Passau-Olympia-Kaukomatkat-jokiristeilyt

Jokiristeily Tonavalla - kolme pääkaupunkia

- Budapest, Wien ja Bratislava
8
päivää
Uutuus

Tonavan risteilyllä tutustumme kolmeen kauniiseen pääkaupunkiin - Budapest, Wien ja Bratislava - ja niiden parhaimpiin nähtävyyksiin. Pysähdymme myös pienemmissä kaupungeissa ja voimme ihastella Tonava-kaunoisen upeita maisemia nauttien samalla hyvätasoisen aluksemme tarjoamasta all inclusive -palvelusta.

Viikon jokiristeily Tonavalla 
ensimmäisen luokan Viva Two -jokilaivalla

Matkareitti
Passau (Saksa)
risteily alkaa
Melk (Itävalta)
retki
Esztergom (Unkari)
pysähdys
Budapest (Unkari)
retki
Bratislava (Slovakia)
kävelykierros
Wien (Itävalta)
retki
Linz (Itävalta)
retki
Passau (Saksa), risteily päättyy
kävelykierros

Viikon kestävä risteilymme Tonavalla alkaa ja päättyy Saksan Passausta, johon tutustumme matkan lopuksi kävelykierroksella. Risteilyn ensimmäinen pysähdyspaikka on idyllinen Melkin pikkukaupunki, jonka barokkiluostari kukkulan laella jää mieleen yhtenä jokilaakson helmenä.

Risteilymme jatkuu Wachaun jokilaakson kauniissa maisemissa

Unkariin saavuttuamme pysähdymme Esztergomissa, jonka kohdalla Tonava toimii myös Unkarin ja Slovakian rajajokena. Pääkaupunki Budapestissa näemme kaupungin molemmat puolet: kumpuilevan Budan vehreät kukkulat sekä Pestin, jonka tunnetuin maamerkki on uusgoottilainen parlamenttitalo. 

Bratislavassa kiertelemme kävellen historiallisen keskustan tunnelmallisia kujia

Wienissä voimme ihastella kaupungin mahtipontista arkkitehtuuria, joka kuvastaa menneiden aikojen suurvalta-asemaa. Linzin retkellä näemme Tonavan maisemat näköalatasanteelta.

Kaiken tämän ja paljon muuta pääset kokemaan Tonavan risteilyllä, Ms Viva Two -jokilaivalla. 

Ms Viva Two on 135 metriä pitkä ensimmäisen luokan jokilaiva, joka on valmistunut vuonna 2023. Matkustajia laivaan mahtuu enimmillään 190. Laivalla on kolme majoituskantta. Noin 15 neliön hyttimme sijaitsevat keskimmäisellä Ruby-kannella sekä ylimmällä Diamond-kannella. Hyttivarustukseen kuuluu ranskalainen parveke, taulutelevisio, minibaari, kahvikone, laadukkaat kylpytuotteet, hiustenkuivaaja, tallelokero, ilmastointi sekä WC ja suihku.
Ylimpänä on osittain katettu aurinkokansi lepotuoleineen ja loungeineen. sekä pieni allas. Viihtyisissä yleisissä tiloissa on 2 ravintolaa, baari ja lounge sekä pieni kirjasto. Laivan peräosassa sijaitsevassa bistrossa voi nauttia päivällisen varaamalla pöydän etukäteen. Alakannella on pieni kuntosali ja wellness-tila. 
Laivan all inclusive -palvelu sisältää runsaan aamiaisen noutopöydästä, pöytiintarjoilun lounaalla ja päivällisellä, kapteenin tervetulococktailin, kaikki alkoholittomat juomat sekä oluet, viinit ja muut alkoholijuomat, minibaari hytissä (vesi, virvoitusjuoma ja olut). Myös langaton netti laivalla, juomarahat sekä kuulokejärjestelmä retkillä sisältyvät hintaan. Risteilykohteisiin voit tutustua myös omatoimisesti laivan polkupyörillä.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h hyteissä keskikannella, all inclusive -palvelut laivalla, ohjelmassa mainitut retket ja kuljetukset, palvelupalkkiot sekä paljon muuta. Suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h hytistä.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

7. - 14.6.2025

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, AI=all inclusive

Tämän lähdön tarkistettu ohjelma, aikataulu, hinnat sekä maksu- ja peruutusehdot julkaistaan noin 10kk ennen lähtöä.
Voit jo nyt tehdä matkalle alustavan varauksen lähtöpäivän kohdalta avautuvalla ennakkovarauslomakkeella tai toimistostamme, p 09 696 2770

Alustava hinta-arvio noin 2 990 €/henkilö (2h hytissä keskikannella)

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

Passau-Tonava-Olympia
Helsinki – München – Passau

1. päivä, lauantai Lento (Finnair) Helsingistä Müncheniin klo 8.00–9.35. Jatkamme bussilla edelleen pari tuntia Passauhun. Passaussa yhdistyy kolme jokea: Tonava, Inn ja Ilz, minkä vuoksi sitä kutsutaankin kolmen joen kaupungiksi (Dreiflüssestadt). 

Lounaan jälkeen nousemme laivaan ja aloitamme risteilyn klo 17.00. (L, AI laivaan nousun jälkeen) 

Wachaun-laakso-Tonava-Itavalta
Melk

2. päivä, sunnuntai Saavumme klo 7.00 Itävallan Melkiin. Ala-Itävallan osavaltiossa sijaitsevan idyllisen pikkukaupungin tunnetuin nähtävyys on kukkulan lakea hallitseva barokkityylinen benediktiiniluostari, johon tutustumme aamupäivän retkellä. 

Puolen päivän aikoihin jatkamme risteilyä. Melkin jälkeen seuraavat 30 kilometriä Tonava virtaa kauniissa Wachaun laaksossa aina Krems an der Donaun kaupunkiin asti. Kumpuilevat kukkulat ja keskiaikaiset pikkukaupungit linnoineen ja luostareineen ovat osa ainutlaatuista kulttuurimaisemaa, joka on listattu Unescon maailmanperintökohteisiin. Wachaun laaksossa tuotetaan myös laatuviinejä. (AI)

Kaunis Budapest
Esztergom - Budapest

3.–4. päivä, ma – ti Varhain maanantaiaamuna saavumme Esztergomiin, jossa pysähdymme muutamaksi tunniksi. Esztergomissa kaupunkikuvaa hallitsee kukkulan laella valtava basilika, joka on Euroopan suurimpia kirkkorakennuksia. Esztergomiin voi tutustua omatoimisesti kävellen. Risteilyn jatkuessa klo 11.00 saavumme piakkoin ns. Tonavan mutkaan, missä joen virtaussuunta kohti itää kääntyy etelään. 

Iltapäivällä klo 14.30 saavumme Unkarin pääkaupunkiin Budapestiin, jossa laivamme yöpyy. Tonava halkaisee kaupungin kahteen osaan Budaksi ja Pestiksi, joita historialliset sillat yhdistävät. Budan vihreät kukkulat hallitsevat maisemaa lännessä ja itärannalla Pestissä kohoaa massiivinen uusgoottilainen parlamenttitalo. Vajaan kolmen kilometrin pituinen Margitinsaari jakaa Tonavan virtauksen kahteen uomaan. Kaupungin kylpyläkulttuurilla on pitkät perinteet. Tonavan ainutlaatuiset rantamaisemat, Budan Linnavuori sekä kahden ja puolen kilometrin pituinen Andrássy út -katu ovat Unescon maailmanperintökohteita. Kiertelemme maanantai-iltapäivällä bussilla molemmilla puolilla jokea paikantaaksemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet. 

Tiistaina on vapaa-aikaa, jolloin voi tutustua vaikkapa Euroopan suurimman kauppahalliin. Risteily jatkuu tiistaina klo 13.00. (AI) 

Taideteos Bratislavan kadulla Slovakia
Bratislava

5. päivä, keskiviikko Saavumme Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan klo 7.00. Tonava jakaa kahtia myös Bratislavan kuten niin monet muutkin joen varren kaupungit. Vanhakaupunki ja kaupunkikuvaa hallitseva Bratislavan linna sijaitsevat joen pohjoispuolella ja etelään jää Petržalka, joka on suurimpia kommunismin aikana itäblokissa rakennettuja kerrostalolähiöitä. 

Tutustumme historialliseen keskustaan kävelykierroksella. Risteilymme jatkuu klo 12.00 kohti Wieniä, jonne saavumme klo 20.00. (AI) 

Straussin patsas Wien
Wien

6. päivä, torstai Itävallan pääkaupunki Wien tunnetaan kulttuurin kehtona, johon mm. Strauss ja Mozart ovat jättäneet jälkensä. Wienin filharmonikkojen perinteinen uudenvuoden konsertti televisioidaan yli 70 maahan. Kaupunki tunnetaan myös mahtipontisesta arkkitehtuuristaan sekä Schönbrunnin ja Hofburgin keisarillisista palatseista, joita mahtava Habsburg-suku aikoinaan isännöi. Wienin sydän on vanhojen puolustusmuurien tilalle rakennetun Ringstrasse-kadun ympäröimä vanhakaupunki, joka on Unescon maailmanperintökohde barokki- ja jugendtyylisine rakennuksineen. Sen keskipistettä hallitsee ruutukattoinen Pyhän Tapanin goottilainen tuomiokirkko. 

Teemme aamupäivällä kiertoajelun, jolloin näemme kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä. Iltapäivällä on vapaa-aikaa. Risteily jatkuu klo 18.00. (AI) 

Aukio-Linz-Itavalta
Linz

7. päivä, perjantai Saavumme klo 14.00 Linziin, joka on Itävallan kolmanneksi suurin kaupunki. Teemme muutaman tunnin retken bussilla ja kävellen. Käymme Pöstlingberg-kukkulalla, joka kohoaa yli lähes 300 metriä kaupunkia korkeammalle. Kaupungin silhuetti ja mutkittelevan Tonavan maisema avautuu kokonaisuudessaan näköalatasanteelta. Tutustumme kävellen viehättävään vanhaankaupunkiin, joka on pääsääntöisesti pyhitetty jalankulkijoille. Jos pysähtyy tauolle johonkin monista perinteisistä kahviloista, niin makeannälkään kannattaa tilata klassista Linzin kakkua, jossa maistuu vadelmahillo ja manteli. Jatkamme risteilyä klo 22.00. (AI)

lento
Passau – München – Helsinki

8. päivä, lauantai Saavumme klo 7.30 Passauhun ja aamiaisen jälkeen jätämme hyvästit laivalle. Teemme Passaussa pienen kävelykierroksen. Käymme muun muassa Pyhän Tapanin tuomiokirkossa, jossa on Euroopan suurimmat kirkkourut. 

Kierroksen jälkeen lähdemme bussilla kohti Münchenin lentokenttää. Syömme lounaan ennen lentoa (Finnair) Helsinkiin klo 18.35–22.00. (A, L) 

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Jokiristeily Tonavalla - kolme pääkaupunkia
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen hytissä 
 • all inclusive -palvelut risteilyllä 1. päivän päivällisestä 8. päivän aamiaiseen sekä lähtöpäivän lounas
 • ohjelmassa mainitut retket ja kuljetukset
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • satamamaksut
 • juomarahat paikallisoppaille, bussinkuljettajille sekä laivan henkilökunnalle
 • Olympian suomalainen matkanjohto 
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Jokiristeily Tonavalla - kolme pääkaupunkia

Lisämaksu 1h hytistä.

Matkan perushintaan sisältyy majoitus 2h hytissä keskikannella. 

Matkalle tarvitset voimassa olevan passin/virallisen henkilökortin. Lentolippuja varten tarvitsemme matkustajien tarkat henkilötiedot, joiden tulee täsmätä passin kanssa. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta/henkilökortistasi jo matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passin/henkilökortin ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta matkustusasiakirjasta viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Kopiot voit lähettää Omaloman kautta tai suojattuna sähköpostilla osoitteeseen passi(at)olympia.fi. 

Ryhmän minimikoko 15 matkustajaa. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.

Retkillä on paljon kävelyä, joten osallistuminen edellyttää normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. 

Varustamo pidättää oikeuden muuttaa reittiä, laituripaikkoja ja aikatauluja sääolosuhteiden, liian alhaisen tai korkean vedenpinnan tason tai viranomaisten teknisten tms. rajoitusten vuoksi. Matkustajat voidaan kuljettaa myös bussilla kohteeseen. Äärimmäisessä tapauksessa risteily voidaan peruttaa ylivoimaisen esteen vuoksi. 

Matkan maksu- ja peruutusehdot julkaistaan matkan hinnoittelun yhteydessä.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
8 päivää
 • 7.6.2025 - 14.6.2025
  Ennakkovarattavissa

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.