Maiko-geishat-Kioto-Japani-Olympia.

Japani pähkinänkuoressa

- geishoja, luotijunia ja ryokan-majatalo
9
päivää

Japani pähkinänkuoressa matkalla näet ja koet Japania laajasti lyhyessä ajassa. Kioton geisha-korttelit, luotijunamatka Tokioon ja ryokan-majatalon harmonia tutustuttavat sinut Japanin kulttuuriin.

Tutustu Japanin historiaan ja nykypäivään yhdeksän päivän matkalla

Matkareitti
Nagoya
1 yö
Kioto
3 yötä
Nara ja Yamazoe
lisäretki
Atami
1 yö
Tokio
2 yötä

Japanin matkalla hienostunut aasialainen kulttuuri, japanilainen keittiö sekä perinteet ja nykyajan teknologia hämmästyttävät monimuotoisuudellaan.

Nagoyassa tutustumme yhden Japanin tunnetuimman tuotteen, Toyotan, teollisuusmuseoon. Vanhan pääkaupungin Kioton kapeilla kujilla törmää hämäristä puukortteleista töihinsä pujahteleviin geishoihin. Buddhalaistemppeleiden verkkaiset seremoniat vievät meidät shoguneiden ja samuraiden Japaniin. Atamissa majoitumme perinteiseen japanilaiseen ryokaniin ja nautimme lämpimistä kylvyistä.

Ryokanin rauhallisesta tunnelmasta luotijunalla maailman suurimpiin metropoleihin kuuluvaan Tokioon

Vaikka miljoonakaupungissa pilvenpiirtäjien, autojen ja ihmisten määrä on suurempi kuin muualla maailmassa, näyttäytyy Tokio matkailijalle varsin inhimillisenä eri kaupunginosien ryppäänä. Rautatie- ja metroasemien ympärille syntyneiden taajamien työnjako pelaa: tekniikkaa Akihabarasta, muotia Ginzalta, nuorison viimeisimmät villitykset Harajukusta, yökerhoja Roppongilta ja museoita Uenosta. Perinteinen ja moderni elävät rinnatusten ja kohtaavat kaiken aikaa.

Tokiossa betonikolossin pihan kätköissä punottu olkiköysi erottaa sammaloituneen kivialtaan, johon bambukouru tuo raikasta vettä. Tässä asuu kami, shintolainen luonnonhenki, jonka kiireinen salaryman voi toiveensa esittääkseen kutsua paikalle vain käsiään taputtamalla.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa, aamiaiset ja muut ohjelmassa mainitut ateriat, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, viranomaismaksut ja paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta.

Matkan hinta ja ehdot

 

Keväällä kirsikkapuiden kukinta, sakura ja syksyisin lehtipuiden väriloisto houkuttelevat matkalle Japaniin ja sen tuhatvuotisten temppeleiden huolella suunniteltuihin puutarhoihin.

Matkaohjelma

Vuoden 2023 matkat

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Näiden matkojen aikataulut, ohjelma, hinnat ja ehdot julkaistaan alkukesästä 2022. Voit jo nyt tehdä alustavan varauksen matkalle lähtöpäivän "varaa"-linkistä avautuvalla ennakkovarauslomakkeella tai puhelimitse 09 696 2770.

Alustavat matkapäivät: 11. - 19.3.2023, 18. - 26.3.2023 ja 28.10. - 5.11.2023

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

Lento kohteeseen

1. päivä, lauantai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 17.15 suoralla lennolla Nagoyaan.

Toyota-teollisuusmuseo-Nagoya-Japani
Nagoya

2. päivä, sunnuntai Saavumme Nagoyaan klo 9.50. Tämä Kioton ja Tokion välissä sijaitseva, reilun 2 miljoonan asukkaan kaupunki on koostaan huolimatta helposti hahmotettavissa. Vireä kaupunki on tärkeä liikenteen solmukohta sekä monen maailmallakin tunnetun yrityksen kotipaikka. Teemme aamupäivällä tutustumiskierroksen, jonka aikana vierailemme Toyotan teollisuusmuseossa. Museossa on havainnollisesti kuvattu Japanin teollistumisen historiaa sekä Toyotan autotehtaan kehitystä ja tulevaisuudenvisioita. Lounaan jälkeen majoitumme keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Nagoya Tokyu -hotelliin (★★★★). Tervetulopäivällinen. (L, P)

teeseremonia-Japani
Nagoya – Kioto

3. päivä, maanantai Aamupäivällä vierailemme misoa valmistavassa perheyrityksessä. Miso on japanilainen, fermentoiduista soijapavuista valmistettu tahna, josta saadaan täyteläinen maku moniin ruoka-annoksiin. Tutustumiskierroksen jälkeen jatkamme bussilla Kiotoon (n. 2,5 t). Kioton yli tuhatvuotinen historia maan pääkaupunkina alkoi keisari Kammun siirryttyä Narasta silloiseen Heiankyohon (nykyinen Kioto) vuonna 794. Kioton historialliset monumentit ovat ansainneet paikkansa Unescon maailmanperintöluettelossa. Kaupungin lukuisat puusta rakennetut buddha­lais­­­temppelit, shintopyhäköt sekä japanilaisen puutarha-arkkitehtuurin helmet tunnetaan ympäri maailman. Kiotoon saavuttuamme osallistumme teeseremoniaan. Iltapäivällä majoitumme 3 yöksi keskustassa sijaitsevaan keskitason Rihga Gran Kyoto -hotelliin (★★★★). (A, RL)

Kinkaku-ji-Kultaisen-paviljongin-temppeli-Kioto-Japani
Kioto

4. päivä, tiistai Tänään jatkamme Kioton nähtävyyksiin tutustumista. Vaikka kyseessä on miljoonakaupunki, tuntuu se kotoisalta ja selkeältä. Näemme yhden kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä, Kinkaku-jin, Kultaisen paviljongin temppelin. Temppeli rakennettiin alun perin yksityishuvilaksi, mutta muutettiin sittemmin zenbuddhalaiseksi temppeliksi. Kirsikkapuita – ja syksyllä ruskaa – pääsemme ihastelemaan kävelyretkellämme Filosofin polulla. Lounaan jälkeen kurkistamme Japanin kiinalaisperäisten kirjoitusmerkkien, kanjien, maailmaan kalligrafiamestarin oppitunnilla. Retkipäivän päätteeksi vierailemme vahvasti Kioton historiaan liittyvässä Kiyomizu-buddhalaistemppelissä. Temppeli on rakennettu vuoren rinteelle ja sen arvokasta päähallia kannattelevat sadat puupilarit.
Illalla on mahdollisuus osallistua ainutlaatuiselle lisämaksulliselle retkelle, joka vie hienostuneelle kaiseki- päivälliselle maikon eli geishaoppilaan kanssa. Kaiseki on usean ruokalajin juhla-ateria, jonka raaka-aineet vaihtuvat vuodenaikojen mukaan niin että tarjolla on aina kauden parhaita antimia. (A,L)

Geishat-Kioton-katukuvassa-Japani
Kioto (–Yamazoe ja Nara)

5. päivä, keskiviikko Vapaapäivä. Tänään on myös mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle retkelle, joka suuntautuu Kioton lähellä sijaitsevalle teenviljelysalueelle, Yamazoen kylään sekä vanhaan keisarilliseen pääkaupunkiin Naraan.
Aika ei käy pitkäksi niillekään, jotka haluavat jäädä päiväksi Kiotoon. Kaupungissa on lukuisten temppeleiden ja pyhäköiden lisäksi mm. useita laadukkaita tavarataloja ja houkuttelevia kauppakujia. (A)

Kylpy-kuumassa-lahteessa-rentouttaa-Japani
Kioto – Atami

6. päivä, torstai Aamupäivällä jatkamme luotijunalla (n. 2 t) Atamiin. Lounaan syötyämme teemme lyhyen kiertoajelun. Jyrkästi merestä kohoaville rinteille rakennettu Atami tunnetaan terveyskylpylöistään ja majataloistaan. Iltapäivällä majoitumme perinteiseen japanilaiseen ryokaniin. Majatalomme on rakennettu jyrkkään rinteeseen ja perille päästäksemme nousemme toviksi pikkubusseihin. Täällä nautimme perinteisiä japanilaisia ruokia ja pääsemme rentoutumaan lämpimissä kylpyaltaissa. (A, L, P)

Vastakohtaisuuksien-Tokio-Japani
Atami – Tokio

7. päivä, perjantai Matkamme jatkuu luotijunalla (n. 1 t) Tokioon. Yli 13 miljoonan asukkaan Tokion – Itäisen pääkaupungin – kasvu alkoi vuonna 1603, kun Tokugawa-klaani muutti sotilashallintonsa keskuksen samuraineen silloiseen Edoon, nykyiseen Tokioon. Vuonna 1868 keisari muutti hoveineen Kiotosta Tokioon, josta tuli silloin maan virallinen pääkaupunki. Suoraan juna-asemalta lähdemme puolen päivän kiertoajelulle. Käymme Tokion kansallismuseossa tutustumassa Japanin taideaarteisiin. Asakusan kaupunginosassa vierailemme armeliaisuuden jumalan buddhalaistemppelillä. Temppelin naapurissa on värikäs Nakamisen-kauppakatu, jonka pienet puodit ja kahvilat houkuttelevat tutustumaan alueeseen lähemmin. Ehdimme pistäytyä myös viehättävällä Kappabashin astiakadulla. Illansuussa majoitumme 2 yöksi moderniin keskitason JR Kyusu Blossom Shinjuku -hotelliin (★★★★).  (A)

Senso-ji-temppeli-Asakusa-Tokio
Tokio

8. päivä, lauantai Vapaapäivä. Tänään voi esimerkiksi kokeilla matkanjohtajamme opastuksella Tokion maanalaisverkoston toimivuutta. Uenon alueella on tasokkaita museoita: Kansallismu­seon gallerioissa on suuret kokoelmat perinteistä japanilaista taidetta, Länsimaisen taiteen museossa voi ihailla mm. Gauguinin, Renoirin ja Cézannen teoksia. Harajukussa on Takeshita-dori-ostoskatu, jonka var­rella on erikoisvaateliikkeitä erityisesti nuorisolle ja yksi Tokion suurimmista ”100 jenin kaupoista”. Omotesando-kadun liikkeet tarjoavat kansainvälisen muodin viimeisimmät tuulahdukset. Akihabaran kau­punginosan elektroniikka- ja sähköliikkeistä voi tehdä ennennäkemättömiä löytöjä. To­kiossa kan­nattaa käydä tavaratalojen ruokaosastoilla: yleensä tarjolla on monenlaisia maistiaisia. Samalla voi ihailla huolellisesti pakattuja hedelmiä ja kauniita eväslaatikoita (o-bento) ja ihmetellä merilevän ja vihreän teen kymmeniä, kenties satoja erilaisia tuotemerkkejä. Illalla kokoonnumme jäähyväispäivälliselle. (A, P)

lento

9. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 11.55–15.10 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Japanilainen-ruoka-on-monimuotoista

Kaiseki-päivällinen

Kaiseki-päivällinen

4. matkapäivän ilta

Mahdollisuus osallistua ainutlaatuiselle lisämaksulliselle retkelle, joka vie hienostuneelle päivälliselle maikon eli geishaoppilaan kanssa. Kaiseki on usean ruokalajin juhla-ateria, jonka raaka-aineet vaihtuvat vuodenaikojen mukaan niin että tarjolla on aina kauden parhaita antimia.

Retken hinta 140 € / henkilö. Pyydämme ilmoittautumaan lisäretkille jo matkaa varatessasi tai viimeistään 2 kk ennen lähtöpäivää.

alk. 140 €
Satumaiset-sammaloidut-lyhdyt-ja-vapaana-kayskentelevat-kauriit-Naran-puisto-Japani

Yamazoe ja Nara

Yamazoe ja Nara

5. matkapäivä  Vapaapäivänä on myös mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle retkelle, joka suuntautuu Kioton lähellä sijaitsevalle teenviljelysalueelle, Yamazoen kylään sekä vanhaan keisarilliseen pääkaupunkiin Naraan.
Yamazoessa vierailemme paikallisen perheen kotona, jossa myös nautimme lounaan tatamilla istuen. Käymme teeviljelmillä ja maistelemme paikallista vihreää teetä. Läheisessä Naran kaupungissa vierailemme Todai-jissa eli Suuren Buddhan temppelissä, jonka rakentaminen alkoi keisari Shomun hallintokaudella vuonna 745. Suuren pronssisen buddha-patsaan ympärille rakennettua temppeliä pidetään maailman suurimpana muinaisena puurakennuksena. Todai-jin ympärille levittäytyvä Naran puisto vapaana käyskentelevine kauriineen ja mahtavine tammineen on yksi Naran tunnusmerkeistä. Käymme myös shintolaisessa Kasuga-pyhäkössä, johon johtavaa tietä reunustavat lukuisat, lähes satumaiset sammalpeitteiset kivilyhdyt.

Retken hinta 240 € /henkilö. Pyydämme ilmoittautumaan lisäretkille jo matkaa varatessasi tai viimeistään 2 kk ennen lähtöpäivää.
 

alk. 240 €

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Matkalle on mahdollista varata lennot Finnairin business-luokkaan (Helsinki-Nagoya ja Tokio-Helsinki). Nauti lennoilla tilavammista paikoista, herkullisista aterioista ja hyvästä palvelusta.

Kysy lisähinta toimistostamme, paikkoja rajoitetusti.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Japani pähkinänkuoressa
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Japani pähkinänkuoressa

Lisämaksu yhden hengen huoneesta.

Lisäretket: Retket tulee varata jo varauksen yhteydessä tai viimeistään 2 kk ennen lähtöä, retket maksetaan matkan loppumaksun yhteydessä.

Passin tulee olla voimassa vielä 2 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Japanissa suuret matkalaukut eivät mahdu junaan, vaan matkalaukuille on erillinen kuljetus. Junassa matkustetaan matkakassin tai repun kanssa. Kiotosta Tokioon matkalaukut lähetetään erillisissä kuljetuksissa. Atamissa tarvittavat yhden yön varusteet voi pakata esim. lentolaukkuun. Ryokanissa nukutaan lattialle levitettävällä futon-patjalla. Japanissa hotellihuoneet ovat pieniä.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 550 €
Peruutusehdot B:

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
9 päivää
 • 11.3.2023 - 19.3.2023
  Ennakkovarattavissa
 • 18.3.2023 - 26.3.2023
  Ennakkovarattavissa
 • 28.10.2023 - 5.11.2023
  Ennakkovarattavissa

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Kokemuksia

Japani pähkinänkuoressa
54 arvostelua
Erinomainen
35.00 %
Hyvä
34.00 %
Ok
14.00 %
Ei kovin hyvä
0.90 %
Ei lainkaan hyvä
0.00 %

Ryokanissa yöpyminen ja Tokio sinällään oli nähtävyys. Kioto oli ehkä hieman pettymys mitä etukäteen oli kuvitellut. Kaupunkikuva harmaan ankea, mutta onneksi kirsikkapuiden paras kukinta-aika toi siihen valoa.

Kirsikankukkien loistoa koko matkan! Kultainen temppeli ja filosofin polku olivat vaikuttavia. Luotijuna mielenkiintoinen kokemus.

Teeseremonia, maiko illallinen ja kylpylä olivat uniikkjeja kokemuksia, joita omatoimimatka olisi mahdollistanut.

Hyvä tietää Japani Pähkinänkuoressa -matkasta

Japanissa suuret matkalaukut eivät mahdu junaan, vaan matkalaukuille on erillinen kuljetus. Junassa matkustetaan matkakassin tai repun kanssa. Kiotosta Tokioon matkalaukut lähetetään erillisissä kuljetuksissa ja Atamissa tarvittavat yhden yön varusteet voit pakata esim. lentolaukkuun. Ryokanissa nukutaan lattialle levitettävällä futon-patjalla. Japanissa hotellihuoneet ovat pieniä.

Japanissa on sakura, kirsikkapuiden kukinta-aika keväällä, maalis-huhtikuun taitteessa ja tämä on suosituin ajankohta matkustaa Japaniin. Kirsikkarintaman etenemistä etelästä pohjoiseen seurataan ennusteissa tarkasti. Vuodet eivät ole Japanissakaan veljeksiä, joten kukintojen ajankohta vaihtelee ja pitkässä maassa kukinta on myös paikallisesti eri aikaan. 
Matkailijoita on Japanissa syksyllä yleensä vähemmän kuin keväällä. Loka- ja marraskuussa ilmanala on kuitenkin vierailulle otollinen – päivät ovat lämpimiä ja vähäsateisia. Japanissa aurinko hellii vielä joulukuussakin lämpötilan pysytellessä päivisin mm. Kiotossa yli 10 asteessa. Syksyn viilenevät yöt tuovat marraskuuhun luonnon hehkuvan värinäytelmän, momijin. Vaahterat, neidonhiuspuut (gingko) ja hevoskastanjat koristautuvat punaisen ja keltaisen eri sävyihin.

Japanin matkoille suosittelemme otta­maan mu­kaan jenejä ja euroja. Vaikka käteistä käytetään Japanissa varsin yleisesti, luot­­tokortit käy­vät hotelleissa, useimmissa liikkeissä ja suuremmissa ravintoloissa. Pienistä seteleistä on hyötyä esim. maksettaessa pikkuostoksia.

Japanin matkalle kannattaa ottaa mukaan kevyet ja mukavat kengät. Viileämpiä hetkiä ja ilmastoituja tiloja ajatellen kannattaa mukaan ottaa myös kevyt takki, neule, huivi tai vastaava sekä kevyt sadevarustus. Myös ”temppelisukat” ovat tarpeen, kun vieraillaan eri uskontojen pyhissä paikoissa, joissa kengät on riisuttava. Suosittelemme kerrospukeutumista, sillä aamut ja illat voivat olla viileitä. Japanissa sään vaihtelut varsinkin keväisin ovat nopeita. Retkivaatteiden lisäksi riittää yleensä yksi siisti vaatekerta.

Japanissa ruokailu on turvallista pienimmissäkin ravintoloissa. Japanin matkoihimme olemme pääasiallisesti sisällyttäneet vain aamiaiset, sillä kaikkialla on paljon edullisia ravintoloita ja mieleisensä annoksen tilaaminen onnistuu useimmiten helposti malliannosta osoittaen.

Linkit tällä matkalla nähtäviin Unescon maailmanperintökohteisiin
Historic Monuments of Ancient Kyoto (Kyoto, Uji and Otsu Cities)
Historic Monuments of Ancient Nara

Katso kaikki Japanin matkat