Näkymä Bernkastel-Kuesiin Moselin varrella Saksa Olympian jokiristeilyt

Risteily Reinillä ja Moselilla

- jokiristeily Saksan viinialueilla
8
päivää
Uutuus

Kiireetön jokiristeily Reinillä ja Moselilla tarjoaa silmäniloa, makuelämyksiä ja helmeilevää rieslingiä Saksan jokilaaksojen maisemissa. Viva Moments -aluksella nautimme huolettomasta ja laadukkaasta all inclusive -palvelusta ja tunnelmallisissa kylissä ja kaupungeissa teemme kävelykierrokset tutustuen kunkin kylän erikoispiirteisiin.

7 yön jokiristeily Saksassa

Matkareitti
Düsseldorf
kävelykierros, risteily alkaa
Koblenz
kävelykierros
Traben-Trarbach
kävelykierros
Bernkastel-Kues
viinitarhat
Trier
retki
Cochem
kävelykierros
Rüdesheim
Linz am Rhein ja Bonn
Düsseldorf
risteily päättyy

Jokiristeilymme alkaa Düsseldorfista, jossa lyhyen kävelykierroksen ja lounaan jälkeen nousemme Viva Moments -laivaamme. Risteilemme matkan alussa ja lopussa Euroopan valtaväylällä Reinillä. Moseljoki saa alkunsa Vogeesien vuoristosta Länsi-Ranskasta ja yhtyy satojen kilometrien päässä Reiniin Saksan Koblenzissa, joka onkin ensimmäinen pysähdyspaikkamme risteilyllä. Koblenzista risteilymme jatkuu Moseljoen kauniissa maisemissa.

Moselin mutkittelevan alajuoksun kumpuilevat rannat ovat otollista aluetta viininviljelyyn

Alueen suotuisissa olosuhteissa viihtyy erityisesti riesling-lajike, joka raikkaana ja hapokkaana valkoviininä on suuresti arvostettua. Pysähdymme pienissä jokivarren kylissä, joiden kapeat mukulakivikujat ja ristikkotalot sekä kukkuloiden laella kohoavat linnat ovat kuin postikorttimaisemaa. Tutustumme maanalaisiin viinikellareihin ja ajelemme viinitarhojen keskellä, tietysti paikallisia viinejä maistellen. Hektisiä suurkaupunkeja tällä matkalla edustavat ainoastaan matkan lopussa Bonn sekä risteilyn alku- ja päätepiste Düsseldorf.

Risteilyllä nautimme laadukkaasta all inclusive -konseptista

All inclusive -pakettiin kuuluu runsas aamiainen noutopöydästä sekä lounas ja päivällinen, jotka molemmat tarjoillaan pöytään. Ruokailuilla on joustavat aikataulut. Lisäksi iltapäivisin tarjoillaan kahvi ja tee asiaankuuluvine lisukkeineen. Myös kaikki vedet, virvoitusjuomat, oluet, viinit laseittain, aperitiivit, digestiivit ja väkevät alkoholit sekä päivittäin vaihtuva cocktail sisältyvät pakettiin joitain premium-merkkejä lukuunottamatta.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hinta sisältää lennot, majoituksen 2h hytissä keskikannella, laivalla all inclusive-palvelut, verot ja palvelumaksut sekä paljon muuta. Suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h hytistä alk. 490 €.

Matkan hinta ja ehdot

Jokiristeilyn Reinillä ja Moselilla risteilemme Ms Viva Moments -aluksella

Ms Viva Moments on 135 metriä pitkä ensimmäisen luokan jokilaiva (★★★★). Laiva on valmistunut vuonna 2018. Matkustajia laivan 88 hyttiin mahtuu enimmillään 176. Hyttimme sijaitsevat keskimmäisellä Ruby-kannella ja ylimmällä Diamond-kannella. Molempien kansien identtiset hytit ovat kooltaan noin 16 m² ja niissä on ranskalainen parveke. Varustukseen kuuluu suihku ja WC, hiustenkuivaaja, Rituals-kylpytuotteet, taulutelevisio, puhelin ja minibaari hytissä (vesi, virvoitusjuomat ja olut). Kahvin ystäviä ilahduttaa Nespresso-kahvikone. Vaatteille on säilytystilaa kaapeissa ja arvoesineet voi lukita hytin tallelokeroon. Ilmastointi on säädettävissä hyttikohtaisesti.

Laivan osittain varjostetulla aurinkokannella on kahluuallas, lepotuoleja ja pöytäryhmiä. Keskimmäisen kannen pääravintolan lisäksi ylimmällä kannella on pieni bistro sekä panoraamasalonki ja baari. Ylimmällä kannella sijaitsevat myös vastaanotto ja matkamuistoputiikki. Keskikannen ja yläkannen välillä on hissi. Laivan alimmalla kannella on pieni wellness-alue sekä kuntoilulaitteita. Laivalla on ilmainen langaton verkko sekä kuulokejärjestelmä retkiä varten. Jokainen matkustaja saa tyylikkään juomapullon, jonka voi täyttää aulan vesipisteestä tavallisella tai hiilihapotetulla vedellä. Laivan polkupyöriä voi lainata omille retkille. 

Matkaohjelma

Alustava matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, AI=all inclusive laivalla

Seuraava lähtö elokuussa 2025. Ohjelma ja hinnat julkaistaan kesän 2024 aikana.

Vanhan kaupungin keskusta Düsseldorf Saksa
Helsinki – Düsseldorf

1. päivä, sunnuntai Lento (Finnair) Helsingistä Düsseldorfiin klo 9.40–11.10. Düsseldorf on puolen miljoonan asukkaan tärkeä talouselämän keskus Reinin varrella. Se on myös Nordrhein-Westfalenin osavaltion pääkaupunki. Teemme pienen kävelykierroksen vanhassakaupungissa ja syömme lounaan ennen kuin nousemme laivaan iltapäivällä. 

Laivamme lähtee klo 16.30 vastavirtaan kohti Koblenzia. Kapteenimme toivottaa meidät tervetulleeksi päivällisen yhteydessä. (L, AI laivaan nousun jälkeen)

Moselin ja Reinin yhtymäkohta Deutsches Eck Koblenz Saksa
Koblenz

2. päivä, maanantai Saavumme klo 7.00 Koblenziin. Se sijaitsee Moselin ja Reinin yhtymäkohdassa, jota kutsutaan nimellä Deutsches Eck. Se on laivan keulaa muistuttava teräväkärkinen niemi, joka osoittaa alavirtaan. Niemenkärjessä on massiivinen Keisari Vilhelmin patsas. Amerikkalaiset ampuivat alkuperäisen patsaan palasiksi toisen maailmansodan lopulla. Nykyinen patsas pystytettiin 1993. Joen toisella puolella kohoavan kukkulan laella maisemaa hallitsee uljas Ehrenbreitsteinin linnoitus, joka osana Reinin-laakson maisemaa kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. 

Teemme Koblenzissa pienen kävelykierroksen. Risteilymme jatkuu klo 13.00, nyt Moseljoella. (AI) 

Näkymä Bernkastel-Kuesiin Moselin varrella Saksa Olympian jokiristeilyt
Traben-Trarbach ja Bernkastel-Kues

3. päivä, tiistai Saavumme yöllä Traben-Trarbachiin. Kuten monissa muissakin jokilaakson kylissä, Traben-Trarbachin viinituotanto keskittyy Riesling-lajikkeeseen. Kävelykierroksella tutustumme maanalaisiin viinikellareihin. 

Puolenpäivän aikoihin risteilemme Bernkastel-Kuesiin, jonne saavumme klo 15.00. Jokilaakson viinitarhojen keskellä sijaitseva Bernkastel-Kues on Moselin rantojen kauneinta maisemaa. Kaupungin aukiot, pikkukujat putiikkeineen sekä keskiaikaiset puuristikkotalot ovat vanhan kaupungin tunnusmerkkejä. Kahviloissa on miellyttävä istuskella viinilasillisen ääressä. Tutustumme rinteiden viinitarhoihin VW-kleinbus-kyydillä ja maistelemme jatkojalostettuja viinirypäleitä lasista. Risteily jatkuu klo 21.00. (AI) 

Perinteinen saksalainen välipala Pretzel
Trier

4. päivä, keskiviikko Saavumme yöllä Trieriin, joka on yksi Saksan vanhimmista kaupungeista ja Karl Marxin syntymäpaikka. Roomalaisten 2000 vuotta sitten perustama kaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Trierin tunnetuin maamerkki on roomalaisajan kaupunginportti, Porta Nigra eli musta portti. Se on parhaiten säilynyt roomalaisajan rakennus Alppien pohjoispuolella. 

Aamupäivällä muutaman tunnin retkellä paikannamme kaupungin tärkeimmät maamerkit. Iltapäivällä on aikaa omiin retkiin klo 17.00 asti, jolloin risteily jatkuu. (AI)

Kaunis keskiaikainen kaupunki Cochem Saksa
Cochem

5. päivä, torstai Yön aikana risteilemme Cochemiin, jonne saavumme klo 9.30. Cochemin idylliä korostavat keskiaikaiset kujat värikkäine rakennuksineen. Kaupungin historia ulottuu lähes tuhannen vuoden taakse. Laivalaituri sijaitsee lähellä keskustaa, joten viehättäville kujille on lyhyt kävelymatka. 

Tutustumme kylmän sodan aikaiseen valtiosalaisuuteen, Länsi-Saksan keskuspankin bunkkeriin, joka oli käytössä vuosina 1964–1988. Ydinpommin kestävään bunkkeriin oli tuolloin varastoituna 15 miljardia Saksan markkaa pahan päivän varalle. Jatkamme matkaa klo 17.00. (AI)

Rüdesheimin alue on kuuluisa viineistään Rein Saksa
Rüdesheim

6. päivä, perjantai Saavumme aamiaisen aikoihin Reinin varrella sijaitsevaan Rüdesheimiin, jossa pysähdymme klo 14.00 asti. Sympaattinen pikkukaupunki sijaitsee joen kauneimman osuuden eteläpäässä viinitarhojen ja kumpuilevien kukkuloiden keskellä. 

Laituripaikka on keskustan läheisyydessä, joten Rüdesheimiin on helppo tutustua oman aikataulun mukaisesti ja nauttia pikkukaupungin ystävällisestä ilmapiiristä. Illaksi laivamme siirtyy Linz an Rheiniin (AI) 

Vanha-kaunis-kaupungintalo-Bonn-Saksa
Linz am Rhein ja Bonn

7. päivä, lauantai Lauantaiaamuna on omaa aikaa tutustua värikkäiden ristikkotalojen Linziin. 

Lounasaikaan jatkamme parin tunnin päähän Bonniin, jonne saavumme klo 14.30. Bonn oli Länsi-Saksan väliaikainen pääkaupunki vuodesta 1949 aina Saksan yhdistymiseen vuonna 1990, jolloin Berliinistä tuli pääkaupunki. Tutustumme museoon, joka valottaa toisen maailmansodan jälkeistä aikaa nimenomaan Länsi-Saksassa. Monipuolinen näyttely koostuu silloiseen arkipäivään liittyvistä asioista ja ilmiöistä, kuten käyttöesineistä ja elämäntavasta. Media, taide ja arkistomateriaali kertovat omaa tarinaansa muun muassa kylmän sodan vuosikymmenistä. Laiva on loppupäivän Bonnissa. (AI

lento
Düsseldorf – Helsinki

8. päivä, sunnuntai Risteilemme yöllä Bonnista Düsseldorfiin. Aamiaisen jälkeen bussikuljetus kentälle, josta suora lento (Finnair) Helsinkiin klo 12.00–15.20. (A) 

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Risteily Reinillä ja Moselilla
  • suorat reittilennot turistiluokassa
  • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
  • majoitus kahden hengen hytissä keskikannella
  • all inclusive -palvelut laivalla 1. päivän päivällisestä 8. päivän aamiaiseen sekä 1. päivän lounas Düsseldorfissa 
  • ohjelmassa mainitut retket ja kuljetukset
  • laukkupalvelu laivalla
  • lento- ja turistiverot sekä satama- ja muut viranomaismaksut
  • juomarahat laivan henkilökunnalle
  • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
  • Olympian suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Risteily Reinillä ja Moselilla

Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä. 1h hyttejä rajoitetusti.

Lentolippuja varten tarvitsemme matkustajien tarkat henkilötiedot, joiden tulee täsmätä passin/henkilökortin kanssa. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta/henkilökortista matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passin/henkilökortin ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta asiakirjasta viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Kopiot voit lähettää Omaloman kautta tai suojattuna sähköpostilla osoitteeseen passi(at)olympia.fi.

Retkillä on paljon kävelyä, joten osallistuminen edellyttää normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. 
Ryhmän minimikoko 15. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.

Maksu- ja peruutusehdot julkaistaan matkan hinnoittelun yhteydessä.

Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
8 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Hyvä tietää jokiristeilystä Reinillä ja Moselilla

Risteily tehdään loppukesällä, jolloin kohteissa on lämmintä. Illat saattavat kuitenkin olla viileämpiä joten varaa kesävaatteiden lisäksi mukaan ainakin takki/neule tai vastaava. Myös kevyt sadetakki tms voi olla retkipäivinä hyödyllinen. Mukavat jalkineet ovat retkillä tärkeät, kierroksilla ja kohteissa kävellään melko paljon. Oleskelu laivalla on melko rentoa eikä päivällisille tarvitse pukeutua esim. pikkutakkeihin tai solmioihin. Asun tulee olla kuitenkin siisti, joten ruokasalissa ei tule käyttää shortseja, urheilusandaaleja yms. Hyteissä on vaatteille kohtuullisen hyvin säilytystilaa, mutta matkalaukuille vähemmän. Tämä on hyvä ottaa huomioon laukkua valitessa. Arvoesineet voi säilyttää hytin tallelokerossa. Hyteissä on säädettävä ilmastointi.

Varustamo pidättää oikeuden muuttaa reittiä, laituripaikkoja ja aikatauluja sääolosuhteiden, 
liian alhaisen tai korkean vedenpinnan tason tai viranomaisten teknisten tms. rajoitusten vuoksi.
Matkustajat voidaan kuljettaa myös bussilla kohteeseen. Äärimmäisessä tapauksessa risteily 
voidaan peruttaa ylivoimaisen esteen vuoksi.

Jokiristeilyllä näemme kaksi Unescon maailmanperintökohdetta:
Reinin jokilaakson alue - Koblenz ja Rüdesheim sekä näiden välinen Reinin jokilaakso
Trier 

 

Kaikki Olympian jokiristeilyt