Mystinen-Petra-Jordania-Olympia

Jordanian kiertomatka

- mystinen Petra, Wadi Rumin aavikko ja Kuollutmeri
9
päivää
Uutuus

Jordanian kiertomatkalla näet uskomattoman Petran, yövyt luksustelttaleirissä Wadi Rumin autiomaassa, rentoudut Akabanlahden kirkkaissa vesissä ja voit kokeilla kellumista suolapitoisessa Kuolleessameressä. Tyylikkäät ensimmäisen luokan majoitukset täydentävät omalta osaltaan elämyksellistä matkaa Jordanian ihmeisiin.

Jordanian kiertomatka Olympian tyyliin

Tällä hetkellä matka ei ole ohjelmistossamme.

Matkareitti
Akaba
2 yötä
Wadi Rum
1 yö
Petra
2 yötä
Kuollutmeri
3 yötä
Amman ja Jerash
retki

Matka Jordaniaan on kuin ikkuna ajanlaskumme alkuajoille ja kauemmaksikin menneisyyteen. Jordanian kiertomatkalla kohtaa myös ystävällisten ihmisten vieraanvaraisuutta rauhallisessa ja nykyaikaisessa maassa, jossa suhteellisen pienellä alueella on useita maailmanluokan nähtävyyksiä.

Kiertomatkan aluksi on hyvä rentoutua Akabassa, Akabanlahden kirkkaiden vesien äärellä. Arabian Lawrencen jalanjälkiä seurailemme Wadi Rumissa ajaessamme nelivetoautoilla karun kauniissa autiomaamaisemissa.

Yövymme Wadi Rumin autiomaassa ensimmäisen luokan beduiinitelttaleirissä kaikkine mukavuuksineen

Wadi Rumista jatkamme nabatealaisten kalliokaupunki Petraan, joka on hieno esimerkki luonnon ja ihmisen yhteisestä arkkitehtuurista. Ruusunpunaiseen kallioon louhittuine hautoineen ja palatseineen Petra kuuluukin eittämättä maailman kiinnostavimpien ja kauneimpien muinaismuistojen joukkoon. Petrassa kävelemme useita kilometrejä mutta se on vaivan arvoista, ja halutessasi voit lisämaksusta vuokrata vaikka hevoskärryt tai aasikyydin ainakin osaksi matkasta.

Petran upeiden nähtävyyksien jälkeen matkamme jatkuu Nebo-vuorelle ja Jordanjoen laakson maisemissa Kuolleenmeren rannalle. Kuolleessameressä uiminen on vaikeaa, mutta kelluminen sen sijaan onnistuu mainiosti. Teemme täältä päiväretken pääkaupunki Ammaniin sekä Jerashiin. Ammanin upeassa kansallismuseossa saamme erinomaisen läpileikkauksen Jordanian monituhatvuotisesta historiasta, Jerashin majesteettiset pylväsrivistöt ja temppelit puolestaan todistavat muinaisen Rooman mahdista ja vaikutusvallasta.

Ennen paluumatka on vielä päivä aikaa rentoutua ja kerrata matkan kokemuksia sekä nauttia Kuolleenmeren tervehdyttävästä ilmastosta

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, 3 matkapäivänä täysihoito ja muina päivinä puolihoito, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, palvelupalkkiot hotelleissa, viiusmi- ja muut viranomaiskulut sekä paljon muuta. Suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta.

Matkan hinta ja ehdot

Tiesitkö, että Olympia teki matkoja Jordaniaan jo vuonna 1953 ?

Vuonna 1953 Olympian matkalaiset saapuivat Jordanian Ammaniin, missä vietettiin nuoren kuningas Husseinin kruunajaisia. Kun vastakruunattu kuningas astui autoon, kukaan ei huomannut sulkea ovea, jolloin lähellä seisonut Eero Julin päätti korjata kömmähdyksen kumartamalla kohteliaasti ja sulkemalla oven. Myöhemmin hän vei kuninkaalle kruunajaistilaisuudesta ottamansa valokuvat, joista tämä ilahtui aivan erityisesti siksi, että ne olivat ainoat tilaisuudesta otetut värikuvat. Nyt jo edesmenneet kuningas Hussein ja Julin tapasivat sittemmin monta kertaa, viimeisen kerran kuninkaan vieraillessa Suomessa presidentti Koiviston kutsusta 1987.

Matkaohjelma

Esimerkki matkaohjelmasta

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Tällä hetkellä matka ei ole ohjelmistossamme.

Lento kohteeseen
Helsinki – Akaba

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 12.55 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Akabaan, jonne saavumme klo 23.35. Majoitumme 2 yöksi Akabanlahden rannalla sijaitsevaan ensimmäisen luokan InterContinental-hotelliin (★★★★★).

Akaban-kaupunkikuvaa-Jordania
Akaba

2. päivä, lauantai Myöhäisen hotelliin majoittumisen vuoksi aloitamme kiertomatkamme poikkeuksellisesti rentoutumalla. Meillä on koko päivä aikaa nauttia erinomaisen hotellin palveluista ja käydä vaikka pulahtamassa Akabanlahden kirkkaissa vesissä hotellin yksityisellä rannalla. Akaban keskustakaan ei ole kuin 15 minuutin kävelymatkan päässä. Tervetulopäivällinen hotellissa (A, P)

Wadi-Rumin-autiomaa-on-Unescon-maailmanperintokohde-Jordania
Akaba – Wadi Rum

3. päivä, sunnuntai Aamulla on vielä vapaa-aikaa. Lounaan jälkeen lähdemme bussilla kohti Wadi Rumin autiomaata, joka on Unescon maailmanperintökohde. Hiekan punakeltaiset sävyt ja eroosion kuluttamat kalliomuodostelmat ovat miljoonien vuosien kuluessa muokanneet karun, mutta kauniin maiseman. Wadi Rumissa on ollut asutusta esihistorialliselta ajalta asti; nykyään alueella asuu beduiiniheimoja. Wadi Rum on tullut tunnetuksi myös Arabian Lawrence -elokuvasta. Tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo brittiupseeri T.E. Lawrencesta, joka taisteli ensimmäisen maailmansodan aikana arabikapinallisten kanssa silloista Ottomaanien imperiumia vastaan. Tutustumme tähän hämmästyttävään alueeseen nelivetojeepeillä iltapäivän aikana.

Illansuussa majoitumme ensimmäisen luokan Saraya Rum Private Luxury Camp -leiriin (★★★★★). Majoitusyksiköissä on ylellinen varustus ja mukavuudet yksityisine wc- ja suihkutiloineen sekä ilmastointi. Perillä nautimme leirin vieraanvaraisuudesta beduiinien tapaan. Kokemus öisen autiomaan hiljaisuudessa tuikkivan tähtitaivaan alla on ainutlaatuinen. (A, L, P)

Petra-Jordania-Olympia-Kaukomatkat
Wadi Rum – Petra

4. päivä, maanantai Aamiaisen jälkeen jatkamme jeeppien kyydissä Wadi Rumin ihmeisiin tutustumista muutaman tunnin ajan ennen kuin jatkamme bussilla Wadi Musan kaupunkiin, jonka alueella Petra sijaitsee.

Majoitumme 2 yöksi Petran opastuskeskuksen lähellä sijaitsevaan ensimmäisen luokan Mövenpick-hotelliin (★★★★★), jossa syömme myös päivällisen. (A, L, P)

Kalliosolan-paassa-avautuu-yksi-upeimmista-hautaholveista-Petra-Jordania
Petra

5. päivä, tiistai Petra on Jordanian tunnetuin historiallinen nähtävyys ja itseoikeutetusti Unescon maailmanperintökohde. 100-luvulla eKr. nabatealaiset asettuivat tänne suojaisaan laaksoon, jonne johtaa yli kilometrin pituinen kapea ja jyrkkäseinäinen kalliosola. Nabatealaisille elävien ja kuolleiden välinen yhteys oli tärkeä, joten kallioiden upeat hautaholvit rakennettiin normaalin kaupunkielämän välittömään läheisyyteen. Vuosisatojen kuluessa valloittajat tulivat ja menivät, kunnes Petra hylättiin lopullisesti arabivalloituksen yhteydessä 660-luvulla. Länsimaiden tietoisuuteen Petran toi sveitsiläinen orientalisti Jean Louis Burckhardt vuonna 1812.

Aamiaisen jälkeen tutustumme Petraan. Kävelyä kertyy useita kilometrejä, jos ei halua vuokrata hevoskärryjä, aasikyytiä tai kamelikuljetusta. Lounaan syömme laakson pohjukassa sijaitsevassa ravintolassa, jonne retken alkupisteestä on matkaa noin 5 kilometriä. Normaali liikuntakyky retkellä on edellytys täysipainoiselle tutustumiselle. Hotellille voi palata omaan tahtiin tai vaihtoehtoisesti jatkaa Petraan tutustumista. Iltapäivästä alkaen on vapaa-aikaa. (A, L)

Pyhan-Yrjon-kirkon-lattiamosaiikissa-on-vanhin-tunnettu-pyhan-maan-kartta-Madaba-Jordania
Petra – Kuollutmeri

6. päivä keskiviikko Jatkamme aamulla noin 250 kilometrin päähän Kuolleellemerelle. Pysähdymme matkan varrella Madabassa, jossa Pyhän Yrjön kirkon lattiamosaiikissa on vanhin tunnettu pyhän maan kartta. Lounaan jälkeen ihailemme Nebo-vuorelta Jordan-joen laaksoon ja pyhään maahan avautuvaa maisemaa. Vanhan testamentin mukaan Mooses kuoli täällä 120 vuoden iässä johdettuaan israelilaisia 40 vuoden ajan autiomaassa kohti luvattua maata.

Nebo-vuorelta laskeudumme 30 kilometrin matkalla noin 1,1 kilometriä alemmas Kuolleenmeren rannalle. Noin 430 metriä Välimeren pintaa alempana sijaitseva Kuollutmeri on matalin kohta maailmassa. Suuren suolapitoisuuden aiheuttama noste kelluttaa niin, että sanomalehden lukeminen onnistuu Kuolleessameressä lähes istualtaan. Perillä majoitumme 3 yöksi ensimmäisen luokan Kempinski Ishtar Dead Sea -hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (A, L, P)

Herkuleksen-temppelin-rauniot-Amman-Jordania
Amman ja Jerash

7. päivä, torstai Teemme kokopäiväretken, jonka aloitamme pääkaupunki Ammanista. Se on ilmapiiriltään arabimaailman länsimaisimpia kaupunkeja. Keski-iältään nuori väestö ja melko vapaamielinen yhteiskunta ovat muovanneet siitä dynaamisen bisneskaupungin. Ammanin historia ulottuu yli 3000 vuoden taakse. Alun perin seitsemälle kukkulalle rakennettu kaupunki on nykyisin levinnyt jo parillekymmenelle kukkulalle. Käymme Citadel-kukkulalla, jonka laelta on hieno näköala kaupunkiin. Täällä ovat myös roomalaisajalta peräisin olevat Herkuleksen temppelin rauniot. Tutustumme myös upeaan kansallismuseoon.

Ammanista jatkamme pohjoiseen noin 50 kilometrin päähän Jerashiin, joka oli yksi Rooman valtakunnan itäreunalla sijainneen Dekapoliksen kymmenestä kaupungista. Jerash on Lähi-idän parhaiten säilynyt roomalaiskaupunki ja Petran jälkeen Jordanian tärkein historiallinen nähtävyys. Lounan jälkeen tutustumme Jerashiin kävellen. Näemme mahtavat pylväsrivistöt, temppelit ja amfiteatterit. Laajan alueen kierros edellyttää normaalia liikuntakykyä ja hyviä jalkineita. (A, L)

Kuolleessa-meressa-kelluminen-on-helppoa-Jordania
Kuollutmeri

8. päivä, perjantai Vapaapäivänä voit kokeilla vaikka mutahoitoa, jonka terveysvaikutukset tunnistettiin jo antiikin aikoina. Muta sisältää monia hyvinvointia edistäviä mineraaleja. Kuolleenmeren rannalla hengittäminen on helpompaa ilman normaalia suuremman happipitoisuuden ansiosta ja auringonotto on turvallista alueen vähäisen UV-säteilyn vuoksi. Jäähyväispäivällinen hotellissa. (A, P)

lento

9. päivä, lauantai Varhain aamulla kuljetus Ammanin kentälle. Lento (Turkish Airlines) lähtee klo 9.55 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin, jonne saavumme klo 18.50.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Jordanian kiertomatka
  • reittilennot turistiluokassa
  • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
  • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa/telttaleirissä
  • puolihoito, 3 matkapäivänä täysihoito
  • ohjelmassa mainitut kuljetukset, retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen
  • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
  • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut
  • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
  • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Jordanian kiertomatka

Lisämaksu 1h huoneesta.

Jordaniaan tarvitaan viisumi, joka saadaan maahan tultaessa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää salatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Viisumista lähetämme tarkemmat ohjeet toimintaohjeiden yhteydessä. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Matkalla kävellään paljon, mikä edellyttää usean kilometrin kävelykykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Maksu- ja peruutusehdot julkaistaan matkan hinnoittelun yhteydessä.

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

 

 

 

 

Olympian yleiset matkaehdot
9 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Hyvä tietää Jordanian kiertomatkasta

Jordanian matka tehdään huhtikuussa, jolloin lämpötilat ovat päivisin noin +20–27 C°, yöllä lämpötila voi kuitenkin laskea lähelle + 10 C°. Sateita ei juuri ole.

Tärkein matkavaruste Jordanian matkalla on mukavat jalkineet. Varsinkin Petrassa kävellään paljon, joten mukavat lenkkitossut/kävelykengät ovat parhaat, mukaan kannattaa varata myös vaihtojalkineet. Jordaniassa ei ole erityisiä pukeutumissääntöjä, mutta polvet ja hartiat peittävät vaatteet ovat suositeltavia.

Jordanian rahayksikkö on dinaari (JOD). Dinaareita voi vaihtaa joissakin rahanvaihtopisteissä Suomessakin, paikanpäällä voit vaihtaa euroja/USDn dollareita dinaareiksi. Yleisimmät luottokortit käyvät hotelleissa ja suuremmissa tavarataloissa mutta pelkästään käteistä käytetään vielä monissa paikoissa.

Matkalla tutustumme kahteen Jordanian Unescon maailmanperintökohteeseen:
Petra
Wadi Rum