Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Suuri Indokiinan kiertomatka

Näe Indokiinan tärkeimmät nähtävyydet Vietnamissa, Kambodžassa ja Laosissa sekä ihastu Angkorin ja Luang Prabangin temppelialueisiin

 • 18.11.2020 - 4.12.2020

  Ilmoittaudu alustavasti tälle matkalle, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

  Ennakkovaraa
 • Danang  
 • Hue  
 • Hoi An  
 • Hanoi  
 • Halonginlahti  
 • Phnom Penh  
 • Siem Reap  
 • Luang Prabang  

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

VIETNAM – KAMBODŽA – LAOS

Kolmea Kaakkois-Aasian maata, Vietnamia, Kambodžaa ja Laosia, yhdistää ranskalainen siirtomaamenneisyys ja niitä kutsutaan vieläkin yhteisnimellä Indokiina. Nimitys muistuttaa vieläkin vanhemmasta ajasta osin kiinalaisen ja osin intialaisen kulttuurin vaikutuspiirissä.

Matkamme alkaa Vietnamin keskiosasta, jossa tutustumme maan entiseen pääkaupunkiin, vanhaan keisarien hallintokaupunkiin Hueen. Käymme myös viehättävässä Hoi Anissa, joka on kiehtova yhdistelmä kiinalaista ja japanilaista tunnelmaa niin katukuvassa, arkkitehtuurissa kuin monien ravintoloiden ruokalistoilla. Maan pääkaupunki Hanoi vie meidät Ho Chi Minhin jalanjäljille sekä mopojen ja ihmisvilinän keskelle. Myös Vietnamin pohjoisosassa sijaitseva Halonginlahti kelluvine kalastuskylineen ja džonkkeineen tulee meille matkan aikana tutuksi.

Yli tuhat vuotta sitten khmerit perustivat Angkoriin, nykyisen Kambodžan alueelle maailman mahtavimman valtakunnan. Sen suuruus, mittavat vesi- ja viemärijärjestelmät, kaksi satoa vuodessa tuottavat terassiviljelmät ja loisteliaat temppelit tekevät Angkorista yhden maailman kiinnostavimmista kulttuurikohteista. Hallitsija toisensa jälkeen kaunisti kaupunkivaltiota omilla rakennelmillaan. Syntyi muun muassa lootuksennupputorneistaan tunnettu Angkor Watin temppeli. Kivinen aarre unohtui kuudeksisadaksi vuodeksi viidakkoon, missä puiden juuret luikertelevat vanhojen temppelien keskellä työntäen hitaasti tieltään painavia kivenjärkäleitä.

Indokiinan maiden joukossa pieni Laos ja sen vanha pääkaupunki Luang Prabang muodostavat kultakoristeisine buddhalaistemppeleineen ja oranssikaapuisten munkkien kulkueineen idyllisen pysähdyspaikan matkamme varrelle. Verkkainen veneretki Mekongilla esittelee alueen luontoa ja kylien ihmisiä arkisissa askareissaan

Matkaohjelma

Matkan ohjelma ja hinta julkaistaan noin 10 kuukautta ennen lähtöä.

Alustavan varauksen voi kuitenkin jo nyt tehdä toimistostamme, p. 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

Lisämaksu yhden hengen huoneesta

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla vähintään 4 tyhjää sivua. Laosin ja Kambodžan viisumit saadaan maahan tultaessa. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. 

Malarianestolääkitystä suositellaan.
Osa Huen, Halonginlahden-risteilyn, Siem Reapin ja Luang Prabangin retkistä tehdään epätasaisessa, jopa vaikeassa maastossa. Joillain retkillä on lisäksi paljon portaita. Myös rantautumiset veneestä retkikohteisiin ja nousu takaisin laivaan voivat olla hankalia. Edellytämme osallistujilta hyvää liikuntakykyä ja suosittelemme retkille tukevia, kumipohjaisia jalkineita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Suuri Indokiinan kiertomatka: Vinkkejä ja suosituksia

Milloin on paras aika matkustaa?
Matkamme Kaukoitään ajoittuvat enimmäkseen syksyyn ja kevääseen, jotka ovat perinteisesti hyvää aikaa matkustaa alueelle. Päiväntasaajan alueella lämpötilaerot ovat vähäiset ja lyhyet sadekuurot päivisin yleisiä. Jotkut Kaukoidän-matkoistamme ajoittuvat talviaikaan, jolloin kohteessa on viileämpää, mutta matkajärjestelyjen hintataso edullisempi.

Toimintaohjeet
Noin 5 viikkoa ennen matkaa lähetämme matkustajille toimintaohjeet, joihin olemme keränneet ajantasaista perustietoa mm. matkalle tarvittavista vaatteista, valuutoista, matkatavaroista ja rokotuksista.

Mitä matkalle mukaan?
Henkilökohtaisten matkatavaroidensa lisäksi jokainen tarvitsee matkalle ehjän passin, jonka tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen. Suomen kansalainen tarvitsee viisumin Kambodžaan ja Laosiin, nämä viisumit saadaan maahan tullessa.  Passissa tulee olla riittävä määrä tyhjiä sivuja viisumeita varten – tämä matka vaatii 4 tyhjää sivua.

Valuutaksi voi  ottaa Yhdysvaltain dollareita ja euroja. Sen lisäksi joitakin valuuttoja voi vaihtaa jo Suomessa etukäteen. Pienistä seteleistä on hyötyä esim. maksettaessa pikkuostoksia. Luottokortti on käypä maksuväline lähes kaikkialla maailmassa, mutta sitä käytettäessä on syytä noudattaa varovaisuutta, eikä korttia saa antaa viedä hetkeksikään pois näkyvistä.

Sää voi olla paikoin kuuman kostea, joten on hyvä varata mukaan hengittäviä, puuvillaisia tai pellavaisia hellevaatteita, kevyet, mukavat kengät sekä riittävä aurinkosuoja. Lentomatkoja ja muita ilmastoituja tiloja varten kannattaa ottaa mukaan kevyt takki, neule, hartiahuivi tai vastaava. Myös ”temppelisukat” ovat tarpeen, kun vieraillaan eri uskontojen pyhissä paikoissa, joissa kengät on riisuttava. Suosittelemme kerrospukeutumista, sillä aamut ja illat voivat olla viileitä. Retkivaatteiden lisäksi riittää yleensä yksi siisti vaatekerta. Temppeleihin ja moskeijoihin mentäessä on kohteliasta välttää pukeutumasta liian lyhyeen hameeseen, lyhytlahkeisiin shortseihin tai hihattomiin puseroihin.

Rokotteet, lääkkeet ja turvallisuus
Matkailijan perusrokotukset ovat jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotukset sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotus. Suosittelemme myös A-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan liikuttaessa alueella, jossa hygienian taso on alhaisempi kuin Pohjois-Euroopassa. Huomioitha ettei kaikkia rokotuksia voi ottaa samalla kertaa. Indokiinaan matkalle suositellaan malarianestolääkitystä. Vaatimukset rokotuksista eri maihin saattavat muuttua lyhyellä varoitusajalla. Tarkempia tietoja rokotuksista saa esim. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Ajantasaiset rokotustiedot ilmoitamme toimintaohjeissa. Ota huomioon matkojen pituudet sekä mahdolliset viivästymiset ja pakkaa käsimatkatavaroihin koko matkan aikana tarvitsemasi lääkitys.

Käsihygieniaa voi matkalla hoitaa kätevästi esim. desinfiointigeelillä. Erilainen bakteerikanta saattaa aiheuttaa herkkävatsaisille oireita, joten matka-apteekkiin kannattaa varata myös jotain vatsan toimintaa rauhoittavaa sekä särkylääkettä.

Ruokailut
Useimmilla Kaukoidän-matkoillamme on puolihoito ja joinakin päivinä täysihoito. Suosittelemme nauttimaan vesijohtoveden sijasta vain sinetöityä, pullotettua vettä.

Hintataso ja ostokset
Hintataso monissa Kaukoidän kohteissa on edullinen, varsinkin jos osaa tinkiä paikalliseen tapaan. Tyypillisiä tuliaisia ovat esim. valmisvaatteet, mausteet, kankaat, seinävaatteet, taidokkaasti veistetyt puuesineet, lakka- ja bambutyöt, marmoriesineet ja taide.

Juomarahat
Olympian ryhmässä on helppo matkustaa. Ei tarvitse miettiä ainaista kysymystä juomarahojen suuruudesta. Matkojemme hintaan sisältyvät juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille. Olympian matkanjohtaja hoitaa nämä maksut. On hyvä muistaa, että esim. parin viikon matkalla juomarahoista kertyy jo sievoinen summa.

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:
Vietnam
Ha Long Bay
Laos
Town of Luang Prabang
Kambodža
Angkor

Voit olla kiinnostunut myös näistä