Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Portugalin kiertomatka ja Santiago de Compostela

Tutustu upeisiin kaupunkeihin, Santiago de Compostelaan, Portoon ja Lissaboniin sekä ihastu paikallisiin herkkuihin ja kaihoisaan fado-musiikkiin

10 päivää alk. 2 990 € /hlö
  • 16.9.2021 - 25.9.2021 Varaa
  • Santiago de Compostela 2 yötä
  • Vigo retki
  • Braga 3 yötä
  • Porto retki
  • Coimbra 1 yö
  • Lissabon 3 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Tämä matka vie meidät läntisen Iberian niemimaan upeisiin historiallisiin kaupunkeihin. Reittimme varrelle osuu useita Unescon maailmanperintökohteita. Matkamme alkaa Euroopan tunnetuimman pyhiinvaellusreitin päätepisteestä, Santiago de Compostelasta. Etelä-Galician Rías Baixasin alue on tunnettu laadukkaista viineistään, joihin perehdymme viinitilavierailulla. Bragassa näemme Bom Jesus do Monten barokkipyhäkön ja Unescon suojelemassa Guimarãesissa kuulemme Portugalin valtion alkutaipaleesta.

Yksi matkan kohokohdista on varmasti retki Dourojoen varrella sijaitsevaan Portoon, jonka historiallisen Ribeiran kaupunginosan satamakorttelit ihastuttavat. Maistelemme tietysti myös kaupungin nimikkoviiniä. Kanaaleistaan ja värikkäistä rakennuksistaan tunnettu Aveiro ja Coimbran pittoreski yliopistokaupunki tulevat meille tutuiksi. Pistäydymme myös pienessä Fátiman kylässä, joka vastaanottaa vuosittain miljoonia pyhiinvaeltajia.

Matkamme päättyy Portugalin pääkaupunkiin, ikivanhaan löytöretkeilijöiden Lissaboniin. Tutustumme maan mahtavasta menneisyydestä kertoviin nähtävyyksiin, nautimme kaupungin rennosta ilmapiiristä ja perinteisen kaihoisan fado-musiikin sävelistä.  

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (joka päivä vähintään puolihoito)

Helsinki – Santiago de Compostela 
1. päivä, torstai Lähtö Helsingistä (Lufthansa) klo 6.30 Frankfurtin kautta (Lufthansa) Santiago de Compostelaan, jonne saavumme klo 13.10. Majoitumme 2 yöksi hieman vanhan keskustan ulkopuolella sijaitsevaan ensimmäisen luokan AC Palacio del Carmen -hotelliin (★★★★★). Iltapäivä on varattu varhaisen lennon rasituksista toipumiseen. Päivällinen hotellissa. (P)

Santiago de Compostela 
2. päivä, perjantai Ikivanha Santiago de Compostela on Galician itsehallinnollisen alueen pääkaupunki. Se tunnetaan erityisesti historiallisesta pyhiinvaellusreitistään. ”Pyhän Jaakobin tie” kulkee Ranskan rajalta lähes 800 kilometrin reitin ja päättyy 1200-luvulla valmistuneeseen Santiago de Compostelan katedraaliin, jonka uskotaan olevan apostoli Jaakobin viimeinen lepopaikka. Kaupunki on yksi Euroopan tärkeimmistä kristillisistä keskuksista ja katedraalia ympäröivä vanhakaupunki on Unescon suojeluksessa. Vilkas vanhakaupunki on tulvillaan gotiikan ja barokin arkkitehtuuria, palatseja, pikkutoreja ja kapeita tunnelmallisia kujia putiikkeineen. Lukuisat terassiravintolat ja viinituvat houkuttelevat maallisia vaeltajia viihtymään. Tutustumme tähän pyhään kaupunkiin puolen päivän kävelykierroksella. Iltapäivällä on vapaa-aikaa ennen yhteistä päivällistä. (A, L, P)

Santiago de Compostela – Vigo – Braga
3. päivä, lauantai Lähdemme aamulla kohti Portugalia ja noin 200 kilometrin päässä sijaitsevaa Bragaa. Matka taittuu kumpuilevan vehreissä maisemissa ja aluetta kutsutaankin nimellä ”España Verde”, Vihreä Espanja. Espanja on Euroopan tärkeimpiä viinintuottajia ja Etelä-Galician Rías Baixasin alueen viinit ovat maailmallakin tunnettuja. Vierailemme viinitilalla, jossa syömme lounaan ja maistelemme tilan viinejä. Täältä ajamme noin tunnissa Atlantin rannalle Vigoon, jonka satama on yksi maailman tärkeimmistä kalastussatamista. Tutustumme kaupunkiin pienellä kävelykierroksella ja nousemme keskustan yläpuolelle kohoavalle kukkulalle ihailemaan komeita maisemia. Vigosta jatkamme vielä noin kahden tunnin matkan Bragaan. Roomalaisten aikoinaan Bracara Augustaksi nimeämä Braga on Portugalin vanhimpia kaupunkeja. Majoitumme 3 yöksi kaupungin keskustaan hyvään keskitason Vila Galé Braga -hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen. (A, L, P)

Porto 
4. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle noin 1,5 tunnin bussimatkan päässä sijaitsevaan Portoon. Kauniin Dourojoen suulle levittäytyvä Porto on väkiluvultaan Portugalin toiseksi suurin kaupunki. Kaupunki on kiehtova yhdistelmä historiaa ja arkkitehtuuria loisteliaine rakennuksineen ja vaikuttavine kirkkoineen. Komeat sillat yhdistävät Dourojoen rannalla sijaitsevat kaupunginosat toisiinsa. Yksi silloista on kuuluisan Gustave Eiffelin suunnittelema. Kaupungin sydän ja sielu on sen tunnelmallinen vanhakaupunki Ribeira satamakortteleineen. Historiallinen keskusta kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Porto on antanut nimensä yhdelle maailman tunnetuimmista viineistä, portviinille. Ainoastaan Dourojoen laaksosta tulevia viinejä saa virallisesti kutsua portviineiksi. Tutustumme Portoon puolen päivän kaupunkikierroksella ja syömme lounaan. Vierailemme myös portviinikellareissa Dourojoen etelärannalla Vila Nova de Gaiassa ja kuulemme portviinin historiasta ja valmistuksesta. Pääsemme tietysti myös maistelemaan aromaattista portviiniä. Ennen paluuta Bragaan ehdit tutustua Portoon myös omatoimisesti. (A, L)

Braga ja Guimarães
5. päivä, maanantai Tyylikäs Braga huokuu historiaa ja on tulvillaan viehättäviä kujia, aukioita ja upeita barokkikirkkoja. Tutustumme aamupäivällä Bragan nähtävyyksiin ja vierailemme yhdessä Portugalin vanhimmista katedraaleista. Käymme myös lähellä sijaitsevassa barokkiportaistaan ja -puutarhastaan tunnetussa Bom Jesus do Monten pyhäkössä. Iltapäivällä lähdemme retkelle naapurikaupunki Guimarãesiin (n. 30 km), jossa syömme myös lounaan. 900-luvulla perustettu Guimarães tunnetaan Portugalin valtion synnyinsijana. Kreivi Alfonso Henriques julisti täällä Portugalin itsenäiseksi ja samalla itsensä maan ensimmäiseksi kuninkaaksi vuonna 1128. Tutustumme kaupungin viehättävään historialliseen keskustaan ja käymme keskiajalla rakennetussa Paço dos Duques de Bragançan palatsissa. Myöhemmin iltapäivällä palaamme Bragaan. (A, L)   

Braga – Aveiro – Coimbra
6. päivä, tiistai Aamulla jätämme jäähyväiset Bragalle ja lähdemme kohti Aveiroa, ”Portugalin Venetsiaa” (n. 130 km). Kaupungin lempinimi tulee kaupunkia halkovista kanaaleista. Aveiron katujen ja kanaalien varsia reunustavat kauniit ja värikkäät keraamisten azulejo-laattojen koristamat art nouveau -talot. Teemme pienen kierroksen Aveirossa ja piipahdamme Atlantin rannalle Costa Novaan ihailemaan ranta-alueen maamerkkejä, näyttäviä karamellinvärisiä ja raidallisia taloja. Aveirosta jatkamme noin 1,5 tunnissa Coimbran yliopistokaupunkiin, jossa syömme lounaan. Lounaan jälkeen tutustumme Coimbran historialliseen osaan ja vierailemme kaupungin vanhassa yliopistossa ja sen loisteliaassa 1700-luvun barokkikirjastossa. Majoitumme kaupungin keskustan läpi virtaavan Mondegojoen varrella sijaitsevaan hyvään keskitason Vila Galé Coimbra -hotelliin (★★★★). (A, L)

Coimbra – Fátima – Nazaré – Lissabon
7. päivä, keskiviikko Lähdemme noin 1,5 tunnin matkalle kohti Fátiman pyhiinvaelluskylää. Fátima oli aivan tavallinen pikkukylä, kunnes Neitsyt Marian kerrotaan ilmestyneen kylän lähellä kolmelle paimenessa olleelle lapselle vuonna 1917. Teemme Fátimassa pienen kävelykierroksen ja käymme pyhäkössä, joka on katolilaisten tärkeimpiä pyhiinvaelluskohteita. Jatkamme noin tunnissa Atlantin rannalle Nazarén pittoreskiin kalastajakylään, jossa syömme lounaan. Bussimatka täältä Lissaboniin taittuu noin 2 tunnissa. Majoitumme 3 yöksi hyvään keskitason Occidental Lisboa -hotelliin (★★★★), joka sijaitsee Lissabonin kaupunkialueella noin 15 minuutin kävelymatkan päässä Parque Eduardo VII -puistosta ja lähimmästä metroasemasta. (A, L)

Lissabon
8.–9 päivä, to–pe Tajojoen varrelle seitsemälle kukkulalle rakennettu Lissabon on Euroopan vanhimpia pääkaupunkeja. Lissabonin keskusta on nimeltään Baixa. Tyypillistä Baixaa ovat kävelykadut ja pääaukio Rossio kahviloineen, liikkeineen ja ravintoloineen. Keskustan itäpuolisen kukkulan laella siintää 900-luvulta maurien ajoilta peräisin oleva São Jorgen linnoitus ja tätä vastapäätä länsipuolisella kukkulalla on Bairro Alto, Lissabonin iltaelämän keskus. Torstaina tutustumme Lissabonin keskeisiin alueisiin ja nähtävyyksiin puolen päivän kiertoajelulla. Näemme kaupungin vanhimmat korttelit ja käymme mm. Tajojoen rannalla sijaitsevalla mahtipontisella Praçca do Comércio -aukiolla. Käymme myös Belémin kaupunginosassa, jossa sijaitsevat Portugalin löytöretkikauteen läheisesti liittyvät Torre de Belém -linnake ja Mosteiro dos Jerónimos -luostari. Päätämme kierroksen lounaaseen ja loppupäivä on vapaata. 
Perjantaina meillä on koko päivä aikaa tutustua Lissaboniin omatoimisesti. Matkanjohtajamme auttaa mielellään päivän ohjelman suunnittelussa. Portugalin surumielisen kansallismusiikin fadon historia alkaa 1820-luvulta ja vuonna 2011 se liitettiin Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Perjantain jäähyväispäivällisen nautimme kaihoisan fadon säestyksellä. (2xA, 1xL, 1xP)

10. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen kuljetus Lissabonin kentälle. Lentomme (Lufthansa) lähtee klo 14.20 Münchenin kautta (Lufthansa) Helsinkiin, jonne saavumme klo 23.40. (A)

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 610 e.

Tarkista passin tai virallisen henkilökortin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa.
Matkalla kävellään paljon, joten matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.
Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Ennakkomaksu 550 e.
Peruutusehdot
Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja.
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 66 vrk ennen matkan alkua, pidätämme toimistokulut, 150 e/henkilö
- 65–35 vrk ennen matkan alkua, pidätämme 550 e/henkilö
- 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätämme 75 % matkan hinnasta
- 20–14 vrk ennen matkan alkua, pidätämme 85 % matkan hinnasta
- alle 14 vrk ennen matkan alkua, pidätämme 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä