Puccini-festivaalialue Torre del Lago Italia

Matka Toscanaan Puccini-festivaalille

- Tosca ja Madame Butterfly upeissa maisemissa ulkoilmateatterissa
5
päivää
Uutuus

Toscanan matkalla nautit Toscasta ja Madame Butterflysta - upeista Puccinin oopperoista ulkoilmateatterissa Torre del Lagossa, parhailla paikoilla. Pysähdymme myös Sienassa ja Firenzessä ja retkillä näet niin Pisan kaltevan tornin kuin Carraran marmorilouhoksenkin.

Matka Puccini-festivaalille Italian Toscanaan

Matkareitti
Siena
retki
Lucca
4 yötä
Carrara
retki
Pisa
retki
Torre del Lago
Puccini-festivaali
Firenze
retki

Puccini-festivaalimatkalla majoitumme neljäksi yöksi Luccaan, jossa pääsemme nauttimaan italialaisesta tunnelmasta ja välittömästä elämänmenosta kauniin arkkitehtuurin, maukkaan ruuan ja musiikin siivittämänä.

Matkan kohokohta on tietenkin Puccini-festivaali, joka järjestetään noin 10 000 asukkaan Torre del Lagossa nyt jo 68. kerran. Klassisen musiikkimaailman katseet kohdistuvat joka kesä tähän pieneen kylään, kun Italian tunnetuimmat solistit, kapellimestarit ja orkesterit esittävät Giacomo Puccinin rakastettuja oopperoita Massaciuccolijärven rannan ulkoilmanäyttämöllä. Matkan hintaan sisältyy kaksi oopperalippua: Tosca ja Madame Butterfly, molemmat 1. kategorian loistavilla paikoilla.

Pimeässä, samettisessa Toscanan illassa oopperaelämys on ainutlaatuinen

Koska olemme kirjaimellisesti Puccinin synnyinsijoilla, tutustumme tietenkin myös Puccinin syntymäkotiin sekä Villa Puccini -museoon. Vierailemme myös Carraran marmorilouhoksilla ja ihmettelemme Pisan kaltevaa tornia sekä tutustumme Italian pikku kyliin, joista viehättävin lienee Montepulciano. Matkalla Luccaan pysähdymme Sienassa, viehättävässä pikkukylässa. Paluumatkalla pysähdymme Firenzessä, joka on entinen mahtava kaupunkivaltio. Nykyään Firenze on maakunnan pääkaupunki ja se tunnetaan länsimäisen taiteen kehtona, jonka menestystarina alkoi jo 1200-luvulla

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa, puolihoito, ohjelmassa mainitut ja kuljetukset, kaksi Puccini-festivaalin oopperalippua 1. kategorian paikoilla sekä paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta 195 €.

Matkan hinta ja ehdot

Valloittava matkanjohtajamme Raffaello johdattaa meidät synnyinsijoilleen Toscanaan ja sen kiehtovaan historiaan, kulttuuriin sekä kuvankauniisiin maisemiin. Matkanjohtaja Raffaello Tesi on syntyperäinen toscanalainen, joka vuosia sitten ihastui Suomen talveen. Rakkaudesta kylmään maahamme hän on asunut Suomessa jo 22 vuotta. Raffaa kiehtoo erityisesti eri maiden kulttuurien kohtaaminen. Tämä on saanut hänet matkustelemaan eri puolille maailmaa ja toimimaan jo yli 10 vuotta myös Olympian matkanjohtajana.

Matkan hintaan sisältyy liput 1. kategorian (1 settore, kartassa vaaleansininen) paikoille Tosca ja Madame Butterfly esityksiin.

Puccini-festivaali katsomokartt
Puccini-festivaali - katsomokartta

Matkaohjelma

27. - 31.7.2022

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Huom! Matkan menolento muuttunut, muutokset huomioitu ohjelmassa 11.4.2022.

Lucca - Puccini-festivaalit
Helsinki – Siena – Lucca

1. päivä, keskiviikko 27.7. Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 7.50 suoralla lennolla Roomaan, jonne saavumme klo 10.15. Siirtyminen Luccaan (380 km) kestää useita tunteja ja pysähdymme matkan aikana Sienassa. Teemme Sienassa kävelykierroksen, jonka jälkeen nautimme lounaan maaseudulla. Luccassa majoitumme 4 yöksi keskustan tuntumassa, kaupunginmuurin ulkopuolella sijaitsevaan keskitason Albergo Celide -hotelliin (★★★★). Tervetulopäivällinen. (L, P)

Pisan-kalteva-torni-Italia
Carrara ja Pisa

2. päivä, torstai 28.7. Aamiaisen jälkeen meillä on 1,5 tunnin ajomatka vuoristotietä Carraran marmorilouhoksille, jossa teemme opastetun kierroksen. Tutustumme marmorin louhinnan ja veiston historiaan ja nykypäivään. Carraran alue on Italian suurin marmorintuottaja ja mm. Firenzessä sijaitseva Michelangelon veistämä Daavid-patsas on tehty Carraran valkoisesta marmorista. Iltapäivällä matkamme jatkuu reilun tunnin ajomatkalla Pisaan. Suuntaamme Campo dei Miracolin alueelle, jossa kattavan kierroksen aikana kuulemme kuuluisan kaltevan tornin tarinan lisäksi Italian suurimman kastekappelin ja kauniin tuomiokirkon historiasta. Kaltevaa tornia ihmettelemme ulkoa päin, kastekappelissa ja tuomiokirkossa teemme kierroksen sisätiloissa. Luccaan palaamme myöhään iltapäivällä. Illalla on vielä aikaa aistia vanhankaupungin tunnelmia joko omatoimisesti tai matkanjohtajan kanssa. (A, L)

Puccini-Lucca-Italia-Olympia
Lucca – Torre del Lago

3. päivä, perjantai 29.7. Lucca tunnetaan Puccinin syntymäkaupunkina. Luccan läpi virtaa Serchiojoki, ja sen historiallista vanhaa keskustaa ympäröi renessanssityylinen kaupunginmuuri. Ensivaikutelma vanhasta keskustasta on kirkkoja ja torneja, jotka kuvastivat aikoinaan kaupungin menestystä liike-elämässä. Yli 2000 vuotta vanhat aukiot ja torit ovat edelleen paikkoja, joista ostetaan tuoreimmat vihannekset ja hedelmät sekä näyttävimmät kukat. Luccan tunnelma on leppoisa ja sen kapeita kujia ja pieniä liikkeitä on mukava tutkiskella omin päin. Teemme noin 2 tunnin kävelykierroksen, jonka aikana käymme Giacomo Puccinin syntymäkodissa. Myöhään iltapäivällä menemme bussilla Torre del Lagoon, jonne on reilun puolen tunnin ajomatka. Syömme päivällisen ennen illan huipentavaa ulkoilmateatterissa esitettävää Tosca-oopperaa, johon meille on varattu 1. kategorian paikat. Tämä oopperan klassikko tarjoaa suuria tunteita ja tarinaa voimakkaasti tulkitsevia henkilöhahmoja. Palaamme Luccaan myöhään illalla ikimuistoista oopperaelämystä rikkaampina. (A, P)

Puccini-festivaalialue-Torre-del-Lago-jarven-rannalla-Italia
Lucca – Torre del Lago

4. päivä, lauantai 30.7. Leppoisan aamiaisen jälkeen meillä on omaa aikaa kierrellä keskustan viehättävillä kujilla tai suunnata vaikka merenrantaan, jonne matka taittuu junalla puolessa tunnissa. Iltapäivällä suuntaamme taas Torre del Lagoon. Tutustumme ensin järven rannalla sijaitsevaan Villa Pucciniin, jolla oli suuri merkitys Giacomo Puccinin elämässä vuosikymmenten ajan. Kauniin puutarhan ympäröimä huvila on nykyään museoitu ja avoinna yleisölle. Täällä hän sävelsi tunnetuimmat oopperansa, kuten Toscan ja Madame Butterflyn. Ihailijoidensa onneksi huvila on säilytetty liki alkuperäisenä. Huvilakierrosta siivittää maestron musiikki, kun kurkistamme hänen elämäänsä lukuisien muotokuvien, henkilökohtaisten tavaroiden ja nuottivihkojen avulla. Meillä on muutama tunti vapaata aikaa ennen päivällistä.

Tämä ilta vie meidät kaukomaille ja sukellamme nuoren naisen sydäntä viiltävään kaipuuseen Madama Butterfly-oopperassa (1. kategorian paikat). Pitkän illan päätteeksi bussikuljetus takaisin Luccaan. (A, P)

Aukio-ravintoloineen-Lucca-Italia
Lucca – Firenze – Helsinki

5. päivä, sunnuntai 31.7. Jätämme hyvästit Luccalle ja aloitamme bussimatkan kohti Bolognan lentokenttää (215 km). Bussimatkamme huipentuu alueen helmeen Firenzeen, jossa teemme kävelykierroksen ja syömme matkan päätöslounaan. Lentomme (Finnair) lähtee klo 19.20 Helsinkiin, jonne saavumme klo 23.15. (A, L)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Matka Toscanaan Puccini-festivaalille
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainitussa tai vastaavassa hotellissa
 • vähintään puolihoito päivittäin
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • kaksi Puccini-festivaalin oopperalippua, 1. kategoria
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut 46 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Matka Toscanaan Puccini-festivaalille

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 195 euroa.

Matkan hintaan sisältyy 1. kategorian liput Tosca ja Madama Butterfly oopperaesityksiin, 1. kategorian paikoille.
Huom. konserttitiedot sitoumuksetta, oikeudet muutoksiin pidätetään.

Tarkista matkustusasiakirjasi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa.
Kävelemme matkan aikana paljon ja osin myös mäkisiä katuja ja epätasaisilla mukulakivillä, joten matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu on 650 €. Loppuerä matkan hinnasta erääntyy maksettavaksi 60 vrk ennen matkan alkua.
Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 8.4.2022,  pidätetään toimistokuluina 350 €/henkilö (sis. oopperaliput)
 • 9.4. – 31.5.2022, pidätetään ennakkomaksu 650 €/henkilö
 • 1.6. – 23.6.2022, pidätetään 1 350 €/henkilö
 • 24.6. – 20.7.2022, pidätetään 1 850 €/henkilö
 • 21.7.2022 tai myöhemmin, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Matkan hinta perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
5 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Hyvä tietää matkasta Puccini-festivaalille Toscanaan

Matkan ajankohdan määrittää Puccini-festivaali. Heinäkuussa on lämmin, päivällä noin + 22 - 27 C, yöllä noin + 17 C. Sateita ei pitäisi juurikaan tulla. Varaa kesävaatteiden lisäksi myös lämpimämpää (esim. kevyt jakku, neule, huivi) mukaan iltoja varten. Pukua/kravattia ei vaadita mutta esityksiin toivotaan yleisön pukeutuvan siististi. Puccini-festivaalin oopperat esitetään ulkoilmateatterissa, jossa ei ole katosta. Katsomon tuolit ovat muovituoleja, joten irrallinen pehmuste tai istuintyyny tekee oopperaillasta varmasti miellyttävämmän. Esitykset alkavat noin klo 21 illalla.

Matkan hintaan sisältyy päivittäin puolihoito, oopperailtoina päivällinen ja muina päivinä lounas. Saapumispäivänä sekä lounas että päivällinen.

Italiassa on enemmän Unescon maailmanperintökohteita kuin missään muussa maassa. Puccini-festivaalimatkalla näemme näistä kolme
Piazza del Duomon alueen, jolla myös Pisan torni sijaitsee
Sienan keskusta
Firenzen vanha keskusta

 

Katso kaikki Italian matkat