Vuoden 2022 matkojen ohjelmat, lisäretket ja hinnat julkaistaan n 10 kk ennen lähtöä.
Alustavat matkapäivät: 12.-20.3.2022, 19.-27.3.2022 ja 12.-20.11.2022
Voit jo nyt tehdä matkalle alustavan varauksen toimistostamme, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi
ALUSTAVA MATKAOHJELMA:
A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen
1. päivä, lauantai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 17.15 suoralla lennolla Nagoyaan.
Nagoya
2. päivä, sunnuntai Saavumme Nagoyaan klo 9.50. Tämä Kioton ja Tokion välissä sijaitseva, reilun 2 miljoonan asukkaan kaupunki on koostaan huolimatta helposti hahmotettavissa. Vireä kaupunki on tärkeä liikenteen solmukohta sekä monen maailmallakin tunnetun yrityksen kotipaikka. Teemme aamupäivällä tutustumiskierroksen, jonka aikana vierailemme Toyotan teollisuusmuseossa. Museossa on havainnollisesti kuvattu Japanin teollistumisen historiaa sekä Toyotan autotehtaan kehitystä ja tulevaisuudenvisioita. Lounaan jälkeen majoitumme keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Nagoya Tokyu -hotelliin (★★★★). Tervetulopäivällinen. (L, P)
Nagoya – Kioto
3. päivä, maanantai Aamupäivällä vierailemme misoa valmistavassa perheyrityksessä. Miso on japanilainen, fermentoiduista soijapavuista valmistettu tahna, josta saadaan täyteläinen maku moniin ruoka-annoksiin. Tutustumiskierroksen jälkeen jatkamme bussilla Kiotoon (n. 2,5 t). Kioton yli tuhatvuotinen historia maan pääkaupunkina alkoi keisari Kammun siirryttyä Narasta silloiseen Heiankyohon (nykyinen Kioto) vuonna 794. Kioton historialliset monumentit ovat ansainneet paikkansa Unescon maailmanperintöluettelossa. Kaupungin lukuisat puusta rakennetut buddhalaistemppelit, shintopyhäköt sekä japanilaisen puutarha-arkkitehtuurin helmet tunnetaan ympäri maailman. Kiotoon saavuttuamme osallistumme teeseremoniaan. Iltapäivällä majoitumme 3 yöksi keskustassa sijaitsevaan keskitason Rihga Gran Kyoto -hotelliin (★★★★). (A, RL)
Kioto
4. päivä, tiistai Tänään jatkamme Kioton nähtävyyksiin tutustumista. Vaikka kyseessä on miljoonakaupunki, tuntuu se kotoisalta ja selkeältä. Näemme yhden kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä, Kinkaku-jin, Kultaisen paviljongin temppelin. Temppeli rakennettiin alun perin yksityishuvilaksi, mutta muutettiin sittemmin zenbuddhalaiseksi temppeliksi. Kirsikkapuita – ja syksyllä ruskaa – pääsemme ihastelemaan kävelyretkellämme Filosofin polulla. Lounaan jälkeen kurkistamme Japanin kiinalaisperäisten kirjoitusmerkkien, kanjien, maailmaan kalligrafiamestarin oppitunnilla. Retkipäivän päätteeksi vierailemme vahvasti Kioton historiaan liittyvässä Kiyomizu-buddhalaistemppelissä. Temppeli on rakennettu vuoren rinteelle ja sen arvokasta päähallia kannattelevat sadat puupilarit.
Illalla on mahdollisuus osallistua ainutlaatuiselle lisämaksulliselle retkelle, joka vie hienostuneelle kaiseki- päivälliselle maikon eli geishaoppilaan kanssa. Kaiseki on usean ruokalajin juhla-ateria, jonka raaka-aineet vaihtuvat vuodenaikojen mukaan niin että tarjolla on aina kauden parhaita antimia. (A,L)
Kioto (–Yamazoe ja Nara)
5. päivä, keskiviikko Vapaapäivä. Tänään on myös mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle retkelle, joka suuntautuu Kioton lähellä sijaitsevalle teenviljelysalueelle, Yamazoen kylään sekä vanhaan keisarilliseen pääkaupunkiin Naraan. Yamazoessa vierailemme paikallisen perheen kotona, jossa myös nautimme lounaan tatamilla istuen. Käymme teeviljelmillä ja maistelemme paikallista vihreää teetä. Läheisessä Naran kaupungissa vierailemme Todai-jissa eli Suuren Buddhan temppelissä, jonka rakentaminen alkoi keisari Shomun hallintokaudella vuonna 745. Suuren pronssisen buddha-patsaan ympärille rakennettua temppeliä pidetään maailman suurimpana muinaisena puurakennuksena. Todai-jin ympärille levittäytyvä Naran puisto vapaana käyskentelevine kauriineen ja mahtavine tammineen on yksi Naran tunnusmerkeistä. Käymme myös shintolaisessa Kasuga-pyhäkössä, johon johtavaa tietä reunustavat lukuisat, lähes satumaiset sammalpeitteiset kivilyhdyt.
Aika ei käy pitkäksi niillekään, jotka haluavat jäädä päiväksi Kiotoon. Kaupungissa on lukuisten temppeleiden ja pyhäköiden lisäksi mm. useita laadukkaita tavarataloja ja houkuttelevia kauppakujia. (A)
Kioto – Atami
6. päivä, torstai Aamupäivällä jatkamme luotijunalla (n. 2 t) Atamiin. Lounaan syötyämme teemme lyhyen kiertoajelun. Jyrkästi merestä kohoaville rinteille rakennettu Atami tunnetaan terveyskylpylöistään ja majataloistaan. Iltapäivällä majoitumme perinteiseen japanilaiseen ryokaniin. Majatalomme on rakennettu jyrkkään rinteeseen ja perille päästäksemme nousemme toviksi pikkubusseihin. Täällä nautimme perinteisiä japanilaisia ruokia ja pääsemme rentoutumaan lämpimissä kylpyaltaissa. (A, L, P)
Atami – Tokio
7. päivä, perjantai Matkamme jatkuu luotijunalla (n. 1 t) Tokioon. Yli 13 miljoonan asukkaan Tokion – Itäisen pääkaupungin – kasvu alkoi vuonna 1603, kun Tokugawa-klaani muutti sotilashallintonsa keskuksen samuraineen silloiseen Edoon, nykyiseen Tokioon. Vuonna 1868 keisari muutti hoveineen Kiotosta Tokioon, josta tuli silloin maan virallinen pääkaupunki. Suoraan juna-asemalta lähdemme puolen päivän kiertoajelulle. Käymme Tokion kansallismuseossa tutustumassa Japanin taideaarteisiin. Asakusan kaupunginosassa vierailemme armeliaisuuden jumalan buddhalaistemppelillä. Temppelin naapurissa on värikäs Nakamisen-kauppakatu, jonka pienet puodit ja kahvilat houkuttelevat tutustumaan alueeseen lähemmin. Ehdimme pistäytyä myös viehättävällä Kappabashin astiakadulla.Illansuussa majoitumme 2 yöksi moderniin keskitason JR Kyusu Blossom Shinjuku -hotelliin (★★★★). (A)
Tokio
8. päivä, lauantai Vapaapäivä. Tänään voi esimerkiksi kokeilla matkanjohtajamme opastuksella Tokion maanalaisverkoston toimivuutta. Uenon alueella on tasokkaita museoita: Kansallismuseon gallerioissa on suuret kokoelmat perinteistä japanilaista taidetta, Länsimaisen taiteen museossa voi ihailla mm. Gauguinin, Renoirin ja Cézannen teoksia. Harajukussa on Takeshita-dori-ostoskatu, jonka varrella on erikoisvaateliikkeitä erityisesti nuorisolle ja yksi Tokion suurimmista ”100 jenin kaupoista”. Omotesando-kadun liikkeet tarjoavat kansainvälisen muodin viimeisimmät tuulahdukset. Akihabaran kaupunginosan elektroniikka- ja sähköliikkeistä voi tehdä ennennäkemättömiä löytöjä. Tokiossa kannattaa käydä tavaratalojen ruokaosastoilla: yleensä tarjolla on monenlaisia maistiaisia. Samalla voi ihailla huolellisesti pakattuja hedelmiä ja kauniita eväslaatikoita (o-bento) ja ihmetellä merilevän ja vihreän teen kymmeniä, kenties satoja erilaisia tuotemerkkejä. Illalla kokoonnumme jäähyväispäivälliselle. (A, P)
9. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 11.55–15.10 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)
Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.