Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Balatonjärven ympäri - pyöräilymatka Unkarissa

Pyöräile Balatonjärven ihastuttavissa maisemissa, tutustu kauniiseen luontoon, kylpyläkaupunkeihin, viinikellareihin ja herkuttele perinneruuilla.

7 päivää alk. 1 280 € /hlö
 • 18.9.2021 - 24.9.2021 Varaa
 • Balatonfüred 2+1 yötä
 • Tihany retki
 • Badacsony 1 yö
 • Keszthely retki
 • Balatonmáriafùrdõ 1 yö
 • Siófok 1 yö
 • Budapest retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Vaativuus: 1½/5 helppo

Unkarilla ei ole merta, mutta sillä on Balaton. Keski-Euroopan suurin järvi on pitkä ja kapea ja se levittäytyy liki 600 neliökilometrin alueelle. Järveä ympäröi yli 200 kilometrin pituinen hyvin hoidettujen pyöräteiden reitti, joten alue soveltuu pyöräilyyn erityisen hyvin. Päiväretkillä poljemme enimmäkseen järvenrantamaisemissa, tutustumme kauniiseen luontoon ja historiallisesti merkittäviin kylpyläkaupunkeihin. Vierailemme myös viinikellareissa ja herkuttelemme maukkailla perinneruuilla. Reittimme myötäilee sekä Balatonin pohjoisrannan vehmaita viini- ja hedelmätarhoja että eteläpuolen hiekkarantoja, jotka houkuttelevat pysähtelemään matkan varrella.

Saamme nauttia Balatonjärven ihastuttavista maisemista, kauniista maalaisidyllistä ja luonnossa liikkumisesta. Matkalla on täysihoito.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, RE=retkieväät, P=päivällinen

Helsinki – Balatonfüred
1. päivä, lauantai
Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 9.35 Budapestiin, jonne saavumme klo 10.55. Tapaamme kentällä unkarilais-suomalaisen matkanjohtajamme, suomea puhuvan joka tutustuttaa meidät maansa kulttuuriin, nähtävyyksiin ja paikalliseen elämänmenoon. Jatkamme bussilla noin kahden tun­nin matkan Balatonfürediin, joka on yksi Unkarin vanhimmista kylpyläkohteista. Balatonfüredin termaalivettä nautitaan sisäisesti vatsa- ja suolistovaivojen lievittämiseksi. Kylpylähoidossa vesi taas parantaa ääreisverenkiertoa. Nykyään kylpylä toimii sydänsairaalana. Kauniit maisemat, hyvät viinit ja erinomainen sijainti Balatonjärven rannalla houkuttelevat kaupunkiin runsaasti vierailijoita. Teemme kävelykierroksen rantabulevardilla ja maistelemme vanhan kylpylän terveyslähteen vettä. Majoitumme 2 yöksi kaupunkialueella sijaitsevaan vaatimattomaan Zöldház-majataloon. Illalla syömme tervetulopäivällisen. (L, P)

Balatonfüred – Tihany
2. päivä, sunnuntai (pyöräilyä 40 km)
Aamiaisen jälkeen pyöräilemme Balatonin kansallispuistoon kuuluvalle Tihanyn niemimaalle, joka on Unkarin vanhinta ja arvostetuinta luonnonsuojelualuetta. Matka taittuu rantateitä pitkin, kunnes käännymme sisämaahan vievälle tielle kohti Tihanyn kalastajakylää. Idyllistä kylämaisemaa hallitsee barokkityylisen benediktiiniluostarin kaksitorninen kirkko. Näemme myös viehättäviä ruokokattoisia perinnetaloja ja tutustumme paikallisten käsityökojujen tarjontaan. Pyöräilemme kauniiden maalaismaisemien, viiniviljelysten ja pikkukylien kautta takaisin majapaikkaamme Balatonfürediin. Mahdollisuus osallistua lisämaksulliseen illallisretkeen historialliseen Veszpremin kaupunkiin. Ilmoittautuminen jo matkaa varattaessa. Retken hinta n. 40 e (riippuen osallistujamäärästä) maksetaan paikan päällä käteisellä. (A, L)

Balatonfüred – Badacsony
3. päivä, maanantai (pyöräilyä 46 km)
Tänään pyöräilemme Balatonin rantaa myötäillen kohti Badacsonya. Matkalla pysähdymme Balatonakalin kylässä ja ajamme Balatonszepezdin unkarinsaksalaisten perustaman pikkukaupungin läpi. Kaukana häämöttää Badacsonyin sammunut tulivuori, jonka jyrkät basalttimuodostelmat hallitsevat maisemaa. Alemmilla viinirinteillä kasvatettavista rypäleistä valmistetaan Unkarin parhaimmat valkoviinit. Majoitumme Badacsonyn kylässä sijaitsevaan vaatimattomaan Neptun Panzión -majataloon. Mahdollisuus osallistua päivällisretkelle St. Orban viinitilalle. Retken hinta n. 50 e (riippuen osallistujamäärästä) maksetaan paikan päällä käteisellä. Hinta sisältää kuljetuksen avomaastoautolla (n. 5 min), päivällisen ja viininmaistajaiset. (A, RE)

Badacsony – Keszthely – Balatonmáriafùrdõ
4. päivä, tiistai (pyöräilyä 44 km)
Aamiaisen jälkeen pyöräilemme Balatonjärven rantaa myötäilevää tietä kohti alueen vanhinta kaupunkia Keszthelyä. Matkan varrella tutustumme Szigligetin pieneen kauniiseen kylään, jonka maisemaa hallitsee keskiaikainen linnanraunio. Keszthelyssä tutustumme Festetics-suvun barokkikartanon upeaan puistoon. Iltapäivällä pyöräilemme kohti majapaikkaamme Balatonmáriafùrdõa. Reittimme kulkee Balatonjärven rannan tuntumassa. Ohitamme Balatonin kansallispuistoon kuuluvan alueen, jolla pesii kymmeniätuhansia lintuja. Majoitumme rannan läheisyydessä sijaitsevaan vaatimattomaan Viktor Bor- és Vendégház -hotelliin. (A, RE, P)

Balatonmáriafùrdõ – Siófok
5. päivä, keskiviikko (pyöräilyä 55 km)
Aamulla lähdemme pyöräilemään Balatonboglárin ja Balatonföldvárin kautta Siófokiin, joka on Balatonin etelärannan suurin, noin 25 000 asukkaan kaupunki. Siófokin 17 kilometrin pituinen rantaviiva houkuttelee nauttimaan rantaelämästä ja pulahtamaan vilvoittaviin vesiin. Siófokissa majoitumme vaatimattomaan Lido-hotelliin, joka sijaitsee rantakadun varrella keskustan välittömässä läheisyydessä. (A, RE, P)

Siófok – Balatonfüred
6. päivä, torstai (pyöräilyä 55 km)
Aamiaisen jälkeen pyöräilemme Siófokin keskustaan ja tutustumme kaupunkiin. Matka jatkuu kohti Balatonvilágosia, jonka jälkeen maasto muuttuu kumpuilevammaksi. Reittimme kulkee rannan läheisyydessä Balatonálmadin ja Alsóörsin kautta Balatonfürediin, jossa majoitumme jo tuttuun Zöldház-majataloon. Illalla syömme jäähyväispäivällisen. (A, RE, P)

Budapest – Helsinki
7. päivä, perjantai

Aamiaisen jälkeen ajamme bussilla Budapestiin, jossa syömme lounaan ja tutustumme lyhyellä kävelykierroksella Budan ja Pestin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Kuljetus lentokentälle, josta klo 19.00–22.20 lento (Finnair) Helsinkiin. (A, L)

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 160 e

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.
Ryhmän minimikoko 14. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Ennakkomaksu 150 euroa.
Peruutusehdot Balaton-matkoille: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu 150 e
 • 34–15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 350 e/henkilö
 • 14–3 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan kokonaishinnasta
 • myöhemmin kuin 3 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan kokonaishinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Balatonjärven ympäri - pyöräilymatka Unkarissa: Vinkkejä ja suosituksia

Pyöräretkillä maastojen korkeuserot ovat 100–200 metriä. Luvassa on tasaista sekä kumpuilevaa maastoa ja komeita maisemia. Pyöräilemme pääsääntöisesti pyöräteillä. Pyörät ovat 21-vaihteisia city-maastopyöriä, joissa on käsijarrut. Jos mieluummin haluat 3-vaihteisen, jalkajarrullisen pyörän, ilmoita siitä jo varausvaiheessa. Lisämaksusta on rajoitetusti saatavilla myös sähköpyörä. Mikäli haluat sähköpyörän mainitse siitä jo varauksen yhteydessä. Netin kautta varatessa voit lisätä sähköpyörän suoraan varaukselle mikäli niitä on vapaana. Vuonna 2021 lisämaksu on 120 euroa.
Yleensä reiteillä pärjää pyöräilyhousuissa tai shortseissa ja t-paidassa, mutta suosittelemme myös pitkälahkeisten, mielellään ihonmyötäisten housujen ja tuulenpitävän takin mukaan ottamista kaikkina retkipäivinä. Matkalla on oltava mukana oma pyöräilykypärä. Matkatavaroita kuljettavan huoltoauton tilat ovat rajalliset, joten pyöräilyosuuksille tulisi olla keskikokoinen pehmeä kassi tai pieni matkalaukku. Isot matkalaukut voi jättää säilöön Zöldház-majataloon.
Suomea puhuvan unkarilais-suomalaisen matkanjohtajan apuna on pyöräilyosuuksilla unkarilaisia apuoppaita, jotka eivät puhu suomea.  

Balatonjärven pyöräilymatkalle valmistautumisesta, pyöristä ja matkavarusteista löydät lisätietoja tästä tietopaketista.

Voit olla kiinnostunut myös näistä