Jedda-Saudi-Arabia-Olympia

Saudi-Arabian kiertomatka

- Dammam, Riad, Al Ula ja Jedda
10
päivää

Lähde kiertomatkalle Saudi-Arabiaan. Näet aavikoita ja keitaita, kaupunkien upeaa arkkitehtuuria ja tutustut maan kulttuuriin. Matkustamme Saudi-Arabiassa bussilla, junalla ja lentäen Persianlahdelta Punaisenmeren rannalle.

Kiertomatka mielenkiintoiseen Saudi-Arabiaan

Matka ei tällä hetkellä ole ohjelmassamme. Tutustu Olympian muihin kiertomatkoihin.

Matkareitti
Dammam
3 yötä
Al Hofuf
retki
Riad
2 yötä
Al Ula
2 yötä
Jedda
2 yötä

Saudi-Arabia on pitkään ollut suljettuna länsimaisilta matkailijoilta. Nyt Vision 2030 -projektin myötä maa katsoo tulevaisuuteen avoimemmin silmin ja on pikkuhiljaa raottamassa verhoa myös turismille laajemmassa merkityksessä.

Dammamissa, itäisessä Saudi-Arabiassa vierailemme Ithra-kulttuurikeskuksessa, jonka arkkitehtuuri on saanut paljon kansainvälistä tunnustusta, lisäksi tutustumme myös muihin kaupungin nähtävyyksiin.

Matkaamme Rub al-Khalin aavikolla, kunnes saavumme sen vehreään vastakohtaan, Al Ahsan keitaalle Al Hofufin kaupunkiin, jossa taatelipalmut huojuvat.

Keitaan keskellä kohoava Al Qarah -kukkula on historiallinen maamerkki, jonka uumenissa kapeiden solien seinämät kohoavat korkeuksiin. Matkamme jatkuu junalla pääkaupunki Riadiin, jossa tutustumme nykyisen kuningassuvun kotipaikkaan, savitiilistä rakennettuun At-Turaifiin. Sen vastakohtana vierailemme myös Kingdom Tower -pilvenpiirtäjässä. Seuraava kohteemme Al Ula on maan tärkeimpiä nähtävyyksiä nabatealaisten upeine monumentteineen ja se on myös ensimmäinen Unescon maailmanperintökohde Saudi-Arabiassa.

Hiekka-autiomaan ja kukkuloiden vuorottelu luovat ainutlaatuisen maiseman Al Ulassa.

Jeddassa kilometrien pituinen rantabulevardi kokoaa perheet ja ystävykset viettämään iltaa Punaisenmeren rannalle. Historiallisen Al Baladin kaupunginosan rakennukset ovat koristeellisia kuin piparkakkutalot ja tuovat mieleen tuhannen ja yhden yön tarinat.

 

 

Saudi-Arabiaan on aiemmin päässyt vain liike- tai pyhiinvaellusmatkoille mutta viime vuosina maa on aloittanut myös turistiviisumeiden myöntämisen. Olympia teki kaksi ensimmäistä Saudi-Arabian matkaa syksyllä 2021.


 

Matkaohjelma

Esimerkki matkaohjelmasta

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

 

Lento kohteeseen

1. päivä, lauantai Lähtö (Turkish Airlines) Helsingistä klo 12.25 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Dammamiin.

Auringon-nousu-Al-Khobar-Corniche-Dammam-Saudi-Arabia
Dammam

2.–3. päivä, su–ma Saavumme Dammamiin sunnuntain puolella klo 1.15 ja majoitumme 3 yöksi ensimmäisen luokan Sheraton-hotelliin (★★★★★). Itäisessä provinssissa sijaitseva miljoonan asukkaan Dammam on Saudi-Arabian viidenneksi suurin kaupunki. Itäiseen provinssiin keskittyy myös Saudi-Arabian vaurauden perusta eli öljyntuotanto. Maailman arvokkaimman yrityksen Saudi Aramcon pääkonttori sijaitsee naapurikaupunki Dhahranissa, joka on kasvanut kiinni Dammamiin. Ensimmäinen kaupallisesti merkittävä öljylähde avattiin tuotannolle vuonna 1938. Dammamin metropoliin kuuluu myös Al Khobarin kaupunki, josta alkaa 25 kilometriä pitkä siltojen ja pengerteiden sarja Bahrainiin. Aamiaisen jälkeen teemme puolen päivän kaupunkikierroksen, jolloin paikannamme alueen tärkeimmät maamerkit. Al Qatifin kalamarkkinoilla näemme Persianlahden kalastajien saaliskirjoa. Ajamme kilometrien pituista Al Khobarin rantabulevardia, jonka varrella on kahviloita ja puistoja sekä tunnetuin maamerkki, vesitorni. Lounaan syömme perinneravintolassa paikallisia ruokia maistellen.

Maaanantaina vierailemme Dhahranissa sijaitsevassa Ithra-kulttuurikeskuksessa, jonka huomionarvoista ja kansainvälisesti kiiteltyä arkkitehtuuria ovat inspiroineet itäisen provinssin kivikehän runsaat öljykerrostumat. Time-aikakausilehti on maininnut Ithran maailman sadan merkittävimmän vierailukohteen listalla. Rakennuksen kätköistä löytyy mm. interaktiivinen museo, taidetta, kirjasto, teatteri ja erilaisia näyttelyitä sekä ravintoloita. Lounaan syömmekin paikan päällä. (2xA, 2xL)

Ihmeellinen-Al-Ahsa-Saudi-Arabia
Dammam – Al Hofuf – Riad

4. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen lähdemme parin tunnin bussimatkalle Al Ahsan keitaalle, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Sen suurin asutuskeskus on Al Hofufin kaupunki. Rannikolta sisämaahan päin alkaa Rub al-Khalin (Tyhjä neljännes) hiekka-aavikko. Se on lähes kaksi kertaa Suomen kokoinen, jopa aavikoksi erittäin kuiva ja kaikelle elämälle haastava asumaton alue. Lämpötila kesäpäivänä voi nousta yli 50 asteen ja talviöinä voi olla pakkasta. Mielikuvitukselliset hiekkadyynimuodostelmat kuvioivat maisemaa. Karuuden keskellä kukoistaa Al Ahsan keidas, jonka vehreys luo vastakohdan kuivalle aavikolle. Maan uumenista pulppuava raikas vesi on luonut elämän edellytykset jo esihistorialliselta ajalta alkaen. Pari miljoonaa taatelipalmua tuottaa tuhansia tonneja makeita taateleita vuosittain. Tutustumme muun muassa Al Qarah -kukkulaan ja sen uumenissa mutkitteleviin käytäviin. Vilkkaassa Qaisariah-soukissa on tarjolla tuhat ja yksi Arabian rikkautta kullasta kankaisiin. Näemme myös ottomaaniarkkitehtuuria edustavan Qasr Ibrahim -palatsilinnan.

Päivällisen jälkeen illalla nousemme junaan, joka kuljettaa meidät reilussa parissa tunnissa pääkaupunki Riadiin. Puolen yön paikkeilla majoitumme 2 yöksi Riadin keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Courtyard Riyadh Olaya -hotelliin (★★★★). (A, L, P)

Riad-Saudi-Arabia
Riad

5. päivä, keskiviikko Kokopäivän kaupunkikierroksella näemme ensin Masmak-linnoituksen, joka on modernin suurkaupungin harvoja historiallisia rakennuksia. Linnoituksen muurien sisällä on Saudivaltion perustamisen alkuajoista kertova museo. Käymme myös linnoituksen vieressä sijaitsevilla basaarikujilla ennen kuin jatkamme matkaa kansallismuseoon, joka on Saudien tärkein museo. Näyttelyt keskittyvät Arabian niemimaahan ja sen kuningaskuntien tuhansia vuosia sitten alkaneeseen historiaan. Myös museon arkkitehtuuri on huomionarvoinen. Lounaan jälkeen nousemme 300 metrin korkeuteen Kingdom Center -pilvenpiirtäjässä. Yläilmoissa Sky Bridge -sillalta on huikeat näkymät kauas yli Riadin rajojen. Retken lopuksi ajamme Riadin luoteispuolella sijaitsevalle historialliselle Diriyahin alueelle At-Turaifiin. Täällä sijaitsi Arabivaltion ensimmäinen pääkaupunki aina Ottomaanien piiritykseen asti 1800-luvun alussa, jolloin se autioitui lähes 200 vuoden ajaksi. Historiallisen kaupungin muurien ja palatsien vierellä on nykyisin viihtyisä alue ravintoloineen ja kahviloineen. At-Turaif on Unescon maailmanperintökohde. (A, L, P)

Kasityolaisia-Saudi-Arabia
Riad – Al Ula

6.–7. päivä, to–pe Torstaina iltapäivällä lennämme Al Ulaan, jossa majoitumme 2 yötä ensimmäisen luokan lodge-tyyppisessä majoituksessa. Al Ula on Saudi-Arabian tärkeimpiä matkailunähtävyyksiä. Hiekka-autiomaan ja kukkuloiden vuorottelu luovat ainutlaatuisen maiseman. Al Ulan historia ulottuu kauas ennen ajanlaskumme alkua. Erityisesti nabatealaisten ajanjaksolta peräisin olevat monumentit ja haudat ovat vertaansa vailla ja muistuttavat hyvin paljon Jordanian Petraa.

Perjantain retkellä näemme alueen tärkeimmät nähtävyydet, muun muassa massiivisen Liyhanin hautamonoliitin, joka kohoaa parinkymmenen metrin korkeuteen. Nabatealaisten taito käsitellä kiveä on hyvin nähtävissä sen upeassa fasadissa. Myös eroosio on käsitellyt kiveä omalla tavallaan kuten voimme todeta valtavaa norsua muistuttavan kallion muodoista. Ottomaanit rakensivat 1900-luvun alussa Damaskoksen ja Medinan välille legendaarisen Hijazin rautatien, jonka tarkoituksena oli edesauttaa pyhiinvaellusta Mekkaan. Keskeneräiseksi jääneestä projektista muistuttaa edelleen Al Ulan museoitu asema. Myös Al Ulan sokkeloinen vanhakaupunki satoine rakennuksineen on näkemisen arvoinen. Se oli asuttuna aina 1980-luvulle asti. Tarinan mukaan profeetta Muhammed vieraili vanhankaupungin moskeijassa. Al Ula on Saudi-Arabian ensimmäinen Unescon maailmanperintökohde. (2xA, 1xL, 2xP)

Al-Khobar-Jedda-Saudi-Arabia-Olympia
Al Ula – Jedda

8.–9. päivä, la–su Lauantaina lennämme Punaisenmeren rannalla sijaitsevaan Jeddaan. Majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Crowne Plaza -hotelliin (★★★★★). Kolmen ja puolen miljoonan asukkaan Jedda on Saudi-Arabian tärkein satamakaupunki ja suosittu lomakohde. Islaminuskoisten tärkein pyhiinvaelluskohde, Mekka sijaitsee vain reilun tunnin ajomatkan päässä, joten Jeddan lentokenttä on tärkeä portti pyhiinvaeltajille. Jeddan historiallinen osa ja Mekka-portti kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. Aikoinaan roskainen ja vailla huolenpitoa ollut ranta-alue on rakennettu viehättäväksi useiden kilometrien mittaiseksi rantabulevardiksi. Erityisesti viikonloppuiltoina kävelyreitit, kahvilat ja ravintolat täyttyvät paikallisista ja vierailijoista. Al Baladissa eli Jeddan vanhassa kaupunginosassa talojen rakennusmateriaalina on käytetty korallia, jota on vahvistettu lankuilla. Perinteisesti taloissa on myös koristeelliset puiset parvekkeet. Kalatorilla on nähtävänä meren antimien runsas kirjo.

Sunnuntaina teemme kokopäiväretken, jolloin näemme Jeddan tärkeimmät nähtävyydet. Käymme myös Abdul Raouf Khalil -museossa, joka esittelee Jeddan historiaa. Hotellin lähellä merenlahdella on Kuningas Fahdin suihkulähde, jonka vesipatsas nousee 260 metrin korkeuteen. Se on lajissaan maailman korkein. (2xA, 1xL, 2xP)

lento

10. päivä, maanantai Varhain aamulla kuljetus Jeddan kentälle. Lentomme (Turkish Airlines) lähtee klo 6.40 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin, jonne saavumme klo 17.35.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Saudi-Arabian kiertomatka
  • reittilennot turistiluokassa
  • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
  • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
  • puolihoito, neljänä matkapäivänä täysihoito
  • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
  • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
  • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut sekä viisumikulut
  • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
  • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Saudi-Arabian kiertomatka

Lisämaksu yhden hengen huoneesta.

Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarvitsemme passikopion jo matkalle ilmoittautumisen yhteydessä sisäisten lentolippujen kirjoittamista varten. Passikopion voit lähettää suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Matkalle tarvitaan e-viisumi, joka sisältyy matkan hintaan. Viisumiohjeistuksen toimitamme loppusyksyllä.

Osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Saudi-Arabiassa alkoholi ja sen vaikutuksen alaisena oleminen on täysin kielletty. Naiset voivat pukeutua matkalla melko normaalisti länsimaiseen tapaan, mutta paljastavan vaatetuksen käyttö ei ole sallittua. Huntua/huivia Saudi-Arabiassa ei vaadita.

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja

Olympian yleiset matkaehdot
10 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Kokemuksia

Saudi-Arabian kiertomatka
21 arvostelua
Erinomainen
24.00 %
Hyvä
53.00 %
Ok
23.00 %
Ei kovin hyvä
Ei lainkaan hyvä

Mielenkiintoinen uusi matkailumaa, jossa ihmiset ovat oikeasti uteliaan ystävällisiä matkailijoille. Maa ja ihmiset yllättävät kokeneenkin matkailijan. Itse koettava Saudi-Arabia, joka voi yllättää positiivisesti ennakkokäsitykset.

arppa

Hyvä tietää Saudi-Arabian kiertomatkasta

Saudi-Arabiassa säätilat vaihtelevat jonkin verran siirtyessämme Persianlahdelta sisämaahan Riadiin ja edelleen Punaisenmeren rannalle. Dammamissa päivälämpötilat ovat noin + 12 - 22 C, Riadissa + 13 - 20 C ja Jeddassa noin + 17-30 C. Sateita ei yleensä ole.

Saudi-Arabia on islamistinen maa, jossa noudatetaan tiettyjä rajoituksia. Esim alkoholi on täysin kielletty. Sitä ei saa viedä maahan ja alkoholin vaikutuksen alaisena oleminen on rikos. Naispuolisten matkustajien tulee pukeutua peittäviin ja väljiin vaatteisiin, mutta huntua ei vaadita. Olkapäät ja sääret on hyvä olla peitettyinä. Saudi-Arabialaiset naiset käyttävät yleensä abayaa ja sen kanssa huivia tai pukeutuvat niqabiin.

Saudi-Arabian valuutta on rial (SAR) ja virallinen kieli on arabia. Saudi-Arabian väestöstä noin 90 % on arabeja ja uskonnoltaan sunnimuslimeja. Nykyisin maassa on hyvin paljon ulkomaalaisia vierastyöläisiä, he muodostavat noin 80 % maan työvoimasta.

Saudi-Arabian kiertomatkan hintaan sisältyy vähintään puolihoito-ateriat päivittäin. Käyttämämme hotellit sijaitsevat keskeisillä paikoilla. Saudi-Arabian valuuttaa vaihdetaan joissakin paikoissa Suomessakin mutta yleensä paremman kurssin saa paikan päältä. Huom! viranomaiset saattavat toisinaan tarkistaa maahan saavuttaessa varallisuutesi, joten varaudu esittämään käteisvarat maahan saavuttaessa, yleensä riittävänä summana pidetään noin 100 €/päivä. Luottokortit kelpaavat melko yleisesti esim. hotelleissa ja ravintoloissa.