Star Clipper rannikon edustalla parkissa

Välimeren risteily Star Clipper -purjealuksella

- Roomasta Elban, Korsikan ja Sardinian kautta Ranskan Rivieralle
9
päivää
Uutuus

Lähde purjehtimaan kiireettömästi Välimerelle nelimastoisella Star Clipper -purjealuksella. Pienellä aluksella pääsemme harvemmin vierailtuihin satamiin - Elballe ja Korsikalle, Sardiniaan ja Saint-Tropeziin. Purjealuksella menneen ajan ilmapiiri ja leppoisa matkanteko yhdistyvät moderniin tekniikkaan ja mukavuuksiin. Risteilyllä on täysihoito.

Ainutlaatuinen risteily purjealuksella Välimerellä

Ennen risteilyä yövymme Roomassa ja tutustumme tämän ikuisen kaupungin ikonisiin nähtävyyksiin.

Matkareitti
Rooma
1 yö
Portoferraio (Elba)
retki
Bonifacio (Korsika)
kävelykierros
Stintino (Sardinia)
retki Algheroon
Ajaccio (Korsika)
kävelykierros
Calvi (Korsika)
Saint-Tropez (Ranska)
kävelykierros
Cannes
risteily päättyy
Nizza

Risteily Star Clipper -aluksella alkaa Civitavecchiasta, joka on satamakaupunki Rooman lähellä. Matkamme etenee tuulista ja niiden mahdollisesta puutteesta huolimatta aikataulun mukaisesti, sillä tarvittaessa laiva käyttää liikkumiseen moottoreitaan. Seuraavana päivänä saavumme Toscanan saaristoon kuuluvalla Elban saarelle. Upeat  näkymät merelle ja Porteferraion kaupunkiin avautuvat Medicin linnoituksen huipulta. Saarikierroksella kuulemme myös, miten Napoleon on vaikuttanut Elban historiaan.

Ranskaan kuuluvalla Korsikan saarella vierailemme kolmessa eri kohteessa. Saapuessamme Korsikan eteläkärjessä sijaitsevan Bonifacion kaupungin luonnonsatamaan näemme kaupungin lähes dramaattisen sijainnin korkean kalkkikivijyrkänteen päällä. Korsikan länsirannalla sijaitseva Ajaccio on Korsikan suurin kaupunki ja myös Napoleonin syntymäpaikka. Calvi idyllisine pienvenesatamineen ja rantakatuineen puolestaan kutsuu tutkimaan pikkukujia ja istahtamaan kahvilaan seuraamaan paikallista elämänmenoa. Italian Sardinian saarella sijaitseva Stintinon idyllinen kalastajakylä on myös vierailukohteemme, täältä teemme retken  Algheron kaupunkiin.

Star Clipper -aluksella palvelu on henkilökohtaista ja tunnelma mukavan kotoisa.

Tutustumme pieniin satamakaupunkeihin pääosin kävelykierroksilla - aikaa jää myös omatoimiseen kiertelyyn ja tutustumiseen. Risteilymme päättyy filmijuhlistaan tunnettuun Cannesiin, mutta sitä ennen poikkeamme vielä jetset-tunnelmiin luksusjahtien, -autojen ja merkkiliikkeiden Saint-Tropezissa. Ennen paluulentoamme nautimme vielä ikisuosikki Nizzan tunnelmasta.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa, laivalla 2h ikkunahytissä, risteilyllä täysihoito, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, lento- ja satamaverot sekä paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta/hytistä.

Matkan hinta ja ehdot

 

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi.

Olympian Star Clipper risteilymatkan hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotellissa ja ikkunahytissä sekä täysihoito risteilyn aikana. 

 

Matkaohjelma

Vuoden 2022 matkat

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito (Risteilyllä on täysihoito) 
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Piazza Navona Rooma
Helsinki – Rooma

1. päivä, perjantai 8.7. Lento Helsingistä (Finnair) klo 7.50 suoralla lennolla Roomaan, jonne saavumme klo 10.15. Ennen majoittumista Rooman keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Ludovisi Palace -hotelliin (★★★★) teemme lyhyen kaupunkikierroksen Roomassa. Illan hämärtyessä tutustumme vielä Rooman upeisiin iltavalaistuihin aukioihin kävelykierroksella. (L) 

Star Clipper purjetii Välimerellä
Rooma – Civitavecchia (risteily alkaa)

2. päivä, lauantai 9.7.  Aamupäivä vapaa. Päivällä kuljetus Roomasta (n. 1,5 h) Civitavecchian satamakaupunkiin, josta risteilymme alkaa. Majoittuminen Star Clipper -kuunariin, joka lähtee matkaan klo 22. (A, P)

Portoferraio Elba
Portoferraio, Elba (Italia)

3. päivä, sunnuntai 10.7. Saavumme puoliltapäivin Elban saarelle ja sen pääkaupunkiin Portoferraioon. Elban historia kytkeytyy tiiviisti Napoleonin saarella viettämään 10 kuukauden ajanjaksoon, jolloin hän eli karkotettuna saarella. Tästä ajasta alkoi Elban kukoistuksen aikakausi 1800-luvulla, jolloin saarella kehitettiin ja laajennettiin rautamalmikaivosten toimintaa. Saarelaisten elintaso nousi, kaupankäynti lisääntyi ja rakennuskanta elpyi. Elban keisariksikin kutsutun Napoleonin asuttamat Mulinin palatsi 1700-luvulta ja San Martinon huvila 1800-luvulta ovat edelleen olemassa Portoferraiossa.

Teemme lyhyen saarikierroksen, jonka jälkeen voit halutessasi viettää omaa aikaa Portoferraion viehättäviä kapeita kujia ja mukulakivikatuja kuljeskellen. Risteilymme jatkuu klo 18 kohti Korsikan saarta. (TH) 

Bonifacion keskiaikainen pikkukaupunki kalkkikivijyrkänteellä Korsika
Bonifacio, Korsika (Ranska)

4. päivä, maanantai 11.7. Korsikan saaren eteläkärjessä sijaitseva Bonifacion keskiaikainen pikkukaupunki on saaren vanhin. Sen kalkkikivijyrkänteellä sijaitsevat talot ovat huikea näkymä mereltä päin katsottuna. Aamupäivällä klo 10 saavumme kaupungin pitkulaiseen luonnonsatamaan, josta on kuljetus jyrkänteen päällä sijaitsevaan vanhaankaupunkiin ja linnoitukselle.

Teemme kävelykierroksen keskiaikaisilla kujilla, osittain päätähuimaavissa maisemissa ja kuulemme tarinoita kaupungin värikkäästä historiasta. Kierroksen jälkeen voit halutessasi viettää vielä aikaa Bonifacion idyllisen pienvenesataman ympäristössä. Laivamme lähtee klo 19. (TH)  

Pittoreski Alghero Sardinia
Stintino, Sardinia (Italia)

5. päivä, tiistai 12.7. Aamulla klo 9 saavumme Sardinian saaren luoteiskärjessä sijaitsevan Stintinon edustalle, josta siirrymme yhteysaluksella pikkuiseen Stintinon kaupunkiin. Alue on tunnettu etenkin kristallinkirkkaista rantavesistään, jotka hohtavat turkoosin eri sävyissä auringonvalosta ja vuorokaudenajasta riippuen.

Teemme retken noin tunnin bussimatkan päässä sijaitsevaan Algheron kaupunkiin, jossa teemme kävelykierroksen. Rannalla sijaitseva Alghero on suosittu matkailukohde. Historiallisen katalonialaistaustansa vuoksi sitä kutsutaan myös pikku Barcelonaksi. Korallirivieraksi nimetty rannikko on saanut nimensä punakorallista, jota käytetään puolijalokivien tapaan paikallisessa koruteollisuudessa. Jatkamme matkaa klo 18 kohti Korsikan länsirannikkoa. (TH) 

Star Clipper ilmakuva aluksesta
Ajaccio, Korsika (Ranska)

6. päivä, keskiviikko 13.7. Ankkuroimme Ajaccion lähelle klo 9 aamulla ja siirrymme yhteysveneellä maihin. Ajaccio on paitsi Napoleonin syntymäkaupunki niin myös Korsikan pääkaupunki, jonka elegantti ilmapiiri muistuttaa Ranskan Rivieran hienostuneisuutta aukioineen, patsaineen ja kauniine rakennuksineen.

Tutustumme Ajaccion vanhaankaupunkiin kävellen. Käymme myös Napoleonin synnyinkodissa, joka toimii nykyään Bonaparte-museona. Risteilymme jatkuu klo 18. (TH) 

Sielukas Calvi Korsika
Calvi, Korsika (Ranska)

7. päivä, torstai 14.7. Viimeinen vierailukohteemme Korsikalla on Calvin kaupunki saaren luoteisosassa. Alun perin kalastajakylänä toiminut Calvi on nykyään värikäs rantakaupunki, jonka näkyvin elementti on rannassa sijaitseva korkeiden muurien reunustama linnoitus 1200-luvulta ja sen ympärillä oleva vanhakaupunki. Linnoitukselta avautuu kuvauksellinen näkymä alas merelle ja alakaupungille.

Vilkkaalla La Marinen rantakadulla on mukava istahtaa tauolle johonkin sen lukuisista kahviloista ja seurailla paikallisten elämänmenoa. Jatkamme risteilyä kohti Ranskan Rivieraa klo 19. (TH)  

Ankkuroitu vene Saint-Tropez
Saint-Tropez (Ranska)

8. päivä, perjantai 15.7. Tänään pysähdymme Saint-Tropezissa kahdessa eri paikassa. Aamulla klo 9 saavumme Saint-Tropezin lähelle, josta on mahdollisuus siirtyä yhteysveneellä rantaelämän viettoon muutamaksi tunniksi.

Klo 13 aluksemme seilaa Saint-Tropezin kaupunkisatamaan, jossa kellertävät punakattoiset talot luovat kontrastia vaaleiden huvijahtien taustana. Filmitähtien, muotigurujen ja muiden silmäätekevien suosikkikohde Saint-Tropez on ollut aina 1950-luvulta lähtien, jolloin sen toi maailmankartalle Brigitte Bardotin tähdittämä elokuva -Ja Jumala loi naisen. Teemme lyhyen kävelykierroksen vanhassa kaupungissa, jonka jälkeen aikaa jää omatoimiseen retkeilyyn. Laivamme lähtee kohti Cannesia klo 23. (TH)

Huvivenesatama Cannes
Cannes (Ranska)– Nizza (Ranska) – Helsinki

9. päivä, lauantai 16.7. Saavumme risteilymme päätepisteeseen Cannesin satamaan klo 8. Aamiaisen jälkeen teemme lyhyen kiertoajelun Cannesissa ennen kuin jatkamme matkaa reilun tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Nizzaan.

Lyhyen kierroksen jälkeen syömme Nizzassa yhteisen lounaan. Iltapäivä vapaa ennen kuljetusta lentokentälle. Taiteen ystävät löytävät tiensä Chagallin tai Matissen museoihin ja liikuntaa kaipaavat kipuavat Colline du Château -linnakukkulalle ihailemaan maisemia. Nautiskelijat istahtavat joko vanhankaupungin tai Promenade des Anglais -rantakadun mieleiseensä kahvilaan tai ravintolaan. Illalla suora lento (Finnair) Nizzasta Helsinkiin klo 20.30–00.45.(A, L)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Välimeren risteily Star Clipper -purjealuksella
  • suorat reittilennot turistiluokassa
  • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa 
  • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainitussa tai vastaavassa hotellissa (Rooma), risteilyllä kahden hengen kategorian 2. ikkunahyteissä
  • risteilyllä täysihoito, lisäksi ohjelmassa mainitut ateriat
  • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
  • palveluraha risteilyllä 
  • lento- ja satamaverot sekä muut viranomaismaksut 359 €
  • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
  • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Välimeren risteily Star Clipper -purjealuksella

Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen ikkunahytistä. Yhden hengen hyttejä on rajallinen määrä. Tällöin myös hotellissa on yhden hengen huone. 
 

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan laivan henkilökunnalle maksetaan varustamon määrittelemä palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun (56 e) matkan hintaan.  

Matkustusasiakirjan (passi tai henkilökortti) tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi/henkilökorttisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. 

Huom. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin. Laivan oma, kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi. Risteilyn hintaan sisältyy täysihoito laivalla, mahdolliset maissa nautitut lounaat tai illalliset ovat omakustanteisia. Risteilyn hintaan sisältyy vesiurheiluvälineiden käyttö (esim. snorkkeli ja maski). Osassa satamista maihin mennään laivan pelastusveneillä, jolloin maihinnousu tapahtuu kapeaa kulkusiltaa pitkin ja esim. Saint-Tropezin ensimmäisellä pysähdyksellä rantautuminen on rantaveteen.

Retkillä kävellään paljon ja osittain epätasaisilla mukulakivikaduilla. Kaupunkikierroksilla saatetaan kävellä myös portaita ylös tai alas. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko on 15. 

 

Maksu- ja peruutusehdot julkaistaan matkan hinnan yhteydessä.

 

 

Matkan hinta perustuu euroon.  

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
9 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää Star Clipper -risteilystä Välimerellä

Risteilemme s/y Star Clipper 4-mastoisella ja 115 m pitkällä kuunarilla, joka on valmistunut vuonna 1992. Laivalle majoittuu enintään 166 matkustajaa, henkilökuntaa aluksella on 74. Alukselta löytyy ravintola, 2 baaria, kirjasto, 2 pientä ulkoallasta ja pieni kauppa. Alus on myös varustettu vakaajalla. Purjeita käytetään tuuliolosuhteiden mukaan ja moottoria niiden lisäksi tarvittaessa. Aluksen omistaa ruotsalainen Star Clippers -varustamoSinun ei tarvitse itse tietää purjehduksesta mitään. Miehistö, kapteenia myöten, vastaavat kuitenkin mielellään matkustajien kysymyksiin.

Majoitumme kategorian 2 hyteissä, jotka sijaitsevat Clipper-kannella. Hytit ovat ikkunahyttejä (pieni pyöreä ikkuna) ja kooltaan n. 12 m2. Hyteissä on mm. ilmastointi, kylpyhuone, TV, tallelokero ja hiustenkuivaaja. 

Laivan oma kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi. Risteilyn hintaan sisältyy täysihoito laivalla, mahdolliset maissa nautitut lounaat tai illalliset ovat omakustanteisia. Risteilyn hintaan sisältyy vesiurheiluvälineiden käyttö (esim. snorkkeli ja maski). Osassa satamista maihin mennään laivan pelastusveneillä, jolloin maihinnousu tapahtuu kapeaa kulkusiltaa pitkin ja esim. Saint-Tropezin ensimmäisellä pysähdyksellä rantautuminen on rantaveteen. Retkillä kävellään paljon ja osittain epätasaisilla mukulakivikaduilla. Kaupunkikierroksilla saatetaan kävellä myös portaita ylös tai alas. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.