Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Etelä-Ruotsin parhaat palat ja Kööpenhamina

Ylitämme Juutinrauman sillan matkalla Tanskasta Ruotsiin. Tutustu Lundin yliopistokaupunkiin, Wallanderin Ystadiin, historialliseen Karlskronaan ja Öölantiin.

6 päivää alk. 2 220 € /hlö
Uutuus
 • 19.6.2021 - 24.6.2021 Varaa
 • 17.7.2021 - 22.7.2021 Varaa
 • 14.8.2021 - 19.8.2021 Varaa
 • Lund 1 yö
 • Ystad retki
 • Karlskrona 3 yötä
 • Öölanti retki
 • Malmö 1 yö
 • Kööpenhamina retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Lähellä ja silti niin houkuttelevan erilainen. Matkamme Etelä-Ruotsiin vie keskiaikaisiin kaupunkeihin, avariin maisemiin, Unescon maailmanperintökohteisiin ja kävelylle mukulakivikaduille. Leppoisa ja ystävällinen ilmapiiri, meri ja monenlaiset elämykset odottavat sinua.  Jo matka Tanskasta Ruotsin puolelle on elämys: ylitämme sujuvasti Juutinrauman lähes 60 metrin korkeudessa kulkevaa siltaa pitkin.  Lähestyessämme Ruotsia, katse kiinnittyy Malmön Länsisataman huikeaan pilvenpiirtäjään - Turning Torso kiertyy 90 astetta akselinsa ympäri matkalla maasta ylimpään kerrokseen.

Viehättävä Lund on tunnettu yliopistostaan, puistoistaan ja puutarhoistaan, mutta myös Tuomiokirkostaan, jonka astrologinen kello Horologium Mirabil Lundense on vuodelta 1424. TV-sarjasta Wallander tutuksi tullut Ystad yllättää keskiaikaisella tunnelmallaan. Näemme myös Ystadin kaupungin naapurissa sijaitsevat vaikuttavat Alen kivet, jotka ovat Ruotsin vastine Stonehengen kaltaiselle mysteerille.  Unescon maailmanperintökohteisiiin kuuluva merellinen Karlskrona on ollut jo 300 vuotta Ruotsin merivoimien tukikohta. Ruotsin lasinvalmistuksen sydänmailla tutustumme Kosta Bodan kiehtovaan tuotemaailmaan. Öölannin kalkkikiviylängöt, alvarit, ovat Unescon maailmanperintökohde. Päiväretkellämme saarelle tutustumme myös Sollidenin kuninkaallisen kesälinnan puutarhaan.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

Helsinki – Kööpenhamina –Lund
1. päivä, lauantai Lähtö Helsingistä suoralla lennolla (Finnair) klo 11.00 Kööpenhaminaan, jonne saavumme klo 11.40. Jatkamme matkaa bussilla (n. 1 tunti) Lundiin. Ylitämme näyttävän, lähes 8 kilometrin mittaisen Tanskaa ja Ruotsia yhdistävän Juutinrauman sillan, joka mahdollistaa vilkkaan juna- ja autoliikenteen maiden välillä. Viehättävä Lund on vanha ja arvostettu yliopistokaupunki, jonka idylliset korttelit, puistot ja kukkaistutukset houkuttelevat kiireettömille kävelyretkille. Majoitumme 1 yöksi kaupungin keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Grand-hotelliin (★★★★). Noin 15 minuutin kävelymatkan päässä sijaitsee Lundin 1000-luvulta peräisin oleva tuomiokirkko. Vaikuttavan kirkkorakennuksen lähellä sijaitsee seudun perinteitä ja tapoja esittelevä Kulturen-ulkoilmamuseo (maksullinen sisäänpääsy). Myös monipuolinen ja hyvin hoidettu kasvitieteellinen puutarha on kävelymatkan päässä. (L, P)

Lund – Ystad – Karlskrona
2. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen matkamme jatkuu Ruotsin eteläisimpään kaupunkiin (n. 1 tunti) Ystadiin. Teemme n. 2 tunnin kävelykierroksen, jonka aikana ihastelemme kaupungin keskiaikaista miljöötä toreineen. Näemme mm. 1200-luvulta peräisin olevan luostarikirkon ruusutarhoineen unohtamatta kirjailija Henning Mankelin dekkareista tunnetun rikospoliisi Kurt Wallanderiin liittyviä maamerkkejä. Seuraava kohteemme on Ystadin ulkopuolella sijaitseva 59 kiven muodostelma, Alen kivet, jotka ovat merkitykseltään ja historialtaan täysi arvoitus. Matkamme jatkuu Åhusin viinitilalle, jossa valmistetaan viinejä mm. kylmää ilmanalaa kestävästä Solaris-rypäleestä. Viininmaistelun jälkeen jatkamme matkaa bussilla (n. 1,5 tuntia) Karlskronaan. Majoitumme illansuussa 3 yöksi lähellä keskustaa sijaitsevaan hyvään keskitason Clarion Collection-hotelliin (★★★★). (A, L, P)

Karlskrona - retki Lessebohon ja Kosta Bodan lasitehtaalle
3. päivä, maanantai Tänään tutustumme Karlskronaan n. 2 tuntia kestävällä kävelyretkellä. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva kaupunki (Kaarlen kruunu) on saanut nimensä perustajansa Kaarle XI:n mukaan. Karlskrona perustettiin 1680, kun kuninkaallinen laivasto siirtyi Tukholmasta Karlskronaan. Kaupunki levittäytyy 33 saarelle, joista tärkein on ”kotisaaremme” eli Trossö. Kävelyretkemme vie meidät mm. Suurtorille (Stortorget), jossa kaupungin perustajan Kaarle XI:n patsas vartioi kaupunkiaan. Patsaan takana on Raatihuone ja lähistöllä useita kauniita kirkkoja, joista esimerkiksi Fredrikskyrkan on suosittu hääkirkko. Lounaan jälkeen lähdemme bussilla retkelle Smoolannin, naapurimaakunnan, kaakkoiskulmassa sijaitsevaan ”lasivaltakuntaan”. Täällä toimii useita lasitehtaita ja pienempiä lasipajoja. Vierailemme maan vanhimmassa lasitehtaassa, Kosta Bodassa. Tutustumme myös Lessebossa sijaitsevan paperitehtaan historiaan ja nykypäivään. (A, L, P)

Karlskrona – retki Öölantiin
4. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla (n. 2 tuntia) Öölantiin. Kalmarinsalmen ylittävä 6 kilometrin pituinen silta yhdistää saaren mantereeseen. Öölannin maisemaan kuuluvat tuulimyllyt ja ainutlaatuiset kalkkikiviylängöt eli alvarit. Alvarit ovat merkittävä osa Unescon maailmanperintökohteeksi nimettyä Öölannin eteläosan maanviljelys- ja luontomaisemaa. Saarella sijaitsevan viehättävän Borgholmin pikkukaupungin kupeessa on Solliden, Ruotsin hovin kesälinna. Kuningas Kustaa V:n puoliso, kuningatar Viktoria, rakennutti tämän italiaistyylisen linnan lääkärinsä Axel Munthen Caprin saarella sijaitsevan huvilan innoittamana. Vierailemme Sollidenin puutarhassa. Alueen asuinrakennukset ovat kuninkaallisten yksityisessä käytössä. Kruununprinsessa Viktorian syntymäpäivää on tapana juhlia 14.7. Borgholmin urheilukentän ulkoilmakonsertissa, jossa kuninkaallinen perhe ja päivänsankari ovat kunniavieraita. Tutustumme myös historian kirjoissa jo 1281 mainitun Borgholmin linnan vaikuttaviin raunioihin. Illansuussa palaamme takaisin Karlskronaan. (A, L, P)

Karlskrona – Wanåsin veistospuisto – Malmö
5. päivä, keskiviikko Matkaamme bussilla (n. 1 tunti) Wanåsin linnan kupeessa sijaitsevaan nykytaidetta esittelevään veistospuistoon. Teemme tutustumiskierroksen puistossa, jossa on esillä pysyvä modernin taiteen näyttely. Pyökkimetsä saa uusia ulottuvuuksia, suojamuurin kiviin kaiverretut aforismit ja pienen järven rantamilla olevat taideteokset luovat vierailulle mieliinpainuvan elämyksen. Matkamme jatkuu iltapäivällä (n 1,5 tuntia) Malmöhön. Majoitumme 1 yöksi keskustassa, Kustaa Adolfin torin laidalla sijaitsevaan hyvään keskitason Elite Plaza-hotelliin (★★★★). Teemme kaupungin vanhassa osassa kahden tunnin mittaisen kävelykierroksen, jonka aikana näemme mm. pittoreskin Lilla Torget -aukion, kaunista arkkitehtuuria ja vehreitä puistoalueita. (A, P)

Malmö – Kööpenhamina - Helsinki
6. päivä, torstai Kööpenhamina on vain tunnin ajomatkan päässä, joten aamiaisen syötyämme suuntaamme sinne. Teemme Kööpenhaminassa puolen päivän kaupunkikierroksen. Näemme mm. vanhan Kastelletin linnoituksen, josta kävelemme meren äärelle tervehtimään Pientä merenneitoa. Kuningasperheen asunnon Amalieborgin lisäksi näemme Christiansborgin palatsin, jossa sekä Tanskan parlamentti ja korkein oikeus toimivat. Nautimme tanskalaisen smörrebröd -lounaan Nyhavnin viihtyisällä satama-alueella. Myöhemmin iltapäivällä suuntaamme lentokentälle, josta klo 19.00–21.35 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A, L)

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 260 e

Tarkista passin tai virallisen henkilökorttin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Matkan aikana kävellään paljon osin epätasaisilla mukulakivikaduilla, joten matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä.  
Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Matkan hotelleissa ei ole kantajapalvelua. Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu 350 euroa.
Peruutusehdot B: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä