Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Adventtimatka Romaniaan

Lähde nauttimaan Romanian joulutorien tunnelmasta, tutustu Bukarestiin ja vieraile Drakulan linnassa.

8 päivää alk. 1 930 € /hlö
 • 4.12.2021 - 11.12.2021 Varaa
 • Bukarest 1+2 yötä
 • Cozia retki
 • Sibiu 2 yötä
 • Sighisoara retki
 • Brasov 2 yötä
 • Bran retki
 • Sinaia retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Satojen vuosien historia, omaleimainen kulttuuri ja Karpaattien kauniit maisemat palkitsevat uteliaan Romanian matkailijan. Vastakohtien Bukarest hurmaa vilkkaana, nuorekkaana ja nopeasti kehittyvänä kaupunkina. Kaupungissa sijaitseva valtava parlamenttitalo muistuttaa Nicolae Ceausescun diktatuurista. Idyllinen Sibiu ihastuttaa kävijänsä kauniisti entisöidyillä rakennuksillaan ja mielenkiintoisella historiallaan. Keskiaikaisen kaupungin tunnelma on aistittavissa Unescon suojeleman Sighisoaran kapeilla mukulakivikujilla. Maaseudulla elämä on jatkunut satojen vuosien ajan verkkaisena muutoksen tuulista huolimatta. Lumiset maisemat johdattelevat meitä ajaessamme Olt-jokea myötäillen sekä läpi Transilvanian kylien.

Joulukuu on tunnelmallisten ja tuoksuvien joulutorien aikaa, niitä ihastelemme niin pienemmissä kylissä kuin itse pääkaupungissa.

Asiakasarviot

Matkan kokonaisarvosana: 4,5 tähteä viidestä
Erinomainen:
6
Hyvä:
4
Ok:
1
Arvioiden kokonaismäärä: 11
Erinomainen
Hyvä
Ok
Ei kovin hyvä
Ei lainkaan hyvä

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

Helsinki – Bukarest
1. päivä, lauantai 4.12. Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 12.30 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Romanian pääkaupunkiin Bukarestiin, jonne saavumme klo 20.10. Majoitumme 1 yöksi Bukarestin keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan InterContinental-hotelliin (★★★★★).  

Bukarest – Cozia – Sibiu
2. päivä, sunnuntai 5.12. Bukarestia kutsutaan myös lempinimellä ”Balkanin Pariisi”. Leveät bulevardit ja niitä reunustavat laajat puistot muistuttavat melkoisesti läntistä esikuvaansa. Mielikuvaa vahvistavat myös Belle Epoque -tyylin ylikoristeellinen arkkitehtuuri. Tutustumme Ceausescun rakennuttamaan palatsiin opastetulla kierroksella. Sitä pidetään yleisesti maailman toiseksi suurimpana rakennuksena Pentagonin jälkeen. Kierroksen jälkeen lähdemme bussilla Karpaattien katveessa kohti Transilvaniaa, määränpäänä Sibiu. Ajomatkaa kertyy noin 280 km ja käytämme siirtymiseen pysähdyksineen koko loppupäivän. Matkan varrella tutustumme Coziassa ortodoksiseen luostariin, jonka historia ulottuu yli 600 vuoden päähän. Lounaan jälkeen jatkamme kohti Sibiuta, jonne saavumme alkuillasta. Majoitumme 2 yöksi keskustan alueella sijaitsevaan keskitason Ramada-hotelliin (★★★★). Päivällinen. (A, L, P)

Sibiu 
3. päivä, maanantai 6.12. Sibiun idyllinen keskusta on entisöity huolella. Se jakautuu ylä- ja alakaupunkiin. Yläkaupungin puolelle kertyi kaupankäynnin tuloksena vaurautta kun taas alakaupunki oli työläisten kaupunginosa. Alakaupungin värikäs ja vaihteleva arkkitehtuuri on tänä päivänä kaupungin kuvatuimpia kohteita. Sibiuta ei suotta valittu vuoden 2007 kulttuurikaupungiksi. Kävelykierroksen aikana näemme pääaukion, Valheiden sillan sekä kylämuseon, joka esittelee perinteisiä puutaloja, kirkkoja ja tuulimyllyjä eri puolilta Romaniaa. Omatoiminen lounas vanhassakaupungissa. Vielä ennen päivällistä käymme Sibiun joulumarkkinoilla, jotka ovat yhdet Romanian suurimmista ja suosituimmista. Päivällisen syömme paikallisessa ravintolassa. (A, P)

Sibiu – Sighisoara – Brasov
4. päivä, tiistai 7.12. Aamiaisen jälkeen meillä on reilun 2 tunnin (100 km) ajomatka Sighisoaraan. Se on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista. Sen kukoistuskausi ajoittui 1300–1400-luvuille, jolloin ahkerien ammattimiesten ja kunnianhimoisten kauppiaiden luomalla vauraudella rahoitettiin vahva puolustusjärjestelmä linnoituksineen ja torneineen kaupungin suojaksi. Kävelykierroksellamme kapeilla mukulakivikujilla keskiaikaisessa arkkitehtuurimiljöössä voi hyvin kuvitella siirtyvänsä ajassa satoja vuosia taaksepäin. Draculan perintö on täällä läsnä – olihan Sighisoara hänen synnyinkaupunkinsa. Kierroksen päätteeksi maistelemme paikallisia brandyja. Matkamme jatkuu vielä reilun 2 tunnin (130 km) ajolla Brasoviin, jonne saavuttuamme aistimme joulutorin tunnelmaa. Majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan hyvän keskitason Aro Palace -hotelliin (★★★★★). (A, P)

Brasov – Bran – Brasov
5. päivä, keskiviikko 8.12. Brasov oli yksi saksien seitsemästä linnoitetusta kaupungista Transilvanian alueella, jonne ns. Transilvanian saksit muuttivat siirtolaisina 1200-luvulla. Brasovin tunnetuimpia nähtävyyksiä on massiivinen goottilainen Musta kirkko 1400-luvun lopulta. Tutustumme Mustaan kirkkoon ja Brasovin historialliseen keskustaan kävellen. Iltapäivällä jatkamme vajaan tunnin (30 km) ajomatkan päähän Branin kylään. Tuhannet matkailijat vierailevat vuosittain Branin linnassa, joka tunnetaan Draculan linnana. Dracula on irlantilaisen kirjailijan Bram (Abraham) Stokerin luoma vampyyrikreivi. Mitä ilmeisimmin Draculan viitteellinen esikuva oli 1400-luvulla hallinnut Valakian ruhtinas Vlad III, joka tunnettiin mieltymyksistään väkivaltaan ja julmiin teloitustapoihin. Niinpä hän sai ansaitusti lisänimen ”Seivästäjä”. Palaamme päivällisen jälkeen Brasoviin. (A, P)

Brasov – Sinaia – Bukarest
6. päivä, torstai 9.12. Aamupäivällä tutustumme Brasovista noin tunnin (50 km) ajomatkan päässä Sinaiassa sijaitsevaan kuninkaalliseksi kesäpalatsiksi rakennettuun Pelesin linnaan. Uusrenessanssilinnan sisustukseen kuuluu eurooppalaisia ja itämaisia taideaarteita Muranon kristallikruunuista saksalaisiin lasimaalausikkunoihin ja intialaisiin tiikkihuonekaluihin. Bussilta on noin 15 minuutin kävelymatka linnalle. Kävelemme pienen torialueen läpi, jossa myydään mm. käsitöitä ja matkamuistoja. Torin ruokakojuista voi myös ostaa matkaeväitä ja juotavaa seuraavan kahden tunnin ajomatkalle Bukarestiin (140 km). Majoitumme jo alkumatkasta tuttuun ensimmäisen luokan InterContinental –hotelliin, jossa syömme päivällisen. (A, P)

Bukarest
7. päivä, perjantai 10.12. Aamupäivällä käymme katsomassa palatsia, jossa Nicolae Ceausescu asui viimeiset 25 elinvuottansa. Sen ylenpalttinen sisustus on miltei hämmentävää; kultaa ja koristeellisuutta ei totisesti ole säästelty. Kuvioidut silkkitapetit koristavat seiniä ja raskaat kristallikruunut valaisevat huoneita, joissa Ceausescun perhe eli yltäkylläisyydessä samaan aikaan kun kansa kärsi ruokatavaroiden ja polttoaineen niukkuudesta. Käymme myös Bukarestin joulutorilla, jonka jälkeen on vapaata aikaa. Matkan päätöspäivällinen. (A, P)

Bukarest
8. päivä, lauantai 11.12. Varhaisen aamiaisen jälkeen kuljetus kentälle. Lentomme (Turkish Airlines) lähtee klo 10.10 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin, jonne saavumme klo 17.35. (A)

Olemme maininneet hotellin virallisen paikallisen tähtiluokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 320 e

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen, koska lennämme Istanbulin kautta. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 350 e
Peruutusehdot A: 
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 7–3 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 2 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä