Karibun-sarvet-Denalin-kansallispuistossa-Alaska-Olympia

Alaskan kiertomatka

- matka villiin pohjolaan
11
päivää

Alaskan kiertomatkalla näet kesyttämätöntä luontoa ja upeita maisemia niin vuoristossa kuin merelläkin. Liikumme bussilla, junalla, siipiratasaluksella ja laivalla. Matkan monipuolinen ohjelma tarjoaa mahdollisuuden nähdä niin karhuja, karibuja kuin miekkavalaitakin.

Koe monipuolinen Alaska kiertomatkalla

Matkareitti
Anchorage
2 yötä
Denalin kansallispuisto
2 yötä
Fairbanks
2 yötä
Seward
2 yötä
Kenai Fjords -kansallispuisto
retki
Anchorage
1 yö

Matka ei tällä hetkellä ole ohjelmistossamme.

Alaskan kiertomatkamme alkaa Anchoragesta. Alaskan osavaltio on kooltaan lähes viisi kertaa Suomen kokoinen mutta Anchorage on sen ainut suurkaupunki. Tutustumme kaupungin nähtävyyksiin ja kuulemme miten vesilentokoneet helpottavat paikallista elämää. Anchoragesta jatkamme bussilla ja junalla Denalin kansallispuistoon, jonka suuriin asukkaisiin kuuluvat karhut, hirvet ja karibut. Alaska on todellista villiä pohjolaa.

Fairbanks sijaitsee keskellä Alaskaa ja on tunnettu arktisten alueiden porttina. Teemme siipirataslaivalla retken, jolla tutustumme alkuperäisasukkaiden, athabascalaisten elämään ja kulttuuriin. Fairbanksissa on myös vapaa-aikaa, jolloin ehdit tutustua kaupunkiin omien mieltymystesi mukaisesti.

Sewardiin siirtyessämme tutustumme myös vuorovesi-ilmiöön, joka täällä on suurimmillaan. Teemme kokopäiväristeilyn Kenai Fjordsin kansallispuiston jylhissä vuonomaisemissa.

Rannikon vuonoissa ja lahdissa risteillessämme voimme nähdä ryhä- tai miekkavalaan rikkovan hypyllään vedenpinnan tuhansiksi pärskeiksi

Myös sympaattiset merisaukot saattavat piristää risteilyämme. Ennen paluuta Anchorageen käymme vielä Hardingin jääkentällä Exit-jäätikkövirralla sekä villieläinten suojelukeskuksessa.

-

Matka ei tällä hetkellä ole ohjelmistossamme.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

Esimerkki matkaohjelmasta

Matka ei tällä hetkellä ole ohjelmistossamme. Alla syksyn 2022 matkaohjelma.

Lento kohteeseen
Helsinki – Anchorage

1. päivä, torstai 11.8. Lähtö Helsingistä (Lufthansa) klo 6.30 Frankfurtin kautta (Lufthansa/Eurowings Discover) Anchorageen, jonne saavumme klo 14.55. Majoitumme 2 yöksi kaupungin keskustaan hyvään keskitason Captain Cook -hotelliin (★★★★). Tervetulopäivällinen. (P)

Vesilentokoneiden tukikohta Anchorage Alaska
Anchorage

2. päivä, perjantai 12.8. Anchorage on Alaskan ainut metropoli, täällä moderni amerikkalainen elämä ostoskeskuksineen, gourmet-ravintoloineen, museoineen ja teattereineen kohtaa jylhän ja lähes kesyttämättömän erämaan. Tämä 300 000 asukkaan kaupunki on koti lähes puolelle Alaskan väestöstä. Anchorage sijaitsee Cook Inlet -nimisen lahden rannalla, lähes samalla leveyspiirillä kuin Helsinki. Tutustumme kaupungin nähtävyyksiin puolen päivän kiertoajelulla, jonka aikana käymme mm. Anchorage-museossa. Se on Alaskan suurin taide- ja kulttuurikeskus, joka pohjustaa hyvin tulevien päivien kiertomatkaamme. Ship Creek -padolla voimme katsella nousevia Tyynenmeren lohia täysin urbaanissa maisemassa. Hoodjärvellä kaupungin ja kansainvälisen lentokentän kyljessä näemme Pohjois-Amerikan suurimman tukikohdan vesilentokoneille, joilla Alaskan mittaamattomat erämaat ovat helpoiten saavutettavissa. (A)

Denalin kansallispuistossa on hieno näkymä lumihuippuisille vuorille Alaska
Anchorage – Denalin kansallispuisto

3. päivä, lauantai 13.8. Lähdemme aamulla bussilla kohti pohjoista. Ajamme hedelmällisen Matanuska-Susitna -laakson kautta, joka on Alaskan tärkein maanviljelysalue. Laakso on muinaisen jäätikön muovaama. Muutaman tunnin ajomatkan päässä Talkeetnassa vaihdamme bussista junaan, jolla jatkamme upeissa maisemissa kohti Denalia. Näemme jäätiköiden uurtamia laaksoja, ryöppyäviä jokia ja lumihuippuisia vuoria. Saavumme klo 16.00 Denaliin, jossa kuljettajamme odottaa bussin kanssa. Majoitumme kansallispuiston sisäänkäynnin läheisyydessä sijaitsevaan hyvään keskitason Denali Bluffs -hotelliin ★★★★. (A)

Harmaakarhu kuuluu Denalin kansallispuiston vakioasukkaisiin Alaska.
Denalin kansallispuisto

4. päivä, sunnuntai 14.8. Denalin kansallispuisto ja suojelualue käsittävät yhteensä lähes 25 000 km2:n alueen. Keskellä puistoa Alaskavuoristosta kohoaa Pohjois-Amerikan korkein huippu, Denali (6190 m), joka tunnettiin vuoteen 2015 asti nimellä Mt. McKinley. Teemme bussilla retken kansallispuistoon, jossa voimme nähdä villieläimiä. Kansallispuistoon johtaa yksi ainut tie, jota pitkin pääsemme noin 70 km:n päähän tien alkupisteestä. Puiston suurin eläin on alaskanhirvi, joka voi kasvaa jopa tonnin painoiseksi. Karibut laiduntavat yleensä puurajan yläpuolella. Myös harmaakarhu kuuluu puiston vakinaisiin asukkeihin. (A, RL)

Fairbanks Alaska
Denalin kansallispuisto – Fairbanks

5. päivä, maanantai 15.8. Aamiaisen jälkeen meillä on edessä parinsadan kilometrin bussimatka Fairbanksiin. Saavumme hyvissä ajoin Chena- ja Tananajokien varrella sijaitsevaan Fairbanksiin, jossa majoitumme hyvään keskitason Springhill Suites -hotelliin (★★★). Iltapäivällä on vapaa-aikaa tutustua tähän Alaskan toiseksi suurimpaan kaupunkiin, joka tunnetaan myös porttina arktisille alueille. Se sijaitsee keskellä Alaskaa, joten meri ei enää juurikaan vaikuta ilmastoon. Niinpä lämpötilavaihtelut ovat suuria kesän lähes 40 asteen helteistä aina talven yli 50 asteen pakkasiin. (A)

Romanttinen siipirataslaiva Fairbanks Alaska.
Fairbanks

6. päivä, tiistai 16.8. Nousemme aamulla menneiden aikojen romantiikkaa huokuvaan siipirataslaivaan. Muutaman tunnin retkellä tutustumme luoteisen Pohjois-Amerikan rajaseutujen ja täällä asuvien athabascalaisten historiallisiin elämäntapoihin. Vaikka nykyaika on muuttanut monia asioita, niin lohenkalastuksen, koirienkasvatuksen sekä nahanparkitsemisen perinteisiä taitoja pyritään pitämään edelleen yllä. Perinnekylässä näemme athabascalaisia hirsitaloja, savustamon sekä vankkarakenteisen varaston, jossa on säilytetty muonavaroja ja nahkoja turvassa pedoilta. Aamupäivän aikana opimme menneiden aikojen elämästä, joka on vaatinut paljon erityistaitoja vuodenajasta riippumatta. Iltapäivällä on vapaa-aikaa tutustua Fairbanksin kaupungin tarjontaan omin päin. (A)

Sewardin satama Alaska
Fairbanks – Seward

7. päivä, keskiviikko 17.8. Lennämme aamulla Anchorageen, jossa bussimme odottaa meitä. Jatkamme matkaa Kenain niemimaalla sijaitsevaan Sewardiin. Ajamme osan matkasta Turnagain Arm -vuonon pohjoisrantaa myötäilevää tietä pitkin. Vuorovesi-ilmiön ääreisarvojen 11 metrin vaihteluväli on täällä suurin koko Yhdysvalloissa. Nousuvesi ja vuonon profiili aiheuttavat eräänlaisen ”minitsunamin” kaltaisen vesiseinämän, joka voi olla parikin metriä korkea ja edetä 20 kilometrin tuntivauhtia. Lainelautailijoiden lisäksi myös kirjohylkeet ovat oppineet surffaamaan näillä aalloilla. Myös harvinaiset maitovalaat seuraavat joskus nousuvettä. Sewardissa majoitumme kaupungin keskustassa pienvenesataman vieressä sijaitsevaan keskitason Harbor 360 -hotelliin (★★★). (A)

Risteily Resurrection-lahdella Alaska
Kenai Fjordsin kansallispuisto

8. päivä, torstai 18.8. Resurrection-lahden rannalla sijaitseva Seward on portti Kenai Fjordsin kansallispuistoon. Kenai Fjordsin kansallispuiston jylhät vuonomaisemat ovat syntyneet vuosituhansien kuluessa Hardingin jääkentästä alkunsa saavien jäätikkövirtojen muovaamana. Teemme noin 6 tunnin risteilyn Resurrection-lahdella ja kansallispuiston vuonoissa jäätiköiden äärellä. Meillä on erinomaiset mahdollisuudet nähdä monia alueen eläimiä, kuten kirjo- ja beringinisohylkeitä, merisaukkoja, merimetsoja ja lunneja. Hyvällä onnella saatamme havaita myös ryhä- ja miekkavalaita sekä kirjopyöriäisiä. Kiikarin linssiin saattaa osua rinteillä kiipeileviä mustakarhuja ja lumivuohia. Kevyt lounas laivalla. (A, L)

Exit-jäätikkövirta on osa suurta Hardingin jääkenttää Alaska
Seward – Anchorage

9. päivä, perjantai 19.8. Aamiaisen jälkeen ajamme ensin Exit-jäätikkövirralle, joka on osa lähes parin tuhannen neliökilometrin suuruista Hardingin jääkenttää. Exit-nimi juontaa juurensa vuoteen 1968, jolloin ensimmäinen Hardingin ylittänyt retkikunta poistui kyseisen jäätikkövirran kautta. Matkamme seuraava kohde on villieläinten suojelukeskus, Alaska Wildlife Conservation Center. Se tarjoaa suojapaikan vahingoittuneille ja hylätyille eläimille samalla kun se toimii myös tutkimus- ja koulutuskeskuksena. Viimeistään täällä näemme Alaskan suuria ja pienempiä nisäkkäitä lähietäisyydeltä. Myöhemmin illansuussa majoitumme Anchoragessa jo tuttuun Captain Cook -hotelliin ja syömme päivällisen. (A, P)

Auringonlasku Anchorage Alaska

10. päivä, lauantai 20.8. Aamulla on vielä vapaa-aikaa. Puolen päivän aikoihin kuljetus Anchoragen kentälle, josta lento (Lufthansa/Eurowings Discover) lähtee klo 14.40 Frankfurtin kautta (Lufthansa) Helsinkiin. (A)

lento

11. päivä, sunnuntai 21.8. Saavumme Helsinkiin klo 17.35.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Alaskan kiertomatka
  • reittilennot turistiluokassa
  • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
  • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
  • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat
  • ohjelmassa mainitut kuljetukset, retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen
  • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
  • USA:n matkustuslupa (ESTA)
  • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
  • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
  • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Alaskan kiertomatka

Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun 1 h huoneesta.
Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja sen tulee olla biometrisesti luettava. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. USA:han tarvitaan sähköinen matkustuslupa (ESTA), jonka Olympia hankkii puolestasi. Lähetämme toimintaohjeiden yhteydessä matkustuslupaan liittyvän kysymyslomakkeen täytettäväksi. Huom. Jos olet vieraillut 1.3.2011 jälkeen Iranissa, Irakissa, Libyassa, Pohjois-Koreassa, Syyriassa, Sudanissa, Somaliassa tai Jemenissä tai 12.1.2021 jälkeen Kuubassa, tarvitset tälle matkalle USA:n viisumin. Se vaaditaan voimassa olevasta sähköisestä matkustusluvasta huolimatta. Mikäli olet matkustanut kyseisissä maissa tai emme jostain syystä saa antamillasi tiedoilla hankittua matkustuslupaa, joudut hankkimaan USA:n viisumin itse. Siitä aiheutuvat kulut eivät sisälly matkan hintaan. Lisätietoja toimistostamme. USA:han tai USA:n kautta matkustettaessa lentoyhtiöt ovat EU-komission päätöksellä velvoitettuja antamaan USA:n maahantuloviranomaisille pääsyn matkustajan varaus- ja lentotietoihin. Tietoja käytetään turvallisuustarkoituksiin.

Matkustajilta edellytetään normaalia terveyttä ja hyvää liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Matkan maksu- ja peruutusehdot julkaistaan matkan ohjelman ja hinnoittelun yhteydessä.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Kaikki Pohjois-Amerikan matkat

 

Olympian yleiset matkaehdot
11 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Hyvä tietää Alaskan matkasta

Alaskan matkalla säätila saattaa vaihtua nopeasti ja aina on olemassa sateen mahdollisuus. Kevyt kuoriasu suojaa hyvin tuulelta ja sateelta, ja sen alla voi käyttää kerrospukeutumista. Myös tuulenpitävät fleecet ovat käyttökelpoisia. Hienoja vaatteita ei Alaskan matkalla varsinaisesti tarvita. Perusperiaatteena on pukeutua mukavasti ja käytännöllisesti. Päivälämpötilat ovat elokuussa pääsääntöisesti +12C - +18C välillä. Ehdottomasti tärkein matkavaruste Alaskan matkalla on tukevat retkijalkineet!

Alaskan matkalle suosittelemme ottamaan mukaan USAn dollareita (USD), myös pieninä seteleinä. Luottokortit käyvät yleisesti hotelleissa, kaupoissa ja ravintoloissa.