Palangan-rantaa-Liettuan-pyoraily-Olympia

Pyöräilymatka Liettuassa

- järvimaisemia ja hiekkadyynejä
8
päivää
alk. 1 670 €/hlö
Uutuus

Liettua sopii erinomaisesti pyöräilymatkan kohteeksi. Luonto on kaunista ja vaihtelevaa, sisämaan vihreistä niityistä, metsistä ja järvistä Itämeren rannikon jokimaisemiin, hiekkarantoihin ja dyyneihin. Tutustumme pyöräilyn lomassa myös mm. meripihkaan ja kylmän sodan museoon sekä nautimme Kuurinkynnään upeista hiekkadyyneistä.

Pyöräilymatka Liettuassa, vaativuustaso 1,5 / 5 (helppo)

Matkareitti
Klaipėda
1 yö
Palanga
Sventoji
1 yö
Žemaitijan kansallispuisto
1 yö
Šilutė
1 yö
Vente
Nida
2 yötä
Klaipėda
1 yö

Liettuan pyöräilymatkalla pyöräilemme pääasiassa hyvin hoidetuilla pyöräilyreiteillä ja vähäliikenteisillä maanteillä läntisen Liettuan alueella. Tutustumme matkan aluksi historiallisen Klaipėdan satakaupungin nähtävyyksiin. Pyöräilemme täältä merenrantareittiä meripihkasta ja hienosta hiekkarannastaan tunnettuun Palangan kaupunkiin ja tutustumme meripihkan syntyyn ja käyttömahdollisuuksiin.

Rannikolta jatkamme sisämaan järvialueelle Žemaitijan kansallispuistoon, jossa pyöräilemme kauniin Plateliain järven maisemissa. Vierailemme myös kylmän sodan museossa, joka toimii entisessä Neuvostoliiton ydinohjustukikohdassa. Etelä-Liettuassa pyöräilemme alavalla Niemen-joen deltalla ja käymme Ventėn tärkeällä lintualueella. Ylitämme lautalla Kuurinhaffin laguunin Kuurinkynnään kapealle niemimaalle, joka kuuluu puoliksi Liettuaan ja puoliksi Venäjälle kuuluvaan Kaliningradiin.

Majoitumme sievään Nidan kylään, jossa meillä on aikaa rentoutua ja tutustua alueen ihmeisiin myös omatoimisesti

Takaisin Klaipėdaan palaamme pyöräillen pitkin Kuurinkynnästä Unescon maailmanperintömaisemissa.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat, ohjelmassa mainitut retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen, pyörä käyttöösi kuutena matkapäivänä. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta alk. 290 €.

Matkan hinta ja ehdot

Mistä tiedän, vastaako oma kuntotasoni matkan vaativuustasoa?

Pyöräilymatka Liettuassa on viisiportaisella vaativuusasteikollamme tasolla 1,5 / 5 eli helppo. Nautit matkasta parhaiten, jos pyöräily on sinulle tuttua, vaikka et olisikaan tehnyt pitkiä pyörälenkkejä. Olet pyöräillyt noin 10-20 kilometrin lenkkejä 1–3 kertaa viikossa viimeisen 3 kuukauden aikana. Matkalle on lisämaksusta mahdollista varata myös sähköpyörä.

Matkaohjelma

Vuoden 2022 matkat

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

Matkan lennot ovat muuttuneet, huomioitu ohjelmassa 19.11.2021 alkaen.

Klaipeda-Liettua
Helsinki – Klaipėda

1. päivä Lähtö Helsingistä Finnairin suoralla lennolla klo 7.45 Vilnaan, jonne saavumme klo 9.30. Lentokentältä noin 3,5 tunnin bussikuljetus Klaipėdaan, jossa majoitumme kaupungin vanhassa keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason National-hotelliin. Päivällinen. (P)

Palangan-rantaa-Liettua
Klaipėda – Palanga – Šventoji

2. päivä (pyöräilyä tasaisessa maastossa ja päällystetyllä tiellä n. 43 km)
Aamiaisen jälkeen teemme pienen kävelykierroksen Klaipėdan kompaktissa vanhassakaupungissa, jonka mukulakivisiä katuja reunustavat värikkäät vanhat rakennukset. Nousemme pyörien selkään ja pyöräilemme pääosin merenrantaa seurailevaa pyöräilyreittiä n. 30 km pohjoiseen sijaitsevaan Palangan rantakaupunkiin. Reittimme varrelle osuvat mm. jääkauden aikana syntynyt komea 24 m korkea rantajyrkänne (”Dutchman´s Cap”) ja laaja merenrantapuisto rannikko- ja kulttuurimaisemineen. Palangassa vierailemme kaupungin meripihkamuseossa, joka esittelee meripihkan syntyä ja siitä valmistettuja esineitä. Iltapäivällä on vapaa-aikaa. Tee vaikka pieni kävely Palangan hienolla hiekkarannalla ja pitkällä puulaiturilla tai nauti lounasta jollakin monista keskustan terassiravintoloista. Myöhemmin iltapäivällä pyöräilemme Palangan pohjoispuolella sijaitsevaan Šventojiin ja majoitumme hyvään keskitason Spa Amber Palace -hotelliin. Päivällinen. (A, P)

Ihmisiä pyöräilemässä Liettuassa reitillä, jolla vuorottelee metsät ja hiekkadyynit
Šventoji – Salantai – Žemaitijan kansallispuisto

3. päivä (pyöräilyä pääosin tasaisessa maastossa ja päällystetyllä tiellä valintasi mukaan n. 38 km tai n. 58 km)
Tänään pyöräilemme (n. 38 km) maaseudun viehättäviä pikkuteitä pitkin sisämaahan Salantain kaupunkiin, jossa on mahdollisuus nauttia lounasta. Iltapäivällä jatkamme vielä n. 20 km:n matkan Žemaitijan kansallispuistoon. Halukkaille järjestetään bussikuljetus Salantaista Žemaitijaan. Järvien, metsien ja kukkuloiden vuoksi paikalliset tuntevat alueen ”Liettuan Alppeina”. Seutu on myös kuuluisa Liettuan kansallislinnusta, kattohaikarasta, joita näkee täällä paljon kesällä. Majoitumme pikkuruisessa Beržorasin kylässä sijaitsevaan rustiikkiseen, keskitason, Prie Žiedelio -maatilamajoitukseen. Päivällinen. (A, P)

Pyöräilyn reittiopaste Liettuassa
Žemaitijan kansallispuisto – Šilutė

4. päivä (pyöräilyä pääosin tasaisessa, hieman kumpuilevassa maastossa ja enimmäkseen päällystetyllä tiellä n. 29 km)
Päivän pyöräretkellä tutustumme Žemaitijan kansallispuiston tärkeimpiin alueisiin ja nähtävyyksiin. Kansallispuiston sydämessä sijaitsee Plateliai-järvi, joka on yksi Liettuan syvimmistä ja puhtaimmista järvistä. Pyöräilemme järven ympäri pyöräilytiellä järvimaisemista nauttien ja pysähdymme ehkä uimaankin. Poikkeamme mehiläistilalla maistelemaan tilan hunajaa pikkupurtavan kera. Vierailemme myös kansallispuiston ehkä kummallisimmassa kohteessa, kylmän sodan museossa, joka sijaitsee entisessä Neuvostoliiton ballististen ydinohjusten laukaisutukikohdassa. Iltapäivällä bussikuljetus (n. 110 km) Etelä-Liettuassa sijaitsevaan Šilutėn kaupunkiin. Majoitumme keskitason Gilija-hotelliin ja syömme päivällisen. (A, P)

Majakka Ventėssä, Liettuassa
Šilutė – Ventė – Nida

5. päivä (pyöräilyä tasaisessa maastossa ja pääosin päällystetyllä tiellä n. 33 km)
Tänään pyöräilemme Niemen-joen alangolla. Niemen-joki toimii luonnollisena rajana Liettuan ja Venäjän Kaliningradin välissä. Pyöräilemme Kuurinhaffin laguuniin avautuvalle Ventėn niemelle, jossa vierailemme Euroopan vanhimmalla lintujentarkkailu- ja rengastusasemalla. Ventė on tärkeä muuttolintujen levähdyspaikka, jonka kautta lentää vuosittain jopa miljoona lintua. Maisemat Kuurinkynnään ja mantereen väliin jäävälle laguunille ovat upeat. Syömme paikallisen perheen meille valmistaman retkilounaan ja ylitämme sitten laguunin (n. 14 km) veneellä Kuurinkynnäälle Nidan kylään. Satamasta pyöräilemme hieman kylän ulkopuolella sijaitsevaan keskitason hotelliimme. (A, RL)

Kuurinkynnään hiekkadyyni Liettuassa
Nida

6. päivä Kuurinkynnäs on noin 100 km pitkä kapea niemimaa, jonka pohjoisosa kuuluu Liettuaan ja eteläosa Venäjälle kuuluvaan Kaliningradiin. Niemimaa jakaa vedet avomeren puolelle jäävään Itämereen ja mantereen puolelle jäävään Kuurinhaffin laguuniin, jonka rannalla myös Nida sijaitsee. Kuurinkynnään kansallispuisto on Unescon maailmanperintökohde. Maisemaa hallitsevat tuulentuivertamat mäntymetsiköt ja hiekkadyynit.

Tänään meillä on koko päivä vapaa-aikaa tutustua omatoimisesti tunnelmalliseen, värikkäiden puutalojen, Nidaan ja sen lähiympäristöön. Tutustu vaikka keskustan kalansavustamoiden lounastarjontaan, rentoudu Itämeren puoleisella hienohiekkaisella rannalla tai kiipeä ihailemaan maisemia 52 m korkean Parnidisin hiekkadyynin huipulle. (A)

Kaunis merenranta Klaipedassa, Liettuassa
Nida – Klaipėda

7. päivä (pyöräilyä kumpuilevassa maastossa ja päällystetyllä tiellä n. 57 km)
Viimeinen pyöräilypäivämme on kenties koko matkan vaikuttavin. Pyöräilemme päällystettyä pyöräilytietä koko Liettuan puoleisen Kuurinkynnään pituuden Nidasta kynnään pohjoisosiin Smiltynėn kylään. Maasto on paikoin kumpuilevaa ja reittimme kulkee pääasiassa varjoisan mäntymetsän siimeksessä välillä Itämeren ja välillä Kuurinhaffin puolella kynnästä. Reittimme varrella vuorottelevat upeat metsä-, meri- ja hiekkadyynimaisemat. Reitin puolivälin jälkeen pysähdymme hetkeksi Juodkrantėn pikkukylään levähtämään ja samalla on mahdollisuus syödä lounasta. Smiltynėstä ylitämme laguunin lautalla Klaipėdaan (n. 10 min). Pyöräilemme satamasta lyhyen matkan keskustaan ja majoitumme jo tuttuun National-hotelliin. Päivällinen. (A, P)

lento
Klaipėda – Helsinki

8. päivä Aamulla on vapaa-aikaa. Puolen päivän maissa bussikuljetus tuttua reittiä Vilnan lentokentälle. Lentomme (Finnair) lähtee klo 18.35 Helsinkiin, jonne saavumme klo 20.15. (A)

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Sähköpyörä

Sähköpyörä

Voit varata matkalle käyttöösi sähköpyörän (matkapäivät 2-7).

Sähköpyöriä on saatavissa rajoitetusti, joten suosittelemme varaamaan sen jo matkavarauksen yhteydessä.

120 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Pyöräilymatka Liettuassa
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset
 • matkakohteessa majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa/majataloissa
 • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • polkupyörän käyttöösi
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut 150 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalaisen matkanjohtajan palvelut
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Pyöräilymatka Liettuassa

Lisämaksu 1h huoneesta 290 €.

Matkalla tarvitaan passi tai virallinen henkilökortti, jonka tulee olla voimassa matkan ajan.
Ryhmän minimikoko 15 matkustajaa. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Liettuan maaseudun ja pikkukaupunkien majoitusvalikoima on varsin suppea ja osa majoituspaikoistamme (Beržoras, Šilutė, Nida) voi suomalaisen mittapuun mukaan olla vaatimattomia.

Reittien ja teiden kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Ennakkomaksu 350 euroa

Peruutusehdot: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 60–45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 44–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu, 350 €/henkilö
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 60 % matkan hinnasta
 • 20–14 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 80 % matkan hinnasta
 • myöhemmin kuin 14 vrk ennen matkaa, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja

Olympian yleiset matkaehdot
8 päivää alk./hlö 1 670 €
 • 1.9.2022 - 8.9.2022

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää pyöräilymatkasta Liettuaan

Liettuan pyöräilymatkamme ajoittuvat hellekauden ulkopuolelle alkukesään ja alkusyksyyn, jolloin ilmasto on pyöräilyyn miellyttävä. Keskilämpötilat päivisin noin +15-18 astetta. Säästä riippuen reiteillä voi pärjätä pyöräilyhousuissa tai shortseissa ja t-paidassa, mutta mukaan kannattaa myös ottaa pitkälahkeiset, mielellään ihonmyötäiset housut ja tuulenpitävä takki. Muita hyödyllisiä varusteita ovat esim. pyöräilykäsineet, satulan geelipehmuste, sadeviitta, sekä pikkureppu, johon voit pakata päiväretkien aikana tarvitsemasi henkilökohtaiset tavarat.

Liettuassa pyöräilemme pääosin hyväkuntoisilla, päällystetyillä pyöräilyteillä ja vähäliikenteisillä maanteillä tien reunassa. Žemaitijan kansallispuistossa pyöräilemme myös lyhyen matkan soratiellä. Reitillämme on enimmäkseen tasaista maastoa, mutta etenkin Kuurinkynnäällä maasto on kumpuilevaa.

Liettuan maaseudun ja pikkukaupunkien majoitusvalikoima on varsin suppea ja osa majoituspaikoista (Beržoras, Šilutė, Nida) voi suomalaisen mittapuun mukaan olla vaatimattomia.

Matkalla käytettävät pyörät ovat 24-vaihteisia retkipyöriä, joissa on käsijarrut, lokasuojat, pyörälaukut (edessä ja sivulla) ja irrallinen lukko. Pyörää varten pyydämme ilmoittamaan pituutesi jo matkavarauksen yhteydessä. Pyörät ovat käytössä matkapäivinä 2-7. Voit etukäteen varata lisämaksusta käyttöösi sähköpyörän (lisämaksu 120 eur) tai 8-vaihteisen jalkajarrullisen pyörän (lisämaksu 15 eur). Ilmoita näistä jo varausvaiheessa, jotta voimme tarkistaa pyörien saatavuuden. Suosittelemme ottamaan mukaan oman pyöräilykypärän.