Kanaalien-kaupunki-Amsterdam-Hollanti-Olympia

Risteily Reinillä

- jokiristeily Saksassa, Alankomaissa ja Belgiassa
8
päivää

Risteilemme mukavasti upouudella ensimmäisen luokan Ms Viva One -laivalla Euroopan valtaväylän Reinin ja sen suistoalueen idyllisissä maisemissa. Jokiristeilyn kiireetön tunnelma, all inclusive -palvelut laivalla sekä kävelykierrokset kohteissa rytmittävät matkapäiviä.

Reinin risteily - Saksa, Alankomaat ja Belgia

Matkareitti
Düsseldorf
kävelykierros, risteily alkaa
Amsterdam
kanavaristeily
Hoorn
kävelykierros
Rotterdam
kävelykierros
Bryssel
bussi- ja kävelykierros
Antwerpen
kävelykierros
Nijmegen
kävelykierros
Düsseldorf
risteily päättyy

Näemme Reinin varrella sekä suurkaupunkeja että historiallisia pikkukaupunkeja. Matkaamme Euroopan ytimessä niin historian havinassa kuin nykyajan hermollakin. Keskiaikaisten kaupunkien arkkitehtuuri tuo syvän kontrastin tämän päivän modernismille.

Amsterdamissa teemme kanavaristeilyn, muihin kohteisiin pääsemme parhaiten tutustumaan kävelykierroksilla

Kierrokset teemme aamupäivien aikana, joten sinulle jää myös omaa aikaa kaupungeissa. Vietä iltaa Amsterdamissa, nauti Hoornin ja Nijmeginin historiallisesta tunnelmasta ja vertaile Rotterdamin ja Antwerpenin kahviloita ja nähtävyyksiä. Risteilykohteisiin voit halutessasi tutustua omatoimisesti myös laivan polkupyörillä.

Majoitumme koko matkan ajan laivalla ja nautimme sen laadukkaista all inclusive -palveluista. Monipuolinen juomavalikoima virvokkeista shamppanjaan sisältyy risteilyymme samoin kuin maukkaat ateriat - aamiainen noutopöydästä, lounas ja päivällinen pöytiintarjoiltuna.

Ms Viva One on 135 metriä pitkä upouusi ensimmäisen luokan jokilaiva, joka on valmistunut talvella 2022. Matkustajia laivaan mahtuu enimmillään 176.
Laivalla on kolme majoituskantta. Noin 16 neliön hyttimme sijaitsevat keskimmäisellä Ruby-kannella sekä ylimmällä Diamond-kannella. Hyteissä on ranskalainen parveke ja varustukseen kuuluu taulutelevisio, minibaari, Rituals-kylpytuotteet, hiustenkuivaaja, tallelokero, ilmastointi sekä WC ja suihku.
Ylimpänä on osittain katettu aurinkokansi lepotuoleineen ja loungeineen sekä pieni poreallas. Viihtyisissä yleisissä tiloissa on ravintola, baari ja lounge sekä pieni kirjasto. Laivan peräosassa sijaitsevassa bistrossa voi nauttia päivällisen etukäteen pöydän varaamalla.

Laivalla nautimme all inclusive -palvelusta. Se sisältää runsaan aamiaisen noutopöydästä, pöytiintarjoilun lounaalla ja päivällisellä, kapteenin tervetulococktailin, kaikki alkoholittomat juomat sekä oluet, viinit ja muut alkoholijuomat, minibaari hytissä (vesi, virvoitusjuoma ja olut), langaton netti, juomarahat sekä kuulokejärjestelmä retkillä.

 

Matkamme sisältää enemmän

Matkan perushintaan sisältyy lennot, majoitus 2h hytissä laivan keskikannella, all inclusive -palvelut laivalla, ohjelmassa mainitut retket ja kuljetukset, sekä paljon muuta. Suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h hytistä alk 540 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

29.4. – 6.5.2023

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, AI= all inclusive

Huom! pysähdys Gentissä jää pois, sen sijaan pysähdys ja retki Brysselissä (muutos huomioitu ohjelmassa 24.1.23)

Ms Viva One -laiva
Helsinki – Düsseldorf

1. päivä, lauantai 29.4. Lento (Finnair) Helsingistä Düsseldorfiin klo 7.40–9.10. Düsseldorf on puolen miljoonan asukaan tärkeä talouselämän keskus Reinin varrella. Se on myös Nordrhein-Westfalenin osavaltion pääkaupunki. Teemme pienen kävelykierroksen vanhassakaupungissa ja syömme lounaan ennen kuin nousemme laivaan iltapäivällä. Laivamme lähtee klo 17.00 alavirtaan kohti Amsterdamia. Kapteenimme toivottaa meidät tervetulleeksi päivällisen yhteydessä. (L, AI laivaan nousun jälkeen)

*aamupäivä kävelykierros Düsseldorfin vanhassakaupungissa

Kanaalien-kaupunki-Amsterdam-Hollanti
Amsterdam

2. päivä, sunnuntai 30.4. Saavumme Amsterdamiin klo 9.00. Omaleimainen Amsterdam on Euroopan suosituimpia kaupunkilomakohteita. Keskustan ilme on pikkukaupunkimainen värikkäine rakennuksineen, kanavineen ja siltoineen. Jotkut sympaattisista vanhoista taloista ovat hieman etukenossa, koska tällä tavalla päätykolmion vinssillä oli helpompi nostaa tavaroita huoneistoihin. Vierailijoille kaupunki avautuu kenties parhaiten puolentoista tunnin kanavaristeilyllä. Pohjolan Venetsiaksikin kutsutussa Amsterdamissa kanavaverkoston pituus on toistasataa kilometriä. Kanava-alue on Unescon maailmanperintökohde. Laulu iloisesta Amsterdamista kertoo taas osaltaan suvaitsevaisuuden ilmapiiristä. Lounaan jälkeen on vapaa-aikaa. Laiva yöpyy Amsterdamissa. (AI)

*aamupäivä kanavaristeily

Hoornin satama ja Hoofdtoren torni
Hoorn

3. päivä, maanantai 1.5. Varhain aamulla risteilemme Amsterdamin pohjoispuolella sijaitsevaan Hoorniin, jonne risteilemme Markermeer-järvellä. Järvi on koillispuolelta lähes 30 kilometriä pitkän Houtribdijk-padon eristämä. Hoorn on maalauksellinen pikkukaupunki mukulakivikatuineen ja historiallisine rakennuksineen. Hollannin Itä-Intian kauppakomppania perustettiin vuonna 1602, josta alkoi parinsadan vuoden kukoistuskausi aina 1700-luvun lopun konkurssiin asti. Tästä mahtavasta monikansallisesta korporaatiosta muistuttavat kaupungin monet vanhat upeat rakennukset. Teemme aamupäivällä kävelykierroksen Hoornin tunnelmallisilla kaduilla. Lounaan jälkeen on vapaa-aikaa. Risteily jatkuu klo 19.00. (AI)

*aamupäivä kävelykierros Hoornissa

Kijk Kubus -kompleksi Rotterdam
Rotterdam

4. päivä, tiistai 2.5. Saavumme varhain aamulla Rotterdamiin. Sen satama on Euroopan suurin ja kolmanneksi suurin maailmassa. Rotterdamia pommitettiin raskaasti toisen maailmansodan aikana, joten kaupungin arkkitehtuuri edustaa pääasiassa mielenkiintoista modernismia. Tunnetuimpiin rakennuksiin kuuluu muun muassa gastronomian kirjoa tarjoava kaarimainen kauppahalli. Runsaan ruoka- ja juomatarjonnan lisäksi kauppahallin yhteyteen on rakennettu myös asuinkerroksia. Hämmästyttävä Kijk Kubus -kompleksi koostuu kahdesta suuresta ja 38 pienemmästä kuution muotoisesta rakennuksesta. Kaupungin symboli on joutsenta muistuttava Erasmus-silta. Teemme aamulla kävelykierroksen, jolloin näemme muun muassa kauppahallin ja kuutiorakennukset. Iltapäivällä on vapaa-aikaa omiin retkiin, kunnes risteily jatkuu klo 19.30. (AI)

*aamupäivä kävelykierros Rotterdamissa

Ms Viva One -laiva
Bryssel

5. päivä, keskiviikko 3.5. Saavumme Belgian sekä Euroopan unionin pääkaupunkiin Brysseliin klo 9.30. Noin neljän tunnin retkellä näemme Brysselin tunnetuimmat nähtävyydet kuten vuoden 1958 maailmannäyttelyä varten rakennetun Atomiumin. Yli 100 metriä korkeasta rautakidettä muistuttavasta tilapäiseksi ajatellusta rakennuksesta tuli pysyvä ja se on yksi Brysselin symboleista. Näemme myös upean Grand-Place-suurtorin, joka on kirjattu Unescon maailmanperintöluetteloon. Kukapa ei tietäisi muutaman sadan metrin päässä torilta sijaitsevaa Manneken Pis -patsasta, joka esittää pissaavaa pikkupoikaa. Patsas oli jo paikoillaan jo 1600-luvulla. Tarinan mukaan rikas isä löysi kadonneen poikansa juuri kyseisessä puuhassa ja pystytti patsaan löytymisen kunniaksi. Tosin patsaan alkuperästä on muitakin tarinoita. Laivamme jatkaa kohti Antwerpenia klo 20.00. (AI)
*aamupäivä     bussi- ja kävelykierros Brysselissä

 

Antwerpenin keskusaukion upeita kiltarakennuksia
Antwerpen

6. päivä, torstai 4.5. Belgian kakkoskaupunki Antwerpen on timanttikaupan keskus. Antwerpenin sydän on keskusaukio Groote Markt, jota ympäröi vuosisatoja vanhat upeat kiltarakennukset. Schelde-joen varrella sijaitseva Het Steen -linna on yksi kaupungin symboleista. Kaupungin katedraalin kellotorni kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Katedraalissa on myös kokoelma Peter Paul Rubensin töitä. Tutustumme Antwerpeniin aamupäivän aikana muutaman tunnin retkellä. Risteily jatkuu klo 17.00. (AI)

*aamupäivä kävelykierros Antwerpenissä

Nijmegenissä on paljon viihtyisiä aukioita ja kahviloita
Nijmegen

7. päivä, perjantai 5.5. Nijmegen lienee Alankomaiden vanhin kaupunki roomalaisajoilta periytyvällä historiallaan. Nijmegenissä tuntuukin kuin olisi astunut ajassa satoja vuosia taaksepäin. Monet historialliset rakennukset ja viihtyisät aukiot ovat kaupungin tunnusmerkkejä. Tuliaisia voi tinkiä Alankomaiden vanhimalla ostoskadulla ja viehättävissä terassikahviloissa voi pysähtyä kupposelliselle. Heinäkuun puolivälissä kaupungissa järjestetään maailman suurin marssitapahtuma (Vierdaagse), joka kestää neljä päivää. Perinteinen yli satavuotias tapahtuma kerää vuosittain noin 40.000 marssijaa. Pysähdymme Nijmegenissä klo 9.00–15.00. (AI)

*aamupäivä kävelykierros Nijmegenissä

lento
Düsseldorf – Helsinki

8. päivä, lauantai 6.5. Saavumme varhain aamulla Düsseldorfiin. Aamiaisen jälkeen on kuljetus kentälle, josta lento Helsinkiin klo 11.50–15.10. (A)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Risteily Reinillä
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen hyteissä laivan keskikannella
 • all inclusive -palvelut laivalla 1. päivän päivällisestä 8. päivän aamiaiseen sekä tulopäivän lounas
 • ohjelmassa mainitut retket
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • satamamaksut
 • juomarahat paikallisoppaille, bussinkuljettajille sekä laivan henkilökunnalle
 • Olympian suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Risteily Reinillä

Matkan perushinta 2 860 €/henkilö, 2h keskikannen (Ruby) hytissä. Yläkannen (Diamond) 2h hytissä matkan hinta 3 060 €.
Lisämaksu 1h hytistä keskikannella 540 €, yläkannella 590 €.
Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä, joita on rajoitettu määrä.

Tarkista matkustusasiakirjasi (passi tai henkilökortti) voimassaolo sekä kunto ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa.
Retkillä on paljon kävelyä, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Maksuehdot: Ennakkomaksu on 550 €. Loppumaksu erääntyy 65 vrk ennen matkan alkua.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen ja suositun risteilyajankohdan vuoksi maksuissa ja peruutusehdoissa sovelletaan normaalia tiukempia ehtoja.
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 200 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkaa, pidätetään 550 €/henkilö
 • 60–46 vrk ennen matkaa, pidätetään 950 €/henkilö
 • 45–30 vrk ennen matkaa, pidätetään 1 500 €/henkilö
 • 29–15 vrk ennen matkaa, pidätetään 75 % matkan kokonaishinnasta
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin, pidätetään 95 % matkan kokonaishinnasta

 

Matkan hinta perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
8 päivää
 • 29.4.2023 - 6.5.2023

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää jokiristeilystä Reinillä

Reinin risteilyt teemme pääsääntöisesti huhtikuusta lokakuuhun välisenä aikana. Toukokuun alussa ja myöhään syksyllä illat ja yöt voivat olla viileitä mutta päivisin lämpötila on useimmiten yli + 15. Matkalle kannattaa siis varata myös jotakin lämmintä ja tuulenpitävää vaatetta sekä kevyt sadevarustus. Mukavat jalkineet (esim lenkkitossut tms) ovat tärkeimmät matkavarusteet, kohteisiin tutustutaan kävelyretkillä ja kaupungeissa on myös mukulakivikatuja. Oleskelu laivalla on melko rentoa eikä päivällisille tarvitse pukeutua esim. pikkutakkeihin tai solmioihin, eivät ne toki kiellettyjäkään ole.

Matkakohteissa valuuttana on euro. Luottokortit käyvät lähes kaikkialla. Laivalla mahdolliset lisäveloitukset voi myös maksaa luottokortilla.

Reinin risteilyllä näet tämän Unescon maailmanperintökohteen:
Amsterdamin kanavaverkosto
 

Katso kaikki jokiristeilyt