Makit-ruan-haussa-Madagascar

Madagaskar ja Mauritius Ari Lähdesmäen johdolla

- matka luontoparatiisista lomaparatiisiin
12
päivää

Upea yhdistelmämatka Madagaskarille ja Mauritiukselle. Koe Madagaskarin luontoparatiisin ainutlaatuinen kasvi- ja eläinkunta sekä ihastu Mauritiuksen lomaparatiisin riuttoihin ja rantoihin samalla matkalla.

Madagaskar ja Mauritius, kaksi paratiisisaarta Intian valtamerellä

Matkareitti
Antananarivo
2 yötä
Andasibe
2 yötä
Antananrivo
1 yö
Mauritius
4 yötä

Tällä matkalla tutustut näihin Afrikan mantereen itäpuolella, lähes tuhannen kilometrin päässä toisistaan sijaitseviin saariin, jotka ovat keskenään täysin erilaisia.

Madagaskar on maailman neljänneksi suurin saari, jota ainutlaatuisen kasvi- ja eläinkuntansa vuoksi voi hyvällä syyllä luonnehtia luontoparatiisiksi. Monet lajeista ovat sopeutuneet omiin ekolokeroihinsa dinosaurusten ajoista lähtien eikä niitä esiinny missään muualla. Nisäkkäistä tunnetuimpia ovat puoliapinoihin lukeutuvat makit.

Andasiben luonnonpuiston vuoristosademetsässä yritämme löytää erikoisesta ääntelystään tunnetun indrin sekä vauhdikkaita kenguruloikkia harrastavan sifakan.

Madagaskarille suuntautuva matkailu on vielä pienimuotoista. Myös Suomen luonnonsuojeluliitto pyrkii mm. metsitystyöllä lisäämään paikallisväestön toimeentuloa ja säilyttämään Madagaskarin uhanalaista luontoa.

Koralliriuttojen ympäröimän Mauritiuksen valkohiekkaiset rannat tarjoavat täydellisen lomaparatiisin

Brittiläiset siirtomaaisännät toivat saarelle sokeriruokoviljelmät ja intialaisen työväestön. Vuonna 1968 itsenäistyneen Mauritiuksen talous on sittemmin monipuolistunut ja saaresta on kehittynyt kansainvälinen lomaparatiisi, jolle vehreä trooppinen luonto, tasokkaat hotellit ja palvelut luovat upeat puitteet.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyvät lennot, majoitus 2h huoneessa, Madagaskarilla täysihoito ja Mauritiuksella puolihoito, ohjelman mukaiset retket ja kiertokäynnit sekä paljon paljon muuta. Matkanjohtajana Ari Lähdesmäki. Lisämaksu 1h huoneesta alk. 690 €.

Matkan hinta ja ehdot

 

Madagaskar-Mauritius -matkalle paikkoja on rajoitetusti – varaathan matkasi ajoissa.

Matkanjohtajana Ari Lähdesmäki.

Matkaohjelma

14 – 25.10.2022

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Madagaskarilla täysihoito, Mauritiuksella puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

HUOM! matkapäivät muuttuneet, huomioitu ohjelmassa 13.4.2022

Lento kohteeseen

1. päivä,perjantai Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 19.20 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Antananarivoon.

Pääkaupunki-Antananarivo-Madagasca
Antananarivo

2. päivä, lauantai Saavumme Madagaskarin pääkaupunkiin Antananarivoon klo 14.35. Majoitumme keskustassa järven rannalla sijaitsevaan hyvään keskitason Tamboho-hotelliin (★★★). Tervetulopäivällinen. (P)

Makit-paivystaa-puussa-Madagascar-Olympia
Antananarivo

3. päivä, sunnuntai Aamupäivällä tutustumme kiertoajelulla Antananarivoon, joka oli saaren suurin kaupunki jo ennen ranskalaisten siirtomaa-aikaa. Teemme retken myös makipuistoon, jossa saamme ensikosketuksen näihin pyöreäsilmäisiin kädellisiin. (A, L, P)

Maisemakuvaa-Madagascar
Antananarivo – Andasibe

4. päivä, maanantai Aikaisin aamulla lähdemme linturetkelle kaupungin sisällä sijaitsevaan Tsarasaotra-puistoon. Tämä pieni, yksityinen lintujen suojelualue kuuluu kansainvälisen kosteikkoja suojelevan Ramsar-sopimuksen piiriin. Jatkamme bussilla (n. 160 km, n. 6 t) Andasibeen. Matkan aikana voimme nauttia kauniista vuoristomaisemista, joita sävyttävät riisipellot ja perinteiset maalaistalot. Vierailemme matkan varrella myös matelijapuistossa. Andasibessa majoitumme 2 yöksi keskitason Vakona-hotelliin (★★★). (A, L, P)

Madagascar-on-makien-koti
Andasiben kansallispuisto

5. päivä,tiistai Andasibe–Mantadian kansallispuiston kokonaispinta-ala on 154 km²  ja se koostuu kahdesta alueesta. Puisto on saaren itäosassa, joka on kosteaa sademetsäaluetta lähes koko saaren pituudelta, ja sijaitsee 800–1260 metrin korkeudessa. Maasto on vaihteleva ja luonto moni­muo­toi­nen. Aloitamme päivän luontokävelyllä. Tavoitteemme on kuulla ja nähdä lajinsa suurin edustaja, erikoisesta kummitteluääntelystään tunnettu mustavalkoinen indri, joka on aktiivisimmillaan juuri aamuvarhaisella. Vierailemme myös yksityisellä luonnonsuojelualueella, jossa uteliaat makit tulevat tervehtimään vierailijoita.  Iltapäivällä tutustumme Suomen luonnonsuojeluliiton ja Mitsinjon yhteiseen Manondroala-metsänsuojeluprojektiin. Halukkaat voivat osallistua istuttamalla puun – tai vaikka useammankin. (A, L, P)

Trooppisia-hedelmiä-ja-vihanneksia-Madagascar
Andasibe – Antananarivo

6. päivä,keskiviikko Tänään palaamme ”Tanaan”, kuten paikalliset pääkaupunkiaan kutsuvat. Matkalla pysähdymme markkinoilla, jossa on mahdollisuus ostaa taidokkaita käsitöitä kotiintuomisiksi. Majoitumme jo tuttuun Tamboho-hotelliin. (A, L, P)

Baobab puut, Madagascar
Antananarivo – Ambohimanga – Mauritius

7. päivä, torstai Aamupäivällä tutustumme Antananarivon pohjoispuolella sijaitsevaan Ambohimangaan, entiseen kuninkaiden asuin- ja hautapaikkaan, joka kuuluu Unescon maailmanperintöön. Myöhään iltapäivällä lennämme Mauritiukselle. Majoitumme 4 yöksi saaren luoteisosassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Le Victoria -rantahotelliin (★★★★). (A, L)

Turkoosinsininen-meri-ja-hiekkaranta-Mauritius-Olympia
Mauritius

8.–11. päivä, pe-ma Mauritiuksella voimme nauttia miellyttävästä ilmastosta, kristallinkirkkaasta vedestä ja leppoisasta ilmapiiristä. Hotellimme sijaitsee suojaisan laguunin rannalla ja tarjoaa erinomaiset puitteet sekä lepoon että liikuntaan. Monet ranta- ja vesiurheilulajit ovat ilmaisia.
Ohjelmaamme kuuluu koko päivän retki maan pääkaupunkiin Port Louisiin. Kaupungin arkkitehtuurissa näkyy ranskalaisten ja brittien vaikutus. Nämä entiset siirtomaaherrat ovat jättäneet jälkensä myös paikalliseen väestöön, johon oman lisänsä ovat antaneet vielä intialaiset ja kiinalaiset. Käymme myös Pamplemousses’n kuuluisassa kasvitieteellisessä puutarhassa. Tarjolla on myös laaja kirjo lisämaksullisia kansainvälisiä retkiä, joita voi varata paikan päällä.
Maanantai-iltana klo 20.05 alkaa paluulentomme (Turkish Airlines) Istanbulin kautta (Turkish Airlines) kohti Suomea. (4xA, 2xL, 3xP)

lento

12. päivä, tiistai Saavumme Helsinkiin klo 11.50.

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Business-luokka

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Matkalle on mahdollista varata paikat business-luokkaan Turkish Airlinesin lennoille (Helsinki-Istanbul-Antananarivo ja Mauritius-Istanbul-Helsinki).

Lisämaksu on alk. 2 500 € /henkilö (erääntyy loppumaksun yhteydessä). Paikkoja on rajoitetusti.

alkaen 2 500 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Madagaskar ja Mauritius Ari Lähdesmäen johdolla
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • Madagaskarilla täysihoito, Mauritiuksella puolihoito  
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen sekä puistojen sisäänpääsymaksut
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut ja viisumikulut 601 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja autonkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Madagaskar ja Mauritius Ari Lähdesmäen johdolla

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 690 €.

Madagaskarin Andasibessa teemme puistokävelyjä vaihtelevassa maastossa, joten matkustajilta edellytetään normaalia kuntoa ja liikuntakykyä.
Malarianestolääkitystä suositellaan Madagaskarille.

Madagaskarille tarvitaan viisumi, joka saadaan maahan tultaessa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Tutustu Afrikan-matkojen erityisehtoihin.
Ryhmän minimikoko 12. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 550 €/hlö
Peruutusehdot B. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Matkan hinta perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
12 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Lisätietoa matkasta Madagaskarille ja Mauritiukselle

Olympian matkat Madagaskarille ja Mauritiukselle tehdään Suomen syksyn aikaan. Tämä on ilmastollisesti paras aika, lämpötila on päivisin n +25°C ja öisin n +15°C. Joulukuun loppupuolella alkavat sateet ja helmikuussa on syklonivaara, varsinkin Mauritiuksella.

Madagaskarin Andasibessa teemme puistokävelyjä vaihtelevassa maastossa, joten matkustajilta edellytetään normaalia kuntoa ja liikuntakykyä. Näille retkille suosittelemme esim. kevyttä sadetakkia vaikka ei sataisikaan. Makit tulevat lähelle ja jotkut jopa olkapäälle istumaan ja niidet kädet ja jalat voivat olla kuraisia. Jalkineiksi käy lenkki- tai vaelluskengät,  joissa on hyvä pohjakuviointi, sekä sukat, jotka voi vetää lahkeiden päälle. Malarianestolääkitystä suositellaan matkan Madagaskarin osuudelle. Madagaskarilla teiden kunto on kohtalainen tai huono, joten siirtymisiin varataan hieman normaalia enemmän aikaa. Madagaskarin hotellien varustetaso on suhteellisen hyvä, mutta ehkä hieman alkeellinen. Madagaskarin bakteerikanta poikkeaa suomalaisesta, joten kehotamme huolehtimaan käsihygieniasta ja välttämään kypsentämättömien tuotteiden syömistä.

Mauritiuksella kevyet kesävaatteet ovat päiväsaikaan hyvät. Illalliselle kannattaa varata hieman siistimpi asu (ei siis esim. shortseja). Mauritiuksen hotellin ravintola on ulkoilma-ravintola, joten siellä ei ole ilmastointia. Air Mauritiuksen Madagaskar-Mauritius -lennolla matkavaraa voi olla 23 kg + käsimatkatavara 7 kg.

Madagaskarin rahayksikkö on ariary (MGA). Madagaskarin valuuttaa ei vaihdeta Suomessa.
Mauritiuksen valuutta on rupia (MUR). Tälle matkalle suosittelemme ottamaan mukaan euroja (myös pieniä seteleitä) ja rupioita, joita vaihdetaan Suomessa joissakin rahanvaihtopaikoissa. Yleisimmät luottokortit käyvät hotelleissa, joissakin liikkeissä ja ravintoloissa.  

Matkalla on yksi Unescon maailmanperintökohde Madagaskarilla
Ambohimanga

 

Muut Madagaskar-Mauritius -matkamme löydät täältä