Maiko-geishat-Kioto-Japani-Olympia.

Japani pähkinänkuoressa

- geishoja, luotijunia ja ryokan-majatalo
9
päivää
alk. 3 950 €/hlö

Japani pähkinänkuoressa matkalla näet ja koet Japania laajasti lyhyessä ajassa. Kioton geisha-korttelit, luotijunamatka Tokioon, ryokan-majatalon harmonia sekä lämpimät kylvyt tutustuttavat sinut Japanin kulttuuriin. Koet myös teeseremonian, Tokion ja näet Toyota-museon.

Matka Japanin historiaan ja nykypäivään

Matkareitti
Kioto
3 yötä
Nara ja Yamazoe
lisäretki
Nagoya
1 yö
Atami
1 yö
Tokio
1 yö

Japanin matkalla hienostunut aasialainen kulttuuri, japanilainen keittiö sekä perinteet ja nykyajan teknologia hämmästyttävät monimuotoisuudellaan.

Matkan aluksi tutustumme Kiotoon. Täällä vanhan pääkaupungin kapeilla kujilla voi törmätä hämäristä puukortteleista töihinsä pujahteleviin geishoihin. Buddhalaistemppeleiden verkkaiset seremoniat vievät meidät shoguneiden ja samuraiden Japaniin. Tutustumme kaupungin nähtävyyksiin ja kalligrafian salaisuuksiin ja osallistumme teeseremoniaan. Kiotoon ehdit tutustua myös omtoimisesti tai voit lähteä lisäretkelle Yamazoeen ja Naraan.

Kiotosta jatkamme matkaa Nagoyaan, jossa tutustumme mm. yhden Japanin tunnetuimman tuotteen, Toyotan, teollisuusmuseoon. Atamissa majoitumme perinteiseen japanilaiseen ryokaniin ja nautimme lämpimistä kylvyistä ja japanilaisesta tunnelmasta.

Ryokanin rauhallisesta tunnelmasta luotijunalla maailman suurimpiin metropoleihin kuuluvaan Tokioon

Vaikka miljoonakaupungissa pilvenpiirtäjien, autojen ja ihmisten määrä on suurempi kuin muualla maailmassa, näyttäytyy Tokio matkailijalle varsin inhimillisenä eri kaupunginosien ryppäänä. Rautatie- ja metroasemien ympärille syntyneiden taajamien työnjako pelaa: tekniikkaa Akihabarasta, muotia Ginzalta, nuorison viimeisimmät villitykset Harajukusta, yökerhoja Roppongilta ja museoita Uenosta. Perinteinen ja moderni elävät rinnatusten ja kohtaavat kaiken aikaa.

Tokiossa betonikolossin pihan kätköissä punottu olkiköysi erottaa sammaloituneen kivialtaan, johon bambukouru tuo raikasta vettä. Tässä asuu kami, shintolainen luonnonhenki, jonka kiireinen salaryman voi toiveensa esittääkseen kutsua paikalle vain käsiään taputtamalla.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa, aamiaiset ja muut ohjelmassa mainitut ateriat, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, viranomaismaksut ja paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta alk. 520 €.

Matkan hinta ja ehdot

 

Keväällä kirsikkapuiden kukinta eli sakura ja syksyisin lehtipuiden väriloisto houkuttelevat matkalle Japaniin ja sen tuhatvuotisten temppeleiden huolella suunniteltuihin puutarhoihin.

Matkaohjelma

10. - 18.11.2024

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä,sunnuntai  Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 17.00 suoralla lennolla Osakaan, Japaniin. 

Kioton-vanha-kaupunki-ja-geishat-Japani
Osaka – Kioto

2. päivä, maanantai Saavumme Osakaan klo 12.50. Pari tuntia kestävän bussimatkan jälkeen majoitumme 3 yöksi Kioton rautatieaseman lähellä sijaitsevaan keskitason Rihga Gran Kyoto -hotelliin (★★★★).  Illalla tervetulopäivällinen. (P)

Kinkaku-jin kaunis Kultaisen paviljongin temppeli Kioto Japani Olympia Kaukomatkat
Kioto

3. päivä, tiistai Tänään tutustumme Kioton nähtävyyksiin. Vaikka kyseessä on miljoonakaupunki, tuntuu se kotoisalta ja selkeältä. Kioton historialliset monumentit ovat ansainneet paikkansa Unescon maailmanperintöluettelossa. Kaupungin lukuisat puusta rakennetut buddhalaistemppelit, shintopyhäköt sekä japanilaisen puutarha-arkkitehtuurin helmet tunnetaan ympäri maailman. Näemme yhden kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä, Kinkaku-jin, Kultaisen paviljongin temppelin. Temppeli rakennettiin alun perin yksityishuvilaksi, mutta muutettiin sittemmin zenbuddhalaiseksi temppeliksi.

Lounaan jälkeen kurkistamme Japanin kiinalaisperäisten kirjoitusmerkkien, kanjien, maailmaan kalligrafiamestarin oppitunnilla ja osallistumme teeseremoniaan. Retkipäivän päätteeksi vierailemme vahvasti Kioton historiaan liittyvässä Kiyomizu-buddhalaistemppelissä. Temppeli on rakennettu vuoren rinteelle ja sen arvokasta päähallia kannattelevat sadat puupilarit. (A, L)

Geishat-Kioton-katukuvassa-Japani
Kioto (–Yamazoe ja Nara)

4. päivä, keskiviikko Vapaapäivä. Kiotossa on lukuisten temppeleiden ja pyhäköiden lisäksi mm. useita laadukkaita tavarataloja ja houkuttelevia kauppakujia, joten aika ei varmasti käy pitkäksi. (A)

Vaihtoehtoisesti voit osallistua lisämaksulliselle retkelle, joka suuntautuu Kioton lähellä sijaitsevalle teenviljelysalueelle, Yamazoen kylään sekä vanhaan keisarilliseen pääkaupunkiin Naraan.

Illalla on mahdollista osallistua lisämaksulliselle kaiseki-päivälliselle maikon eli geishaoppilaan kanssa.

Toyota-teollisuusmuseo-Nagoya-Japani
Kioto – Nagoya

5. päivä, torstai Aamulla lähdemme luotijunalla (34 min) Nagoyaan. Tämä Kioton ja Tokion välissä sijaitseva, reilun 2 miljoonan asukkaan kaupunki on koostaan huolimatta helposti hahmotettavissa. Vireä kaupunki on tärkeä liikenteen solmukohta sekä monen maailmallakin tunnetun yrityksen kotipaikka. Teemme aamupäivällä tutustumiskierroksen, jonka aikana vierailemme Toyotan teollisuusmuseossa. Museossa on havainnollisesti kuvattu Japanin teollistumisen historiaa sekä Toyotan autotehtaan kehitystä ja tulevaisuudenvisioita.

Iltapäivällä majoitumme keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Nagoya Tokyu -hotelliin (★★★★). (A, L)

Japanilainen-ruoka-on-monimuotoista
Nagoya – Atami

6. päivä, perjantai Aamupäivällä jatkamme matkaa luotijunalla (n. 2 t) Atamiin. Lounaan syötyämme teemme lyhyen kiertoajelun. Jyrkästi merestä kohoaville rinteille rakennettu Atami tunnetaan terveyskylpylöistään ja majataloistaan.

Iltapäivällä majoitumme perinteiseen japanilaiseen Shin Kado Ya -ryokaniin. Majatalomme on rakennettu jyrkkään rinteeseen ja perille päästäksemme nousemme toviksi pikkubusseihin. Ryokanissa nautimme perinteisiä japanilaisia ruokia ja pääsemme rentoutumaan lämpimissä kylpyaltaissa. (A, L, P) 

Senso-ji-temppeli-Asakusa-Tokio
Atami – Tokio

7. päivä, lauantai Matkamme jatkuu junalla (n. 40 min) Tokioon. Yli 13 miljoonan asukkaan Tokion – Itäisen pääkaupungin – kasvu alkoi vuonna 1603, kun Tokugawa-klaani muutti sotilashallintonsa keskuksen samuraineen silloiseen Edoon, nykyiseen Tokioon. Vuonna 1868 keisari muutti hoveineen Kiotosta Tokioon, josta tuli silloin maan virallinen pääkaupunki. Suoraan juna-asemalta lähdemme puolen päivän kiertoajelulle. Käymme Tokion kansallismuseossa tutustumassa Japanin taideaarteisiin.
Asakusan kaupunginosassa vierailemme armeliaisuuden jumalan buddhalaistemppelillä. Temppelin naapurissa on värikäs Nakamisen-kauppakatu, jonka pienet puodit ja kahvilat houkuttelevat tutustumaan alueeseen lähemmin. Ehdimme pistäytyä myös viehättävällä Kappabashin astiakadulla.
Illansuussa majoitumme keskitason JR Kyushu Blossom Shinjuku -hotelliin (★★★★).  (A, L)

Vastakohtaisuuksien-Tokio-Japani
Tokio

8. päivä, sunnuntai Vapaapäivä. Saamme pitää huoneet illalliseen asti. Tänään voit esimerkiksi kokeilla matkanjohtajamme opastuksella Tokion maanalaisverkoston toimivuutta. Uenon alueella on tasokkaita museoita: Kansallismuseon gallerioissa on suuret kokoelmat perinteistä japanilaista taidetta, Länsimaisen taiteen museossa voi ihailla mm. Gauguinin, Renoirin ja Cézannen teoksia. Harajukussa on Takeshita-dori-ostoskatu, jonka varrella on erikoisvaateliikkeitä erityisesti nuorisolle ja yksi Tokion suurimmista ”100 jenin kaupoista”. Omotesando-kadun liikkeet tarjoavat kansainvälisen muodin viimeisimmät tuulahdukset. Akihabaran kaupunginosan elektroniikka- ja sähköliikkeistä voi tehdä ennennäkemättömiä löytöjä. Tokiossa kannattaa käydä tavaratalojen ruokaosastoilla: yleensä tarjolla on monenlaisia maistiaisia. Samalla voi ihailla huolellisesti pakattuja hedelmiä ja kauniita eväslaatikoita (o-bento) ja ihmetellä merilevän ja vihreän teen kymmeniä, kenties satoja erilaisia tuotemerkkejä.

Illansuussa kokoonnumme jäähyväispäivälliselle, jonka jälkeen kuljetus lentokentälle. Suora lentomme (Finnair) lähtee Hanedan kentältä klo 21.55. (A, P)

lento

9. päivä, maanantai Saavumme Helsinkiin klo 4.00.

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Lisämaksulliset retket toteutetaan, jos ilmoittautuneita retkelle on vähintään 10.

Satumaiset-sammaloidut-lyhdyt-ja-vapaana-kayskentelevat-kauriit-Naran-puisto-Japani

Yamazoe ja Nara

Yamazoe ja Nara

4. matkapäivä  Kiotosta on vapaapäivänä on mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle retkelle, joka suuntautuu kaupungin lähellä sijaitsevalle teenviljelysalueelle, Yamazoen kylään sekä vanhaan keisarilliseen pääkaupunkiin Naraan.
Yamazoessa vierailemme paikallisen perheen kotona, jossa myös nautimme lounaan tatamilla istuen. Läheisessä Naran kaupungissa vierailemme Todai-jissa eli Suuren Buddhan temppelissä, jonka rakentaminen alkoi keisari Shomun hallintokaudella vuonna 745. Suuren pronssisen buddha-patsaan ympärille rakennettua temppeliä pidetään maailman suurimpana muinaisena puurakennuksena. Todai-jin ympärille levittäytyvä Naran puisto vapaana käyskentelevine kauriineen ja mahtavine tammineen on yksi Naran tunnusmerkeistä. Käymme myös shintolaisessa Kasuga-pyhäkössä, johon johtavaa tietä reunustavat lukuisat, lähes satumaiset sammalpeitteiset kivilyhdyt.

Retken hinta 220 € /henkilö. Pyydämme ilmoittautumaan lisäretkille jo matkaa varatessasi tai viimeistään 2 kk ennen lähtöpäivää.
 

220 €
Japanilainen-ruoka-on-monimuotoista

Kaiseki-päivällinen

Kaiseki-päivällinen

4. matkapäivän ilta

Mahdollisuus osallistua ainutlaatuiselle lisämaksulliselle retkelle, joka vie hienostuneelle päivälliselle maikon eli geishaoppilaan kanssa. Kaiseki on usean ruokalajin juhla-ateria, jonka raaka-aineet vaihtuvat vuodenaikojen mukaan niin että tarjolla on aina kauden parhaita antimia.

Retken hinta on 130 € / henkilö. Pyydämme ilmoittautumaan lisäretkille jo matkaa varatessasi tai viimeistään 2 kk ennen lähtöpäivää.

130 €
Business-luokka

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Matkalle on mahdollista varata lennot business-luokkaan. Nauti lennoilla tilavammista paikoista, herkullisista aterioista ja hyvästä palvelusta.

10.11.2024 lähdöllä lisämaksu on alk. 3 900/henkilö (Finnairin lennot Helsinki-Osaka ja Tokio-Helsinki)

Huom! Business-luokan paikoista veloitetaan erillinen ennakkomaksu.
Ennakkomaksu on 10.11.2024 lähdöllä 2 500 €/henkilö. Ennakkomaksu tulee maksaa ennakkomaksun yhteydessä. Mikäli varaat matkan ja business-luokan paikat verkkokaupastamme, laskutamme erillisen ennakkomaksun seuraavana arkipäivänä. Loppuosa lisämaksusta erääntyy matkan loppumaksun yhteydessä. 

Peruutusehdot: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa tai business-luokan paikan ennakkomaksun eräpäivän jälkeen, pidätämme normaalien peruutuskulujen (peruutusehto B) lisäksi 
10.11.2024 lähdöllä:

 • viimeistään 46 vrk ennen matkan alkua, 300 €/hlö
 • 45-21 vrk ennen matkan alkua, 2 500 €/hlö
 • 20 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, koko lisämaksu

 

alk. 3 900 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Japani pähkinänkuoressa
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Japani pähkinänkuoressa

Lisämaksu yhden hengen huoneesta vuoden 2024 lähdöillä 520 €.

Lisäretket: Retket tulee varata jo varauksen yhteydessä tai viimeistään 2 kk ennen lähtöä, retket maksetaan matkan loppumaksun yhteydessä. Lisäretket toteutetaan, jos osallistujia on vähintään 10. 

Lentolippuja varten tarvitsemme matkustajien tarkat henkilötiedot, joiden tulee täsmätä passin kanssa. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passin tulee olla voimassa matkan ajan. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Passikopion voit lähettää Omaloman kautta tai suojattuna sähköpostilla osoitteeseen passi(at)olympia.fi.

Tatuoinnit saattavat Japanissa estää kylpylään pääsyn. Jos tatuointi on mahdollista peittää, suosittelemme sen peittämistä esim. laastareilla.
Huumaaviksi luokiteltujen lääkeaineiden (esim. amfetamiinia sisältävät ja tietyt ADHD- ja masennuslääkkeet) maahantuonti ja hallussapito on Japanissa laitonta. Lääkkeiden käyttö voi myös estää maahanpääsyn Japaniin.

Japanissa suuret matkalaukut eivät mahdu junaan, vaan matkalaukuille on erillinen kuljetus. Junassa matkustetaan matkakassin tai repun kanssa. Kiotosta matkalaukut lähetetään suoraan Tokioon erillisessä kuljetuksessa. Nagoyassa ja Atamissa tarvittavat kahden yön varusteet voi pakata esim. lentolaukkuun. Ryokanissa nukutaan lattialle levitettävällä futon-patjalla. Japanissa hotellihuoneet ovat pieniä.
Ryhmän minimikoko 15. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 550 €. Loppumaksu erääntyy 60 vrk ennen lähtöä.
Peruutusehdot B. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90-61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu 
 • 60-35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 30 % matkan hinnasta, kuitenkin vähintään matkan ennakkomaksu
 • 34-21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 60 % matkan hinnasta
 • 20-8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 80 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Huom! Business-luokan lisämaksullisista paikoista veloitamme normaalin ennakkomaksun lisäksi oman ennakkomaksunsa, joka saattaa vaihdella lähdöittäin. Myös peruutusehdot ovat business-luokan paikkojen osalta erilaiset ja vaihtelevat lähdöittäin. Business-paikkoja koskevat tarkat, erilliset maksu- ja peruutusehdot ovat luettavissa matkavarauksestasi.

10.11.2024 lähdön osalta hinnat perustuvat 16.1.2024 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
9 päivää alk./hlö 3 950 €
 • 10.11.2024 - 18.11.2024
  alk. 3 950€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Kokemuksia

Japani pähkinänkuoressa
84 arvostelua
Erinomainen
50.00 %
Hyvä
45.00 %
Ok
5.00 %
Ei kovin hyvä
Ei lainkaan hyvä
0.00 %

Hyvät järjestelyt, turvallsta matkantekoa, huippuhyvä matkanjohtaja.

Hieno tiivis paketti elämyksiä joita vain Japani voi tarjota.

 
 


 

Timo


Ensikertalaiselle Japanin kävijälle hyvä kokonaisuus ja sukellus kulttuuriin käyntien ja kokemusten kautta.

 
 


 

Jami/Tiina

Yllättävän paljon ehtii nähdä ja kokea viikossa! Kirsikankukat kruunasivat matkan, täydellinen ajoitus.

 

Hyvä tietää Japani Pähkinänkuoressa -matkasta

Japanissa suuret matkalaukut eivät mahdu junaan, vaan matkalaukuille on erillinen kuljetus. Junassa matkustetaan matkakassin tai repun kanssa. Kiotosta Tokioon matkalaukut lähetetään erillisissä kuljetuksissa. Atamissa ja Nagoyassa tarvittavat kahden yön varusteet voit pakata esim. lentolaukkuun tai reppuun. Ryokanissa nukutaan lattialle levitettävällä futon-patjalla. Japanissa hotellihuoneet ovat pieniä.

Japanissa on sakura, kirsikkapuiden kukinta-aika keväällä, maalis-huhtikuun taitteessa ja tämä on suosituin ajankohta matkustaa Japaniin. Kirsikkarintaman etenemistä etelästä pohjoiseen seurataan ennusteissa tarkasti. Vuodet eivät ole Japanissakaan veljeksiä, joten kukintojen ajankohta vaihtelee ja pitkässä maassa kukinta on myös paikallisesti eri aikaan. 
Matkailijoita on Japanissa syksyllä yleensä vähemmän kuin keväällä. Loka- ja marraskuussa ilmanala on kuitenkin vierailulle otollinen – päivät ovat lämpimiä ja vähäsateisia. Japanissa aurinko hellii vielä joulukuussakin lämpötilan pysytellessä päivisin mm. Kiotossa yli 10 asteessa. Syksyn viilenevät yöt tuovat marraskuuhun luonnon hehkuvan värinäytelmän, momijin. Vaahterat, neidonhiuspuut (gingko) ja hevoskastanjat koristautuvat punaisen ja keltaisen eri sävyihin.

Japanin matkoille suosittelemme otta­maan mu­kaan jenejä ja euroja. Vaikka käteistä käytetään Japanissa varsin yleisesti, luot­­tokortit käy­vät hotelleissa, useimmissa liikkeissä ja suuremmissa ravintoloissa. Pienistä seteleistä on hyötyä esim. maksettaessa pikkuostoksia.

Japanin matkalle kannattaa ottaa mukaan kevyet ja mukavat kengät. Viileämpiä hetkiä ja ilmastoituja tiloja ajatellen kannattaa mukaan ottaa myös kevyt takki, neule, huivi tai vastaava sekä kevyt sadevarustus. Myös ”temppelisukat” ovat tarpeen, kun vieraillaan eri uskontojen pyhissä paikoissa, joissa kengät on riisuttava. Suosittelemme kerrospukeutumista, sillä aamut ja illat voivat olla viileitä. Japanissa sään vaihtelut varsinkin keväisin ovat nopeita. Retkivaatteiden lisäksi riittää yleensä yksi siisti vaatekerta. Tatuoinnit saattavat Japanissa estää kylpylään pääsyn. Jos tatuointi on mahdollista peittää, suosittelemme sen peittämistä esim. laastareilla.

Japanissa ruokailu on turvallista pienimmissäkin ravintoloissa. Japanin matkoihimme olemme pääasiallisesti sisällyttäneet vain aamiaiset, sillä kaikkialla on paljon edullisia ravintoloita ja mieleisensä annoksen tilaaminen onnistuu useimmiten helposti malliannosta osoittaen.

Linkit tällä matkalla nähtäviin Unescon maailmanperintökohteisiin
Historic Monuments of Ancient Kyoto (Kyoto, Uji and Otsu Cities)
Historic Monuments of Ancient Nara

Katso kaikki Japanin matkat