Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Kuuban kiertomatka

Kohtaa Karibian helmen kiehtova vetovoima Havannassa, ihastu Cienfuegosin ja Trinidadin arkkitehtuuriin ja rentoudu Varaderon valkoisilla hiekkarannoilla

12 päivää alk. 4 440 € /hlö
 • 19.11.2021 - 30.11.2021 Varaa
 • Havanna 5 yötä
 • Cienfuegos 2 yötä
 • Trinidad 1 yö
 • Varadero 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Olympian Kuuban kiertomatka on trooppista kauneutta ja historian nostalgiaa. Se on rappeutuneen Havannan kapeita kujia, 1950-luvun kolhiutuneita jenkkiautoja ja siirtomaavallan aikaisia rakennuksia, mutta myös Varaderon valkoisia hiekkarantoja täyden palvelun hotelleineen.

Kuuba on historian suuria tarinoita: pelloilla raatavia orjia ja heidän afrikkalaisia jumaliaan, amerikkalaisia mafiosoja kasinoissaan, vallankumouksen uhmakas voitonmarssi ja maailman suursodan partaalle vienyt Sikojenlahden maihinnousu. Kuuba on Fidel Castron, Che Guevaran ja ”Papa” Hemingwayn maa. Se on myös savuava sikari, Guantanameran keinuva sävel ja sokeriruokoviljelmien tumma kulta, lasissa läikkyvä aromikas rommi.

Tämän vehreän sokerisaaren ilmasto on trooppinen. Kuiva kausi ajoittuu talveen ja se onkin suotuisaa aikaa tutustua "Karibian helmeen". Kuuban kirkkaat vedet kutsuvat myös uimaan, snorklaamaan ja sukeltamaan. Kuuban ruokakulttuuri on sekoitus espanjalaisia ja afrikkalaisia makuja sillä erotuksella, että kuubalaiset eivät pidä yleisesti tulisista mausteista.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, AI=all inclusive (Useimpina päivinä puoli- tai täysihoito)

Helsinki – Havanna
1. päivä, perjantai
Lähtö Helsingistä (Air France/Finnair) klo 9.25 Pariisin kautta (Air France) Havannaan, jonne saavumme klo 18.35. Majoitumme 5 yöksi kaupungin keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Parque Central -hotelliin ja syömme päivällisen (★★★★★). (P)

Havanna
2. päivä, lauantai
Havanna on täynnä historiaa. Vanhankaupungin siirtomaavallan aikaiset rakennukset ja mukulakivikadut ovat Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva kokonaisuus. Aamupäivän aikana tutustumme vanhaan Havannaan kävellen. Se on paras tapa aistia historiallista tunnelmaa kujilla ja pienten aukioiden täplittämissä kortteleissa. Ne ovat nähneet vuosisatojen tulevan ja menevän, mikä näkyy restauroinneista huolimatta romanttisessa ränsistyneisyydessä. Siellä täällä saattaa kuulla kuubalaisserenadeja kitaran ja rytmiryhmän säestämänä. Kierroksemme päättävän lounaan jälkeen on vapaa-aikaa levätä tai jatkaa omia retkiä kujien sokkeloissa. (A, L)

Havanna
3. päivä, sunnuntai Havannaan kuuluu myös ”uusi” kaupunki, joka ei kuitenkaan ole aivan viime vuosilta peräisin. Merenrantaa myötäilee 8 kilometrin pituinen rantakatu Malecón. Rakastavaisten ja kalastajien suosimalla kadulla kastuu takuuvarmasti navakalla pohjoistuulella tyrskyjen lyödessä yli kadun. Vallankumousaukiolla baskeripäinen Che Guevara toteaa edelleenkin ”hasta la victoria siempre”. Vuonna 1930 avatussa Nacional de Cuba -hotellissa voimme aistia glamourin ja paheiden vuodet, jolloin maailmanpolitiikan johtohahmot, huippuartistit, kirjailijat, mafiapomot, prostituoidut ja kaikenkarvaiset hännystelijät pitivät hotellia tukikohtanaan. Kiertelemme uuden Havannan maisemissa vanhoilla dollarihymyillä kuunnellen samalla moneen kertaan korjattujen V8-moottoreiden hötinää. Iltapäivällä on vapaa-aikaa aina päivälliseen asti. Loppuillan vietämme legendaarisessa Tropicana-kabareessa tähtitaivaan alla. Loistelias yökerho kuuluu samaan sarjaan Nacional de Cuba -hotellin kanssa. Samat kuuluisuudet – niin hyvässä kuin pahassakin – näyttäytyivät Tropicanassa erityisesti mafiapitoisen 1950-luvun kulta-aikoina. Unohtumattoman illan esitys tarjoaa kuubalaisia rytmejä, höyheniä ja hepeneitä sekä akrobaattisia temppuja lähes parinsadan tanssijan ja muusikon voimin. (A, P)

Havanna      
4.–5. päivä, ma–ti
Maanantaina retkiteemana on Ernest Hemingway (1899–1961). Hän sai vuonna 1954 Nobelin palkinnon romaanillaan ”Vanhus ja meri”. Siinä on vahva analogia Havannan liepeillä sijaitsevaan Cojimarin kalastajakylään sekä Hemingwayn pitkäaikaiseen ystävään ja hänen Pilar-veneensä kapteeniin Gregorio Fuentesiin (1897–2002). Hemingwayn henki elää edelleen hänen kantaravintolassaan La Terrazassa, jossa maistamme Don Gregorio -cocktailia. Hemingwayn museoitu asunto Finca Vigía sijaitsee Havannan esikaupungissa San Francisco de Paulassa. Näemme sen lähes samanlaisena kuin se oli vuonna 1960 Hemingwayn lähtiessä viimeisen kerran Kuubasta. Retken päätteeksi syömme lounaan kirjailijan lempiravintolassa El Floriditassa. Tiistaina on vapaapäivä. (2xA, 1xL)

Havanna – Cienfuegos
6. päivä, keskiviikko Lähdemme Havannasta muutaman tunnin bussimatkalle kohti Zapatan niemimaata. Playa Gironissa käymme museossa, joka kertoo amerikkalaisten epäonnistuneesta maihinnoususta Sikojenlahdella huhtikuussa 1961. Lounaan jälkeen jatkamme kohti Cienfuegosia, joka on lempinimeltään ”Etelän helmi”. Kaupunki on Unescon maailmanperintökohde ja tunnettu viehättävistä siirtomaatyylisistä rakennuksistaan. Majoitumme 2 yöksi kaupunkialueella sijaitsevaan hyvään keskitason Meliá San Carlos -hotelliin (★★★). (A, L, P)

Cienfuegos
7. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen teemme kaupunkikierroksen. Kaduilla voi aistia Cienfuegosin oman pojan, muusikko Benny Morén hengen. Näemme yli satavuotiaan Tomás Terry -teatterin ja sen kauniit sisäkaton freskot. Ajamme palmujen reunustaman bulevardin päähän, jossa kohoaa uusmaurilainen kartano, Palacio de Valle. Lounaan jälkeen käymme kaupungin ulkopuolella sijaitsevassa kasvitieteellisessä puutarhassa. (A, L)

Cienfuegos – Trinidad
8. päivä, perjantai
Aamulla jatkamme matkaa Trinidadiin, jossa majoitumme kaupungin lähellä sijaitsevaan keskitason hotelliin. Trinidad rikastui sokeri- ja orjakaupalla sekä salakuljetuksella. On kuin aika olisi pysähtynyt Trinidadin mukulakivikaduille pastellinväristen talojen ja siirtomaa-arkkitehtuurin keskelle. Kaupunki tunnetaan myös elävästä musiikistaan ja Kuuban rytmit soivatkin rennosti kaduilla ja kuppiloissa. Tutustumme tunnelmaan keskusaukion ympärillä ja vierailemme koruttomassa katedraalissa. Paikallisessa museossa saamme tuntumaa siirtomaa-aikoihin ja iltaa voimme viettää kuubalaisia rytmejä kuunnellen. (A, L, P)

Trinidad – Santa Clara – Varadero
9. päivä, lauantai
Trinidadin 1800-luvun vauraus oli peräisin läheisen Valle de los Ingenios -laakson lukuisista sokeritehtaista. Ajamme laaksoon näköalapaikalle ihailemaan edessä avautuvan Unescon maailmanperintökohteen maisemia. Hyljätyllä Manaca Iznagan maatilalla näemme päärakennuksen ja tornin, josta Iznagan perhe piti aikoinaan silmällä sokeripellolla raatavia orjiaan. Myöhemmin jatkamme Santa Claraan, jossa käytiin Kuuban vallankumouksen viimeinen taistelu loppuvuodesta 1959. Che Guevaran maalliset jäännökset tuotiin vuonna 1997 Boliviasta Santa Claran mausoleumiin. Mausoleumin lisäksi näemme myös Che Guevaran sissien raiteilta suistaman junan, josta tuli vallankumouksen tärkeimpiä symboleja. Lounaan jälkeen jatkamme Varaderoon valkoisten hiekkarantojen äärelle. Majoitumme 2 yöksi rannalla sijaitsevaan ensimmäisen luokan Iberostar Varadero -hotelliin (★★★★★), jossa meillä on all inclusive -palvelut. (A, L, P)

Varadero
10.–11. päivä, su–ma Varadero on Kuuban ensimmäisiä rantalomakohteita ja yksi Karibian alueen suurimmista. Se sijaitsee noin 20 kilometriä pitkällä Hicacosin kapealla niemimaalla Floridansalmen rannalla. Valkoinen hiekkaranta ja turkoosi meri houkuttelevat matkailijoita Varaderoon vuosi toisensa jälkeen. Sunnuntaina on aikaa nauttia hotellin all inclusive -palveluista. Maanantaina puolenpäivän jälkeen lähdemme Havannaan jäähyväispäivälliselle. Lento (Air France) Pariisin kautta (Air France/Finnair) Helsinkiin lähtee klo 20.55. (1xAI, 1xA, 1xP)

12. päivä, tiistai Saavumme Helsinkiin klo 19.00.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 640 e.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Tutustu Väli-Amerikan-matkojen erityisehtoihin. Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 550 e
Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 20.1.2021 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Kuuban kiertomatka: Vinkkejä ja suosituksia

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:
Vanha Havanna
Cienfuegos
Trinidad

Voit olla kiinnostunut myös näistä