Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Portugalin kiertomatka ja Santiago de Compostela

Tutustu upeisiin kaupunkeihin, Santiago de Compostelaan, Portoon ja Lissaboniin sekä ihastu paikallisiin herkkuihin ja kaihoisaan fado-musiikkiin

10 päivää alk. 3 060 € /hlö
 • 24.9.2020 - 3.10.2020 Varaa
 • Santiago de Compostela 2 yötä
 • Vigo retki
 • Braga 3 yötä
 • Porto retki
 • Coimbra 1 yö
 • Lissabon 3 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Tämä matka vie meidät läntisen Iberian niemimaan upeisiin historiallisiin kaupunkeihin. Reittimme varrelle osuu useita Unescon maailmanperintökohteita. Matkamme alkaa Euroopan tunnetuimman pyhiinvaellusreitin päätepisteestä, Santiago de Compostelasta. Etelä-Galician Rías Baixasin alue on tunnettu laadukkaista viineistään, joihin perehdymme viinitilavierailulla. Bragassa näemme Bom Jesus do Monten barokkipyhäkön ja Unescon suojelemassa Guimarãesissa kuulemme Portugalin valtion alkutaipaleesta.

Yksi matkan kohokohdista on varmasti retki Dourojoen varrella sijaitsevaan Portoon, jonka historiallisen Ribeiran kaupunginosan satamakorttelit ihastuttavat. Maistelemme tietysti myös kaupungin nimikkoviiniä. Kanaaleistaan ja värikkäistä rakennuksistaan tunnettu Aveiro ja Coimbran pittoreski yliopistokaupunki tulevat meille tutuiksi. Pistäydymme myös pienessä Fátiman kylässä, joka vastaanottaa vuosittain miljoonia pyhiinvaeltajia.

Matkamme päättyy Portugalin pääkaupunkiin, ikivanhaan löytöretkeilijöiden Lissaboniin. Tutustumme maan mahtavasta menneisyydestä kertoviin nähtävyyksiin, nautimme kaupungin rennosta ilmapiiristä ja perinteisen kaihoisan fado-musiikin sävelistä.  

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (joka päivä vähintään puolihoito)

Helsinki – Santiago de Compostela 
1. päivä, torstai Lähtö Helsingistä (Lufthansa) klo 6.30 Frankfurtin kautta (Lufthansa) Santiago de Compostelaan, jonne saavumme klo 13.10. Majoitumme 2 yöksi hieman vanhan keskustan ulkopuolella sijaitsevaan ensimmäisen luokan AC Palacio del Carmen -hotelliin (★★★★★). Iltapäivä on varattu varhaisen lennon rasituksista toipumiseen. Päivällinen hotellissa. (P)

Santiago de Compostela 
2. päivä, perjantai Ikivanha Santiago de Compostela on Galician itsehallinnollisen alueen pääkaupunki. Galicialaiset ovat ylpeitä identiteetistään. Galician kielellä, galegolla, on täällä virallisen kielen asema espanjan rinnalla. Santiago de Compostela tunnetaan erityisesti historiallisesta pyhiinvaellusreitistään. ”Pyhän Jaakobin tie” kulkee Ranskan rajalta lähes 800 kilometrin reitin ja päättyy 1200-luvulla valmistuneeseen Santiago de Compostelan katedraaliin, jonka uskotaan olevan apostoli Jaakobin viimeinen lepopaikka. Hänen maallisia jäännöksiään säilytetään kryptassa katedraalin alttarin alla. Kaupunki on yksi Euroopan tärkeimmistä kristillisistä keskuksista ja katedraalia ympäröivä vanhakaupunki on Unescon suojeluksessa. Vilkas vanhakaupunki on tulvillaan gotiikan ja barokin arkkitehtuuria, palatseja, pikkutoreja ja kapeita tunnelmallisia kujia putiikkeineen. Lukuisat terassiravintolat ja viinituvat houkuttelevat maallisia vaeltajia viihtymään. Tutustumme tähän pyhään kaupunkiin puolen päivän kävelykierroksella. Iltapäivällä meillä on vapaa-aikaa ennen yhteistä päivällistä hotellissa. (A, L, P)

Santiago de Compostela – Vigo – Braga
3. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Portugalia ja noin 200 kilometrin päässä sijaitsevaa Bragaa. Matka taittuu kumpuilevan vehreissä maisemissa ja aluetta kutsutaankin maisemiensa vuoksi nimellä ”España Verde”, Vihreä Espanja. Espanja on Euroopan tärkeimpiä viinintuottajia ja Etelä-Galician Rías Baixasin alueen viinit ovat maailmallakin tunnettuja. Vierailemme paikallisella viinitilalla, jossa syömme lounaan ja maistelemme tilan viinejä. Täältä ajamme noin tunnissa Atlantin rannalle Vigoon, jonka satama on yksi maailman tärkeimmistä kalastussatamista. Tutustumme kaupunkiin pienellä kävelykierroksella ja käymme mm. kaupungin kalatorilla ja vanhassakaupungissa. Nousemme keskustan yläpuolelle kohoavalle kukkulalle ihailemaan komeita maisemia. Vigosta jatkamme vielä noin kahden tunnin matkan Bragaan. Roomalaisten aikoinaan Bracara Augustaksi nimeämä Braga on Portugalin vanhimpia kaupunkeja. Majoitumme 3 yöksi kaupungin keskustaan hyvään keskitason Vila Galé Braga -hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen. (A, L, P)

Porto 
4. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle noin 1,5 tunnin bussimatkan päässä sijaitsevaan Portoon. Kauniin Dourojoen suulle levittäytyvä Porto on väkiluvultaan Portugalin toiseksi suurin kaupunki. Kaupunki on kiehtova yhdistelmä historiaa ja arkkitehtuuria loisteliaine rakennuksineen ja vaikuttavine kirkkoineen. Komeat sillat yhdistävät Dourojoen rannalla sijaitsevat kaupunginosat toisiinsa. Yksi silloista on kuuluisan Gustave Eiffelin suunnittelema. Kaupungin sydän ja sielu on sen tunnelmallinen vanhakaupunki Ribeira satamakortteleineen. Historiallinen keskusta kuuluu itseoikeutetusti Unescon maailmanperintökohteisiin. Porto on myös antanut nimensä yhdelle maailman tunnetuimmista viineistä, portviinille. Ainoastaan Dourojoen laaksosta tulevia viinejä saa virallisesti kutsua portviineiksi. Tutustumme Portoon puolen päivän kaupunkikierroksella ja syömme lounaan. Vierailemme myös portviinikellareissa Dourojoen etelärannalla Vila Nova de Gaiassa ja kuulemme portviinin historiasta ja valmistuksesta. Pääsemme tietysti myös maistelemaan aromaattista portviiniä. Ennen kuin palaamme Bragaan, meillä on vielä aikaa tutustua Portoon omatoimisesti. (A, L)

Braga ja Guimarães
5. päivä, maanantai Tyylikäs Braga huokuu historiaa ja on tulvillaan viehättäviä kujia, aukioita ja toinen toistaan upeampia barokkikirkkoja. Tutustumme aamupäivällä Bragan nähtävyyksiin ja vierailemme yhdessä Portugalin vanhimmista katedraaleista. Käymme myös lähellä sijaitsevassa barokkiportaistaan ja -puutarhastaan tunnetussa Bom Jesus do Monten pyhäkössä. Iltapäivällä lähdemme retkelle naapurikaupunki Guimarãesiin (n. 30 km), jossa syömme myös lounaan. 900-luvulla perustettu Guimarães tunnetaan Portugalin valtion synnyinsijana. Kreivi Alfonso Henriques julisti täällä Portugalin itsenäiseksi ja samalla itsensä maan ensimmäiseksi kuninkaaksi vuonna 1128. Guimarães kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Tutustumme kaupungin viehättävään historialliseen keskustaan ja käymme keskiajalla rakennetussa Paço dos Duques de Bragançan palatsissa. Myöhemmin iltapäivällä palaamme Bragaan. (A, L)   

Braga – Aveiro – Coimbra
6. päivä, tiistai Aamulla jätämme jäähyväiset Bragalle ja lähdemme kohti Aveiroa, ”Portugalin Venetsiaa” (n. 130 km). Kaupungin lempinimi tulee kaupunkia halkovista kanaaleista. Aveiron katujen ja kanaalien varsia reunustavat kauniit ja värikkäät keraamisten azulejo-laattojen koristamat art nouveau -talot. Teemme pienen kierroksen Aveirossa ja piipahdamme Atlantin rannalle Costa Novaan ihailemaan ranta-alueen maamerkkejä, näyttäviä karamellinvärisiä ja raidallisia taloja. Aveirosta jatkamme noin 1,5 tunnissa Coimbran yliopistokaupunkiin, jossa syömme lounaan. Keskiajalla Portugalin pääkaupunkina toimineen Coimbran perustivat roomalaiset hiljaa virtaavan Mondegojoen varrelle. Yksi maailman vanhimmista (perustettu 1290) yhtäjaksoisesti toimineista yliopistoista sijaitsee jyrkälle rinteelle rakennetun vanhankaupungin yläpuolella. Tutustumme Coimbran historialliseen osaan ja vierailemme kaupungin vanhassa yliopistossa ja sen loisteliaassa 1700-luvun barokkikirjastossa. Majoitumme joen varrella sijaitsevaan hyvään keskitason Vila Galé Coimbra -hotelliin (★★★★). (A, L)

Coimbra – Fátima – Nazaré – Lissabon
7. päivä, keskiviikko Lähdemme noin 1,5 tunnin matkalle kohti Fátiman pyhiinvaelluskylää. Fátima oli aivan tavallinen pikkukylä aina vuoteen 1917 asti, jolloin Neitsyt Marian kerrotaan ilmestyneen kylän lähellä kolmelle paimenessa olleelle lapselle. Tarinan mukaan ilmestyminen tapahtui useita kertoja, mutta Neitsyt Maria puhutteli ainoastaan lapsia ja ilmoitti heille viestin, joka tunnetaan Fatiman kolmena salaisuutena. Teemme Fátimassa pienen kävelykierroksen ja käymme pyhäkössä, joka on katolilaisten tärkeimpiä pyhiinvaelluskohteita. Pyhäkössä käy vuosittain jopa 5 miljoonaa vierailijaa ja toukokuussa 2017 paavin ollessa vierailulla kerrottiin paikalla olleen väkimäärän nousseen kerralla lähelle miljoonaa. Jatkamme noin tunnissa Atlantin rannalle Nazarén pittoreskiin kalastajakylään, jossa syömme lounaan. Bussimatka täältä Lissaboniin taittuu noin 2 tunnissa. Majoitumme 3 yöksi hyvään keskitason Neya Lisboa -hotelliin (★★★★), joka sijaitsee Lissabonin kaupunkialueella noin 15 minuutin kävelymatkan päässä Parque Eduardo VII -puistosta. Lähimmälle metroasemalle kävelee hotellista noin 10 minuutissa. (A, L)

Lissabon
8.–9 päivä, to-pe Tajojoen varrelle seitsemälle kukkulalle rakennettu Lissabon on Euroopan vanhimpia pääkaupunkeja ja seutu oli tunnettu jo Julius Caesarin aikoina. Nykyisin Suur-Lissabonin alueella asuu lähes kolme miljoonaa ihmistä. Lissabonin keskusta on nimeltään Baixa. Tyypillistä Baixaa ovat kävelykadut ja pääaukio Rossio kahviloineen, liikkeineen ja ravintoloineen. Aivan Baixan vieressä on Chiadon alue merkkitavaraliikkeineen. Keskustan itäpuolisen kukkulan laella siintää 900-luvulta maurien ajoilta peräisin oleva São Jorgen linnoitus ja tätä vastapäätä länsipuolisella kukkulalla on Bairro Alto, Lissabonin iltaelämän keskus. Torstaina tutustumme Lissabonin keskeisiin alueisiin ja nähtävyyksiin puolen päivän kiertoajelulla. Näemme kaupungin vanhimmat korttelit ja käymme mm. Tajojoen rannalla sijaitsevalla mahtipontisella Praçca do Comércio -aukiolla. Kierroksemme jatkuu Belémin kaupunginosaan, jossa sijaitsevat Portugalin löytöretkikauteen läheisesti liittyvät Torre de Belém -linnake ja Mosteiro dos Jerónimos -luostari. Molemmat ovat Unescon maailmanperintökohteita. Yhteisen lounaan jälkeen loppupäivä on vapaa-aikaa.
Perjantaina meillä on koko päivä aikaa tutustua Lissaboniin omin ehdoin. Matkanjohtajamme auttaa mielellään päivän ohjelman suunnittelussa. Portugalin surumielisen kansallismusiikin fadon historia alkaa 1820-luvulta ja vuonna 2011 se liitettiin Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Perjantain jäähyväispäivällisen nautimme kaihoisan fadon säestyksellä. (2xA, 1xL, 1xP)

10. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen kuljetus Lissabonin kentälle. Lentomme (Lufthansa) lähtee klo 14.20 Münchenin kautta (Lufthansa) Helsinkiin, jonne saavumme klo 23.40. (A)

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 530 e.

Tarkista passin tai virallisen henkilökortin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa.
Matkalla kävellään paljon, joten matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.
Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Ennakkomaksu 450 e
Peruutusehdot B: 
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä