Upea-Kaarlensilta-Tsekki-Olympia

Tšekin matkat

Praha, jokilaaksojen viinialueet ja vuoristot
Luonnon-muodostama-kaarisilta-Hrensko-Tsekki

Tšekin matkat, joilla näet enemmän

Tšekin pääkaupunki Praha on suosittu matkakohde, nähtävää ja koettavaa riittää niin historian kuin oluenkin ystäville. Tšekin upea luonto, Vltava- ja Elbejokien laaksot ja viinialueet, vuoristot ja luonnonpuistot tarjoavat mahdollisuuden nauttia Tšekistä myös Prahan ulkopuolella. Olympian matkoilla on aina mukana suomalainen, ammattitaitoinen matkanjohtajamme.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Matkakohteena Tšekki eli Tšekin tasavalta

Tšekin matkoilla on usein kohteena pääkaupunki Praha. Suorat, lyhyet lennot, Vltavajoen ylittävä Kaarlen silta, historialliset rakennukset, hyvät oluet ja edullinen hintataso houkuttavat kaupunkiin matkailijoita niin Suomesta kuin muualtakin. Tšekissä on kuitenkin myös kaunis luonto, jokilaaksoineen ja vuoristoineen joten kannattaa lähteä myös pääkaupungin ulkopuolelle.

Olympian pyöräilymatkalla Prahasta Dresdeniin pyöräilet Vltava- ja Elbejokia mukaillen idyllisten pikkukaupunkien läpi. Tutustumme Tšekin viinialueeseen, ihastelemme renesanssiajan linnoja ja rakennuksia ja keskivuoriston teräviä huippuja. Pyöräily on vaatimustasoltaan helppo ja sopii myös vähemmän pyöräilyä harrastaneille, päivämatkat ovat noin 50 km. Yövymme hyvätasoisissa hotelleissa ja yhden yön vietämme linnahotellissa. Matkan viimeiset päivät pyöräilemme Saksan puolella.

Yleistä Tšekistä

Tšekki eli Tšekin tasavalta tai Tšekinmaa. Vuonna 1993 itsenäistyneellä maalla on monta kutsumanimeä. Aiemmalta nimeltään maa oli Tšekkoslovakiana, toisen maailmansodan jälkeen välillä vahvastikin Neuvostoliiton vallan alla. Prahan kevät 1960-luvun lopulla pyrki vapaampaan sosialismiin mutta se päättyi Varsovan liiton miehitykseen. Jo aiemmin kahteen osavaltioon, Tšekkiin ja Slovakiaan jaettu maa siirtyi demokratiaan verettömässä samettivallankumouksessa 1989. 1.1.1993 sekä Tšekki että Slovakia muuttuivat itsenäisiksi valtioiksi. Tšekin presidentiksi nousi tuolloin kirjailija Vaclac Havel.

Kesäisin Tšekissä on lämmintä, varsinaista hellettä ei kuitenkaan yleensä ole. Talvella on viileää ja lunta sataa myös Prahassa jonkin verran.

Tšekki on kuulunut Euroopan Unioniin vuodesta 2004 alkaen. Valuuttana maassa on Tšekin koruna (CZK), hintatasoltaan Tšekki on vielä hyvin edullinen. Tšekissä puhutaan tsekkiä, toiseksi puhutuin kieli on slovakia. Matkailija pärjää parhaiten englannilla tai saksan kielellä.

Tšekki tunnetaan menestyksestään jääkiekossa, maailmanmestaruuksia on tullut useita. Nimistä mm Dominik Hasek ja Jaromir Jagr ovat suomalaisillekin tuttuja.