Santa-Barbara-Kalifornian-kiertomatka-Yhdysvallat-Olympia

Kalifornian kiertomatka

- Los Angelesista San Franciscoon
9
päivää
alk. 3 880 €/hlö

Kalifornian kiertomatkalla nautit Kalifornian rennosta elämäntyylistä ja Tyynenmeren rannikon kauneudesta matkalla viihteen pääkaupungista Los Angelesista sielukkaaseen San Franciscoon. Matkan varrella tutustumme mm Santa Barbaraan ja Herstin linnaan ja teemme retken Napa Valleyn viinialueelle.

Kiertomatka Kaliforniassa Tyynenmeren rannikkoa seuraillen

Matkareitti
Los Angeles
2 yötä
Santa Barbara
retki
San Luis Obispo
1 yö
Monterey
1 yö
San Francisco
3 yötä
Napa Valley
retki

Kalifornian kiertomatkan aluksi tutustumme monikulttuuriseen Los Angelesiin. Täältä jatkamme pitkin Tyynenmeren rannikkoa kohti pohjoista. Poikkeamme matkalla mm  Santa Barbarassa ja sen fransiskaaniluostarissa sekä San Simeonissa, jossa tutustumme mediamoguli Hearstin linnaan. Yöyvymme San Luis Obispossa ja Montereyssa joten nämäkin pikkukaupungit tulevat meille tutuiksi.

Kalifornian kiertomatka ei tietenkään olisi täydellinen ilman San Franciscoa

San Franciscon sanotaan olevan Yhdysvaltain sielukkain kaupunki. Vanhat raitiovaunut jyrkillä kaduilla ovat tuttuja monista elokuvista ja tv-sarjoista. Yksi maailman pisimmistä riippusilloista, Golden Gate, on kaupungin merkittävin symboli. Tutustumme kaupunkiin ja käymme mm Alcatrazin vankilasaarella. Ihmettelemme myös Muir Woodsin jättiläismäisiä punapuita ja maistelemme viinejä Napa Valleyn viinialueella.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hinta sisältää lennot, majoituksen 2h huoneessa, aamiaiset sekä muut ohjemassa mainitut ateriat, ohjelman mukaiset kuljetukset, kiertokäynnit ja retket pääsymaksuineen, USAn matkustusluvan, palvelupalkkiot hotelleissa sekä paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta alk. 870 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

Vuoden 2022 matkat

A=aamiainen, L=lounas, RL = Retkilounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Huom! matkan lähtö- ja paluupäivät muuttuneet, huomioitu ohjelmassa 8.12.21 alkaen.

Lento kohteeseen
Helsinki – Los Angeles

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä suoralla lennolla (Finnair) klo 16.10 Los Angelesiin, jonne saavumme klo 17.10. Majoitumme 2 yöksi Hollywoodissa sijaitsevaan hyvään keskitason The Everly Hollywood -hotelliin.

Kaupunkikuvaa-Los-Angeles-USA
Los Angeles

2. päivä, lauantai Los Angeles, enkelten kaupunki, on yksi USA:n espanjalaisimmista ja aasialaisimmista kaupungeista. Aamupäivällä teemme kiertoajelun, jonka aikana näemme mm. Kiinalaisen teatterin edustalla olevat Hollywood-tähtien käden- ja jalanjäljet ja Walk of Fame -kadun.  Ajamme myös Los Angelesin meksikolaiseen kaupunginosaan El Puebloon. Kaupungin vanhimmalla kadulla Olvera Streetillä on vielä tänä päivänäkin värikäs tunnelma. Alueen ruokakojuissa on tarjolla mm. maukkaita meksikolaisia donitseja ”churroja”. Kaupunkikierroksen päätteeksi syömme tervetulolounaan. (A, L)

Santa Barbara USA
Los Angeles – Santa Barbara – San Luis Obispo

3. päivä, sunnuntai Aamulla lähdemme bussilla kohti San Luis Obispoa, jonne on matkaa n. 300 km. Puolivälissä matkaa pysähdymme Santa Barbarassa, jossa vierailemme Kalifornian isoimmassa ja tunnetuimmassa fransiskaaniluostarissa, joka aikanaan toimi lähetysasemana. Amerikan Rivieraksi kutsuttu Santa Barbara on idyllinen, palmujen ja rantojen reunustama kaupunki, jonka espanjalaistyyliset punakattoiset talot, ihastuttavat kahvilat ja ravintolat sekä pikkuputiikit kävelykatuineen saavat vierailijan viihtymään. Lounaan jälkeen matkamme jatkuu San Luis Obispon viehättävään pikkukaupunkiin, jossa majoitumme hyvään keskitason Apple Farm Inn -hotelliin (★★★★). (A, L, P)

Cannery Row Monterey USA
San Luis Obispo – Monterey

4. päivä, maanantai Tänään on vuorossa yksi maailman kauneimmista ja tunnetuimmista reiteistä. Pysähdymme San Simeonissa, jossa teemme kierroksen mediamoguli Hearstin linnassa. Tämä mahtipontinen kokonaisuus on tunnettu erityisesti tasokkaista taidekokoelmistaan ja hulppeista uima-altaistaan, sanotaanhan sen olevan maailman kallein koti. Seuraava pysähdyspaikkamme on Monterey, jossa vierailemme mm. John Steinbeckin kirjasta ”Hyvien ihmisten juhla” kuuluisalla Cannery Row’n alueella. Yövymme Montereyssa hyvässä keskitason Portola Hotel & Spa -hotellissa. (A, RL)

San Franciscon raitiovaunut
Monterey – San Francisco

5. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen suuntaamme San Franciscoon. Perille saavuttuamme teemme kiertoajelun, jonka aikana näemme Palace of Fine Arts -monumentin, kaupungintalon, kuuluisan Golden Gate -sillan ja värikkään kiinalaiskaupunginosan, jossa syömme myöhäisen lounaan. Majoitumme 3 yöksi Fisherman’s Wharfin alueella sijaitsevaan hyvään keskitason Riu Plaza -hotelliin. (A, L)

Viinitila-Napa-Valley-USA
Napa Valley

6. päivä, keskiviikko Aamulla ylitämme Golden Gate -sillan ja pysähdymme ihmettelemään Muir Woods -kansallismonumentin jättimäisiä punapuita. Matkamme jatkuu Napan viinialueelle, jossa on hedelmällistä maaperää myös hedelmien ja vihannesten viljelyyn. Napa Valley on varsinainen runsaudensarvi, jonka yli 400 viinitilaa houkuttelevat niin amerikkalaisia viikonlopunviettäjiä kuin ulkomaisia turisteja herkuttelemaan ja ihastelemaan kauniita maisemia. Vierailemme viinitilalla viininmaistajaisissa ja lounaan merkeissä. Palaamme San Franciscoon alkuillasta. (A, L)

San Francisco Fisherman's Wharfin satama-alue
San Francisco

7. päivä, torstai Tänään tutustumme Fisherman’s Wharfin satama-alueeseen ja vierailemme San Franciscon lahdella sijaitsevalla Alcatrazin vankilasaarella, jonka pahamaineinen historia tulee tutuksi entisten vankien ja vartijoiden tarinoita kuunnellessa. Jäähyväispäivällinen. (A, P)

Painted-Ladies-victoriaaniset- talot-Alamo-Square-San Francisco-USA
San Francisco

8. päivä, perjantai Aamupäivällä kuljetus lentokentälle, josta klo 14.30 lento (American Airlines) Los Angelesin kautta (Finnair) Helsinkiin. (A)

lento

9. päivä, lauantai Saavumme Helsinkiin klo 15.25.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Kalifornian kiertomatka
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • USA:n matkustuslupa (ESTA)
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut 307 €
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • palvelurahat ja verot ruokailujen yhteydessä
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Kalifornian kiertomatka

Lisämaksu 1h huoneesta 870 euroa.
Huom! yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun 1h huoneesta.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja sen tulee olla biometrisesti luettava. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. USA:han tarvitaan sähköinen matkustuslupa (ESTA), jonka Olympia hankkii puolestasi. Lähetämme toimintaohjeiden yhteydessä matkustuslupaan liittyvän kysymyslomakkeen täytettäväksi. Huom. Jos olet vieraillut 1.3.2011 jälkeen Iranissa, Irakissa, Libyassa, Pohjois-Koreassa, Syyriassa, Sudanissa, Somaliassa tai Jemenissä, tarvitset tälle matkalle USA:n viisumin. Se vaaditaan voimassa olevasta sähköisestä matkustusluvasta huolimatta. Mikäli olet matkustanut kyseisissä maissa tai emme jostain syystä saa antamillasi tiedoilla hankittua matkustuslupaa, joudut hankkimaan USA:n viisumin itse. Siitä aiheutuvat kulut eivät sisälly matkan hintaan. Lisätietoja toimistostamme. USA:han tai USA:n kautta matkustettaessa lentoyhtiöt ovat EU-komission päätöksellä velvoitettuja antamaan USA:n maahantuloviranomaisille pääsyn matkustajan varaus- ja lentotietoihin. Tietoja käytetään turvallisuustarkoituksiin.

Huom. Matkustajilta edellytetään normaalia terveyttä ja hyvää liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu 550 €
Peruutusehdot B: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 € /henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Matkan hinta perustuu 16.6.2021 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi-verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
9 päivää alk./hlö 3 880 €
 • 30.9.2022 - 8.10.2022

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Kokemuksia

Kalifornian kiertomatka
10 arvostelua
Erinomainen
35.00 %
Hyvä
42.00 %
Ok
21.00 %
Ei kovin hyvä
1.00 %
Ei lainkaan hyvä
0.00 %

Sain mitä odotinkin ennakko-ohjelman mukaan, ja vielä enemmän kuin olin odottanut. Kaikin puolin onnistunut matka.  Todella tyytyväinen olen. Ainoastaan bussiin olisin toivonut turvavöitä.

Hyvä tietää Kalifornian kiertomatkasta

Teemme kiertomatkat Kaliforniassa yleensä keväällä ja syksyllä. Tällöin sää on matkustuksen kannalta miellyttävää, lämpötilat n + 20-28 C, öisin n +15 C. Sateita ei juuri tule mutta nämä eivät ole pahinta metsäpaloaikaakaan. Liikumme kuitenkin rannikolla joten sää saattaa vaihdella päivänkin aikana.

Kaliforniaan kannattaa varata mukaan mukavat jalkineet, kevyet sadevarusteet, jotakin lämmintä ja tuulelta suojaavaa vaatetta. Suosittelemme kerrospukeutumista retkipäivinä Sähkövirta Pohjois-Amerikassa on 120V/60Hz.

Matkavaluutaksi kannattaa valmiiksi vaihtaa USA:n dollareita. Luottokortit käyvät yleisesti maksuvälineenä kohteissa. Muista USAn tippikulttuuri! Perussääntönä tipin suuruudesta voi pitää sitä että kertoo kuitissa näkyvän veron määrän kahdella. Joissain ravintoloissa kuittiin tulee automaattisesti 15, 18 tai 20% tippiehdotus. Minimitippi on 15%! Matkaan sisältyvillä aterioilla ja hotelleissa verot ja tipit kuuluvat matkan hintaan.

Olemme sisällyttäneet Kalifornian kiertomatkaan aamiaiset päivittäin sekä useimpina päivinä myös lounaan tai päivällisen. Kaupungeista löytyy lukematon määrä erilaisia ruokapaikkoja ja näitä voit muilla aterioilla testata omien makumieltemystesi mukaan. Los Angelesissa ja San Franciscossa jää myös vapaa-aikaa joten ehdit halutessasi tutustua mielenkiintoisiin näyttelyihin, museoihin ja esityksiin. Matkanjohtajaltamme saat matkan aikana näistä vinkkejä ja tarvittaessa hän auttaa myös lippujen hankinnassa.