Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Suuri Indokiinan kiertomatka

Näe Indokiinan tärkeimmät nähtävyydet Vietnamissa, Kambodžassa ja Laosissa sekä ihastu Angkorin ja Luang Prabangin temppelialueisiin

 • 12.12.2021 - 27.12.2021

  Ilmoittaudu alustavasti tälle matkalle, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

  Ennakkovaraa
 • Danang 2 yötä
 • Hoi An retki
 • Hue 1 yö
 • Hanoi 2 yötä
 • Halonginlahti retki
 • Luang Prabang 3 yötä
 • Phnom Penh 2 yötä
 • Siem Reap 3 yötä
 • Angkor Wat retki
 • Tonle Sap -järvi retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

VIETNAM – KAMBODŽA – LAOS

Kolmea Kaakkois-Aasian maata, Vietnamia, Kambodžaa ja Laosia, yhdistää ranskalainen siirtomaamenneisyys ja niitä kutsutaan vieläkin yhteisnimellä Indokiina. Nimitys muistuttaa vieläkin vanhemmasta ajasta osin kiinalaisen ja osin intialaisen kulttuurin vaikutuspiirissä.

Matkamme alkaa Vietnamin keskiosasta Danangista, joka on portti viehättävään Hoi Anin kaupunkiin sekä vanhaan keisarinkaupunkiin Huéen. Täältä matkamme etenee maan pohjoisosaan ja ranskalaistyyliseen pääkaupunkiin Hanoihin. Vietnam on karistanut sodan jäljet hartioiltaan ja kivunnut nopeasti maailman talousonnistujien joukkoon. Matkailijansa se hurmaa autenttisuudellaan sekä monipuolisuudellaan.

Indokiinan maiden joukossa pieni Laos ja sen vanha pääkaupunki Luang Prabang muodostavat kultakoristeisine buddhalaistemppeleineen ja oranssikaapuisten munkkien kulkueineen idyllisen pysähdyspaikan matkamme varrelle. Verkkainen veneretki Mekongilla tutustuttaa meidät alueen luontoon ja joenvarsikylien elämään. Yli tuhat vuotta sitten khmerit perustivat Angkoriin, nykyisen Kambodžan alueelle maailman mahtavimman valtakunnan. Sen suuruus, mittavat vesi- ja viemärijärjestelmät, kaksi satoa vuodessa tuottavat terassiviljelmät ja loisteliaat temppelit tekevät Angkorista yhden maailman kiinnostavimmista kulttuurikohteista. Hallitsija toisensa jälkeen kaunisti laajaa valtakuntaansa omilla rakennelmillaan. Syntyi muun muassa lootuksennupputorneistaan tunnettu Angkor Watin temppeli, jonka koristeluun itse jumalatkin tarujen mukaan osallistuivat.

Lennoille on mahdollista ostaa paikat business-luokkaan (Helsinki-Doha-Danang ja Bangkok-Doha-Helsinki).

Matkaohjelma

HUOM! Vuoden 2021 lähtöjen ohjelmat, hinnat ja matkaehdot julkaistaan n 10kk ennen lähtöä. Voit jo nyt tehdä matkalle alustavan varauksen toimistostamme, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

Alustavat matkapäivät:  12.-27.12.2021

ALUSTAVA MATKAOHJELMA:

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

1. päivä, sunnuntai Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 22.40 Dohan kautta (Qatar Airways) Danangiin, Vietnamiin.

Danang
2. päivä, maanantai Saavumme Danangiin klo 18.35. Majoitumme 2 yöksi Danangin keskustan lähellä, rannalla sijaitsevaan hyvään turistiluokan Melia-hotelliin (★★★★★).

Danang
3. päivä, tiistai Danang muistetaan erityisesti amerikkalaisten tukikohtana sekä China Beach -rannastaan. Se on kasvanut viime vuosina voimakkaasti keskeisen sijainnin ja vilkkaan sataman ansiosta, miljoonan asukkaan raja on jo ylitetty. Rantaviivalle nousee hotelleja edelleen tiuhaa tahtia ja Danangista käsin avautuvat monet läheiset retkikohteet kuten Marmorivuori ja Hoi Anin vanha kaupunki. Aamiaisen jälkeen tutustumme Champan kuvanveistotaiteen museoon, jonka kokoelma on tiettävästi maailman kattavin. Iltapäivällä tutustumme Hoi Anin vanhaankaupunkiin, jonne on noin puolen tunnin ajomatka Danangista. Vanhankaupungin kapeat kadut, kauniit vanhat rakennukset, pienet taidegalleriat sekä lukemattomat värikkäät lyhdyt muodostavat hurmaavan kokonaisuuden. Tunnetuin maamerkki on Japanilainen silta, joka aikanaan rakennettiin yhdistämään kiinalainen ja japanilainen kaupunginosa. Hoi Anin vanhassakaupungissa on runsaasti ostettavaa, kangaskaupoille ja räätälipuodeille on omistettu jopa yksi kortteli. Syömme päivällisen paikallisessa ravintolassa, jonka jälkeen palaamme hotelliin. (A, P)

Hué
4. päivä, keskiviikko Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla maisemareittiä pitkin kohti Vietnamin vanhaa pääkaupunkia, Huéta. Noin 3 tunnin ajomatkamme etenee vehreiden ja vuoristoisten maisemien siivittämänä läpi Hai Vanin solan. Huén historia on merkittävä, se oli Vietnamin pääkaupunkina Nguyen-dynastian aikana. Tutustumme Keisarinkaupunkiin (citadel) ja sen pyhimpään osaan, kiellettyyn kaupunkiin. Keisarinkaupungissa kahden uloimman portin välisellä alueella asuu edelleen kymmeniä tuhansia ihmisiä. Iltapäivällä teemme veneretken kauniilla Parfyymijoella ja tutustumme sen varrella sijaitsevaan Thien Mun pagodaan, joka ulottuu peräti 21 metrin korkeuteen. Illalla on vapaata aikaa tutustua Huéen. Majoitumme 1 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Indochine Palace -hotelliin (★★★★★). (A, L)

Hanoi
5. päivä, torstai Lennämme aamupäivällä Huén lentokentältä Hanoihin. Majoitumme 2 yöksi Hanoin keskusta-alueella järven rannalla sijaitsevaan ensimmäisen luokan Pan Pacific Hanoi -hotelliin (★★★★★). Hanoi on säilyttänyt alkuperäisen ilmapiirinsä, vaikka uudet raken­nukset valtaavatkin kaupunkia nopeasti. Teemme kaupunkikierroksen, jonka aikana käymme Keskuspuistossa. Näemme Presidentin palatsin sekä Ho Chi Minhin vaatimattoman kodin. Tutustumme myös Hoa Lo -vankilaan. Illalla ohjelmassa on pohjoisvietnamilainen erikoisuus, vauhdikas ja äänekäs vesinukketeatteri. (A, L, P)

Halonginlahti
6. päivä, perjantai Varhain aamulla lähdemme kohti Unescon maailmanperintökohdetta, Halonginlahtea. Se sijaitsee Tonkinin lahdella noin kolmen tunnin ajomatkan päässä Hanoista itään. Vietnamin pohjoisosassa sijaitsevalla Halonginlahdella on karstimaasta syntynyt liki 2000 saaren saaristo. Saarten välissä on kelluvia kalastuskyliä ja niiden lomassa lipuu oranssipurjeisia džonkkeja. Retki ajomatkoineen vie koko päivän, joten palaamme Hanoihin vasta myöhään illalla. (Huom. säävaraus: mikäli emme pääse Halonginlahdelle, teemme sen sijaan koko päivän maaseuturetken.) (A, L)

Hanoi – Luang Prabang
7. päivä, lauantai Matkamme jatkuu lennolla Luang Prabangiin, Laosin entiseen pääkaupunkiin. Majoitumme 3 yöksi keskustan ulkopuolella sijaitsevaan hyvään keskitason Grand Luang Prabang -hotelliin (★★★★). Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Luang Prabang on Kaakkois-Aasian ehkä parhaiten säilynyt kaupunki, jossa on nähtävissä vielä häivähdys entisen kuningaskunnan loistosta. Levähdämme hetken hotellissa, joka jälkeen teemme kierroksen polkupyörärikšojen kyydissä. Syömme päivällisen paikallisessa ravintolassa ja tutustumme iltamarkkinoihin. (A, P)

Luang Prabang
8. päivä, sunnuntai Aamuvarhaisella on mahdollisuus lähteä katsomaan buddhalaista perinnettä, jossa lähialueiden asukkaat lahjoittavat ruokaa ja tuoreita hedelmiä luostareihin aamiaiseksi ja lounaaksi. Oranssikaapuisten munkkien ja noviisien pitkä jono etenee ripeästi kadunvartta heitä odottavien ruuantarjoajien luokse. Palaamme hotelliin aamiaiselle. Loppupäivän vietämme maaseudulla, jossa tutustumme käsityökeskukseen ja paikallisten kankaankudontataitoihin. Ajamme vuoristoisten maisemien siivittämänä Kuang Si -vesiputouksille, jossa on mahdollisuus jaloitteluun luontopolulla sekä virkistävään uintihetkeen. (A, L)

Luang Prabang
9. päivä, maanantai Kaupungin keskustan katuja reunustavat siirtomaa-aikaiset asuin- ja kaupparakennukset. Tutustumme mm. entisessä Kuninkaallisessa palatsissa sijaitsevaan kansallismuseoon sekä kullanhohtoisiin buddhalaisiin temppeleihin ja niiden runsaasti koristeltuihin rukoushalleihin. Tämän jälkeen vetäydymme yhdelle maailman suurimmista joista, Mekongjoelle. Se saa alkunsa Tiibetistä, josta se kulkee Kiinan, Myanmarin (Burma), Thaimaan, Laosin, Kambodžan ja Vietnamin kautta Etelä-Kiinan mereen. Miljoonat joenvarren asukkaat saavat elantonsa kalastuksesta ja maanviljelystä. Teemme Mekongjoen uneliaissa maisemissa veneretken, joka vie meidät Pak Oun luolille. Hämä­rässä luolassa on mystinen tunnelma satojen buddhan patsaiden keskellä. Ennen kuin palaamme Luang Prabangiin myöhään iltapäivällä, vierailemme paikallisessa kylässä, jossa tehdään vielä perinteiseen tapaan käsityönä kaunista ja haurasta paperia. (A, L)

Phnom Penh
10. päivä, tiistai Tänään siirrymme lentäen Phnom Penhiin, Kambodžan pää­kaupunkiin, jossa majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Royal Palace Gate -hotelliin (★★★★). (A, P)

Phnom Penh
11. päivä, keskiviikko Phnom Penh on saanut nimensä rikkaan Penh-nimisen naisen mukaan, joka löysi neljä Buddhan patsasta kukku­lalta (=phnom) ja perusti paikalle temppelin. Teemme kaupunkikierroksen, jonka aikana tutustumme mm. Kuninkaalliseen palatsiin ja Silver Pagoda -temppeliin. Punaisten khmerien kauheuksia todistamme Tuol Slengin surullisenkuuluisassa vankilamuseossa. Iltapäivällä käymme lahjoitusvaroin ylläpidettävässä koulussa, jossa lapsille opetetaan normaalin opetuksen lisäksi kansantansseja sekä klassista khmer-tanssia. Risteilemme Mekong-joella auringon laskun aikaan. (A, L)

Phnom Penh – Siem Reap
12. päivä, torstai Aamupäivällä lennämme Siem Reapiin. Perille saavuttuamme tutustumme kansallismuseoon, jossa saamme hyvän käsityksen khmerien suurvallan aikaisista temppeleistä ja taiteesta. Lounaan jälkeen majoitumme 3 yöksi keskustan tuntumassa sijaitsevaan perinteiseen khmer-tyyliin rakennettuun hyvään keskitason Angkor Paradise -hotelliin (★★★★★). (A, L)

Angkor
13. päivä, perjantai Aamulla varhain lähdemme reilun 20 km päähän Siem Reapin pohjoispuolelle riisiviljelysten hallitsemalle maaseudulle ja vierailemme 900-luvulta peräisin olevassa Banteay Srein hindutemppelissä. Pieni, mutta viehättävä temppeli on omistettu hindujumalille Shivalle ja Vishnulle. Temppelikierroksemme jatkuu Ta Prohmiin, jossa todistamme luonnon ja ihmisvoimien taistelua. Mahtavien puiden juuret luikertelevat käärmeiden lailla rakennelmien keskellä ja työntävät hitaasti tieltään painavia kivenjärkäleitä. Iltapäivällä tutustumme Angkor Watiin, joka on alueen suurin ja mahtavin sekä myös parhaiten säilynyt temppeli ja kuninkaallinen mausoleumi. Alun perin hindujumala Vishnulle omistetun ja sittemmin theravadabuddhalaiseksi muunnetun temppelin rakennutti 1100-luvulla ”Kambodžan aurinkokuningas” Suryavarman II. Sen laajaa seinäpintaa koristavat korkokuvat, jotka esittävät maailman luomista, sodankäyntiä ja jumaltarustoja. Huomio kiinnittyy myös lu­ke­mat­tomiin kauniisiin temppelitanssijattaria esittäviin naishahmoihin. Illan hämärtyessä palaamme hotelliin. (A, L)

Angkor
14. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen on ohjelmassa retki Tonle Sap -järvelle ja sen kelluviin kyliin, jossa teemme lyhyen veneajelun. Järvi yhdessä samannimisen joen kanssa muodostaa mielenkiintoisen ja historiallisesti merkittävän kokonaisuuden Kambodžassa. Päivällisen yhteydessä saamme nauttia tanssi­esityksestä. (A, P)

Angkor
15. päivä, sunnuntai Heti aamusta on mahdollisuus tehdä lisämaksullinen retki khmerien valtakunnan viimeisimpään pääkaupunkiin Angkor Thomiin, jonka eteläistä porttia vartioi tien molemmin puolin mahtava demoneja ja hyviä suojelushenkiä esittävien patsaiden rivistö. Joidenkin patsaiden päät ovat kulkeutuneet museoihin ja yksityiskoteihin eri puolille maailmaa. Aivan keskellä Ang­­­kor Thomia sijaitsee Bayonin temppeli, jonka tehtävänä oli olla yhdysside maan ja taivaan välillä. Retkelle ilmoittaudutaan paikan päällä (lisäretken hinta on osanottajamäärästä riippuen n. 60 USD). Huoneet ovat käytössämme aina myöhäiseen aikaiseen päivälliseen saakka, jonka jälkeen kuljetus lentokentälle. Klo 21.00 lento Bangkokin (Bangkok Airways) ja Dohan kautta (Qatar Airways) Suomeen. (A, P)

16. päivä, maanantai Saavumme Helsinkiin klo 13.55.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen huoneesta.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla vähintään 4 tyhjää sivua. Laosin ja Kambodžan viisumit saadaan maahan tultaessa. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. 

Osa Halonginlahden-risteilyn, Luang Prabangin ja Siem Reapin retkistä tehdään epätasaisessa, jopa vaikeassa maastossa. Joillain retkillä on lisäksi paljon portaita. Myös rantautumiset veneestä retkikohteisiin ja nousu takaisin laivaan voivat olla hankalia. Edellytämme osallistujilta hyvää liikuntakykyä ja suosittelemme retkille tukevia, kumipohjaisia jalkineita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu 550 e
Peruutusehdot B. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Suuri Indokiinan kiertomatka: Vinkkejä ja suosituksia

Milloin on paras aika matkustaa?
Matkamme Kaukoitään ajoittuvat enimmäkseen syksyyn ja kevääseen, jotka ovat perinteisesti hyvää aikaa matkustaa alueelle. Päiväntasaajan alueella lämpötilaerot ovat vähäiset ja lyhyet sadekuurot päivisin yleisiä.

Toimintaohjeet
Noin 5 viikkoa ennen matkaa lähetämme matkustajille toimintaohjeet, joihin olemme keränneet ajantasaista perustietoa mm. matkalle tarvittavista vaatteista, valuutoista, matkatavaroista ja rokotuksista.

Mitä matkalle mukaan?
Henkilökohtaisten matkatavaroidensa lisäksi jokainen tarvitsee matkalle ehjän passin, jonka tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen. Suomen kansalainen tarvitsee viisumin Kambodžaan ja Laosiin, nämä viisumit saadaan maahan tullessa.  Passissa tulee olla riittävä määrä tyhjiä sivuja viisumeita varten – tämä matka vaatii 4 tyhjää sivua.

Valuutaksi voi  ottaa Yhdysvaltain dollareita ja euroja. Sen lisäksi joitakin valuuttoja voi vaihtaa jo Suomessa etukäteen. Pienistä seteleistä on hyötyä esim. maksettaessa pikkuostoksia. Luottokortti on käypä maksuväline lähes kaikkialla maailmassa, mutta sitä käytettäessä on syytä noudattaa varovaisuutta, eikä korttia saa antaa viedä hetkeksikään pois näkyvistä.

Sää voi olla paikoin kuuman kostea, joten on hyvä varata mukaan hengittäviä hellevaatteita, kevyet, mukavat kengät sekä riittävä aurinkosuoja. Lentomatkoja ja muita ilmastoituja tiloja varten kannattaa ottaa mukaan kevyt takki, neule, hartiahuivi tai vastaava. Myös ”temppelisukat” ovat tarpeen, kun vieraillaan eri uskontojen pyhissä paikoissa, joissa kengät on riisuttava. Suosittelemme kerrospukeutumista, sillä aamut ja illat voivat olla viileitä. Retkivaatteiden lisäksi riittää yleensä yksi siisti vaatekerta. Temppeleihin ja moskeijoihin mentäessä on kohteliasta välttää pukeutumasta liian lyhyeen hameeseen, lyhytlahkeisiin shortseihin tai hihattomiin puseroihin.

Rokotteet, lääkkeet ja turvallisuus
Matkailijan perusrokotukset ovat jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotukset sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotus. Suosittelemme myös A-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan liikuttaessa alueella, jossa hygienian taso on alhaisempi kuin Pohjois-Euroopassa. Huomioithan ettei kaikkia rokotuksia voi ottaa samalla kertaa. Vaatimukset rokotuksista eri maihin saattavat muuttua lyhyellä varoitusajalla. Tarkempia tietoja rokotuksista saa esim. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Ajantasaiset rokotustiedot ilmoitamme toimintaohjeissa. Ota huomioon matkojen pituudet sekä mahdolliset viivästymiset ja pakkaa käsimatkatavaroihin koko matkan aikana tarvitsemasi lääkitys.

Käsihygieniaa voi matkalla hoitaa kätevästi esim. desinfiointigeelillä. Erilainen bakteerikanta saattaa aiheuttaa herkkävatsaisille oireita, joten matka-apteekkiin kannattaa varata myös jotain vatsan toimintaa rauhoittavaa sekä särkylääkettä.

Ruokailut
Useimmilla Kaukoidän-matkoillamme on puolihoito ja joinakin päivinä täysihoito. Suosittelemme nauttimaan vesijohtoveden sijasta vain sinetöityä, pullotettua vettä.

Hintataso ja ostokset
Hintataso monissa Kaukoidän kohteissa on edullinen, varsinkin jos osaa tinkiä paikalliseen tapaan. Tyypillisiä tuliaisia ovat esim. valmisvaatteet, mausteet, kankaat, seinävaatteet, taidokkaasti veistetyt puuesineet, lakka- ja bambutyöt, marmoriesineet ja taide.

Juomarahat
Olympian ryhmässä on helppo matkustaa. Ei tarvitse miettiä ainaista kysymystä juomarahojen suuruudesta. Matkojemme hintaan sisältyvät juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille. Olympian matkanjohtaja hoitaa nämä maksut. On hyvä muistaa, että esim. parin viikon matkalla juomarahoista kertyy jo sievoinen summa.

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:
Vietnam
Ha Long Bay
Laos
Town of Luang Prabang
Kambodža
Angkor

Voit olla kiinnostunut myös näistä