Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Kreikan kiertomatka

Näe antiikin ajan ihmeet Ateenassa, Olympiassa, Delfoissa ja Thessalonikissa sekä rentoudu busukimusiikin ja kreikkalaisen keittiön parissa

  • Ateena 2 yötä
  • Korintin kanava retki
  • Epidauros retki
  • Patras 2 yötä
  • Olympia retki
  • Delfoi retki
  • Kamena Vourla 2 yötä
  • Meteora retki
  • Thessaloniki 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Kiertomatkamme Kreikassa on matka antiikin aikojen ihmeisiin. Matkalla näemme seitsemän Unescon maailmanperintökohdetta, jotka kertovat omalla kiehtovalla tavallaan muinaisista ajoista.

Ateenassa vanhankaupungin kapeat kujat, busukimusiikki ja tavernojen tuoksut ovat sopusoinnussa muinaisten monumenttien lomassa. Peruskallioon louhittu jyrkkäseinäinen Korintin kanava on vaikuttava näky, vaikka sen merkitys nykyajan laivaliikenteelle onkin vähäinen. Meteoran luostarialueen maisemat kalliopylväiden huipulle rakennettuine luostareineen ovat ainutlaatuisia. Kreikan toiseksi tärkein kaupunki on Thessaloniki, joka on perinyt kulttuurivaikutteita monilta kansoilta yli 2000-vuotisen historiansa aikana. Matkalla nautimme tietenkin myös kreikkalaisen keittiön herkkuja.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, AI=all inclusive (joka päivä vähintään puolihoito)

Helsinki – Ateena
1. päivä, maanantai Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 12.40 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Ateenaan, jonne saavumme klo 20.45. Majoitumme 2 yöksi vanhassakaupungissa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Divani Palace Acropolis -hotelliin (★★★★★).

Ateena
2. päivä, tiistai Ateenassa aistimme monituhatvuotista historiaa. Vanhassakaupungissa Plákan ja Monastirákin alueella on siellä täällä monumentteja ja raunioita muistuttamassa antiikin aikojen suuruudesta. Tunnetuin muinainen maamerkki on kaikkialle näkyvä linnavuori eli Akropolis-kukkula ja sen laella sijaitseva Parthenonin temppeli. Kaupunkikierroksella nousemme ylös Akropolikselle, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Nousu edellyttää normaalia liikuntakykyä. Näemme myös Sýntagma-aukion parlamenttitaloineen sekä paikannamme tärkeimmät ostosalueet. Retken päätteeksi syömme tervetulolounaan. Loppupäivästä on aikaa omille retkille. (A, L)

Ateena – Epidauros ja Mykene – Patras 
3. päivä, keskiviikko Edessämme on noin 350 kilometrin bussimatka Patrasin kaupunkiin. Ensimmäinen pysähdyksemme on Peloponnesoksen niemimaan muuhun Kreikan mantereeseen yhdistävällä Korintin kannaksella. Vain 6 kilometriä leveän kannaksen läpi rakennettiin 1800-luvun lopussa kapea kanava, joka yhdistää läntisen Korintinlahden itäpuoliseen Saroninlahteen. Peruskallioon louhittu syvä, lähes pystysuora uoma oli aikakautensa insinöörien taidonnäyte. Epidauroksessa näemme lääkintätaidon ja parantamisen jumalan Asklepioksen pyhäkön ja testaamme hyvin säilyneen amfiteatterin erinomaisen akustiikan. Pysähdymme myös Mykenessä, jonka mukaan nimettiin noin 1600–1100 eaa. vaikuttanut mykeneläinen kulttuuri. Kaivauksissa löydetyistä esineistä tunnetuin on ns. Agamemnonin kultainen kuolinnaamio. Sekä Mykene että Epidauros ovat Unescon maailmanperintökohteita. Illansuussa majoitumme kevään matkalla 2 yöksi Patrasin ulkopuolella sijaitsevaan hyvään keskitason Achaia Beach -hotelliin (««««). Syksyn matkalla majoitumme kaupunkialueella sijaitsevaan keskitason Patras Smart -hotelliin (★★★). (A, L, P)

Olympia
4. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen lähdemme vajaan parin tunnin bussimatkalle Olympiaan. Olympian Zeus-jumalan patsas oli yksi antiikin maailman seitsemästä ihmeestä. Se oli 13 metriä korkea patsas, jonka koristeluun oli käytetty suuret määrät norsunluuta ja kultaa. Olympia on antanut nimensä myös olympialaisille. Juuri täällä pidettiin vuonna 776 eaa. antiikin ajan ensimmäiset olympialaiset, jonka voittaja on kirjattu muistiin. Myös Olympia Kaukomatkatoimiston nimen alku ja juuri on siis Kreikassa Peloponnesoksen niemimaan Olympiassa. Arkeologinen alue koostuu useista Zeuksen temppelin ympärillä olevista raunioista. Tutustumme kävelykierroksella Olympiaan, joka on Unescon maailmanperintökohde. Hotelliin palaamme iltapäivällä. (A, L)

Patras – Delfoi – Kamena Vourla
5.–6. päivä, pe–la Ylitämme aamulla Korintinlahden lähes kolmen kilometrin pituista Ríon–Antírrion siltaa pitkin. Matkamme jatkuu kauniissa vuoristomaisemissa antiikin aikaiseen Delfoin kaupunkiin. Se oli auringonjumala Apollonille pyhitetty paikka. Delfoi tunnetaan oraakkelistaan, jolla oli ainutlaatuinen kyky antaa kaikkitietäviä lausuntoja ja ennustuksia. Ennustukset olivat usein moniselitteisiä ja tulkinnanvaraisia, minkä vuoksi jopa kokonaiset valtakunnat tuhoutuivat väärän tulkinnan seurauksena. Delfoi on – kuinkas muutenkaan – Unescon maailmanperintö­kohde. Illansuussa saavumme Kamena Vourlaan, jossa majoitumme 2 yöksi merenrannan tuntumaan ensimmäisen luokan Galini Wellness Spa & Resort -hotelliin (★★★★★). Lauantaina on vapaata, jolloin voi nauttia hotellin all inclusive -palveluista klo 7.00–23.00 välillä. (1xA, 1xL, 1xP, 1xAI)

Kamena Vourla – Meteora – Thessaloniki
7. päivä, sunnuntai Meillä on edessämme yli 400 kilometrin matka, joten lähdemme hyvissä ajoin liikkeelle kohti sisämaata ja Meteoran luostarialuetta. Meteoran kuusi toimivaa luostaria on rakennettu satoja metrejä korkeiden kalliopylväiden päälle. Vanhin luostareista on vuonna 1344 perustettu Suuren Metéoron luostari, joka on antanut nimensä koko alueelle. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Meteora on Kreikan toiseksi suurin ja merkittävin luostarialue Athosvuoren jälkeen. Huom. Vierailemme tilanteen mukaan yhdessä alueen luostareista, jonne johtavalla reitillä saattaa olla useita satoja portaita noustavana. Tämä edellyttää normaalia liikuntakykyä. Saavumme illalla Kreikan toiseksi suurimpaan kaupunkiin, meren rannalla sijaitsevaan Thessalonikiin. Majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Electra Palace -hotelliin (★★★★★). (A, L)

Thessaloniki
8. päivä, maanantai Tutustumme aamupäivän kierroksellamme 300-luvulla eaa. perustettuun Thessalonikiin. Se sai nimensä silloisen Makedonian kuninkaan Kassandroksen vaimon, Thessaloniken mukaan. Apostoli Paavali saarnasi täällä ja kirjoitti myöhemmin paikalliselle seurakunnalle ns. Tessalonikalaiskirjeet. Kaupungin varhaiskristilliset ja bysanttilaiset monumentit kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. Keskustassa sijaitseva ns. Valkoinen torni on kaupungin symboli. Illalla syömme jäähyväispäivällisen. (A, P)

9. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen kuljetus Thessalonikin kentälle. Lentomme (Turkish Airlines) lähtee klo 9.35 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin, jonne saavumme klo 18.05. (A)

Lisämaksu yhden hengen huoneesta

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen, koska lennämme Istanbulin kautta. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.
Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Yleisiä Valmismatkaehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä