Hyppää pääsisältöön

Kreikan kiertomatka

Näe antiikin ajan ihmeet Ateenassa, Olympiassa, Delfoissa ja Thessalonikissa sekä rentoudu busukimusiikin ja kreikkalaisen keittiön parissa

 • Ateena 2 yötä
 • Korintin kanava retki
 • Epidauros retki
 • Mykene retki
 • Patras 2 yötä
 • Olympia retki
 • Delfoi retki
 • Kamena Vourla 2 yötä
 • Meteora retki
 • Thessaloniki 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Kiertomatkamme Kreikassa on matka antiikin aikojen ihmeisiin. Reittimme varrella on yhteensä seitsemän Unescon maailmanperintökohdetta, jotka kertovat omalla kiehtovalla tavallaan muinaisista ajoista.

Ateenassa vanhankaupungin kapeat kujat, busukimusiikki ja tavernojen tuoksut ovat sopusoinnussa muinaisten monumenttien lomassa.

Peruskallioon louhittu jyrkkäseinäinen Korintin kanava on vaikuttava näky, vaikka sen merkitys nykyajan laivaliikenteelle onkin vähäinen.

Myös Meteoran luostarialueen maisemat kalliopylväiden huipulle rakennettuine luostareineen ovat ainutlaatuisia.

Kreikan toiseksi tärkein kaupunki on Thessaloniki, joka on perinyt kulttuurivaikutteita monilta kansoilta yli 2000-vuotisen historiansa aikana. Myös kreikkalaisen keittiön herkut tulevat tutuiksi matkalla.

 

Vuoden 2019 matkojen alustavat päivämäärät ovat 6.-14.5.2019 ja 16.-24.9.2019. Näiden lähtöjen ohjelma ja hinta julkaistaan syksyllä 2018.
Matkoille voi kuitenkin jo nyt tehdä alustavan varauksen toimistostamme, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

Matkaohjelma

Vuoden 2018 matkat Vuoden 2019 matkat Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, AI=all inclusive (Joka päivä vähintään puolihoito)

Helsinki – Ateena
1. päivä, maanantai Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 12.20 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Ateenaan, jonne saavumme klo 20.45. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Electra Metropolis -hotelliin (★★★★★).

Ateena
2. päivä, tiistai Ateenassa monituhatvuotinen historia on läsnä kaikkialla. Erityisesti vanhassakaupungissa Plákan ja Monastirákin alueella on siellä täällä monumentteja ja raunioita muistuttamassa antiikin aikojen suuruudesta. Tunnetuin muinainen maamerkki on kaikkialle näkyvä linnavuori eli Akropolis-kukkula ja sen laella sijaitseva Parthenonin temppeli. Kaupunkikierroksella nousemme ylös Akropolikselle, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Nousu edellyttää normaalia liikuntakykyä. Näemme myös Sýntagma-aukion parlamenttitaloineen sekä paikannamme tärkeimmät ostosalueet. Retken päätteeksi syömme lounaan. Loppupäivästä on aikaa omille retkille. Vanhankaupungin kujilla iltaisin soivan busukimusiikin kaiku ja romanttisten tavernoiden terassit huokuvat aitoa, matkailijoita houkuttelevaa kreikkalaisuutta. (A, L)

Ateena – Patras 
3. päivä, keskiviikko Edessämme on noin 350 kilometrin bussimatka Patrasin kaupunkiin. Ensimmäinen pysähdyksemme on Peloponnesoksen niemimaan muuhun Kreikan mantereeseen yhdistävällä Korintin kannaksella. Vain 6 kilometriä leveän kannaksen läpi rakennettiin 1800-luvun lopussa kapea kanava, joka yhdistää läntisen Korintinlahden itäpuoliseen Saroninlahteen. Peruskallioon louhittu syvä, lähes pystysuora uoma oli aikakautensa insinöörien taidonnäyte. Sen merkitys nykyajan merenkululle on kuitenkin vähäinen.

Seuraavaksi pysähdymme Epidauroksessa, joka oli antiikin aikana lääkintätaidon ja parantamisen jumalan Asklepioksen pyhäkkö. Epidaurosin hyvin säilyneen amfiteatterin akustiikka on erinomainen. Pysähdymme myös Mykenessä, jonka mukaan nimettiin noin 1600–1100 eaa. vaikuttanut mykeneläinen kulttuuri. Arkeologi Heinrich Schliemann löysi Mykenestä 1800-luvun loppupuolella kaivauksissa kulta- ja hopeaesineitä. Niistä tunnetuin on ns. Agamemnonin kultainen kuolinnaamio. Sekä Mykene että Epidauros ovat Unescon maailmanperintökohteita. Illalla saavumme Patrasiin, jossa majoitumme 2 yöksi keskitason Astir-hotelliin (★★★★). Patras on Kreikan kolmanneksi suurin kaupunki ja tärkeä satama. (A, L, P)

Olympia
4. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen lähdemme vajaan parin tunnin bussimatkalle Olympiaan. Olympian Zeus-jumalan patsas oli yksi antiikin maailman seitsemästä ihmeestä. Se oli 13 metriä korkea patsas, jonka koristeluun oli käytetty suuret määrät norsunluuta ja kultaa. Olympia on antanut nimensä myös olympialaisille. Juuri täällä pidettiin vuonna 776 eaa. antiikin ajan ensimmäiset olympialaiset, jonka voittaja on kirjattu muistiin. Myös Olympia Kaukomatkatoimiston nimen alku ja juuri on siis Kreikassa Peloponnesoksen niemimaan Olympiassa. Arkeologinen alue koostuu useista Zeuksen temppelin ympärillä olevista raunioista. Tutustumme kävelykierroksella Olympiaan, joka on Unescon maailmanperintökohde. Patrasiin palaamme iltapäivällä. (A, L)

Patras – Delfoi – Kamena Vourla
5.–6. päivä, pe–la Patrasista lähdettyämme ylitämme Korintinlahden lähes kolmen kilometrin pituista Rio-Antirio -siltaa pitkin. Ennen vuonna 2004 valmistunutta siltaa ainut tieyhteys Peloponnesoksen niemimaalta Kreikan mantereelle oli Korintin kannas. Sillan rakentaminen seismisesti aktiiviselle alueelle vaati useita erikoisratkaisuja maanjäristysten varalta sekä pohjois- ja etelärannan hitaan loittonemisen vuoksi. Matkamme jatkuu kauniissa vuoristomaisemissa kunnes saavumme antiikin aikaiseen Delfoin kaupunkiin. Se oli auringonjumala Apollonille pyhitetty paikka. Delfoi tunnetaan oraakkelistaan, jolla oli ainutlaatuinen kyky antaa kaikkitietäviä lausuntoja ja ennustuksia. Yleisesti uskottiin itse Apollonin puhuvan oraakkelin kautta ja niinpä sillä oli aikoinaan myös suuri poliittinen merkitys kaupunkivaltioiden eräänlaisena neuvonantajana. Ennustukset olivat usein moniselitteisiä ja tulkinnanvaraisia, minkä vuoksi jopa kokonaiset valtakunnat tuhoutuivat väärän tulkinnan seurauksena. Delfoi on – kuinkas muutenkaan – Unescon maailmanperintökohde. Illansuussa saavumme Egeanmeren rannalla sijaitsevaan Kamena Vourlaan, jossa majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Galini Wellness Spa & Resort -hotelliin (★★★★★). Kamena Vourla on matkailusta elävä pittoreski pikkukylä. Lauantaina on vapaata, jolloin voi nauttia hotellin all inclusive -palveluista. (1xA, 1xL, 1xP, 1xAI)

Kamena Vourla – Meteora – Thessaloniki
7. päivä, sunnuntai Meillä on edessämme yli 400 kilometrin matka, joten lähdemme hyvissä ajoin liikkeelle kohti sisämaata ja Meteoran luostarialuetta. Meteoran kuusi toimivaa luostaria on rakennettu satoja metrejä korkeiden kalliopylväiden päälle. Vanhin luostareista on vuonna 1344 perustettu Suuren Metéoron luostari, joka on antanut nimensä koko alueelle. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Meteora on Kreikan toiseksi suurin ja merkittävin luostarialue Athosvuoren jälkeen. Huom. Vierailemme tilanteen mukaan yhdessä alueen luostareista, jonne johtavalla reitillä saattaa olla useita satoja portaita noustavana. Tämä edellyttää normaalia liikuntakykyä. Saavumme illalla Kreikan toiseksi suurimpaan kaupunkiin, meren rannalla sijaitsevaan Thessalonikiin. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Electra Palace -hotelliin (★★★★★). (A, L)

Thessaloniki
8. päivä, maanantai Thessaloniki perustettiin 300-luvulla eaa. ja se sai nimensä silloisen Makedonian kuninkaan Kassandroksen vaimon, Thessaloniken mukaan. Thessaloniki oli ensimmäisiä kristinuskon keskuksia. Apostoli Paavali saarnasi täällä ja kirjoitti myöhemmin paikalliselle seurakunnalle ns. Tessalonikalaiskirjeet. Kaupungin varhaiskristilliset ja bysanttilaiset monumentit kuuluvat Unescon maailmanperintöluetteloon. Thessalonikin keskustassa sijaitseva ns. Valkoinen torni on kaupungin symboli. Aamupäivän retkellä näemme kaupungin tärkeimmät rakennukset ja maamerkit. Illalla syömme jäähyväispäivällisen. (A, P)

9. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen kuljetus Thessalonikin kentälle. Lentomme (Turkish Airlines) lähtee klo 9.40 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin, jonne saavumme klo 18.20. (A)

Olemme maininneet hotellin virallisen paikallisen tähtiluokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Vuoden 2019 matkojen alustavat päivämäärät ovat 6.-14.5.2019 ja 16.-24.9.2019. Näiden lähtöjen ohjelma ja hinta julkaistaan syksyllä 2018.


Matkoille voi kuitenkin jo nyt tehdä alustavan varauksen toimistostamme, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 540 e

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen, koska lennämme Istanbulin kautta. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon. Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakko­maksu 350 e.

Peruutusehdot A:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 20–4 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan kokonaishinnasta
 • myöhemmin kuin 4 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Yleisiä Valmismatkaehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

 

Voit olla kiinnostunut myös näistä

16.5., 11.7. ja 19.9.
4 päivää

Moldova

alk.
1 150