Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Itävalta - jokiristeily ja pyöräilyä Tonavan laaksossa

Pyöräile Tonavan laakson upeissa maisemissa, näe ihastuttavia pikkukyliä, linnoja, viinitarhoja, Melkin luostari ja Wienin tärkeimmät nähtävyydet.

8 päivää alk. 1 860 € /hlö
 • 18.9.2021 - 25.9.2021 Varaa
 • Passau 7 yön jokiristeily alkaa ja päättyy
 • Engelhartszell  
 • Linz  
 • Grein  
 • Melk  
 • Tulln  
 • Wien  
 • Pöchlarn  

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Vaativuus: 1/5 helppo

Tonava ja sen ympäristö ovat maisemiltaan kauneinta Keski-Eurooppaa. Pyöräretkillä näemme ihastuttavia pieniä kyliä, linnoja, luostareita, viinitarhoja ja upeita barokkityylisiä rakennuksia, jotka loistavat kuin korut satoja vuosia vanhassa kulttuurimaisemassa. Majoitumme koko viikoksi MS Prinzessin Katharina -jokilaivaan, ja teemme päivittäin pyöräretkiä seuraten laivamme reittiä.

Passausta alkava Tonavan pyörätie on Euroopan suosituin. Sen varrella oleva Wachaun laakso kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Vietämme myös kaksi iltaa ja kokonaisen päivän Wienissä. Laivalla on koko matkan ajan täysihoito, pyörät sisältyvät hintaan ja kulkevat mukana laivassa.

Matkaohjelma

A=aamiainen, RE=retkieväät, P=päivällinen

Helsinki – Passau – Engelhartszell
1. päivä, lauantai Lento Helsingistä (Finnair) klo 9.15 Müncheniin, jonne saavumme klo 10.50. Bussimatka Passaun kaupunkiin kestää noin 2 tuntia. Passau sijaitsee kolmen joen risteyskohdassa aivan Saksan ja Itävallan rajan tuntumassa. Iltapäivällä majoitumme 7 yöksi MS Prinzessin Katharina -jokilaivaan ja klo 19.00 laivamme suuntaa kohti pientä Engelhartszellin kylää, jonne saavumme noin klo 21.00. Tervetulopäivällinen laivassa. (P)

Engelhartszell – Untermühl – Linz
2. päivä,
sunnuntai (pyöräilyä 35 km)
Ensimmäinen pyöräretkemme alkaa Engelhartszellin kylästä. Ajamme hyvin merkittyjä ja päällystettyjä pyöräteitä Tonavan pohjois- ja etelärantoja pitkin, läpi kauniiden maalaismaisemien. Ylitämme joen kahdesti lautalla ennen Schlögenerin mutkaa, jossa Tonava tekee 180 asteen täyskäännöksen. Nousemme laivaamme Untermühlissä ja matka jatkuu kohti Linzin kaupunkia. Päivällisen jälkeen voi tutustua kaupunkiin omin päin tai osallistua laivayhtiön järjestämään lisämaksulliseen retkeen. Yövymme Linzissä. (A, RE, P)

Linz – Mauthausen – Grein
3. päivä,
maanantai (pyöräilyä n. 40 km)
Aamuyöllä risteilemme Mauthauseniin, josta aloitamme pyöräilyn aamiaisen jälkeen. Reittimme kulkee Mitterkirchenin keskiaikaisen kylän läpi ja päättyy kauniiseen Greinin kaupunkiin, jonka rantabulevardia reunustavat kuvaukselliset 1500–1700-luvuilla rakennetut talot. Greinin maamerkki on kukkulalla ylväänä kohoava Greinburgin palatsi, joka on Itävallan vanhin asuttu palatsi. Iltapäivällä on omaa aikaa tutustua kaupunkiin tai osallistua laivayhtiön lisämaksulliselle retkelle palatsiin. Yövymme Greinissä. (A, RE, P)

Grein – Melk – Tulln
4. päivä, tiistai (pyöräilyä 50 km)                                                                                                           
Aamiaisen jälkeen lähdemme pyöräilemään kohti Melkin kaupunkia, jonne saavumme iltapäivällä. Melkin vaikuttavin rakennus, benediktiinimunkkien luostari on todellinen barokkiarkkitehtuurin helmi. Halukkailla on mahdollisuus tutustua omin päin tähän Euroopan suurimpaan toiminnassa olevaan luostariin. Melkissä nousemme laivaan ja matkamme jatkuu kohti Tullnin kaupunkia. Tulln on yksi Itävallan vanhimmista kaupungeista ja se on ollut asutettuna jo Rooman valtakunnan aikaan. (A, RE, P)

Tulln – Wien
5. päivä,
keskiviikko (pyöräilyä 33–54 km)
Tänään pyöräilemme Wieniin. Vähän ennen kuin saavumme Wieniin, voimme ihailla Klosterneuburgin luostarin 900 vuotta vanhan barokkirakennuksen kattokupoleja. Wienissä voimme tutustua kaupunkiin matkanjohtajan opastuksella pyöräillen tai osallistua laivayhtiön lisämaksulliseen kaupunkikierrokseen. (A, RE, P)

Wien
6. päivä
, torstai
Tänään voimme nauttia Wienistä omin päin, matkanjohtajan opastuksella tai osallistua laivayhtiön lisämaksullisille retkille. Tutustumisen arvoisia kohteita ovat Pyhän Tapanin upea goottilainen katedraali sekä Ringstrassen bulevardia reunustavat puistot upeine museorakennuksineen. Praterin vehreässä keskuspuistossa voi nähdä Wienin symbolin Riesenradin maailmanpyörän. Musiikkikaupungissa kun ollaan, illalla on mahdollisuus lähteä laivayhtiön järjestämälle lisämaksulliselle konserttiretkelle. Puolenyön aikaan laivamme suuntaa takaisin ylävirtaan kohti Wachaun laaksoa. (A, RE, P)

Wien – Dürnstein – Pöchlarn
7. päivä, perjantai (pyöräilyä n. 40 km) 
Aamulla laivamme pysähtyy Dürnsteiniin. Kaupungin keskiaikainen tunnelma ja viehättävät pikkukadut viinitupineen kutsuvat viihtymään. Tonavan rannalla sijaitsevan luostarin kirkon sinivalkoinen barokkitorni sekä kaupungin yllä kohoava raunioitunut linna ovat kuin postikortista. Täältä lähdemme matkan viimeiselle pyöräretkelle Wachaun laaksoa pitkin kohti Pöchlarnia. Alueen viini- ja hedelmätarhat sekä uneliaat kylät hurmaavat kauneudellaan. Pöchlarnissa nousemme laivaan ja nautimme läksiäispäivällisen. (A, RE, P)

Passau – Helsinki
8. päivä, lauantai Aamulla ehdimme vielä nauttia Tonavan laakson rauhallisesta tunnelmasta. Laiva saapuu Passauhun klo 10.00. Meille jää mukavasti aikaa tutustua kaupunkiin ennen kuljetusta Münchenin lentokentälle, josta klo 18.50–22.15 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Matkan perushinta sis majoituksen 2h pääkannen hytissä/hlö. Lisämaksu ylemmän kannen hytistä 200 e/hlö.
Pääkannen hyteissä on ikkuna, ylemmän kannen hyteissä ranskalainen parveke. Kaikki hytit kooltaan n 11m².
Lisämaksu 1 hengen hytistä pääkannella 390 e (hyttejä rajoitetusti). Yksin matkustavan edellytetään varaavan 1h hytti.

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.
Ryhmän minimikoko 14. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Ennakkomaksu 350 eur.
Peruutusehdot Itävallan matkoille: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan erikoisehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 46 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 45-31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu 350 e/henkilö
 • 30–15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 700 e/henkilö
 • 14–4 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
 • myöhemmin kuin 4 vrk ennen matkaa, pidätetään 95% matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Itävalta - jokiristeily ja pyöräilyä Tonavan laaksossa: Vinkkejä ja suosituksia

Pyöräilemme hyväkuntoisilla pyöräteillä, mutta ajoittain myös maantien reunassa. Reitillämme on enimmäkseen tasaista maastoa, mutta matkan varrella on myös muutama lyhyt ylämäki. Ohjatut pyöräilyreitit sopivat myös vähemmän pyöräilyä harrastaville. Jos opastettu reitti tuntuu lyhyeltä, voi tehdä pidempiä lenkkejä omatoimisesti.

Pyörät ovat käsi- tai käsi- ja jalkajarrullisia 7-vaihteisia citypyöriä. Lisämaksusta on mahdollisuus vuokrata myös sähköpyörä (120 e, saatavilla rajoitetusti). Ilmoita pyörätoiveesi ja pituutesi jo matkaa varatessasi. Varustukseen kuuluu pyörälaukku ja lukko.

Yleensä reiteillä pärjää pyöräilyhousuissa tai shortseissa ja t-paidassa, mutta suosittelemme myös pitkälahkeisten, mielellään ihonmyötäisten housujen ja tuulenpitävän takin mukaan ottamista kaikkina retkipäivinä. Muita hyödyllisiä varusteita ovat esim. pyöräilykäsineet, satulan geelipehmuste, sadeviitta, termospullo, eväsrasia sekä pikkureppu, johon voit pakata päiväretkien aikana tarvitsemasi henkilökohtaiset tavarat sekä retkieväät. Suosittelemme omaa pyöräilykypärää. Hyttien säilytys- ja kuivatustilat ovat rajalliset. Herkkäunisille suosittelemme korvatulppia laivan moottoreiden ja jokisulkujen aiheuttamien äänien vuoksi.

Laivayhtiön lisämaksullisia retkiä voi varata vain laivalla risteilyisännältä. Retkien hinnat 10-50 euroa. Maksu vain käteisellä.

Linkkejä:

www.austria.info
www.wachau.at
www.stiftmelk.at
Wachau Cultural Landscape
Historic Centre of Vienna

Voit olla kiinnostunut myös näistä