Hyppää pääsisältöön

Kuuban kiertomatka

Kohtaa Karibian helmen kiehtova vetovoima Havannassa, ihastu Cienfuegosin ja Trinidadin arkkitehtuuriin sekä rentoudu Varaderon valkoisilla hiekkarannoilla
11 päivää alk.4 690 €/hlö
  • 19.1.2018 - 30.1.2018 vain 2 paikka(a) jäljellä Varaa
  • Havanna 5 yötä
  • Cienfuegos 1 yö
  • Trinidad 2 yötä
  • Varadero 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Kuuba on kulkenut viimeiset vuosikymmenet omaa polkuaan. Sokeriruoko, sikarit ja viime aikojen matkailubuumi ovat olleet talouden kivijalka. Karibian helmeksi kutsutulla omintakeisella saarella on ollut aina kiehtovaa vetovoimaa. Ystävällinen kansa ja tarttuva musiikki haikeine balladeineen ovat Kuuban tavaramerkkejä. Nyt viimeistään on aika kohdata se Kuuba, joka on vielä säilyttänyt omaleimaisuutensa.

Siirtomaarakentamisen kauneimpia muistomerkkejä on Unescon maailmanperintökohde vanha Havanna, hieman ränsistyneenäkin. Edelleen liikenteessä olevat 50-luvun klassikkoautot muistuttavat filmitähtien ja mafiosojen loiston ja rappion vuosista. Seuraava vuosikymmen oli vallankumouksen voittokulkua Fidel Castron ja Che Guevaran johdolla. Yli 70 vuotta toimineen Tropicana-yökerhon show on yhä omaa luokkaansa ja Ernest Hemingwayn perintö läsnä hänen kantakapakoissaan ja Finca Vigían talossa. Myös Cienfuegos ja Trinidad ovat Unescon maailmanperintö­kohteita arkkitehtuurinsa ja kulttuurihistoriallisen perintönsä ansiosta. Näitä ja monia muita teemoja voi miettiä matkan päätteeksi Varaderon valkoisilla hiekkarannoilla all inclusive -palveluista nauttien.

 

Huom! 19.1.2018 lähdön tarkistettu hinta on 4.540 e/hlö. Valuuttakursseista aiheutunut alennus otetaan huomioon varausta tehdessä, aiemmin ilmoittautuneille tulee toimintaohjeen mukana uusi loppulasku (8.12.17)

Matkaohjelma

19.1.2018 matka 12.10. ja 9.11.2018 matkat Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, AI=all inclusive (Useimpina päivinä puoli- tai täysihoito)

Helsinki – Havanna
1. päivä, perjantai
Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 17.00 suoralla lennolla Havannaan, jonne saavumme klo 21.15. Majoitumme 5 yöksi kaupungin keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Parque Central -hotelliin (★★★★★).

Havanna
2. päivä, lauantai
Havanna on täynnä historiaa. Vanhankaupungin siirtomaavallan aikaiset rakennukset ja mukulakivikadut ovat Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva kokonaisuus.
Aamupäivän aikana tutustumme vanhaan Havannaan kävellen. Se on paras tapa aistia historiallista tunnelmaa kujilla ja pienten aukioiden täplittämissä kortteleissa. Ne ovat nähneet vuosisatojen tulevan ja menevän, mikä näkyy restauroinneista huolimatta romanttisessa ränsistyneisyydessä. Siellä täällä saattaa kuulla kuubalaisserenadeja kitaran ja rytmiryhmän säestämänä.
Kierroksemme päättävän lounaan jälkeen on vapaa-aikaa levätä tai jatkaa omia retkiä kujien sokkeloissa. (A, L)

Havanna
3. päivä, sunnuntai Havannaan kuuluu myös ”uusi” kaupunki, joka ei kuitenkaan ole aivan viime vuosilta peräisin. Merenrantaa myötäilee 8 kilometrin pituinen rantakatu Malecón. Rakastavaisten ja kalastajien suosimalla kadulla kastuu takuuvarmasti navakalla pohjoistuulella tyrskyjen lyödessä yli kadun. Vallankumousaukiolla baskeripäinen Che Guevara toteaa edelleenkin ”hasta la victoria siempre”. Vuonna 1930 avatussa Nacional de Cuba -hotellissa voimme aistia glamourin ja paheiden vuodet, jolloin maailmanpolitiikan johtohahmot, huippuartistit, kirjailijat, mafiapomot, prostituoidut ja kaikenkarvaiset hännystelijät pitivät hotellia tukikohtanaan. Kiertelemme uuden Havannan maisemissa vanhoilla dollarihymyillä kuunnellen samalla moneen kertaan korjattujen V8-moottoreiden hötinää.
Iltapäivällä on vapaa-aikaa, ennen kuin syömme päivällisen näköalaravintolassa. Loppuillan vietämme legendaarisessa Tropicana-kabareessa tähtitaivaan alla. Loistelias yökerho kuuluu samaan sarjaan Nacional de Cuba -hotellin kanssa. Samat kuuluisuudet – niin hyvässä kuin pahassakin – näyttäytyivät Tropicanassa erityisesti mafiapitoisen 1950-luvun kulta-aikoina. Unohtumattoman illan esitys tarjoaa kuubalaisia rytmejä, höyheniä ja hepeneitä sekä akrobaattisia temppuja lähes parinsadan tanssijan ja muusikon voimin. (A, P)

Havanna      
4.–5. päivä, ma–ti
Maanantaina retkiteemana on Ernest Hemingway (1899–1961). Hän sai vuonna 1954 Nobelin palkinnon romaanillaan ”Vanhus ja meri”. Siinä on vahva analogia Havannan liepeillä sijaitsevaan Cojimarin kalastajakylään sekä Hemingwayn pitkäaikaiseen ystävään ja hänen Pilar-veneensä kapteeniin Gregorio Fuentesiin (1897–2002). Hemingwayn henki elää edelleen hänen kantaravintolassaan La Terrazassa, jossa maistamme Don Gregorio -cocktailia. Hemingwayn museoitu asunto Finca Vigía sijaitsee Havannan esikaupungissa San Francisco de Paulassa. Näemme sen lähes samanlaisena kuin se oli vuonna 1960 Hemingwayn lähtiessä viimeisen kerran Kuubasta. Retken päätteeksi syömme lounaan kirjailijan lempiravintolassa El Floriditassa. Tiistaina on vapaapäivä. (2xA, 1xL)

Havanna – Cienfuegos
6. päivä, keskiviikko Lähdemme Havannasta muutaman tunnin bussimatkalle kohti Zapatan niemimaata. Playa Gironissa käymme museossa, joka kertoo amerikkalaisten epäonnistuneesta maihinnoususta Sikojenlahdella huhtikuussa 1961. Lounaan jälkeen jatkamme kohti Cienfuegosia, joka on lempinimeltään ”Etelän helmi”. Kaupunki on Unescon maailmanperintökohde ja tunnettu viehättävistä siirtomaatyylisistä rakennuksistaan. Majoitumme keskitason Jagua -hotelliin (★★★). (A, L, P)

Cienfuegos – Trinidad
7. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen teemme kaupunkikierroksen ja näemme tärkeimmät rakennukset. Kaduilla voimme aistia vielä Cienfuegosin oman pojan, kuuluisan muusikon Benny Morén hengen. Ajamme palmujen reunustaman bulevardin päähän, jossa kohoaa uusmaurilainen kartano, Palacio de Valle. Lounaan jälkeen käymme kaupungin ulkopuolella sijaitsevassa kasvitieteellisessä puutarhassa. Iltapäivällä jatkamme matkaa Trinidadiin, jossa majoitumme 2 yöksi keskitason Las Cuevas -hotelliin (★★★). (A, L, P)

Trinidad
8. päivä, perjantai
Trinidad rikastui sokeri- ja orjakaupalla sekä salakuljetuksella. On kuin aika olisi pysähtynyt Trinidadin mukulakivikaduille pastellinväristen talojen ja siirtomaa-arkkitehtuurin keskelle. Kaupunki tunnetaan myös elävästä musiikistaan ja Kuuban rytmit soivatkin rennosti kaduilla ja kuppiloissa. Tutustumme tunnelmaan keskusaukion ympärillä ja vierailemme koruttomassa katedraalissa. Romantico-museossa näemme kattavan taide-esinekokoelman usean vuosisadan ajalta. Loppupäivä on vapaata. (A, L, P)

Trinidad – Santa Clara – Varadero
9. päivä, lauantai
Trinidadin 1800-luvun vauraus oli peräisin läheisen Valle de los Ingenios -laakson lukuisista sokeritehtaista. Ajamme laaksoon näköalapaikalle ihailemaan edessä avautuvan Unescon maailmanperintökohteen maisemia. Hyljätyllä Manaca Iznagan maatilalla näemme päärakennuksen ja tornin, josta Iznagan perhe piti aikoinaan silmällä sokeripellolla raatavia orjiaan. Myöhemmin matkamme jatkuu kohti Santa Claraa, jossa käytiin Kuuban vallankumouksen viimeinen taistelu loppuvuodesta 1959. Che Guevaran maalliset jäännökset tuotiin vuonna 1997 Boliviasta Santa Claran mausoleumiin. Mausoleumin lisäksi näemme myös Che Guevaran sissien raiteilta suistaman junan, josta tuli vallankumouksen tärkeimpiä symboleja. Lounaan jälkeen jatkamme Varaderoon valkoisten hiekkarantojen äärelle. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Iberostar Varadero -hotelliin, jossa meillä on all inclusive -palvelut (★★★★★). (A, L, P)

Varadero
10.–11. päivä, su–ma Varadero on Kuuban ensimmäisiä rantalomakohteita ja yksi Karibian alueen suurimmista. Se sijaitsee noin 20 kilometriä pitkällä Hicacosin kapealla niemimaalla Floridansalmen rannalla. Valkoinen hiekkaranta ja turkoosi meri houkuttelevat matkailijoita Varaderoon vuosi toisensa jälkeen. Sunnuntaina on aikaa nauttia hotellin all inclusive -palveluista. Maanantaina puolenpäivän jälkeen lähdemme Havannaan jäähyväispäivälliselle. Lentomme (Finnair) Helsinkiin lähtee klo 23.05. (1xAI, 1xA, 1xP)

12. päivä, tiistai Saavumme Helsinkiin klo 15.55.

Hotellien tähtiluokitukset, ks. s. 15.
Olemme maininneet hotellin virallisen paikallisen tähtiluokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

 

Näiden lähtöjen hinta ja tarkistettu ohjelma julkaistaan alkuvuodesta 2018
Matkat ovat kuitenkin jo nyt alustavasti varattavissa toimistostamme p 09 6962 770 tai olympia@olympia.fi

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 740 e

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Tutustukaa Väli-Amerikan-matkojen erityisehtoihin s. 200. Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 450 e/hlö.

Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 5.5.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Voit olla kiinnostunut myös näistä