Näkymä Bernkastel-Kuesiin Moselin varrella Saksa Olympian jokiristeilyt

Risteily Moselilla

- jokiristeily Saksan viinialueilla
5
päivää
Uutuus

Kiireetön jokiristeily kauniilla Moselilla tarjoaa silmäniloa, makuelämyksiä, helmeilevää rieslingiä sekä erityisesti lepoa sielulle. Viva Tiara -aluksella nautimme huolettomasta ja laadukkaasta all inclusive -palvelusta ja tunnelmallisissa kylissä teemme kävelykierrokset tutustuen kunkin kylän erikoispiirteisiin.

Jokiristeily Moselilla

Matkareitti
Koblenz
kävelykierros, risteily alkaa
Beilstein
kävelykierros
Zell
kävelykierros
Bernkastel-Kues
viinitarhat
Cochem
kävelykierros
Koblenz
risteily päättyy

4 yön jokiristeilymme Moselilla alkaa Koblenzista, jossa nousemme Ms Viva Tiara -laivaamme. Moseljoki saa alkunsa Vogeesien vuoristosta Länsi-Ranskasta ja yhtyy satojen kilometrien päässä Reiniin täällä Saksan Koblenzissa.

Mutkittelevan jokilaakson maisemia reunustavat viinitarhojen täyttämät kumpuilevat kukkulat

Alueen suotuisissa olosuhteissa viihtyy erityisesti riesling-lajike, joka raikkaana ja hapokkaana valkoviininä on suuresti arvostettua. Vierailemme pienissä sympaattisissa kylissä, joiden kapeat mukulakivikujat ja ristikkotalot sekä kukkulan laella kohoavat linnat ovat kuin postikorttimaisemaa parhaimmillaan. Lennämme Frankfurtiin mutta muuten suurkaupunkien häly ja hektisyys ovat tällä matkalla jossakin hyvin kaukana.

Risteilyllä nautimme laadukkaasta all inclusive -konseptista

All inclusive -pakettiin kuuluu runsas aamiainen noutopöydästä sekä lounas ja päivällinen, jotka molemmat tarjoillaan pöytään. Ruokailuilla on joustavat aikataulut. Lisäksi iltapäivisin tarjoillaan kahvi ja tee asiaankuuluvine lisukkeineen. Myös kaikki vedet, virvoitusjuomat, oluet, viinit, aperitiivit, digestiivit ja väkevät alkoholit sekä päivittäin vaihtuva cocktail sisältyvät pakettiin.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hinta sisältää lennot, majoituksen 2h hytissä keskikannella, laivalla all inclusive-palvelut, verot ja palvelumaksut sekä paljon muuta. Suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h hytistä alk. 320 €.

Matkan hinta ja ehdot

Moseljoella risteilemme Ms Viva Tiara -aluksella

Alus on 110 metriä pitkä ensimmäisen luokan jokilaiva (★★★★), valmistunut vuonna 2006 ja se on täysin uudistettu 2020. Matkustajia laivan 76 hyttiin mahtuu enimmillään 152. Hyttimme sijaitsevat ylimmällä Diamond-kannella ja keskimmäisellä Ruby-kannella. Molempien kansien identtiset hytit ovat kooltaan noin 15 m² ja niissä on ranskalainen parveke. Hyttien varustukseen kuuluu suihku ja WC, hiustenkuivaaja, Rituals-kylpytuotteet, taulutelevisio, puhelin ja minibaari hytissä (vesi, virvoitusjuomat ja olut). Kahvin ystäviä ilahduttaa Nespresso-kahvikone. Vaatteille on säilytystilaa kaapeissa ja arvoesineet voi lukita hytin tallelokeroon. Ilmastointi on säädettävissä hyttikohtaisesti.

Laivan osittain varjostetulla aurinkokannella on jacuzzi, lepotuoleja ja pöytäryhmiä. Keskimmäisen kannen pääravintolan lisäksi ylimmällä kannella on pieni bistro sekä panorama-loungen baari. Ylimmällä kannella on vastaanotto ja matkamuistoputiikki. Keskikannen ja yläkannen välillä on hissi. Alimmaisella kannella on pieni wellness-alue. Laivalla on ilmainen langaton verkko (wifi) sekä kuulokejärjestelmä retkiä varten.

Matkaohjelma

16. - 20.9.2023

A=aamiainen, L=lounas, AI=all inclusive laivalla

Deutches-Eck-Koblenz-Reinin-risteily-Saksa
Helsinki – Frankfurt – Koblenz

1. päivä, lauantai Lento (Finnair) Helsingistä Frankfurtiin klo 7.40–9.20. Jatkamme bussilla reilun sadan kilometrin päähän Koblenziin. Koblenz sijaitsee Moselin ja Reinin yhtymäkohdassa, jota kutsutaan nimellä Deutsches Eck. Se on laivan keulaa muistuttava teräväkärkinen niemi, joka osoittaa alavirtaan. Niemenkärjessä on massiivinen Keisari Vilhelmin patsas. Amerikkalaiset ampuivat alkuperäisen patsaan palasiksi toisen maailmansodan lopulla. Nykyinen patsas pystytettiin 1993. Joen toisella puolella kohoavan kukkulan laella maisemaa hallitsee uljas Ehrenbreitsteinin linnoitus. Se on tyypillinen näky Reinin jokilaaksomaisemassa, joka on listattu Unescon maailmanperintökohteisiin. Teemme Koblenzissa parin tunnin kävelykierroksen ja syömme lounaan. Laivamme lähtee klo 18.00. (L, AI)

Romanttinen Beilsteinin kylä ja Metternichin linna Mosel Saksa
Beilstein ja Zell

2. päivä, sunnuntai Varhain aamuyöstä saavumme romanttiseen Beilsteinin kylään, jota myös Moselin Prinsessa Ruususeksi kutsutaan. Satuhahmon pitkän unen mukaisesti päällepäin tunnelma vaikuttaakin hieman uneliaalta, mutta viinituvissa elämä kuitenkin virkoaa. Mukulakivikujat ja ristikkotalot ovat oleellinen osa kylän charmia. Beilsteiniin tutustumme kävelykierroksella. Sen jälkeen voi vielä patikoida kukkulalla sijaitsevalle Metternichin linnalle ihailemaan jokilaakson maisemia. Myöhemmin risteily jatkuu Zelliin, jonne saavumme klo 15.00. Zell on Moselin laakson tärkeimpiä viinituottajia ja tunnetuin viinimerkki on ”Zeller Schwartze Katz”. Kävelykierroksella selviääkin Mustan Kissan mysteeri. Laivamme yöpyy Zellissä (AI)

Bernkastel-Kuesin tunnelmaa Saksa Moselin jokiristelily
Bernkastel-Kues

3. päivä, maanantai Aamupäivän aikana risteilemme Bernkastel-Kuesiin, jonne saavumme puolenpäivän jälkeen. Jokilaakson viinitarhojen keskellä sijaitseva Bernkastel-Kues on Moselin rantojen kauneinta maisemaa. Kaupungin aukiot, pikkukujat putiikkeineen sekä keskiaikaiset puuristikkotalot ovat vanhan kaupungin tunnusmerkkejä. Kahviloissa on miellyttävä istuskella viinilasillisen ääressä. Tutustumme rinteiden viinitarhoihin VW-kleinbus-kyydillä ja maistelemme jatkojalostettuja viinirypäleitä lasista. Risteily jatkuu klo 21.00. (AI)

Kaunis keskiaikainen kaupunki Cochem Saksa
Cochem – Koblenz

4. päivä, tiistai Yön aikana risteilemme Cochemiin, jonne saavumme klo 7.00. Cochemin idylliä korostavat keskiaikaiset kujat värikkäine rakennuksineen. Kaupungin historia ulottuu lähes tuhannen vuoden päähän. Laivalaituri sijaitsee lähellä keskustaa, joten viehättäville kujille on lyhyt kävelymatka. Tutustumme kylmän sodan aikaiseen valtiosalaisuuteen, Länsi-Saksan keskuspankin bunkkeriin, joka oli käytössä vuosina 1964–1988. Ydinpommin kestävään bunkkeriin oli tuolloin varastoituna 15 miljardia Saksan markkaa pahan päivän varalle. Jatkamme matkaa klo 14.00 kohti Koblenzia, jonne saavumme klo 21.30. (AI)

lento
Koblenz – Frankfurt – Helsinki

5. päivä, keskiviikko Aamiaisen jälkeen bussikuljetus Frankfurtin kentälle, josta suora lento (Finnair) Helsinkiin klo 11.45–15.10. (A)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Risteily Moselilla
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen hytissä
 • all inclusive -palvelut laivalla 1. päivän päivällisestä 5. päivän aamiaiseen sekä 1. päivän lounas Koblenzissa
 • ohjelmassa mainitut retket ja kuljetukset
 • laukkupalvelu laivalla
 • lento- ja turistiverot sekä satama- ja muut viranomaismaksut
 • juomarahat laivan henkilökunnalle
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • Olympian suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Risteily Moselilla

Matkan perushinta on 1 980 €/henkilö, majoitus 2h hytissä keskikannella.
Yläkannen 2h hytissä matkan hinta on 2 080 €/henkilö.

Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä. 1h hyttejä rajoitetusti.
Lisämaksu keskikannen 1h hytistä on 320 €, yläkannen 1h hytistä 360 €.

Tarkista passin tai virallisen henkilökortin voimassaolo ja kunto ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa.

Retkillä on paljon kävelyä, joten osallistuminen edellyttää normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Ryhmän minimikoko 15.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 550 €. Loppumaksu erääntyy 65 vrk ennen lähtöpäivää.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja.
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 200 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkaa, pidätetään 450 €/henkilö
 • 60–46 vrk ennen matkaa, pidätetään 750 €/henkilö
 • 45–30 vrk ennen matkaa, pidätetään 1 100 €/henkilö
 • 29–15 vrk ennen matkaa, pidätetään 75 % matkan kokonaishinnasta
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin, pidätetään 95 % matkan kokonaishinnasta

 

Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
5 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Hyvä tietää jokiristeilystä Moselilla

Risteilyt tehdään syyskuussa, jolloin kohteissa on lämmintä. Illat saattavat kuitenkin olla viileämpiä joten varaa kesävaatteiden lisäksi mukaan ainakin takki/neule tai vastaava. Myös kevyt sadetakki tms voi olla retkipäivinä hyödyllinen. Mukavat jalkineet ovat retkillä tärkeät, kierroksilla ja kohteissa kävellään melko paljon. Oleskelu laivalla on melko rentoa eikä päivällisille tarvitse pukeutua esim. pikkutakkeihin tai solmioihin. Asun tulee olla kuitenkin siisti, joten ruokasalissa ei tule käyttää shortseja, urheilusandaaleja yms. Hyteissä on vaatteille kohtuullisen hyvin säilytystilaa, mutta matkalaukuille vähemmän. Tämä on hyvä ottaa huomioon laukkua valitessa. Arvoesineet voi säilyttää hytin tallelokerossa. Hyteissä on säädettävä ilmastointi.

Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Reinin jokilaakson alue alkaa Koblenzista, joka on Moselin risteilymme alku- ja loppusatama.

 

Kaikki Olympian jokiristeilyt