Kaieteurin-putoukset-Guyana-OLympia

Guyanan matkat

Georgetown ja Kaieteurin putoukset
Georgetown-Guyanan-paakaupunki

Guyanan matkat, joilla näet enemmän

Guyanan pääkaupunki Georgetown ja Kaieteurin putoukset ovat matkamme kohteena. Lähde Guyanaan suomalaisen matkanjohtajamme opastamalle matkalle.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Yleistä Guyanasta

Guyanan tasavalta oli aiemmin Brittiläinen Guyana, maa itsenäistyi 1970. Maan ilmasto on trooppinen eli kuuma ja kostea, rannikkoalueella Atlantin tuulet kuitenkin toisinaan viilentävät ilmaa. Rannikolla sataa huhti-elokuussa, kuiva kausi on joulu-tammikuulla, muualla maassa ei varsinaista sadekautta ole. Rannikon murtovesialueella on mangrovemetsiköitä, kostealla savannialueella kasvaa palmuja ja ruohokasveja. Guyanan maa-alasta suurin osa, noin kolme neljäsosaa, on kuitenkin sademetsää.

Guyanan väestö on kirjava sekoitus afrikkalaisten orjien ja Aasiasta tulleiden siirtotyöläisten jälkeläisiä. Alkuperäisasukkaita on vain noin kymmenesosa koko väestöstä. Gyunasta muuttaa varsinkin koulutettuja kansalaisia paljon pois, yli 50 prosenttia sen kansalaisista asuu ulkomailla. Guyana on yksi Etelä-Amerikan köyhimmistä valtioista ja sen talous on perustunut maataloustuotteiden, bauksiitin ja kullan viennille. 2010-luvulla Guyanan rannikolta löydettiin kuitenkin suuret öljy- ja kaasuvarannot ja ensimmäinen öljykenttä avattiin 2019.

Englanti on Guyanan virallinen kieli mutta Guyanan kreolia puhutaan myös yleisesti.