Kanaalien-kaupunki-Amsterdam-Hollanti-Olympia

Risteily Reinillä

- jokiristeily Saksassa, Alankomaissa ja Belgiassa
8
päivää

Risteilemme mukavasti upouudella ensimmäisen luokan Ms Viva One -laivalla Euroopan valtaväylän Reinin ja sen suistoalueen idyllisissä maisemissa. Jokiristeilyn kiireetön tunnelma, all inclusive -palvelut laivalla sekä kävelykierrokset kohteissa rytmittävät matkapäiviä.

Reinin risteily - Saksa, Alankomaat ja Belgia

Matkareitti
Düsseldorf
kävelykierros, risteily alkaa
Amsterdam
kanavaristeily ja Keukenhofin kukkatarhat
Hoorn
kävelykierros
Rotterdam
kävelykierros
Antwerpen
retki Brysseliin
Nijmegen
kävelykierros
Düsseldorf
risteily päättyy

Näemme Reinin varrella sekä suurkaupunkeja että historiallisia pikkukaupunkeja. Matkaamme Euroopan ytimessä niin historian havinassa kuin nykyajan hermollakin. Keskiaikaisten kaupunkien arkkitehtuuri tuo syvän kontrastin tämän päivän modernismille.

Amsterdamissa teemme kanavaristeilyn ja näemme kevään kukkaloiston Keukenhofissa

Muihin kapunkeihin on helpointa tutustua kävelykierroksilla. Kierrokset teemme heti aamupäivällä, joten sinulle jää myös omaa aikaa kaupungeissa. Vietä iltaa Amsterdamissa, nauti Hoornin ja Nijmeginin historiallisesta tunnelmasta ja vertaile Rotterdamin ja Antwerpenin kahviloita ja nähtävyyksiä. Antwerpenissä laivamme yöpyy yhden yön joten ehdimme tehdä retken myös Brysseliin. Risteilykohteisiin voit halutessasi tutustua omatoimisesti myös laivan polkupyörillä.

Majoitumme koko matkan ajan laivalla ja nautimme sen laadukkaista all inclusive -palveluista. Monipuolinen juomavalikoima virvokkeista shamppanjaan sisältyy risteilyymme samoin kuin maukkaat ateriat - aamiainen noutopöydästä, lounas ja päivällinen pöytiintarjoiltuna.

Ms Viva One on 135 metriä pitkä ensimmäisen luokan jokilaiva, joka on valmistunut talvella 2022. Matkustajia laivaan mahtuu enimmillään 176. 
Laivalla on kolme majoituskantta. Noin 16 neliön hyttimme sijaitsevat keskimmäisellä Ruby-kannella sekä ylimmällä Diamond-kannella. Hyteissä on ranskalainen parveke ja varustukseen kuuluu taulutelevisio, minibaari, Rituals-kylpytuotteet, hiustenkuivaaja, tallelokero, ilmastointi sekä WC ja suihku.
Ylimpänä on osittain katettu aurinkokansi lepotuoleineen ja loungeineen sekä pieni poreallas. Viihtyisissä yleisissä tiloissa on ravintola, baari ja lounge sekä pieni kirjasto. Laivan peräosassa sijaitsevassa bistrossa voi nauttia päivällisen etukäteen pöydän varaamalla.
Laivalla nautimme all inclusive -palvelusta. Se sisältää runsaan aamiaisen noutopöydästä, pöytiintarjoilun lounaalla ja päivällisellä, kapteenin tervetulococktailin, kaikki alkoholittomat juomat sekä oluet, viinit ja muut alkoholijuomat, minibaari hytissä (vesi, virvoitusjuoma ja olut), langaton netti, juomarahat sekä kuulokejärjestelmä retkillä.

 

Matkamme sisältää enemmän

Matkan perushintaan sisältyy lennot, majoitus 2h hytissä laivan keskikannella, all inclusive -palvelut laivalla, ohjelmassa mainitut retket ja kuljetukset, sekä paljon muuta. Suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h hytistä alk 490 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

9. – 16.4.2024

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, AI= all inclusive

Ms Viva One -laiva
Helsinki – Düsseldorf

1. päivä, tiistai Lento (Finnair) Helsingistä Düsseldorfiin klo 9.40–11.10. Düsseldorf on puolen miljoonan asukaan tärkeä talouselämän keskus Reinin varrella. Se on myös Nordrhein-Westfalenin osavaltion pääkaupunki. Teemme pienen kävelykierroksen vanhassakaupungissa ja syömme lounaan ennen kuin nousemme laivaan iltapäivällä. Laivamme lähtee klo 17.00 alavirtaan kohti Amsterdamia. Kapteenimme toivottaa meidät tervetulleeksi päivällisen yhteydessä. (L, AI laivaan nousun jälkeen)

*aamupäivä kävelykierros Düsseldorfin vanhassakaupungissa

Keukenhofin-kukkaloistoa-Hollanti
Amsterdam

2. päivä, keskiviikko Saavumme Amsterdamiin klo 7.00. Omaleimainen Amsterdam on Euroopan suosituimpia kaupunkilomakohteita. Keskustan ilme on pikkukaupunkimainen värikkäine rakennuksineen, kanavineen ja siltoineen. Jotkut sympaattisista vanhoista taloista ovat hieman etukenossa, koska tällä tavalla päätykolmion vinssillä oli helpompi nostaa tavaroita huoneistoihin. Vierailijoille kaupunki avautuu kenties parhaiten puolentoista tunnin kanavaristeilyllä. Pohjolan Venetsiaksikin kutsutussa Amsterdamissa kanavaverkoston pituus on toistasataa kilometriä. Kanava-alue on Unescon maailmanperintökohde. Laulu iloisesta Amsterdamista kertoo taas osaltaan suvaitsevaisuuden ilmapiiristä.
Lounaan jälkeen teemme retken Keukenhofiin, jossa keväinen kukkaloisto on upeimmillaan tulppaanien, hyasinttien ja narsissien monivärikirjossa. Laiva yöpyy Amsterdamissa. (AI)

*aamupäivä kanavaristeily
*iltapäivä Keukenhofin kukkatarhat

Hoornin satama ja Hoofdtoren torni
Hoorn

3. päivä, torstai Varhain aamulla risteilemme Amsterdamin pohjoispuolella sijaitsevaan Hoorniin, jonne risteilemme Markermeer-järvellä. Järvi on koillispuolelta lähes 30 kilometriä pitkän Houtribdijk-padon eristämä. Hoorn on maalauksellinen pikkukaupunki mukulakivikatuineen ja historiallisine rakennuksineen. Hollannin Itä-Intian kauppakomppania perustettiin vuonna 1602, josta alkoi parinsadan vuoden kukoistuskausi aina 1700-luvun lopun konkurssiin asti. Tästä mahtavasta monikansallisesta korporaatiosta muistuttavat kaupungin monet vanhat upeat rakennukset. Teemme aamupäivällä kävelykierroksen Hoornin tunnelmallisilla kaduilla. Risteily jatkuu klo 14.00. (AI)

*aamupäivä kävelykierros Hoornissa

Kijk Kubus -kompleksi Rotterdam
Rotterdam

4. päivä, perjantai Saavumme Rotterdamiin jo yöllä. Sen satama on Euroopan suurin ja kolmanneksi suurin maailmassa. Rotterdamia pommitettiin raskaasti toisen maailmansodan aikana, joten kaupungin arkkitehtuuri edustaa pääasiassa mielenkiintoista modernismia. Tunnetuimpiin rakennuksiin kuuluu muun muassa gastronomian kirjoa tarjoava kaarimainen kauppahalli. Runsaan ruoka- ja juomatarjonnan lisäksi kauppahallin yhteyteen on rakennettu myös asuinkerroksia. Hämmästyttävä Kijk Kubus -kompleksi koostuu kahdesta suuresta ja 38 pienemmästä kuution muotoisesta rakennuksesta. Kaupungin symboli on joutsenta muistuttava Erasmus-silta. Teemme aamulla kävelykierroksen, jolloin näemme muun muassa kauppahallin ja kuutiorakennukset. Iltapäivällä on vapaa-aikaa omiin retkiin, kunnes risteily jatkuu klo 17.00. (AI)

*aamupäivä kävelykierros Rotterdamissa

Ms Viva One -laiva
Antwerpen ja Bryssel

5.–6. päivä, la–su Saavumme Belgian kakkoskaupunkiin Antwerpeniin lauantaina aamuyöllä. Kaupungin sydän on keskusaukio Groote Markt, jota ympäröi vuosisatoja vanhat upeat kiltarakennukset. Schelde-joen varrella sijaitseva Het Steen -linna on yksi kaupungin symboleista. Kaupungin katedraalin kellotorni kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Katedraalissa on myös kokoelma Peter Paul Rubensin töitä. Euroopan unionin pääkaupunki on Bryssel. Sen tunnetuimpia nähtävyyksiä on vuoden 1958 maailmannäyttelyä varten rakennettu Atomiumin. Yli 100 metriä korkeasta rautakidettä muistuttavasta tilapäiseksi ajatellusta rakennuksesta tuli pysyvä ja se on yksi Brysselin symboleista. Kaupunki tunnetaan myös upeasta Grand-Place-suurtorista, joka on kirjattu Unescon maailmanperintöluetteloon. Kukapa ei tietäisi muutaman sadan metrin päässä torilta sijaitsevaa Manneken Pis -patsasta, joka esittää pissaavaa pikkupoikaa.
Kokopäiväretkellä näemme molempien kaupunkien tärkeimmät kohteet. Syömme myös lounaan retkellä. Laiva yöpyy Antwerpenissä. Sunnuntaina on vapaa-aikaa klo 14.00 asti, jolloin risteily jatkuu.

* lauantai, kokopäiväretki – Antwerpen ja Bryssel

 

Nijmegenissä on paljon viihtyisiä aukioita ja kahviloita
Nijmegen

7. päivä, maanantai Nijmegen lienee Alankomaiden vanhin kaupunki roomalaisajoilta periytyvällä historiallaan. Nijmegenissä tuntuukin kuin olisi astunut ajassa satoja vuosia taaksepäin. Monet historialliset rakennukset ja viihtyisät aukiot ovat kaupungin tunnusmerkkejä. Tuliaisia voi tinkiä Alankomaiden vanhimalla ostoskadulla ja viehättävissä terassikahviloissa voi pysähtyä kupposelliselle. Heinäkuun puolivälissä kaupungissa järjestetään maailman suurin marssitapahtuma (Vierdaagse), joka kestää neljä päivää. Perinteinen yli satavuotias tapahtuma kerää vuosittain noin 40.000 marssijaa. Pysähdymme Nijmegenissä klo 5.00–15.00. (AI)

*aamupäivä kävelykierros Nijmegenissä

lento
Düsseldorf – Helsinki

8. päivä, tiistai Saavumme varhain aamulla Düsseldorfiin. Aamiaisen jälkeen on kuljetus kentälle, josta lento Helsinkiin klo 12.00–15.20. (A)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Risteily Reinillä
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen hyteissä laivan keskikannella
 • all inclusive -palvelut laivalla 1. päivän päivällisestä 8. päivän aamiaiseen sekä tulopäivän lounas
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • satamamaksut
 • juomarahat paikallisoppaille, bussinkuljettajille sekä laivan henkilökunnalle
 • Olympian suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Risteily Reinillä

Matkan perushinta 9.4.2024 lähdöllä on 2 790 €/henkilö, 2h keskikannen (Ruby) hytissä. Yläkannen (Diamond) 2h hytissä matkan hinta 2 990 €/henkilö.
Lisämaksu 1h hytistä keskikannella 490 €, yläkannella 540 €. Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä, joita on rajoitettu määrä.

Lentolippuja varten tarvitsemme matkustajien tarkat henkilötiedot, joiden tulee täsmätä passin/henkilökortin kanssa. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta/henkilökortista matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passin/henkilökortin ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta asiakirjasta viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Kopiot voit lähettää Omaloman kautta tai suojattuna sähköpostilla osoitteeseen passi(at)olympia.fi.
Retkillä on paljon kävelyä, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Maksuehdot: Ennakkomaksu on 550 €. Loppumaksu erääntyy 65 vrk ennen matkan alkua.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen ja suositun risteilyajankohdan vuoksi maksuissa ja peruutusehdoissa sovelletaan normaalia tiukempia ehtoja.
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 200 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkaa, pidätetään 550 €/henkilö
 • 60–46 vrk ennen matkaa, pidätetään 950 €/henkilö
 • 45–30 vrk ennen matkaa, pidätetään 1 500 €/henkilö
 • 29–15 vrk ennen matkaa, pidätetään 75 % matkan kokonaishinnasta
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin, pidätetään 95 % matkan kokonaishinnasta

 

Matkan hinta perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
8 päivää
 • 9.4.2024 - 16.4.2024

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Hyvä tietää jokiristeilystä Reinillä

Reinin risteilyt teemme pääsääntöisesti huhtikuusta lokakuuhun välisenä aikana. Huhti-toukokuussa ja myöhään syksyllä illat ja yöt voivat olla viileitä mutta päivisin lämpötila on useimmiten yli + 15. Matkalle kannattaa siis varata myös jotakin lämmintä ja tuulenpitävää vaatetta sekä kevyt sadevarustus. Mukavat jalkineet (esim lenkkitossut tms) ovat tärkeimmät matkavarusteet, kohteisiin tutustutaan kävelyretkillä ja kaupungeissa on myös mukulakivikatuja. Oleskelu laivalla on melko rentoa eikä päivällisille tarvitse pukeutua esim. pikkutakkeihin tai solmioihin, eivät ne toki kiellettyjäkään ole.

Varustamo pidättää oikeuden muuttaa reittiä, laituripaikkoja ja aikatauluja sääolosuhteiden, 
liian alhaisen tai korkean vedenpinnan tason tai viranomaisten teknisten tms. rajoitusten vuoksi.
Matkustajat voidaan kuljettaa myös bussilla kohteeseen. Äärimmäisessä tapauksessa risteily 
voidaan peruttaa ylivoimaisen esteen vuoksi.

Matkakohteissa valuuttana on euro. Luottokortit käyvät lähes kaikkialla. Laivalla mahdolliset lisäveloitukset voi myös maksaa luottokortilla.

Reinin risteilyllä näet tämän Unescon maailmanperintökohteen:
Amsterdamin kanavaverkosto 
 

Katso kaikki jokiristeilyt