Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Suuri Turkin kiertomatka

Matka ei juuri nyt ole ohjelmassamme. Katso muut Euroopan matkamme täältä.

  • Ankara 2 yötä
  • Kappadokia 2 yötä
  • Konya 1 yö
  • Antalya 2 yötä
  • Pamukkale 2 yötä
  • Kusadasi 2 yötä
  • Efesos retki
  • Izmir retki
  • Istanbul 3 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Istanbulissa, Bysantin aikaisessa Konstantinopolissa näemme ottomaanisulttaanien upeat palatsit ja koristeelliset moskeijat. Suuren basaarin vilkkaat kauppakujat houkuttavat kokeilemaan tinkimistaitoja. Kaupungin itämainen siluetti ja mystinen olemus avautuvat silmiemme eteen veneretkellä.

Bosporinsalmen itäpuolella alkaa suuri Anatolian ylätasanko, Turkin Aasiaan kuuluva osa. Laajalla kahden viikon kiertomatkallamme sukellamme kauas historiaan aina antiikin aikoihin asti. Tutustumme Pamukkalen kuumiin lähteisiin, Aleksanteri Suuren perustamaan Smyrnaan eli nykyiseen Izmiriin ja muinaisen Rooman valtakunnan johtavaan kauppa- ja satamakaupunkiin Efesokseen.

Matkustamme myös Kappadokiassa, jossa Vähän-Aasian alkukristilliset yhteisöt kokoontuivat. Näemme tuffikiviset tornimuodostelmat, ”keijukaisten savupiiput”, joiden muovaama maisema on ainutlaatuinen. Konyassa tutustumme runoilija Rumin ympärille syntyneen suufilaisjärjestön, pyörivien dervissien, keskuspaikkaan. Täysipainoista kulttuuri- ja historia-antia kevennämme puolimatkan vapaapäivällä Välimeren rannalla.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Joka päivä vähintään puolihoito)

Helsinki – Ankara
1. päivä, lauantai Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 12.40 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Ankaraan, jonne saavumme klo 20.10. Majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Limak Ambassadore -hotelliin (★★★★).

Ankara
2. päivä, sunnuntai Vielä vajaa sata vuotta sitten Ankara, silloinen Angora, oli pieni kaupunki, josta tehtiin pääkaupunki Turkin tasavallan syntyessä vuonna 1923. Nykyisin monimiljoonainen Ankara on maan toiseksi suurin kaupunki Istanbulin jälkeen. Aloitamme kaupunkikierroksemme nyky-Turkin perustajan, maan ensimmäisen presidentin Mustafa Kemal Atatürkin mahtipontiselta mausoleumilta. Käymme myös Anatolialaisen kulttuurin museossa, jonka kokoelmat kertovat monipuolisesti alueen historiasta. (A, L)

Ankara – Kappadokia
3.–4. päivä, ma–ti Aamiaisen jälkeen lähdemme n. 4 tunnin bussimatkalle Kappadokiaan, jossa majoitumme 2 yöksi hyvään keskitason Ramada Cappadocia -hotelliin (★★★★) Ortahisarin kylässä. Kappadokian erikoinen maisema on syntynyt miljoonien vuosien kuluessa vulkaanisen toiminnan ja eroosion tuloksena. Basaltti ja pehmeämpi tuffikivi ovat vuosituhansien kuluessa muodostaneet erikoisia kivitorneja, ”keijukaisten savupiippuja”. Alueen asukkaat ovat kaivaneet pehmeää tuffikiveä asunnoiksi, luolakirkoiksi, luostareiksi ja erakkoluoliksi. Tiistain kokopäiväretkellämme käymme muun muassa Unescon suojelemassa Göremen ulkoilmamuseossa katsomassa luolakirkkoja ja niiden hyvin säilyneitä seinämaalauksia. Näemme jyrkän kukkulan päällä sijaitsevan Uchisarin linnoituksen ja tutustumme yhteen alueen monista maanalaisista kaupungeista, joissa tuhannet paikalliset asukkaat heettiläisistä alkukristittyihin piileskelivät vihollisiaan. Huom. Kävelyretki maan alla ei sovi klaustrofobisille eikä liikuntarajoitteisille. Korkealaatuiseen keramiikkaan tutustumme Avanoksen kaupungissa. (2xA, 1xL, 2xP)

Kappadokia – Konya
5. päivä, keskiviikko Varhain aamulla halukkailla on mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle (170 e) kuumailmapallolennolle. Pyydämme ilmoittautumaan retkelle jo matkaa varattaessa (sää- ja tuulivaraus).
Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Konyaa. Pysähdymme Sultanhanissa muinaisella karavaani­asemalla, jonka seldzukit rakensivat 1200-luvulla. Vastaavanlaisia asemia oli Anatoliassa useita, sillä niitä rakennettiin kamelin päivämatkan eli 25–40 km:n välein. Myöhemmin iltapäivällä saavumme Konyaan (Ikonion). Se on ollut pyörivien dervissien keskuspaikka 1200-luvulta saakka, jolloin järjestön perustaja Mevlana Celaleddin Rumi asui kaupungissa. Hän edusti suufilaisuutta eli islamin mystiikkaa. Vierailemme Mevlanan mausoleumissa, jonne hänet on haudattu. Majoitumme keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Bayir Diamond -hotelliin (★★★★★). (A, P)

Konya – Antalya
6.–7. päivä, to–pe Meillä on noin viiden tunnin bussimatka Taurus-vuorten yli Välimeren rannalle Antalyaan. Kaupunki on saanut nimensä Pergamonin kuningas Attalos II:sta, joka halusi perustaa kaupungin niin kauniiseen paikkaan, ettei kukaan saa siitä katsettaan irti. Saavuttuamme Antalyaan teemme lyhyen kaupunkikierroksen ennen päivällistä. Majoitumme 2 yöksi kaupunkialueella sijaitsevaan ensimmäisen luokan Rixos Downtown -hotelliin (★★★★★). Perjantaina on vapaa-aikaa. (2xA, 2xP)

Antalya – Pamukkale
8.–9. päivä, la–su Jatkamme lauantaiaamuna matkaa Anatolian sisäosiin Pamukkaleen (Hierapolis), joka on yksi Turkin luonnonihmeistä. Myöhäisen lounaan jälkeen majoitumme Pamukkalen lähistölle 2 yöksi hyvään keskitason Hierapark Thermal -hotelliin (★★★★★). Pamukkale eli Puuvillalinna tunnetaan lämpimistä mineraalilähteistään. Kalkkipitoiset virtaavat vedet ovat muodostaneet valkoisia terasseja, jotka näyttävät kauempaa katsottuna puuvillalta. Hierapolis oli aikoinaan kukoistava kaupunki, josta on edelleenkin paljon nähtävissä, mm. pääkatu roomalaisine ja bysanttilaisine portteineen, kylpylöitä, amfiteatteri, yksi antiikin suurimmista hautausmaista sekä Kleopatran uima-allas. Sunnuntaina tutustumme alueeseen ja myöhemmin iltapäivällä voimme kokeilla mineraalivesien vaikutusta hotellimme altaassa. Pamukkale on Unescon maailmanperintökohde. (2xA, 1xL, 2xP)

Pamukkale – Kusadasi
10. päivä, maanantai Aamiaisen jälkeen lähdemme muutaman tunnin bussimatkalle Kusadasin pikkukaupunkiin. Matkalla pysähdymme nahkatehtaan myymälässä. Turkki tunnetaan nahkateollisuudestaan, jonka korkealaatuiset tuotteet ja mallit ovat maailman huippumuotitalojen tilauslistoilla. Kusadasissa majoitumme 2 yöksi Egeanmeren rannalle ensimmäisen luokan Charisma-hotelliin (★★★★★). (A, P)

Efesos
11. päivä, tiistai Teemme puolipäiväretken antiikin Efesoksen rauniokaupunkiin. Se oli 2000 vuotta sitten Vähän-Aasian rannikon johtava kauppa- ja satamakaupunki ja Rooman valtakunnan toiseksi suurin kaupunki. Efesos on Välimeren alueen mahtavimpia nähtävyyksiä. Se oli kuuluisa Artemis-jumalattaren temppelistä. Tästä yhdestä antiikin seitsemästä ihmeestä muistuttaa nykyisin vielä yksi pylväs. Läheisellä Satakielen­vuorella on pinjametsän keskellä kaunis kappeli, jonka oletetaan olevan Neitsyt Marian koti. Ennen paluuta Kusadasiin tutustumme vielä mattojen valmistukseen. Loppupäivä on vapaata päivälliseen asti. (A, P)

Kusadasi – Izmir – Istanbul
12. päivä, keskiviikko Aamulla matkamme jatkuu Turkin kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Izmiriin (Smyrna). Nykyiselle paikalleen sen perusti Aleksanteri Suuri. Kaupunki tuhoutui pahoin tulipalossa v. 1922 Atatürkin johtamassa taistelussa kreikkalaisia vastaan. Nyky-Izmir on moderni ja kansainvälinen kaupunki. Teemme pienen kaupunkikierroksen ja lounastamme ennen iltapäivälentoa Istanbuliin. Istanbulissa majoitumme 3 yöksi Taksim-aukion lähelle ensimmäisen luokan Divan Istanbul -hotelliin (★★★★★). (A, L)

Istanbul
13.–14. päivä to–pe Istanbul (Byzantion, Konstantinopoli) on ainut kaupunki maailmassa, joka sijaitsee kahdella mantereella. Euroopan ja Aasian erottaa kuvauksellinen Bosporinsalmi, joka taas yhdistää Mustanmeren ja Marmarameren. Istanbulissa kohtaavat itä ja länsi, minkä vuoksi kaupungin tunnelma on ainutlaatuinen. Itä-Rooman eli Bysantin ja ottomaanien kulttuuriperintö on vahvasti läsnä tässä lukemattomien historiallisten rakennusten ja monumenttien metropolissa. Torstain kierroksellamme näemme tärkeimmät historialliset kohteet, kuten Hippodromin, Sinisen moskeijan, Hagia Sofian ja Topkapin palatsin. Käymme myös suuressa katetussa Kapali Carsi -basaarissa, jossa on tuhansia pikku liikkeitä kymmenien kujien varrella. Perjantaina tutustumme ylelliseen Dolmabahcen palatsiin ja ihailemme Bosporinsalmen maisemia veneristeilyllä. Päivän päätteeksi syömme jäähyväispäivällisen. (2xA, 1xL, 1xP)

Istanbul – Helsinki
15. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen kuljetus kentälle, josta lento klo 14.40–18.05 (Turkish Airlines) Helsinkiin. (A)

Olemme maininneet hotellin virallisen paikallinen tähtiluokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Tarkista matkavakuutuksesi kattavuus kuumailmapallolennon osalta.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Ryhmän minimikoko 15. 

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä