Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Saudi-Arabian kiertomatka

Lähde tutustumaan Saudi-Arabiaan, näe aavikkoa ja keitaita, tutustu upeaan arkkitehtuuriin ja kulttuuriin.
 

Uutuus
 • 5.11.2021 - 12.11.2021

  Ilmoittaudu alustavasti tälle matkalle, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

  Ennakkovaraa
 • 19.11.2021 - 26.11.2021

  Ilmoittaudu alustavasti tälle matkalle, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

  Ennakkovaraa
 • Dammam 2 yötä
 • Al Ahsa 1 yö
 • Riad 1 yö
 • Jedda 3 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Saudi-Arabia on pitkään ollut suljettuna länsimaisilta matkailijoilta. Nyt Vision 2030 -projektin myötä maa katsoo tulevaisuuteen avoimemmin silmin ja on pikkuhiljaa raottamassa verhoa myös turismille laajemmassa merkityksessä.

Dammamissa, itäisessä Saudi-Arabiassa näemme Ithra-kulttuurikeskuksen, jonka arkkitehtuuri on saanut paljon kansainvälistä tunnustusta. Matkaamme Rub al-Khalin aavikolla, kunnes saavumme sen vehreään vastakohtaan, Al Ahsan keitaalle, jossa taatelipalmut huojuvat. Keitaan keskellä kohoava Al Qarah -kukkula on historiallinen maamerkki, jonka uumenissa kapeiden solien seinämät kohoavat korkeuksiin. Riadissa tutustumme nykyisen kuningassuvun kotipaikkaan, savitiilistä rakennettuun Dariyahiin sekä sen vastakohtana Kingdom Tower -pilvenpiirtäjään. Jeddassa kilometrien pituinen rantabulevardi kokoaa perheet ja ystävykset viettämään iltaa Punaisenmeren rannalle. Historiallisen Al Baladin kaupunginosan rakennukset ovat koristeellisia kuin piparkakkutalot ja tuovat mieleen tuhannen ja yhden yön tarinat.

Matkan alustava hinta alk 4.290 e.
Voit tehdä alustavan varauksen matkalle p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

ALUSTAVA MATKAOHJELMA (tarkempi ohjelma ja matkan hinnat julkaistaan keväällä 2021)

1. päivä, perjantai Lähtö (Turkish Airlines) Helsingistä klo 12.35 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Dammamiin.

Dammam 
2. päivä, lauantai Saavumme Dammamiin klo 1.20 ja majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Sheraton-hotelliin (★★★★★). Itäisessä provinssissa sijaitseva miljoonan asukkaan Dammam on Saudi-Arabian viidenneksi suurin kaupunki. Itäiseen provinssiin keskittyy myös Saudi-Arabian vaurauden perusta eli öljyntuotanto. Maailman arvokkaimman yrityksen Saudi Aramcon pääkonttori sijaitsee naapurikaupunki Dhahranissa, joka on kasvanut kiinni Dammamiin. Ensimmäinen kaupallisesti merkittävä öljylähde avattiin tuotannolle vuonna 1938. Dammamin metropoliin kuuluu myös Al Khobarin kaupunki, josta alkaa 25 kilometriä pitkä siltojen ja pengerteiden sarja Bahrainiin. Myöhäisen aamiaisen jälkeen teemme puolen päivän kaupunkikierroksen, jolloin paikannamme alueen tärkeimmät maamerkit. Näemme muun muassa kilometrien pituisen Al Khobarin rantabulevardin kahviloineen ja puistoineen. Käymme myös hiljattain avatussa Ithra-kulttuurikeskuksessa, jonka huomionarvoista ja kansainvälisesti kiiteltyä arkkitehtuuria ovat inspiroineet itäisen provinssin kivikehän runsaat öljykerrostumat. Lounas retkellä. (A, L)

Dammam – Al Ahsa
3. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen lähdemme parin tunnin bussimatkalle Al Ahsan keitaalle, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Rannikolta sisämaahan päin alkaa Rub al-Khalin (Tyhjä neljännes) hiekka-aavikko. Se on lähes kaksi kertaa Suomen kokoinen, jopa aavikoksi erittäin kuiva ja kaikelle elämälle haastava asumaton alue. Lämpötila kesäpäivänä voi nousta yli 50 asteen ja talviöinä voi olla pakkasta. Mielikuvitukselliset hiekkadyynimuodostelmat kuvioivat maisemaa. Karuuden keskellä kukoistaa Al Ahsan keidas, jonka vehreys luo vastakohdan silmänkantamattomiin jatkuvalle keltaiselle hiekkalakeudelle. Maan uumenista pulppuava raikas vesi on luonut elämän edellytykset jo esihistorialliselta ajalta alkaen. Pari miljoonaa taatelipalmua tuottaa tuhansia tonneja makeita taateleita vuosittain. Tutustumme muun muassa Al Qarah -kukkulaan ja sen uumenissa mutkitteleviin käytäviin. Vilkkaassa Qaisariah-soukissa on tarjolla tuhat ja yksi Arabian rikkautta kullasta kankaisiin. Näemme myös ottomaaniarkkitehtuuria edustavan Qasr Ibrahim -palatsilinnan. Keitaan suurin asutuskeskus on Al Hofuf, jossa majoitumme ensimmäisen luokan InterContinental Al Ahsa -hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (A, L, P)

Al Ahsa – Riad
4. päivä, maanantai Jatkamme aamulla matkaa reilun 300 kilometrin päähän pääkaupunkiin Riadiin, joka on Saudi-Arabian suurin kaupunki yli 6-miljoonaisella väestöllään. Lounaan jälkeen tutustumme Saudien kuningassuvun kotipaikkaan Dariyahiin. Kaupungin ulkopuolella sijaitseva arkeologinen alue oli pääkaupunkina aina 1800-luvun alkupuolelle asti, jolloin se menetti asemansa Riadille. Dariyah kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Myöhemmin iltapäivällä majoitumme Riadin keskustassa ensimmäisen luokan Courtyard Riyadh Olaya -hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen. (A, L, P)

Riad – Jedda
5. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen jatkamme kaupunkikierrostamme tutustumalla kansallismuseoon, joka on Saudien tärkein museo. Näyttelyt keskittyvät Arabian niemimaahan ja sen kuningaskuntien tuhansia vuosia sitten alkaneeseen historiaan. Myös museon arkkitehtuuri on huomionarvoinen. Sen innoituksen lähteenä ovat olleet autiomaan hiekkadyynien muodot ja värit. Näemme myös Masmak-linnoituksen, yhden modernin suurkaupungin harvoista historiallisista rakennuksista. Lounaan jälkeen nousemme korkeuksiin käydessämme Kingdom Centre -pilvenpiirtäjässä, jonka huippu kohoaa 300 metriin. Illalla lennämme Punaisenmeren rannalla sijaitsevaan Jeddaan. Majoitumme 3 yöksi keskustassa rantabulevardin varrella sijaitsevaan ensimmäisen luokan Sheraton Jeddah -hotelliin (★★★★★). (A, L)

Jedda
6.–7. päivä, ke–to Kolmen ja puolen miljoonan asukkaan Jedda on Saudi-Arabian tärkein satamakaupunki ja suosittu lomakohde. Islaminuskoisten tärkein pyhiinvaelluskohde, Mekka sijaitsee vain reilun tunnin ajomatkan päässä, joten Jeddan lentokenttä on tärkeä portti pyhiinvaeltajille. Jeddan historiallinen osa ja Mekka-portti kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. Aikoinaan roskainen ja vailla huolenpitoa ollut ranta-alue on rakennettu viehättäväksi useiden kilometrien mittaiseksi rantabulevardiksi. Erityisesti viikonloppuiltoina kävelyreitit, kahvilat ja ravintolat täyttyvät paikallisista ja vierailijoista. Al Baladissa eli Jeddan vanhassa kaupunginosassa talojen rakennusmateriaalina on käytetty korallia, jota on vahvistettu lankuilla. Perinteisesti taloissa on myös koristeelliset puiset parvekkeet. Kalatorilla on nähtävänä meren antimien runsas kirjo. Teemme keskiviikkona ja torstaina puolipäiväretket, jolloin paikannamme Jeddan tärkeimmät nähtävyydet. Käymme myös Abdul Raouf Khalil -museossa, joka esittelee Jeddan historiaa ja näemme myös Kuningas Fahdin suihkulähteen, jonka vesipatsas nousee 260 metrin korkeuteen. Se on lajissaan maailman korkein. (2xA, 1xL, 1xP)

8. päivä, perjantai Varhain aamulla kuljetus Jeddan kentälle. Lentomme (Turkish Airlines) lähtee klo 6.30 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin, jonne saavumme klo 18.05.

Matkalle tarvitaan e-viisumi, jonka Olympia hankkii matkustajille. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Saudi-Arabiassa alkoholi ja sen vaikutuksen alaisena oleminen on täysin kielletty. Naisten tulee pukeutua peittäviin ja väljiin vaatteisiin, mutta huntua ei vaadita.

Voit olla kiinnostunut myös näistä