Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Galápagossaarten-risteily

Leikkisät merileijonat, pelottomat merilinnut ja ainutlaatuinen Galápagosin saaristo sekä Quito lumoavat matkailijan.

12 päivää alk. 7 890 € /hlö
 • 5.11.2021 - 16.11.2021 Varaa
 • Quito 3 yötä
 • Otavalo retki
 • Baltra 4 yön risteily alkaa
 • Santa Cruz retki
 • Santiago retki
 • Rábida retki
 • Bartolomé retki
 • Genovesa retki
 • Puerto Ayora 2 yötä
 • Guayaquil 1 yö

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Ecuador tarjoaa vierailijalle paljon monipuolista nähtävää suhteellisen pienellä maantieteellisellä alueella. Maa on saanut nimensä pääkaupungin Quiton pohjoispuolella sijaitsevan ekvaattorin eli päiväntasaajan mukaan. Mahtavat Andit, vaihteleva luonto ja värikkäät, alkuperäiset kulttuurit ovat Ecuadorin parhaita matkailuvaltteja. Quito tunnetaan historiallisen keskustansa luostareista ja kirkoista. Se onkin yksi Etelä-Amerikan parhaiten säilyneistä siirtomaa-aikaisista kaupungeista. Otavalon ja sen lähiseutujen käsityöperinne houkuttelee tinkimään tuliaisia paikallisilta markkinoilta.

Ecuadorin ehdottomasti tunnetuin kohde on kuitenkin Galápagossaaret, joiden erikoinen eläinmaailma innoitti Charles Darwinia kehittämään kuuluisan teoriansa lajien synnystä. Tutustumme 5 päivän pituisella risteilyllä näihin ihastuttaviin saariin ja niiden ainutlaatuiseen luontoon. Saaret sijaitsevat Tyynellämerellä noin 970 kilometrin päässä Ecuadorin rannikosta. Saaria on yhteensä 18, joista suurin osa on asumattomia. Galápagossaaret eivät ole koskaan olleet yhteydessä mantereeseen, joten saarten eliömaailma on kehittynyt rauhassa omaan suuntaansa. Monilla saarilla tavataan lajeja, joita ei löydy muualta, ei välttämättä edes naapurisaarelta. Näyttävimpiä eläimiä ovat jättiläiskilpikonnat, leguaanit, hylkeet ja monet eri lintulajit. Galápagos on ehdottomasti yksi Unescon maailmanperintöluettelon kirkkaimmista tähdistä.  

Risteilyn päätteeksi vietämme kaksi päivää Galápagosilla, Santa Cruz -saarella rentoutuen ja risteilyn kokemuksia sulatellen.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (useimpina päivinä puolihoito, risteilyllä täysihoito)

Helsinki – Quito  
1. päivä, perjantai
Lähtö Helsingistä (KLM) klo 7.00 Amsterdamin kautta (KLM) Quitoon, jonne saavumme klo 16.15. Majoitumme 3 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Swissotel-hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (P)

Otavalo
2. päivä, lauantai
Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla Otavaloon. Kirkkaalla säällä voimme nähdä matkan aikana Cayambe-tulivuoren lumihuipun, joka on maapallon korkein kohta päiväntasaajalla. Otavalossa tutustumme värikkäisiin käsityömarkkinoihin. Laajoissa valikoimissa näemme parasta ecuadorilaista käsityöperinnettä ja tarjolla on runsaasti taidokkaita ja värikkäitä tekstiilejä. Tinkiminen on tärkeä osa kaupankäyntiä. Muinaisen inkavaltion ketšuan kieli on täällä vielä yleisesti käytössä. Vierailemme myös ruusufarmilla ja kichwa-intiaaniperheen kodissa, jossa syömme lounaan. (A, L)

Quito
3. päivä, sunnuntai Lähes kahden miljoonan asukkaan Quito sijaitsee n. 2850 m:n korkeudessa lähellä päiväntasaajaa, Pinchincha-tulivuoren juurella. Käymme aluksi kaupungin ulkopuolella katsomassa päiväntasaajalla sijaitsevaa Mitad del Mundo -monumenttia. Lounaan jälkeen tutustumme Quiton vanhaan keskustaan kiertoajelulla. Vanhankaupungin historiallinen arvo on tunnustettu myös Unescossa, joka nimesi sen maailman kulttuuriperintökohteeksi vuonna 1978. (A, L)

Risteily Galápagossaarilla
4.–8. päivä, ma–pe Maanantaiaamuna kuljetus Quiton lentokentälle, josta lennämme Baltraan Galápagossaarille ja nousemme kansallispuiston olosuhteisiin suunniteltuun hyvätasoiseen M/V Santa Cruz II -laivaan. Risteilyllä nautimme täysihoidosta. Galápagossaarilla on muuttuvien merivirtauksien ja tuulien vuoksi kaksi eri kautta, jotka vaikuttavat kasvi- ja eläinkuntaan: lämmin ja kostea kausi tammi-kesäkuussa sekä kuiva ja viileä kausi heinä-joulukuussa. Yleisesti ottaen viileänä kautena merielämä on runsasta ja vastaavasti lämpimänä kautena elämä maalla kukoistaa. Mielenkiintoista nähtävää riittää kuitenkin ympäri vuoden.

Huom. Alla oleva risteilykuvaus on viitteellinen. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Maanantai-iltapäivällä laivaan noustuamme meillä on lounas ja tervetulotilaisuus, jossa kerrotaan risteilyn periaatteista, kansallispuiston säännöistä, turvallisuusseikoista ym. käytännön asioista. Myöhemmin rantaudumme Santa Cruz -saaren valkohiekkaiselle Bachas Beach -rannalle, jonka taustalla on suolavesi­laguuni. Monet merilinnut viihtyvät laguunin äärellä. Voimme nähdä myös merileguaaneja ja -kilpikonnia. (A, L, P)

Tiistaina olemme jo Santiago-nimisellä naapurisaarella, jossa pysähdymme kahdessa kohteessa. Buccaneer Coven tunnusmerkkejä ovat vaikuttavan jyrkät kalliot. Täällä leiriytyivät aikoinaan niin merirosvot, valaanpyytäjät kuin tutkimusmatkailijatkin. Runsas merilintupopulaatio ja leikkisät hylkeet ovat seuranamme. Puerto Egasin kautta rahdattiin sisämaasta saatavaa suolaa ennen alueen julistamista osaksi kansallispuistoa. Tämä on yksi harvoista paikoista, joissa galápagosinhylkeen näkeminen on mahdollista. (A, L, P)

Keskiviikkona rantaudumme Rábida-saaren (Jervis) punertavalle hietikolle. Hiekan väri johtuu vulkaanisen hiekan huomattavan suuresta rautapitoisuudesta. Rantaturismia suosivat täällä myös monet hylkeet ja merileguaanit. Läheisellä suolavesialtaalla voimme hyvällä onnella nähdä flamingoja ruokailemassa. Saaren rannat soveltuvat erinomaisesti snorklaamiseen. Bartolomé-saarella patikoimme helpohkoa polkua pitkin kukkulalle, josta avautuu hieno näköala. Rannalla sympaattiset galápagosinpingviinit saattavat ihmetellä touhujamme. (A, L, P)

Torstain kohteemme, Genovesa-saari, on itse asiassa vanha tulivuoren huippu, jonka kraatterin romahtaneen eteläreunan kautta pääsee suojaiseen luonnonsatamaan. Saaren linnusto on runsas ja hauskannäköiset punajalkasuulat ovat yleisiä. Snorklaajat voivat ihastella värikkäitä kalalajeja eivätkä vasarahaitkaan ole harvinaisia. Nousemme myös vanhoille laavakentille melko hankalaa, Prinssi Philipin askelmiksi kutsuttua reittiä pitkin. Ylänkö on fregattilintujen, suulien ja galápagosinkeijujen valtakuntaa. Suopöllön havaitseminen sen sijaan on haastavaa, ellei se itse satu hyökkäämään väijyksistä kohti jotain ohikiitävää saalislintua. (A, L, P)

Perjantaina palaamme jo tutulle Santa Cruz -saarelle. Aamiaisen jälkeen on aika jättää hyvästit laivalle ja siirtyä maihin. Käymme jättiläiskilpikonnien suojelualueella tutustumassa uhanalaiseen galápagoksenjättiläiskilpikonnaan ja sen elintapoihin. Jatkamme etelärannalla sijaitsevaan saaren pääkaupunkiin Puerto Ayoraan ja vierailemme Charles Darwinin nimeä kantavalla Galápagosin tutkimusasemalla. Pääsemme mm. seuraamaan asemalla hoidettavien kilpikonnapienokaisten elämää. Lounaan jälkeen majoitumme 2 yöksi Puerto Ayoran keskusta-alueella sijaitsevaan hyvään keskitason Ikala Galapagos -hotelliin (★★★★). Iltapäivä on vapaa, tai voit halutessasi lähteä opastetulle kävelyretkelle Tortuga Bayn valkohiekkaiselle rannalle. Rannalla nähdään usein merileguaaneja, kilpikonnia ja eri lintulajeja ja se soveltuu erinomaisesti uimiseen. Kävelyä hotellilta Tortuga Bayhin kertyy hieman yli 3 kilometriä per suunta. (A, L)   

Puerto Ayora
9. päivä, lauantai Vapaapäivä. Koko päivä on varattu lepoon ja rentoutumiseen. Pulahda vaikka hotellin uima-altaaseen tai lähde tutustumaan Puerto Ayoran tarjontaan. Matkanjohtajamme auttaa mielellään päivän ohjelman suunnittelussa. (A)   

Puerto Ayora – Guayaquil
10. päivä sunnuntai Aamiaisen jälkeen kuljetus Baltran lentokenttäsaarelle. Lentomme lähtee puolenpäivän aikoihin kohti Ecuadorin suurinta kaupunkia Guayaquilia, jonne saavumme iltapäivällä. Majoitumme keskusta-alueella sijaitsevaan ensimmäisen luokan Wyndham Guayaquil -hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (A, P)

Guayaquil
11. päivä, maanantai Guayasjoen varrella sijaitsevassa Guayaquilissa on varjoisia aukioita, siirtomaa-aikaisia rakennuksia ja miellyttävä, joenrantaa myötäilevä Malecón-rantabulevardi. Lounaan jälkeen tutustumme kaupunkiin kiertoajelulla. Myöhemmin iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta lentomme (KLM) lähtee klo 19.55 Amsterdamin kautta (KLM) kohti Helsinkiä. (A, L)

12. päivä, tiistai Saavumme Helsinkiin klo 23:59.           

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista

Yksin matkustavan edellytetään varaavan yhden hengen huoneen/hytin. Kysy saatavuus/hinta toimistostamme.

Matkan perushinta (7.890 e/hlö) on 2h hytissä Horizon-kannella (2.kansi). Ylemmällä Expedition-kannella (3.kansi) matkan hinta on 8.030 e/hlö.
 

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarvitsemme syntymäaikasi sekä matkalla käytettävän passin numeron ja voimassaoloajan jo varauksen yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Etelä-Amerikassa lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan hyvin lyhyellä varoitusajalla, joten pidätämme oikeuden muutoksiin. Tutustu Etelä-Amerikan-matkojen erityisehtoihin.

Huom. Oleskelu korkealla vuoristossa (Quito n. 2850 m) ohuessa ilmassa edellyttää hyvää terveydentilaa. Suosittelemme keskustelua lääkärin kanssa ennen matkalle ilmoittautumista. Ohut ilma saattaa aiheuttaa oireita, kuten päänsärkyä, pahoinvointia, vatsavaivoja yms. Kehotamme myös tarkistamaan matkavakuutuksen kattavuuden mm. mahdollisen vuoristotaudin osalta. Osa Galápagoksen-risteilyn kävelyreiteistä on epätasaisessa, jopa vaikeassa maastossa. Myös rantautumiset kumiveneestä retkikohteisiin ja nousu takaisin laivaan voivat olla hankalia voimakkaan merenkäynnin vuoksi. Matkalla kävellään paljon, joten edellytämme osallistujilta hyvää liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Pidätämme oikeuden muuttaa tarvittaessa matka- ja risteilyohjelmaa viranomaisten, Galápagosin kansallispuiston johdon tai risteilyjärjestäjän antamien määräysten ja ohjeiden vuoksi. Risteilyn ohjelmaan ja kohteisiin voivat vaikuttaa sääolosuhteet, kausivaihtelut, turvallisuustekijät ym. vastaavat seikat. Ryhmän minimikoko 13.

Ennakkomaksu 650 e
Loppuerä matkan hinnasta erääntyy 92 vrk ennen matkan alkua. Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan yleisistä valmismatkaehdoista poikkeavia peruutusehtoja. Kehotamme matkustajiamme ottamaan matkavakuutuksen ja tarkistamaan sen peruutusturvakohdan.

Peruutusajankohta            Peruutuskulut 
Viim. 121 vrk ennen matkaa        150 e (toimistokulut)
120–92 vrk ennen matkaa           650 e (ennakkomaksu)
91-62 vrk ennen matkaa           1.200 e
61–31 vrk ennen matkaa          4.800 e
30-14 vrk ennen matkaa           6.300 e
Alle 14 vrk ennen matkaa         95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 3.12.2020 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Galápagossaarten-risteily: Vinkkejä ja suosituksia

Milloin on paras aika matkustaa?
Periaatteessa järjestämme matkat silloin, kun suomalaisten matkustushalukkuus on suurimmillaan ja kohteen olosuhteet parhaimmillaan. Galápagossaarilla on muuttuvien merivirtauksien ja tuulien vuoksi kaksi eri kautta, jotka vaikuttavat kasvi- ja eläinkuntaan: lämmin ja kostea kausi (tammi-kesäkuussa) sekä kuiva ja viileä kausi (heinä-joulukuussa). Yleisesti ottaen viileänä kautena merielämä on runsasta ja vastaavasti lämpimänä kautena elämä maalla kukoistaa. Mielenkiintoista nähtävää Galápagoksella riittää kuitenkin ympäri vuoden.

Toimintaohjeet
Noin 5 viikkoa ennen matkaa lähetämme matkustajille toimintaohjeet, joihin olemme keränneet ajantasaista perustietoa mm. matkalla tarvittavista vaatteista, valuutoista, matkatavaroista ja rokotuksista.

Mitä matkalle mukaan?
Henkilökohtaisten matkatavaroidensa lisäksi jokainen tarvitsee matkalle ehjän passin, jonka tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan päättymisen jälkeen. Tarvitsemme syntymäaikasi sekä matkalla käytettävän passin numeron ja voimassaoloajan jo varauksen yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Ecuadorin matkalle suosittelemme ottamaan mukaan USA:n dollareita koska se on myös Ecuadorin valuutta. Kolikot ovat kuitenkin erilaisia. Euroja voi vaihtaa dollareiksi ainakin suuremmissa kaupungeissa. Luottokortit hyväksytään yleisesti, mutta niitä käytettäessä on syytä noudattaa varovaisuutta.

Rokotukset, lääkkeet ja terveys
Matkailijan perusrokotukset ovat jäykkäkouristus- ja kurkkumätä- sekä tarvittaessa MPR-rokotus. Suosittelemme yleisesti myös A/B-hepatiittirokotusta. Rokotussuositukset saattavat kuitenkin muuttua lyhyellä varoitusajalla, joten tarkempia tietoja rokotuksista ym. terveysasioista on hyvä katsoa esim. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi. Pakkaa käsimatkatavaroihin tarvitsemasi lääkkeet koko matkan ajaksi ottaen huomioon mahdolliset viivästykset. Käsihygieniaa voi matkalla hoitaa kätevästi esim. desinfiointigeelillä. Erilainen bakteerikanta saattaa aiheuttaa herkkävatsaisille oireita, joten matka-apteekkiin kannattaa varata vatsan toimintaa rauhoittavaa lääkettä.
Oleskelu korkealla vuoristossa (Quito n. 2850 m) ohuessa ilmassa edellyttää hyvää terveydentilaa. Suosittelemme keskustelua lääkärin kanssa ennen matkalle ilmoittautumista. Ohut ilma saattaa aiheuttaa oireita, kuten päänsärkyä, pahoinvointia, vatsavaivoja yms. Kehotamme myös tarkistamaan matkavakuutuksen kattavuuden mm. mahdollisen vuoristotaudin osalta. Osa Galápagoksen-risteilyn kävelyreiteistä on epätasaisessa, jopa vaikeassa maastossa. Myös rantautumiset kumiveneestä retkikohteisiin ja nousu takaisin laivaan voivat olla hankalia voimakkaan merenkäynnin vuoksi. Matkalla kävellään paljon, joten edellytämme osallistujilta hyvää liikuntakykyä.

Ruokailut
Matkan hintaan sisältyy vähintään päivittäinen hotelliaamiainen, pääsääntöisesti puolihoito. Galapagoksen matkalla laivalla on täysihoito. Pullotettuja vesiä on saatavilla kaikkialla.

Kielet
Latinalaisen Amerikan, myös Ecuadorin, valtakieli on espanja. Joskus jopa suurimmissa latinokaupungeissa saattaa olla hankalaa tulla toimeen englannin kielellä. Matkoillamme on kuitenkin aina mukana Olympian oma kielitaitoinen suomalainen matkanjohtaja.

Turvallisuus
Olympian ryhmässä on turvallista liikkua. Jos aiot liikkua omin päin, on hyvä kysyä ensin matkanjohtajaltamme kohteen turvallisuudesta. Hotellista etukäteen tilattu taksi on usein suositeltavin tapa liikkua pimeän aikaan. Arvoesineet ja korut kannattaa jättää kotiin. Passi ja ylimääräiset rahat on varminta säilyttää hotellin tallelokerossa. Rahavyö ja vaatteiden alla pidettävä pussi ovat myös suositeltavia. Väentungosta on hyvä pyrkiä välttämään taskuvarkaiden vuoksi. On hyvä ottaa matkalle mukaan pari valokopiota passin kuva-aukeamasta.

Hintataso, ostokset, verot ja juomarahat
Latinalaisessa Amerikassa hinnat saattavat olla ulkomaalaisille kalliimmat kuin paikallisille asukkaille, lisäksi tinkiminen kuuluu usein oleellisena osana kaupankäyntiin. Ostokset ja ravintolahinnat ovat vielä sangen kohtuullisia Ecuadorissa. Matkojemme hintaan sisältyvät juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille. Olympian matkajohtaja hoitaa nämä maksut.

Lentoliikenne Latinalaisessa Amerikassa
Ecuadorin matkallakin lennoissa saattaa esiintyä silloin tällöin epäsäännöllisyyksiä kuten myöhästymisiä, peruuntumisia ja viime hetken aikataulumuutoksia. Nämä voivat aiheuttaa muutoksia matkan ohjelmaan ja matkakohteiden kiertojärjestykseen, koska korvaavia lentoja on usein vaikea saada. Tutustu Etelä-Amerikan-matkojen erityisehtoihin.

Sään ja viranomaisten muutokset matkaohjelmaan
Pidätämme oikeuden muuttaa tarvittaessa matka- ja risteilyohjelmaa viranomaisten, Galápagosin kansallispuiston johdon tai risteilyjärjestäjän antamien määräysten ja ohjeiden vuoksi. Risteilyn ohjelmaan ja kohteisiin voivat vaikuttaa sääolosuhteet, kausivaihtelut, turvallisuustekijät ym. vastaavat seikat.

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:
City of Quito
Galapagos Islands

Voit olla kiinnostunut myös näistä