Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Aktiivimatkailijan Galápagossaaret

Tutustu Galápagossaariin kävellen, patikoiden, pyöräillen ja snorklaten. Näe kolmen pääsaaren uskomaton luonto ja eläimet.

Uutuus
 • 24.11.2021 - 7.12.2021

  Ilmoittaudu alustavasti tälle matkalle, p 09 696 2770 tai [email protected]

  Ennakkovaraa
 • Quito 2 + 1 yötä
 • San Cristóbal 3 yötä
 • Santa Cruz 2 + 1 yötä
 • Isabela 3 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Vaativuustaso: 1,5/5 helppo  

Galápagossaaret, Ecuadorin ”lumotut saaret”, on yksi maailman upeimmista luontokohteista. Se on evoluutiomuutosten elävä museo ja monien Galápagosille endeemisten kiehtovien eläinlajien koti. Kahden viikon aktiivimatkalla tutustumme näihin ihastuttaviin saariin ja niiden ainutlaatuiseen luontoon kävellen, patikoiden, pyöräillen ja snorklaten. Vierailemme saariston kolmella pääsaarella San Cristóbalilla, Santa Cruzilla ja Isabelalla. Saarelta toiselle liikumme pikaveneillä.

San Cristóbalilla ihailemme fregattilintujen liitoa Tijeretasin kukkulalla, kävelemme El Juncon tulivuorikraatterille ja pyöräilemme saaren ylängöllä. Teemme myös snorklausretken jylhälle Leon Dormidon -kalliosaarelle. Santa Cruzilla tutustumme saaren ylänköön pyöräillen. Käymme Los Gemelosin romahduskraattereilla ja laskeudumme alas miljoonia vuosia sitten syntyneisiin laavatunneleihin. Ylängöllä tutustumme myös jättiläiskilpikonniin niiden luonnollisessa elinympäristössä. Santa Cruzilla meillä on myös vapaapäivä, tai voit vaihtoehtoisesti lähteä lisäretkelle South Plazan saarelle. Isabelalla pyöräilemme saaren synkästä menneisyydestä muistuttavalle ”kyynelten muurille” ja patikoimme maailman toiseksi suurimmalle kraatterille, Sierra Negralle. Lisäksi snorklaamme romahtaneiden laavatunneleiden Los Túnelesissa, jossa maisemat ovat kuin toiselta planeetalta.

Matkan alussa ja lopussa pysähdymme korkealla Andien vuoristossa sijaitsevaan Quitoon, joka on yksi Amerikan parhaiten säilyneistä siirtomaa-aikaisista kaupungeista.    

Huom. Tämän matkan kohteiden kansainvälinen kysyntä on korkeaa. Varmistaakseen matkan toteutumisen yhteistyökumppanimme tarvitsevat matkustajatiedot hyvissä ajoin etukäteen. Suosittelemme varaamaan tämän matkan viimeistään 4 kk ennen lähtöä. Myöhempiä varauksia otamme vastaan paikkatilanteen salliessa.

Matkaohjelma

HUOM! Vuoden 2021 matkan ohjelma, hinta ja matkaehdot julkaistaan n 10kk ennen lähtöä. Voit jo nyt tehdä matkalle alustavan varauksen toimistostamme, p 09 696 2770 tai [email protected]

Alustavat päivämäärät: 24.11. - 7.12.2021
Alustava hinta-arvio noin 5.490 eur/henkilö (2h huoneessa), lisämaksu 1h huoneesta 370 eur. Hinnat täsmentyvät, kun matkan tiedot ja ohjelma vahvistuvat (n 10kk ennen lähtöä).

ALUSTAVA OHJELMA:

A=aamiainen, RL=retkilounas, L=lounas, P=päivällinen

Helsinki – Quito
1. päivä, keskiviikko 24.11. Lähtö Helsingistä (KLM) klo 7.00 Amsterdamin kautta (KLM) Quitoon, jonne saavumme klo 16.15. Majoitumme 2 yöksi kaupungin uuden keskustan alueella sijaitsevaan hyvään keskitason Wyndham Garden -hotelliin ja syömme päivällisen. (P)

Quito
2. päivä, torstai 25.11. Lähes 2 miljoonan asukkaan Quito sijaitsee n. 2850 m:n korkeudessa lähellä päiväntasaajaa, Pinchinca-tulivuoren juurella. Nousemme aluksi köysiradalla Quiton yläpuolelle liki 4 km:n korkeuteen ihailemaan maisemia kaupunkiin ja Pinchinca-tulivuorelle. Teemme ylhäällä pienen maisemakävelyn (n. 1 km). Sää täällä on monesti tuulinen ja paljon keskustaa viileämpi. Lounaan jälkeen iltapäivällä tutustumme Quiton vanhaan keskustaan kiertoajelulla. Vanhankaupungin historiallinen arvo on tunnustettu myös Unescossa, joka nimesi sen maailman kulttuuriperintökohteeksi vuonna 1978. (A, L)

Quito – San Cristóbal -saari (kävelyä n. 6 km, vertikaalinousua ja -laskua n. 60 m)
3. päivä, perjantai 26.11. Varhain perjantai-aamuna kuljetus Quiton lentokentälle, josta lento Guayaquilin kautta Puerto Baquerizo Morenoon San Cristóbalin saarelle. Majoitumme saaren pääkaupungin Puerto Baquerizo Morenon keskustassa sijaitsevaan keskitason Miconia-hotelliin. Lounaan jälkeen kävelemme (n. 1 km) Galápagosin infokeskukseen ja tutustumme keskuksen antiin. Jatkamme keskuksesta kävellen (n. 1 km) päällystettyä polkua pitkin palo santo -puuta kasvavissa laavakivimaisemissa ja nousemme Tijeratasin kukkulalla n. 60 m:n korkeuteen. Kukkulan laelta on hienot maisemat merelle ja se on myös hyvä paikka bongata fregattilintuja, jotka pesivät kukkulan läheisyydessä. Kävelemme takaisin hotellille (n. 3 km) pikku rantojen kautta, joita pelottomat merileijonat, merileguaanit, ravut ja monet lintulajit asuttavat. (A, L)     

San Cristóbal -saari 
4. päivä, lauantai 27.11. Aamiaisen jälkeen kävelemme lyhyen matkan satamaan ja lähdemme snorklaus- ja veneretkelle n. 20 km:n päässä saaren edustalla sijaitsevalle Leon Dormidon (”nukkuva leijona) kalliomuodostelmalle, joka kohoaa jyrkkänä merestä liki 200 m:n korkeuteen. Vulkaaninen kallio on eroosion vaikutuksesta haljennut kahteen osaan ja siksi se muistuttaa muodoltaan merileijonaa. Kalliolle ei voi nousta, mutta veneestä on mahdollista nähdä useita lintulajeja. Täällä tavataan mm. sinijalka- ja galapagosinnaamasuulia, fregattilintuja ja pelikaaneja. Kahden kallion välinen kapea kanjoni on hyvä snorklauskohde, sillä merielämä on runsasta ja hyvällä onnella on mahdollista nähdä merikilpikonnia, rauskuja, haita ja merileijonia. Iltapäivällä palaamme takaisin kaupunkiin ja syömme myöhäisen lounaan. (A, L)

San Cristóbal -saari (kävelyä max. 5 km, vertikaalinousua ja -laskua n. 100 m, pyöräilyä n. 18 km alamäkeen)
5. päivä, sunnuntai 28.11. Tänään tutustumme San Cristóbalin ylänköön. Ajamme bussilla noin puolessa tunnissa saaren korkeimmalle kohdalle n. 700 m:n korkeuteen. Sää täällä on monesti pilvinen, sateinen ja huomattavasti rannikkoa viileämpi. Ylämaan sydämessä sijaitsee El Juncon pyöreä makeavetinen järvi, joka on itse asiassa sammuneen tulivuoren vedellä täyttynyt kraatteri. Kävelemme loivasti ylös viettävää polkua järven rannalle n. 500 m:n matkan. El Junco on koko Galápagosin ainoa makeavetinen järvi ja loistava paikka bongata vedessä kylpeviä fregattilintuja. Sään suosiessa kävelemme järven ympäri (n. 2 km) alueelle tyypillisen miconia-pensaikon hallitsemissa maisemissa. Jatkamme pyöräillen n. 7 km alamäkeen Galapagueran jättiläiskilpikonnien tutkimus- ja suojelukeskukseen, jossa teemme kävelykierroksen. Pyöräilemme vielä noin kilometrin matkan Puerto Chinon hienolle pikkurannalle. Uintimahdollisuus. Nousemme bussiin ja ajamme n. 20 minuutissa El Progreson kylään, josta pyöräilemme n. 10 km alamäkeen Puerto Baquerizo Morenon eteläpuolelle La Loberian rannalle. Rannalla elää merileijona- ja merileguaaniyhdyskunta. Voit joko levähtää rannalla, tai tehdä n. 2 km:n kävelylenkin rantakallioille merkittyä polkua pitkin melko louhikkoisessa maastossa. Reitillä nähdään monesti merileguaaneja lämmittelemässä rantakallioilla, sinijalkasuulia ja muita merilintuja. La Loberiasta pyöräilemme n. 2 km Puerto Baquerizo Morenoon. (A, L)

San Cristóbal -saari – Santa Cruz -saari  (pyöräilyä n. 30 km enimmäkseen alamäkeen)
6. päivä, maanantai 29.11. Varhain aamulla n. 2 tunnin pikavenematka Santa Cruzin saaren pääkaupunkiin Puerto Ayoraan. Kaupunki on n. 12 000 asukkaallaan Galápagosin suurin asutuskeskus. Viemme matkatavarat keskustan tuntumassa sijaitsevaan keskitason Ninfa-hotelliimme, johon majoitumme 2 yöksi. Huoneet saamme vasta myöhemmin iltapäivällä. Matkaamme bussilla noin puolessa tunnissa Santa Cruzin sisämaan ylängölle, jonka kasvillisuus on kosteuden vuoksi hyvin rehevää. Tutustumme aluksi Los Gemelosin romahduskraattereihin. Teemme pienen kävelylenkin kraattereita ympäröivässä scalesia-puumetsässä, joka on oiva elinympäristö eri bromelioille, sammalille, jäkälille ja monille linnuille. Jatkamme pyöräillen sekä päällystettyä että soratietä enimmäkseen alamäkeen n. 8 km:n matkan laavatunnelille. Tunneli syntyi sulan laavavirran ulkopinnan jähmetyttyä. Kun laavavirta pysähtyi, sen sisällä oleva sula laava jatkoi virtaamista jättäen jäljelle tyhjän kuoren. Tutustumme laavatunneleihin kävellen. Tunneleissa on sähkövalaistus, mutta taskulamppu kannattaa ottaa varalta mukaan. Lounaan jälkeen vierailemme suojelureservaatissa, jossa näemme jättiläiskilpikonnia luonnollisessa elinympäristössään. Iltapäivällä pyöräilemme n. 20 km enimmäkseen päällystettyä tietä alamäkeen takaisin kaupunkiin. (A, L)

Santa Cruz -saari
7. päivä, tiistai 30.11. Vapaapäivä. Lähde vaikka tutustumaan Puerto Ayoran tarjontaan tai tee kävelyretki n. 3 km:n päässä sijaitsevalle Tortuga Bayn pitkälle valkohiekkaiselle rannalle. Vaihtoehtoisesti voit lähteä lisämaksulliselle kokopäiväretkelle South Plaza -saarelle. Ajamme bussilla vähän yli tunnissa Santa Cruzin saaren pohjoisrannalle satamaan, nousemme pikaveneeseen ja ajamme South Plazan saarelle Santa Cruzin saaren itäpuolelle. South Plaza syntyi aikoinaan merenpohjan laavavirran työntyessä veden pinnan yläpuolelle. Teemme saarella kävelykierroksen tutustuen saaren kasvistoon ja eläimistöön. Saarella elää suuri merileijonayhdyskunta sekä maa- ja merileguaaneja. Saaren kaktuspuiden hedelmät ovat monen eläimen tärkeää ravintoa. Saari on hyvä paikka bongata monia lintulajeja. Lounaan syömme veneessä. Paluumatkalla satamaan pysähdymme uimaan ja snorklaamaan Santa Cruzin saaren koilliskulmassa sijaitsevaan Punta Carrióniin. Satamasta palaamme bussilla Puerto Ayoraan. (Lisäretken hinta on n 250 e sis. lounaan, ryhmän minimikoko on 5 henkilöä. Pyydämme ilmoittautumaan retkelle jo matkaa varattaessa). (A)

Santa Cruz -saari – Isabela-saari (pyöräilyä kumpuilevassa maastossa n. 16 km)
8. päivä, keskiviikko 1.12. Varhain aamulla n. 2 tunnin pikavenematka Isabela-saaren pääkaupunkiin Puerto Villamiin. Isabela on Galápagosin suurin saari ja se on syntynyt 6 tulivuoren kasvaessa yhteen laavapurkausten seurauksena. Viemme matkatavarat keskustan tuntumassa sijaitsevaan keskitason Cally-hotelliimme, johon majoitumme 3 yöksi. Pyöräilemme jättiläiskilpikonnien suojelukeskukseen (n. 2 km), jossa kuulemme tämän Galápagosille ikonisen lajin suojelutoimenpiteistä. Keskuksessa voi nähdä useita eri jättiläiskilpikonnalajeja. Jatkamme pyöräillen aluksi rantaa seuraillen hiekkatiellä ja käännymme sitten sisämaahan soratielle ja pyöräilemme n. 6,5 km:n matkan ”kyynelten muurille”. 1950-luvun loppupuolelle asti Isabelalla toimi rangaistussiirtola, jonka asukkailla teetettiin rangaistuksena laavakivistä valtava 100 m pitkä ja 7 m korkea muuri saaren keskelle. Ankarien olosuhteiden vuoksi paikkaa kutsutaan kyynelten muuriksi. Paluumatkalla kaupunkiin nousemme Cerro Orchillan näköalatorniin ihailemaan maisemia ja teemme pysähdyksiä matkan varren mielenkiintoisiin luontokohteisiin. Lounaan jälkeen teemme vielä lyhyen kävelylenkin (n. 1 km) laguunille, jossa tavataan monesti flamingoja. (A, L)

Isabela-saari (patikointia n. 16 km, vertikaalinousua ja -laskua n. 300 m)
9. päivä, torstai 2.12. Tänään patikoimme Sierra Negra -tulivuorella, jonka kraatteri on koko maailman toiseksi laajin. Sierra Negra on edelleen aktiivinen ja se purkautui viimeksi vuonna 2018. Ajamme bussilla noin 45 minuutissa reittimme alkupisteeseen Sierra Negran rinteellä ja lähdemme sitten nousemaan kärrypolkua pitkin loivaa rinnettä kohti kraatteria. Reitillä on mahdollista bongata monia lintulajeja, hyvällä onnella jopa ohikiitävän galapagosinhiirihaukan. Maisemat vehreältä kraatterin reunalta (1124 m) valtavalle laavakentälle ovat pilvettömällä säällä henkeäsalpaavat. Kävelemme upeissa maisemissa kraatterin reunaa vielä hieman ylemmäs samalla sivuten Sierra Negran pientä sivukraatteria (”Volcano Chico”), jossa on värikkäitä laavamuodostelmia. Nämä todistavat dramaattisista geologisista tapahtumista, jotka ovat muovanneet Galápagosin saaristoa miljoonien vuosien aikana. Palaamme alas tuttua reittiä. Syömme lounaan paluumatkalla Puerto Villamiin. Loppu iltapäivä on vapaa-aikaa. (A, L)   

Isabela-saari 
10. päivä, perjantai 3.12. Aamiaisen jälkeen lähdemme puolen päivän snorklausretkelle Los Túnelesin (”tunnelit”) laavatunneleille. Moottorivenematka kestää noin tunnin ja sen aikana voi nähdä veden pinnalla piipahtavia valtavia mantoja ja merikilpikonnia. Tunnelit muodostuivat miljoonia vuosia sitten laavan virratessa sisämaasta mereen. Kylmä vesi jäähdytti laavavirran pintakerroksen, mutta sen sisäosa jatkoi edelleen virtaamista. Kun purkaus oli lopulta ohi, muodostui sisälle ontto tunneli, joka romahtaessaan täyttyi vedellä. Näin syntyi tämä eriskummallinen romahtaneiden tunneleiden ja kivikaarien maisema, johon tutustumme ensin jalkaisin ja sitten snorklaten. Vedenalainen lajikirjo on runsas ja täällä on mahdollista nähdä lukuisia trooppisia kalalajeja, haita, hummereita, merileijonia, merikilpikonnia ja jopa galapagosinpingviinejä. Ympäröivillä kalliolla pesivät mm. sinijalkasuulat. Syömme retkilounaan veneessä. Palaamme alkuiltapäivästä takaisin kaupunkiin ja iltapäivä on vapaa-aikaa. (A, RL)

Isabela-saari – Santa Cruz -saari
11. päivä, lauantai 4.12. Aamulla teemme snorklausretken Puerto Villamin lähellä sijaitsevalle Tintorerasin pikkusaarelle. Ajamme bussilla satamaan, josta jatkamme noin 15 minuutissa veneellä Tintorerasille. Saarella elää mm. merileijonia, merileguaaneja, pelikaaneja ja sinijalkasuulia ja sen vesissä tavataan mm. riuttahaita, merikilpikonnia, rauskuja ja monia eri kalalajeja. Tutustumme saaren eläimistöön jalkaisin ja snorklaamme sen kirkkaissa vesissä. Myöhemmin iltapäivällä palaamme pikaveneellä Santa Cruzin saarelle ja majoitumme jo tuttuun Ninfa-hotelliin. (A, P)  

Santa Cruz -saari – Quito
12. päivä, sunnuntai 5.12. Aamu on vapaa ja päivällä matkaamme bussilla ja veneellä Santa Cruzin pohjoispuolella sijaitsevalle Baltran lentokenttäsaarelle. Suora lentomme Quitoon kestää noin 2 tuntia. Majoitumme tuttuun Wyndham Garden -hotelliin ja syömme päivällisen. (A, P)

Quito – Helsinki
13. päivä, maanantai 6.12. Aamupäivällä käymme Quiton ulkopuolella katsomassa päiväntasaajalla sijaitsevaa Mitad del Mundo -monumenttia. Lounaan jälkeen kuljetus lentokentälle, josta lentomme (KLM) lähtee klo 17.30 Guayaquilin (KLM) ja Amsterdamin kautta (KLM) kohti Helsinkiä. (A, L)

14. päivä, tiistai 7.12. Saavumme Helsinkiin klo 23.59.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Tarvitsemme kopion matkalla käytettävästä passista mielellään jo varauksen yhteydessä tai viimeistään 4 kuukautta ennen matkaa.
Ryhmän minimikoko 13. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkan alussa ja lopussa vierailemme Quitossa, joka sijaitsee korkealla vuoristossa (n. 2850 m). Oleskeluohuessa ilmassa edellyttää hyvää terveydentilaa. Suosittelemme keskustelua lääkärin kanssa ennen matkalle ilmoittautumista. Ohut ilma saattaa aiheuttaa oireita, kuten päänsärkyä, pahoinvointia, vatsavaivoja yms. Kehotamme myös tarkistamaan matkavakuutuksen kattavuuden mm. mahdollisen vuoristotaudin osalta. Galápagosilla majoitumme pieniin hotelleihin, joissa huoneet ja niistä avautuvat näkymät ovat erilaisia.

Pidätämme oikeuden muuttaa tarvittaessa matka- ja retkiohjelmaa viranomaisten ja Galápagosin kansallispuiston johdon antamien määräysten ja ohjeiden vuoksi. Retkiohjelmaan ja kohteisiin voivat vaikuttaa sääolosuhteet, reittien kunto, kausivaihtelut, turvallisuustekijät ym. vastaavat seikat. Etelä-Amerikassa lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan hyvin lyhyellä varoitusajalla. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Ennakkomaksu 550 e/hlö. Loppuerä matkan hinnasta erääntyy 92 vrk ennen matkan alkua.
Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan Olympian matkaehdoista poikkeavia peruutusehtoja. Kehotamme matkustajiamme ottamaan matkavakuutuksen ja tarkistamaan sen peruutusturvakohdan.
Peruutusajankohta            Peruutuskulut

 • Viim. 92 vrk ennen matkaa       350 e
 • 91–62 vrk ennen matkaa        1400 e
 • 61–48 vrk ennen matkaa        2700 e
 • 47–32 vrk ennen matkaa        3200 e
 • 31–15 vrk ennen matkaa        75 % matkan hinnasta
 • alle 15 vrk ennen matkaa       95 % matkan hinnasta

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Aktiivimatkailijan Galápagossaaret: Vinkkejä ja suosituksia

Matkan alussa ja lopussa vierailemme Quitossa, joka sijaitsee korkealla vuoristossa (n. 2850 m). Oleskeluohuessa ilmassa edellyttää hyvää terveydentilaa. Suosittelemme keskustelua lääkärin kanssa ennen matkalle ilmoittautumista. Ohut ilma saattaa aiheuttaa oireita, kuten päänsärkyä, pahoinvointia, vatsavaivoja yms. Kehotamme myös tarkistamaan matkavakuutuksen kattavuuden mm. mahdollisen vuoristotaudin osalta.

Patikoidessa ja pyöräillessä kannamme ainoastaan päiväreppua. Patikoimme pääsääntöisesti helpossa maastossa hyväkuntoisia polkuja pitkin. Nilkkaa tukevat jalkineet ovat suositeltavat. Pyöräillessä ajamme aina ajotiellä. Ajotiet ovat San Cristóbalilla ja Santa Cruzilla pääosin päällystettyjä ja useimmiten hyväkuntoisia. Isabelalla pyöräilemme hiekka- ja sorateillä, joilla on paikoitellen irtohiekkaa ja tie voi olla kuoppainen. San Cristóbalilla ja Santa Cruzilla pyöräilemme pääasiassa alamäkeen. Isabelalla pyöräilemme kumpuilevassa maastossa. Ajamme maastopyörillä, joissa on käsijarrut ja -vaihteet. Pyörissä ei ole lokasuojia, tarakkaa tai koria. Pyörää varten kysymme ilmoittautumisen yhteydessä myös matkustajan pituuden. Suosittelemme omaa pyöräilykypärää sekä pikkureppua, johon voit pakata päiväretkien aikana tarvitsemasi henkilökohtaiset tavarat. Snorklausretkillä on saatavilla maksutta maski, snorkkeli ja räpylät. Märkäpukuja on mahdollista vuokrata paikan päällä. Ecuador sijaitsee päiväntasaajalla ja aurinko paistaa korkealta, joten on tärkeää suojautua auringolta peittävällä mutta kevyellä vaatetuksella ja aurinkovoiteella.

Pidätämme oikeuden muuttaa tarvittaessa matka- ja retkiohjelmaa viranomaisten ja Galápagosin kansallispuiston johdon antamien määräysten ja ohjeiden vuoksi. Retkiohjelmaan ja kohteisiin voivat vaikuttaa sääolosuhteet, reittien kunto, kausivaihtelut, turvallisuustekijät ym. vastaavat seikat.

Etelä-Amerikassa lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan hyvin lyhyellä varoitusajalla. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Voit olla kiinnostunut myös näistä