Mongolia Olympia

Mongolian kiertomatka

- paimentolaiselämää ja erämaan rauhaa
10
päivää
alk. 3 290 €/hlö
Uutuus

Mongolian kiertomatkalla tutustut paimentolaiselämään Mongolian aroilla, Tsingis-kaanin historiaan Karakorumissa sekä pääkaupunki Ulan Batoriin. Matkalla vietämme neljä yötä Deluxe-tason jurtissa ja nautimme vieraanvaraisesta paimentolaiskulttuurista kumpuilevassa, silmänkantamattomiin ulottuvassa maisemassa.

Matka Mongolian aroille ja pääkaupunkiin

Matkareitti
Ulan Bator
1 yö
Gorkhi Tereljin kansallispuisto
1 yö
Ulan Bator
1 yö
Mongolian paimentolaiskylä
retki
Hustain Nuruun kansallispuisto
1 yö
Bayangobi
2 yötä
Karakorum
retki
Ulan Bator
2 yötä

Mongolian kiertomatkamme alkaa ja päättyy pääkaupunki Ulan Batoriin. Tämä maailman kylmin pääkaupunki on hämmentävä sekoitus uusia pilvenpiirtäjiä, neuvostoarkkitehtuuria ja perinteisiä jurtta-asumuksia.

Ulan Batorin ulkopuolelle matkatessamme siirrymme kauaksi kiireestä ja kuhinasta. Maisema vaihtelee ruohotasangoista vuoristomaisemiin ja Gobin aavikon karuuteen. Ainutlaatuisten maisemien lisäksi tutustumme paimentolaisten elämään ja maistelemme paikallisiakin herkkuja täysihoitoaterioilla. Käymme mystisen Karakorumin raunioilla, buddhalais-luostarissa ja Hustain Nuruun kansallispuistossa voit nähdä villihevoset laukkaamassa laajoilla tasangoilla.

Mongoliassa edelleen käytettävät siirrettävät kodit, pyöreät jurtat ovat ihanteellisia paimentolaiselämään.

Vietämme neljä yötä deluxe-tason jurtissa, joissa oma kylpyhuone ja WC lisäävät matkustusmukavuutta

Mongoliassa voi vieläkin aika ajoin tuntea astuvansa ajassa pari vuosisataa taaksepäin. Historiassa Mongolian suurvaltio ulottui Moskovasta Keltaisellemerelle saakka ja ensimmäisenä Mongoliasta tuleekin usein mieleen Tsingis-kaan sekä laajat arot paimentolaisineen ja Mongolian villihevoset.  Nykyinen Mongolian alue on ”vain” vajaa viisi kertaa Suomen kokoinen.

Mongolian kansallissoittimen morin huurin eli ”hevosenpääviulun” haikeat soinnut sopivat täydellisesti hämärään iltaan kaukana maailman melskeistä

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa/jurtissa, täysihoitoateriat, ohjelman mukaiset kiertokäynnit ja retket pääsymaksuineen, palvelupalkkiot, lento- ja turistiverot sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta/jurtasta 690 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

1. – 10.9.2023

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen (matkalla on täysihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, perjantai 1.9.  Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 12.55 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Ulan Batoriin, Mongoliaan.

Ulan Bator Mongolia
Ulan Bator

2. päivä, lauantai 2.9. Klo 7.10 saavumme Mongolian pääkaupunkiin Ulan Batoriin, jonka nimi tarkoittaa punaista sankaria. Lentokentältä ajamme kaupungin keskustaan Sukhbaatar-aukiolle, jonka laidalla ovat maan hallintorakennukset. Nousemme Zaisan-kukkulalle, josta avautuu näkymät kaupunkiin. Lounaan jälkeen majoitumme Best Western Premium Tuushin -hotelliin (★★★★★). Illalla nautimme tervetulopäivällisen. (L, P)

Stupa-rakennuksia Gandategchinlenin luostarialueella Ulan Bator Mongolia
Ulan Bator – Gorkhi Tereljin kansallispuisto

3. päivä, sunnuntai 3.9. Ulan Batorin arkkitehtuuri on sekoitus uutta ja vanhaa – keskustan lasiseinäisten pilvenpiirtäjien naapurina seisovat sosialismin aikana rakennetut betonitalot. Myös perinteiset mongolialaiset jurtat kuuluvat kaupunkikuvaan. Aloitamme pääkaupunkiin tutustumisen maan suurimmasta ja tärkeimmästä luostarista, Gandantegchinlenista. Vierailemme myös Kansallismuseossa. Iltapäivällä ajamme Gorhki Tereljin kansallispuistoon, joka on suosittu ulkoilualue, mm. erikoisten graniittimuodostelmien takia. Majoitumme jurttakylän deluxe-tason jurttiin, joissa on oma wc ja suihku. (A, L, P)

 Nimi Tsingis-kaanin ratsastajapatsas Mongolia
Tsingis-kaanin patsas – Ulan Bator

4. päivä, maanantai 4.9. Aamupäivällä vierailemme paimentolaisperheessä. Palaamme lounaalle jurttakylään. Paluumatkalla Ulan Batoriin käymme katsomassa mahtavaa Tsingis-kaanin ratsastajapatsasta. Mongolit arvostavat nykyään Tsingis-khanin perintöä, mikä näkyy myös patsaan koossa; se ulottuu 40 metrin korkeuteen. Ulan Batorissa majoitumme jo tuttuun Best Western Premium Tuushin -hotelliin. (A, L, P)

Jurtta-asuntoja ruohoarolla Mongolia
Ulan Bator – Mongolian paimentolaiskylä – Hustain Nuruu -kansallispuisto

5. päivä, tiistai 5.9. Tänään suuntaamme Hustain Nuruun kansallispuistoon. Matkalla kansallispuistoon pysähdymme paimentolaiskylään, jossa näemme esityksen, joka valottaa meille mongolialaisten paimentolaisten perinteitä ja elämää. Lounaan jälkeen jatkamme Hustain Nuruun. Kansallispuisto tunnetaan kumpuilevista maisemistaan ja ruohoaroilla käyskentelevistä villihevosistaan (takhi). Mongolianvillihevonen oli 1960-luvulla vaarassa kuolla sukupuuttoon, mutta vuosikymmenten suojelutyö ja yhteistyö eläintarhojen kanssa on elvyttänyt kannan. Korkeasaaren eläintarha on ollut mukana suojelutyössä ja mongolianhevostammat Hanna ja Helmi tekivät matkan Korkeasaaresta Mongolian aroille vuonna 2018. Nykyään villihevoset vaeltavat taas Mongolian aroilla.

Majoitumme kansallispuistossa Moltsog Resortin kahden hengen deluxe-tason jurttiin, jossa on puulattia, pöytä, erilliset sängyt sekä oma wc ja suihku. Keskellä oleva kamiina – myös muinaisille mongoleille pyhä tulen säilyttäjä ja ylläpitäjä – on asumuksen sydän. Jurttaan astuessaan on kohteliasta harpata kynnyksen yli.

Mies ja hevoset Mongolia
Hustain Nuruu -kansallispuisto – Bayangobi (Khogno khan -kansallispuisto)

6. päivä, keskiviikko 6.9. Aamulla jatkamme Bayangobiin. Hiekkadyyneistä kosteikkoihin vaihtelevat maisemat ovat kotina omaperäiselle eläin- ja kasvimaailmalle. Varmimpia ”bongauksia” ovat lukuisat linnut, esimerkiksi suuret kotkat ja haukat, sekä koloonsa kiireesti puikahtavat murmelit. Harvinaisempia sen sijaan mm. villikameli, aasialainen villiaasi, saiga-antilooppi ja soopeli. Majoitumme 2 yöksi deluxe-tason jurttiin.

Nautittuamme lounaan tutustumme hevostenkasvattajien leiriin ja halukkaat voivat kokeilla, miltä perinteinen puusatula tuntuu. Tarjolla on myös airakkia, perinteistä mongolialaista tammanmaidosta valmistettua juomaa. Palaamme jurttakylämme illalliselle. Illan viiletessä jurtan keskellä sijaitsevaan kamiinaan sytytetään tuli. Puilla tai lannalla lämmitettävä kamiina pitää jurtan miellyttävän lämpöisenä. (A, RL, P)

Lumihuippuiset vuoret Karakorumin lähellä Mongolia
Karakorum

7. päivä, torstai 7.9. Aamiaisen jälkeen lähdemme koko päivän retkelle Tsingis-kaanin vuonna 1220 perustamaan pääkaupunkiin, Karakorumiin, josta on enää vähän jäljellä. Kiinalaiset polttivat kaupungin 1400-luvun loppupuolella niin perusteellisesti, että vain kaksi kivistä kilpikonnaa on jäänyt muistuttamaan, missä maailman suurimman imperiumin pääkaupunki kerran sijaitsi. Alueen tärkein kohde on vuonna 1586 perustettu ”Sadan aarteen” eli Erdene Zuun lamalainen buddhalaisluostari. Tämä Mongolian ensimmäinen buddhalainen luostari rakennettiin ainakin osittain Karakorumin hävityksestä jääneistä rakennustiilistä. Luostarissa näemme mm. värikkäitä tiibetinbuddhalaisia thangka-maalauksia, buddha-veistoksia ja seremonioissa käytettäviä naamioita.

Päivän aikana saamme nauttia mahtavista maisemista. Samaan näkymään mahtuvat vehreät arot, lumihuippuiset vuoret ja aavikon reuna. Aroilla laiduntaa laumoina hevosia, jakkeja ja lampaita. Myöhään iltapäivällä palaamme jurttakyläämme. (A, L, P)

Perinneruokaa Mongolia
Bayangobi (Khogno khan -kansallispuisto) – Ulan Bator

8. päivä, perjantai 8.9. Verkkaisen aamun jälkeen lähdemme paluumatkalle Ulan Batoriin. Pääkaupungissa vierailemme Gobi Kashmir -tehtaassa sekä tehtaan myymälässä, jossa voimme ihastella mm. värikkäitä huiveja ja lämpimiä neuleita. Majoitumme tuttuun Best Western Premium Tuushin -hotelliin. (A, L, P)

Valtion palatsi Sukhbaatar-aukiolla Ulan Bator Mongolia
Ulan Bator

9. päivä, lauantai 9.9. Tänään jatkamme pääkaupunkiin tutustumista. Vierailemme mm. hiljattain avatussa Tsingis-kaan -museossa. Lounaan jälkeen vapaata aikaa. Illalla kokoonnumme läksiäisillalliselle. (A, L, P)

lento

10. päivä, sunnuntai Aikaisin aamulla kuljetus lentokentälle, josta klo 08.40–18.50 lento (Turkish Ailines) Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Mongolian kiertomatka
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus neljänä yönä kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainitussa tai vastaavassa hotellissa
 • majoitus neljänä yönä kahden hengen deluxe-tason jurtissa, joissa on oma kylpyhuone ja WC
 • täysihoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset, retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotellissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Mongolian kiertomatka

Lisämaksu 1h huoneesta/jurtasta 690 €.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla vähintään 1 tyhjä aukeama. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta.Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 550 €. Loppumaksu erääntyy 35 vrk ennen lähtöä.
Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Matkan hinta perustuu 14.2.2023 voimassa olleisiin valuuttakursseihin ja tariffeihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
10 päivää alk./hlö 3 290 €
 • 1.9.2023 - 10.9.2023

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää Mongolian matkasta

Mongolian kiertomatka tehdään syyskuun alussa, jolloin päivälämpötilat ovat vielä noin + 15 C°, yöllä kuitenkin lähellä nollaa. Sateita ei juuri tule mutta pukeutumisessa kannattaa huomioida kylmät aamut ja illat sekä mahdollinen tuuli.

Mongolian valuutta on tugrik (MNT).