Barbadoksen rantaviivaa Karibian risteily Olympia Kaukomatkat

Karibian risteily

- risteily eteläisellä Karibialla
14
päivää

Risteily Karibialla, upealla Celebrity Edge -aluksella, suuntautuu eteläisen Karibian trooppisille vesille. Leppoisten ja lämpimien meripäivien aikana ehdit nauttia laivan monipuolisista palveluista ja herkullisista aterioista. Matkan hintaan sisältyvillä retkillä tutustut mielenkiintoisten saarten maisemiin ja nähtävyyksiin. Karibian risteilymme on loistava tapa nauttia vapaa-ajasta ja nähdä lähes joka päivä uusia kohteita.

10 päivän risteily eteläisellä Karibialla

Matkareitti
Miami Beach
1 yö
Fort Lauderdalen satama
10 yön risteily alkaa
Saint Kitts, Basseterre
retki
Barbados, Bridgetown
retki
Saint Lucia, Castries
retki
Antigua, St. Johns
Sint Maarten, Philipsburg
retki
Miami Beach
1 yö

Seuraavan Karibian-risteilymme ajankohta ei ole vielä varmistunut. Jos olet kiinnostunut matkasta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme!

Risteilymme Karibialla alkaa Fort Lauderdalen satamasta. Kahden meripäivän jälkeen saavumme risteilyn ensimmäiseen vierailukohteeseen, piskuiselle Saint Kitts´lle, joka myös valloitettiin ensimmäisenä Länsi-Intian saarista Euroopan siirtomaahistoriassa. Saarella sijaitsee upea ja hyvin säilynyt linnoitus Brimstone Hill, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Seuraava kohteemme, upeiden rantojen, maailmankuulun täyteläisen rommin ja luontoelämysten Barbados viehättää monipuolisuudellaan.

Risteilyllä on neljä meripäivää, joiden aikana ehdit nauttia Celebrity Edge -aluksen palveluista

Vehreä Saint Lucia poikkeaa vuoristoiselta profiililtaan muista Karibian saarista ja sen keskellä sijaitsee myös tulivuori. Banaanit, kookospalmut ja kaakao viihtyvät hyvin Saint Lucian hedelmällisessä maaperässä. Koralliriuttojen ympäröimää pientä Antiguan saarta kutsutaan myös 365 rannan saareksi – eri ranta vuoden jokaiselle päivälle. Yhdelle niistä rantautui aikanaan ensimmäisenä eurooppalaisena tutkimusmatkailija Kristoffer Kolumbus. Viimeinen vierailukohteemme Karibialla on Saint-Martinin saari, jonka eteläpuoli Sint Maarten kuuluu Hollannille, kun taas pohjoispuolen Saint-Martin kuuluu Ranskalle, käymme saaren molemmilla puolilla.

Risteilyn lopuksi risteilemme kahden päivän ajan Karibialla, takaisin Fort Lauderdalen satamaan. Risteilyn päätyttyä teemme kiertoajelun Miamissa ja majoitumme Miami Beachilla yhden yön ennen paluulentoa.

Celebrity Edge on uudentyyppisen ja innovatiivisen Edge-luokan ensimmäinen alus, valmistunut 2018. Siihen mahtuu 2 900 matkustajaa ja henkilökuntaa on 1 320. Laivalla on 4 pääravintolaa, runsaasti muita ravintoloita ja baareja, uima- ja porealtaita, useampikerroksinen puutarha-alue sekä juoksurata. Erikoisuuksia ovat esim. laivan ulkoseinustalla kerrosten välillä liikkuva tasanne, joka toimii milloin lastaussiltana, ravintolana tai baarina. Toinen erikoisuus on parvekehyteissä, joissa majoitumme.
Hytti muuntautuu napin painalluksella tyylikkääksi terassiksi merinäköalalla!

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy suorat reittilennot, majoitus 2h huoneessa ja parvekehytissä, täysihoito laivalla ja muut ohjelmassa mainitut ateriat, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, palvelupalkkiot sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h hytistä/huoneesta.

Matkan hinta ja ehdot

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi.

Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy aina lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Laivalla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta.

Karibian risteilyllä myös retket satamissa (ei Antigualla) kuuluvat matkan hintaan

Myös Classic-juomapaketti kuuluu tämän matkan hintaan. Pakettiin sisältyy tavallinen pullovesi, useimmat virvoitusjuomat ja mehut, tavallinen kahvi ja tee. Lisäksi pakettiin kuuluvat useat olutmerkit, laaja valikoima laseittain tarjottavia viinejä, coctaileja ja useita muita alkoholijuomia (joiden hinta on enintään 9$/lasi tai annos). Myös rajallinen wifin käyttö risteilyn aikana sisältyy hintaan.

Matkaohjelma

23.2. - 8.3.2023

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (risteilyllä täysihoito)
Hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen
Helsinki – Miami

1. päivä, torstai 23.2. Suora lento Helsingistä (Finnair) klo 17.05-21.00 Miamiin, jossa majoitumme Miami Beachillä sijaitsevaan hyvään keskitason RIU Plaza -hotelliin (★★★★).

Celebrity Edge Karibia
Miami – Fort Lauderdale, risteily alkaa

2. päivä, perjantai 24.2. Aamupäivällä noin tunnin kestävä kuljetus Fort Lauderdalen satamaan, jossa Celebrity Edge -risteilyaluksemme on lähtövalmiina. Lähtömuodollisuuksien jälkeen siirrymme alukselle, jossa syömme lounaan. Illalla pääsemme nauttimaan päivällisen lisäksi myös upeasta show-esityksestä laivan teatterissa. (TH)

Celebrity Edge uima-allasalue
Merellä

3.-4. päivä, la-su 25.-26.2. Meripäivinä on aikaa tutustua mainioon risteilyalukseemme ja sen monipuolisiin palveluihin. Uima-allasalue aurinkotuoleineen ja baareineen houkuttelevat rentoutumaan. Aktiivisemmille on tarjolla ohjattua liikuntaa sekä kuntosalissa että erilaisissa kansipeleissä. Tarjolla on myös englanninkielisiä luentoja eri aiheista. Tekemistä ja aktiviteetteja riittää moneen makuun. (TH)

Saint Kitts ja Nevis on kahden pienen saaren muodostama valtio
Saint Kitts, Basseterre

5. päivä, maanantai 27.2. Aamulla klo 7 saavumme Basseterreen, yhteen itäisen Karibian vanhimmista kaupungeista. Teemme aamupäivällä kiertoajelun, jonka aikana vierailemme mm. Unescon suojelemassa Brimstone-kukkulan Fort George -linnakkeessa. Saint Kitts ja Nevis on kahden pienen saaren muodostama valtio, jonka pääkaupunki ja ainoa merkittävä asutuskeskus on Basseterre. Karibien ja arawakkien aiemmin asuttamista Saint Kittsistä ja Nevisistä tuli 1620-luvulla Britannian ensimmäiset siirtomaat Länsi-Intiassa. Myös tänne tuotiin afrikkalaisia työskentelemään orjina sokeri- ja puuvillaplantaaseilla. Sokeriruo’on viljely ja sen jalostaminen olivatkin pitkään saaren pääelinkeino matkailuteollisuuden ohittaessa sen 2000-luvulla. Laivamme lähtee klo 17.00. (TH)

Värikkäät talot Barbadoksella Karibia
Barbados, Bridgetown

6. päivä, tiistai 28.2. Klo 10 saavumme Bridgetowniin, Barbadoksen pääkaupunkiin. Britanniasta vuonna 1966 itsenäistyneen Barbadoksen asukkaista suuri osa on Afrikasta sokeriplantaaseille tuotujen orjien jälkeläisiä. Kokopäivän saarikierroksella tutustumme mm. värikkääseen Bridgetowniin ja sen lähistöllä olevaan varuskunta-alueeseen, jotka kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. Syömme lounaan itärannikolla sijaitsevassa ravintolassa ihaillen samalla saaren parhaita näköaloja. Laivamme jatkaa matkaa klo 19. (TH)

Saint Lucia on vuoristoinen saari Karibialla
Saint Lucia, Castries

7. päivä, keskiviikko 1.3. Saavumme Saint Lucian saaren pääkaupungin Castriesin satamaan klo 8. Saari on vuoristoinen ja vulkaanisempi kuin muut Karibian saaret ja siellä sataa enemmän. Saaren sisäosia peittääkin rehevä sademetsä. Itärannikolla sijaitseva saaren ainut tulivuori on purkautunut viimeksi 1700-luvulla. Kiehuva, höyryävä muta ja kuumat lähteet muistuttavat yhä saaren tuliperäisyydestä. Karibit, koko Karibian alueelle nimen antanut kansa, saapuivat saarelle 800-luvulla. Toistasataa henkeä mahtui tämän sotaisan heimon kanootteihin, joilla he pystyivät myöhemmin saavuttamaan myös konkistadorien purjelaivoja. Eurooppalaiset pelkäsivätkin heitä syystä. Saint Lucian virallinen kieli on englanti, mutta monet puhuvat myös ranskaan pohjautuvaa kreolikieltä patois’ta. Keskitymme saarikierroksellamme Saint Lucian länsiosiin ja pysähdymme usealla näköalapaikalla. Laivamme jatkaa matkaa klo 17. (TH)

Antigua, St. Johns

8. päivä, torstai 2.3. St. Johns on Antigua ja Barbudan vuonna 1981 itsenäistyneen saarivaltion pääkaupunki. Ensimmäiseksi saaresta näkyvät vihreät kukkulat ja kohta sen jälkeen Pyhän Johanneksen kirkon valkoiset barokkitornit. Antigua oli suurten purjelaivojen aikaan Karibianmeren tärkeimpiä satamia, jossa sekä varastoitiin tavaroita, että rakennettiin ja kunnostettiin purjealuksia.

Tänään voit osallistua joko laivan järjestämälle retkelle tai voit viettää rennon rantapäivän yhdellä Antiguan 365 rannasta. (TH)

Panoraamanäkymä Sint Maarten Karibia Olympia
Sint Maarten, Philipsburg

9. päivä, perjantai 3.3. Aamulla klo 8 laivamme saapuu Philipsburgiin, Saint-Martinin saaren hollantilaisen puolen pääkaupunkiin. Saaren hiekkarannat ovat upeita ja tunnelma rento. Mitään rajamuodollisuuksia saaren ranskalaisen ja hollantilaisen puolen välillä ei ole. Teemme kiertoajelun, jonka aikana vierailemme molemmilla puolilla. Ranskalaisen puolen pääkaupungin Marigotin katukahvilat ja kaupat houkuttelevat eurooppalaisuudellaan. Hollantilaisen puolen pääkaupungissa on keskitytty myös huviveneilyyn. Matkamme jatkuu klo 17 kohti Floridaa.

Celebrity Edge plaza
Merellä

10.-11. päivä, la-su 4.-5.3. Meripäivinä on aikaa rentoutua ja nauttia laivan monipuolisista palveluista.

Ocean Drive Miami Beach Florida.
Fort Lauderdale – Miami Beach

12. päivä, maanantai 6.3. Laivamme saapuu Fort Lauderdaleen klo 7. Aamiaisen jälkeen ajamme Miamiin, jossa teemme opastetun kiertoajelun. Miami Beach tunnetaan hiekkarantojensa ohella myös elegantista art deco -arkkitehtuurista. Valtaosa kaupunkilaisista puhuu espanjaa, sillä siirtolaisia on saapunut Euroopan lisäksi Länsi-Intian saarilta, etupäässä Kuubasta, mutta myös Etelä-Amerikasta. Kierroksen jälkeen majoitumme jo tuttuun RIU Plaza -hotelliin.

Loppupäivä on vapaata aikaa nauttia kaupungista tai rantaelämästä. (A)

Art Deco -taloja Miami Beach Florida
Miami – Helsinki

13. päivä, tiistai 7.3. Aamupäivä vapaa. Jäähyväislounaan jälkeen kuljetus lentokentälle. Paluulentomme (Lufthansa) Frankfurtin kautta lähtee Miamin kentältä klo 16.40. (A, L) 

lento

14. päivä, keskiviikko 8.3. Saavumme Helsinkiin klo 12.50.

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Aqua-hytti-Celebrity-Infinity

Majoitus Aqua-luokan hytissä

Majoitus Aqua-luokan hytissä

Lisämaksusta on mahdollista varata parvekkeellinen Aqua-luokan hytti risteilylle. Aqua-luokan matkustajilla on oma Blu-ravintola, jossa tarjoillaan illallinen, tähän ravintolaan eivät muut laivan matkustajat pääse. Lisäksi vapaa pääsy SEA Thermal Suite -kylpyläosastolle.

Aqua-luokan hytit ovat samankokoisia kuin muutkin parvekehytit, mutta varustelu niissä on hieman parempi. Hyttejä on rajoitetusti. 

(Matkan perushintaan sisältyy laivalla 2 hengen parvekehytti) 

Lisämaksu alkaen 310 €/henkilö, 2h hytissä

alkaen 310 €
Business-luokka

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Matkalle on mahdollista varata lennot business-luokkaan (Finnair: Helsinki–Miami ja Lufthansa: Miami-Frankfurt-Helsinki)

Lisämaksu alkaen 3 020 €/henkilö (paikkoja rajoitetusti).

alkaen 3 020 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Karibian risteily
 • reittilennot turistiluokassa  
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa  
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa, risteilyllä kahden hengen parvekehyteissä  
 • risteilyllä täysihoito, hotellissa aamiainen ja muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset, kiertoajelut ja retket  
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa ja risteilyllä
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • USA:n matkustuslupa (ESTA)  
 • lento- ja satamaverot sekä muut viranomaismaksut
 • suomalainen matkanjohto 
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Karibian risteily

Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä, joka on 2 770 €. Tällöin myös hotellissa on yhden hengen huone. 

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja sen tulee olla biometrisesti luettava. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. USA:han tarvitaan sähköinen matkustuslupa (ESTA), jonka hankkimisen Olympia järjestää. Lähetämme toimintaohjeiden yhteydessä matkustuslupaan liittyvän kysymyslomakkeen täytettäväksi. Huom. Jos olet vieraillut 1.3.2011 jälkeen Iranissa, Irakissa, Pohjois-Koreassa, Syyriassa, Sudanissa, Somaliassa, Jemenissä tai Libyassa tai 12.1.2021 jälkeen Kuubassa, tarvitset tälle matkalle USA:n viisumin. Se vaaditaan voimassa olevasta sähköisestä matkustusluvasta huolimatta. Mikäli olet matkustanut kyseisissä maissa tai jostain muusta syystä antamillasi tiedoilla ei saada matkustuslupaa, joudut hankkimaan USA:n viisumin itse. Siitä aiheutuvat kulut eivät sisälly matkan hintaan. Lisätietoja toimistostamme. USA:han tai USA:n kautta matkustettaessa lentoyhtiöt ovat EU-komission päätöksellä velvoitettuja antamaan USA:n maahantuloviranomaisille pääsyn matkustajan varaus- ja lentotietoihin. Tietoja käytetään turvallisuustarkoituksiin. 

 
Huom. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että esim. sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin. 

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. 

Laivan oma kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 550 €. Toinen ennakkomaksu erääntyy 15.12.2022 (2h hytistä 1 150 €/hlö, 1h hytistä 2 050 €). Loppumaksu erääntyy 19.1.2023

Peruutusehdot: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 350 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään molemmat ennakkomaksut
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Matkan hinta perustuu 17.6.2022 voimassa olleisiin valuuttakursseihin ja tariffeihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
14 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Hyvä tietää Karibian risteilystä

Ruokailut risteilyllä

Ruokailut sisältyvät risteilyn hintaan. Valinnanvaraa on runsaasti kahviloista ja itsepalveluravintoloista aina klassiseen pääravintolaan, jossa on pöytiintarjoilu. Päivälliselle olemme varanneet matkustajillemme pöydät pääravintolan ensimmäisestä kattauksesta. Tilaamisen helpottamiseksi matkanjohtajamme kääntää ruokalistan suomeksi. Viinejä ja muita juomia voi tilata lisämaksusta. Tarjolla on myös erilaisia alkoholittomia tai alkoholia sisältäviä juomapaketteja. Karibian risteilyymme sisältyy Classic-juomapaketti (tarkemmat tiedot Classic-paketista) Juomien hintataso yksittäin ostettuna laivan ravintoloissa on suurin piirtein sama kuin Suomessa. Laivoilla on myös erikoisravintoloita, joista osaan edellytetään pöytävarausta ja niissä peritään 10-50 dollarin suuruinen kattausmaksu. Näihin ravintoloihin on myös tarjolla pakettihinta, joka on yksittäisiä varauksia edullisempi. Huonepalvelusta voi tilata ruoka- ja juomatarjoilua myös hyttiin. Risteilyillä alkoholitarjoilun ikäraja on pääsääntöisesti 21 vuotta.

Pukeutuminen laivalla

Yleensä laivalla pukeudutaan rennon siististi. Shortseja ja t-paitaa voi käyttää esim. retkillä, mutta iltaisin ja laivan pääravintolassa niiden käyttö ei ole suositeltavaa. Päiväohjelmassa kerrotaan pukeutumiskoodi, jota matkustajien toivotaan illalla noudattavan. Päivälliselle on kahdenlaisia pukeutumissuosituksia:

Smart Casual – miehillä pitkät housut sekä pikkutakki tai solmio; naisilla esim. jakkupuku.
Evening Chic – miehillä siistit housut tai farkut ja pusero/pukupaita sekä mahdollisesti neuletakki tai -pusero, haluttaessa myös pikkutakki/bleiseri; naisilla esimerkiksi cocktail-mekko, hame, housut tai siistit farkut yhdistettynä eleganttiin yläosaan/puseroon. Jos itse haluat, niin myös pitkä iltapuku ja smokki ovat ehdottomasti sopiva pukeutumisvaihtoehto Evening Chic -iltoina.

Karibian risteilyllä Evening Chic -iltoja on 2, muina iltoina laivoilla on Smart Casual -pukukoodi.

Risteilyn tietopaketti

Ennen matkan alkua lähetämme kaikille risteilymatkustajillemme tietopaketin, jossa on paljon käytännön tietoa risteilystä ja siihen valmistautumisesta.