Gullfossin-putoukset-Islanti-Olympia

Reykjavik ja Islannin Länsivuonot

- matka satujen saarelle
8
päivää
alk. 4 190 €/hlö
Uutuus

Kiertomatkallamme Islannissa keskitymme pääkaupunki Reykjavikin lisäksi Länsivuonojen karun ja kesyttömän luonnon kauneuteen. Vehreät laaksot, joita halkovat kristallinkirkkaat joet, vaihtuvat hetkessä mustanpuhuviksi laavakentiksi ja jäätiköiden peittämiksi rinteiksi. Maahiset ja maan sisäiset voimat kulkevat Islannin sadunomaisissa maisemissa käsi kädessä.

Matka Islantiin, satujen ja saagojen saarelle

Matkareitti
Reykjavik
1 yö
Budardalur
1 yö
Látrabjarg
1 yö
Isafjordur
1 yö
Bifröst
1 yö
Reykjavik
2 yötä

Matka-aika Islantiin on suoralla lennolla vain hieman yli kolme tuntia. Yövymme ensin Reykjavikissa ja jatkamme täältä matkaa Länsivuonoille. Syrjäisen sijaintinsa vuoksi Länsivuonoilla voi liikkua ilman suuria matkailijavirtoja ja nauttia luonnon rauhasta. Upeat vuorimaisemat, vesiputoukset, lintukalliot ja vuonoja seurailevat mutkittelevat tiet piskuisine kylineen hurmaavat kävijänsä. Länsivuonojen alue on Islannin parhaiten säilyneitä salaisuuksia, jossa vanhat perinteet ja eläminen luonnon ehdoilla kohtaavat. Maahiset ja maan sisäiset voimat kulkevat Islannin sadunomaisissa maisemissa käsi kädessä.

Matka Islannissa on matka tarun ja todellisuuden rajamaille

Tutustumme viikinkien elämään, kalastuksen historiaan, nautimme kylvyistä lämpimissä luonnonlähteissä ja käymme Islannin läntisimmässä pisteessä.

Länsivuonoilta palaamme Reykjavikiin. Teemme kiertoajelun kaupungissa ja käymme tutustumassa Islanninhevosiin. Teemme myös Kultaisen kierroksen, jolla näemme Islannin ehkä tunnetuimmat nähtävyydet; Games of Thronen kuvauspaikkanakin toimineen Thingvellirin kansallispuiston, geysir-alueen ja Gullfossin vesiputoukset. Ehdit myös tutustua Reykjavikiin myös omatoimisesti vielä ennen paluulentoa.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy suorat reittilennot, majoitus 2h huoneissa, useimpina päivinä puolihoito, ohjelmassa mainitut retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen sekä paljon muuta. Suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta 1 040 €.

Matkan hinta ja ehdot

 

Islannin Länsivuonoilla majoituskapasiteettia on hyvin rajallisesti, pääsääntöisesti 3 tähden hotelleja ja majataloja. Ajomatkat ovat pitkiä mutta matkailijoita vähän. Länsivuonoilla luonto ja maisemat ovat läsnä koko ajan. 

Matkaohjelma

20. – 27.8.2024

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen 
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, tiistai Lähtö Helsingistä klo 16.05 suoralla lennolla (Finnair) Keflavíkiin, Islantiin, jonne saavumme klo 16.55. Kuljetus Reykjavikin keskustaan ja majoittuminen keskustan tuntumaan keskitason hotelliin (★★★). 

Perinteisia-viikinkitaloja-Eiriksstadir-Islanti
Reykjavik–Budardalur (päivän ajomatka n. 190 km)

2. päivä, keskiviikko Aamiaisen jälkeen ajamme Reykjavikista noin 1,5 tunnin matkan päässä sijaitsevalle Grábrókin tulivuoren kraaterille, joka on noin 3 400 vuotta vanha. Ihailemme 360 asteen näkymää alas laaksoon. Täältä jatkamme noin tunnin ajomatkan päähän Eiríksstaðiriin, jossa asuivat ja vaikuttivat aikoinaan maailmankuulut viikinkimatkailijat, Erik Punainen ja hänen poikansa Leif Eriksson. Heidän alkuperäinen kotitalonsa on tuhoutunut, mutta tilalle on rakennettu identtinen kopio, joka toimii museona. Pääsemme uppoutumaan viikinkien tapoihin ja perinteisiin käsinkosketeltavasti. 

Majoitumme keskitason Dala-hotelliin, joka sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä museolta. Halutessasi voit rentoutua hotellin lämmitetyssä uima-altaassa tai lämpimässä luonnonlähteessä. Syömme tervetuloillallisen hotellissa. (A, P)
 

Lunneja-Latrabjargin-kallioilla-Islanti
Budardalur–Látrabjarg (päivän ajomatka n. 315 km)

3. päivä, torstai Aloitamme päivän ajamalla rantaviivaa seurailevaa tietä noin 2,5 tuntia länteen Þingmannaán vesiputoukselle. Jaloiteltuamme kuvauksellisella putouksella jatkamme matkaa noin tunnin ajan yhdelle Islannin kauneimmista rannoista, Rauðasanduriin. Tämä 10 kilometriä pitkä ranta on saanut nimensä sen upeasta punaisen värisestä hiekasta, joka sulautuu saumattomasti turkoosin meriveden puroihin ja tarjoaa upeita kuvausmahdollisuuksia. 

Käymme myös Látrabjargilla, joka on yksi Euroopan korkeimmista merilintujen kallioista. Voimme nähdä mm. lunneja, partanokkia ja suulia. Tämä niemeke on myös Islannin läntisin piste, josta on esteetön näkymä Pohjois-Atlantille. Látrabjargilta noin 20 min ajomatkan päässä sijaitsee keskitason Breidavik-hotelli, jossa majoitumme seuraavan yön. Illallinen hotellissa. (A, P)
 

Varikkaita-kauniita-taloja-Isafjordur-Islanti
Látrabjarg– Isafjordur (päivän ajomatka n. 190 km)

4. päivä, perjantai Aamiaisen jälkeen matkamme jatkuu kohti Isafjorduria. Pysähdymme Önundarfjordurin laiturilla, josta on upeat panoramanäkymät osittain hiekkarantaiselle vuonolle. Flateyrin kylässä pistäydymme persoonallisessa Gamla bókabúðin -kaupassa eli ”Vanhassa kirjakaupassa”. Tämä vuodesta 1914 toiminut viehättävä pieni kauppa on täydellinen paikka löytää ainutlaatuisia matkamuistoja tai tuliaisia.  Käymme myös Dynjandin näyttävillä vesiputouksilla. 

Iltapäivällä saavumme Länsivuonojen suurimpaan kaupunkiin Isafjorduriin, jossa teemme pienen kierroksen. Kävelemme värikkäitä kapeita katuja kylämäisen kaupungin idyllisessä keskustassa, jossa sanotaan olevan Islannin hienoimpia ja kauneimmin kunnostettuja vanhoja puurakennuksia. Pieni, noin 3000 asukkaan kaupunki, saa pääosin elantonsa kalastuksesta. Alue on tunnettu myös runsaasta linnustostaan. Majoitumme keskustassa sijaitsevaan keskitason Horn-hotelliin (★★★). (A, P) 
 

Osvorin-kalamuseoalueen-kaunis-nakymä-Islanti.
Isafjordur–Bifröst (päivän ajomatka n. 380 km)

5. päivä, lauantai Tänä aamuna suuntaamme Bolafjall-vuorelle, jossa on noin 620 metrin korkeudessa sijaitseva näköalatasanne. Tasanteelta on upeat näkymät merelle ja läheisille vuonoille. Jatkamme Bolungarvíkin kaupungin lähellä sijaitsevaan Ósvörin kalamuseoon, jossa on mm. 1800-luvulta olevat kalasuojat, suolausmaja ja kalankuivausmökki. Täällä on valmistettu paikallista kuivattua kalaherkkua harðfiskuria vuosisatojen ajan. Suðureyrin kylässä teemme energisoivan kävelyn paikallisen oppaan seurassa. 

Iltapäivällä suuntaamme etelään Bifröstin kylään, jossa majoitumme keskitason Bifröst-hotelliin (★★★). Illallinen hotellissa. (A, P) 
 

Hallgrims-kirkko-Reykjavik-Islanti
Bifröst–Reykjavik (päivän ajomatka n. 150 km)

6. päivä, sunnuntai Aamupäivällä palaamme takaisin Reykjavikiin, jossa teemme kaupunkikierroksen. Näemme mm. suositun Hallgríms -kirkon, Alvar Aallon suunnitteleman Pohjolan talon ja Kansallismuseon. Suuntaamme Reykjavikin viehättävään satamaan katsomaan värikkäitä kalastusaluksia, kaunista vuoristomaisemaa sekä Harpanin upeaa konsertti- ja konferenssikeskusta. 

Vierailemme myös hevostilalla, jossa pääset tapaamaan Islannin muhkeimpia ja ystävällisimpiä alkuperäisasukkaita – Islanninhevosia. Iltapäivällä majoitumme 2 yöksi Reykjavikin keskustaan hyvään keskitason hotelliin (★★★★). (A)
 

Maisemakuva-Thingvellirin-kansallispuistosta-Islanti
Kultainen kierros (päivän ajomatka n. 250 km)

7. päivä, maanantai Aamiaisen jälkeen lähdemme Kultaiselle kierrokselle, jonka varrelle jäävät Islannin tunnetuimmat nähtävyydet: Thingvellirin kansallispuisto, Haukaladurin geysir -alue ja Gullfossin vesiputoukset. 

Unescon maailmanperintökohde Thingvellir oli aikanaan Islannin parlamentin eli alltingin kokoontumispaikka jo 900-luvulta alkaen. Alue on myös geologisesti mielenkiintoinen Euraasian ja Pohjois-Amerikan mannerlaattojen erkaantumisen vuoksi. Näistä ainutlaatuisista maisemista ajamme Haukaladurin geotermiselle alueelle. Siellä Strokkurin kuuma lähde lähettää vesipatsaan korkealle ilmaan 5–10 minuutin välein ja monet muut pienemmät lähteet kiehuvat ja kuplivat. Retkemme jatkuu upean ”kultaisen vesiputoukseni” Gullfossin äärelle. 

Paluumatkalla rentoudumme pari tuntia paikallisessa kylpylässä. Illalla syömme läksiäisillallisen Reykjavikissa. (A, P)
 

Hallgrims-kirkko-Reykjavik-Islanti
Reykjavik–Helsinki

8. päivä, tiistai Vapaapäivä. Voit kierrellä Reykjavikissa omatoimisesti tai matkanjohtajamme kanssa kävellen. 

Suora paluulentomme (Finnair) lähtee Keflavikin kentältä klo 17.40. Helsinkiin saavumme tiistain ja keskiviikon välisenä yönä klo 00.05. (A)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Reykjavik ja Islannin Länsivuonot
 • suorat reittilennot  
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa  
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa  
 • ohjelmassa mainitut ateriat (useimpina päivinä puolihoito)
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset, retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen  
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut 
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto  
   
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Reykjavik ja Islannin Länsivuonot

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 1 040 €.  

Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta/henkilökortistasi matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit matkustusasiakirjan ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Kopion voit lähettää suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Tarkista passin/henkilökortin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Matka vaatii hyvää liikuntakykyä, matka ei sovellu liikuntarajoitteisille
Päivittäiset bussimatkat ovat osin pitkiä ja tiet mutkittelevia ja osittain sorateitä eivätkä sovellu matkapahoinvoinnista kärsiville.

Islannin luonto on arvaamaton, joten pidätämme oikeuden reitti- ja hotellimuutoksiin. 

Ryhmän minimikoko on 15 osallistujaa. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei toteutuisi. 

Maksuehdot: Ennakkomaksu 650 €. Loppumaksu erääntyy 67 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehto B: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90-61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu 
 • 60-35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 30 % matkan hinnasta, kuitenkin vähintään matkan ennakkomaksu
 • 34-21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 60 % matkan hinnasta
 • 20-8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 80 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
8 päivää alk./hlö 4 190 €
 • 20.8.2024 - 27.8.2024
  alk. 4 190€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.