Fuji-tulivuori-ja-sakura-Japani-Olympia

Japanin kiertomatka

- näe ja koe Japania kahden viikon matkalla
15
päivää

Laaja ja perusteellinen Japanin kiertomatka kuljettaa sinut suuriin kaupunkeihin ja uinuviin kyliin, betonisten pilvenpiirtäjien keskelle ja kylpylöiden lämpimiin vesiin, luotijunan kyytiin ja historian poluille. Hiroshiman Rauhan puisto, Kioton temppelit, Shirakawa-go'n vanha vuoristokylä, ihmisläheinen Tokio ja sään suosiessa myös Fuji ihastuttavat tällä matkalla.

Näe Japanin kahdet kasvot, yhtä aikaa perinteiset ja modernit.

Matkareitti
Osaka
1 yö
Hiroshima
1 yö
Himeji
retki
Kioto
4 yötä
Kanazawa
1 yö
Takayama
1 yö
Hakone
1 yö
Tokio
4 yötä

Juuri ikivanhat traditiot kuten hienostunut teeseremonia, ikebana eli kukka-asetelmien tekeminen, furokylpylät ryokan-majataloissa ja luonnonhenkien kunnioittaminen shintopyhäköissä yhdistettynä tämän päivän pilvenpiirtäjien, shinkansenien ja huipputeknologian maailmaan tekevät Japanista houkuttelevan matkakohteen.

Kioton kujien kätköissä töihinsä kiirehtivät geishat ja buddhalaistemppeleiden verkkaiset seremoniat vievät sinut shoguneiden ja samuraiden Japaniin.

Hiroshimassa toinen maailmansota ja unelma Aasian herruudesta loppui Japanin osalta äänettömän salaman leimahdukseen. Tutustumme koskettavaan Rauhan puistoon Hiroshimassa. Japaninmeren rannikolla Kanazawassa ja Japanin Alppien vuoristossa Takayamassa astumme historiallisille kujille.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy mm suorat reittilennot, majoitus 2h huoneessa, aamiaiset ja muut ohjelmassa mainitut ateriat, ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, viranomaismaksut ja paljon muuta. Lisämaksu 1h huoneesta.

Matkan hinta ja ehdot

Matkustamme luotijunalla ja nautimme onsen ryokan tunnelmasta

Luotijuna kiidättää matkustajan hetkessä suurkaupunkien vilinään. Maailman suurimpiin kuuluvissa metropoleissa kaupunginosien välillä vallitsee selkeä työjako ja hyvä järjestys. Tokiossa jättiläismäisten rautatieasemien kymmenet metrolinjat kuljettavat etsimään elektroniikkaa Akihabarasta, huvituksia Roppongilta, muotia Ginzalta ja museoita Uenosta.

Saarten kansa on oppinut elämään meren kanssa ja merestä. Matka Japaniin on myös matka japanilaiseen keittiöön, missä tuoreilla meren antimilla on keskeinen osuus.

Matkaohjelma

Vuoden 2023 matkat

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin

Näiden matkojen aikataulut, ohjelma, hinnat ja ehdot julkaistaan alkukesästä 2022. Voit jo nyt tehdä alustavan varauksen matkalle lähtöpäivän "varaa"-linkistä avautuvalla ennakkovarauslomakkeella tai puhelimitse 09 696 2770.

Alustavat matkapäivät: 26.3. - 9.4.2023, 1. - 15.4.2023 ja 7. - 21.10.2023

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

Lento kohteeseen

1. päivä Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 17.20 suoralla lennolla Osakaan.

Osaka-Japani
Osaka

2. päivä Aamulla klo 8.55 saavumme Osakaan. Kaupungin kiihkeärytminen talouskeskus pommitettiin lähes maan tasalle toisessa maailmansodassa. Sitä on vaikea uskoa, kun katsoo tämän päivän Osakaa pilvenpiirtäjineen, vilkkaine katuineen ja kujineen. Lähdemme suoraan lentokentältä kaupunkikierrokselle, jonka aikana käymme mm. 167 metrin korkeuteen rakennetulla näköalatasanteella sekä Osakan linnassa. Iltapäivällä majoitumme kaupunkialueella sijaitsevaan ensimmäisen luokan Imperial-hotelliin (★★★★). Tervetulopäivällinen. (P)

Miyajima-Hiroshima-Japani-Olympia
Osaka – Hiroshima

3. päivä Aamulla lähdemme shinkansen-luotijunalla Hiroshimaan, jossa tutustumme Shukkei-en-puutarhaan. Päivällä vierailemme Rauhan puistossa, joka on omistettu Hiroshiman atomipommin uhreille. Käymme myös koskettavassa Rauhan museossa, joka omalla karulla tavallaan kertoo atomipommin tuhoista. Iltapäivällä majoitumme keskustaan ensimmäisen luokan Rihga Royal -hotelliin (★★★★). (A, L)

Himejin linna Japanissa
Hiroshima – Himeji – Kioto

4. päivä Aamupäivällä vierailemme läheisellä Miyajima-saarella, jonka viehättävässä pikkukaupungissa on mukava vaellella ja nauttia mm. paikallisista herkuista. (Saaren shintopyhäkön merestä nouseva torii-portti on peitettynä kunnostuksen takia.) Jatkamme bussilla (n. 3,5 tuntia) Himejiin, jossa tutustumme Japanin tunnetuimpaan samurailinnaan. Himejin linna löytyy myös Unescon maailmanperintöluettelosta. Iltapäivällä jatkamme matkaa luotijunalla Kiotoon. Kaupungin lukuisat puusta rakennetut buddhalaistemppelit, shintopyhäköt sekä japanilaisen puutarha-arkkitehtuurin helmet tunnetaan ympäri maailman ja ovat myös ansainneet paikkansa Unescon maailmanperintöluettelossa. Majoitumme 4 yöksi keskustaan ensimmäisen luokan Rihga Royal -hotelliin (★★★★). (A)

Kinkaku-ji-Kultaisen-paviljongin-temppeli-Kioto-Japani
Kioto

5. päivä Aamulla aloitamme koko päivän kiertoajelun, jonka aikana tutustumme kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Käymme Nijon linnassa ja Kiyomizu-buddhalaistemppelissä. Temppeli on rakennettu vuoren rinteelle ja sen arvokasta päähallia kannattelevat sadat puupilarit. Pääsemme seuraamaan kimonoesitystä Nishijinin tekstiilikeskuksessa. Näemme myös Kinkaku-jin, Kultaisen paviljongin temppelin, joka on muutettu yksityishuvilasta zenbuddhalaiseksi temppeliksi. Myöhemmin iltapäivällä palaamme hotelliin. Illalla on mahdollisuus osallistua ainutlaatuiselle lisämaksulliselle retkelle, joka vie hienostuneelle päivälliselle maikon eli geishaoppilaan kanssa kauniin puutarhan ympäröimään Ganko Takasegawa Nijoen -ravintolaan. Geishoilla on takanaan pitkä koulutus, jonka aikana perehdytään mm. klassiseen tanssiin, laulamiseen, kolmikielisen shamisenin soittoon ja kukkien asetteluun. Pyydämme ilmoittautumaan tälle retkelle jo matkaa varattaessa. Retken hinta on noin 150 e sisältäen japanilaisen kaiseki-aterian (retken hinta vahvistuu matkan hinnan vahvistuttua). Kaiseki on usean ruokalajin juhla-ateria, jonka raaka-aineet vaihtuvat vuodenaikojen mukaan niin että tarjolla on aina kauden parhaita antimia. (A)

Naran-kaupunkikuva-Japani
Kioto (– Nara)

6. päivä Vapaapäivä. Tai voit lähteä heti aamusta matkanjohtajan kanssa junalla koko päivän omakustanteiselle (n. 35 e) retkelle vanhaan keisarilliseen pääkaupunkiin Naraan. Vierailemme Todai-jissa eli Suuren Buddhan temppelissä. Suuren pronssisen buddha-patsaan ympärille rakennettua temppeliä pidetään maailman suurimpana muinaisena puurakennuksena. Todai-jin ympärille levittäytyvä Naran puisto vapaana käyskentelevine kauriineen ja mahtavine tammineen on yksi Naran tunnusmerkeistä. Käymme myös shintolaisessa Kasuga-pyhäkössä, johon johtavaa tietä reunustavat lukuisat, lähes satumaiset sammalpeitteiset kivilyhdyt. Retkelle voi ilmoittautua paikan päällä. (A)

Geishat-Kioton-katukuvassa-Japani
Kioto

7. päivä Vapaapäivä. Tänään voi levätä tai tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Kiotossa on lukuisten temppeleiden ja pyhäköiden lisäksi mm. useita laadukkaita tavarataloja ja houkuttelevia kauppakujia. (A)

Japanilainen-ruoka-on-monimuotoista
Kioto – Kanazawa

8. päivä Aamulla matkamme jatkuu junalla Kanazawaan, Japaninmeren rannalle. Kanazawasta kehittyi 1600-luvulta alkaen varakkaan Maedan perheen johdolla merkittävä kaupunki. Tuolloin kaupunkiin rakennettiin paljon ylellisiä rakennuksia, joista monet ovat säilyneet. Täällä voikin aistia perinteisen japanilaisen pikkukaupungin tunnelmaa – kauniita vanhoja puutaloja, kapeita kujia ja houkuttelevia pikku myymälöitä. Iltapäivällä tutustumme kaupungin nähtävyyksiin, kuten historialliseen Nomura-samuraisuvun taloon ja Kenroku-en-maisemapuutarhaan. Majoitumme keskustaan ensimmäisen luokan Kanazawa Tokyu -hotelliin (★★★★). (A)

Shirakawa-go-perinteinen-kyla-Unescon-suojelukohde-Japani
Kanazawa – Shirakawa-go – Takayama

9. päivä Tänään lähdemme bussilla vanhaan maatalouskylään Shirakawa-go’hon, joka on kuin elävä museo. Vanhat ruokokattoiset talot idyllisessä vuoristomaisemassa ovat kaunis näky. Päivällä jatkamme matkaa Japanin Alppien alueelle, Takayamaan. Vaikka kaupunki on pieni, se on japanilaisten keskuudessa erittäin tunnettu vuosittaisista sadonkorjuujuhlistaan ja taidokkaasta puukäsityöperinteestään. Lounaan jälkeen tutustumme kaupungin värikkääseen juhlaperinteeseen. Vuosittaisissa kevään ja syksyn juhlissa käytettäviä arvokkaita, kauniisti koristeltuja, monikerroksisia alttarivaunuja näemme Yatai Kaikan -museossa. Pääsemme myös seuraamaan japanilaista teeseremoniaa ja teemme lyhyen kävelykierroksen kaupungin vanhassa keskustassa. Majoitumme keskitason Takayama Green -hotelliin (★★★★), joka sijaitsee hieman kaupungin ulkopuolella. Illalla voi halutessaan rentoutua hotellin lämpimissä kylpyaltaissa. (A, L)

Sushi Japani
Takayama – Hakone

10. päivä Aamulla lähdemme bussilla kohti Hakonea. Vierailemme The Hakone Open-Air -museossa, jossa on esillä mm. Picasson teoksia ja Henry Mooren veistoksia. Jos sää suosii, näemme majesteettisen lumihuippuisen Fuji-vuoren. Iltapäivällä majoitumme rauhallisessa ympäristössä sijaitsevaan hyvään keskitason Yunohana Prince -hotelliin (★★★★), joka on japanilainen onsen ryokan. Täällä pääsemme omakohtaisesti tutustumaan japanilaisten suosimaan kylpylä- ja majatalokulttuuriin. Asumme kauniissa ja yksinkertaisen tyylikkäissä huoneissa. Nautimme illallisen ja aamiaisen harmonisessa ympäristössä. Jokainen pieni ruoka-annoskin on kuin ainutlaatuinen taideteos ja vie ihastuttavalle makumatkalle japanilaiseen ruokamaailmaan. Tämä on japanilaisuutta parhaimmillaan. (A, P)

Jättiläismäisen kokoinen Hill of Buddha Hokkaidossa, Japanissa
Hakone – Kamakura – Jokohama – Tokio

11. päivä Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla Kamakuraan. Näemme kaupungin tunnetuimman nähtävyyden, suuren Daibutsu Buddhan. Matkalla pysähdymme myös Jokohaman satamakaupungissa. Halukkaat voivat nousta yhdellä maailman nopeimmista hisseistä (lisämaksullinen, n. 1000 jeniä) näköalatorniin, josta näkyy laaja satama-alue. Illansuussa saavumme Tokioon. Majoitumme 4 yöksi ensimmäisen luokan Keio Plaza -hotelliin (★★★★), joka sijaitsee modernissa, pilvenpiirtäjistään tunnetussa Shinjukun kaupunginosassa. (A)

Vastakohtaisuuksien-Tokio-Japani
Tokio

12. päivä Yli 12 miljoonan asukkaan Tokion – Itäisen pääkaupungin – kasvu alkoi vuonna 1603, kun Tokugawa-klaani siirsi sotilashallintonsa keskuksen samuraineen silloiseen Edoon, nykyiseen Tokioon. Vuonna 1868 keisari muutti hoveineen Tokioon, josta tuli silloin myös maan virallinen pääkaupunki. Koko päivän kiertoajelulla pysähdymme keisarillisen palatsialueen edustalla olevalla aukiolla. Tutustumme myös Ueno-puistossa sijaitsevaan Kansallismuseoon. Asakusan kaupunginosassa vierailemme armeliaisuuden jumalan buddhalaistemppelillä ja sen läheisyydessä olevalla ostosalueella. (A)

Tokio-Japani
Tokio (– Nikko)

13.–14. päivä Vapaata. Tokiossa on nähtävää ja koettavaa yllin kyllin, vanhaa japanilaista kulttuuria ja modernia teknologiaa rintarinnan. Kävelymatkan päässä hotellistamme on useita hyvin varustettuja tavarataloja, ja metrolla voi mennä ostoksille esim. Akihabaran elektroniikka-alueelle tai ihastuttavalle Kappabashin astiakadulle.

Perjantaina voit osallistua lisämaksulliselle kokopäiväretkelle Nikkoon. Päivän aikana tutustumme kaupungin päänähtävyyksiin, mm. Toshogu-pyhäkköön, joka on Unescon maailmanperintökohde. Matkanjohtaja auttaa myös muiden retkikohteiden valinnassa. Perjantaina kokoonnumme jäähyväispäivälliselle. (2xA, 1xP)

lento
Tokio – Helsinki

15. päivä Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 11.00–15.00 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Kioton-vanha-kaupunki-ja-geishat-Japani

Kaiseki-illallinen Kiotossa

Kaiseki-illallinen Kiotossa

Lähde ainutlaatuiselle retkelle, joka vie sinut hienostuneelle päivälliselle maikon eli geishaoppilaan kanssa kauniin puutarhan ympäröimään Ganko Takasegawa Nijoen -ravintolaan. Geishoilla on takanaan pitkä koulutus, jonka aikana perehdytään mm. klassiseen tanssiin, laulamiseen, kolmikielisen shamisenin soittoon ja kukkien asetteluun. Kaiseki on usean ruokalajin juhla-ateria, jonka raaka-aineet vaihtuvat vuodenaikojen mukaan niin että tarjolla on aina kauden parhaita antimia.

Pyydämme ilmoittautumaan tälle retkelle jo matkaa varattaessa. Retken hinta julkaistaan matkan hinnoittelun yhteydessä.

Vapaana-kayskentelvat-kauriit-Kasuga-Nara-Japani

Nara

Nara

Lähde matkanjohtajan kanssa junalla koko päivän omakustanteiselle (n. 35 e) retkelle vanhaan keisarilliseen pääkaupunkiin Naraan. Vierailemme Todai-jissa eli Suuren Buddhan temppelissä. Suuren pronssisen buddha-patsaan ympärille rakennettua temppeliä pidetään maailman suurimpana muinaisena puurakennuksena. Todai-jin ympärille levittäytyvä Naran puisto vapaana käyskentelevine kauriineen ja mahtavine tammineen on yksi Naran tunnusmerkeistä. Käymme myös shintolaisessa Kasuga-pyhäkössä, johon johtavaa tietä reunustavat lukuisat, lähes satumaiset sammalpeitteiset kivilyhdyt.
Retkelle voi ilmoittautua paikan päällä.

Tämä retki on omakustanteinen (n 35 e)
Miso-keitto-Japani.

Nikko

Nikko

Tokiosta voit lähteä kokopäiväretkelle Nikkoon. Kun Tokugawa-klaani nousi valtaan vuonna 1603, se valitsi Nikkon hautapaikakseen. Kaupungin alueella on lukemattomia, toinen toistaan kauniimpia temppeleitä ja pyhäköitä. Päivän aikana tutustumme kaupungin päänähtävyyksiin, mm. Toshogu-pyhäkköön, joka on Unescon maailmanperintökohde.

Pyydämme ilmoittautumaan retkelle jo matkaa varattaessa. Retken hinta julkaistaan matkan hinnoittelun yhteydessä.

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Matkalle on mahdollista ostaa lennot Finnairin business-luokkaan (Helsinki-Osaka ja Tokio-Helsinki). Varaa nämä ja voit lennoilla nauttia paremmista aterioista, tilavammista paikoista ja loistavasta palvelusta.

Paikkoja rajoitetusti, hinta vaihtelee lähdöittäin.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Japanin kiertomatka
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa (osassa hotelleista ei ole kantajapalvelua)
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Japanin kiertomatka

Lisämaksu 1h huoneesta.

Passin tulee olla voimassa vielä 2 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Japanissa suuret matkalaukut eivät mahdu junaan, vaan matkalaukuille on erillinen kuljetus. Junassa matkustetaan matkakassin tai repun kanssa. Hiroshiman, Kanazawan, Takayaman ja Hakonen vierailuille otetaan mukaan yöpymisvarusteet, jotka voi pakata esim. lentolaukkuun. Ryokanissa nukutaan lattialle levitetyillä futon-patjoilla. Japanissa hotellihuoneet ovat pieniä. Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 550 €
Peruutusehdot B: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 7–3 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 2 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
15 päivää
 • 26.3.2023 - 9.4.2023
  Ennakkovarattavissa
 • 1.4.2023 - 15.4.2023
  Ennakkovarattavissa
 • 7.10.2023 - 21.10.2023
  Ennakkovarattavissa

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Kokemuksia

Japanin kiertomatka
28 arvostelua
Erinomainen
34.00 %
Hyvä
57.00 %
Ok
9.00 %
Ei kovin hyvä
0.50 %
Ei lainkaan hyvä
0.00 %

Ensimmäinen kerta Japanissa; hyvin kombinoitu matka, tärkeimmät paikat käytiin, paljon erilaisia kokemuksia japanilaisesta elämästä, ERINOMAINEN opas, koko matka oli elämys.

Kirsikankukat keväällä vai ruska syksyllä?

Japanin kiertomatkamme ajoittuvat kevääseen ja syksyyn. Maalis-huhtikuun taitteessa, kirsikkapuiden kukkiessa, on suosituin ajankohta matkustaa Japaniin. Kirsikkarintaman etenemistä etelästä pohjoiseen seurataan ennusteissa tarkasti. Vuodet eivät ole Japanissakaan veljeksiä, joten kukintojen ajankohta vaihtelee joten emme voi taata kukintaa tietylle matkalle. Paikkakuntia on kiertomatkalla useita ja yleensä jossakin vaaleanpunainen kukkapaljous odottaa ihailijoitaan ja heidän kameroitaan.

Syksyn viilenevät yöt tuovat marraskuuhun luonnon hehkuvan värinäytelmän, momijin.

Matkailijoita on Japanissa syksyllä yleensä vähemmän kuin keväällä. Loka- ja marraskuussa ilmanala on kuitenkin vierailulle vielä otollinen – päivät ovat lämpimiä ja vähäsateisia. Japanissa aurinko hellii vielä joulukuussakin lämpötilan pysytellessä päivisin mm. Kiotossa yli 10 asteessa. Vaahterat, neidonhiuspuut (gingko) ja hevoskastanjat koristautuvat punaisen ja keltaisen eri sävyihin.Matkalla voit nauttia syksyn kauneudesta vaikkapa puistoissa, puutarhoissa tai temppeleissä.

Kiertomatkalla yövymme myös japanilaisessa kylpylämajatalossa, ryokanissa.

Tämä antaa mahdollisuuden tutustua perinteisiin japanilaisiin tapoihin ja ruokiin. Ryokan tarjoaa rentoutumista ja paikallisia herkkuja ja kylpyjä. Ryokanin huoneet on sisustettu perinteiseen japanilaiseen tyyliin: tatamimatolla on matala puupöytä, jonka ympärillä on jalattomat tuolit tai litteät is-tuintyynyt. Nojatuolit ovat istumanurkkauksessa ikkunan äärellä. Huoneissa ei ole sänkyjä vaan yöksi pöytä siirretään sivummalle ja lattialle laitetaan futonpatjat nukkumista varten. Ryokanissa on tapana käyttää kimonomallista kylpytakkia, yukataa, joka on valmiina huoneessa odottamassa. Monet kietoutuvat yukataan kuumien kylpyjen jälkeen, mutta sitä sopii käyttää muutenkin kaikkialla ryokanissa sekä lyhyillä kävelyillä sen ympäristössä. Ryokanissa jalkaan laitetaan sisätossut. Omia tossuja ei matkalle tarvitse ottaa mukaan, ryokanissa on tossuja ”joka lähtöön”.

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:
Hiroshima Peace Memorial (Genbaku Dome)
Himeji-jo
Historic Monuments of Ancient Kyoto (Kyoto, Uji and Otsu Cities)
Historic Monuments of Ancient Nara
Historic Villages of Shirakawa-go and Gokayama
Shrines and Temples of Nikko

Katso kaikki kiertomatkat Kaikki Japanin matkat