Saint-Benezetin silta Avignonissa Olympia

Risteily Rhônella ja Saônella

- jokiristeily Etelä-Ranskassa
8
päivää
Uutuus

Jokiristeilyllä Etelä-Ranskan maisemissa nautit hyvästä all inclusive -palvelusta ensimmäisen luokan Ms Viva Voyage -laivalla. Risteilemme ensin Rhônella, Lyonista Avignoniin ja Arlesiin saakka ja takaisin, jatkaen Burgundin viinialueelle sivujoki Saônea risteillen. Teemme päivittäin retkiä jokivarsien viehättäviin kaupunkeihin ja tutustumme niiden nähtävyyksiin.

Kiireetön jokiristeily Ranskan viinialueilla

Matkareitti
Lyon
risteily alkaa ja päättyy
Pont du Gard
retki
Avignon ja Arles
kävelykierrokset
Ardèche-kanjoni
retki
Lyon
kävelykierros
Beaune
retki
Cluny
retki
Geneve
retki

Jokiristeilymme alku- ja päätepiste on Rhônejoen ja sen sivujoen Saônen yhtymäkohdassa Lyonissa. Täältä risteilemme ensin Rhône-joella lähes Välimerelle saakka ja palaamme takaisin Lyoniin. Roomalaisajan vaikutus on edelleen vahvasti läsnä monissa retkikohteissamme ja Unescon suojelukohteita on matkalla useita. Tutustumme useisiin muinaisen rakennustaiteen mestariteoksiin kuten Gardon-joen akveduktiin ja Arlesin amfiteatteriin. Katolisen kirkon ja Ranskan kuninkaan välinen valtataistelu 1300-luvulla paavinistuimen sijainnista kiteytyy Avignoniin, jossa paavin palatsi edelleen muistuttaa suuresta skismasta. Paluumatkalla Lyoniin tutustumme Ardèche-joen kanjoniin, joka on miljoonien vuosien kuluessa eroosion vaikutuksesta syöpynyt kalkkikivipitoiseen maaperään, jättäen jälkeensä eriskummallisen kauniita muodostelmia retkeilijöiden iloksi.

Laivalla nautimme laadukkaista all inclusive -palveluista

Lyoniin tutustumme paremmin ennen kuin jatkamme risteilyä sivujoki Sâonella. Burgundin viinialueella perehdymme maistuvien viinien lisäksi myös alueen pääkaupunkiin Beauneen ja Clunyn pikkukaupunkiin. Risteilyn päätyttä tutustumme vielä kansainväliseen Geneveen.

Monipuolinen ruoka- ja juomavalikoima virvokkeista shamppanjaan sekä mielenkiintoinen retkiohjelma sisältyvät risteilyyn

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h hyteissä keskikannella, all inclusive -palvelut laivalla, ohjelmassa mainitut retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen sekä paljon muuta. Suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h hytistä alk. 490€.

Matkan hinta ja ehdot

Rhônella ja Saônella risteilemme Ms Viva Voyagella, joka on 110 metriä pitkä ensimmäisen luokan jokilaiva, valmistunut vuonna 2005. Hyvän huolenpidon ja säännöllisten uudistusten takia laiva on käytännössä uudenveroinen. Matkustajia laivaan mahtuu enimmillään 152.

Laivalla on kolme majoituskantta. Noin 15 neliön hyttimme sijaitsevat keskimmäisellä Ruby-kannella (matkan perushinta) sekä ylimmällä Diamond-kannella (lisämaksu). Hyttivarustukseen kuuluu ranskalainen parveke, taulutelevisio, minibaari, Rituals-kylpytuotteet, hiustenkuivaaja, tallelokero, ilmastointi sekä WC ja suihku.

Ylimmällä kannella on osittain katettu aurinkokansi lepotuoleineen. Laivan viihtyisissä yleisissä tiloissa on ravintola, baari ja lounge sekä pieni matkamuistoputiikki ja peräosassa on myös pieni baari/oleskelutila.

Risteilyn hintaan sisältyy all inclusive -palvelu. Se sisältää runsaan aamiaisen noutopöydästä, pöytiintarjoilun lounaalla ja päivällisellä, kapteenin tervetulococktailin, kaikki alkoholittomat juomat sekä oluet, viinit ja muut alkoholijuomat, minibaari hytissä (vesi, virvoitusjuoma ja olut), langaton netti, juomarahat sekä kuulokejärjestelmä retkillä. Laivalta voi lainata myös polkupyöriä omatoimiseen liikkumiseen.

Matkaohjelma

Vuoden 2023 lähdöt

A=aamiainen, L=lounas, AI= all inclusive

Näkymä Lyoniin Notre Dame de Fourvieren huipulta Ranska
Helsinki – Geneve – Lyon

1. päivä, lauantai Lento (Finnair) Helsingistä Geneveen klo 8.05–10.05. Jatkamme matkaa bussilla pari tuntia Rhône- ja Saône-joen yhtymäkohdassa sijaitsevaan Lyoniin. Näemme tullessa ensisilmäyksen kaupungista, mutta myöhemmin risteilyn aikana meillä on enemmän aikaa tutustua tähän Ranskan kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin. Lounaan jälkeen nousemme laivaan, joka lähtee alavirtaan klo 18.00. (L, AI laivaan nousun jälkeen)

Pont d'Arc luonnon muovaama kivinen kaarisilta Ranska
Pont du Gard – Avignon

2. päivä, sunnuntai Pysähdymme hetkeksi laituripaikallemme noin klo 13.30 aloittaaksemme retken. Iltapäivän ensimmäinen kohde on puolen tunnin bussimatkan päässä Gardon-joella sijaitseva roomalaisajan Pont du Gard -akvedukti. Se on 49 metriä korkea ja kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Illaksi palaamme laivalle, joka on siirtynyt retkemme aikana valmiiksi Avignoniin yöpymistä varten. (AI)

Paavien palatsi Avignon Ranska
Avignon – Arles

3. päivä, maanantai Avignonin vankeus oli 1300-luvulla lähes 70 vuoden ajanjakso, jolloin paavinistuin oli siirrettynä Roomasta Avignoniin. Tällöin se oli käytännössä Ranskan kuninkaan määräysvallan alainen. Avignonin paavien palatsi ja historiallinen keskusta kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin samoin kuin 1100-luvun lopulla rakennettu Saint-Bènèzet-silta. Rhônen tulva romahdutti aikoinaan suuren osan sillasta, joten sitä pitkin ei jokea ole ylitetty enää muutamaan sataan vuoteen. Tutustumme Avignoniin aamulla parin tunnin kävelykierroksella. Jatkamme puoliltapäivin risteilyä Arlesiin, jonne saavumme klo 15.30.

Arles oli roomalaisajan tärkeimpiä kaupunkeja, mikä näkyy edelleen muinaisina monumentteina kaupunkikuvassa. Suureen amfiteatteriin mahtui aikoinaan 20 000 katsojaa. Se toimii nykyisin myös härkätaisteluareenana. Alyscamps, suuri roomalainen hautausmaa sekä teatteri muistuttavat myös antiikin ajoista. Arles on myös taiteen kehto: Van Gogh maalasi ja piirsi tuotteliaasti Arlesissa runsaan vuoden kestäneen oleskelunsa aikana… ja leikkasi myös palan vasemmasta korvastaan. Kaupungin silhuetissa näkyy taidekeskus LUMA Arlesin teräspäällysteinen torni, joka on Frank Gehryn suunnittelema. Tutustumme Arlesiin historialliseen keskustaan parin tunnin kävelykierroksella. Jatkamme risteilyä klo 21.00. (AI)

Unelias pikkukaupunki Viviers Ranska
Viviers – Ardèche-kanjoni

4. päivä, tiistai Pysähdymme Viviersissä klo 8.00–13.00. Unelias pikkukaupunki on säilyttänyt hyvin keskiaikaisen tunnelmansa. Teemme noin 4 tunnin bussiretken Ardèche-joen kanjonille. Luonnonpuistossa virtaava joki on miljoonien vuosien aikana kaivertanut syvän rotkon ja samalla ainutlaatuisen maiseman kalkkikivipitoiseen maastoon. Luonnonpuisto onkin retkeilijöiden suosiossa ja kesäaikaan monet tulevat hakemaan viilennystä kanjonin pohjalla virtaavan turkoosin joen rannoille. Alueelle tyypillisiä ovat monet tippukiviluolat, joista tunnetuin on Madeleinen luola. Ihailemme kanjonimaisemia valokuvaustauoilla ja retken päätteeksi näemme myös Pont d`Arc-nimisen luonnon muovaaman kivisen kaarisillan. Käymme myös laventelimuseossa. Alueella viljellään monikäyttöistä tähkälaventelia, josta mm. tislataan eteeristä öljyä. Muinaiset roomalaiset lisäsivät laventelia kylpyveteensä. Kesäisin eteläisen Ranskan laventelipellot hehkuvat violetin sävyisinä. Iltapäivällä risteilemme kohti Lyonia. (AI)

Kaunis Lyon Ranska
Lyon

5. päivä, keskiviikko Saavumme jo aamiaisen aikoihin Lyoniin, jossa meillä on aikaa klo 18.00:aan asti. Tutustumme 2000-vuotisen Lyonin vanhaankaupunkiin reilun parin tunnin kävelykierroksella. Vanhan Lyonin mukulakivikatujen kätköissä on salakäytäviä ”traboules”. Alun perin keskiaikaiset silkkityöläiset käyttivät näitä käytäviä tavarankuljetukseen. Monet niistä myös lyhensivät vedenhakumatkaa joelle. Suuri osa vanhan Lyonin kujista on joen kanssa samansuuntaisia, joten niitä pitkin matka oli pitkä. Toisen maailmansodan aikaina vastarintaliike osasi hyödyntää salakäytäviä natseilta piilossa. Lyon on nykyään merkittävä gastronomian kaupunki. Makean nälkään voi maistaa vaikka paikallista herkkua ”La brioche à la praline”.

Kävelykierroksen jälkeen omatoimista tutustumista voi jatkaa retkeen sisältyvää metron päivälippua hyödyntäen. Lyonista lähdettyämme risteilemme Rhônen sivujoella Sâonella. (AI)

Viininviljelyksiä Beaunessa Ranska
Chalon-sur-Saône – Beaune – Tournus

6. päivä, torstai Aamusta aina klo 13.30:een asti laivamme pysähtyy Chalon-sur-Saônessa. Se on Burgundin viinialueen toiseksi suurin kaupunki. Lähdemme aamulla bussilla 4 tunnin retkelle viinialueen pääkaupunkiin Beauneen. Charmikkaan kaupungin tunnelma on kuin läpileikkaus menneistä vuosisadoista. Viininviljelyn syvin olemus huokuu vanhojen holvikaarien alla sijaitsevissa viinikellareissa. Kaupungin helmi on kuitenkin 1400-luvulta peräisin oleva hyväntekeväisyyslaitos ja köyhien sairaala, Hospices / Hôtel-Dieu de Beaune. Upea rakennus on kenties paras esimerkki burgundilaisesta arkkitehtuurista. Erityistä huomiota herättää rakennuksen koristeellinen lasitiilikatto.

Risteilymme jatkuu iltapäivällä, jolloin pysähdymme pariksi tunniksi Tournusin pikkukaupungissa jaloittelemaan omatoimisesti. (AI)

Viininmaistelua Pierreclosin linnassa Ranska
Mâcon – Cluny

7. päivä, perjantai Saavumme aamulla Mâconiin. Maisemaa hallitsevat vanhan katedraalin kahdeksankulmaiset kaksoistornit sekä Pyhän Pietarin kirkon tornit. Jokirannan rakennukset tuovat aavistuksenomaisesti mieleen välimerellisen tunnelman. Kaupunkia ja jokea voi ihailla rantabulevardilla kävellen.

Lähdemme aamulla puolen tunnin bussimatkalle Clunyyn. Pikkukaupunki kehittyi alun perin benediktiiniläisluostarin ympärille. Jo 900-luvulla perustettua luostaria laajennettiin myöhemmin muun muassa rakentamalla kirkko, joka oli pitkään maailman suurin. Nykyisin kirkko ja luostarialue on osittain raunioitunut, mutta edelleen vaikuttava nähtävyys. Paluumatkalla käymme Pierreclosin linnassa viinimaistelulla. Palaamme laivalle lounastamaan, jonka jälkeen iltapäivällä on vapaa-aikaa. Laivamme lähtee klo 18.30 kohti Lyonia. (AI)

Geneve Sveitsi
Lyon – Geneve – Helsinki

8. päivä, lauantai Saavumme yöllä Lyoniin ja aamiaisen jälkeen jätämme jäähyväiset laivalle. Jatkamme bussilla Geneveen, johon tutustumme kaupunkikierroksella. Sveitsin toiseksi suurin kaupunki sijaitsee Genevejärven rannalla. Geneve tunnetaan monien kansainvälisten organisaatioiden kotipaikkana. Se on myös kuuluisan sveitsiläisen kelloteollisuuden keskus, jossa sijaitsee muun muassa Rolexin pääkonttori. Historiallinen keskusta ja sen sydämessä sijaitseva Bourg-de-Four-aukio sekä lahdella 140 metrin korkeuteen vettä syöksevä suihkulähde, Jet d´eau ovat kaupungin tunnetuimmat nähtävyydet. Kierroksen päätteeksi syömme lounaan. Myöhemmin kuljetus kentälle, josta lento (Finnair) Helsinkiin klo 19.00–22.55. (A, L)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Risteily Rhônella ja Saônella
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen hytissä
 • all inclusive -palvelut laivalla 1. päivän päivällisestä 8. päivän aamiaiseen sekä tulo- ja lähtöpäivän lounas
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • satamamaksut
 • juomarahat paikallisoppaille, bussinkuljettajille sekä laivan henkilökunnalle
 • Olympian suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Risteily Rhônella ja Saônella

Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun 1h hytistä, joita on rajoitettu määrä.
Lisämaksu 1h on keskikannella 490 €, yläkannella 540 €.

Matkan perushinta (3 360 €/henkilö) on keskikannen 2h hytissä. Yläkannen 2h hytissä hinta on 3 580 €/henkilö.

Tarkista passin tai virallisen henkilökortin voimassaolo ja kunto ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Ryhmän minimikoko 15 matkustajaa.
Retkillä on paljon kävelyä, joten osallistuminen edellyttää normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Maksuehdot: Ennakkomaksu on 550 €. Loppumaksu erääntyy 65 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteensta johtuen matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 200 €/henkilö
 • 90-61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu 550 €/henkilö
 • 60-46 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 950 €/henkilö
 • 45-30 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 1 500 €/henkilö
 • 29-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan kokonaishinnasta
 • 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan kokonaishinnasta

 

Matkan hinta perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
8 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää jokiristeilystä Rhônella ja Saônella

Risteilyt tehdään heinä- ja syyskuussa, jolloin kohteissa on lämmintä. Heinäkuussa lämpötilat saattavat päivisin nousta yli + 30. Illat saattavat kuitenkin olla viileämpiä joten varaa kesävaatteiden lisäksi mukaan ainakin takki/neule tai vastaava. Myös kevyt sadetakki tms voi olla retkipäivinä hyödyllinen, varsinkin syyskuussa. Mukavat jalkineet ovat retkillä tärkeät, kierroksilla ja kohteissa kävellään paljon. Oleskelu laivalla on melko rentoa eikä päivällisille tarvitse pukeutua esim. pikkutakkeihin tai solmioihin. Asun tulee olla kuitenkin siisti, joten ruokasalissa ei tule käyttää shortseja, urheilusandaaleja yms. Hyteissä on vaatteille kohtuullisen hyvin säilytystilaa, mutta matkalaukuille vähemmän. Tämä on hyvä ottaa huomioon laukkua valitessa. Arvoesineet voi säilyttää hytin tallelokerossa. Hyteissä on säädettävä ilmastointi.

Unescon maailmanperintökohteet matkalla:
Pont du Gard -akvedukti
Avignonin paavien palatsi ja historiallinen keskusta
Arlesin roomalaisajan monumentit
Lyonin vanhakaupunki
Burgundin viinialue ja Beaune

 

Kaikki Olympian jokiristeilyt