Meteora-luostari-Kreikkan-kiertomatka-Olympia-Kaukomatkat

Kreikan kiertomatka

- Thessalonikista Ateenaan ja Peloponneksen niemimaalle
8
päivää
alk. 2 590 €/hlö

Kiertomatka Kreikassa on matka antiikin aikojen ihmeisiin. Näet Thessalonikin, Delfoin ja Ateenan nähtävyydet sekä Korintin kanavan. Ja tietysti rentoudut busukimusiikin ja kreikkalaisen keittiön parissa.

Parhaat palat Kreikan kiertomatkalla

Matkareitti
Thessaloniki
2 yötä
Meteora
retki
Kalampáka
1 yö
Delfoi
retki
Ateena
4 yötä
Peloponneksen niemimaan retki
Poros, Epidauros, Mykene, Korintin kanava

Kreikan kiertomatka alkaa maan toiseksi tärkeimmästä kaupungista, Thessalonikista. Se on perinyt kulttuurivaikutteita monilta kansoilta yli 2000-vuotisen historiansa aikana. Jatkamme Meteoran luostarialueelle, jonka maisemat kalliopylväiden huipulle rakennettuine luostareineen ovat ainutlaatuisia. Matkalla Ateenaan pysähdymme myös Auringonjumala Apollonille pyhitetyssä Delfoissa.

Ateenassa vanhankaupungin kapeat kujat, busukimusiikki ja tavernojen tuoksut ovat sopusoinnussa muinaisten monumenttien lomassa. Peloponneksen niemimaalle teemme kokopäiväretken. Tällä retkellä kuljemme myös laivalla ja veneellä sekä tutustumme Napflioniin ja Mykeneen. Peruskallioon louhittu jyrkkäseinäinen Korintin kanava on vaikuttava näky, vaikka sen merkitys nykyajan laivaliikenteelle onkin vähäinen.

Kreikan kiertomatkalla näemme useita Unescon maailmanperintökohteita, jotka kertovat omalla kiehtovalla tavallaan muinaisista ajoista.

Ja tietenkin Kreikan matkalla nautimme myös kreikkalaisen keittiön herkkuja

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, yhtenä päivänä täysihoito ja muina päivinä puolihoito, ohjelmanmukaiset kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, lento- ja turistiverot sekä paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta alk. 560 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

Vuoden 2022 matkat

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (joka päivä vähintään puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen
Helsinki – Thessaloniki

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 12.50 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Thessalonikiin, jonne saavumme klo 20.35. Majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Mediterranean Palace -hotelliin (★★★★★).

Valkoinen-torni-kaupungin-symboli-Thessaloniki-Kreikka
Thessaloniki

2. päivä, lauantai Tutustumme aamupäivän kierroksella 300-luvulla eaa. perustettuun Thessalonikiin. Se sai nimensä silloisen Makedonian kuninkaan Kassandroksen vaimon, Thessaloniken mukaan. Apostoli Paavali saarnasi täällä ja kirjoitti myöhemmin paikalliselle seurakunnalle ns. Tessalonikalaiskirjeet. Kaupungin varhaiskristilliset ja bysanttilaiset monumentit kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. Keskustassa sijaitseva ns. Valkoinen torni on kaupungin symboli. Tervetulolounaan jälkeen on vapaa-aikaa. (A, L)

Meteora-luostari-Kreikka-Olympia
Thessaloniki – Meteora

3. päivä, sunnuntai Lähdemme aamulla muutaman tunnin bussimatkalle sisämaahan Kalampákan kaupunkiin ja Meteoran luostarialueelle. Meteoran kuusi toimivaa luostaria on rakennettu satoja metrejä korkeiden kalliopylväiden päälle. Vanhin luostareista on vuonna 1344 perustettu Suuren Metéoron luostari, joka on antanut nimensä koko alueelle. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Meteora on Kreikan toiseksi suurin ja merkittävin luostarialue Athosvuoren jälkeen. Huom. Vierailemme tilanteen mukaan yhdessä alueen luostareista, jonne johtavalla reitillä saattaa olla useita satoja portaita noustavana. Tämä edellyttää normaalia liikuntakykyä. Lounaan jälkeen majoitumme Kalampákan keskustaan ensimmäisen luokan Divani Meteora -hotelliin (★★★★). Loppupäivä on vapaata. (A, L)

Antiikin-Delfoi-Kreikka
Meteora – Delfoi – Ateena

4. päivä, maanantai Meillä on edessämme yli 400 kilometrin matka Ateenaan, joten lähdemme hyvissä ajoin liikkeelle. Puolimatkan jälkeen pysähdymme antiikin aikaisessa Delfoissa. Se oli auringonjumala Apollonille pyhitetty paikka. Delfoi tunnetaan oraakkelistaan, jolla oli ainutlaatuinen kyky antaa kaikkitietäviä lausuntoja ja ennustuksia. Ennustukset olivat usein moniselitteisiä ja tulkinnanvaraisia, minkä vuoksi jopa kokonaiset valtakunnat tuhoutuivat väärän tulkinnan seurauksena. Delfoi on – kuinkas muutenkaan – Unescon maailmanperintö­kohde. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa Ateenaan, jonne saavumme illansuussa. Majoitumme 4 yöksi vanhassakaupungissa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Divani Palace Acropolis -hotelllin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (A, L, P)

Akropolis-kukkula-ja Parthenonin-temppeli-Ateena-Kreikka
Ateena

5. päivä, tiistai Ateenassa aistimme monituhatvuotista historiaa. Vanhassakaupungissa Plákan ja Monastirákin alueella on siellä täällä monumentteja ja raunioita muistuttamassa antiikin aikojen suuruudesta. Tunnetuin muinainen maamerkki on kaikkialle näkyvä linnavuori eli Akropolis-kukkula ja sen laella sijaitseva Parthenonin temppeli. Kaupunkikierroksella nousemme ylös Akropolikselle, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Nousu edellyttää normaalia liikuntakykyä. Näemme myös Sýntagma-aukion parlamenttitaloineen sekä paikannamme tärkeimmät ostosalueet. Retken päätteeksi syömme lounaan. Loppupäivästä on aikaa omille retkille. (A, L)

Korintin kanava Kreikka
Peloponnesoksen niemimaa: Pireus – Poros – Epidauros – Mykene – Napflio – Korintin kanava

6. päivä, keskiviikko Teemme kokopäiväretken Peloponnesoksen niemimaalle. Aamulla on kuljetus Pireuksen satamaan, josta pikalaiva vie meidät tunnissa Porosin saarelle. Meillä on tovi aikaa viehättävässä pikkukaupungissa ennen kuin siirrymme lautalla muutaman sadan metrin levyisen salmen yli Galatasiin, jossa bussimme odottaa. Epidauroksessa näemme lääkintätaidon ja parantamisen jumalan Asklepioksen pyhäkön ja testaamme hyvin säilyneen amfiteatterin erinomaisen akustiikan. Lounastamme Napflion romanttisessa kaupungissa.
Pysähdymme myös Mykenessä, jonka mukaan nimettiin noin 1600–1100 eaa. vaikuttanut mykeneläinen kulttuuri. Kaivauksissa löydetyistä esineistä tunnetuin on ns. Agamemnonin kultainen kuolinnaamio. Sekä Mykene että Epidauros ovat Unescon maailmanperintökohteita. Näemme myös Korintin kanavan. Vain 6 kilometriä leveän Korintin kannaksen läpi rakennettiin 1800-luvun lopussa kapea kanava, joka yhdistää läntisen Korintinlahden itäpuoliseen Saroninlahteen. Peruskallioon louhittu syvä, lähes pystysuora uoma oli aikakautensa insinöörien taidonnäyte. (A, L)

Plakan alue Ateena Kreikka
Ateena

7. päivä, torstai Vapaa-aikaa jäähyväispäivälliseen asti. (A, P)

lento

8. päivä, perjantai Aamulla kuljetus kentälle. Lentomme (Turkish Airlines) lähtee klo 10.15 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin, jonne saavumme klo 18.05. (A)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Kreikan kiertomatka
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • puolihoito, maanantaina täysihoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot jä muut viranomaismaksut 235 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajalle
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Kreikan kiertomatka

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 560 €.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen, koska lennämme Istanbulin kautta. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.
Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Ennakkomaksu 450 €
Peruutusehdot A:   Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 7–3 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 2 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Yleisiä Valmismatkaehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
8 päivää alk./hlö 2 590 €
 • 7.10.2022 - 14.10.2022

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Kokemuksia

Kreikan kiertomatka
16 arvostelua
Erinomainen
43.00 %
Hyvä
52.00 %
Ok
4.00 %
Ei kovin hyvä
1.00 %
Ei lainkaan hyvä
0.00 %

Koska tämä oli ensimmäinen kosketus Kreikkaan, kohokohtia oli joka päivä ja saimme sen mitä halusimmekin eli rautaisannos Kreikkaa sen luontoa, kulttuuria, ruokaa ja nähtävyydet. Jos kaivamalla pitäisi kaivaa jotakin mikä puuttuu niin jossakin kohteessa voisi olla ilta jolloin saisimme kokea Kreikkalaista musiikkia livenä sekä tanssia.

Hyvä tietää Kreikan kiertomatkasta

Kreikan kiertomatkan teemme yleensä toukokuussa ja alkusyksystä. Lämpötilat ovat päivisin yleensä noin + 20 - 26 C, öisin n +15 C, sateita tulee harvoin. Matkalle kannattaa kesävaatteiden lisäksi ottaa mukaan lämmintä vaatetta viileitä iltoja ja aamuja varten. Myös uima-asun voi ottaa mukaan. Mukavat jalkineet (esim. lenkkitossut) ovat suositeltavat, koska retkillä kävelemme paljon.

Valuuttaa ei Kreikan matkalle tarvitse vaihtaa, eurot käyvät täälläkin. Yleisimmät luottokortit kelpaavat lähes kaikkialla.

Linkit Kreikan kiertomatkalla nähtäviin Unescon maailmanperintökohteisiin:
Acropolis, Athens
Sanctuary of Asklepios at Epidaurus
Archaeological Sites of Mycenae and Tiryns
Archaeological Site of Delphi
Meteora
Paleochristian and Byzantine Monuments of Thessalonika