Pittoreski-Brasov-Romania-Olympia

Romanian kiertomatka

- kauniit Karpaatit, Draculan linna ja Bukarest
9
päivää

Romanian matkalla näet kauniit Karpaatit, Transilvanian lukuisat kirkot ja linnat, keskiaikaiset Clujn ja Sighisoaran kaupungit. Vierailet myös Draculan linnassa ja tutustut nopeasti kehittyvään Bukarestiin. Romanian kiertomatkaan kuuluu lähes kaikki ateriat ja mukana on tietenkin suomalainen matkanjohtajamme.

Kiertomatka mielenkiintoiseen Romaniaan

Matka ei tällä hetkellä ole ohjelmistossamme. Katso muut Euroopan matkamme!

Matkareitti
Cluj
1 yö
Sibiu
2 yötä
Sighisoara
retki
Brasov
2 yötä
Bran
retki
Bukarest
3 yötä

Romania on vielä toistaiseksi säilynyt suurilta matkailijavirroilta. Satojen vuosien historia, omaleimainen kulttuuri ja Karpaattien kauniit maisemat palkitsevat kuitenkin uteliaan matkailijan.

Romanian kiertomatkalla tutustumme laajalti Transilvanian alueeseen, jonka aitous ja lukemattomat Unescon suojelukohteet ovat vertaansa vailla. Clujissa ja Sighisoaran kapeilla mukulakivikujilla on vielä aistittavissa keskiaikaista kaupunkitunnelmaa. Sibiu tunnetaan myös kulttuurikaupunkina ja gastronomisista vaikutteistaan. Maaseudulla elämä on jatkunut satojen vuosien ajan verkkaisena muutoksen tuulista huolimatta.

Brasovissa tutustumme Mustaan kirkkoon ja kaupungin rauhalliseen tunnelmaan. Vierailemme Branin linnassa, joka paremmin tunnetaan Draculan linnana. Sinaiassa käymme Pelesin uusrenesanssilinnassa katsomassa linnan uskomatonta sisustusta.

Laajalti kunnostettu Bukarest hurmaa kävijänsä siistinä, vilkkaana, nuorekkaana ja edelleen nopeasti kehittyvänä kaupunkina.

Bukarest tunnetaan kommunistisen kauden rakennuksistaan, mutta kaupunki myös yllättää ja ihastuttaa Belle Époque -tyylisellä arkkitehtuurillaan. Käymme kauan suljettuna olleessa Ceausescun asuinpalatsissa sekä parlamenttitalossa. Bukarestissa jää myös vapaa-aikaa omatoimiseen tutustumiseen.

Matkaohjelma

Esimerkki edellisistä Romanian kiertomatkoistamme

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (kahtena päivänä täysihoito, muuten puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen
Helsinki – Cluj

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (Lufthansa) klo 6.10 Münchenin kautta (Lufthansa) Transilvanian pääkaupunkiin Clujiin, jonne saavumme klo 13.25. Tutustumme kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin lyhyellä kaupunkikierroksella, jonka jälkeen majoitumme keskustan läheisyydessä sijaitsevaan hyvään Grand Napoca -hotelliin (★★★★). (P)

Alba-Iulia-ilmakuva-Romania
Cluj – Alba Iulia – Sibiu

2. päivä, lauantai Vajaan 200 kilometrin matkalla Cluj’sta Sibiuun sijaitsee useita mielenkiintoisia käyntikohteita. Ensimmäinen käyntikohteemme on Turda, joka oli vuosisatojen ajan tärkeä suolakaivoskaupunki. Suolan louhiminen hiipui vähitellen viime vuosisadalla, mutta kaivos elää uutta kukoistuskautta matkailun ansiosta. Tutustumme kaivoshalleihin ja niiden historiaan opastetulla kierroksella. Jatkamme Alba Iuliaan, jossa tutustumme historialliseen, tähdenmuotoiseen linnoitusalueeseen ja siellä sijaitseviin ortodoksiseen ja katoliseen kirkkoon. Alba Iulian historia on merkittävä, sillä juuri täällä Transilvania julistettiin liittyneeksi Romaniaan jo vuonna 1599. Myöhään iltapäivällä jatkamme kohti Sibiuta, jonne majoitumme 2 yöksi (kesäkuun matkalla hotelli Ramada, syyskuun matkalla hotelli Hermanns). Päivällinen hotellissa. (A, L, P)

Viehattava-Sibiu-ja-Valheiden-silta-Romania
Sibiu

3. päivä, sunnuntai Sibiun idyllinen keskusta on huolellisesti entisöity. Se jakautuu ylä- ja alakaupunkiin. Yläkaupungin puolelle kertyi kaupankäynnin tuloksena vaurautta, kun taas alakaupunki oli työläisten kaupunginosa. Alakaupungin värikäs ja vaihteleva arkkitehtuuri on valokuvaajien suosiossa. Kävelykierroksen aikana näemme mm. pääaukion, nykyään taidemuseona toimivan Brukenthalin palatsin ja Valheiden sillan. Syömme päivällisen läheisessä Sibielin kylässä. (A, P)

kellotorni-Sighisoara, Transylvania-Romania
Sibiu – Biertan – Sighisoara – Brasov

4. päivä, maanantai Aamiaisen jälkeen meillä on parin tunnin ajomatka idylliseen Biertanin kylään. Transilvanian alueella sanotaan olevan liki 300 linnoituskirkkoa, Biertanissa tutustumme niistä suurimpaan. Ajomatkaamme siivittävät kauniit maisemat ja aito maalaiselämä. Bussimatkamme jatkuu Sighisoaraan, jonka historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde. Sighisoara on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista. Se tunnetaan myös Kreivi Draculan syntymäpaikkana. Lounaan jälkeen meillä on vielä noin 2 tunnin ajomatka Brasoviin, jossa majoitumme 2 yöksi keskustan alueella sijaitsevaan keskitason Ambient -hotelliin (★★★★). Päivällinen hotellissa. (A, L, P)

Bran--Draculan-linna--Transylvania-Romania-Olympia.
Brasov – Bran – Brasov

5. päivä, tiistai Brasov oli yksi saksien seitsemästä linnoitetusta kaupungista Transilvanian alueella, jonne ns. Transilvanian saksit muuttivat siirtolaisina 1200-luvulla. Brasovin tunnetuin nähtävyys on massiivinen goottilainen Musta kirkko 1400-luvun lopulta. Aamupäivällä tutustumme Mustaan kirkkoon ja historialliseen keskustaan kävellen, jonka jälkeen meillä on vapaata aikaa nauttia Brasovin tunnelmasta.

Myöhään iltapäivällä lähdemme noin 30 kilometrin päähän Branin kylään. Kymmenet tuhannet matkailijat vierailevat vuosittain Branin linnassa, joka tunnetaan Draculan linnana. Mitä ilmeisimmin Draculan viitteellinen esikuva oli 1400-luvulla hallinnut Valakian ruhtinas Vlad III, joka tunnettiin mieltymyksistään väkivaltaan. Syömme päivällisen linnan läheisyydessä, jonka jälkeen palaamme Brasoviin. (A, P)

Pelesin-uusromanttinen-linna-Bukarest-Romania
Brasov – Sinaia – Bukarest

6. päivä, keskiviikko Meillä on edessämme pysähdyksineen koko päivän matka Bukarestiin. Sinaiassa tutustumme Romanian tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluvaan Pelesin linnaan. Uusrenessanssilinnan sisustukseen kuuluu eurooppalaisia ja itämaisia taideaarteita Muranon kristallikruunuista saksalaisiin lasimaalausikkunoihin ja intialaisiin tiikkihuonekaluihin. Paluumatkamme vie meidät Prahovan laaksoon, jossa tutustumme viinitilalla paikallisiin viineihin.

Illansuussa saavumme Bukarestiin ja majoitumme 3 yöksi keskustassa sijaitsevaan hyvään turistiluokan Park Inn -hotelliin (★★★★). (A, P)

Parlamenttitalo-ja-suihkulahde-Bukarest-Romania
Bukarest

7. päivä, torstai Bukarestia kutsutaan myös lempinimellä ”Balkanin Pariisi”. Leveät bulevardit ja niitä reunustavat laajat puistot muistuttavat melkoisesti läntistä esikuvaansa. Mielikuvaa vahvistavat myös Belle Epoque -tyylin ylikoristeellinen arkkitehtuuri sekä Bukarestin oma riemukaari. Kaupungin tunnetuin nähtävyys on parlamenttitalo, jota pidetään yleisesti maailman toiseksi suurimpana rakennuksena Pentagonin jälkeen. Tutustumme Ceausescun rakennuttamaan palatsiin opastetulla kierroksella. Teemme myös kävelykierroksen vanhassakaupungissa. (A, P)

Vanhan-kaupungin-idyllia-Bukarest-Romani
Bukarest

8. päivä, perjantai Tänään vierailemme Nicolae Ceaucescun kauan suljettuna olleessa asuinpalatsissa, jossa hän asui viimeiset 25 elinvuottansa vaimonsa Elenan kanssa. Sen ylenpalttinen sisustus on miltei hämmentävää; kultaa ja koristeellisuutta ei totisesti ole säästelty. Kuvioidut silkkitapetit koristavat seiniä ja raskaat kristallikruunut valaisevat huoneita, joissa Ceausescun perhe eli yltäkylläisyydessä samaan aikaan kun kansa kärsi ruokatavaroiden ja polttoaineen niukkuudesta. Tämän jälkeen tutustumme suosittuun virkistysalueeseen, Herastrau-puistoon ja sen kylämuseoon. Loppupäivän ohjelma vapaa. Matkan jäähyväispäivällinen. (A, P)

lento

9. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen kuljetus kentälle. Lentomme (Lufthansa) lähtee klo 12.40 Münchenin kautta (Lufthansa) Helsinkiin, jonne saavumme klo 18.55. (A)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Romanian kiertomatka
  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
  • puolihoito, kahtena päivänä täysihoito 
  • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
  • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
  • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
  • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajalle
  • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Romanian kiertomatka

Lisämaksu 1h huoneesta.

Tarkista passisi tai virallisen henkilökorttisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa.
Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Ryhmän minimikoko 15.

Maksu- ja peruutusehdot julkaistaan matkan ohjelman/hinnoittelun yhteydessä.

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
9 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Kokemuksia

Romanian kiertomatka
18 arvostelua
Erinomainen
Hyvä
Ok
Ei kovin hyvä
Ei lainkaan hyvä

Romania on upea maa. Kaunis luonto, Karpaatit, paljon nähtävää. Suolakaivos oli hieno kokemus, Sibiun, Sighisoaran ja Brasovin kaupungit olivat kauniita. Brasovin jännittävyyttä lisäsi myös puhelimeen aamulla tupsahtanut karhuvaroitus. Pelesin linna oli yksi upeimpia linnoja, joissa olemme vierailleet. Draculan linna taas oli erikoinen mysteeri. Bukarest oli täynnä vilkkautta ja käsittämättömiä palatseja. Kaikkialla on siistiä. 

 
Nanna

Menkää ja nähkää Romania. Ei mikään takapajula. 

 

Romania on hieno , kaunis maa. Avoimin mielin reissulle vaan. 

 

Pidin eniten linna- ja palatsikohteista ja Ceausescun kotiin tutustuminen oli mielenkiintoista. Kirkoista suosikkini oli ehdottomasti keskiaikainen linnoituskirkko.

Paula

Hyvä tietää Romanian kiertomatkasta

Romanian kiertomatkat teemme yleensä keväällä ja syksyllä. Päivälämpötilat ovat n + 20-28 C, vuoristoisilla alueilla on kuitenkin aina viileämpää. Varaa kesävaatteiden lisäksi mukaan lämmintä vaatetta viileitä iltoja ja aamuja varten. Mukavat jalkineet (esim. kevyet lenkkitossut) ovat suositeltavat, koska matkalla on kävellään paljon, myös mm mukulakivikaduilla.

Romanian valuutta on Romanian leu (RON). Suosittelemme ottamaan valuutaksi euroja tai vaihtamaan valuuttaa jo Suomessa. Vaikka luottokortit käyvät yleisesti monissa hotelleissa, suuremmissa liikkeissä ja ravintoloissa, kannattaa varata myös käteistä matkalle.

Linkit Romanian kiertomatkalla nähtäviin Unescon maailmanperintökohteisiin:
Sighisoaran historiallinen keskusta
Transylvanian alueen linnoituskirkot (kuten Biertan)