Vaellus-Slovakiassa-Olympia

Vaellusmatka Slovakiassa Tatravuorilla

- päivävaelluksia Tatralla terävähuippuisia vuoria ihaillen
6
päivää
alk. 1 990 €/hlö

Teemme vaelluksia Slovakian Tatravuoriston jylhissä maisemissa, nautimme runsaista aterioista ja rentoudumme hotellimme kylpylässä. Matkalla tutustumme myös sekä Krakovaan että Zakopaneen.

Vaelluksia Tatravuorilla - vaativuustaso 2 / 5 (haasteellinen)

Matkareitti
Zakopane
retki
Tatranská Lomnicá
5 yötä
Great Cold Creek
vaellusretki
Great Hincovo Mountain Lake
vaellusretki
Dobšinskán jääluola ja Slovenský raj´n kansallispuisto
lisäretki
Cold Creek Waterfalls
vaellusretki
Krakova
retki

Slovakian vaellusmatkalla majoitumme koko ajan samassa paikassa, Tatravuorten rinteellä pienessä ja tunnelmallisessa Tatranská Lomnican kylässä, josta teemme vaelluksia eri puolille vuoristoa. Päästäksemme parhaisiin vaelluskohteisiin hyödynnämme rinteillä kulkevaa vuoristojunaa ja välillä kabiinihissiä. 

Laakson pohjilla kulkevia vaellusreittejämme reunustavat jopa 1000 metriä korkeat vuorenseinämät. Laaksoissa voimme ihastella mm. vesiputouksia ja vuoristojärviä. 

Tatravuoristo kuuluu Länsi-Karpaatteihin ja sijaitsee Slovakian ja Puolan rajalla. Tatran korkein huippu Gerlachhovský štít nousee 2655 metrin korkeuteen. Vaikka eläimiä näkee harvoin, alueella asuu mm. karhuja, susia, ilveksiä, kettuja, murmeleita ja kotkia. Useimmin eläimistä voi nähdä gemssin, joka on rauhoitettu ja saatu pelastetuksi sukupuuton partaalta. 

Matkalla on myös vapaapäivä, jolloin voit suunnitella omia retkiä. Vapaapäivänä voit halutessasi osallistua myös lisäretkellemme; käymme Unescon maailmanperintöön kuuluvassa Dobšinskán jääluolassa ja teemme kevyen vaelluksen Slovenský raj´n kansallispuistossa. 

Tällä matkalla lennämme Puolan Krakovaan. Matkalla Slovakian puolelle piipahdamme idyllisessä Zakopanen pikkukaupungissa ja matkan lopuksi tutustumme vielä Krakovaan pienellä kaupunkikierroksella. 

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa, 4 päivänä täysihoito ja muut ohjelmassa mainitut ateriat, ohjelmanmukaiset kuljetukset, retket sekä hissi- ja junaliput sekä paljon muuta. Suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta 330 €.

Matkan hinta ja ehdot

Mistä tiedän, vastaako oma kuntotasoni matkan vaativuustasoa?

Slovakian Tatravuorilla matkamme vaellusosuudet ovat vaatimustasoltaan 2 / 5 eli  haasteellisia.
Nautit matkasta parhaiten jos olet harrastanut säännöllistä kestävyysliikuntaa (jossa hikoilet ja hengästyt) vähintään 2–3 kertaa viikossa viimeisen puolen vuoden aikana. Jaksat sauvakävellä reippaasti yhtä mittaa runsaan tunnin verran, tai liikkua repun (5–8 kg) kanssa mäkisessä maastossa saman päivän aikana toistuvia 2,5–3,5 tunnin mittaisia lenkkejä. Jaksat myös kävellä (lyhyitä taukoja pitäen) tunnin verran portaita ylös ja alas. Tällä matkalla voit osallistua myös vain osalle päivävaelluksista.
 

Matkaohjelma

29.9. - 4.10.2024

A=aamiainen, RE=retkieväät, P=päivällinen 

Zakopane_Puola
Helsinki – Zakopane – Tatranská Lomnica

1.päivä, sunnuntai Lähtö Helsingistä klo 7.15 Finnairin suoralla lennolla Puolan Krakovaan, jonne saavumme klo 8.15. Kentältä reilun 2 tunnin bussikuljetus Zakopaneen. Vajaan 30 000 asukkaan Zakopane on tunnettu talviurheilukeskus ja suosittu matkailukohde – eikä syyttä. Rennon alppimaisen tunnelman aistii jo kaupunkiin saapuessaan. Teemme lyhyen kävelykierroksen keskustassa ja aikaa jää myös omatoimiseen lounaaseen. 

Myöhemmin iltapäivällä jatkamme bussilla noin 1,5 tunnin matkan Slovakiaan, Tatranská Lomnican kylään (850 m), joka sijaitsee kauniilla paikalla Tatravuoriston rinteellä. Majoitumme 5 yöksi kylän laidalla sijaitsevaan perinteikkääseen hyvään keskitason Grandhotel Praha -hotelliin ja syömme päivällisen. (P)  

Yla-Tatran-kansallispuistoa-Slovakia
Great Cold Creek (n. 10 km, vaellusaika n. 6-7 tuntia, nousua ja laskua n. 600 m)

2. päivä maanantai Lähes neljännes Slovakian pinta-alasta on suojeltu kansallispuistoina. Ylä-Tatran kansallispuisto on näistä vanhin, perustettu 1949. Suojelualueen korkein huippu Gerlach (2655 m) nousee ylväänä muiden huippujen yläpuolelle. Nämä ovat Slovakian ainoat alpiiniset vuoret. Terävät huiput syntyivät jäätiköiden muotoilemina tuhansia vuosia sitten. 

Aloitamme päivän kävelemällä juna-asemalla ja siirtymällä junalla (n. 20 min) läheiseen Starý Smokovecin kylään (1010 m). Nousemme kylästä vuoristojunalla Hrebienokin asemalle (1285 m). Tänään vaellamme Great Cold Creekin laaksossa. Sivuillamme kohoavat huiput nousevat yli 2400 metrin korkeuteen. Kalkkikivivuoristolle tyypillisesti polkumme on suurimmaksi osaksi kivinen. Mikäli sää on kirkas, voimme puurajan ylitettyämme ihailla upeita maisemia. Nousemme noin 1600 metrin korkeuteen. Reitit ovat hyvin merkittyjä, ja koska palaamme samaa reittiä alaspäin, takaisin tullessa jokainen voi kulkea myös omaan tahtiin. 

Jos haluat vaellukseen lisähaastetta, voit halutessasi jatkaa vaellusta Zbojníckan vuoristomajalle (1960 m). Tällöin vaellusta tulee n. 1,5 tuntia ja nousua ja laskua n. 200 m enemmän. 

Iltapäivällä palaamme junalla takaisin Tatranská Lomnicaan. Hotellissamme meillä on mahdollisuus nauttia kylpyläosaston maksuttomista ja lisämaksullisista palveluista. (A, RE, P) 

Vaeltajia-Hincovo-jarvella-Slovakia
Great Hincovo Mountain Lake (n. 15 km, vaellusaika n. 7-8 tuntia, nousua ja laskua n. 600 m)

3. päivä, tiistai Kävelemme jälleen juna-asemalla ja siirrymme junalla (n. 1 h) länteen vuoren rinteitä pitkin Štrbské Pleson (1346 m) kylään. 

Vaellusosuutemme aluksi nousemme Popradskén vuoristojärvelle (1494 m). Etenemme Mengusovská-laaksoa ylöspäin ja saavumme lopuksi kattilamaiseen laaksoon Hincovo-järvelle (1944 m), joka on Slovakian Tatran suurin ja syvin järvi. Hyvällä onnella saatamme nähdä vilauksen vuorilla elävästä gemssistä. Laaksossa kaikuvat usein myös murmelien varoitushuudot, joilla ne kertovat toisilleen lähestyvistä kulkijoista. Palaamme samaa reittiä alas ja siirrymme junalla takaisin hotelliimme.  (A, RE, P) 

Tatranska-Lomnican-kyla-Slovakia
Tatranska Lomnica

4. päivä, keskiviikko Tänään on vapaapäivä tai mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle retkelle. Tässä vaiheessa alue on jo tullut tutuksi ja omatoiminen liikkuminen on helppoa. (A, RE, P) 

Halutessasi voit osallistua lisämaksulliselle retkellemme. Tutustumme 

Dobšinskán jääluolaan ja teemme lyhyen vaelluksen Slovenský raj´n kansallispuistossa. Katso tarkemmat tiedot kohdasta "lisämaksulliset retket ja palvelut". 
Suosittelemme varaamaan retken jo matkavarauksen yhteydessä, viimeistään kuitenkin 3 kk ennen matkan alkua.  

Lomnicky-vuoren-takaseinamaa-Tatravuoristo-Slovakia-Olympia
Cold Creek Waterfalls (n. 10 km, vaellusaika n. 6-7 tuntia, nousua ja laskua n. 500 m)

5. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen nousemme kabiinihissillä Skalnaté-järven (1751 m) rannalle. Vaellamme alamäkeen Tatravuoriston rinteitä kohti länttä. Reittimme alkuosa on suosittu, joten tänään näemme aamupäivällä enemmän vaeltajia kuin muina päivinä. Saavumme Zamkovskéhon vuoristomajalle (1475 m), jossa pidämme tauon. Täältä nousemme vuoristopuron vartta ylöspäin Small Cold Creekin laaksoon. Nousemme laakson pohjaa ylöspäin noin 1700 metrin korkeuteen, jossa ihailemme ympärillä olevia jylhiä huippuja. Näemme ensi kertaa kunnolla Lomnický-huipun (2633 m) takaseinämän, jonka vaikuttava kallioseinä kohoaa lähes pystysuoraan noin kilometrin verran yläpuolellemme. 

Palaamme vielä Cold Creekin vesiputousten kautta takaisin Hrebienokiin (1285 m), josta tulemme kylään jo tutulla vuoristojunalla. Siirrymme junalla takaisin hotelliimme. Jäähyväispäivällinen. (A, RE, P) 

Wawelin-linna-ja-Krakovan-kaupunkikuvaa-Puola
Tatranska Lomnica – Krakova – Helsinki

6. päivä, perjantai Aamiaisen jälkeen noin 3 tunnin bussimatka Krakovaan. Krakova on toiminut monen historiallisen tapahtuman näyttämönä ja sen arkkitehtuuri on saanut vaikutteita Euroopan eri kolkista. Teemme lyhyen kaupunkikierroksen kävellen ja näemme Krakovan vanhankaupungin keskeiset nähtävyydet. Aikaa jää myös omatoimiseen lounaaseen ja kaupunkiin tutustumiseen. 

Myöhemmin iltapäivällä kuljetus lentokentälle. Suora Finnairin lentomme lähtee Krakovasta klo 18.55 ja perille Helsinkiin saavumme klo 21.50. (A) 

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Dobšinskán jääluola, Slovakian vaellusmatkalla

Dobšinskán jääluola ja pikkuvaellus Slovenský raj´n kansallispuistossa

Dobšinskán jääluola ja pikkuvaellus Slovenský raj´n kansallispuistossa

4. päivä, keskiviikko  (n. 7 km, vaellusaika n. 3-4 tuntia, nousua ja laskua n. 200 m) 

Aamiaisen jälkeen noin tunnin bussikuljetus Dobšinskán kylään Slovenský raj´n kansallispuistoon. Kävelemme kylästä noin puolen tunnin matkan metsän halki luolan sisäänpääsylle. Dobšinská on yksi Slovakian kauneimmista luolista ja se on ollut Unescon maailmanperintökohde vuodesta 2000. Jääluola on osa yli 23 km pitkää Strateńskin luolajärjestelmää, joka syntyi miljoonia vuosia sitten triaskaudella. Luola on n. 1 500 m pitkä ja korkeimmillaan n. 75 m ja sen lämpötila pysyy melkein vuoden ympäri nollan alapuolella. Luolassa on useita ”halleja”, joissa voi nähdä hienoja jää- ja kalliomuodostelmia ja jäätippukiviä. Tutustuttuamme luolaan jatkamme noin tunnin bussimatkan kansallispuiston toiselle laidalle Čingoviin (504 m), josta päivän vaelluksemme alkaa. Vaelluksemme tänään on melko helppo; kuljemme enimmäkseen metsän siimeksessä ihailemaan maisemia Ylä-Tatroille Tomášovskýn näköalapaikalle (667 m). Palaamme takaisin samaa reittiä ja palaamme bussilla hotelliin. 

Lisäretken hinta on 110 €/hlö, sis. retkieväät (min. 8 osanottajaa). 
Suosittelemme varaamaan retken jo matkavarauksen yhteydessä, viimeistään kuitenkin 3 kk ennen matkan alkua.  

110 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Vaellusmatka Slovakiassa Tatravuorilla
 • suorat reittilennot turistiluokassa  
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa  
 • majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa tai vastaavassa hotellissa  
 • ohjelmassa mainitut ateriat (4 päivänä täysihoito; lounaat retkieväitä)  
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen  
 • ohjelmassa mainitut hissi- ja junaliput
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut 
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille  
 • vuoristo-opas vaelluksilla  
 • suomalainen matkanjohto 
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Vaellusmatka Slovakiassa Tatravuorilla

Lisämaksu 1 huoneesta 330 €.

Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta/henkilökortistasi matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 2 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit matkustusasiakirjan ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 2 kuukautta ennen matkaa. Kopion voit lähettää suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Tarkista passin/henkilökortin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Köysiradan vuoksi emme suosittele matkaa korkeanpaikankammoisille.

Ryhmän minimikoko 14. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty. 

Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.  

Maksuehdot: Ennakkomaksu 450 €. Loppumaksu erääntyy 60 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja.
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 •  viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö  
 •  90–72 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 •  71–57 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu 450 €/henkilö
 •  56–45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 •  44–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 70 % matkan hinnasta
 •  34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 85 % matkan hinnasta
 •  alle 21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta 

 

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
6 päivää alk./hlö 1 990 €
 • 29.9.2024 - 4.10.2024
  alk. 1 990€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Hyvä tietää vaellusmatkasta Slovakin Tatravuorille

Vaellukset tehdää päivävaelluksina joten niillä täytyy mukana kantaa ainoastaan päiväreppua. Kuljemme pääsääntöisesti kivisillä poluilla (tai astumme kiveltä kivelle), joten nilkkaa tukevat jalkineet ovat ensisijaisen tärkeät. Mahdollisina sadepäivinä kiviset polut ovat liukkaita. Vaellussauvat ovat hyödylliset. Halutessasi voit osallistua ainoastaan osalle päiväretkistä. 

Lämpötilaerot kylän (850 m) ja vaellusalueen korkeimman kohdan (1950 m) välillä voivat olla suuret. Tatranská Lomnicanassa päivälämpötilat ovat n + 17 C°, yöllä alle + 10C°. Korkealla lumi- tai raekuurot voivat yllättää kesälläkin. Vuoristotaudin vaaraa tällä matkalla ei juuri ole. Nousemme 2. ja 5. matkapäivänä n. 1 650 metrin korkeuteen. Köysiradan vuoksi emme suosittele matkaa korkeanpaikankammoisille. Hotellissamme on kylpylä, joten uima-asu kannattaa ottaa mukaan. Osa kylpyläosaston palveluista on lisämaksullisia.

Lisäämme sivulle kesän aikana tietopaketin, jossa on hyödyllistä tietoa mm. matkavarusteista ja matkalle valmistautumisesta.

Slovakiassa valuutta on euro. Myös luottokortit käyvät yleisesti.

Kaikki vaellusmatkamme