Kiyomize-temppeli-ja-Fuji-tulivuori-Kioto-Japani-Olympia

Japanin parhaat palat

- matka keisarilliseen Kiotoon ja monipuoliseen Tokioon
9
päivää

Japanin parhaat palat -matkalla tutustut Kiotossa vanhoihin traditioihin ja Tokiossa nykypäivän huipputeknologiaan. Näissä miljoonakaupungeissa Japanin kahdet kasvot, perinteiset ja modernit, tulevat lyhyessä ajassa parhaiten esille. Matkalla myös lisäretket Hiroshimaan ja Naraan.

Näe Japanin parhaat palat

Matkareitti
Kioto
4 yötä
Hiroshima
lisäretki
Nara
lisäretki
Tokio
3 yötä

Ikivanhat traditiot yhdistettynä tämän päivän pilvenpiirtäjien, luotijunien, robottien ja muun huipputeknologian maailmaan tekevät Japanista houkuttelevan matkakohteen. Kioton puutarhat ja temppelit verkkaisine seremonioineen vievät matkailijan ajassa taaksepäin. Nijon linna ja kujien kätköissä töihinsä kiirehtivät geishat muistuttavat shogunien ja samuraiden ajan Japanista.

Japanin parhaat palat -matkalla ehdit halutessasi tutustumaan Kiotoon ja Tokioon sekä niiden lukemattomiin museoihin, näyttelyihin ja ostosmahdollisuuksiin.

Lisäretket koskettavaan Hiroshimaan ja keisarilliseen Naraan.

Maailman suurimpiin kuuluvassa metropolissa kaupunginosien välillä vallitsee selkeä työnjako ja hyvä järjestys. Jättiläismäisten rautatieasemien kymmenet metrolinjat kuljettavat etsimään elektroniikkaa Akihabarasta, huvituksia Roppongilta ja muotia Ginzalta. Ensimmäistä kertaa Tokioon tuleva näkee aluksi kaupungin monet pilvenpiirtäjät mutta Tokiossa on paljon myös matalaa asutusta. Tokio on suuruudestaan huolimatta inhimillinen ja mielenkiintoinen vierailukohde, jonne voi matkustaa mihin vuodenaikaan tahansa. Nykypäivän Tokio muodostuu monesta kaupunginosasta, joista jokaisella on oma luonteensa ja ominaispiirteensä.

Luotijuna kiidättää meidät hetkessä Kiotosta Tokion vilinään

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoistus 2h huoneissa, aamiaiset ja muut ohjelmassa mainitut ateriat, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen ja paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta alk 370 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

12. - 21.10.2022 29.11. - 7.12.2022 Vuoden 2023 matkat

A=aamiainen, RL=retkilounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin

Matkaohjelma on päivitetty 12.8.
Matkan ajankohta on muuttunut: 12.10.-21.10.2022 (oli 11.-19.10.) Myös matkan hinta tulee muuttumaan.
 

Olemme yhteydessä suoraan matkan varanneisiin matkustajiin 15.8.2022 alkaen.

Lento kohteeseen

1. päivä

Lähtö Helsingistä (Japan Airlines) klo 17.25 suoralla lennolla Tokion kautta (Japan Airlines) Osakaan. 

Kioto Japani
Kioto

2. päivä Saavumme Osakaan klo 17.35, josta jatkamme bussilla Kiotoon (n. 2 t). Kioton yli tuhatvuotinen historia maan pääkaupunkina alkoi keisari Kammun siirryttyä Narasta silloiseen Heiankyohon (nykyinen Kioto) vuonna 794. Kaupunki rakennettiin Kiinassa kukoistaneen Tang-dynastian pääkaupungin mallin mukaisesti vuorten ympäröimään Kamojoen laaksoon. Kioton historialliset monumentit ovat ansainneet paikkansa Unescon maailmanperintöluettelossa. Kaupungin lukuisat puusta rakennetut buddhalaistemppelit, shintopyhäköt sekä japanilaisen puutarha-arkkitehtuurin helmet tunnetaan ympäri maailman. Majoitumme 4 yöksi keskustassa sijaitsevaan keskitason Urban Hotel Kyoto Shijo Premium -hotelliin (★★★★).  

Kinkaku-ji-Kultaisen-paviljongin-temppeli-Kioto-Japani
Kioto

3. päivä Koko päivän kiertoajelumme aikana tutustumme Kioton tärkeimpiin nähtävyyksiin. Käymme Nijon linnassa, joka alun perin rakennettiin vuonna 1603 shogun Tokugawa Ieyasun kotilinnaksi. Näemme myös Kinkaku-jin, Kultaisen paviljongin temppelin, joka rakennettiin alun perin yksityishuvilaksi, mutta muutettiin sittemmin zenbuddhalaiseksi temppeliksi. Käymme myös Nishikin katetussa kauppahallissa. Monet kiotolaiset perheenemännät hankkivat tuoreet raaka-aineet päivittäin Nishikin kauppiailta ja kauppa käy varsinkin aamuisin vilkkaasti. Tuoreiden elintarvikkeiden lisäksi tarjolla on mm. japanilaisia keittiötarvikkeita erikokoisista veitsistä riisinkeittimiin. Tutustumme myös jo vuonna 798 rakennettuun, vahvasti Kioton historiaan liittyvään Kiyomizu-buddhalaistemppeliin. Illalla syömme paikallisessa ravintolassa tervetulopäivällisen.  (A, P) 

Torii-portti-ja-sammaloidut-lyhdyt-Nara-Japani
Kioto (– Nara)

4. päivä Tänään on myös mahdollisuus lähteä matkanjohtajan kanssa omakustanteiselle (n. 35 e) retkelle Kioton lähellä sijaitsevaan vanhaan keisarilliseen pääkaupunkiin Naraan. Vierailemme Todai-jissa eli Suuren Buddhan temppelissä, jonka rakentaminen alkoi keisari Shomun hallintokaudella vuonna 745. Suuren pronssisen buddha-patsaan ympärille rakennettua temppeliä pidetään maailman suurimpana muinaisena puurakennuksena. Todai-jin ympärille levittäytyvä Naran puisto vapaana käyskentelevine kauriineen ja mahtavine tammineen on yksi Naran tunnusmerkeistä. Käymme myös shintolaisessa Kasuga-pyhäkössä, johon johtavaa tietä reunustavat lukuisat, lähes satumaiset sammalpeitteiset kivilyhdyt. Retki tehdään paikallisjunalla ja sille ilmoittaudutaan paikan päällä. Mikäli ei osallistu Naran-retkelle matkustaja voi viettää päivän hotellissa ja sen läheisyydessä. Ravintoloihin voi mennä, mutta ei julkisiin kulkuvälineisiin. (A) 

Miyajima-Hiroshima-Japani-Olympia
Kioto (– Hiroshima)

5. päivä Mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle (355 e) kokopäiväretkelle Hiroshimaan. Aamulla lähdemme shinkansen-luotijunalla Hiroshimaan, josta jatkamme bussilla ja lautalla läheiselle Miyajima-saarelle. Saarella sijaitsevan Itsukushiman shinto-pyhäkön merestä nouseva oranssinvärinen torii-portti on yksi Japanin kauneimmista ja kuvatuimmista (pyhäkössä kunnostustöitä). Lauttasataman läheisyydessä on vilkkaita kauppakujia matkamuistomyymälöineen ja paikallisia herkkuja tarjoavine ruokakojuineen. Vierailemme Rauhan puistossa, joka on omistettu Hiroshiman atomipommin uhreille. Käymme myös koskettavassa Rauhan museossa, joka omalla karulla tavallaan kertoo atomipommin tuhoista. Päivän aikana nautimme okonomiyaki-lounaan. Pyydämme ilmoittautumaan tälle lisämaksulliselle retkelle jo matkaa varatessanne.  Mikäli ei osallistu Hiroshiman-retkelle matkustaja voi viettää päivän hotellissa ja sen läheisyydessä. Ravintoloihin voi mennä, mutta ei julkisiin kulkuvälineisiin. (A) 

Luotijuna-ja-Fuji-tulivuori-Japani
Kioto – Tokio

6. päivä Aamiaisen jälkeen lähdemme luotijunalla Tokioon (n. 3 t). Yli 13 miljoonan asukkaan Tokion – Itäisen pääkaupungin – kasvu alkoi vuonna 1603, kun Tokugawa-klaani muutti sotilashallintonsa keskuksen samuraineen silloiseen Edoon, nykyiseen Tokioon. Vuonna 1868 keisari muutti hoveineen Kiotosta Tokioon, josta tuli silloin maan virallinen pääkaupunki. Suoraan juna-asemalta lähdemme puolen päivän kiertoajelulle. Pysähdymme keisarillisen palatsialueen edustalla olevalla aukiolla. Käymme myös Ginzassa sekä Rikugien-puutarhassa. Iltapäivällä majoitumme 3 yöksi Ikebukuron kaupunginosassa sijaitsevaan keskitason Bellclassic-hotelliin (★★★★). (A, RL)  

Senso-ji-temppelialue-ja-Tokion-kaupunkisilhuetti-Japani
Tokio

7. päivä Tänään tutustumme Tokioon sen erinomaista julkista liikennettä käyttäen. Vierailemme Tsukijin alueella, jossa monenlaiset kalat, simpukat ja ravut ovat taatusti tuoreita. Asakusan kaupunginosassa vierailemme armeliaisuuden jumalan buddhalaistemppelillä. Temppelin naapurissa on värikäs Nakamisen-kauppakatu, jonka pienet puodit ja kahvilat houkuttelevat tutustumaan alueeseen lähemmin. Temppelialuetta ympäröivillä kujilla aistii vielä vanhanajan tunnelmaa. Käymme myös ihastuttavalla Kappabashin astiakadulla. (A) 

Vanhat-saketynnyrit-Meiji-Shrine-Tokio-Japani
Tokio

8. päivä Tänään jatkamme kaupunkiin tutustumista yhdessä matkanjohtajamme kanssa. Mikäli et osallistu matkanjohtajan opastamalle retkelle, voit viettää päivän hotellissa ja sen läheisyydessä. Ravintoloihin voi mennä, mutta ei julkisiin kulkuvälineisiin. Tokiossa on runsaasti nähtävää ja koettavaa, vanhaa japanilaista kulttuuria ja modernia teknologiaa rinta rinnan. Metrolla pääsemme kätevästi vaikkapa ostoksille Akihabaran elektroniikka-alueelle. Tokiossa kannattaa käydä tavaratalojen ruokaosastoilla: yleensä tarjolla on monenlaisia maistiaisia; samalla voi ihailla vaikkapa kauniita eväslaatikoita (o-bento), todeta merilevän olevan Japanissa varsin suosittua ja huomata vihreän teen tuotemerkkejä olevan liki lukematon määrä. Illalla muistelemme matkamme kohokohtia jäähyväispäivällisellä. (A, P) 

Vastakohtaisuuksien-Tokio-Japani
Tokio

9. päivä Luovutamme huoneet puolenpäivän aikaan. Kuljetus satamaan, jossa nousemme jokiveneeseen ja teemme vajaan tunnin risteilyn. Seuraava kohteemme  on meren päälle rakennettu Odaiban keinotekoinen saari tulevaisuuden kaupunginosa. Ostoskeskusten, kaupunkikylpylän, laajan Big Sight -messukeskuksen, museoiden ja tekohiekkarannan lisäksi saarella voi nähdä paikallisen version mm. Vapaudenpatsaasta ja Eiffelin tornista.  Illalla kuljetus lentokentälle, josta klo 21.55 alkaa suora lento (Japan Airlines) Helsinkiin. (A) 

lento

10. päivä Saavumme Suomeen klo 06.35 

A=aamiainen, RL=retkilounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin

Lento kohteeseen

1. päivä, tiistai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 17.25 suoralla lennolla Nagoyaan.

Kioto Japani
Kioto

2. päivä, keskiviikko Aamulla klo 8.45 saavumme Nagoyaan, josta jatkamme bussilla Kiotoon (n. 3 t). Kioton yli tuhatvuotinen historia maan pääkaupunkina alkoi keisari Kammun siirryttyä Narasta silloiseen Heiankyohon (nykyinen Kioto) vuonna 794. Kaupunki rakennettiin Kiinassa kukoistaneen Tang-dynastian pääkaupungin mallin mukaisesti vuorten ympäröimään Kamojoen laaksoon. Kioton historialliset monumentit ovat ansainneet paikkansa Unescon maailmanperintöluettelossa. Kaupungin lukuisat puusta rakennetut buddhalaistemppelit, shintopyhäköt sekä japanilaisen puutarha-arkkitehtuurin helmet tunnetaan ympäri maailman. Majoitumme 4 yöksi keskustassa sijaitsevaan keskitason Urban Hotel Kyoto Shijo Premium -hotelliin (★★★★). Myöhemmin iltapäivällä teemme kävellen tutustumiskierroksen hotellin lähiympäristössä. Illansuussa syömme paikallisessa ravintolassa tervetulopäivällisen. (P)

Kinkaku-ji-Kultaisen-paviljongin-temppeli-Kioto-Japani
Kioto

3. päivä, torstai Koko päivän kiertoajelumme aikana tutustumme Kioton tärkeimpiin nähtävyyksiin. Käymme Nijon linnassa, joka alun perin rakennettiin vuonna 1603 shogun Tokugawa Ieyasun kotilinnaksi. Näemme myös Kinkaku-jin, Kultaisen paviljongin temppelin, joka rakennettiin alun perin yksityishuvilaksi, mutta muutettiin sittemmin zenbuddhalaiseksi temppeliksi. Käymme myös Nishikin katetussa kauppahallissa. Monet kiotolaiset perheenemännät hankkivat tuoreet raaka-aineet päivittäin Nishikin kauppiailta ja kauppa käy varsinkin aamuisin vilkkaasti. Tuoreiden elintarvikkeiden lisäksi tarjolla on mm. japanilaisia keittiötarvikkeita erikokoisista veitsistä riisinkeittimiin. Tutustumme myös jo vuonna 798 rakennettuun, vahvasti Kioton historiaan liittyvään Kiyomizu-buddhalaistemppeliin (A)

Torii-portti-ja-sammaloidut-lyhdyt-Nara-Japani
Kioto (– Nara)

4. päivä, perjantai Tänään on mahdollisuus lähteä matkanjohtajan kanssa omakustanteiselle retkelle Kioton lähellä sijaitsevaan vanhaan keisarilliseen pääkaupunkiin Naraan. Vierailemme Todai-jissa eli Suuren Buddhan temppelissä, jonka rakentaminen alkoi keisari Shomun hallintokaudella vuonna 745. Suuren pronssisen buddha-patsaan ympärille rakennettua temppeliä pidetään maailman suurimpana muinaisena puurakennuksena. Todai-jin ympärille levittäytyvä Naran puisto vapaana käyskentelevine kauriineen ja mahtavine tammineen on yksi Naran tunnusmerkeistä. Käymme myös shintolaisessa Kasuga-pyhäkössä, johon johtavaa tietä reunustavat lukuisat, lähes satumaiset sammalpeitteiset kivilyhdyt. Retki tehdään paikallisjunalla ja sille ilmoittaudutaan paikan päällä. (A)

Miyajima-Hiroshima-Japani-Olympia
Kioto (– Hiroshima)

5. päivä, lauantai Mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle kokopäiväretkelle Hiroshimaan. Aamulla lähdemme shinkansen-luotijunalla Hiroshimaan, josta jatkamme busilla ja lautalla läheiselle Miyajima-saarelle. Saarella sijaitsevan Itsukushiman shinto-pyhäkön merestä nouseva oranssinvärinen torii-portti on yksi Japanin kauneimmista ja kuvatuimmista (pyhäkössä kunnostustöitä) Lauttasataman läheisyydessä on vilkkaita kauppakujia matkamuistomyymälöineen ja paikallisia herkkuja tarjoavine ruokakojuineen. Vierailemme Rauhan puistossa, joka on omistettu Hiroshiman atomipommin uhreille. Käymme myös koskettavassa Rauhan museossa, joka omalla karulla tavallaan kertoo atomipommin tuhoista. Päivän aikana nautimme okonomiyaki-lounaan. (A)

Luotijuna-ja-Fuji-tulivuori-Japani
Kioto – Tokio

6. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen lähdemme luotijunalla Tokioon (n. 3 t). Yli 13 miljoonan asukkaan Tokion – Itäisen pääkaupungin – kasvu alkoi vuonna 1603, kun Tokugawa-klaani muutti sotilashallintonsa keskuksen samuraineen silloiseen Edoon, nykyiseen Tokioon. Vuonna 1868 keisari muutti hoveineen Kiotosta Tokioon, josta tuli silloin maan virallinen pääkaupunki. Suoraan juna-asemalta lähdemme puolen päivän kiertoajelulle. Pysähdymme keisarillisen palatsialueen edustalla olevalla aukiolla. Seuraava kohteemme on meren päälle rakennettu Odaiban keinotekoinen saari – tulevaisuuden kaupunginosa. Ostoskeskusten, kaupunkikylpylän, laajan Big Sight -messukeskuksen, museoiden ja tekohiekkarannan lisäksi saarella voi nähdä paikallisen version mm. Vapaudenpatsaasta ja Eiffelin tornista. Iltapäivällä jatkamme matkaa vesibussilla Sateenkaarisillan ali Ryokogun kaupunginosaan. Edo-Tokio-museon katunäkymien pienoismallit kertovat havainnollisesti kaupungin kasvutarinan 1600-luvulta nykypäivän metropoliksi. Museossa näemme myös Edo-kaudelle tyypillisiä monivärisiä puupiirroksia. Myöhään iltapäivällä majoitumme 3 yöksi Ikebukuron kaupunginosassa sijaitsevaan keskitason Bellclassic-hotelliin (★★★★). (A, RL)

Senso-ji-temppelialue-ja-Tokion-kaupunkisilhuetti-Japani
Tokio

7. päivä, maanantai Tänään tutustumme Tokioon sen erinomaista julkista liikennettä käyttäen. Vierailemme Tsukijin alueella, jossa monenlaiset kalat, simpukat ja ravut ovat taatusti tuoreita. Asakusan kaupunginosassa vierailemme armeliaisuuden jumalan buddhalaistemppelillä. Temppelin naapurissa on värikäs Nakamisen-kauppakatu, jonka pienet puodit ja kahvilat houkuttelevat tutustumaan alueeseen lähemmin. Temppelialuetta ympäröivillä kujilla aistii vielä vanhanajan tunnelmaa. Käymme myös ihastuttavalla Kappabashin astiakadulla. (A)

Vanhat-saketynnyrit-Meiji-Shrine-Tokio-Japani
Tokio

8. päivä, tiistai Tänään jatkamme kaupunkiin tutustumista yhdessä matkanjohtajamme kanssa. Tokiossa on runsaasti nähtävää ja koettavaa, vanhaa japanilaista kulttuuria ja modernia teknologiaa rinta rinnan. Metrolla pääsee kätevästi vaikkapa ostoksille Akihabaran elektroniikka-alueelle. Tokiossa kannattaa käydä tavaratalojen ruokaosastoilla: yleensä tarjolla on monenlaisia maistiaisia; samalla voi ihailla vaikkapa kauniita eväslaatikoita (o-bento), todeta merilevän olevan Japanissa varsin suosittua ja huomata vihreän teen tuotemerkkejä olevan liki lukematon määrä. Illalla muistelemme matkamme kohokohtia jäähyväispäivällisellä. (A, P)

lento

9. päivä, keskiviikko Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 11.00–15.00 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

A=aamiainen, RL=retkilounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Näiden matkojen aikataulut, ohjelma, hinnat ja ehdot julkaistaan alkukesästä 2022. Voit jo nyt tehdä alustavan varauksen matkalle lähtöpäivän "varaa"-linkistä avautuvalla ennakkovarauslomakkeella tai puhelimitse 09 696 2770.

Alustavat matkapäivät: 20. - 28.2.2023, 27.2. - 7.3.2023, 6. - 14.6.2023, 3. - 11.10.2023 ja 28.11. - 6.12.2023

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

Lento kohteeseen

1. päivä Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 17.25 suoralla lennolla Nagoyaan.

Kioto Japani
Kioto

2. päivä Aamulla klo 8.45 saavumme Nagoyaan, josta jatkamme bussilla Kiotoon (n. 3 t). Kioton yli tuhatvuotinen historia maan pääkaupunkina alkoi keisari Kammun siirryttyä Narasta silloiseen Heiankyohon (nykyinen Kioto) vuonna 794. Kaupunki rakennettiin Kiinassa kukoistaneen Tang-dynastian pääkaupungin mallin mukaisesti vuorten ympäröimään Kamojoen laaksoon. Kioton historialliset monumentit ovat ansainneet paikkansa Unescon maailmanperintöluettelossa. Kaupungin lukuisat puusta rakennetut buddhalaistemppelit, shintopyhäköt sekä japanilaisen puutarha-arkkitehtuurin helmet tunnetaan ympäri maailman. Majoitumme 4 yöksi keskustassa sijaitsevaan keskitason Urban Hotel Kyoto Shijo Premium -hotelliin (★★★★). Myöhemmin iltapäivällä teemme kävellen tutustumiskierroksen hotellin lähiympäristössä. Illansuussa syömme paikallisessa ravintolassa tervetulopäivällisen. (P)

Kinkaku-ji-Kultaisen-paviljongin-temppeli-Kioto-Japani
Kioto

3. päivä Koko päivän kiertoajelumme aikana tutustumme Kioton tärkeimpiin nähtävyyksiin. Käymme Nijon linnassa, joka alun perin rakennettiin vuonna 1603 shogun Tokugawa Ieyasun kotilinnaksi. Näemme myös Kinkaku-jin, Kultaisen paviljongin temppelin, joka rakennettiin alun perin yksityishuvilaksi, mutta muutettiin sittemmin zenbuddhalaiseksi temppeliksi. Käymme myös Nishikin katetussa kauppahallissa. Monet kiotolaiset perheenemännät hankkivat tuoreet raaka-aineet päivittäin Nishikin kauppiailta ja kauppa käy varsinkin aamuisin vilkkaasti. Tuoreiden elintarvikkeiden lisäksi tarjolla on mm. japanilaisia keittiötarvikkeita erikokoisista veitsistä riisinkeittimiin. Tutustumme myös jo vuonna 798 rakennettuun, vahvasti Kioton historiaan liittyvään Kiyomizu-buddhalaistemppeliin (A)

Torii-portti-ja-sammaloidut-lyhdyt-Nara-Japani
Kioto (– Nara)

4. päivä Vapaapäivä. Kiotossa aika ei käy pitkäksi. Kaupungissa on lukuisten temppeleiden, pyhäköiden ja puutarhojen lisäksi mm. useita laadukkaita tavarataloja ja houkuttelevia kauppakujia. (A)

Tänään on myös mahdollisuus lähteä matkanjohtajan kanssa omakustanteiselle retkelle Kioton lähellä sijaitsevaan vanhaan keisarilliseen pääkaupunkiin Naraan. Vierailemme Todai-jissa eli Suuren Buddhan temppelissä, jonka rakentaminen alkoi keisari Shomun hallintokaudella vuonna 745. Suuren pronssisen buddha-patsaan ympärille rakennettua temppeliä pidetään maailman suurimpana muinaisena puurakennuksena. Todai-jin ympärille levittäytyvä Naran puisto vapaana käyskentelevine kauriineen ja mahtavine tammineen on yksi Naran tunnusmerkeistä. Käymme myös shintolaisessa Kasuga-pyhäkössä, johon johtavaa tietä reunustavat lukuisat, lähes satumaiset sammalpeitteiset kivilyhdyt. Retki tehdään paikallisjunalla ja sille ilmoittaudutaan paikan päällä.

Miyajima-Hiroshima-Japani-Olympia
Kioto (– Hiroshima)

5. päivä Vapaapäivä. (A)
Vaihtoehtona on mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle kokopäiväretkelle Hiroshimaan. Aamulla lähdemme shinkansen-luotijunalla Hiroshimaan, josta jatkamme busilla ja lautalla läheiselle Miyajima-saarelle. Saarella sijaitsevan Itsukushiman shinto-pyhäkön merestä nouseva oranssinvärinen torii-portti on yksi Japanin kauneimmista ja kuvatuimmista (pyhäkössä kunnostustöitä) Lauttasataman läheisyydessä on vilkkaita kauppakujia matkamuistomyymälöineen ja paikallisia herkkuja tarjoavine ruokakojuineen. Vierailemme Rauhan puistossa, joka on omistettu Hiroshiman atomipommin uhreille. Käymme myös koskettavassa Rauhan museossa, joka omalla karulla tavallaan kertoo atomipommin tuhoista. Päivän aikana nautimme okonomiyaki-lounaan.

Luotijuna-ja-Fuji-tulivuori-Japani
Kioto – Tokio

6. päivä Aamiaisen jälkeen lähdemme luotijunalla Tokioon (n. 3 t). Yli 13 miljoonan asukkaan Tokion – Itäisen pääkaupungin – kasvu alkoi vuonna 1603, kun Tokugawa-klaani muutti sotilashallintonsa keskuksen samuraineen silloiseen Edoon, nykyiseen Tokioon. Vuonna 1868 keisari muutti hoveineen Kiotosta Tokioon, josta tuli silloin maan virallinen pääkaupunki. Suoraan juna-asemalta lähdemme puolen päivän kiertoajelulle. Pysähdymme keisarillisen palatsialueen edustalla olevalla aukiolla. Seuraava kohteemme on meren päälle rakennettu Odaiban keinotekoinen saari – tulevaisuuden kaupunginosa. Ostoskeskusten, kaupunkikylpylän, laajan Big Sight -messukeskuksen, museoiden ja tekohiekkarannan lisäksi saarella voi nähdä paikallisen version mm. Vapaudenpatsaasta ja Eiffelin tornista. Iltapäivällä jatkamme matkaa vesibussilla Sateenkaarisillan ali Ryokogun kaupunginosaan. Edo-Tokio-museon katunäkymien pienoismallit kertovat havainnollisesti kaupungin kasvutarinan 1600-luvulta nykypäivän metropoliksi. Museossa näemme myös Edo-kaudelle tyypillisiä monivärisiä puupiirroksia. Myöhään iltapäivällä majoitumme 3 yöksi Ikebukuron kaupunginosassa sijaitsevaan keskitason Bellclassic-hotelliin (★★★★). (A, RL)

Senso-ji-temppelialue-ja-Tokion-kaupunkisilhuetti-Japani
Tokio

7. päivä Tänään tutustumme Tokioon sen erinomaista julkista liikennettä käyttäen. Vierailemme Tsukijin alueella, jossa monenlaiset kalat, simpukat ja ravut ovat taatusti tuoreita. Asakusan kaupunginosassa vierailemme armeliaisuuden jumalan buddhalaistemppelillä. Temppelin naapurissa on värikäs Nakamisen-kauppakatu, jonka pienet puodit ja kahvilat houkuttelevat tutustumaan alueeseen lähemmin. Temppelialuetta ympäröivillä kujilla aistii vielä vanhanajan tunnelmaa. Käymme myös ihastuttavalla Kappabashin astiakadulla. (A)

Vanhat-saketynnyrit-Meiji-Shrine-Tokio-Japani
Tokio

8. päivä Tänään jatkamme kaupunkiin tutustumista yhdessä matkanjohtajamme kanssa tai omin päin. Tokiossa on runsaasti nähtävää ja koettavaa, vanhaa japanilaista kulttuuria ja modernia teknologiaa rinta rinnan. Metrolla pääsee kätevästi vaikkapa ostoksille Akihabaran elektroniikka-alueelle. Tokiossa kannattaa käydä tavaratalojen ruokaosastoilla: yleensä tarjolla on monenlaisia maistiaisia; samalla voi ihailla vaikkapa kauniita eväslaatikoita (o-bento), todeta merilevän olevan Japanissa varsin suosittua ja huomata vihreän teen tuotemerkkejä olevan liki lukematon määrä. Illalla muistelemme matkamme kohokohtia jäähyväispäivällisellä. (A, P)

lento

9. päivä  Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 11.00–15.00 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Suuri-pronssinen-buddhapatsas-Todai-ji-Nara-Japani

Nara

Nara

Lähde matkanjohtajan kanssa omakustanteiselle retkelle Kioton lähellä sijaitsevaan vanhaan keisarilliseen pääkaupunkiin Naraan. Vierailemme Todai-jissa eli Suuren Buddhan temppelissä, jonka rakentaminen alkoi keisari Shomun hallintokaudella vuonna 745. Suuren pronssisen buddha-patsaan ympärille rakennettua temppeliä pidetään maailman suurimpana muinaisena puurakennuksena. Todai-jin ympärille levittäytyvä Naran puisto vapaana käyskentelevine kauriineen ja mahtavine tammineen on yksi Naran tunnusmerkeistä. Käymme myös shintolaisessa Kasuga-pyhäkössä, johon johtavaa tietä reunustavat lukuisat, lähes satumaiset sammalpeitteiset kivilyhdyt.

Retki tehdään paikallisjunalla ja sille ilmoittaudutaan paikan päällä

noin 35 € (omakustanteinen)
Miyajima-Hiroshima-Japani-Olympia

Hiroshima

Hiroshima

Lisämaksullinen kokopäiväretki Hiroshimaan. Aamulla lähdemme shinkansen-luotijunalla Hiroshimaan, josta jatkamme bussilla ja lautalla läheiselle Miyajima-saarelle. Lauttasataman läheisyydessä on vilkkaita kauppakujia matkamuistomyymälöineen ja paikallisia herkkuja tarjoavine ruokakojuineen. (Saaren shintopyhäkön merestä nouseva torii-portti on peitettynä kunnostuksen takia.) Vierailemme Rauhan puistossa, joka on omistettu Hiroshiman atomipommin uhreille. Käymme myös koskettavassa Rauhan museossa, joka omalla karulla tavallaan kertoo atomipommin tuhoista. Päivän aikana nautimme okonomiyaki-lounaan.

Pyydämme ilmoittautumaan tälle lisämaksulliselle retkelle jo matkaa varatessasi tai viimeistään 2kk ennen lähtöä. Retken minimiosallistujamäärä 10 henkilöä. Retken hinta 355 €.

alkaen 355 € (sis lounaan)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Japanin parhaat palat
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Japanin parhaat palat

Lisämaksu yhden hengen huoneesta vuoden 2022 lähdöillä 380 €.

Lisäretki: Hiroshima 355 €. Retkeen sisältyy lounas. Retki tulee varata jo matkan varauksen yhteydessä tai viimeistään 2kk ennen lähtöä. Retken minimiosallistujamäärä 10 henkilöä.

Passin tulee olla voimassa vielä 2 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Huom! Uusien sääntöjen mukaan Japaniin tarvitaan viisumi.  Lähetämme tarkemmat tiedot mm. viisuminhankinnasta toimintaohjeissa noin 6 viikkoa ennen matkaa.

Japanissa suuret matkalaukut eivät mahdu junaan, vaan matkalaukuille on erillinen kuljetus. Junassa matkustetaan matkakassin tai repun kanssa. Ohjelmanmukaisilla retkillä liikumme omalla bussilla paitsi 7. matkapäivänä, jolloin matkustamme mm. Tokion metrolla. Japanissa hotellihuoneet ovat pieniä. Vierailukohteissamme on paljon portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu 450 €/hlö

Peruutusehdot B:  Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Matkan hinta perustuu 11.10.2022 lähdön osalta 13.12.2021 (29.11.2022 lähdön osalta 4.2.2022) voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta tarkistetaan 6 viikkoa ennen matkaa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
9 päivää
 • 12.10.2022 - 21.10.2022
 • 29.11.2022 - 7.12.2022
 • 20.2.2023 - 28.2.2023
  Ennakkovarattavissa
Näytä kaikki lähdöt

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Kokemuksia

Japanin parhaat palat
50 arvostelua
Erinomainen
33.00 %
Hyvä
50.00 %
Ok
14.00 %
Ei kovin hyvä
3.00 %
Ei lainkaan hyvä
0.00 %

Kohokohdat olivat Nara ja Kioton kaupunki ja paikallisten julkisten liikenneajoneuvojen käyttäminen. Kaikki pikku asiat oli suunniteltu hyvin matkalla. Erinomainen matka

Kohokohtia oli Kioton temppelit ja puutarhat. Kiertely Tokion alueella. Kulttuuritarjontaa olisi voinut olla enemmän (perinteinen teatteri, musiikki, kuvataide). Siis vapaaehtoisena mahdollisuutena. Toki sellaista olisi voinut itsekin kysyä ja osallistua sellaiseen niinä päivinä, jolloin vapaa ohjelma oli mahdollista. Ohjelma oli sikäli hyvä, että kohteissa annettiin aikaa omaehtoiseen hengailuun.

Hyvä tietää Japanin parhaat palat -matkasta

Japaniin on aina hyvä aika matkustaa, nähtävää riittää aina. Japanin parhaat palat -matkamme ajoittuvat aikaiseen kevääseen, kesään ja syksyyn. Helmikuulla päivälämpötilat ovat n +10 astetta mutta yöllä voi olla kylmä. Sateita ei kuitenkaan yleensä tule. Kesäkuussa lämpötilat ovat noin +25 astetta mutta sateita saattaa tulla jonkin verran. Marras-joulukuussa ilmanala on vierailulle myös otollinen – päivät ovat lämpimiä ja vähäsateisia. Japanissa aurinko hellii vielä joulukuussakin lämpötilan pysytellessä päivisin mm. Kiotossa yli 10 asteessa. Marraskuussa viilenevät yöt tuovat luonnon hehkuvan värinäytelmän, momijin. Kirsikankukkia tällä matkalla ei yleensä näe. Kirsikankukkia pääset ihastelemaan maalis-huhtikuussa lähtevillä Japanin kiertomatkalla ja Japani Pähkinänkuoressa -matkoillamme.

Japanissa suuret matkalaukut eivät mahdu junaan, vaan matkalaukuille on erillinen kuljetus. Junassa matkustetaan matkakassin tai repun kanssa. Ohjelmanmukaisilla retkillä liikumme omalla bussilla paitsi 7. matkapäivänä, jolloin matkustamme mm. Tokion metrolla. Japanissa hotellihuoneet ovat pieniä.

Japanissa käytetään melko yleisesti vielä käteistä rahaa mutta luottokortitkin käyvät. Mukaan kannattaa varata euroja tai Japanin jenejä.

Japanissa sään vaihtelut varsinkin keväisin ovat nopeita. Mukaan kannattaa pakata kevyet ja mukavat kengät, aurinkolasit, päähine ja kevyt sadevarustus. Lentomatkoja ja muita ilmastoituja tiloja varten kannattaa ottaa mukaan kevyt takki, neule, huivi tai vastaava. Myös ”temppelisukat” ovat tarpeen, kun vieraillaan eri uskontojen pyhissä paikoissa, joissa kengät on riisuttava. Suosittelemme kerrospukeutumista, sillä aamut ja illat voivat olla viileitä.

Japanissa ruokailu on turvallista pienimmissäkin ravintoloissa. Japanin matkoihimme olemme pääasiallisesti sisällyttäneet vain aamiaiset, sillä kaikkialla on paljon edullisia ravintoloita ja mieleisensä annoksen tilaaminen onnistuu useimmiten helposti malliannosta osoittaen. Matkanjohtajamme antaa tästä lisätietoja matkan aikana.

Matkalla näet nämä Unescon maailmanperintökohteet:
Hiroshima Peace Memorial (Genbaku Dome)
Historic Monuments of Ancient Kyoto (Kyoto, Uji and Otsu Cities)
Historic Monuments of Ancient Nara

Kaikki Olympian Japanin matkat