Vapaudenpatsas New York USA Olympia risteilyt

Risteily New Yorkista Islantiin

- Kanadan ja Grönlannin kautta
16
päivää
Uutuus

Uutuusristeilymme vie sinut New Yorkin sykkeestä Kanadan Nova Scotiaan ja Newfoundlandin saarelle, josta matka jatkuu arktisille vesille; Grönlannin kautta Islantiin. Risteily upealla Celebrity Summit -aluksella on helppo ja miellyttävä tapa matkustaa myös pohjoisilla vesillä.

12 yön risteily New Yorkista Kanadan ja Grönlannin kautta Islantiin

Matkareitti
New York
2 yötä, risteily alkaa
Celebrity Summit
12 yötä
Halifax, Kanada
retki
St. John´s, Kanada
retki
Qaqortoq, Grönlanti
kävelykierros
Prins Christian Sund, Grönlanti
risteillen
Akureyri, Islanti
kävelykierros
Isafjordur, Islanti
retki
Reykjavik, Islanti
risteily päättyy, 1 yö

Matkan aluksi yövymme kaksi yötä New Yorkin Manhattanilla tutustuen tämän loistavan metropolin nähtävyyksiin ennen kuin risteilymme Celebrity Summit -aluksella alkaa. Risteilymme ensimmäiset pysähdyskohteet ovat Kanadassa; Nova Scotia -provinssin pääkaupunki Halifax, jonka 4 km pitkän rantatien varrella sijaitsee vierailemisen arvoisia museoita, pikkuputiikkeja, kahviloita ja ravintoloita sekä Newfoundlandin St. John’s, jonka värikkäät puutalot ovat ilo silmälle.

Muutaman meripäivän jälkeen saavumme Etelä-Grönlannin suurimpaan kaupunkiin Qaqortoqiin, jossa taide, kulttuuri ja viikinkihistoria elävät sopusoinnussa jylhän luonnon, jäätiköiden ja kuumien lähteiden kanssa.

Prins Christian Sundissa risteilemme vuorien ja jäätiköiden huikeissa maisemissa

Risteilemme Grönlannista kohti Islanti ja meripäivänä ehdit nauttia laivan monipuolisista mukavuuksista. Islannissa vierailemme kolmessa eri kohteessa, joista ensimmäisenä on vuorossa saaren pohjoisosassa sijaitseva idyllinen Akureyrin kaupunki. Islannin luoteisosassa sijaitseva Länsivuonojen alue on syrjäisimpiä seutuja koko saarella. Tutustumme Isafjordurin viehättävään kaupunkiin, joka toimii noin 2700 asukkaan voimin alueen pääpaikkana huikean kauniiden vuorten ja vuonojen ympäröimänä. Risteilymme päättyy Islannin pääkaupunkiin Reykjavikiin, jossa yövymme yhden yön.

Reykjavikistä teemme "kultaisen kierroksen",  jonka aikana näemme mm. Gullfoss-putouksen ja Thingvellirin kansallispuiston

Matkan hintaan sisältyy kiertoajelut New Yorkissa, Halifaxissa ja St. John´sissa sekä Kultainen kierros Reykjavikissa. Grönlannin Qaqortoqissa ja Islannin Akureyrissa ja osittain myös Isafjordurissa tutustumme kohteisiin kävelykierroksella. Katso tarkemmat tiedot matkan ohjelmasta.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy suorat reittilennot, majoitus 2h huoneessa/parvekehytissä, ohjelmassa mainitut ateriat - risteilyllä täysihoito, ohjelmanmukaiset retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen, palvelumaksut laivalla sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta/hytistä alk. 3 320 €.

Matkan hinta ja ehdot

Kaikilla Olympian risteilyllä on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi.

Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta.

Tämän risteilyn hintaan sisältyy myös Classic -juomapaketti laivalla. Classic -juomapakettiin sisältyy tavallinen pullovesi, useimmat virvoitusjuomat ja mehut, tavallinen kahvi ja tee. Pakettiin kuuluvat useat olutmerkit, valikoima laseittain tarjottavia viinejä ja coctaileja. Lisäksi voit ostaa useita muita alkoholijuomia, joiden hinta on enintään 9$/lasi tai annos.

Matkaohjelma

4. – 19.8.2023

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito (Risteilyllä on täysihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin

Helsinki – New York

1. päivä, perjantai 4.8. Suora lento Helsingistä (Finnair) klo 17.20-19.05 New Yorkiin, jossa majoitumme 2 yöksi Manhattanilla Times Squaren lähellä sijaitsevaan hyvään keskitason RIU Plaza -hotelliin (★★★★).

New York

2. päivä, lauantai 5.8. Aamiaisen jälkeen paikannamme Manhattanin tärkeimmät nähtävyydet puolen päivän kiertoajelulla. Näemme keskustan tunnetuimpia rakennuksia ja alueita kuten Times Squaren, Rockefeller Centerin, Grand Central -rautatieaseman sekä Little Italyn ja Chinatownin kaupunginosat. Iltapäivä vapaa. Illalla tervetuloillallinen kävelymatkan päässä hotellistamme. (A, P)

New York – Cape Liberty (New Jersey), risteily alkaa

3. päivä, sunnuntai 6.8. Aamupäivä vapaa. Päivällä noin tunnin kestävä kuljetus Cape Libertyn satamaan, jossa Celebrity Summit -risteilyaluksemme on lähtövalmiina. Lähtömuodollisuuksien jälkeen siirrymme alukselle, jossa syömme lounaan. Illalla pääsemme nauttimaan päivällisen lisäksi myös show-esityksestä laivan teatterissa. (TH)

Merellä

4. päivä, maanantai 7.8. Meripäivänä on aikaa tutustua mainioon risteilyalukseemme ja sen monipuolisiin palveluihin. Uima-allasalue aurinkotuoleineen ja baareineen houkuttelevat rentoutumaan. Aktiivisemmille on tarjolla ohjattua liikuntaa sekä kuntosalissa että erilaisissa kansipeleissä. Tarjolla on myös englanninkielisiä luentoja eri aiheista. Tekemistä ja aktiviteetteja riittää moneen makuun. (TH)

Halifax, Nova Scotia

5. päivä, tiistai 8.8. Aamulla klo 7 saavumme Halifaxiin, joka on Atlantin portti itäiseen Kanadaan ja Nova Scotian provinssin pääkaupunki. Halifax on kanadalaisittain suhteellisen vanha kaupunki, sillä se perustettiin jo vuonna 1749. Halifaxin tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat Point Pleasant Park, joka on paikallisten suosima metsäinen puistoalue Martello-torneineen sekä Fairviewin hautausmaa, joka tunnetaan parhaiten yli sadan Titanicin uppoamisen yhteydessä surmansa saaneiden viimeisenä lepopaikkana. Paljon kaunista nähtävää on myös Viktoriaanisen aikakauden puutarhassa sekä upeissa historiallisissa rakennuksissa. Unohtamatta noin tunnin ajomatkan päässä Halifaxista sijaitsevaa Peggy’s Coven maalauksellista kalastajakylää, jonka näyttävät graniittilohkareet ja -kalliot sekä upea majakka ovat Halifaxin alueen kuvatuimmat kohteet. Teemme puolen päivän kiertoajelun Halifaxissa ja lähiympäristössä. Risteilymme jatkuu klo 18. (TH)

Merellä

6. päivä, keskiviikko 9.8. Meripäivänä nautimme laivan monipuolisista palveluista. (TH)

St. John’s, Newfoundland

7. päivä, torstai 10.8. St. John's on kaupunki Newfoundlandin saarella Kanadan itärannikolla ja tänne saavutaan aamulla klo 7. St. John'sin asukkaat ovat ylpeitä kaupunkinsa aktiivisesta taide-elämästä ja kaupunkia ympäröivistä mahtavista luontonähtävyyksistä. Henkeäsalpaavat maisemat kaupunkiin ja sen satamaan sekä Atlantin valtamerelle avautuvat Signal Hillin sotahistorialliselta muistomerkiltä. Puolen päivän kierroksemme aikana vierailemme mm. Cape Spearin majakalla, joka sijaitsee Pohjois-Amerikan itäisimmässä pisteessä ja Quidi Vidin viehättävässä kalastajakylässä. Näemme myös St. John’sin keskustan värikkäät Jellybean row -rivitalot. Merelle suuntaamme jälleen klo 18. (TH)

Merellä

8.–9. päivä, pe–la 11.–12.8. Meripäivinä nautimme laivan monipuolisista palveluista. (2xTH)

Qaqortoq, Grönlanti

10. päivä, sunnuntai 13.8. Kahden meripäivän jälkeen saavumme aamulla klo 7 Grönlannin lounaisosaan ja noin 3500 asukkaan Qaqortoqin kaupunkiin. Qaqortoq on Grönlannin neljänneksi suurin kaupunki ja sen nimi tarkoittaa valkoista. Kaupungin perusti norjalainen kauppias Anders Olsen vuonna 1775. Qaqortoq on mukavasti käveltävissä ja sieltä löytyy mm. pieni kiviveistospuisto ja Grönlannin vanhin suihkulähde, pieni puukirkko sekä alueen historiaa ja elämää avaava museo. Lumoavinta Qaqortoqissa on kuvauksellisten maisemien ja värikkäiden talojen sopusointu. Kaupungin ympäristöstä löytyy myös Kujataan maaseutumaisema, joka on Unescon maailmanperintökohde.

Tänään voit osallistua joko laivan järjestämälle retkelle tai tutustua Qaqortoqiin kävellen matkanjohtajamme kanssa tai omatoimisesti. Qaqortoqista matkamme jatkuu klo 16.00 (TH)

Prins Christian Sund, Grönlanti (risteillen)

11.–12. päivä, ma–ti 14.–15.8. Maanantaina risteilemme jylhän upeissa maisemissa läpi Prinssi Christianin salmen, joka on 100 km pitkä luonnon muovaama vuono. Kapeimmillaan vuono on alle 500 m ja sitä reunustavat dramaattisen äkkijyrkät vuoret vesiputouksineen ja jäätiköineen.

Tiistaina suuntaamme väljemmillä vesillä kohti Islantia merellisissä tunnelmissa (2xTH)

Akureyri, Islanti

13. päivä, keskiviikko 16.8. Saavumme ensimmäiseen Islannin kohteeseemme Akureyriin klo 11.30. Akureyri on Islannin toiseksi suurin kaupunki n. 20 000 asukkaallaan. Se sijaitsee Eyjafjörður-vuonon rannalla kauniin vuoristorenkaan ympäröimänä. Akureyri on suurelta osin rakennettu kukkulalle ja sen puolivälissä, arvokkaalla paikalla, sijaitsee yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä, Akureyrarkirkjan-kirkko. Kaupungissa on useita tasokkaita museoita ja taidegallerioita ja myös ympäri vuoden avoinna oleva Joulukauppa. Akureyrin suosituin nähtävyys on arktinen kasvitieteellinen puutarha, joka on yksi maailman pohjoisimmista. 3,6 hehtaarin suuruinen puutarha on tunnettu laajasta kasvikokoelmastaan, joka kattaa lähes kaikki Islannissa tunnetut lajit sekä tuhansia vieraslajeja merentakaisista maista.

Tänään voit osallistua joko laivan järjestämälle retkelle tai tutustua Akureyriin kävellen matkanjohtajamme kanssa tai omatoimisesti. Risteilymme jatkuu klo 20. (TH)

Isafjordur, Islanti

14. päivä, torstai 17.8. Islannin Länsivuonojen alueen pääkaupunkiin Isafjorduriin saavumme klo 8.

Paikallisiin nähtävyyksiin ja elämäntyyliin meidät opastaa alueen tunnetuin suomalaisasukas; kirjailija ja matkaopas Satu Rämö*.  Kävelemme värikkäitä kapeita katuja kylämäisen kaupungin idyllisessä keskustassa, jossa sanotaan olevan Islannin hienoimpia ja kauneimmin kunnostettuja vanhoja puurakennuksia. Pieni, noin 3000 asukkaan kaupunki, saa pääosin elantonsa kalastuksesta. Alue on tunnettu myös runsaasta linnustostaan. Kokopäivän retkellämme käymme myös Dynjandin näyttävillä vesiputouksilla ja Flateyrin piskuisessa kalastajakylässä. Syömme retken aikana kevyen lounaan. Laivamme lähtee kohti Reykjavikia klo 17. (TH)

*Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Reykjavik, Islanti – risteily päättyy

15. päivä, perjantai 18.8. Risteilyn päätepisteeseen Reykjavikiin saavumme aamuvarhaisella klo 5.30.

Aamiaisen jälkeen jätämme laivan ja lähdemme Kultaiselle kierrokselle, jonka varrelle jäävät Islannin tunnetuimmat nähtävyydet: Thingvellirin kansallispuisto, Haukaladurin geysir -alue ja Gullfossin vesiputoukset. Unescon maailmanperintökohde Thingvellir oli aikanaan Islannin parlamentin eli alltingin kokoontumispaikka jo 900-luvulta alkaen. Alue on myös geologisesti mielenkiintoinen Euraasian ja Pohjois-Amerikan mannerlaattojen erkaantumisen vuoksi. Näistä ainutlaatuisista maisemista ajamme Haukaladurin geotermiselle alueelle. Siellä Strokkurin kuuma lähde lähettää vesipatsaan korkealle ilmaan 5–10 minuutin välein ja monet muut pienemmät lähteet kiehuvat ja kuplivat. Retkemme jatkuu upean ”kultaisen vesiputoukseni” Gullfossin äärelle. Syömme jäähyväislounaan retkipäivän aikana.

Illansuussa saavumme Reykjavikiin ja majoitumme keskustan tuntumassa sijaitsevaan hyvään keskitason Exeter-hotelliin (★★★★).  (A, L)

Reykjavik – Helsinki

16. päivä, lauantai 19.8. Vapaapäivä. Voit tutustua Reykjavikiin omatoimisesti tai matkanjohtajamme kanssa kävellen. Suora paluulentomme (Finnair) lähtee Reykjavikin kentältä klo 17.50. Helsinkiin saavumme lauantain ja sunnuntain välisenä yönä klo 00.15. (A)

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Aqua-hytti-Celebrity-Infinity

Majoitus Aqua-luokan hytissä

Majoitus Aqua-luokan hytissä

Lisämaksusta on mahdollista varata parvekkeellinen Aqua-luokan hytti risteilylle. Aqua-luokan matkustajilla on oma Blu-ravintolansa, jossa tarjoillaan illallinen, tähän ravintolaan eivät muut laivan matkustajat pääse. Lisäksi vapaa pääsy laivan Persian Garden -kylpyläosastolle.

Aqua-luokan hytit ovat samankokoisia kuin tavalliset parvekehytit, mutta varustelu niissä on hieman parempi. Hyttejä on rajoitetusti.

(Matkan perushintaan sisältyy laivalla 2 hengen parvekehytti)

Lisämaksu alk. 1 150 € /henkilö

alk. 1 150 € /hlö
Business-luokka

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Matkalle on mahdollista varata lennot business-luokkaan (Helsinki–New York ja Reykjavik–Helsinki)

Lisämaksu alkaen 1 190 €/henkilö (paikkoja rajoitetusti, tämä kiintiö loppuunmyyty).

Lisämaksu nyt (17.4.2023) 2 460 €/henkilö (paikkoja rajoitetusti)

2 460 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Risteily New Yorkista Islantiin
 • reittilennot turistiluokassa  
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa  
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa, risteilyllä kahden hengen parvekehyteissä 
 • risteilyllä täysihoito, hotellissa aamiainen ja muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset, kiertoajelut ja retket  
 • palvelupalkkiot risteilyllä ja kantajamaksut hotelleissa, joissa kantajapalvelu löytyy 
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • USA:n matkustuslupa (ESTA)  
 • lento- ja satamaverot sekä muut viranomaismaksut
 • suomalainen matkanjohto 
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Risteily New Yorkista Islantiin

Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä, parvekehytissä lisämaksu alk. 3 320 €. Tällöin myös hotelleissa on yhden hengen huone.

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan laivan henkilökunnalle maksetaan palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun matkan hintaan.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja sen tulee olla biometrisesti luettava. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta.
USA:han tarvitaan sähköinen matkustuslupa (ESTA), jonka hankkimisen Olympia järjestää. Lähetämme tarkemmat ohjeet toimintaohjeiden mukana. Huom. Jos olet vieraillut 1.3.2011 jälkeen Iranissa, Irakissa, Libyassa, Pohjois-Koreassa, Syyriassa, Sudanissa, Somaliassa tai Jemenissä tai 12.1.2021 jälkeen Kuubassa, tarvitset tälle matkalle USA:n viisumin. Se vaaditaan voimassa olevasta sähköisestä matkustusluvasta huolimatta. Mikäli olet matkustanut kyseisissä maissa tai et jostakin muusta syystä saa ESTAa, joudut hankkimaan USA:n viisumin itse. Siitä aiheutuvat kulut eivät sisälly matkan hintaan. Lisätietoja toimistostamme.
USA:han tai USA:n kautta matkustettaessa lentoyhtiöt ovat EU-komission päätöksellä velvoitettuja antamaan USA:n maahantuloviranomaisille pääsyn matkustajan varaus- ja lentotietoihin. Tietoja käytetään turvallisuustarkoituksiin.
Huom. Matkustajilta edellytetään normaalia terveyttä ja hyvää liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Huom. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että esim. sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin. 

Matkan hintaan sisältyy kiertoajelut New Yorkissa, Halifaxissa ja St. John´sissa sekä Kultainen kierros Reykjavikissa.
Grönlannin Qaqortoqissa ja Islannin Akureyrissa, osittain myös Isafjordurissa tutustumme kohteisiin kävelykierroksella. Vaihtoehtoisesti voit osallistua laivayhtiön (lisämaksullisille) järjestämille kansainvälisille retkille. Laivan oma kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi. 

Maksuehdot: Ennakkomaksu 650 €.
Toinen ennakkomaksu erääntyy 31.5.2023 (2h hytissä 1 850 €/hlö, 1h hytissä 2 500 €/hlö)
Loppumaksu erääntyy 19.6.2023

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja.
Mikäli matkustaja peruuttaa varauksen

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90-61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 500 €/henkilö
 • 60-46 vrk ennen matkan alkua, pidätetään molemmat ennakkomaksut
 • 45-31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan kokonaishinnasta
 • 30-8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan kokonaishinnasta
 •  7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan kokonaishinnasta

 

Matkan hinnoittelu perustuu 31.3.2023 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Katso myös Pohjois-Amerikan matkat ja muut risteilymatkat

Olympian yleiset matkaehdot
16 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.