Jedda-Saudi-Arabia-Olympia

Saudi-Arabian kiertomatka

- Dammam, Riad, Jedda ja Al Ahsan keidas
8
päivää

Lähde kiertomatkalle Saudi-Arabiaan. Näet aavikoita ja keitaita, kaupunkien upeaa arkkitehtuuria ja tutustut maan kulttuuriin. Matkustamme Saudi-Arabiassa bussilla ja lentäen Persianlahdelta Punaisenmeren rannalle.

Viikon kiertomatka Saudi-Arabiassa

Matkareitti
Dammam
3 yötä
Al Ahsa
retki
Jedda
2 yötä
Riad
2 yötä

Saudi-Arabia on pitkään ollut suljettuna länsimaisilta matkailijoilta. Nyt Vision 2030 -projektin myötä maa katsoo tulevaisuuteen avoimemmin silmin ja on pikkuhiljaa raottamassa verhoa myös turismille laajemmassa merkityksessä.

Dammamissa, itäisessä Saudi-Arabiassa näemme Ithra-kulttuurikeskuksen, jonka arkkitehtuuri on saanut paljon kansainvälistä tunnustusta. Matkaamme Rub al-Khalin aavikolla, kunnes saavumme sen vehreään vastakohtaan, Al Ahsan keitaalle, jossa taatelipalmut huojuvat. Keitaan keskellä kohoava Al Qarah -kukkula on historiallinen maamerkki, jonka uumenissa kapeiden solien seinämät kohoavat korkeuksiin.

Jeddan kilometrien pituinen rantabulevardi kokoaa perheet ja ystävykset viettämään iltaa Punaisenmeren rannalle. Historiallisen Al Baladin kaupunginosan rakennukset ovat koristeellisia kuin piparkakkutalot ja tuovat mieleen tuhannen ja yhden yön tarinat. Saudi-Arabian pääkaupungissa Riadissa tutustumme nykyisen kuningassuvun kotipaikkaan, savitiilistä rakennettuun Dariyahiin sekä sen vastakohtana Kingdom Tower -pilvenpiirtäjään.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, kahtena päivänä täysihoito ja muina matkapäivinä puolihoito, kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, viisumi, palvelupalkkiot sekä paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta.

Matkan hinta ja ehdot

 

Saudi-Arabiaan on aiemmin päässyt vain liike- tai pyhiinvaellusmatkoille. Nyt maa on aloittanut myös turistiviisumien myöntämisen.
Olympia teki kaksi ensimmäistä Saudi-Arabian matkaa syksyllä 2021.

Matkaohjelma

Alustava matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, perjantai Lähtö (Lufthansa) Helsingistä klo 7.20 Frankfurtin kautta (Lufthansa) Dammamiin, jonne saavumme klo 22.50. Majoitumme ensimmäisen luokan Sheraton-hotelliin (★★★★★).

Auringon-nousu-Al-Khobar-Corniche-Dammam-Saudi-Arabia
Dammam

2. päivä, lauantai Itäisessä provinssissa sijaitseva miljoonan asukkaan Dammam on Saudi-Arabian viidenneksi suurin kaupunki. Itäiseen provinssiin keskittyy myös Saudi-Arabian vaurauden perusta eli öljyntuotanto. Maailman arvokkaimman yrityksen Saudi Aramcon pääkonttori sijaitsee naapurikaupunki Dhahranissa, joka on kasvanut kiinni Dammamiin. Ensimmäinen kaupallisesti merkittävä öljylähde avattiin tuotannolle vuonna 1938. Dammamin metropoliin kuuluu myös Al Khobarin kaupunki, josta alkaa 25 kilometriä pitkä siltojen ja pengerteiden sarja Bahrainiin. Myöhäisen aamiaisen jälkeen teemme puolen päivän kaupunkikierroksen, jolloin paikannamme alueen tärkeimmät maamerkit. Näemme muun muassa kilometrien pituisen Al Khobarin rantabulevardin kahviloineen ja puistoineen. Käymme myös hiljattain avatussa Ithra-kulttuurikeskuksessa, jonka huomionarvoista ja kansainvälisesti kiiteltyä arkkitehtuuria ovat inspiroineet itäisen provinssin kivikehän runsaat öljykerrostumat. Lounas ja tervetulopäivällinen. (A, L, P)

Ihmeellinen-Al-Ahsa-Saudi-Arabia
Al Ahsa

3. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen lähdemme kokopäiväretkelle Al Ahsan keitaalle, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Rannikolta sisämaahan päin alkaa Rub al-Khalin (Tyhjä neljännes) hiekka-aavikko. Se on lähes kaksi kertaa Suomen kokoinen, jopa aavikoksi erittäin kuiva ja kaikelle elämälle haastava asumaton alue. Lämpötila kesäpäivänä voi nousta yli 50 asteen ja talviöinä voi olla pakkasta. Mielikuvitukselliset hiekkadyynimuodostelmat kuvioivat maisemaa. Karuuden keskellä kukoistaa Al Ahsan keidas, jonka vehreys luo vastakohdan silmänkantamattomiin jatkuvalle lakeudelle. Maan uumenista pulppuava raikas vesi on luonut elämän edellytykset jo esihistorialliselta ajalta alkaen. Pari miljoonaa taatelipalmua tuottaa tuhansia tonneja makeita taateleita vuosittain. Tutustumme muun muassa Al Qarah -kukkulaan ja sen uumenissa mutkitteleviin käytäviin. Vilkkaassa Qaisariah-soukissa on tarjolla tuhat ja yksi Arabian rikkautta kullasta kankaisiin. Näemme myös ottomaaniarkkitehtuuria edustavan Qasr Ibrahim -palatsilinnan. Palaamme Dammamiin myöhään iltapäivällä. (A, L)

Veden-paalle-rakennettu-moskeija-Jedda-Saudi-Arabia
Dammam - Jedda

4.–5. päivä, ma–ti Lennämme maanantaina Punaisenmeren rannalla sijaitsevaan Jeddaan. Majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Crowne Plaza -hotelliin (★★★★★). Kolmen ja puolen miljoonan asukkaan Jedda on Saudi-Arabian tärkein satamakaupunki ja suosittu lomakohde. Islaminuskoisten tärkein pyhiinvaelluskohde, Mekka sijaitsee vain reilun tunnin ajomatkan päässä, joten Jeddan lentokenttä on tärkeä portti pyhiinvaeltajille. Jeddan historiallinen osa ja Mekka-portti kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. Aikoinaan roskainen ja vailla huolenpitoa ollut ranta-alue on rakennettu viehättäväksi useiden kilometrien mittaiseksi rantabulevardiksi. Erityisesti viikonloppuiltoina kävelyreitit, kahvilat ja ravintolat täyttyvät paikallisista ja vierailijoista. Al Baladissa eli Jeddan vanhassa kaupunginosassa talojen rakennusmateriaalina on käytetty korallia, jota on vahvistettu lankuilla. Perinteisesti taloissa on myös koristeelliset puiset parvekkeet. Kalatorilla on nähtävänä meren antimien runsas kirjo.

Teemme maanantaina ja tiistaina puolipäiväretket, jolloin paikannamme Jeddan tärkeimmät nähtävyydet. Käymme myös Abdul Raouf Khalil -museossa, joka esittelee Jeddan historiaa ja näemme myös Kuningas Fahdin suihkulähteen, jonka vesipatsas nousee 260 metrin korkeuteen. Se on lajissaan maailman korkein. (2xA, 2xL)

Riad-Saudi-Arabia
Jedda - Riad

6.–7. päivä, ke–to Lennämme keskiviikkona Saudi-Arabian pääkaupunkiin, 6-miljoonaiseen Riadiin. Lounaan jälkeen tutustumme kansallismuseoon, joka on Saudien tärkein museo. Näyttelyt keskittyvät Arabian niemimaahan ja sen kuningaskuntien tuhansia vuosia sitten alkaneeseen historiaan. Myös museon arkkitehtuuri on huomionarvoinen. Sen innoituksen lähteenä ovat olleet autiomaan hiekkadyynien muodot ja värit. Myöhemmin iltapäivällä majoitumme 2 yöksi Riadin keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Courtyard Riyadh Olaya -hotelliin (★★★★).

Torstaina jatkamme kaupunkikierrostamme. Näemme Masmak-linnoituksen, joka on modernin suurkaupungin harvoja historiallisia rakennuksia. Nousemme korkeuksiin käydessämme Kingdom Centre -pilvenpiirtäjässä, jonka huippu kohoaa 300 metriin. Tutustumme myös Saudien kuningassuvun kotipaikkaan Dariyahiin. Kaupungin ulkopuolella sijaitseva arkeologinen alue oli pääkaupunkina aina 1800-luvun alkupuolelle asti, jolloin se menetti asemansa Riadille. Dariyah kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. (2xA, 2xL, 1xP)

lento
Riad - Helsinki

8. päivä, perjantai Myöhään torstai-iltana kuljetus Riadin kentälle. Lentomme (Lufthansa) lähtee perjantain puolella, klo 1.50 Frankfurtin kautta (Lufthansa) Helsinkiin, jonne saavumme klo 13.10.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Saudi-Arabian kiertomatka
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • puolihoito, sunnuntaina ja torstaina täysihoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut sekä viisumikulut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Saudi-Arabian kiertomatka

Lisämaksu yhden hengen huoneesta.

Matkalle tarvitaan e-viisumi. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Saudi-Arabiassa alkoholi ja sen vaikutuksen alaisena oleminen on täysin kielletty. Naisten tulee pukeutua peittäviin ja väljiin vaatteisiin, mutta huntua ei vaadita.

Ennakkomaksu 550 euroa/hlö
Peruutusehdot B: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja

Olympian yleiset matkaehdot
8 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Kokemuksia

Saudi-Arabian kiertomatka
21 arvostelua
Erinomainen
24.00 %
Hyvä
53.00 %
Ok
23.00 %
Ei kovin hyvä
Ei lainkaan hyvä

Mielenkiintoinen uusi matkailumaa, jossa ihmiset ovat oikeasti uteliaan ystävällisiä matkailijoille. Maa ja ihmiset yllättävät kokeneenkin matkailijan. Itse koettava Saudi-Arabia, joka voi yllättää positiivisesti ennakkokäsitykset.

arppa

Hyvä tietää Saudi-Arabian kiertomatkasta

Saudi-Arabian matkat tehdään pääasiallisesti marraskuussa. Säätilat vaihtelevat jonkin verran siirtyessämme Persianlahdelta sisämaahan Riadiin ja edelleen Punaisenmeren rannalle. Dammamissa päivälämpötilat ovat noin + 19-23 C, Riadissa + 21-27 C ja Jeddahissa noin +26-34 C. Sateita ei yleensä ole.

Saudi-Arabia on islamistinen maa siellä noudatetaan tiukasti tiettyjä rajoituksia. Esim alkoholi on täysin kielletty. Sitä ei saa viedä maahan ja alkoholin vaikutuksen alaisena oleminen on rikos. Naispuolisten matkustajien tulee pukeutua peittäviin ja väljiin vaatteisiin, mutta huntua ei vaadita. Olkapäät ja sääret on hyvä olla peitettyinä. Saudi-Arabialaiset naiset käyttävät abayaa ja sen kanssa huivia tai pukeutuvat niqabiin.

Saudi-Arabian valuutta on rial (SAR) ja virallinen kieli on arabia. Saudi-Arabian väestöstä noin 90 % on arabeja ja uskonnoltaan sunnimuslimeja. Nykyisin maassa on hyvin paljon ulkomaalaisia vierastyöläisiä, he muodostavat noin 80 % maan työvoimasta.

Saudi-Arabian kiertomatkan hintaan sisältyy vähintään puolihoito-ateriat päivittäin. Käyttämämme hotellit sijaitsevat keskeisillä paikoilla. Saudi-Arabian valuuttaa vaihdetaan joissakin paikoissa Suomessakin mutta yleensä paremman kurssin saa paikan päältä. Huom! viranomaiset saattavat toisinaan tarkistaa maahan saavuttaessa varallisuutesi, joten varaudu esittämään käteisvarat maahan saavuttaessa, yleensä riittävänä summana pidetään noin 100 €/päivä. Luottokortit kelpaavat melko yleisesti esim. hotelleissa ja ravintoloissa.

Saudi-Arabiaan on aiemmin päässyt vain liike- tai pyhiinvaellusmatkoille. Nyt maa on aloittanut myös turistiviisumien myöntämisen, ensin 49 maan kansalaisille, mukaan lukien Suomi.