Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Peking ja Shanghai

Näe Pekingissä Taivaallisen rauhan aukio, Kielletty kaupunki ja Kiinan muuri.Matkusta luotijunalla Shanghaihin ja tutustu historialliseen ja nykyiseen Kiinaan

8 päivää alk. 2 390 € /hlö
 • 18.9.2021 - 26.9.2021 Varaa
 • 16.10.2021 - 24.10.2021 Varaa
 • Peking 3 yötä
 • Shanghai 4 yötä
 • Zhujiajiao lisäretki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Nyky-Kiinan näyteikkunat, Peking ja Shanghai, muistuttavat paljon toisiaan. Kiinan nopea nousu maailman talousmahtien joukkoon näkyy niissä modernina arkkitehtuurina, huippumuotina ja uusimpana teknologiana, esimerkiksi nämä kaupungit yhdistävänä luotijunayhteytenä. Polkupyöräarmeijat, maopuvut ja korttelikomiteat ovat jääneet menneisyyteen.

Silti paljon entistä on yhä tallella. Peking on osa keisarivallan historiaa Kiellettyine kaupunkeineen, Taivaan temppeleineen ja kapeine hutongeineen. Voit kiivetä Kiinan muurille ihailemaan maisemia tai palauttaa Taivaallisen rauhan aukiolla mieleen Maon ja hänen kaaokseksi kääntyneen kulttuurivallankumouksensa. Eurooppalaiset rakensivat ”Idän Pariisiksi” kutsutun Shanghain yli sata vuotta sitten. Pudongin alueen ultramodernista pilvenpiirtäjästä voit luoda katseen Huangpujoen yli Bundin elegantille rantakadulle aikaan sata vuotta sitten, jolloin satama kuhisi kauppaa ja väkeä, oopiumi- ja peliluolat täyttivät kaupungin ja Peace-hotellissa soi jatsi.

Peking-Shanghai matkalle on mahdollista varata lennot business-luokkaan. Finnairin meno-paluu -lennot (Helsinki-Peking/Shanghai-Helsinki) Paikkoja rajoitetusti.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito)

1. päivä Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 18.20 suoralla lennolla Pekingiin.

Peking
2. päivä
Saavumme Pekingiin klo 6.55. Lentokentältä ajamme kaupungin keskustaan ja käymme Taivaallisen rauhan aukiolla, jota ympäröivät Kiinan tärkeimmät hallintorakennukset. Täältä löytyvät muun muassa Kansojen halli ja Maon mausoleumi. Puhemies Mao julisti 1.10.1949 Kiinan kansantasavallan syntyneeksi Taivaallisen rauhan portilta. Se tunnettiin keisareiden aikaan Kielletyn kaupungin eteläisenä sisäänkäyntinä. Tutustumme myös Taivaan temppeliin, jossa keisari kävi aina talvipäivänseisauksen aikaan uhraamassa Taivaan jumaluuksille. Syömme tervetulolounaan, jonka jälkeen majoitumme 3 yöksi keskustaan hyvään keskitason Capital-hotelliin (★★★★★). (L)

Peking
3. päivä
Aamulla vierailemme Pekingin eläintarhan pandatalossa katsomassa Kiinan symboliksi nousseita isopandoja. Retkemme jatkuu Keisarilliseen kesäpalatsiin. Se on perinteisine rakennuksineen, järvineen ja Pitkäikäisyyden kukkuloineen Kiinan kuuluisimpia puutarhoja. Qing-dynastian rakastettu keisari Qianlong rakennutti kesäpalatsin 1750-luvulla alun perin syntymäpäivälahjaksi äidilleen. Perinteistä pekingiläistä elämänmuotoa näemme iltapäivän rikša-ajelulla. Kapeiden hutongien varsilla ihmiset asuvat yhä vanhoissa, useimmiten kuitenkin peruskorjatuissa pihataloissaan. Käymme myös perinteisiin silkkituotteisiin – kankaisiin, peittoihin ja valmisvaatteisiin – erikoistuneessa tavaratalossa. (A, L)

Peking
4. päivä Aamulla lähdemme bussilla (n. 2 t) kohti Mutianyuta ja Kiinan muuria. Köysiradalla pääsee nousemaan vain muutaman askeleen päähän maailman suurimmasta puolustusjärjestelmästä. Ensimmäiset esteet pohjoisesta tulevia hyökkääjiä vastaan rakennettiin tänne jo yli kaksituhatta vuotta sitten, mutta nykyinen Mutianyussa näkemämme rakennelma on noin kuudensadan vuoden takaa. Näkymät muurilta ovat uskomattomat: vihreiden kukkuloiden ja vuorenharjanteiden jono jatkuu kauas horisonttiin samoin kuin maiseman muotoja noudatteleva muuri. Päivän kruunaa maittava Pekingin ankka -ateria. (A, L, P)

Peking – Shanghai
5. päivä Aamupäivällä kohteenamme on Kielletty kaupunki, keisarien asuin- ja hallintopalatsi. Sen lohikäärmevaltaistuimelta Keskustan valtakuntaa hallittiin lähes 500 vuoden ajan.  Lounaan jälkeen kuljetus Pekingin eteläiselle rautatieasemalle, josta matkaamme modernilla luotijunalla vajaassa kuudessa tunnissa Shanghaihin. Perillä majoitumme 4 yöksi keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason New Jin Jiang Tower -hotelliin (★★★★★). (A, L)

Shanghai
6. päivä Tänään tutustumme Shanghain nähtävyyksiin. Käymme pilvenpiirtäjistään tunnetussa Pudongin kaupunginosassa ja saamme ihailla komeaa näköalaa Huangpujoelle yli 400 metrin korkeudesta. Vierailemme mielenkiintoisessa Jade-buddhan temppelissä. Sen kaksi valkoisesta jadesta tehtyä buddhan patsasta on tuotu alun perin Burmasta 1870-luvulla. Tutustumme myös Shanghain ”vanhaankaupunkiin” ja sen vilkkaisiin kauppakujiin. Illalla näemme vauhdikkaan akrobatiaesityksen. (A, L)

Shanghai
7. päivä Aamupäivällä vierailemme Chaoyangin kaupunginosassa asuvan perheen luona ja saamme kuulla, miten arkielämä sujuu modernissa Shanghaissa. Pistäydymme myös paikallisella ruokatorilla. Lounaan jälkeen tutustumme ainutlaatuisesta pronssi- ja keramiikkaesineistöstään tunnettuun Shanghain museoon sekä suuren kaupungin eurooppalais-kiinalaisesta menneisyydestä ja huimista tulevaisuudenvisioista kertovaan kaupunkisuunnittelunäyttelyyn. Illalla on mahdollisuus lähteä katsomaan Shanghain valoja lisämaksulliselle (n. 35 e) iltaristeilylle Huangpujoelle. Retkelle ilmoittaudutaan paikan päällä. (A, L)

Shanghai (– Zhujiajiao)
8. päivä Tänään on koko päivä aikaa omatoimisiin retkiin tai tuliaisostoksiin. Vaihtoehtoisesti voi lähteä lisämaksulliselle puolipäiväretkelle viehättävään Zhujiajiaon kanavakaupunkiin noin tunnin ajomatkan päähän hotellilta. (Lisäretken hinta on osanottajamäärästä riippuen n. 45 e). Retkelle ilmoittaudutaan paikan päällä. Illalla nautimme jäähyväispäivällisen. (A, P)

9. päivä Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 9.20–14.20 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)
 

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 350 eur

Matkalla tarvitaan Kiinan viisumi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Lähetämme tarkemmat ohjeet viisumista hyvissä ajoin ennen matkaa.

Tutustu Kiinan-matkojen erityisehtoihin. Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 450 e
Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 18.9.2021 lähdön osalta 12.10.2020 (16.10.2021 lähdön osalta 4.11.2020) voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Peking ja Shanghai: Vinkkejä ja suosituksia

"Todellinen tieto pohjautuu kokemukseen"
(kiinalainen sananlasku)

Kiina on ollut mukana Olympian matkaohjelmassa jo 1970-luvulta alkaen. Olympia onkin Suomen kokenein matkanjärjestäjä Kiinassa. Matkustajamme hyötyvät pitkästä kokemuksestamme ja hyvistä suhteistamme osaaviin paikallisiin yhteistyökumppaneihimme.

Milloin on paras aika matkustaa?
Matkamme Kiinaan ajoittuvat pääsääntöisesti kevääseen ja syksyyn, jolloin sää on miellyttävän leuto. Kevät alkaa näillä leveyksillä jo maaliskuussa ja syksy kestää lämpimänä myöhempään kuin Suomessa. Kevään kukkaloisto ja hedelmäpuiden kukinta ajoittuu yleensä maalis-huhtikuulle. Keväällä sääolot saattavat vaihdella nopeastikin ja sadekuurojen mahdollisuus on suuri. Syksy puolestaan tuo upean ruskan lehtipuumetsävyöhykkeille, joihin nämä alueet kuuluvat. Noin 5 viikkoa ennen matkaa lähetämme matkustajille toimintaohjeet, joihin olemme keränneet ajantasaista perustietoa mm. matkalla tarvittavista rokotuksista, valuutoista, vaatetuksesta ja muista varusteista.  

Mitä matkalle mukaan?
Henkilökohtaisten matkatavaroidensa lisäksi jokainen tarvitsee matkalle ehjän passin, jonka tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen. Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Kiinaan. Lähetämme tarkemmat tiedot viisumista toimintaohjeissa.

Kiinaan voi ottaa mukaan euroja vaihdettavaksi valuutaksi. Kiinan yuaneja (CNY) voi vaihtaa Suomessa jo etukäteen. Luottokortti on käypä maksuväline esimerkiksi hotelleissa, tavarataloissa ja kalliimmissa liikkeissä, mutta sitä käytettäessä on syytä noudattaa varovaisuutta ja muistaa aina suojata kortin tunnusluku.

Kerrospukeutuminen on järkevä vaihtoehto vaihtelevien säiden ja yleisten tilojen (lentokoneet, hotellit, bussit yms.) ilmastoinnin takia. Siksi on hyvä varata mukaan kevyt jakku, neule, huivi tms.

Monipuolinen retkiohjelma
Useimpiin matkoihimme sisältyy mielenkiintoista ohjelmaa käytännöllisesti katsoen aamusta iltaan.  

Hotellimme
Kiinassa on tarjolla majoitusvaihtoehtoja perinteisistä majataloista aina ensimmäisen luokan hotelleihin. Kiinan nopea talouskasvu heijastuu uusina kasvukeskuksina ja mahtipontisina rakennushankkeina, ja myös hotelleja rakennetaan ja kunnostetaan jatkuvasti. Pyrimme aina käyttämään matkan luonteeseen sijainniltaan ja hinta-laatusuhteeltaan parhaiten soveltuvia hotelleja, jotta matkasta muodostuisi kaikin puolin miellyttävä kokemus. Pidätämme oikeuden hotellimuutoksiin.

Ateriat
Kiinassa matkoihimme kuuluu vähintään puolihoito ruokajuomineen (lasillinen olutta/virvoitusjuomaa/vettä). Suosittelemme juomaan vain pullotettuja juomia.

Kiina on lähellä – hyvät lentoyhteydet
Lennämme Kiinaan Helsingistä suorilla Finnairin reittilennoilla (lentoaika n. 8–10 tuntia).

Rokotukset, lääkkeet ja terveys
Kiinaan matkustettaessa ei vaadita mitään erityisiä rokotuksia, eli riittää kun perusrokotukset (kurkkumätä-jäykkäkouristus- ja tarvittaessa MPR-rokotus) ovat kunnossa. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta. Rokotussuositukset saattavat muuttua lyhyellä varoitusajalla – tarkempia tietoja saa esim. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi. Ota huomioon matkojen pituudet sekä mahdolliset viivästymiset ja pakkaa käsimatkatavaroihin tarvitsemasi lääkitys koko matkan ajaksi. Käsihygieniaa voi matkalla hoitaa kätevästi esim. desinfiointigeelillä. Erilainen bakteerikanta saattaa aiheuttaa herkkävatsaisille oireita, joten matka-apteekkiin kannattaa varata vatsan toimintaa rauhoittavaa lääkettä. Jos suunnittelet matkaa korkeaan ilmanalaan (Tiibetiin), suosittelemme, että keskustelet matkan soveltuvuudesta itsellesi ensin lääkärisi kanssa. Ohut ilma aiheuttaa usein erilaisia oireita, kuten päänsärkyä, huimausta, vatsavaivoja yms. Joidenkin suurkaupunkien kuten Pekingin ilmanlaatu saattaa erityisesti talvisin olla ajoittain huono. Matkan soveltuvuudesta kannattaa keskustella etukäteen lääkärisi kanssa myös, mikäli sinulla on todettu keuhko- tai sydänperäisiä sairauksia. Edellytämme matkoillemme osallistuvilta normaalia tai hyvää liikuntakykyä, ks myös Olympian matkaehdot, kohta 1.1.

Kulttuuririentoihin vai ostoksille?
Kiinassa on tarjolla runsaasti näyttäviä ooppera-, akrobatia- ja musiikkiesityksiä. Taidegallerioita ja mielenkiintoisia museoita on useissa kohteissa. Maa houkuttelee myös ostosmahdollisuuksillaan. Matkoillamme onkin ohjelman lomaan varattu aikaa myös ostoksiin. Hintatasoltaan kohtuullisia paikallisia tuotteita ovat esimerkiksi silkkituotteet, aidot helmet, koriste-esineet, kulhot ja kupit, tee, ginsengjuuri jne. Yhä suurempi osa maailman merkkituotteista valmistetaan Kiinassa.

Palvelut
Palvelujen taso vaihtelee alueittain eikä hyvä palvelu aina ole itsestään selvää. Yleisesti ottaen hyvään käytökseen ja hymyyn vastataan samalla tavalla kulttuurieroista huolimatta.

Juomarahat
Olympian ryhmässä on helppo matkustaa. Ei tarvitse miettiä ainaista kysymystä juomarahojen suuruudesta. Matkojemme hintaan sisältyvät juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille. Olympian matkanjohtaja hoitaa nämä maksut. On hyvä muistaa, että esim. parin viikon matkalla juomarahoista kertyy jo sievoinen summa.

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:

Imperial Palaces of the Ming and Qing Dynasties in Beijing and Shenyang
The Great Wall
Summer Palace, an Imperial Garden in Beijing

Voit olla kiinnostunut myös näistä

Blogi

Puhumaton mies