Rantatuolit-Heringsdorf-Saksa-Olympia

Risteily Saksan ja Puolan rannikolla

- hansakaupunkeja, merikylpylöitä ja kalastajakyliä
8
päivää

Rannikkoristeily Saksassa ja Puolassa vie sinut Itämeren hienoihin mutta ehkä vähemmän tunnettuihin kohteisiin. Vanhojen hansakaupunkien upea arkkitehtuuri, pienet kalastajakylät ja suuret satamakaupungit sekä hienot hiekkarannat rytmittävät matkaamme ja kodikkaalla jokilaivallamme nautimme all inclusive -palvelusta.

Risteily Itäremeren rannikolla Saksassa ja Puolassa

Risteilyllä hintaan sisältyy monipuolinen noutopöytäaamiainen sekä pöytiin tarjoiltavat, 4 ruokalajin lounas ja päivällinen, kaikki ruokajuomineen.

Matkareitti
Berliini
menolento
Stralsund
7 yön risteily alkaa, kävelykierros
Greifswald/Wieck
kävelykierros
Lauterbach, Rügen
saarikierros
Peenemünde, Usedom
saarikierros
Szczecin
kiertoajelu
Świnoujście
kiertoajelu
Stralsund
risteily päättyy
Hampuri
paluulento

Risteilyllä Saksan ja Puolan rannikolla on Itämeren perintö edelleen vahvasti läsnä. Itämeri on täällä määrittänyt elinkeinoja ja elämää kalastuksesta kansainväliseen kauppaan kautta aikojen. Merenkulku mahdollisti rannikon taloudellisen kehityksen ja sen myötä syntyneen vaurauden. Nykyisinkin sama perusvire on aistittavissa niin pienissä kalastajakylissä ja kuin suurissa satamakaupungeissa.

Telakkanosturien siluetit, savukalan tuoksu ja hienot hiekkarannat ovat vain osa risteilymme antia

Toisen maailmansodan aika muistuttaa siellä täällä itsestään vanhoine rakennelmineen puhumattakaan hansakaupunkien upeasta arkkitehtuurista. Kaiken kaikkiaan Saksan ja Puolan rannikko matkakohteena on kuin kätketty helmi, jota kansainvälinen matkailu ei vielä juurikaan ole löytänyt.

Tutustumme risteilyn kohteisiin kiertoajeluilla bussilla ja minijunilla, pienemmissä paikoissa teemme kierroksen kävellen. Retkemme toteutetaan omana ryhmänä ilman muita matkustajia ja retkillä on käytössä ns. audio guide -kuulokkeet.

Risteilyllä on all inclusive -konsepti

Aterioiden lisäksi laivalla tarjoillaan iltapäivällä kahvi/tee asiaankuuluvine lisukkeineen. Hintaan sisältyvään juomapakettiin kuuluvat vedet, virvoitusjuomat, erikoiskahvit, oluet, viinit, aperitiivit, digestiivit sekä väkevät alkoholit ja päivittäin vaihtuva cocktail. Hyttiin toimitetaan päivittäin myös vesipullo.

Ms Swiss Diamond on 110 metriä pitkä keskitason jokilaiva (★★★+). Laiva on täysin uudistettu vuonna 2020. Matkustajia laivaan mahtuu enimmillään 123. Yläkannella on vastaanotto, baari lounge-tilan yhteydessä sekä pieni matkamuistoputiikki. Laivan ravintola sijaitsee alakannella. Aurinkokannella on useita pöytäryhmiä ja aurinkotuoleja sekä poreallas. Ala- ja yläkannen välillä on portaiden lisäksi myös hissi. Laivassa on käytössä ilmainen langaton verkko. Laivalta voi lainata myös polkupyöriä.
Ala- ja yläkannen pienehköt hytit ovat identtisiä ja kooltaan noin 13 m². Hyteissä on suihku ja WC, hiustenkuivaaja, Rituals-kylpytuotteet, TV, puhelin ja jääkaappi. Vaatteille on säilytystilaa kaapeissa ja arvoesineet voi lukita hytin tallelokeroon. Lisäksi hyteissä on säädettävä ilmastointi ja lämmitys sekä avattava ikkuna.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h hytissä (ala/yläkannella valintasi mukaan), laivalla all inclusive, lisäksi joillakin retkillä ateriat ohjelman mukaisesti, ohjelmassa mainitut kuljetukset, retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h hytistä.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

10. - 17.9.2023

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, AI=all inclusive
Matkapäivät perjantai-perjantai

Matkan ohjelma, hinnat ja matkaehdot julkaistaan noin 10kk ennen lähtöä.

Voit jo nyt tehdä matkalle alustavan varauksen lähtöpäivän kohdalta avautuvalla ennakkovarauslomakkeella tai toimistostamme, p 09 696 2770

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

Stralsundin satama Saksa
Helsinki – Berliini – Stralsund

1. päivä Suora lento (Finnair) Helsingistä Berliiniin klo 7.25–8.25. Teemme Saksan pääkaupungissa pienen kiertoajelun, jolla näemme tärkeimpiä rakennuksia, monumentteja ja maamerkkejä kuten valtiopäivätalon, Brandenburgin portin ja museosaaren sekä Alexanderplatz-aukion. Samalla saamme käsityksen Berliinin monitahoisesta historiasta. Berliinistä on neljän tunnin bussimatka Stralsundiin, jossa nousemme laivaan myöhään iltapäivällä. Lounas matkalla ja päivällinen laivalla. (L, P)

Historiallisten talojen kattofasadeja Stralsund Saksa
Stralsund – Greifswald/Wieck

2. päivä Pohjois-Saksan rannikon kätkössä sijaitseva Stralsund oli yksi hansakaupungeista. Lähes 800 vuotta sitten perustetun Stralsundin historiallinen keskusta kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Vanhaakaupunkia hallitsevat goottilaisen tyylin jylhät Marian ja Nikolauksen kirkot sekä kaupungintalo. Satamassa on merellinen tunnelma lokkeineen ja savukalaa myyvine laivakioskeineen. Laiturikalastajat onkivapoineen narraavat kuhaa ja ahventa tai kenties päinvastoin. Merenkulkumuseo liittyy läheisesti kaupungin historiaan, kun taas akvaario esittelee meren ihmeitä. Aamupäivän kävelykierroksella tutustumme Stralsundin vanhaankaupunkiin.

Risteily alkaa iltapäivällä, kun laivamme lähtee kohti etelämpänä rannikolla sijaitsevaa Greifswaldia. Muutaman tunnin merimatkan jälkeen kiinnitymme laituriin Ryck-joen suulla Wieckin kalastajakylässä, joka on osa sisämaassa sijaitsevaa Greifswaldin kaupunkia. Sympaattinen Wieck tunnetaan restauroidusta avattavasta puusillastaan sekä jokivarren kahviloista ja ravintoloista, joihin kalastajat myyvät saaliinsa, varmasti tuoreena. Kalaleivät ”fischbrötchen” ovat rannikon paikallisia burgereita. Laiva yöpyy Wieckissä. (AI)

Perinteisiä taloja
Greifswald/Wieck – Lauterbach, Rügen

3. päivä Aamupäivällä lähdemme pienen bussimatkan päähän Greifswaldiin, johon tutustumme kävellen. Myös Greifswald kuului aikoinaan hansaliiton kauppakaupunkeihin. Menneiden aikojen vauraudesta kertovat keskusaukion koristeelliset rakennukset. Nuoriso viettää usein aikaa Ryck-joen rannoilla eväiden kera.

Puolen päivän aikoihin palaamme laivalle ja seilaamme muutamassa tunnissa Rügenin saarelle pieneen Lauterbachin satamaan. Kesäisin vilkas elämä keskittyy sataman ympärille. Rügen on Saksan suurin saari ja matkailulla on suuri taloudellinen merkitys saarelaisille.Rügenin merenrantakohteet ovat erityisesti saksalaisten suosiossa. Iltapäivällä lähdemme bussilla saarikierrokselle. Ajamme koillisessa sijaitsevalle kalkkikivirannikolle, jossa lyhyen metsäpolkukävelyn jälkeen saavumme korkealle jyrkänteelle. Alas merenrantaan on yli sadan metrin jyrkkä pudotus. Paikkaa kutsutaan nimellä Königsstuhl (Kuninkaan tuoli). Paluumatkalla reittimme lähelle jää natsi-Saksan massiivinen projekti 1930-luvulta. Tarkoitus oli rakentaa maailman suurin lomakeskus, Prora. Se jäi keskeneräiseksi Saksan hyökättyä Puolaan syyskuussa 1939. Noin 4,5 kilometriä pitkä kerrostalo valmistui vain osittain eikä sitä myöhemminkään enää rakennettu täysin valmiiksi. Rakennus on nykyisin osittain luksusasuntoina, osittain täysin rappiolla ja hyljättynä. Alue on nykyisin pitkälti ulkopuolisilta suljettu, mutta näemme siitä vilauksen matkalla eleganttiin Binzin merenrantakylään. Binzissä on vapaa-aikaa ennen kuin palaamme Lauterbachiin ”Rasende Roland” -nimisellä höyryjunalla. (AI)

Kap Arkona hevosvankkurit
Lauterbach – Peenemünde, Usedom

4. päivä Teemme aamupäivällä retken Rügenin koilliskolkassa sijaitsevan Wittowin niemimaan kärkeen, Kap Arkonaan, joka on saaren suosituimpia nähtävyyksiä. Kap Arkona on lähes 50 metrin korkeudella Itämeren pinnasta. Kärjessä kohoaa kaksi historiallista majakkaa ja navigointitorni. Alueella on myös museo ja kahvila sekä hienot näköalat Itämerelle. Niemenkärkeen pääsemme minijunalla. Vaihtoehtoisesti voit patikoida tietä pitkin noin parin kilometrin päähän Vitt-nimiseen kalastajakylään. Monissa idyllisen kylän taloissa on alueelle tyypillinen, vuosikymmeniä kestävä kaunis kaislakatto.

Palaamme lounastamaan laivalle, joka lähtee kohti Peenemündea iltapäivällä. Muutaman tunnin merimatkan jälkeen saavumme Peene-joen suulla sijaitsevaan Peenemünden kylään, Usedomin saarelle. Sataman suulla meitä tervehtii museoitu venäläinen sukellusvene U-461. Laivamme kiinnittyy laituriin natsi-Saksan aikaisen massiivisen voimalaitoksen katveeseen. Täällä sijaitsi toisen maailmansodan aikainen salainen koelaitos, jossa testattiin ja rakennettiin V2-raketteja Englantiin ammuttavaksi. (AI)

Merilaituri Heringsdorf Saksa
Peenemünde – Wolgast – Szczecin

5. päivä Usedomin saareen tutustumme tarkemmin aamupäivän bussiretkellä. Saari on Saksan aurinkoisin paikka, jota suojaa kylmiltä, sadetta tuovilta luoteistuulilta naapurisaari Rügen. Usedom ja Puolalle kuuluva Wolinin saari erottavat laajan Oderjoen laguunin Itämerestä. Ajamme noin tunnin verran pikkukylien läpi Heringsdorfin kylpyläkaupunkiin. Se tunnetaan myös nimellä Kaiserbad, joka viittaa keisarilliseen kylpylään. Saksan keisarit Wilhelm I ja erityisesti Wilhelm II tapasivat viettää lomaa täällä Itämeren aurinkoisilla hiekkarannoilla. Heringsdorfissa on vapaa-aikaa kävellä vaikka 500 metriä pitkän merilaiturin päässä sijaitsevalle kahvilalle.

Tauon jälkeen jatkamme Wolgastiin, jossa näemme massiivisen nostosillan toiminnassa laivamme lipuessa noutamaan meitä laiturilta. Jatkaessamme kohti Oderjoen laguunia näemme toisenkin nostosillan sekä muistomerkiksi jätetyn Karninin rautatiesillan jäänteet toisen maailmansodan lopulta. Myöhään illalla laivamme lipuu telakoiden reunustamaa Oderjokea pitkin kiinnittyäkseen Szczecinin rantabulevardille keskustan läheisyyteen. Olemme saapuneet Puolaan. (AI)

Sczcecin
Szczecin – Świnoujście

6. päivä Oderjoki ja merenkulku ovat perinteisesti aina määrittäneet puolen miljoonan asukkaan Szczecinin identiteettiä. Parin kilometrin mittaisella rantabulevardilla voi poiketa kahville tai syömään. Myös vapakalastajat viihtyvät bulevardilla. Telakkanosturit kohoavat horisontin yläpuolelle pohjoisessa ja rantatöyrään maisemaa hallitsevat massiivinen kansallismuseo ja merenkulkuakatemia. Aamupäivän kiertoajelulla näemme tärkeimmät maamerkit ja voimme todeta puistojen suuren määrän. Tunnetuin niistä on satojen suurten plataanien reunustama Jasne Błonia, missä paavi Johannes Paavali II puhui suurelle yleisölle kesäkuussa 1989. Szczecin tunnetaan myös lukuisista jugend-rakennuksistaan. Osa niistä on kauniisti restauroitu, kun taas joidenkin rakennusten seinäpinnat kielivät pikaisen remontin tarpeesta.

Iltapäivällä navigoimme Oderjoen laguunin pohjoispuolella sijaitsevaan Świnoujścieen, jonne saavumme illalla. (AI)

Nostosilta-Wolgastissa-ja-alus-Olympia
Świnoujście

7. päivä Świnoujście on oikeastaan Szczecinin ulkosatama ja yhdessä ne muodostavat Puolan toiseksi suurimman sataman Gdańskin jälkeen. Kaupungin läpi virtaa Świna, joka on yksi kolmesta Oderjoen Itämereen laskevista haaroista. Świnoujście on suosittu rantakohde, eikä ihme: hienohiekkainen ranta on yli sata metriä leveä. Jokisuun aallonmurtajan päässä kohoaa vanha tuulimyllyä muistuttava majakka, Stawa Młyny. Se on myös kaupungin virallinen symboli.

Aamulla teemme parin tunnin kierroksen minijunalla. Näemme muun muassa Fort Anioła -linnoituksen ja käymme tyylikkäällä rantapromenadilla. Kääntöpisteemme on Saksan rajalla, mistä palaamme takaisin laivalle keskustan kautta. Laivamme lähtee puolen päivän jälkeen takaisin kohti Stralsundia. (AI)

Stralsundin hansakaupunki Saksa
Stralsund – Hampuri – Helsinki

8. päivä Saavumme Stralsundiin varhain aamulla. Aamiaisen jälkeen lähdemme noin neljän tunnin bussimatkalle kohti Hampuria, jossa teemme pienen kiertoajelun. Vajaan parin miljoonan asukkaan Hampuri on Saksan toiseksi suurin kaupunki Berliinin jälkeen. Hampurin ja Lyypekin liitto 1200-luvun puolivälissä oli lähtölaukaus kauppakaupunkien hansaliitolle. Kiertoajelulla näemme tärkeimpiä nähtävyyksiä kuten Elbejoen satama-alueen ja Reeperbahnin, joka on varmasti Hampurin tunnetuin kaupunginosa. Myöhemmin kuljetus kentälle ja suora lento (Finnair) Helsinkiin klo 19.15–21.50. (A, L)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Risteily Saksan ja Puolan rannikolla
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset
 • majoitus kahden hengen hytissä
 • all inclusive -tarjoilut risteilyllä sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • ohjelmassa mainitut retket ja kuljetukset Olympian omassa ryhmässä
 • laukkupalvelu laivalla
 • lento- ja turistiverot sekä satama- ja viranomaismaksut
 • juomarahat laivan henkilökunnalle
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Risteily Saksan ja Puolan rannikolla

Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksu yhden hengen hytistä.  Yhden hengen hyttejä rajoitetusti.

Matkan perushintaan sisältyy majoitus 2h alakannen hytissä (5.8.2022 lähdöllä 2 740 €/henkilö)

Tarkista passin tai virallisen henkilökortin voimassaolo ja kunto. Hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Maksu- ja peruutusehdot julkaistaan matkan hinnoittelun yhteydessä.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
8 päivää
 • 10.9.2023 - 17.9.2023
  Ennakkovarattavissa

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää rannikkoristeilystä Saksassa ja Puolassa

Ms Swiss Diamond on 110 metriä pitkä keskitason jokilaiva (★★★+). Laiva on täysin uudistettu vuonna 2020. Matkustajia laivaan mahtuu enimmillään 123. Yläkannella on vastaanotto, baari lounge-tilan yhteydessä sekä pieni matkamuistoputiikki. Laivan ravintola sijaitsee alakannella. Aurinkokannella on useita pöytäryhmiä ja aurinkotuoleja sekä pieni poreallas. Tupakointi on sallittu ainoastaan sille merkityllä alueella aurinkokannella. Ala- ja yläkannen välillä on portaiden lisäksi myös hissi, aurinkokannelle tuolihissi ja portaat. Laivassa on käytössä ilmainen langaton verkko. Laivalta voi lainata myös polkupyöriä. Retkemme toteutetaan omana ryhmänä ilman muita matkustajia ja retkillä on käytössä ns. audio guide -kuulokkeet.

Ala- ja yläkannen pienehköt hytit ovat identtisiä ja kooltaan noin 13 m². Varustukseen kuuluu suihku ja WC, hiustenkuivaaja, Rituals-kylpytuotteet, TV, puhelin ja jääkaappi. Vaatteille on säilytystilaa kaapeissa ja arvoesineet voi lukita hytin tallelokeroon. Lisäksi hyteissä on säädettävä ilmastointi ja lämmitys sekä avattava ikkuna.

Stralsundin historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde.