Strasbourg-uudenvuoden-risteily-Rein-Olympia

Uudenvuoden risteily Reinillä

- vaihda uuteen vuoteen jokiristeilyllä
8
päivää
alk. 2 640 €/hlö
Uutuus

Vaihda vuosi 2022 Reinin risteilyllä. Jokiristeilyn kiireetön tunnelma ja kohteiden monipuoliset retket rytmittävät matkapäiviä. Tutustut Reinin viehättäviin pikkukaupunkeihin sekä Strasbourgiin ja Düsseldorfiin. Vuosi vaihtuu laivan juhlapäivällisellä Mainzissa.

Uudenvuoden jokiristeily Reinillä

Risteilemme mukavasti hyvätasoisella Ms Crucedream-laivalla Euroopan valtaväylän Reinin idyllisissä maisemissa. Laivalla täysihoito, matkaan sisältyy myös juomapaketti ja paljon retkiä.

Matkareitti
Düsseldorf
retki, risteily alkaa
Koblenz
retki
Mannheim ja Heidelberg
retki
Strasbourg
retki
Speyer
Mainz
Rüdesheim
Bonn ja Köln
retket
Düsseldorf
risteily päättyy

Risteilyn aikana näemme suurkaupunkeja ja pittoreskejä pikkukaupunkeja. Matkaamme Euroopan ytimessä niin historian havinassa kuin nykyajan hermolla. Keskiaikaisten kaupunkien arkkitehtuuri tuo syvän kontrastin myöhemmälle modernismille. Majoitumme koko matkan ajan laivalla.

Risteilyä täydentää ryhmällemme räätälöity, yksityinen retkipaketti, suomalaisen matkanjohtajamme opastuksella. Kohteesta riippuen retket toteutetaan joko bussilla tai kävellen, retket on merkitty tähdellä (*) alla olevassa päiväohjelmassa.

Matka alkaa Düsseldorfista ja myös päättyy sinne. Tutustumme kaupunkiin jo ennen risteilyä, lisäksi on aikaa vaikkapa tutustua joulun jälkeisiin alennusmyynteihin. Koblenzissa teemme lyhyen kävelykierroksen ja ylitämme Rein- ja Moseljoen yhtymäkohdan kaapelihissillä (säävaraus).  Tutustumme Heidelbergin yliopistokaupunkiin sekä sen keskiaikaisen linnan raunioihin.

Saksan ja Ranskan rajalla sijaitsevassa Strasbourgissa vietämme koko päivän, joten kaupunkikierroksen jälkeen ehdit tutustua kaupunkiin myös omatoimisesti. Vuoden viimeisenä päivänä pysähdymme hetkeksi Speyerin pikkukaupunkiin ja jatkamme illaksi Mainziin.

Laivan juhlapäivällisen jälkeen siirrymme vuoteen 2022, kaupungin ilotulitusta ihastellen

Vuoden ensimmäisenä päivänä pysähdymme Rüdesheimin pieneen kylään, Saksan viinialueen keskelle. Ehdimme vielä tutustua Bonniin ja Kölniin ennen kuin risteilymme päättyy.

Laivalla nautimme vaivattomasta täysihoidosta. Laivan täysihoito alkaa tulopäivän päivällisellä ja päättyy lähtöpäivän aamiaiseen. Ruokailuihin sisältyy pöytävesi ja hytteihin tuodaan päivittäin pullotettua vettä. Risteilyohjelmasta riippuen iltapäivisin on tee- ja kahvihetki kakkuineen tai vaihtoehtoisesti myöhään illalla on saatavana pikkupurtavaa.

Matkan hintaan sisältyy erillinen juomapaketti, johon kuuluvat vedet, alkoholittomat virvoitusjuomat, olut ja viini laivan yleisissä anniskelutiloissa aukioloaikoina (ei hyteissä)

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h yläkannen hyteissä, täysihoito laivalla sekä juomapaketti, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, laukkupalvelu laivalla, juomarahat laivan henkilökunnalle sekä paljon muuta. Matkalla on mukana suomalainen matkanjohtajamme.

Matkan hinta ja ehdot

Reinin risteilyllä aluksemme on Ms Crucedream. Laivaan mahtuu matkustajia enimmillään 180, pituutta aluksella on 126 metriä. Laivalla on kolme majoituskantta sekä niiden yläpuolella osittain katettu aurinkokansi. Viihtyisissä yleisissä tiloissa on ravintola, baari ja lounge sekä pieni kirjasto ja kuntonurkkaus saunoineen.

Majoitumme kahden hengen deluxe-hytteihin, ylimmällä majoituskannella. Hytin varustukseen kuuluu suihku ja WC, hiustenkuivaaja, TV, puhelin, tallelokero sekä pieni jääkaappi. Hyteissä on säädettävä ilmastointi ja avattava lasiovi ranskalaiselle parvekkeelle. Yhden hengen hytit sijaitsevat alakannella ja niissä on pienet ikkunat. Kaikkien hyttien koko on noin 14 m².

Matkaohjelma

27.12.2021 - 3.1.2022

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Helsinki – Düsseldorf

1. päivä, ma 27.12. Lento (Finnair) Helsingistä Düsseldorfiin klo 07.40–09.10. Lähdemme suoraan lentokentältä puolen päivän kaupunkikierrokselle, jonka aikana kaupungin merkittävimmät nähtävyydet tulevat meille tutuiksi. Lounaan jälkeen meillä on vielä aikaa tutustua kaupunkiin omin päin tai tutustua joulusesongin jälkeisiin alennusmyynteihin. Reinin varrella sijaitseva Düsseldorf on kansainvälinen kaupunki ja se on tunnettu erityisesti olutkulttuuristaan ja ostosmahdollisuuksista. Vanhastakaupungista löytyy loputon määrä ravintoloita ja pubeja. Kaupungin ostoskadut tarjoavat monipuolisen valikoiman niin persoonallisia putiikkeja kuin huippumuodin liikkeitä. Myöhään iltapäivällä kuljetus laivalle. Kapteeni toivottaa meidät tervetulleeksi päivällisen yhteydessä. Laivamme lähtee puolen yön aikaan kohti Koblenzia. (1xL, 1xP)
*aamupäivä Düsseldorfin kaupunkikierros

Koblenz

2. päivä, ti 28.12. Aamupäivän ihastelemme ohilipuvia maisemia ja saavumme Koblenziin klo 14. Koblenz sijaitsee Rein- ja Moseljoen yhtymäkohdassa. Se on myös idyllisen Reinin laakson viinituotannon keskus. Riesling on monien mielestä paras rypälelajike ja laakson olosuhteet ovat otollisia sen kasvattamiseen. Vaikka jokilaakson maisemat ovat parhaimmillaan kesäaikaan, myös talvella maisema ihastuttaa. Siellä täällä maisemaa koristaa keskiaikainen linna. Pysähdymme Koblenzissa jokien yhtymäkohdan lähelle, jota kutsutaan nimellä Deutsches Eck. Joen toiselle puolelle Ehrenbreitsteinin näköalapaikalle pääsemme kaapelihissillä. Matkamme jatkuu klo 20.00. (TH)
*iltapäivä Koblenzin kävelykierros ja kaapelihissiajelu (säävaraus)

Mannheim ja Heidelberg

3. päivä, ke 29.12. Saavumme klo 12.00 Mannheimiin, joka on merkittävä teollisuuskaupunki ja Euroopan suurimpia sisävesisatamia. Myös täällä on jokien yhtymäkohta, sillä kaakosta virtaava Neckar laskee vetensä Reiniin. Vain puolen tunnin bussimatkan päässä sijaitsee romanttinen Heidelbergin kaupunki. Kaupunki on suosittu matkailukohde, sillä sen sijainti jokilaaksossa vuorenrinteiden katveessa on maalauksellinen. Historiallinen vanhakaupunki ja keskiaikaisen linnan rauniot ovat kaupungin vetonauloja. Risteilymme jatkuu illalla klo 19.00. (TH)
*iltapäivä Heidelbergin kaupunkikierros

Strasbourg

4. päivä, to 30.12. Laivamme pysähtyy Strasbourgiin koko päiväksi. Kaupunki sijaitsee Saksan ja Ranskan rajalla ja kuuluu maiden yhteishallintoalueeseen. Strasbourgissa Reinin sivujoki Ill yhtyy pääuomaan. Kaupungin historiallinen keskusta sijaitsee Grande Île -nimisellä saarella ja se on erinomainen esimerkki keskiaikaisesta kaupunkirakentamisesta. Mahtava katedraali on vanhan keskustan hallitsevin rakennus. Strasbourg on listattu Unescon maailmanperintökohteeksi hyvin säilyneen vanhan keskustan ansiosta. Kaupungin nimi on tullut tutuksi myös uutisista, sillä se on Euroopan parlamentin kotipaikka.Retkeilemme aamupäivän aikana ja lounaan jälkeen on vapaa-aikaa omiin retkiin sekä ostosten tekoon. Nostamme ankkurin puolen yön aikaan. (TH)
*aamupäivä Strasbourgin kaupunkikierros

Speyer ja Mainz

5. päivä, pe 31.12. Aamupäivän aikana pysähdymme muutamaksi tunniksi pieneen Speyerin kaupunkiin. Täällä on mukava hieman jaloitella ja ihastella kapeita kujia. Kaupungin keskustaa hallitsee näyttävä tuomiokirkko. Klo 12.30 suuntaamme kohti Mainzia, jonne saavumme jo pimeän laskeuduttua klo 18.00. Uudenvuoden juhlapäivällinen. (TH)

Rüdesheim ja Bonn

6. päivä, la 1.1. Aamuvarhaisella siirrymme Mainzista Rüdesheimin pikkukylään, jonne saapuminen klo 9.00. Vuoden ensimmäinen päivä menee uneliaissa tunnelmissa. Teemme kylässä kuitenkin pienen kävelykierroksen. Ms Crucedream seilaa klo 13.00–20.30 seuraavaan satamaan, Bonniin. (TH)

Bonn ja Köln

7. päivä, su 2.1. Bonn on entisen Länsi-Saksan pääkaupunki. Vanhan pääkaupunkistatuksensa lisäksi Bonn tunnetaan Beethovenin syntymäkaupunkina. Toisen maailmansodan jälkeen jaetun Saksan vuosista ja elämästä saamme hyvän käsityksen Saksan lähihistorian museossa. Seuraava siirtyminen tapahtuu bussilla Olympian järjestämällä retkellä puolen tunnin ajomatkan päähän Kölniin. Kaupungin nimeen viittaava kölninvesi on perinteikäs hajuvesi, joka kehitettiin täällä 1700-luvulla. Lisäksi kaupunki ylpeilee Kölsch-oluellaan, joka on myös paikallisen murteen nimi. Kölnin tunnetuin maamerkki ja yksi Saksan merkittävimmistä arkkitehtuurikohteista on Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva tuomiokirkko 157-metrisine torneineen. Risteilymme jatkuu klo 23.00. (TH)
*aamu Bonnin kaupunkikierros
*iltapäivä Kölnin kaupunkikierros

Düsseldorf – Helsinki

8. päivä, ma 3.1. Aamiaisen jälkeen meillä on kuljetus Düsseldorfin kentälle, josta suora lento (Finnair) klo 11.45–15.10 Helsinkiin. (A)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Uudenvuoden risteily Reinillä
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen deluxe-hyteissä laivan yläkannella
 • täysihoito laivalla 1. päivän lounaasta 8. päivän aamiaiseen
 • juomapaketti risteilyllä (vedet, virvoitusjuomat, olut ja viini rajoituksetta yleisissä anniskelupisteissä niiden aukioloaikoina)
 • Olympian oma retkipaketti
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset
 • laukkupalvelu laivalla
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut 141 €
 • satamamaksut 35 €
 • juomarahat laivan henkilökunnalle 51 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • Olympian suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Uudenvuoden risteily Reinillä

Matkan hinta kahden hengen Deluxe-hytissä yläkannella on 2 660 €/henkilö!

Matkan hinta yhden hengen hytissä 2 640 € (Huom. yhden hengen ovat standard-hytt alakannella. Hytissä pieni ikkuna)

Tarkista passin tai virallisen henkilökortin voimassaolo ja kunto ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.
Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Ennakkomaksu on 650 €. Loppumaksu erääntyy 45 vrk ennen lähtöä
Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen ja suositun risteilyajankohdan vuoksi maksuissa ja peruutusehdoissa sovelletaan normaalia tiukempia ehtoja.
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 15.10. pidätetään 350 e
 • viimeistään 10.11. pidätetään 650 e
 • viimeistään 1.12. pidätetään 950 e
 • 2.12. tai myöhemmin, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
8 päivää alk./hlö 2 640 €
 • 27.12.2021 - 3.1.2022

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-17. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää uuden vuoden risteilystä Reinillä

Matkan ajankohta vuoden vaihteessa ei ole lämmin. Päivälämpötilat ovat alle +10C ja yöllä jopa lähellä nollaa. Varaa siis mukaan lämmintä, tuulen ja pienen sateenkin kestävää vaatetta, varsinkin retkille. Mukavat jalkineet (esim lenkkitossut tms) ovat tärkeät koska retkipäivien aikana kävellään paljon ja kaupungeissa on myös mukulakivikatuja.Oleskelu laivalla on melko rentoa eikä päivällisille tarvitse pukeutua esim. pikkutakkeihin tai solmioihin, uudenvuoden päivälliselle voi kuitenkin varata mukaan juhlavammankin asun.

Hyteissä on vaatteille kohtuullisen hyvin säilytystilaa, mutta matkalaukuille on vähemmän tilaa. Tämä on hyvä ottaa huomioon laukkua valitessa. Arvoesineet voi säilyttää hytin sähköisessä tallelokerossa. 

Jokiristeily Ms Crucedreamilla on helppo tapa tutustua Reinin varren kauniisiin maisemiin

Matkakohteissa valuuttana on euro. Luottokortit käyvät lähes kaikkialla. Laivalla mahdolliset lisäveloitukset voi myös maksaa luottokortilla.

Uudenvuoden Reinin risteilyllä näet nämä kolme Unescon maailmanperintökohdetta:
Kölnin tuomiokirkko
Reinin laakso
Strasbourgin vanha keskusta