Batumin-rantaviivaa-Georgia

Georgian matka - Batumi ja Tbilisi

- Mustanmeren rannalta pääkaupunkiin
7
päivää
alk. 2 690 €/hlö
Uutuus

Georgia on pieni maa, jossa on kuitenkin paljon nähtävää. Kiertomatkallamme nautit georgialaisen keittiön antimista, tutustut georgialaiseen viininviljelyyn, Batumin rantabulevardiin Mustanmeren rannalla ja pääkaupunki Tbilisin tunnelmaan. 

Matka monipuoliseen Georgiaan

 

Matkareitti
Batumi
2 yötä
Tbilisi
4 yötä
Mtskheta, Gori ja Uplistsikhe
retki
Kakheti
retki

Georgian matkamme alkaa Mustanmeren rannalta Batumista, jossa nauttimme leudosta ilmastosta ja charmikkaasta tunnelmasta. Batumista matkaamme pääkaupunki Tbilisiin junalla.

Tbilisi on moderni suurkaupunki, jossa vanhankaupungin kujat kuitenkin henkivät edelleen monisatavuotista historiaa. Retkellämme Kakhetissa maistelemme aromikkaita viinejä kauniiden maisemien keskellä ja alkukristillisyyden ajoista saamme hyvän käsityksen maan uskonnollisessa keskuksessa Mtskhetassa, joka kuuluu myös Unescon maailmanperintökohteisiin. Myös Gorin kaupunki ja Uplistsikhessa muinaisen Silkkitien markkinapaikalla. Mahtavat Kaukasusvuoret taustoittavat matkamme maisemia retkipäivien aikana. 

Georgialaisen keittiön antimet hiiligrillivartaineen ja tuoreine yrtteineen saavat veden kielelle

Matkalla Georgiassa tutustumme myös perinteiseen vieraanvaraisuuteen, jota seremoniamestari eli tamada vaalii vieraista huolehtiessaan.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, yhtenä päivänä täysihoito ja muina päivinä puolihoito, kuljetukset ja retket, palvelupalkkiot ja kantajamaksut sekä paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta alk 540 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

21. – 27.8.2024

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (puolihoito, yhtenä päivänä täysihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen
Helsinki - Batumi

1. päivä, keskiviikko Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 12.30 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Mustanmeren rannalle Batumiin, jonne saavumme klo 20.55. Majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Radisson Blu -hotelliin (★★★★★). 
Meillä on vielä tervetulodrinkki ja myöhäinen päivällinen hotellin 19. kerroksessa. (P)

Batumin-rantaa-Georgia
Batumi

2. päivä, torstai Batumi on suosittu lomakohde erityisesti kesäisin. Rantaa myötäilee 6 kilometriä pitkä bulevardi, jonka varrelle keskittyy kaikki olennainen ja mielenkiintoinen. Historiallista bulevardia reunustavat monet kahvilat ja ravintolat sekä monumentit ja suihkulähteet. Vaikka Batumiin on viime vuosina noussut pilvenpiirtäjiä ja muita moderneja rakennuksia, kaupungissa on edelleen aistittavissa menneiden aikojen charmia. Paikannamme kaupungin tärkeimmät rakennukset ja maamerkit aamupäivän kaupunkikierroksella. 

Lounaan jälkeen on vapaa-aikaa tutustua kaupunkiin itsenäisesti. (A, L) 

Kaunis-Tbilisi-Georgia
Batumi – Tbilisi

3. päivä, perjantai Aamujuna Tbilisiin lähtee jo kahdeksan aikoihin, joten aamiaisen saamme eväspakettina. Noin viiden tunnin junamatkan jälkeen saavumme pääkaupunki Tbilisiin, jossa majoitumme 4 yöksi ydinkeskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Wyndham Grand -hotelliin (★★★★★). 

Syömme lounaan, jonka jälkeen on vapaa-aikaa toipua aamun aikaisesta herätyksestä. (A, L) 

Narikala-loinnoitus-Tbilisi-Georgia
Tbilisi

4. päivä, lauantai Mtkvarijoen rannoille kuumien lähteiden äärelle yli 1500 vuotta sitten syntynyt Tbilisi on yksi Kaukasuksen vanhimmista ja kauneimmista kaupungeista. Sen sillanpääasemasta idän ja lännen välissä kertovat mm. Metekhi-kirkko ja synagoga vanhassakaupungissa sekä Narikala-linnoitus kukkulan laella, mistä kaupunkia on ollut hyvä puolustaa tunkeutujia vastaan. Modernin suurkaupungin kohtaamme Tbilisin pääkadulla, Rustavelilla. 

Puolipäiväretkellä näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ja maamerkit. Käymme myös Georgian kansallismuseossa, jossa näemme arvokkaan kokoelman kulta-aarteita ja ikoneja. Retken päätteeksi syömme lounaan. (A, L)

Mtskhetan-kirkon-maalauksia-Georgia
Mtskheta, Gori ja Uplistsikhe

5. päivä, sunnuntai Teemme kokopäiväretken pääkaupungin ulkopuolelle mahtavan Kaukasusvuoriston häämöttäessä pohjoisessa horisontissa. Pysähdymme ensin maan uskonnollisessa keskuksessa Mtskhetassa. Vierailemme Jvarin luostarissa sekä Svetitskhovelin katedraalissa, jotka ovat Unescon maailmanperintö-kohteita. 

Myöhemmin jatkamme bussilla noin tunnin verran Gorin kaupunkiin. Gorissa syntyi viime vuosisadan tunnetuimpiin ja kiistellyimpiin johtajiin kuulunut Josif Stalin, jonka museossa käymme iltapäivällä. Vielä vuonna 2010 kaupungintalon edustalla seisoi Stalinin patsas, joka sittemmin poistettiin ja siirrettiin kyseiseen museoon. Käymme myös kaupungin ulkopuolella ikivanhalla Silkkitien markkinapaikalla Uplistsikhessä. Arkeologien mukaan sen historia alkoi noin 3000 vuotta sitten. 

Syömme lounaan retkellä ja hotelliin palaamme myöhään iltapäivällä. (A, L)

Kakheti-on-viininviljelyaluetta-Georgia
Kakheti

6. päivä, maanantai Aamiaisen jälkeen lähdemme parin tunnin bussimatkalle Tbilisistä itään Kakhetin maakuntaan. Viiniä kasvatetaan Kakhetissa lähes jokaisessa idyllisessä kylässä. Georgialaiset ovat vakuuttuneita siitä, että juuri heidän esi-isänsä olivat maailman ensimmäisiä viininviljelijöitä. Georgian viiniviljelyn perinteiden arvellaankin ulottuvan noin 8000 vuoden taakse. 

Maistelemme viinejä ja syömme lounaan paikallisella tilalla. Vieraanvaraiset georgialaiset nostelevat maljoja ja pitävät puheita perinteisesti tamadan eli seremoniamestarin johdolla. Palaamme hotelliin myöhään iltapäivällä. Illan hämärtyessä syömme jäähyväispäivällisen perinteisen tanssiesityksen yhteydessä. (A, L, P) 

lento

7. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen kuljetus Tbilisin kentälle. Lentomme (Turkish Airlines) lähtee klo 10.30 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin, jonne saavumme klo 18.35. (A) 

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Georgian matka - Batumi ja Tbilisi
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • puolihoito, yhtenä päivänä täysihoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Georgian matka - Batumi ja Tbilisi

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 540 €.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. 

Ryhmän minimikoko 12. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty. 

Maksuehdot: Ennakkomaksu 550 €. Loppumaksu erääntyy 60 vrk ennen lähtöä.
Peruutusehto A: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Matkan hinta perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
7 päivää alk./hlö 2 690 €
 • 21.8.2024 - 27.8.2024
  alk. 2 690€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Hyvä tietää Georgian matkasta

Teemme Georgian matkan elokuussa, jolloin päivälämpötilat ovat Tbilisissä ja Batumissa noin + 20–25 C°, yöllä noin + 10–15 C°.  Kesävaatteiden lisäksi on hyvä varata mukaan jotakin hieman lämpimämpää iltoja ja aamuja varten. Myös kevyt sateen- ja tuulenpitävä takki on hyvä olla mukana. Hyvät kävelykengät ovat matkalla tarpeen, kohteissa kävellään jonkin verran, myös epätasaisella alustalla ja mukulakivikaduilla.

Georgian valuutta on lari (GEL). Suomessa valuuttaa ei voi vaihtaa joten varaa mukaan euroja, rahanvaihto onnistuu hotelleissa tai vaihtopaikoissa. Myös luottokortit käyvät hotelleissa ja isommissa liikkeissä.

Olemme valinneet matkalle hyvätasoiset hotellit, jotka sijaitsevat keskeisillä paikoilla. Matkan hintaan sisältyy vähintään puolihoito-ateriat päivittäin, muille aterioille löytyy kaupungeista hyvin vaihtoehtoja. Georgialainen keittiö on saanut vaikutteita useista lähialueiden maista ja ruokakultturi on rikas. Hintataso Georgiassa on edullinen. 

Georgian matkallamme on yksi Unescon maailmanperintökohde
Historical Monuments of Mtskheta