Pienza Italian Toscanassa

Toscanan kiertomatka

- Raffaello Tesin tapaan
7
päivää
alk. 2 160 €/hlö

Lähde matkalle Toscanan vihreisiin ja kumpuileviin maisemiin ja tutustu Pienzan, Sienan, Pistoian, Firenzen ja Carraran kiehtovaan historiaan ja kulttuuriin.

Valloittava matkanjohtajamme Raffaello johdattaa meidät synnyinsijoilleen Toscanaan ja sen sieluun ruokanautintojen, maisemien ja unohtumattomien nähtävyyksien kautta.

Aloita kesä ihanalla Toscanan matkalla

Matkareitti
Pienza
1 yö
Siena
retki
Pistoia
3 yötä
Firenze
retki
Carrara
retki
Castiglione della Pescaia
2 yötä
Tarquinia
retki

Toscanan kiertomatkan aluksi tutustumme Pienzan kaupunkiin, joka tunnetaan renessanssiajan kaupunkisuunnittelun kehtona. Matkalla kohti vuoden 2017 Italian kulttuuripääkaupungiksi valittua Pistoiaa pysähdymme kolmelle kukkulalle rakennettuun Sienaan, yhteen Italian kauneimmista kaupungeista. Tutustumme kävellen Sienan ainutlaatuiseen vanhaankaupunkiin.

Raffaellon tunnelmallinen kotikaupunki Pistoia on tukikohtamme muutaman päivän. Pistoiasta teemme junalla päiväretken Firenzeen, joka on entinen mahtava kaupunkivaltio, nykyään maakunnan pääkaupunki ja kuuluisa etenkin renessanssiajan taiteilijoistaan ja taideaarteistaan.

Castiglione della Pescaiassa voit nauttia vapaapäivästä rannalla

Carrarassa pääsemme katsomaan marmorilouhoksia. Tarquinian etruskien hauta-alueella tutustumme alueen alkuperäiskulttuuriin, jonka vaikutus heijastui antiikin roomalaisten tapoihin. Suorat lennot Roomaan ja takaisin.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, puolihoito, ohjelmassa mainitut retket ja kierrokset pääsymaksuineen, lento- ja turistivero sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtaja, Raffaello Tesi. Lisämaksu 1h huoneesta 280 €.

Matkan hinta ja ehdot

 

Matkanjohtaja Raffaello Tesi on syntyperäinen toscanalainen, joka vuosia sitten ihastui Suomen talveen. Rakkaudesta kylmään maahamme hän on asunut Suomessa jo yli 20 vuotta. Raffaa kiehtoo erityisesti eri maiden kulttuurien kohtaaminen. Tämä on saanut hänet matkustelemaan eri puolille maailmaa, viimeiset 10 vuotta myös Olympian matkanjohtajana.

Matkaohjelma

6. - 12.6.2022

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Kuja Pienzassa
Helsinki – Pienza

1. päivä, maanantai 6.6. Lento Helsingistä (Finnair) Rooman Fiumicinon kentälle klo 7.50–10.15. Jatkamme bussilla kohti Val d’Orcian laaksossa sijaitsevaa Pienzan kaupunkia. Matkan varrella nautimme lounaan paikallisessa maalaisravintolassa Orvieton lähistöllä. Val d’Orcian laakson kumpuilevat maisemat ja kukkuloiden rinteillä sijaitsevat pikkukylät ovat inspiroineet monia taiteilijoita renessanssista nykypäivään. Alue onkin valittu Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 2004. Ennen tervetulopäivällistä teemme pienen kävelykierroksen Pienzan keskustassa, joka kaupunkiarkkitehtuurinsa ansiosta kuuluu niin ikään Unescon maailmanperintökohteisiin. Majoitumme kaupungin keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Relais Il Chiostro -hotelliin (★★★★), joka on aikanaan toiminut luostarina. (L, P

Keskiaikainen katedraali Sienassa Toscanassa
Pienza – Siena – Pistoia

2. päivä, tiistai 7.6. Aamiaisen jälkeen matkamme jatkuu kohti Sienaa, jossa teemme opastetun kävelykierroksen. Kukkuloille rakennettu kaupunki on säilyttänyt oman keskiaikaisen viehätyksensä. Kaupungin simpukan muotoisen keskusaukion Piazza del Campon laidalla kohoavat palatsit muistuttavat Sienan kulta-ajasta 1200–1300-luvuilla. Palazzo Pubblico -kaupungintalo palvelee edelleen kaupungintalona, mutta sen edustustilat ovat avoinna yleisölle. Mustavalkoraidallinen tuomiokirkko erottuu jo kaukaa Sienan muuten punaruskeasta kaupungista. Sisältä kirkko on läpileikkaus taidehistoriaan ja sen marmorileikkauksin koristeltu lattia muodostuu n. 50 koristepaneelista, joita lähes kaikki sen ajan tunnetut taiteilijat olivat suunnittelemassa. Lounaan (omakustanteinen) jälkeen kuljetus Pistoiaan, jossa majoitumme 3 yöksi hyvään keskitason Villa Cappugi -hotelliin (★★★★) noin kahden kilometrin päähän Pistoian keskustasta. Syömme päivällisen hotellissa. (A, P)

Firenze-Italia
Firenze

3. päivä, keskiviikko 8.6. Lähdemme aamiaisen jälkeen paikallisjunalla päiväksi Firenzeen, jossa teemme opastetun kävelykierroksen. Toscanan maakunnan upea pääkaupunki tunnetaan länsimaisen taiteen kehtona. Kaupungin menestystarina alkoi jo 1200-luvulla käsityöläiskiltojen aktiivisen liiketoiminnan seurauksena; pankkitoiminnan myötä kaupungista kehittyi aikakautensa merkittävin taloudellinen keskus. Firenzen floriinista tuli Euroopan tärkein valuutta. Valta-asemaan kohosi Medicien pankkiirisuku, jota Eurooppa saa kiittää renessanssin kulttuuriaarteistaan. Heidän aikakaudellaan taide, tiede ja humanismi kehittyivät Firenzessä vapaammin kuin missään muualla Euroopassa. Medicit antoivat mahdollisuuden aikakautensa taiteilijoille ja kuvanveistäjille – Fra Angelico, Donatello, Filippo Lippi, Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo ja Giorgio Vasari – ikuistaa nimensä jälkipolville. Kauppayhteydet toivat uusia vaikutteita myös Euroopan ulkopuolelta. Arabialaisten numeroiden käyttöönotto ja geometrian kehittyminen sai toscanalaiset arkkitehdit toteuttamaan kunnianhimoisia rakennushankkeita; Lorenzo Ghiberti kuvitti kastekappelin pronssiovet ja Filippo Brunelleschi suunnitteli tuomiokirkon taivaita hipovan kupolin. Matkanjohtaja auttaa löytämään mieluisaa ohjelmaa iltapäiväksi. Illansuussa palaamme paikallisjunalla takaisin Pistoiaan, jossa syömme yhdessä päivällisen. (A, P)

Pistoian kaupunki Toscanassa
Pistoia

4. päivä, torstai 9.6. Leppoisan aamiaisen jälkeen Raffaello vie meidät kävelyretkelle syntymäkaupunkiinsa Pistoiaan. Kaupunki on onnistunut säilyttämään oman pikkukaupunkimaisen ja rauhallisen tunnelmansa. Piazza Duomo on keskustan ydin ja sen ympäriltä löytyvät kaupungin tärkeimmät rakennukset: tuomiokirkko Cattedrale di San Zeno kastekappeleineen, kaupungintalo, tuomioistuin ja pankki. Aukio sijaitsee samalla alueella, jonne roomalaiset perustivat ensimmäiset asutukset 1200-luvulla. Samalta ajalta on peräisin myös sairaala Ospedale del Ceppo, joka toimii nykyään museona. Sen alta lähtee mielenkiintoinen matka maanalaiseen Pistoiaan; 650 m pitkästä tunnelista löytyy mm. vanha roomalainen silta, keskiaikainen pesula sekä öljynpuristin 1100-luvulta. Iltapäivällä on omaa aikaa kierrellä keskustan viehättävillä kujilla. (A, L)

Marmorilouhos-Carrara-Italia
Pistoia – Carrara – Castiglione della Pescaia

5. päivä, perjantai 10.6. Aikaisen aamiaisen jälkeen ajamme vuoristotietä Carraran marmorilouhoksille, jossa tutustumme marmorin louhinnan ja veiston historiaan ja nykypäivään. Carraran alue on Italian suurin marmorintuottaja ja mm. Firenzessä sijaitseva Michelangelon veistämä Daavid-patsas on tehty Carraran valkoisesta marmorista. Ennen lähtöämme kohti Castiglione della Pescaiaa syömme lounaan. Myöhään iltapäivällä majoitumme 2 yöksi rannalla sijaitsevaan, mäntymetsän ympäröimään hyvään keskitason Riva del Sole -hotelliin (★★★★). (A, L)

Vanha-linnoitus-hallitsee-Castiglione-della-Pescaian-kylaa-Italia
Castiglione della Pescaia

6. päivä, lauantai 11.6. Vapaapäivä. Hotellin oma ranta aurinkotuoleineen sekä uima-altaat ovat käytössämme. Halukkaat voivat myös tutustua Castiglione della Pescaian viehättävään vanhaankaupunkiin joko omatoimisesti tai matkanjohtajan kanssa. Illalla syömme yhdessä päivällisen hotellin ravintolassa. (A, P)

Tarquiniassa-aistii-etruskien-aikakautta-Italia
Castiglione della Pescaia – Tarquinia – Helsinki

7. päivä, sunnuntai 12.6. Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Tarquiniaa, jossa sukellamme etruskien aikakauteen. Tarquinian muurien ulkopuolelta on löydetty maalauksin koristeltuja etruskien hautoja, jotka kertovat korkeasta kulttuurista ja elämänilosta. Paikka on myös Unescon maailmanperintökohde. Lounaan jälkeen matka jatkuu kohti Rooman Fiumicinon lentokenttää, josta lento (Finnair) Helsinkiin klo 19.45–0.05. (A, L)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Toscanan kiertomatka
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • puolihoito (osalla aterioista myös ruokajuomat)
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut 132 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Toscanan kiertomatka

Lisämaksu 1h huoneesta 280 €.

Tarkista matkustusasiakirjasi (passi/henkilökortti) voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Huom. Osa matkan vierailukohteista saattaa vaihtua. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Kävelemme matkan aikana paljon ja osin myös mäkisiä katuja ja epätasaisilla mukulakivillä, joten matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu 350 €.
Peruutusehdot A: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 7–3 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 2 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
7 päivää alk./hlö 2 160 €
 • 6.6.2022 - 12.6.2022

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää Toscanan kiertomatkasta

Toscanassa on kesäkuussa jo lämmin, päivällä noin + 22 - 28C, yöllä noin + 14 C. Sateita ei pitäisi juurikaan tulla. Varaa kesävaatteiden lisäksi myös lämpimämpää mukaan iltoja ja aamuja varten.

Italiassa on enemmän Unescon maailmanperintökohteita kuin missään muussa maassa. Tällä matkalla näet niistä kolme

Val d´Orcian laakso
Pienzan keskustan
Etruskien alue Tarquiniassa

Kaikki Italian matkat