Jedda Saudi-Arabia

Lähi-idän matkat

Unohtumattomia matkoja Lähi-idän ihmeisiin
Mies autiomaassa Lähi-idässä

Lähi-idän matkoja, joilla koet enemmän

Olympian matkoista löytyy useita matkavaihtoehtoja myös Lähi-itään ja Keski-Aasiaan. Kaikilla Lähi-idän matkoillamme on suomenkielinen matkanjohtaja ja matkoihin sisältyy runsaasti retkiä, kiertokäyntejä ja tutustumisia kohteisiin sekä lähes aina kaikki ateriat.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Matka Lähi-itään vie sinut historiallisesti ja kulttuurisesti rikkaalle alueelle.

Kiertomatka Omanissa jouluna, on ihastuttava joulumatkamme Lähi-idän alueelle. Lähde nauttimaan joulun ajasta hiekka-aavikolle ja Arabianmeren rannalle, tutustuen samalla tähän mielenkiintoiseen sulttaanikuntaan. 

Kaukasuksen alueeseen Euroopan ja Aasian rajalla tutustumme Azerbaidžan, Georgia ja Armenia – matkalla. Näillä kolmella erilaisella maalla on kuitenkin myös paljon yhteistä keskenään. Näemme maailman ensimmäiset kristityt valtiot Georgian ja Armenian sekä islaminuskoisen öljymaan, Azerbaidžanin.

Keski-Aasia on kiehtova ja maailmalla yhä kasvavaa kiinnostusta herättävä matkailualue. Paimentolaiskulttuuri, vihreät arot ja lumihuippuiset vuoret, kaupunkien moskeijat ja minareetit sekä muinaisen Silkkitien kaltaiset kauppareitit ovat osa Keski-Aasian lumoa. Kazakstan-Kirgisia matkalla tutustumme suureen Kazakstaniin ja pieneen vuoristoiseen Kirgisiaan. 

Silkkitien helmiin, Khivaan ja Samarkandiin sekä Buharaan pääset tutustumaan Uzbekistanin kiertomatkalla.

Syksyllä 2021 Olympia teki ensimmäiset matkat myös  Saudi-Arabiaan. Tämä pitkään turisteilta suljettu maa on hiljalleen avautumassa ja pääsemme tutustumaan maan upeaan arkkitehtuuriin, kulttuuriin ja aavikon keitaisiin. 

Lähi-idän maita Euroopan, Aasian ja Afrikan risteyksessä yhdistää moni seikka. Vanhat suuret uskonnot juutalaisuus, kristinusko ja islam ovat syntyneet alueella. Kuiva ilmasto, riippuvuus niin keinokastelusta kuin monessa valtiossa myös öljyvarannoista yhdistetään Lähi-idän maihin. Kun Olympia Kaukomatkatoimisto aloitti toimintansa 1952, ensimmäiset suosikkikohteet olivat Israel, Pyhä maa, ja Jordania. Israelissa Raamatun tarinat heräävät henkiin Genesaretinjärvellä, Kapernaumissa ja Nasaretissa mutta ennen muuta kolmen uskonnon yhteisessä pyhässä kaupungissa Jerusalemissa. Jordanian kuningaskunnan historia on nuori, itse maa taas ikivanha. Sen tarina alkaa jo Mooseksesta ja Aaronista sekä ruusunpunaisen Petran rakentaneista nabatealaisista.

Kaukasuksen vuoristo sijaitsee Euroopan ja Aasian rajalla Kaspianmeren ja Mustanmeren välissä. Lukemattomat valloittajat ja Silkkitien kauppakaravaanit ovat vuosisatojen aikana kulkeneet alueen läpi. Maailman ensimmäiset kristityt valtiot Armenia ja Georgia sekä turkinsukuinen muslimimaa, öljyllä vaurautensa hankkinut Azerbaidžan, itsenäistyivät 1990-luvun alkupuolella Neuvostoliiton hajottua.

Paimentolaisheimojen kotiseutuna tunnetut islaminuskoiset Keski-Aasian maat, eli suuri ja vauras Kazakstan, piskuinen vuoristovaltio Kirgisia, Silkkitien historiallisten kaupunkien Samarkandin ja Buharan kotimaa Uzbekistan, kaasuntuotannolla rikastunut ja suuruudenhulluja rakennusprojekteja rakastava Turkmenistan sekä köyhä persiansukuinen Tadžikistan, saivat nekin itsenäisyytensä Neuvostoliiton romahdettua vuonna 1991.