdään lokakuussa. Lämpötilat ovat päivisin noin + 14 C, yöllä noin + 10 C.

Matkan pyöräilyosuuksilla käytössämme on sähköpyörät, jotka avustavat kulkuamme. Ajamme aina ajotiellä, sillä Italiassa ei ole pyöräteitä. Italiassa pyöräily on kuitenkin hyvin suosittua, joten liikenteessä pyöräilijät otetaan hyvin huomioon. Reittimme kulkee lyhyitä matkoja lukuun ottamatta asfaltoidulla tiellä. Maasto on kumpuilevaa, mutta sähköpyörällä haastavammatkin mäet polkee helposti. Pyörissä on käsijarrut ja vaihteet.

Suosittelemme mukaan omaa pyöräilykypärää sekä pikkureppua, johon voi pakata päiväretkien aikana tarvitsemansa henkilökohtaiset tavarat. Retkien aikana lounaana retkieväät. 

Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Oheisesta tietopaketista löydät lisää tietoa mm. matkavarusteista.


 

 

 

 

Katso muut Italian matkamme

Katso muut aktiivimatkamme