Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Kreikan kiertomatka

Näe antiikin ajan ihmeet Ateenassa, Delfoissa ja Thessalonikissa sekä rentoudu busukimusiikin ja kreikkalaisen keittiön parissa

8 päivää alk. 2 490 € /hlö
 • 8.10.2021 - 15.10.2021 Varaa
 • Thessaloniki 2 yötä
 • Meteora retki
 • Kalampáka 1 yö
 • Delfoi retki
 • Ateena 4 yötä
 • Poros retki
 • Epidauros retki
 • Napflio retki
 • Korintin kanava retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Kiertomatkamme Kreikassa on matka antiikin aikojen ihmeisiin. Matkalla näemme Unescon maailmanperintökohteita, jotka kertovat omalla kiehtovalla tavallaan muinaisista ajoista.

Kreikan toiseksi tärkein kaupunki on Thessaloniki, joka on perinyt kulttuurivaikutteita monilta kansoilta yli 2000-vuotisen historiansa aikana. Meteoran luostarialueen maisemat kalliopylväiden huipulle rakennettuine luostareineen ovat ainutlaatuisia.

Ateenassa vanhankaupungin kapeat kujat, busukimusiikki ja tavernojen tuoksut ovat sopusoinnussa muinaisten monumenttien lomassa. Peruskallioon louhittu jyrkkäseinäinen Korintin kanava on vaikuttava näky, vaikka sen merkitys nykyajan laivaliikenteelle onkin vähäinen. Matkalla nautimme tietenkin myös kreikkalaisen keittiön herkkuja.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (joka päivä vähintään puolihoito)

Helsinki – Thessaloniki
1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 12.45 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Thessalonikiin, jonne saavumme klo 20.30. Majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Mediterranean Palace -hotelliin (★★★★★).

Thessaloniki
2. päivä, lauantai Tutustumme aamupäivän kierroksella 300-luvulla eaa. perustettuun Thessalonikiin. Se sai nimensä silloisen Makedonian kuninkaan Kassandroksen vaimon, Thessaloniken mukaan. Apostoli Paavali saarnasi täällä ja kirjoitti myöhemmin paikalliselle seurakunnalle ns. Tessalonikalaiskirjeet. Kaupungin varhaiskristilliset ja bysanttilaiset monumentit kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. Keskustassa sijaitseva ns. Valkoinen torni on kaupungin symboli. Tervetulolounaan jälkeen on vapaa-aikaa. (A, L)

Thessaloniki – Meteora
3. päivä, sunnuntai Lähdemme aamulla muutaman tunnin bussimatkalle sisämaahan Kalampákan kaupunkiin ja Meteoran luostarialueelle. Meteoran kuusi toimivaa luostaria on rakennettu satoja metrejä korkeiden kalliopylväiden päälle. Vanhin luostareista on vuonna 1344 perustettu Suuren Metéoron luostari, joka on antanut nimensä koko alueelle. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Meteora on Kreikan toiseksi suurin ja merkittävin luostarialue Athosvuoren jälkeen. Huom. Vierailemme tilanteen mukaan yhdessä alueen luostareista, jonne johtavalla reitillä saattaa olla useita satoja portaita noustavana. Tämä edellyttää normaalia liikuntakykyä. Lounaan jälkeen majoitumme Kalampákan keskustaan ensimmäisen luokan Divani Meteora -hotelliin (★★★★). Loppupäivä on vapaata. (A, L)

Meteora – Delfoi – Ateena
4. päivä, maanantai Meillä on edessämme yli 400 kilometrin matka Ateenaan, joten lähdemme hyvissä ajoin liikkeelle. Puolimatkan jälkeen pysähdymme antiikin aikaisessa Delfoissa. Se oli auringonjumala Apollonille pyhitetty paikka. Delfoi tunnetaan oraakkelistaan, jolla oli ainutlaatuinen kyky antaa kaikkitietäviä lausuntoja ja ennustuksia. Ennustukset olivat usein moniselitteisiä ja tulkinnanvaraisia, minkä vuoksi jopa kokonaiset valtakunnat tuhoutuivat väärän tulkinnan seurauksena. Delfoi on – kuinkas muutenkaan – Unescon maailmanperintö­kohde. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa Ateenaan, jonne saavumme illansuussa. Majoitumme 4 yöksi vanhassakaupungissa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Divani Palace Acropolis -hotelllin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (A, L, P)

Ateena
5. päivä, tiistai Ateenassa aistimme monituhatvuotista historiaa. Vanhassakaupungissa Plákan ja Monastirákin alueella on siellä täällä monumentteja ja raunioita muistuttamassa antiikin aikojen suuruudesta. Tunnetuin muinainen maamerkki on kaikkialle näkyvä linnavuori eli Akropolis-kukkula ja sen laella sijaitseva Parthenonin temppeli. Kaupunkikierroksella nousemme ylös Akropolikselle, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Nousu edellyttää normaalia liikuntakykyä. Näemme myös Sýntagma-aukion parlamenttitaloineen sekä paikannamme tärkeimmät ostosalueet. Retken päätteeksi syömme lounaan. Loppupäivästä on aikaa omille retkille. (A, L)

Peloponnesoksen niemimaa: Pireus – Poros – Epidauros – Mykene – Napflio – Korintin kanava
6. päivä, keskiviikko Teemme kokopäiväretken Peloponnesoksen niemimaalle. Aamulla on kuljetus Pireuksen satamaan, josta pikalaiva vie meidät tunnissa Porosin saarelle. Meillä on tovi aikaa viehättävässä pikkukaupungissa ennen kuin siirrymme lautalla muutaman sadan metrin levyisen salmen yli Galatasiin, jossa bussimme odottaa. Epidauroksessa näemme lääkintätaidon ja parantamisen jumalan Asklepioksen pyhäkön ja testaamme hyvin säilyneen amfiteatterin erinomaisen akustiikan. Lounastamme Napflion romanttisessa kaupungissa. Pysähdymme myös Mykenessä, jonka mukaan nimettiin noin 1600–1100 eaa. vaikuttanut mykeneläinen kulttuuri. Kaivauksissa löydetyistä esineistä tunnetuin on ns. Agamemnonin kultainen kuolinnaamio. Sekä Mykene että Epidauros ovat Unescon maailmanperintökohteita. Näemme myös Korintin kanavan. Vain 6 kilometriä leveän Korintin kannaksen läpi rakennettiin 1800-luvun lopussa kapea kanava, joka yhdistää läntisen Korintinlahden itäpuoliseen Saroninlahteen. Peruskallioon louhittu syvä, lähes pystysuora uoma oli aikakautensa insinöörien taidonnäyte. (A, L)

Ateena
7. päivä, torstai Vapaa-aikaa jäähyväispäivälliseen asti. (A, P)

8. päivä, perjantai Aamulla kuljetus kentälle. Lentomme (Turkish Airlines) lähtee klo 10.15 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin, jonne saavumme klo 18.05. (A)

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 540 e.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen, koska lennämme Istanbulin kautta. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.
Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Ennakkomaksu 450 e.
Peruutusehdot A:   Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 7–3 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 2 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Yleisiä Valmismatkaehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä