Omanin rannikkoa Olympia Kaukomatkat

Omanin kiertomatka

- hiekka-aavikoita, vehreitä keitaita ja lämmin meri
11
päivää
alk. 4 470 €/hlö

Kiertomatkalla Omanissa tutustut maan vaihtelevaan luontoon, karuista aavikkomaisemista vehreisiin taatelipalmukeitaisiin ja mielenkiintoiseen historiaan. Hiekka-aavikolla liikumme jeepeillä ja yövymme yhden yön telttahuoneissa, matkan lopussa nautimme Arabianmeren rannoista. 

Joulumatka Omaniin

Matkareitti
Masqat
1,5 yötä
Sur
1 yö
Wahiban hiekka-aavikko
1 yö
Bahla
retki
Nizwa
2 yötä
Salalah
3,5 yötä

Kiertomatka Omanissa tutustuttaa sinut tähän Arabian niemimaan vanhimpaan itsenäiseen valtioon. Oman oli myös yksi alueen merkittävimmistä merimahdeista jo paljon ennen portugalilaisia ja espanjalaisia. Omanissa on vielä paljon tutkimattomia alueita, jotka kiehtovat niin arkeologeja kuin kulttuurimatkaajaakin.

Matkan aluksi tutustumme Omania hallitsevan sulttaanisuvun hallinto- ja pääkaupunki Masqatin nähtävyyksiin. Jatkamme Masqatista etelään pysähdellen wadeilla eli joenuomilla, joita on siellä täällä muuten kuivassa maisemassa. Majoitumme lähellä merikilpikonnien rauhoitusaluetta ja hyvällä onnella pääsemme näkemäänkin kilpikonnia rannalla.

Omanin luonto vaihtelee karuista aavikko- ja vuoristomaisemista vehreisiin taatelipalmukeitaisiin ja turkoosinsinisen meren hyväilemiin valkoisiin rantoihin

Infrastruktuuriltaan kehittynyt vanha sulttaanikunta vaalii perinteitään ja omaa kulttuuriaan. Katukuvassa tämä näkyy mm. paikallisten miesten käyttämän dishdasha-kaavun sekä kuma-päähineen ja turbaanien runsautena.

Yksi matkan kohokohdista on Wahiban hiekka-aavikko, jossa liikumme neliveto-maastureilla ja yövymme nykyaikaisessa mutta tunnelmallisessa telttamajoituksessa. Nizwassa nautimme jouluaattoilllallisen ja voit halutessasi viettää joulupäivän oman mielesi mukaan tai osallistua lisäretkelle.

Kiertomatkamme päätteeksi saavumme Arabianmeren rannalle ja vietämme kiireetöntä joululomaa tasokkaassa Al Fanar -rantahotellissa sen all inclusive -palveluista nauttien

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hinta sisältää lennot, majoituksen 2 h huoneessa, aamiaiset ja muut ohjelmassa mainitut ateriat, ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket pääsymaksuineen sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta 1 070 €.

Matkan hinta ja ehdot

 

Joulumatkalle on hyvä ilmoittautua hyvissä ajoin!

Matkaohjelma

19. – 29.12.2024

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (puolihoito 2 päivänä, täysihoito 3 päivänä ja all inclusive 3 päivänä)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, 19.12. torstai  Lähtö Helsingistä klo 16.00 (Finnair) Dohaan, josta jatkamme (Qatar Airways) Masqatiin.

Sulttaani Qaboosin moskeijan sisäpiha Oman
Masqat

2. päivä, 20.12. perjantai Saavumme aamuyöllä Masqatiin, Omaniin. Majoitumme heti hyvään keskitason Aloft–hotelliin (★★★★). 

Lounaan jälkeen lähdemme kaupunkikiertoajelulle. Omanin sulttaanikunnan pääkaupunki Masqat (engl. Muscat) on suojaisan ja strategisen sijaintinsa ansiosta ollut vilkas satamakaupunki jo 600-luvulla. Tänäkin päivänä Masqatin satamaa vartioi kaksi, hieman myöhemmältä ajalta säilynyttä, portugalilaisten rakentamaa linnoitusta. Masqat on maata jo 1740-luvulta asti yhtäjaksoisesti hallinneen Al-Busaid-sulttaanisuvun vallan keskus. Käymme myös Muttrahin vanhassa basaarissa sekä Bait-Al Zubairin perinnemuseossa. Tervetuloillallinen (A, L, P) 

Omanin rantaviivaa
Masqat – Wadi Shab – Sur

3. päivä, 21.12. lauantai Tutustumme Sulttaani Qaboosin moskeijaan ennen kuin lähdemme ajamaan etelään kohti Surin kaupunkia. Maan karu luonto on yllätyksiä täynnä. Ensimmäinen pysähdyksemme on kirkasvetisellä Bimahin kalkkikivisyvänteellä. Myös vehreät wadit eli palmujen reunustamat joenuomat ovat vastakohtina Omanin kuivalle maisemalle. 

Iltapäivällä saavumme Suriin, joka vielä 150 vuotta sitten oli yksi maan tärkeimmistä satama- ja laivanrakennuskaupungeista. Täältä lähtivät muinoin kauppalaivat mm. Kiinaan, Intiaan ja vielä silloin Omanille kuuluneelle Sansibarin saarelle Itä-Afrikkaan. Jatkamme Surista eteenpäin, ja majoitumme Turtle Beach Resort -hotelliin (★★★). Vierailemme Al Jinzin suojelualueella, jonka ranta-alue on rauhoitettu merikilpikonnille, mm. erittäin uhanalaiselle liemikilpikonnalle. (A, L, P) 

Beduiinileiri Oman
Sur – Wadi Bani Khalid – Wahiban hiekka-aavikko

4. päivä, 22.12. sunnuntai Aamiaisen jälkeen lähdemme noin 110 km päässä sijaitsevalle suurelle Wahiban hiekka-aavikolle (180 x 80 km). Teemme mielenkiintoista ja välillä kuoppaistakin matkaa ilmastoiduilla viiden hengen (4 + kuljettaja) maastureilla. Matkalla pysähdymme Wadi Bani Khalid -joella, jossa teemme kävelyretken. Sen kirkkaissa ja syvissä altaissa halukkaat voivat uida. Lounaan jälkeen jatkamme hiekka-aavikolle. Parhaimmat kulkuvälineet kymmenien metrien korkuisilla dyyneillä ovat kameli tai tehokas maasturi. Täällä autojemme nelivedolle onkin käyttöä. Vaikka elinolosuhteet aavikolla ovat äärimmäisen niukat, alueella asuu monia beduiiniperheitä.

Majapaikkamme on tunnelmallinen Arabian Oryx Camp, jossa yövymme erillisissä telttahuoneissa, jotka on nykyaikaisesti varusteltu. Nousemme dyynin huipulle ihastelemaan keltapunaista maisemaa hiekka-aavikolla. Myöhemmin nautimme illallisen Arabian kirkkaan tähtitaivaan alla (säävaraus). (A, L, P)

Bahla Oman
Wahiban hiekka-aavikko – Bahla – Jabrin – Nizwa

5. päivä, 23.12. maanantai  Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa noin 220 km päässä sijaitsevaan Nizwaan. Hiekka-aavikon laidalla vaihdamme maasturit bussiin. Ennen saapumista Nizwaan tutustumme Jabrinin linnoitukseen. Tämä imaami Bal’arab bin Sultan al-Ya’ruban 1670-luvulla rakennuttama linnoitus on yksi Omanin tunnetuimmista ja parhaiten entisöidyistä. Bahlan kaupungissa näemme Unescon suojeleman ja restauroitavana olevan Bahlan linnan, joka on Omanin vanhin. Kaupunki tunnetaan myös savenvalannasta sekä tietäjistään ja vanhoista mystisistä tarinoistaan.

Iltapäivällä saavumme Nizwaan, jossa majoitumme hyvään keskitason Falaj Daris -hotelliin (★★★). (A, L)

Nizwa Oman
Nizwa

6. päivä, 24.12. tiistai  Vapaapäivä. Jouluaattoillallinen. (A, P)

Halutessasi voit lähteä lisämaksulliselle kokopäivän retkelle. Aamulla suuntaamme Nizwan linnoitukseen ja basaariin. Entinen pääkaupunki Nizwa oli satojen vuosien ajan Omanin kulttuurin, tieteiden, taiteiden ja vallan keskus. Jatkamme Hajar-vuoriston juurelle, jossa tutustumme kävellen hyvin säilyneeseen Al Hamran kylään. Kylän kotimuseossa meille esittäytyy omanilainen arkielämä. Aloitamme maastureilla nousun Jebel Shamsille, jonka huippu nousee 3000 metrin korkeuteen. Aluetta kutsutaankin Arabian Grand Canyoniksi, ja näkymät ovat sen mukaiset. Iltapäivällä palaamme hotelliin.

Flamingoja Salalah Oman
Nizwa – Masqat – Salalah

7. päivä, 25.12. keskiviikko Ajamme Masqatin lentokentälle, josta on parin tunnin lento Omanin eteläisimmän maakunnan Dhofarin pääkaupunkiin Salalahiin. Alueen ilmasto poikkeaa maan muista osista. Kun lämpötila muualla Omanissa vaihtelee kesällä 35–50 asteen välillä, Salalahissa se on monsuunin ansiosta huomattavasti inhimillisemmissä lukemissa. Monsuunisateet muuttavat kuivan maan kesä-syyskuussa vehreiksi nummiksi, ja juuri tuona aikana niin omanilaiset kuin naapurivaltioidenkin asukkaat vierailevat alueella mielellään. Salalahin lempeä talvi-ilma taas hellii meitä pohjoismaalaisia. Alueella kasvatetaan myös suurin osa Omanin hedelmistä.

Majoitumme ensimmäisen luokan Rotana Resort -rantahotellin (★★★★), jossa voimme nauttia seuraavien päivien ajan Arabianmeren rannasta ja lämpimästä vedestä sekä hotellin all inclusive -palvelusta, joka sisältää aamiaisen, lounaan ja päivällisen lisäksi välipaloja ja juomia. Alkoholijuomia tarjoillaan lounas- ja päivällisaikaan. (A, P)

Pikkupoika mattomarkkinoilla Oman
Salalah

8. päivä, 26.12. torstai Teemme puolen päivän retken Salalahissa ja sen ympäristössä. Omanin rannikolla kasvavista Boswellia-lajien puista saatava suitsukepihka on ollut tämän alueen tärkeä tulolähde yli 3000 vuotta. Salalahin museossa selviää, miten tästä aineesta tuli muinoin kultaakin kalliimpaa. Myös Omanin merkittävä merenkulunhistoria tulee tutuksi. Näemme sulttaanin moskeijan ja kesäpalatsin sekä vierailemme Salalahin vanhassa kaupungin (Haffah) basaarialueella. (AI)

Omanin rannikkoa Olympia
Salalah

9.–10. päivä, 27.–28.12. pe–la Vapaapäiviä. Voit nauttia hotellin piha- ja ranta-alueesta sekä palveluista ja all inclusive –tarjoilusta.

Perjantaina sinulla on mahdollisuus osallistua kokopäivän lisäretkelle. Ajamme Taqah’n kalastajakylään, joka on kuuluisa kuivatuista sardiineistaan ja perinnetaloistaan.  Kylän lähellä sijaitsevat muinaisen Sumhuramin kaupungin rauniot, joita mm. italialaiset arkeologit ovat tutkineet. Sumhuram oli muinaisen maailman suitsukekaupan keskus ajanlaskumme molemmin puolin, ja kaupungin historia ulottuu vieläkin pidemmälle – täällä kerrotaan sijainneen yksi Saban kuningattaren palatseista. Näemme vaatimattoman, mutta muinoin arvokkaan olibaani-puun. Suitsuketta saatiin olibaani-suvun puiden pihkasta. Jatkamme Mughsailin luonnonkauniille rannalle, jossa mahdollisuus kävellä pitkin kilometrien pituista rantaa ennen kuin palaamme hotelliin. 

Lauantai-iltana kokoonnumme läksiäisillalliselle. Huoneet ovat käytössämme lentokentälle lähtöön saakka. (2xAI)

lento

11. päivä, 29.12. sunnuntai Klo 5.15 alkaa lento Dohan (Qatar Airways) kautta (Finnair) Helsinkiin, jonne saavumme klo 14.15.

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Nizwan linnoitusta Oman

Nizwa ja Jebel Shams

Nizwa ja Jebel Shams

Tiistai 24.12. Halutessasi voit lähteä kokopäivän retkelle. Aamulla suuntaamme Nizwan linnoitukseen ja basaariin. Entinen pääkaupunki Nizwa oli satojen vuosien ajan Omanin kulttuurin, tieteiden, taiteiden ja vallan keskus. Jatkamme Hajar-vuoriston juurelle, jossa tutustumme kävellen hyvin säilyneeseen Al Hamran kylään. Kylän kotimuseossa meille esittäytyy omanilainen arkielämä. Aloitamme maastureilla nousun Jebel Shamsille, jonka huippu nousee 3000 metrin korkeuteen. Aluetta kutsutaankin Arabian Grand Canyoniksi, ja näkymät ovat sen mukaiset. Iltapäivällä palaamme hotelliin.

Lisäretken hinta on 90 euroa, sisältäen lounaan. Pyydämme ilmoittautumaan retkelle jo matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 2kk ennen lähtöä.

90 €
Kauniit vanhat ovet Taqah'n kalastajakylä Oman

Taqah´n kalastajakylä, Sumhuram ja Mughsailin ranta

Taqah´n kalastajakylä, Sumhuram ja Mughsailin ranta

Perjantai 27.12.  Mahdollisuus osallistua kokopäivän lisäretkelle. Ajamme Taqah’n kalastajakylään, joka on kuuluisa kuivatuista sardiineistaan ja perinnetaloistaan. Kylän lähellä sijaitsevat muinaisen Sumhuramin kaupungin rauniot, joita mm. italialaiset arkeologit ovat tutkineet. Sumhuram oli muinaisen maailman suitsukekaupan keskus ajanlaskumme molemmin puolin, ja kaupungin historia ulottuu vieläkin pidemmälle – täällä kerrotaan sijainneen yksi Saban kuningattaren palatseista. Näemme vaatimattoman, mutta muinoin arvokkaan olibaani-puun. Suitsuketta saatiin olibaani-suvun puiden pihkasta. Jatkamme Mughsailin luonnonkauniille rannalle, jossa voit kävellä pitkin kilometrien pituista rantaa ennen kuin palaamme hotelliin.

Lisäretken hinta on 90 euroa, sisältäen retkilounaan. Pyydämme ilmoittautumaan retkelle jo matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 2kk ennen lähtöä.

90 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Omanin kiertomatka
 • reittilennot turistiluokassa  
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa  
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat (all inclusive 3, täysihoito 3 ja puolihoito 2 päivänä)
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen  
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa  
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut  
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Omanin kiertomatka

Lisämaksu 1h huoneesta 1 070 €.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta jo matkavarauksesi yhteydessä. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi, viimeistään 6 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää salatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 750 €. Loppumaksu erääntyy 64 vrk ennen lähtöä, 16.10.2024. 

Peruutusehdot: Matkan ajankohdasta (joulu) johtuen sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja.
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa  

 • viimeistään 100 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö  
 • 99–63 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu 750 €/henkilö  
 • 62 vrk tai myöhemmin ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Matkan hinta perustuu 24.1.2024 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
11 päivää alk./hlö 4 470 €
 • 19.12.2024 - 29.12.2024
  alk. 4 470€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Kokemuksia

Omanin kiertomatka
10 arvostelua
Erinomainen
30.00 %
Hyvä
70.00 %
Ok
Ei kovin hyvä
Ei lainkaan hyvä

Omanissa kannattaa käydä.

Hyvä tietää Omanin kiertomatkasta

Omanissa on joulukuussa päivisin lämmintä, joten suosittelemme kevyitä, mutta peittäviä vaatteita. Yöllä voi olla viileää, joten varaa mukaan myös jotain lämmintä vaatetta. Omanissa paikallinen naisväestö pukeutuu huiveihin ja peittäviin asuihin (varsinkin Masqatin ulkopuolella) mutta matkailijoiden ei odoteta käyttävän huivia. Sulttaani Qaboosin moskeijassa tulee naisten peittää päänsä huivilla ja housujen/hameen tulee olla pitkät, samoin käsivarret tulee olla peitettynä. Vaatteet eivät saa olla vartalonmyötäisiä. Moskeijassa miehilläkin tulee olla pitkät housut ja pitkähihainen paita.

Yleensäkin paljastavia puseroita tulisi välttää ja olkavarret tulisi peittää, hameen tai housujen tulisi ulottua vähintään polven alapuolelle. Mikäli haluat uida wadi-retkellä, tulee uima-asun päälle /lisäksi pukea vielä pitkä t-paita. Myös miesten tulee pukea t-paita ja uimahousujen tulee olla pitkät ja peittävät shortsimalliset.

Hyvät jalkineet ovat tärkeimpiä matkavarusteita – esim. retkisandaalit, jotka saavat kastua (esim. wadi-kävelyllä), ja lenkkitossut tai mukavat kävelykengät. Uimatossut ovat hyvät sekä wadi-retkellä että Salalahissa. Linnoituksissa on paljon rappusia, usein ilman kaidetta.

Ota Wahiban hiekka-aavikko yöpymistä varten mukaan kassi, reppu tai pieni vetolaukku, johon voit pakata
1) uimatarvikkeet mahdollista wadi-uintia varten. Pakkaa mukaan myös pieni pyyhe (wadissa voi olla pyyhkeitä vuokrattavana).
2) yöpymistarvikkeet ja mahdolliset vaihtovaatteet telttaleiriä varten. Isot matkalaukut jätetään bussiin, jolla siirrymme Surista Wadi Bani Khalidin kautta hiekka-aavikon reunalle. Siellä vaihdamme kulkupeliksi jeepit ja vaihdamme takaisin bussiin seuraavana päivänä.