Hyppää pääsisältöön

Kreikan kiertomatka

Näe antiikin ajan ihmeet Ateenassa, Olympiassa, Delfoissa ja Thessalonikissa sekä rentoudu busukimusiikin ja kreikkalaisen keittiön parissa.
9 päivää alk.2 190 €/hlö
Uutuus
 • 8.5.2017 - 16.5.2017 Täynnä
 • 25.9.2017 - 3.10.2017 Varaa
 • Ateena 2 yötä
 • Korintin kanava retki
 • Epidauros retki
 • Mykene retki
 • Patras 2 yötä
 • Olympia retki
 • Delfoi retki
 • Kamena Vourla 2 yötä
 • Meteora retki
 • Thessaloniki 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Kiertomatkamme Kreikassa on matka antiikin aikojen ihmeisiin. Reittimme varrella on yhteensä seitsemän Unescon maailmanperintökohdetta, jotka kertovat omalla kiehtovalla tavallaan muinaisista ajoista. Ateenassa vanhankaupungin kapeat kujat, busukimusiikki ja tavernojen tuoksut ovat sopusoinnussa muinaisten monumenttien lomassa. Peruskallioon louhittu jyrkkäseinäinen Korintin kanava on vaikuttava näky, vaikka sen merkitys nykyajan laivaliikenteelle onkin vähäinen. Myös Meteoran luostarialueen maisemat kalliopylväiden huipulle rakennettuine luostareineen ovat ainutlaatuisia. Kreikan toiseksi tärkein kaupunki on Thessaloniki, joka on perinyt kulttuurivaikutteita monilta kansoilta yli 2000-vuotisen historiansa aikana. Myös kreikkalaisen keittiön herkut tulevat tutuiksi matkalla.

Matkaohjelma

Reija-Liisa Ruotsalainen on matkailun pitkän linjan ammattilainen yli 40 vuoden kokemuksella. Viimeisen 10 vuoden aikana Reija-Liisa on vienyt Olympian ryhmiä moniin maihin viidellä mantereella. Kreikka ja itäisen Välimeren kulttuurit ja kansat ovat erityisesti lähellä hänen sydäntään.

Lataa ohjelma pdf-muodossa tästä.

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, AI=all inclusive

Helsinki – Ateena
1. päivä, maanantai
Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 13.05 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Ateenaan, jonne saavumme klo 20.45. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Electra Metropolis -hotelliin (★★★★★).

Ateena
2. päivä, tiistai
Ateenassa monituhatvuotinen historia on läsnä kaikkialla. Erityisesti vanhassakaupungissa Plákan ja Monastirákin alueella on siellä täällä monumentteja ja raunioita muistuttamassa antiikin aikojen suuruudesta. Tunnetuin muinainen maamerkki on kaikkialle näkyvä linnavuori eli Akropolis-kukkula ja sen laella sijaitseva Parthenonin temppeli. Kaupunkikierroksella nousemme ylös Akropolikselle, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Nousu edellyttää normaalia liikuntakykyä. Käymme myös vuonna 2009 avatussa museossa, joka esittelee kattavasti antiikin aikaista Akropolista. Näemme myös Sýntagma-aukion parlamenttitaloineen sekä paikannamme tärkeimmät ostosalueet. Retken päätteeksi syömme lounaan. Loppupäivästä on aikaa omille retkille. Vanhankaupungin kujilla iltaisin soivan busukimusiikin kaiku ja romanttisten tavernoiden terassit huokuvat aitoa kreikkalaisuutta, johon täällä kuuluu oleellisena osana myös turismi. (A, L)

Ateena – Patras 
3. päivä, keskiviikko
Edessämme on noin 350 kilometrin bussimatka siirtyessämme Patrasin kaupunkiin. Reittimme varrella on mielenkiintoisia pysähdyspaikkoja, jotka rytmittävät matkantekoamme. Ensimmäinen pysähdyksemme on Peloponnesoksen niemimaan muuhun Kreikan mantereeseen yhdistävällä Korintin kannaksella. Tämän vain 6 kilometriä leveän kannaksen läpi rakennettiin 1800-luvun lopussa kapea kanava, joka yhdistää läntisen Korintinlahden itäpuoliseen Saroninlahteen. Kanava oli aikakautensa insinöörien taidonnäyte, sillä se on peruskallioon louhittu syvä, lähes pystysuora uoma. Sen merkitys nykyajan merenkululle on vähäinen, koska kanavan leveys on vain 21 metriä. Seuraavaksi pysähdymme Epidauroksessa, joka oli antiikin aikana lääkintätaidon ja parantamisen jumalan Asklepioksen pyhäkkö. Epidauros tunnetaan erityisesti hyvin säilyneestä amfiteatteristaan ja sen vertaansa vailla olevasta akustiikasta. Pysähdymme myös Mykenessä. Tämän tärkeän kaupungin mukaan nimettiin myös noin 1600–1100 eaa. vaikuttanut mykeneläinen kulttuuri. Saksalainen arkeologi Heinrich Schliemann löysi Mykenestä vuoden 1876 kaivauksissa kulta- ja hopeaesineitä. Niistä tunnetuin on ns. Agamemnonin kultainen kuolinnaamio. Sekä Mykene että Epidauros ovat Unescon maailmanperintökohteita. Illalla saavumme Patrasiin, jossa majoitumme 2 yöksi keskitason Astir-hotelliin (★★★★). Patras on Kreikan kolmanneksi suurin kaupunki ja tärkeä satama erityisesti länteen suuntautuvalle meriliikenteelle. (A, L, P)

Olympia
4. päivä, torstai
Aamiaisen jälkeen lähdemme vajaan parin tunnin bussimatkalle Olympiaan. Olympian Zeus-jumalan patsas oli yksi antiikin maailman seitsemästä ihmeestä. Se oli 13 metriä korkea patsas, jonka koristeluun oli käytetty suuret määrät norsunluuta ja kultaa. Olympia on antanut nimensä myös olympialaisille, sillä juuri täällä pidettiin vuonna 776 eaa. antiikin ajan ensimmäiset olympialaiset, jonka voittaja on kirjattu muistiin. Myös Olympia Kaukomatkatoimiston nimen alku ja juuri on siis Kreikassa Peloponnesoksen niemimaan Olympiassa. Arkeologinen alue koostuu useista Zeuksen temppelin ympärillä hajallaan olevista raunioista. Tutustumme kävelykierroksella Olympiaan, joka on Unescon maailmanperintökohde. Patrasiin palaamme iltapäivällä. (A, L)

Patras – Delfoi – Kamena Vourla
5.–6. päivä, pe–la
Aamulla jätämme Patrasin kaupungin ja ylitämme Korintinlahden lähes kolmen kilometrin pituista Rio-Antirio -siltaa pitkin. Ennen vuonna 2004 valmistunutta siltaa ainut yhteys Peloponnesoksen niemimaalta Kreikan mantereelle oli Korintin kannas. Sillan rakentaminen seismisesti aktiiviselle alueelle vaati useita erikoisratkaisuja maanjäristysten varalta sekä pohjois- ja etelärannan hitaan loittonemisen vuoksi. Matkamme jatkuu kauniissa vuoristomaisemissa kunnes saavumme antiikin aikaiseen Delfoin kaupunkiin. Se oli auringonjumala Apollonille pyhitetty paikka. Myös täällä pidettiin antiikin aikana joka neljäs vuosi urheilutapahtuma, ns. Pythian kisat, jotka olivat tärkeydeltään lähes Olympian kisojen vertaiset. Kenties parhaiten Delfoi tunnetaan kuitenkin oraakkelistaan, jolla oli ainutlaatuinen kyky antaa kaikkitietäviä lausuntoja ja ennustuksia. Yleisesti uskottiin, että itse Apollon puhui oraakkelin kautta ja niinpä sillä oli aikoinaan myös suuri poliittinen merkitys kaupunkivaltioiden eräänlaisena neuvonantajana. Oraakkelin ennustukset olivat usein moniselitteisiä ja tulkinnanvaraisia, minkä vuoksi jopa kokonaiset valtakunnat tuhoutuivat väärän tulkinnan seurauksena. Delfoi on – kuinkas muutenkaan – Unescon maailmanperintökohde. Illansuussa saavumme Egeanmeren rannalla sijaitsevaan Kamena Vourlaan, jossa majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Galini Wellness Spa & Resort -hotelliin (★★★★★). Kamena Vourla on pittoreski pikkukylä, joka elää pääsääntöisesti matkailusta. Lauantaina on vapaata, jolloin voi nauttia hotellin all inclusive -palveluista. (1xA, 1xL, 1xP, 1xAI)

Kamena Vourla – Meteora – Thessaloniki
7. päivä, sunnuntai
Päivän aikana meille kertyy matkaa reilut 400 kilometriä, joten lähdemme hyvissä ajoin liikkeelle kohti sisämaata. Suunnilleen puolimatkassa vierailemme Kalampákan kaupungin lähistöllä sijaitsevalla Meteoran luostarialueella. Meteoran kuusi toimivaa luostaria on rakennettu satoja metrejä korkeiden kalliopylväiden päälle. Vanhin luostareista on vuonna 1344 perustettu Suuren Metéoron luostari, joka on antanut nimensä koko alueelle. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Meteora on Kreikan toiseksi suurin ja merkittävin luostarialue Athosvuoren jälkeen. Huom. Vierailemme tilanteen mukaan yhdessä alueen luostareista, jonne johtavalla reitillä saattaa olla useita satoja portaita noustavana. Tämä edellyttää normaalia liikuntakykyä. Saavumme illalla Kreikan toiseksi suurimpaan kaupunkiin, meren rannalla sijaitsevaan Thessalonikiin. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Electra Palace -hotelliin (★★★★★). (A, L)

Thessaloniki
8. päivä, maanantai
Thessaloniki perustettiin 300-luvulla eaa. ja se sai nimensä silloisen Makedonian kuninkaan Kassandroksen vaimon, Thessaloniken mukaan. Thessaloniki oli ensimmäisiä kristinuskon keskuksia. Apostoli Paavali saarnasi täällä ja kirjoitti myöhemmin paikalliselle seurakunnalle ns. Tessalonikalaiskirjeet. Kaupungin varhaiskristilliset ja bysanttilaiset monumentit kuuluvat Unescon maailmanperintöluetteloon. Thessalonikin keskustassa sijaitseva ns. Valkoinen torni on kaupungin symboli. Aamupäivän retkellä näemme kaupungin tärkeimmät rakennukset ja maamerkit. Illalla syömme jäähyväispäivällisen. (A, P)

9. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen kuljetus Thessalonikin kentälle. Lentomme (Turkish Airlines) lähtee klo 9.40 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin, jonne saavumme klo 18.20. (A)

Olemme maininneet hotellin virallisen paikallisen tähtiluokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 540 e

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen, koska lennämme Istanbulin kautta. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon

Ennakko­maksu 350 e.

Peruutusehdot:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 20–4 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan kokonaishinnasta
- myöhemmin kuin 4 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkaan sovelletaan yleisiä valmismatkaehtoja sekä Olympia Kaukomatkatoimiston lisä- ja erityisehtoja, jotka löytyvät esitteestämme tai nettisivuiltamme www.olympia.fi.

Voit olla kiinnostunut myös näistä