Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Romanian kiertomatka

Näe kauniit Karpaatit, Transilvanian lukuisat kirkot ja linnat Draculan mukaan lukien, keskiaikaiset Cluj ja Sighisoara sekä nuorekas Bukarest

8 päivää alk. 1 940 € /hlö
Uutuus
 • 11.10.2020 - 18.10.2020 Varaa
 • 27.6.2021 - 4.7.2021

  Ilmoittaudu alustavasti tälle matkalle, p 09 696 2770 tai [email protected]

  Ennakkovaraa
 • 19.9.2021 - 26.9.2021

  Ilmoittaudu alustavasti tälle matkalle, p 09 696 2770 tai [email protected]

  Ennakkovaraa
 • Cluj 1 yö
 • Sibiu 2 yötä
 • Sighisoara retki
 • Brasov 2 yötä
 • Bran retki
 • Bukarest 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Romania on vielä toistaiseksi säilynyt suurilta matkailijavirroilta. Satojen vuosien historia, omaleimainen kulttuuri ja Karpaattien kauniit maisemat palkitsevat kuitenkin uteliaan matkailijan.

Tutustumme laajalti Transilvanian alueeseen, jonka aitous ja lukemattomat Unescon suojelukohteet ovat vertaansa vailla. Clujissa ja Sighisoaran kapeilla mukulakivikujilla on vielä aistittavissa keskiaikaista kaupunkitunnelmaa. Sibiu tunnetaan myös kulttuurikaupunkina ja gastronomisista vaikutteistaan. Maaseudulla elämä on jatkunut satojen vuosien ajan verkkaisena muutoksen tuulista huolimatta.

Bukarest tunnetaan kommunistisen kauden rakennuksistaan, mutta kaupunki myös yllättää ja ihastuttaa Belle Époque -tyylisellä arkkitehtuurillaan. Laajalti kunnostettu Bukarest hurmaa kävijänsä siistinä, vilkkaana, nuorekkaana ja edelleen nopeasti kehittyvänä kaupunkina.

Matkaohjelma

11. - 18.10.2020 Vuoden 2021 matkat Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
(Useimpina päivinä puolihoito, kolmena päivänä täysihoito)

Huom! tällä lähdöllä paluulento Munchenin kautta.

Helsinki – Cluj
1. päivä, sunnuntai Lähtö Helsingistä (Lufthansa) klo 6.15 Münchenin kautta (Lufthansa) Transilvanian pääkaupunkiin Clujiin, jonne saavumme klo 13.25. Tutustumme kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin lyhyellä kaupunkikierroksella. Majoitumme keskustan alueella sijaitsevaan hyvään keskitason Golden Tulip -hotelliin (★★★★). (L, P)

Cluj – Alba Iulia – Sibiu
2. päivä, maanantai Vajaan 200 kilometrin matkalla Cluj’sta Sibiuun sijaitsee useita mielenkiintoisia käyntikohteita. Ensimmäinen kohteemme on Turda, joka oli vuosisatojen ajan tärkeä suolakaivoskaupunki. Suolan louhiminen hiipui vähitellen viime vuosisadalla, mutta kaivos elää uutta kukoistuskautta matkailun ansiosta. Museoksi muutetussa kaivoksessa on useita halleja. Näistä kenties vaikuttavin on Terezian kaivokseksi kutsuttu osa. Se on suipon kartion muotoinen yli 100 metriä korkea halli, jonka pohjalla on järvi soutuveneineen. Tutustumme kaivoshalleihin ja niiden historiaan opastetulla kierroksella. Jatkamme Alba Iuliaan, jossa tutustumme historialliseen tähdenmuotoiseen linnoitusalueeseen ja sen kuuluisiin ortodoksiseen ja katoliseen kirkkoon. Alba Iulian historia on merkittävä, sillä juuri täällä Transilvania julistettiin liittyneeksi Romaniaan jo vuonna 1599. Myöhään iltapäivällä jatkamme kohti Sibiuta ja majoitumme 2 yöksi keskustan alueella sijaitsevaan keskitason Continental Forum -hotelliin (★★★★). Päivällinen hotellissa. (A, L, P)

Sibiu
3. päivä, tiistai Sibiun idyllinen keskusta on entisöity huolella. Se jakautuu ylä- ja alakaupunkiin. Yläkaupungin puolelle kertyi kaupankäynnin tuloksena vaurautta kun taas alakaupunki oli työläisten kaupunginosa. Alakaupungin värikäs ja vaihteleva arkkitehtuuri on tänä päivänä kaupungin kuvatuimpia kohteita. Kävelykierroksen aikana näemme mm. pääaukion, nykyään taidemuseona toimivan Brukenthalin palatsin ja Valheiden sillan. Loppupäivä vapaata aikaa vanhassakaupungissa. Syömme päivällisen läheisessä Sibielin kylässä nauttien paikallisista herkuista. (A, P)

Sibiu – Biertan – Sighisoara – Brasov
4. päivä, keskiviikko Aamiaisen jälkeen meillä on parin tunnin ajomatka idylliseen Biertanin kylään. Transilvanian alueella sanotaan olevan liki 300 linnoituskirkkoa. Biertanissa tutustumme niistä suurimpaan. Ajomatkaamme siivittävät kauniit maisemat sekä todellinen, aito maalaiselämä eläimineen ja ihmisineen. Bussimatkamme jatkuu Sighisoaraan. Käymme Viscrin linnoitetussa kirkossa, joka on Unescon maailmanperintökohde samoin kuin Sighisoaran historiallinen keskusta. Sighisoara on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista. Se tunnetaan myös Kreivi Draculan syntymäpaikkana. Kapeilla mukulakivikujilla voi hyvin kuvitella siirtyvänsä ajassa satoja vuosia taaksepäin. Kierroksen päätteeksi syömme myöhäisen lounaan. Meillä on vielä noin 2 tunnin ajomatka Brasoviin, jossa majoitumme 2 yöksi keskustan alueella sijaitsevaan keskitason Grand Belvedere -hotelliin (★★★★). Päivällinen hotellissa. (A, L, P)

Brasov – Bran – Brasov
5. päivä, torstai Brasov oli yksi saksien seitsemästä linnoitetusta kaupungista Transilvanian alueella, jonne ns. Transilvanian saksit muuttivat siirtolaisina 1200-luvulla. Brasovin tunnetuin nähtävyys on massiivinen goottilainen Musta kirkko 1400-luvun lopulta. Aamupäivällä tutustumme Mustaan kirkkoon ja historialliseen keskustaan kävellen, jonka jälkeen meillä on vapaata aikaa nauttia Brasovin tunnelmasta. Myöhään iltapäivällä lähdemme noin 30 kilometrin päähän Branin kylään. Kymmenettuhannet matkailijat vierailevat vuosittain Branin linnassa, joka tunnetaan Draculan linnana. Ylväs linna on vaikuttava, vaikkakaan alkuperäistä esineistöä ja kalustoa ei enää ole jäljellä. Dracula on irlantilaisen kirjailijan Bram (Abraham) Stokerin luoma vampyyrikreivi. Mitä ilmeisimmin Draculan viitteellinen esikuva oli 1400-luvulla hallinnut Valakian ruhtinas Vlad III, joka tunnettiin mieltymyksistään väkivaltaan ja julmiin teloitustapoihin. Niinpä hän sai ansaitusti lisänimen ”Seivästäjä”. Syömme päivällisen linnan läheisyydessä, jonka jälkeen palaamme Brasoviin. (A, P)

Brasov – Sinaia – Bukarest
6. päivä, perjantai Meillä on edessämme pysähdyksineen koko päivän matka Bukarestiin. Sinaiassa tutustumme maan tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluvaan Pelesin linnaan. Uusrenessanssilinnan sisustukseen kuuluu eurooppalaisia ja itämaisia taideaarteita Muranon kristallikruunuista saksalaisiin lasimaalausikkunoihin ja intialaisiin tiikkihuonekaluihin. Kävelemme pienen torialueen läpi ja voimme ostaa ruokakojuista matkaeväitä ja juotavaa seuraavan vajaan kahden tunnin ajomatkalle Prahovan laaksoon, jossa tutustumme viinitilalla paikallisiin viineihin ja tietysti myös maistelemme niitä. Illansuussa saavumme Bukarestiin, jossa majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan InterContinental -hotelliin (★★★★★). (A, P)

Bukarest 
7. päivä, lauantai Bukarestia kutsutaan myös lempinimellä ”Balkanin Pariisi”. Leveät bulevardit ja niitä reunustavat laajat puistot muistuttavat melkoisesti läntistä esikuvaansa. Mielikuvaa vahvistavat myös Belle Epoque -tyylin ylikoristeellinen arkkitehtuuri sekä Bukarestin oma riemukaari. Nicolae Ceaucescun koti Bukarestissa on nykyisin auki yleisölle, joten käymme tutustumassa tähän kauan suljettuna olleeseen ylelliseen asuinpalatsiin. Kaupungin tunnetuin nähtävyys lienee kuitenkin parlamenttitalo. Sitä pidetään yleisesti maailman toiseksi suurimpana rakennuksena Pentagonin jälkeen. Tutustumme Ceausescun rakennuttamaan palatsiin opastetulla kierroksella. Tutustumme myös kävellen vanhaankaupunkiin, jonka restaurointiin on uhrattu viime vuosina paljon aikaa ja rahaa. Syömme matkan jäähyväispäivällisen paikallisesta tunnelmasta nauttien. (A, P)

8. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen kuljetus kentälle. Lentomme (Lufthansa) lähtee klo 12.50 Münchenin kautta (Lufthansa) Helsinkiin, jonne saavumme klo 18.35. (A)

Olemme maininneet hotellin virallisen paikallisen tähtiluokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Matkan ohjelma, ehdot ja hinta julkaistaan syksyllä 2020.
Voit kuitenkin jo nyt tehdä matkalle alustavan varauksen p. 09 696 2770 tai [email protected]

ALUSTAVA MATKOHJELMA:

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Useimpina päivinä puolihoito, kolmena päivänä täysihoito)

Helsinki – Cluj
1. päivä, sunnuntai Lähtö Helsingistä (Lufthansa) klo 6.05 Münchenin kautta (Lufthansa) Transilvanian pääkaupunkiin Clujiin, jonne saavumme klo 13.35. Tutustumme kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin lyhyellä kaupunkikierroksella. Majoitumme keskustan alueella sijaitsevaan hyvään keskitason Golden Tulip -hotelliin (★★★★). (L, P)

Cluj – Alba Iulia – Sibiu
2. päivä, maanantai Vajaan 200 kilometrin matkalla Cluj’sta Sibiuun sijaitsee useita mielenkiintoisia käyntikohteita. Ensimmäinen käyntikohteemme on Turda, joka oli vuosisatojen ajan tärkeä suolakaivoskaupunki. Suolan louhiminen hiipui vähitellen viime vuosisadalla, mutta kaivos elää uutta kukoistuskautta matkailun ansiosta. Tutustumme kaivoshalleihin ja niiden historiaan opastetulla kierroksella. Jatkamme Alba Iuliaan, jossa tutustumme historialliseen tähdenmuotoiseen linnoitusalueeseen ja siellä sijaitseviin ortodoksiseen ja katoliseen kirkkoon. Alba Iulian historia on merkittävä, sillä juuri täällä Transilvania julistettiin liittyneeksi Romaniaan jo vuonna 1599. Myöhään iltapäivällä jatkamme kohti Sibiuta ja majoitumme 2 yöksi keskustan alueella sijaitsevaan keskitason Continental Forum -hotelliin (★★★★). Päivällinen hotellissa. (A, L, P)

Sibiu
3. päivä, tiistai
Sibiun idyllinen keskusta on huolellisesti entisöity. Se jakautuu ylä- ja alakaupunkiin. Yläkaupungin puolelle kertyi kaupankäynnin tuloksena vaurautta, kun taas alakaupunki oli työläisten kaupunginosa. Alakaupungin värikäs ja vaihteleva arkkitehtuuri on valokuvaajien suosiossa. Kävelykierroksen aikana näemme mm. pääaukion, nykyään taidemuseona toimivan Brukenthalin palatsin ja Valheiden sillan. Syömme päivällisen läheisessä Sibielin kylässä. (A, P)

Sibiu – Biertan – Sighisoara – Brasov
4. päivä, keskiviikko Aamiaisen jälkeen meillä on parin tunnin ajomatka idylliseen Biertanin kylään. Transilvanian alueella sanotaan olevan liki 300 linnoituskirkkoa. Biertanissa tutustumme niistä suurimpaan. Ajomatkaamme siivittävät kauniit maisemat ja aito maalaiselämä. Bussimatkamme jatkuu Sighisoaraan. Käymme Viscrin linnoitetussa kirkossa, joka on Unescon maailmanperintökohde samoin kuin Sighisoaran historiallinen keskusta. Sighisoara on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista. Se tunnetaan myös Kreivi Draculan syntymäpaikkana. Lounaan jälkeen meillä on vielä noin 2 tunnin ajomatka Brasoviin, jossa majoitumme 2 yöksi keskustan alueella sijaitsevaan keskitason Grand Belvedere -hotelliin (★★★★). Päivällinen hotellissa. (A, L, P)

Brasov – Bran – Brasov
5. päivä, torstai Brasov oli yksi saksien seitsemästä linnoitetusta kaupungista Transilvanian alueella, jonne ns. Transilvanian saksit muuttivat siirtolaisina 1200-luvulla. Brasovin tunnetuin nähtävyys on massiivinen goottilainen Musta kirkko 1400-luvun lopulta. Aamupäivällä tutustumme Mustaan kirkkoon ja historialliseen keskustaan kävellen, jonka jälkeen meillä on vapaata aikaa nauttia Brasovin tunnelmasta. Myöhään iltapäivällä lähdemme noin 30 kilometrin päähän Branin kylään. Kymmenettuhannet matkailijat vierailevat vuosittain Branin linnassa, joka tunnetaan Draculan linnana. Mitä ilmeisimmin Draculan viitteellinen esikuva oli 1400-luvulla hallinnut Valakian ruhtinas Vlad III, joka tunnettiin mieltymyksistään väkivaltaan. Syömme päivällisen linnan läheisyydessä, jonka jälkeen palaamme Brasoviin. (A, P)

Brasov – Sinaia – Bukarest
6. päivä, perjantai Meillä on edessämme pysähdyksineen koko päivän matka Bukarestiin. Sinaiassa tutustumme maan tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluvaan Pelesin linnaan. Uusrenessanssilinnan sisustukseen kuuluu eurooppalaisia ja itämaisia taideaarteita Muranon kristallikruunuista saksalaisiin lasimaalausikkunoihin ja intialaisiin tiikkihuonekaluihin. Kävelemme pienen torialueen läpi; ruokakojuista voimme ostaa matkaeväitä ja juotavaa vajaan kahden tunnin ajomatkalle Prahovan laaksoon, jossa tutustumme viinitilalla paikallisiin viineihin. Illansuussa saavumme Bukarestiin ja majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan InterContinental -hotelliin (★★★★★). (A, P)

Bukarest 
7. päivä, lauantai Bukarestia kutsutaan myös lempinimellä ”Balkanin Pariisi”. Leveät bulevardit ja niitä reunustavat laajat puistot muistuttavat melkoisesti läntistä esikuvaansa. Nicolae Ceaucescun koti Bukarestissa on nykyisin auki yleisölle, joten käymme tutustumassa tähän kauan suljettuna olleeseen ylelliseen asuinpalatsiin. Kaupungin tunnetuin nähtävyys lienee kuitenkin parlamenttitalo. Sitä pidetään yleisesti maailman toiseksi suurimpana rakennuksena Pentagonin jälkeen. Tutustumme Ceausescun rakennuttamaan palatsiin opastetulla kierroksella. Teemme myös kävelykierroksen vanhassakaupungissa. Matkan jäähyväispäivällinen. (A, P)

8. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen kuljetus kentälle. Lentomme (Lufthansa) lähtee klo 12.50 Münchenin kautta (Lufthansa) Helsinkiin, jonne saavumme klo 18.35. (A)

Olemme maininneet hotellin virallisen paikallisen tähtiluokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

 

Lisämaksu 1h huoneesta 240 euroa.

Tarkista passisi tai virallisen henkilökorttisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa.
Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.
Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Ennakkomaksu 350 euroa.
Peruutusehdot A:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 7–3 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 2 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.
Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä