Taivaan-temppeli-eli-Tiantan-Peking-Kiina-Olympia

Peking ja Shanghai

- lähde Kiinaan kaupunkimatkalle
9
päivää

Kompaktilla Kiinan matkalla näet Pekingissä Taivaallisen rauhan aukion, keisarillisen Kielletyn kaupungin ja kiipeät Kiinan muurille. Matkustamme luotijunalla Shanghaihin ja tutustumme sen nähtävyyksiin.

Matka Pekingiin ja Shanghaihin

Matkareitti
Peking
3 yötä
Shanghai
4 yötä
Zhujiajiao
lisäretki

Kiinan ehkä tunnetuimmat kaupungit, Peking ja Shanghai, muistuttavat paljon toisiaan. Kiinan nopea nousu maailman talousmahtien joukkoon näkyy modernina arkkitehtuurina, huippumuotina ja uusimpana teknologiana, ja nämäkin kaupungit yhdistävänä luotijunayhteytenä.

Polkupyöräarmeijat, maopuvut ja korttelikomiteat ovat jääneet jo menneisyyteen.

Silti paljon entistä on yhä tallella. Peking on osa keisarivallan historiaa Kiellettyine kaupunkeineen, Taivaan temppeleineen ja kapeine hutongeineen. Voit kiivetä Kiinan muurille ihailemaan maisemia tai palauttaa Taivaallisen rauhan aukiolla mieleen Maon ja hänen kaaokseksi kääntyneen kulttuurivallankumouksensa.

Eurooppalaiset rakensivat ”Idän Pariisiksi” kutsutun Shanghain yli sata vuotta sitten. Pudongin alueen ultramodernista pilvenpiirtäjästä voit luoda katseen Huangpujoen yli Bundin elegantille rantakadulle aikaan sata vuotta sitten, jolloin satama kuhisi kauppaa ja väkeä, oopiumi- ja peliluolat täyttivät kaupungin ja Peace-hotellissa soi jatsi.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy Finnairin suorat lennot, majoitus 2h huoneissa, puolihoito eli aamiaisen lisäksi yksi kiinalainen ateria päivässä, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen sekä paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito) 
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Matkojen ajankohdat, ohjelmat ja hinnat julkaistaan noin 10kk ennen matkan alkua. Seuraavan matkan ajankohdasta ei ole toistaiseksi tietoa.

 

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

Lento kohteeseen

1. päivä Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 18.20 suoralla lennolla Pekingiin. 
 

Taivaan-temppeli-eli-Tiantan-Peking-Kiina-Olympia
Peking

2. päivä Saavumme Pekingiin klo 6.55. Lentokentältä ajamme kaupungin keskustaan ja käymme Taivaallisen rauhan aukiolla, jota ympäröivät Kiinan tärkeimmät hallintorakennukset. Täältä löytyvät muun muassa Kansojen halli ja Maon mausoleumi. Puhemies Mao julisti 1.10.1949 Kiinan kansantasavallan syntyneeksi Taivaallisen rauhan portilta. Se tunnettiin keisareiden aikaan Kielletyn kaupungin eteläisenä sisäänkäyntinä. Tutustumme myös Taivaan temppeliin, jossa keisari kävi aina talvipäivänseisauksen aikaan uhraamassa Taivaan jumaluuksille. Syömme tervetulolounaan, jonka jälkeen majoitumme 3 yöksi keskustaan hyvään keskitason Capital-hotelliin (★★★★★). (L) 

Uskomaton-Kiinan-muuri-Mutianyu-Kiina-Olympia
Peking

3. päivä Aamulla lähdemme bussilla (n. 2 t) kohti Mutianyuta ja Kiinan muuria. Köysiradalla pääsee nousemaan vain muutaman askeleen päähän maailman suurimmasta puolustusjärjestelmästä. Ensimmäiset esteet pohjoisesta tulevia hyökkääjiä vastaan rakennettiin tänne jo yli kaksituhatta vuotta sitten, mutta nykyinen Mutianyussa näkemämme rakennelma on noin kuudensadan vuoden takaa. Näkymät muurilta ovat uskomattomat: vihreiden kukkuloiden ja vuorenharjanteiden jono jatkuu kauas horisonttiin samoin kuin maiseman muotoja noudatteleva muuri. Iltapäivällä palaamme takaisin Pekingiin. (A, L) 

Kielletty-kapunki-Peking-Kiina
Peking

4. päivä Tänään kohteenamme on Kielletty kaupunki, keisarien asuin- ja hallintopalatsi. Sen lohikäärmevaltaistuimelta Keskustan valtakuntaa hallittiin lähes 500 vuoden ajan. Perinteistä pekingiläistä elämänmuotoa näemme iltapäivän rikša-ajelulla. Kapeiden hutongien varsilla ihmiset asuvat yhä vanhoissa, useimmiten kuitenkin peruskorjatuissa pihataloissaan. Käymme myös perinteisiin silkkituotteisiin – kankaisiin, peittoihin ja valmisvaatteisiin – erikoistuneessa tavaratalossa. Päivän kruunaa maittava Pekingin ankka -ateria. (A, L, P) 

Rautatieasema-ja-luotijuna-Peking-Kiina
Peking – Shanghai

5. päivä Aamulla vierailemme Pekingin eläintarhan pandatalossa katsomassa Kiinan symboliksi nousseita isopandoja. Retkemme jatkuu Keisarilliseen kesäpalatsiin. Se on perinteisine rakennuksineen, järvineen ja Pitkäikäisyyden kukkuloineen Kiinan kuuluisimpia puutarhoja. Qing-dynastian rakastettu keisari Qianlong rakennutti kesäpalatsin 1750-luvulla alun perin syntymäpäivälahjaksi äidilleen. Iltapäivällä kuljetus Pekingin eteläiselle rautatieasemalle, josta matkaamme modernilla luotijunalla vajaassa kuudessa tunnissa Shanghaihin. Perillä majoitumme 4 yöksi keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason New Jin Jiang Tower -hotelliin (★★★★★). (A, L) 

Shanghain-vanha-kaupunki-Kiina
Shanghai

6. päivä Tänään tutustumme Shanghain nähtävyyksiin. Käymme pilvenpiirtäjistään tunnetussa Pudongin kaupunginosassa ja saamme ihailla komeaa näköalaa Huangpujoelle yli 400 metrin korkeudesta. Vierailemme mielenkiintoisessa Jade-buddhan temppelissä. Sen kaksi valkoisesta jadesta tehtyä buddhan patsasta on tuotu alun perin Burmasta 1870-luvulla. Tutustumme myös Shanghain ”vanhaankaupunkiin” ja sen vilkkaisiin kauppakujiin. Illalla näemme vauhdikkaan akrobatiaesityksen. (A, L) 

Shanghain-kaupukikuvaa-Pudongin-pilvenpiirtaja-Kiina
Shanghai

7. päivä Aamupäivällä vierailemme Chaoyangin kaupunginosassa asuvan perheen luona ja saamme kuulla, miten arkielämä sujuu modernissa Shanghaissa. Pistäydymme myös paikallisella ruokatorilla. Lounaan jälkeen tutustumme ainutlaatuisesta pronssi- ja keramiikkaesineistöstään tunnettuun Shanghain museoon sekä suuren kaupungin eurooppalais-kiinalaisesta menneisyydestä ja huimista tulevaisuudenvisioista kertovaan kaupunkisuunnittelunäyttelyyn. Illalla on mahdollisuus lähteä katsomaan Shanghain valoja lisämaksulliselle (n. 35 e) iltaristeilylle Huangpujoelle. Retkelle ilmoittaudutaan paikan päällä. (A, L) 

Zhujiajiaon-kanavakaupunki-Kiina
Shanghai (– Zhujiajiao)

8. päivä Tänään on koko päivä aikaa omatoimisiin retkiin tai tuliaisostoksiin. Vaihtoehtoisesti voi lähteä lisämaksulliselle puolipäiväretkelle viehättävään Zhujiajiaon kanavakaupunkiin noin tunnin ajomatkan päähän hotellilta. (Lisäretken hinta on osanottajamäärästä riippuen n. 45 e). Retkelle ilmoittaudutaan paikan päällä. Illalla nautimme jäähyväispäivällisen. (A, P)

lento

9. päivä Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 9.20–14.20 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A) 
 

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Zhujiajiao

Zhujiajiao

8. matkapäivä  Mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle puolipäiväretkelle viehättävään Zhujiajiaon kanavakaupunkiin noin tunnin ajomatkan päähän hotellilta.

Retkelle ilmoittaudutaan paikan päällä. Hintaan vaikuttaa lähtijöiden lukumäärä.

noin 45 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Peking ja Shanghai
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • puolihoito, kiinalaiset ateriat sisältäen lasillisen olutta tai virvoitusjuomaa
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, Peking-Shanghai -junamatka ensimmäisessä luokassa
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Peking ja Shanghai

Lisämaksu yhden hengen huoneesta.

Matkalla tarvitaan Kiinan viisumi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Lähetämme tarkemmat ohjeet viisumista hyvissä ajoin ennen matkaa.

Tutustu Kiinan-matkojen erityisehtoihin. Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 450 e
Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
9 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Hyödyllistä tietoa Olympian Kiinan matkoista

Kiina on ollut mukana Olympian matkaohjelmassa jo 1970-luvulta alkaen ja Olympia onkin Suomen kokenein Kiinan-matkojen järjestäjä.

Matkamme Kiinaan ajoittuvat pääsääntöisesti kevääseen ja syksyyn, jolloin sää on miellyttävän leuto. Kevät alkaa näillä leveyksillä jo maaliskuussa ja syksy kestää lämpimänä myöhempään kuin Suomessa. Lokakuussa lämpötilat ovat päivisin vielä yleensä yli +15.

Kerrospukeutuminen on järkevä vaihtoehto vaihtelevien säiden ja yleisten ilmastoinnin takia. Peking ja Shanghai matkaan kuuluu paljon ohjelmaa mutta olemme jättäneet matkapäiviin myös vapaa-aikaa. Kaupungeissa on mm taidegallerioita ja mielenkiintoisia museoita myös itse tutkittaviksi. Kiina houkuttelee tietysti myös ostosmahdollisuuksillaan!

Kiinan matkoilla nautit herkullisista kiinalaisista aterioista.

Matkan hintaan kuuluu puolihoito eli aamiaisen lisäksi yksi kiinalainen ateria päivittäin, sisältäen lasillisen olutta/virvoitusjuomaa/vettä.

Nopea talouskasvu heijastuu myös mahtipontisina rakennushankkeina, ja myös hotelleja rakennetaan ja kunnostetaan jatkuvasti. Pyrimme aina käyttämään matkan luonteeseen sijainniltaan ja hinta-laatusuhteeltaan parhaiten soveltuvia hotelleja, jotta matkasta muodostuisi kaikin puolin miellyttävä kokemus. Pidätämme oikeuden hotellimuutoksiin.

Kaikki Kiinan matkat