Hyppää pääsisältöön

Peking ja Shanghai

Tiananmenin eli Taivaallisen rauhan aukio, Kielletty kaupunki, Kiinan muuri ja Shanghain valot tutustuttavat historialliseen ja nykyiseen Kiinaan.
8 päivää alk.1 990 €/hlö
  • 14.10.2017 - 22.10.2017 Varaa
  • Peking 3 yötä
  • Shanghai 4 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Kiinan nopea nousu maailman johtavien valtioiden ja talousmahtien joukkoon näkyy parhaiten sen kahdessa edustavimmassa näyteikkunassa, Pekingissä ja Shanghaissa. Vajaassa kahdessakymmenessä vuodessa molemmat kaupungit ovat muuttuneet polkupyörien ja korttelikomiteoiden kansoittamista keskuksista modernin arkkitehtuurin, viimeisimmän muodin ja uusimman teknologian metropoleiksi. Kuitenkin molemmat ovat säilyttäneet myös paljon vanhaa.

Peking Kiellettyine kaupunkeineen, Kesäpalatseineen ja Kiinan muureineen on merkittävä osa Keskustan valtakuntaa hallinneiden keisaridynastioiden historiaa, ja rikšan kyydissä pääsee vielä tänäänkin mutkittelemaan kapeiden hutongien sokkeloihin. Maon aikakausi kansantasavallan aikaisine mahtipontisine edustusrakennuksineen löytyy Pekingin sydämestä, Taivaallisen rauhan aukiolta.

Maailman laajin luotijunaverkko yhdistää pääkaupungin Shanghaihin. Eurooppalaisten rakentaman ”Idän Pariisin” kohdalla historia toistaa itseään. Kaupungista on taas tullut maailmankaupan kosmopoliittinen keskus. Sen uljas julkisivu on futuristinen Pudongin kaupunginosa Huangpu-joen itäpuolella. Wau-arkkitehtuuri on saanut Shanghaista erinomaisen tukijan ja toteuttajan. Joen vastarannalla elegantti Bundin rantakatu palatseineen muistuttaa menneestä kulta-ajasta sata vuotta sitten, kun länsivaltioiden keskenään jakamissa kaupunginosissa kauppa kukoisti, satama toi tavaraa ja väkeä ja oopiumi- ja peliluolat täyttivät kaupungin. Peace-hotellissa soi jatsi yhä vielä kuin silloin ennen – vain muusikot ovat ajan saatossa vaihtuneet.

Matkaohjelma

Vuoden 2017 matkat Vuoden 2018 matkat Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
(Matkalla on puolihoito)

1. päivä, lauantai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 18.05 suoralla lennolla Pekingiin.

Peking
2. päivä, sunnuntai Saavumme Pekingiin klo 6.55. Lentokentältä ajamme kaupungin keskustaan ja käymme Taivaallisen rauhan aukiolla, jota ympäröivät Kiinan tärkeimmät hallintorakennukset, muun muassa Kansojen halli ja Maon mausoleumi. Puhemies Mao julisti 1.10.1949 Kiinan kansantasavallan syntyneeksi Taivaallisen rauhan portilta. Se tunnettiin keisareiden aikaan Kielletyn kaupungin eteläisenä sisäänkäyntinä. Nautimme tervetulolounaan, jonka jälkeen majoitumme 3 yöksi hyvään keskitason Capital-hotelliin (★★★★★). (L)

Peking
3. päivä, maanantai Aamupäivällä kohteenamme on Kielletty kaupunki, keisarien asuin- ja hallintopalatsi. Sen lohikäärmevaltaistuimelta Keskustan valtakuntaa hallittiin lähes 500 vuoden ajan. Kaupunkisuunnittelunäyttely esittelee mm. taidokkain pienoismallein Pekingin kehitystä matalista asuinkortteleista pilvenpiirtäjien metropoliksi. Perinteistä pekingiläistä elämänmuotoa näemme iltapäivän rikša-ajelulla. Kapeiden hutongien varsilla ihmiset asuvat yhä vanhoissa, useimmiten kuitenkin peruskorjatuissa pihataloissaan. Käymme myös perinteisiin silkkituotteisiin – kankaisiin, peittoihin ja valmisvaatteisiin – erikoistuneessa tavaratalossa. (A, L)

Peking
4. päivä, tiista
i Aamulla lähdemme bussilla (n. 2 t) kohti Mutianyuta ja Kiinan muuria. Köysiradalla pääsee nousemaan vain muutaman askeleen päähän maailman suurimmasta puolustusjärjestelmästä. Ensimmäiset esteet pohjoisesta tulevia hyökkääjiä vastaan rakennettiin tänne jo yli kaksituhatta vuotta sitten, mutta nykyinen Mutianyussa näkemämme rakennelma on noin viidensadan vuoden takaa. Näkymät muurilta ovat uskomattomat: vihreiden kukkuloiden ja vuorenharjanteiden jono jatkuu kauas horisonttiin, samoin maiseman muotoja noudatteleva muuri. Paluumatkalla käymme katsomassa cloisonné- eli soluemalitöiden valmistusta. Päivän kruunaa maittava Pekingin ankka -ateria. (A, L, P)

Peking – Shanghai
5. päivä, keskiviikko
Aamulla vierailemme Pekingin eläintarhan pandatalossa katsomassa Kiinan symboliksi nousseita isopandoja. Retkemme jatkuu Keisarilliseen kesäpalatsiin. Se on perinteisine rakennuksineen, järvineen ja Pitkäikäisyyden kukkuloineen Kiinan kuuluisimpia puutarhoja. Qing-dynastian rakastettu keisari Qianlong rakennutti kesäpalatsin 1750-luvulla alun perin syntymäpäivälahjaksi äidilleen. Lounaan jälkeen kuljetus Pekingin eteläiselle rautatieasemalle, josta matkaamme modernilla luotijunalla vajaassa kuudessa tunnissa Shanghaihin. Perillä majoitumme 4 yöksi hyvään keskitason New Jin Jiang Tower -hotelliin (★★★★★). Se sijaitsee vain muutaman korttelin päässä kaupungin keskeisimmistä ostoskaduista. (A, L)

Shanghai
6. päivä, torstai
Tänään tutustumme Shanghain nähtävyyksiin. Käymme pilvenpiirtäjistään tunnetussa Pudongin kaupunginosassa ja saamme ihailla komeaa näköalaa Huangpujoelle yli 400 metrin korkeudesta. Vierailemme mielenkiintoisessa Jade-buddhan temppelissä. Sen kaksi valkoisesta jadesta tehtyä buddhan patsasta on tuotu alun perin Burmasta 1870-luvulla. Tutustumme myös Shanghain ”vanhaankaupunkiin” ja sen vilkkaisiin kauppakujiin. Illalla näemme vauhdikkaan akrobatiaesityksen. (A, L)

Shanghai
7. päivä, perjantai
Aamupäivällä vierailemme Chaoyangin kaupunginosassa asuvan perheen luona ja saamme kuulla, miten arkielämä sujuu modernissa Shanghaissa. Pistäydymme myös paikallisella ruokatorilla. Lounaan jälkeen tutustumme ainutlaatuisesta pronssi- ja keramiikkaesineistöstään tunnettuun Shanghain museoon sekä suuren kaupungin eurooppalais-kiinalaisesta menneisyydestä ja huimista tulevaisuudenvisioista kertovaan kaupunkisuunnittelunäyttelyyn. (A, L)

Shanghai (– Zhujiajiao)
8. päivä, lauantai
Tänään on koko päivä aikaa omatoimisiin retkiin tai tuliaisostoksiin. Vaihtoehtoisesti voi lähteä lisämaksulliselle puolipäiväretkelle viehättävään Zhujiajiaon kanavakaupunkiin noin tunnin ajomatkan päähän hotellilta. (Lisäretken hinta on osanottajamäärästä riippuen n. 30 e). Retkelle ilmoittaudutaan paikan päällä. Illalla nautimme jäähyväispäivällisen. (A, P)

9. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 9.20–14.35 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)
 

Olemme maininneet hotellin virallisen paikallisen tähtiluokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lue myös matkanjohtajamme Irmeli Revon blogikirjoitus: Kiinalaiset kirjoittavat kuvinLinkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:

Kiina
Imperial Palaces of the Ming and Qing Dynasties in Beijing and Shenyang
The Great Wall
Summer Palace, an Imperial Garden in Beijing

Alustavat matkapäivät keväällä 2018 ovat 24.3.-1.4.
Lähdön hinta ja tarkistettu ohjelma julkaistaan Kaukomatkaesitteessä 2018.
Matka on kuitenkin jo nyt alustavasti varattavissa toimistostamme p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi
Lähetämme ohjelman ja matkan hintatiedot ennakkoon ilmoittautuneille toukokuussa 2017 ja voitte
sen jälkeen vahvistaa osallistumisenne.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta on 330 e

Matkalla tarvitaan Kiinan viisumi. Viisumin hankintaa varten pyydämme passinne toimistoomme n. 2 viikkoa ennen matkaa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Tutustukaa Kiinan-matkojen erityisehtoihin.

Ennakkomaksu 350 e/hlö.

Peruutusehdot A:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään
250 e/henkilö
- 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 20–4 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- myöhemmin kuin 4 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 3.5.2016 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua

Peking ja Shanghai: Vinkkejä ja suosituksia

"Todellinen tieto pohjautuu kokemukseen"
(kiinalainen sananlasku)

Kiina on ollut mukana Olympian matkaohjelmassa jo 1970-luvulta alkaen ja Olympia onkin maamme kokenein Kiinan-matkojen järjestäjä. Matkustajamme hyötyvät pitkästä kokemuksestamme ja hyvistä suhteistamme osaaviin paikallisiin yhteistyökumppaneihimme.

Milloin on paras aika matkustaa?
Matkamme ajoittuvat pääsääntöisesti kevääseen ja syksyyn, jolloin sää on miellyttävän leuto. Kevät alkaa näillä leveyksillä jo maaliskuussa ja syksy kestää lämpimänä myöhempään kuin Suomessa. Kevään kukkaloisto ja hedelmäpuiden kukinta ajoittuu yleensä maalis-huhtikuulle. Keväällä sääolot saattavat vaihdella nopeastikin ja sadekuurojen mahdollisuus on suuri. Syksy puolestaan tuo upean ruskan lehtipuumetsävyöhykkeille, joihin nämä alueet kuuluvat.

Olympian Kiina-kirja
Noin 5 viikkoa ennen matkaa lähetämme matkustajille toimintaohjeet, joihin olemme keränneet ajantasaista perustietoa mm. matkalla tarvittavista rokotuksista, valuutoista, vaatetuksesta ja muista varusteista. Toimintaohjeiden mukana lähetämme Kiinaan matkustaville “Olympian Kiina” -kirjan. Kirja kertoo Kiinan historiasta, kulttuurista, nähtävyyksistä, nykypäivästä ja tavoista.

Mitä matkalle mukaan?
Henkilökohtaisten matkatavaroidensa lisäksi jokainen tarvitsee matkalle ehjän passin, jonka tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen. Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Kiinaan. Hankimme viisumin matkustajiemme puolesta (tarkemmat ohjeet kunkin matkan kohdalla ja n. 5 viikkoa ennen matkaa lähetettävissä toimintaohjeissa).

Kiinaan vaihdettavaksi valuutaksi voi ottaa euroja. Kiinan yuaneja (CNY) voi vaihtaa Suomessa jo etukäteen. Luottokortti on käypä maksuväline tavarataloissa ja kalliimmissa liikkeissä, mutta sitä käytettäessä on syytä noudattaa varovaisuutta ja muistaa aina suojata kortin tunnusluku.

Kerrospukeutuminen on järkevä vaihtoehto vaihtelevien säiden ja yleisten tilojen (lentokoneet, hotellit, bussit yms.) ilmastoinnin takia. Siksi on hyvä varata mukaan kevyt jakku, villatakki tai vaikka hartiahuivi.

Monipuolinen retkiohjelma
Useimpiin matkoihimme sisältyy mielenkiintoista ohjelmaa käytännöllisesti katsoen aamusta iltaan. Kiinassa olemme jättäneet vapaa-aikaa myös omatoimiseen tutustumiseen matkakohteeseen.

Hotellimme
Kiinassa on tarjolla majoitusvaihtoehtoja perinteisistä majataloista aina ensimmäisen luokan hotelleihin. Nopea talouskasvu heijastuu uusina kasvukeskuksina ja mahtipontisina rakennushankkeina, ja myös hotelleja rakennetaan ja kunnostetaan jatkuvasti. Pyrimme aina käyttämään matkan luonteeseen sijainniltaan ja hinta-laatusuhteeltaan parhaiten soveltuvia hotelleja, jotta matkasta muodostuisi kaikin puolin miellyttävä kokemus. Pidätämme oikeuden hotellimuutoksiin.

Ateriat
Kiinassa matkoihimme kuuluu vähintään puolihoito ruokajuomineen (lasillinen olutta/virvoitusjuomaa/vettä). Suosittelemme nauttimaan vesijohtoveden sijasta vain sinetöityä, pullotettua vettä.

Kiina on lähellä – hyvät lentoyhteydet
Lennämme Kiinaan Helsingistä suorilla Finnairin reittilennoilla (lentoaika n. 8–10 tuntia).

Rokotukset, lääkkeet ja terveys
Näihin maihin matkustettaessa ei vaadita mitään erityisiä rokotuksia, eli riittää kun perusrokotukset (jäykkäkouristus- ja kurkkumätä, tarvittaessa MPR-rokotus) ovat kunnossa. Suosittelemme myös A-hepatiittirokotusta. Rokotussuositukset saattavat muuttua lyhyellä varoitusajalla – tarkempia tietoja rokotuksista saa esim. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi. Ottakaa huomioon matkojen pituudet sekä mahdolliset viivästymiset ja pakatkaa käsimatkatavaroihin tarvitsemanne lääkitys koko matkan ajaksi. Käsihygieniaa voi matkalla hoitaa kätevästi esim. desinfiointigeelillä. Erilainen bakteerikanta saattaa aiheuttaa herkkävatsaisille oireita, joten matka-apteekkiin kannattaa varata vatsan toimintaa rauhoittavaa lääkettä. Jos suunnittelette matkaa korkeaan ilmanalaan (Tiibetiin tai Yunnaniin), suosittelemme, että keskustelette matkan soveltuvuudesta itsellenne ensin lääkärinne kanssa – erityisesti silloin, jos Teillä on todettu keuhko- tai sydänperäisiä sairauksia tai esim. insuliinihoitoinen diabetes. Ohut ilma aiheuttaa usein erilaisia oireita, kuten päänsärkyä, huimausta, vatsavaivoja yms. Edellytämme matkoillemme osallistuvilta normaalia tai hyvää liikuntakykyä (mainittu kunkin matkan kohdalla).

Kulttuuririentoihin vai ostoksille?
Aasian mailla on pitkäaikaiset kulttuuriyhteydet ja kiinalaisen kulttuuriperimän vaikutus Korean niemimaahan on suuri. Uskonto, kirjoitusmerkit ja tapakulttuuri ovat levinneet Kiinasta muihin alueen maihin ja nivoutuneet kansallisiin perinteisiin. Yhteisistä historiallisista juurista huolimatta Kiinan ja Pohjois-Korean kulttuurit ovat kehittyneet omiin, eriytyneisiin suuntiinsa. Etenkin Kiinassa on tarjolla runsaasti näyttäviä ooppera-, akrobatia- ja musiikkiesityksiä. Taidegallerioita ja mielenkiintoisia museoita on kaikissa kohteissa. Kiina houkuttelee myös ostosmahdollisuuksillaan. Matkoillamme onkin ohjelman lomaan varattu aikaa myös ostoksiin. Hintatasoltaan kohtuullisia paikallisia tuotteita ovat esimerkiksi silkkituotteet, aidot helmet, koriste-esineet, kulhot ja kupit, tee, ginsengjuuri jne. Yhä suurempi osa maailman merkkituotteista valmistetaan Kiinassa.

Palvelut
Palvelujen taso vaihtelee alueittain eikä hyvä palvelu aina ole itsestään selvää. Yleisesti ottaen hyvään käytökseen ja hymyyn vastataan samalla tavalla kulttuurieroista huolimatta.

Juomarahat
Olympian ryhmässä on helppo matkustaa. Ei tarvitse miettiä ainaista kysymystä juomarahojen suuruudesta. Matkojemme hintaan sisältyvät juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille. Olympian matkanjohtaja hoitaa nämä maksut. On hyvä muistaa, että esim. parin viikon matkalla juomarahoista kertyy jo sievoinen summa.

Voit olla kiinnostunut myös näistä