Hyppää pääsisältöön

Japanin kiertomatka

Hiroshiman Rauhan puisto, Kioton temppelit, Shirakawa-go'n vanha vuoristokylä, ihmisläheinen Tokio ja sään suosiessa myös Fuji ihastuttavat matkailijaa.
14 päivää alk.5 890 €/hlö
  • 1.4.2018 - 15.4.2018 vain 2 paikka(a) jäljellä Varaa
  • 7.10.2018 - 21.10.2018 Varaa
  • 28.10.2018 - 11.11.2018 Varaa
  • Osaka 1 yö
  • Hiroshima 1 yö
  • Kioto 4 yötä
  • Takayama 2 yötä
  • Hakone 1 yö
  • Tokio 4 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Japanilla on kahdet kasvot, yhtä aikaa perinteiset ja modernit. Laaja ja perusteellinen kiertomatkamme kuljettaa meitä suuriin kaupunkeihin ja uinuviin kyliin, betonisten pilvenpiirtäjien keskelle ja kylpylöiden lämpimiin vesiin, luotijunan kyytiin ja historian poluille. Juuri ikivanhat traditiot kuten hienostunut teeseremonia, ikebana eli kukka-asetelmien tekeminen, furokylpylät ryokan-majataloissa ja luonnonhenkien kunnioittaminen shintopyhäköissä yhdistettynä tämän päivän pilvenpiirtäjien, shinkansenien ja huipputeknologian maailmaan tekevät Japanista houkuttelevan matkakohteen.

Keisarillisen Kioton kujien kätköissä töihinsä kiirehtivät geishat ja buddhalaistemppeleiden verkkaiset seremoniat vievät matkustajan shoguneiden ja samuraiden Japaniin. Luotijuna kiidättää hänet hetkessä Osakan ja Tokion vilinään.

Maailman suurimpiin kuuluvissa metropoleissa kaupunginosien välillä vallitsee selkeä työjako ja hyvä järjestys. Jättiläismäisten rautatieasemien kymmenet metrolinjat kuljettavat etsimään elektroniikkaa Akihabarasta, huvituksia Roppongilta, muotia Ginzalta ja kirsikankukkien paljoutta Uenosta. Japanin Alppien vuoristoisessa maisemassa uinuvat Takayaman kaltaiset pienet kaupungit ruokokattoisine taloineen. Vain pari kertaa vuodessa järjestettävät matsurit, kylvämiseen ja sadonkorjuuseen liittyvät juhlat, herättävät paikkakunnan eloon. Hiroshimassa toinen maailmansota ja unelma Aasian herruudesta loppui Japanin osalta äänettömän salaman leimahdukseen. Saarten kansa on oppinut elämään meren kanssa ja merestä. Matka Japaniin on myös matka japanilaiseen keittiöön, missä tuoreilla meren antimilla on keskeinen osuus.

25.3.2018 lähdön tarkistettu hinta 5.782 euroa (hinta tarkistettu 12.2.) Alennus huomioidaan varauksella ennen vahvistusta.
1.4.2018 lähdöllä myös naispaikka jaetussa 2h huoneessa vielä vapaana. Varaus toimistostamme p 09 692 2770 tai olympia@olympia.fi

Matkaohjelma

Vuoden 2018 matkat Kevään 2019 matkat Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

1. päivä, sunnuntai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 17.25 suoralla lennolla Osakaan.

Osaka
2. päivä, maanantai Aamulla klo 10.00 saavumme Osakaan. Nykyisin noin 2,6 miljoonan asukkaan kiihkeärytminen talouskeskus pommitettiin lähes maan tasalle toisessa maailmansodassa. Sitä on vaikea uskoa, kun katsoo tämän päivän Osakaa pilvenpiirtäjineen, vilkkaine katuineen ja kujineen. Lähdemme suoraan lento­ken­tältä kaupunkikierrokselle, jonka aikana käymme mm. 167 metrin korkeuteen rakennetulla näköalatasanteella sekä Osakan linnassa. Iltapäivällä majoitumme ensimmäisen luokan Nikko-hotelliin (★★★★). Tervetulopäivällinen. (P)

Osaka – Hiroshima
3. päivä, tiistai Aamulla lähdemme shinkansen-luotijunalla Hiroshimaan, josta jatkamme bussilla ja lautalla läheiselle Miyajima-saarelle. Saarella sijaitsevan shinto-pyhäkön merestä nouseva oranssinvärinen torii-portti on yksi Japanin kauneimmista ja kuvatuimmista. Saaren viehättävässä pikkukaupungissa on mukava vaellella ja nauttia mm. paikallisista herkuista. Paluumatkalla Hiroshimaan käymme tutustumassa ostereiden kasvatukseen. Majoitumme ensimmäisen luokan Rihga Royal -hotelliin (★★★★). (A)

Hiroshima – Himeji – Kioto
4. päivä, keskiviikko Aamupäivällä vierailemme Rauhan puistossa, joka on omistettu Hiroshiman atomipommin uhreille. Käymme myös koskettavassa Rauhan museossa, joka omalla karulla tavallaan kertoo atomipommin tuhoista. Jatkamme bussilla (n. 3,5 tuntia) Himejiin, jossa tutustumme Japanin tunnetuimpaan samurailinnaan. Himejin linna – Valkoinen Haikara – rakennettiin jo vuonna 1580 ja se on Unescon maailmanperintökohde. Myöhään iltapäivällä jatkamme matkaa luotijunalla Kiotoon. Kioto rakennettiin Kiinassa kukoistaneen Tang-dynastian pääkaupungin mallin mukaisesti vuorten ympäröimään Kamojoen laaksoon. Kaupungin yli tuhatvuotinen historia maan pääkaupunkina alkoi keisari Kammun siirryttyä Narasta silloiseen Heiankyohon (nykyinen Kioto) vuonna 794. Kioton historialliset monumentit ovat myös ansainneet paikkansa Unescon maailmanperintöluettelossa. Kaupungin lukuisat puusta rakennetut buddha­lais­­­temppelit, shintopyhäköt sekä japanilaisen puutarha-arkkitehtuurin helmet tunnetaan ympäri maailman. Majoitumme 4 yöksi keskitason hotelliin. (A)

Kioto
5. päivä, torstai Aamulla aloitamme koko päivän kiertoajelun, jonka aikana tutustumme kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Käymme Nijon linnassa, joka alun perin rakennettiin vuonna 1603 shogun Tokugawa Ieyasun kotilinnaksi. Pääsemme seuraamaan kimonoesitystä Nishijinin tekstiilikeskuksessa. Tutustumme jo vuonna 798 rakennettuun, vahvasti Kioton historiaan liittyvään Kiyomizu- buddhalaistemppeliin (temppelissä kattoremontti v. 2020 saakka). Temppeli on rakennettu vuoren rinteelle ja sen arvokasta päähallia kannattelevat sadat puupilarit. Näemme myös Kinkaku-jin, Kultaisen paviljongin temppelin, joka rakennettiin alun perin yksityishuvilaksi, mutta muutettiin sittemmin zenbuddhalaiseksi temppeliksi. Myöhemmin iltapäivällä palaamme hotelliin. Illalla on mahdollisuus osallistua ainutlaatuiselle lisämaksulliselle retkelle, joka vie hienostuneelle päivälliselle maikon eli geishaoppilaan kanssa kauniin puutarhan ympäröimään Ganko Takasegawa Nijoen -ravintolaan. Geishoilla on takanaan pitkä koulutus, jonka aikana perehdytään mm. klassiseen tanssiin, laulamiseen, kolmikielisen shamisenin soittoon ja kukkienasetteluun. Pyydämme ilmoittautumaan tälle retkelle jo matkaa varatessanne. Retken hinta on 145 e sisältäen japanilaisen kaiseki-aterian. Kaiseki on usean ruokalajin juhla-ateria, jonka raaka-aineet vaihtuvat vuodenaikojen mukaan niin että tarjolla on aina kauden parhaita antimia. (A)

Kioto (– Nara)
6. päivä, perjantai Aamulla on mahdollisuus lähteä matkanjohtajan kanssa junalla koko päivän omakustanteiselle (n. 40 e) retkelle Kioton lähellä sijaitsevaan vanhaan keisarilliseen pääkaupunkiin Naraan. Vierailemme Todai-jissa eli Suuren Buddhan temppelissä, jonka rakentaminen alkoi keisari Shomun hallintokaudella vuonna 745. Suuren pronssisen buddha-patsaan ympärille rakennettua temppeliä pidetään maailman suurimpana muinaisena puurakennuksena. Todai-jin ympärille levittäytyvä Naran puisto vapaana käyskentelevine kauriineen ja mahtavine tammineen on yksi Naran tunnusmerkeistä. Käymme myös shintolaisessa Kasuga-pyhäkössä, johon johtavaa tietä reunustavat lukuisat, lähes satumaiset sammalpeitteiset kivilyhdyt. Retkelle voi ilmoittautua paikan päällä. (A)

Kioto
7. päivä, lauantai Vapaapäivä. Tänään voi levätä tai tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Kiotossa on lukuisten temppeleiden ja pyhäköiden lisäksi mm. useita laadukkaita tavarataloja ja houkuttelevia kauppakujia. (A)

Kioto – Takayama
8. päivä, sunnuntai Aamulla lähdemme junalla Japanin Alppien alueelle, Honshun saaren keskiosassa sijaitsevaan Takayamaan. Kaupunki on onnistunut säilyttämään vanhan keskustansa lähes koskemattomana ja täällä voikin aistia vanhan japanilaisen pikkukaupungin tunnelmaa – kauniita vanhoja puutaloja, kapeita kujia, houkuttelevia pikku myymälöitä, useita sakepanimoita ja ystävällisiä ihmisiä. Vaikka Takayama on pieni, se on japanilaisten keskuudessa erittäin tunnettu vuosittaisista sadonkorjuujuhlistaan ja taidokkaasta puukäsityöperinteestään. Esimerkiksi Kioton tunnettujen temppelien kerrotaan olevan Takayaman alueen taitavien puunveistäjien taidonnäytteitä. Kaupungin vanhaan keskustaan on mukavinta tutustua kävellen. Iltapäivällä vierailemme kaupungin vanhassa hallintorakennuksessa Takayama-jinyassa sekä tutustumme japanilaisen teeseremonian saloihin. Majoitumme 2 yöksi keskitason Takayama Green -hotelliin (★★★★). Illalla voi halutessaan rentoutua hotellin lämpimissä kylpyaltaissa. (A)

Takayama ja Shirakawa-go
9. päivä, maanantai Varhain aamulla voi pistäytyä perinteisillä aamumarkkinoilla, joilla maanviljelijät ja käsityöläiset myyvät tuotteitaan. Aamupäivällä tutustumme kaupungin värikkääseen juhlaperinteeseen. Koko Takayaman kaupunki on mukana rakentamassa vuosittaisia kevään ja syksyn juhlia, joihin saapuu jopa puoli miljoonaa vierasta ympäri maata. Juhlissa käytettäviä arvokkaita, kauniisti koristeltuja, monikerroksisia alttarivaunuja näemme Yatai Kaikan -museossa. Lounaan jälkeen teemme retken vanhaan maatalouskylään Shirakawa-go’hon, joka on kuin elävä museo. Historiallisessa kylässä asuu nykyään n. 600 asukasta. Vanhat ruokokattoiset talot idyllisessä vuoristomaisemassa ovat kaunis näky. Myöhemmin iltapäivällä palaamme takaisin Takayamaan. (A, L)

Takayama – Hakone
10. päivä, tiistai Aamulla lähdemme bussilla kohti Hakonea. Vierailemme The Hakone Open-Air -museossa, jossa on esillä mm. Picasson teoksia ja Henry Mooren veistoksia. Jos sää suosii, näemme majesteettisen lumihuippuisen Fuji-vuoren. Iltapäivällä majoitumme hyvään keskitason Yunohana Prince -hotelliin (★★★★), joka on japanilainen onsen ryokan. Täällä pääsemme omakohtaisesti tutustumaan japanilaisten suosimaan kylpylä- ja majatalokulttuuriin. Asumme kauniissa ja yksinkertaisen tyylikkäissä huoneissa. Nautimme illallisen ja aamiaisen harmonisessa ympäristössä. Jokainen pieni ruoka-annoskin on kuin ainutlaatuinen taideteos ja vie ihastuttavalle makumatkalle japanilaiseen ruokamaailmaan. Tämä on japanilaisuutta parhaimmillaan. (A, P)

Hakone – Kamakura – Jokohama – Tokio
11. päivä, keskiviikko Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla Kamakuraan, Minamoto-shogunien entiseen pääkaupunkiin. Näemme kaupungin tunnetuimman nähtävyyden, suuren Daibutsu Buddhan. Innoitus istuvan pronssisen Buddhan rakentamiselle saatiin Narasta, Suuren Buddhan temppelistä. Pysähdymme myös tunnetussa satamakaupungissa Jokohamassa. Halukkaat voivat nousta yhdellä maailman nopeimmista hisseistä (lisämaksullinen, n. 1000 jeniä) näköalatorniin, josta näkyy laaja satama-alue. Illansuussa saavumme Tokioon. Majoitumme 4 yöksi ensimmäisen luokan Keio Plaza -hotelliin (★★★★), joka sijaitsee modernissa, pilven­piirtäjistään tunnetussa Shinjukun kaupunginosassa. (A)

Tokio
12. päivä, torstai
Yli 12 miljoonan asukkaan Tokion – Itäisen pääkaupungin – kasvu alkoi vuonna 1603, kun Tokugawa-klaani siirsi sotilashallintonsa keskuksen samuraineen silloiseen Edoon, nykyiseen Tokioon. Kiotossa hoviaan pitäneen keisarin asema heikkeni ja muuttui enemmän symboliseksi. Vuonna 1868 keisari muutti hoveineen Tokioon, josta tuli silloin myös maan virallinen pääkaupunki. Koko päivän kiertoajelulla pysähdymme keisarillisen palatsialueen edustalla olevalla aukiolla. Nykyinen keisari Akihito on krysanteemivaltaistuimen 125:s haltija. Hänen vuonna 1989 alkanutta hallintokauttaan kutsutaan nimellä Heisei. Tutustumme myös Ueno-puistossa sijaitsevaan Kansallismuseoon. Puisto on erityisen kaunis keväisessä kirsikankukkaloistossaan. Asakusan kaupunginosassa vierailemme armeliaisuuden jumalan buddhalaistemppelillä ja sen läheisyydessä olevalla ostosalueella. (A)

Tokio (– Nikko)
13.–14. päivä, pe–la Vapaata. Tokiossa on nähtävää ja koettavaa yllin kyllin, vanhaa japanilaista kulttuuria ja modernia teknologiaa rintarinnan. Kävelymatkan päässä hotellistamme on useita hyvin varustettuja tavarataloja, ja metrolla voi mennä ostoksille esim. Akihabaran elektroniikka-alueelle tai ihastuttavalle Kappabashin astiakadulle. Jo pelkästään maanalaisella matkustaminen on kokemus, mutta kannattaa välttää ruuhka-aikoja. Perjantaina voi osallistua lisämaksulliselle kokopäiväretkelle Nikkoon. Kaupunki temppeleineen oli 750-luvulta alkaen suosittu buddhalaisten munkkien koulutuspaikka. Kun Tokugawa-klaani nousi valtaan vuonna 1603, se valitsi Nikkon kaupungin hautapaikakseen. Kaupungin alueella on lukemattomia, toinen toistaan kauniimpia temppeleitä ja pyhäköitä. Päivän aikana tutustumme kaupungin päänähtävyyksiin, mm. Toshogu-pyhäkköön, joka on Unescon maailmanperintökohde. Lisäretken hinta on 205 e (sisältää lounaan). Pyydämme ilmoittautumaan retkelle jo matkaa varatessanne. Matkanjohtaja auttaa myös muiden retkikohteiden valinnassa. Lauantaina kokoonnumme jäähyväispäivälliselle. (2xA, 1xP)

Tokio – Helsinki
15. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 11.00–15.20 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Hotellien tähtiluokitukset, ks. s. 15. Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Kevään 2019 matkojen alustavat päivämäärät:
17.-31.3.2019, 24.3.-7.4.2019 ja 31.3.-14.4.2019

Matkan hinta ja tarkistettu ohjelma julkaistaan vuoden 2019 esitteessämme joka ilmestyy touko-kesäkuun vaihteessa 2018.

Matka on kuitenkin jo nyt varattavissa toimistostamme, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi
Lähetämme ennakkoon ilmoittautuneille tarkemmat tiedot toukokuussa 2018, myös ennakkomaksu laskutetaan vasta tuolloin.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 1.290 e

Lisäretket:
Kaiseki-päivällinen geishan kanssa 145 e
Nikko 205 e

Passin tulee olla voimassa vielä 2 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Japanissa suuret matkalaukut eivät mahdu junaan, vaan matkalaukuille on erillinen kuljetus. Junassa matkustetaan matkakassin tai repun kanssa. Hiroshiman ja Takayaman sekä Hakonen vierailuille otetaan mukaan yöpymisvarusteet, jotka voi pakata esim. lentolaukkuun. Ryokanissa nukutaan lattialle levitetyillä futon-patjoilla. Japanissa hotellihuoneet ovat pieniä. Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 350 e/hlö.

Peruutusehdot A:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 20–4 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- myöhemmin kuin 4 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 5.5.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

 

Japanin kiertomatka: Vinkkejä ja suosituksia

Milloin on paras aika matkustaa? Sakura vai momiji – kevään kirsikankukat vai syksyn värit?

Japanin kevätaika maalis-huhtikuun taitteessa kirsikkapuiden kukkiessa, on suosituin ajankohta matkustaa Japaniin. Kirsikkarintaman etenemistä etelästä pohjoiseen seurataan ennusteissa tarkasti. Vuodet eivät ole Japanissakaan veljeksiä, joten kukintojen ajankohta vaihtelee. Paikkakuntia matkareitillä on kuitenkin useita ja aina jossain vaaleanpunainen kukkapaljous odottaa ihailijoitaan ja heidän kameroitaan. Ylenpalttisen runsas mutta nopeasti kuihtuva kirsikankukkapaljous on japanilaisille ollut vuosisatoja filosofian ja runouden ehtymätön lähde. Lukuisat ovat ne tankat ja haikut, joissa kirsikankukat esiintyvät. Rouva Ise, tuhat kaksisataa vuotta sitten eläneen keisari Udan puolison hovinainen, vertaa leijailevia terälehtiä lumihiutaleisiin: ”Sataa kirsikan kukkaslunta ja lumen kirsikankukkaa…”. 
Matkailijoita on Japanissa syksyllä yleensä vähemmän kuin keväällä. Loka- ja marraskuussa ilmanala on kuitenkin vierailulle otollinen – päivät ovat lämpimiä ja vähäsateisia. Japanissa aurinko hellii vielä joulukuussakin lämpötilan pysytellessä päivisin mm. Kiotossa yli 10 asteessa. Syksyn viilenevät yöt tuovat marraskuuhun luonnon hehkuvan värinäytelmän, momijin. Vaahterat, neidonhiuspuut (gingko) ja hevoskastanjat koristautuvat punaisen ja keltaisen eri sävyihin. Matkalainen voi nauttia syksyn kauneudesta vaikkapa puistoissa, puutarhoissa tai temppeleissä. Puiden ja pensaiden väriloistoa täydentävät syksyn kimonokankaiden monet sävyt.

Toimintaohjeet
Noin 5 viikkoa ennen matkaa lähetämme matkustajille toimintaohjeet, joihin olemme keränneet ajantasaista perustietoa mm. matkalle tarvittavista vaatteista, valuutoista, matkatavaroista ja rokotuksista.

Mitä matkalle mukaan?
Henkilökohtaisten matkatavaroidensa lisäksi jokainen tarvitsee matkalle ehjän passin, jonka tulee olla voimassa Japaniin matkustettaessa 2 kk matkan jälkeen.

Valuutaksi voi aina ottaa Yhdysvaltain dollareita ja euroja. Japanissa vaihtuvat parhaiten eurot. Pienistä seteleistä on hyötyä esim. maksettaessa pikkuostoksia. Luottokortti on käypä maksuväline lähes kaikkialla maailmassa, mutta sitä käytettäessä on syytä noudattaa varovaisuutta, eikä korttia saa antaa viedä hetkeksikään pois näkyvistä.

Sää voi olla paikoin kuuman kostea, joten on hyvä varata mukaan hengittäviä, puuvillaisia tai pellavaisia hellevaatteita, kevyet, mukavat kengät sekä riittävä aurinkosuoja. Lentomatkoja ja muita ilmastoituja tiloja varten kannattaa ottaa mukaan kevyt takki, neule, hartiahuivi tai vastaava. Myös ”temppelisukat” ovat tarpeen, kun vieraillaan eri uskontojen pyhissä paikoissa, joissa kengät on riisuttava. Suosittelemme kerrospukeutumista, sillä aamut ja illat voivat olla viileitä. Etenkin Japanissa sään vaihtelut keväisin ovat nopeita. Retkivaatteiden lisäksi riittää yleensä yksi siisti vaatekerta; Japanissa pukeutumiseen kiinnitetään enemmän huomiota. Temppeleihin ja moskeijoihin mentäessä on kohteliasta välttää pukeutumasta liian lyhyeen hameeseen, lyhytlahkeisiin shortseihin tai hihattomiin puseroihin.

Rokotteet, lääkkeet ja turvallisuus
Matkailijan perusrokotukset ovat jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotukset sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotus. Suosittelemme myös A-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan liikuttaessa alueella, jossa hygienian taso on alhaisempi kuin Pohjois-Euroopassa. Huomatkaa, ettei kaikkia rokotuksia voi ottaa samalla kertaa. Vaatimukset rokotuksista eri maihin saattavat muuttua lyhyellä varoitusajalla. Tarkempia tietoja rokotuksista saa esim. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Ajantasaiset rokotustiedot ilmoitamme toimintaohjeissa. Ottakaa huomioon matkojen pituudet sekä mahdolliset viivästymiset ja pakatkaa käsimatkatavaroihin koko matkan aikana tarvitsemanne lääkitys.

Käsihygieniaa voi matkalla hoitaa kätevästi esim. desinfiointigeelillä. Erilainen bakteerikanta saattaa aiheuttaa herkkävatsaisille oireita, joten matka-apteekkiin kannattaa varata myös jotain vatsan toimintaa rauhoittavaa sekä särkylääkettä. Japanissa hygieniataso on erittäin korkea.

Ruokailut
Japanissa ruokailu on turvallista pienimmissäkin ravintoloissa. Japanin matkoihimme olemme pääasiallisesti sisällyttäneet vain aamiaiset, sillä kaikkialla on paljon edullisia ravintoloita ja mieleisensä annoksen tilaaminen onnistuu useimmiten helposti malliannosta osoittaen. Suosittelemme nauttimaan vesijohtoveden sijasta vain sinetöityä, pullotettua vettä.

Hintataso ja ostokset
Tyypillisiä Kaukoidän-tuliaisia ovat esim. valmisvaatteet, mausteet, kankaat, seinävaatteet, taidokkaasti veistetyt puuesineet, lakka- ja bambutyöt, marmoriesineet ja taide. Japanissa hinnat ovat suurin piirtein Suomen tasolla, tosin paikallisissa ravintoloissa voi aterioida hyvinkin edullisesti ja tavarataloissa voi tehdä monia hyviä löytöjä.

Juomarahat
Olympian ryhmässä on helppo matkustaa. Ei tarvitse miettiä ainaista kysymystä juomarahojen suuruudesta. Matkojemme hintaan sisältyvät juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille. Olympian matkanjohtaja hoitaa nämä maksut. On hyvä muistaa, että esim. parin viikon matkalla juomarahoista kertyy jo sievoinen summa.

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:
Itsukushima Shinto Shrine
Hiroshima Peace Memorial (Genbaku Dome)
Himeji-jo
Historic Monuments of Ancient Kyoto (Kyoto, Uji and Otsu Cities)
Historic Monuments of Ancient Nara
Historic Villages of Shirakawa-go and Gokayama
Shrines and Temples of Nikko

Kaikki Olympian Japanin matkat
Kaikki kiertomatkamme

Voit olla kiinnostunut myös näistä