Puccini-festivaalit-Italia-Olympia

Matka Toscanaan Puccini-festivaalille

- oopperaesitykset ulkoilmateatterissa ja Toscanan kauniit maisemat
5
päivää
Uutuus

Tällä Toscanan matkalla nautit upeista Puccinin oopperoista ulkoilmateatterissa. Retkillä näet myös Pisan kaltevan tornin ja Carraran marmorilouhoksen.

Matka Puccini-festivaalille Italian Toscanaan

Matkareitti
Lucca
4 yötä
Carrara
retki
Pisa
retki
Torre del Lago
Puccini-festivaali

Puccini-festivaalimatkalla majoitumme neljäksi yöksi Luccaan, jossa pääsemme nauttimaan italialaisesta tunnelmasta ja välittömästä elämänmenosta kauniin arkkitehtuurin, maukkaan ruuan ja musiikin siivittämänä.

Matkan kohokohta on tietenkin Puccini-festivaali, joka järjestetään noin 10 000 asukkaan Torre del Lagossa nyt jo 66. kerran. Klassisen musiikkimaailman katseet kohdistuvat joka kesä tähän pieneen kylään, kun Italian tunnetuimmat solistit, kapellimestarit ja orkesterit esittävät Giacomo Puccinin rakastettuja oopperoita Massaciuccolijärven rannan ulkoilmanäyttämöllä. Matkan hintaan sisältyy kaksi oopperalippua.

Pimeässä, samettisessa Toscanan illassa oopperaelämys on ainutlaatuinen

Koska olemme kirjaimellisesti Puccinin synnyinsijoilla, tutustumme tietenkin myös Puccinin syntymäkotiin sekä Villa Puccini -museoon. Vierailemme myös Carraran marmorilouhoksilla ja ihmettelemme Pisan kaltevaa tornia sekä tutustumme Italian pikku kyliin, joista viehättävin lienee Montepulciano.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa, puolihoito, ohjelmassa mainitut ja kuljetukset, kaksi Puccini-festivaalin oopperalippua sekä paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta 195 €.

Matkan hinta ja ehdot

Valloittava matkanjohtajamme Raffaello johdattaa meidät synnyinsijoilleen Toscanaan ja sen kiehtovaan historiaan, kulttuuriin sekä kuvankauniisiin maisemiin.

Matkanjohtaja Raffaello Tesi on syntyperäinen toscanalainen, joka vuosia sitten ihastui Suomen talveen. Rakkaudesta kylmään maahamme hän on asunut Suomessa jo 20 vuotta. Raffaa kiehtoo erityisesti eri maiden kulttuurien kohtaaminen. Tämä on saanut hänet matkustelemaan eri puolille maailmaa, viimeiset 10 vuotta myös Olympian matkanjohtajana.

Matkaohjelma

21. - 25.7.2021

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.
Huom! Matkan lennot muuttuneet, tiedot päivitetty ohjelmaan 17.3.2021

Helsinki – Lucca

1. päivä, keskiviikko 21.7. Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 7.35 suoralla lennolla Roomaan, jonne saavumme klo 10.00. Ajomatkamme Luccaan kestää pysähdyksineen noin 6 tuntia (380 km). Syömme lounaan merenrantakaupunki Orbetellossa. Luccassa majoitumme 4 yöksi keskustan tuntumassa, kaupunginmuurin ulkopuolella sijaitsevaan keskitason Albergo Celide -hotelliin (★★★★). Tervetulopäivällinen. (L, P)

Carrara ja Pisa

2. päivä, torstai 22.7. Aamiaisen jälkeen meillä on 1,5 tunnin ajomatka vuoristotietä Carraran marmorilouhoksille, jossa teemme opastetun kierroksen. Tutustumme marmorin louhinnan ja veiston historiaan ja nykypäivään. Carraran alue on Italian suurin marmorintuottaja ja mm. Firenzessä sijaitseva Michelangelon veistämä Daavid-patsas on tehty Carraran valkoisesta marmorista. Iltapäivällä matkamme jatkuu reilun tunnin ajomatkalla Pisaan. Suuntaamme Campo dei Miracolin alueelle, jossa kattavan kierroksen aikana kuulemme kuuluisan kaltevan tornin tarinan lisäksi Italian suurimman kastekappelin ja kauniin tuomiokirkon historiasta. Kaltevaa tornia ihmettelemme ulkoa päin, kastekappelissa ja tuomiokirkossa teemme kierroksen sisätiloissa. Luccaan palaamme myöhään iltapäivällä. Illalla on vielä aikaa aistia vanhankaupungin tunnelmia joko omatoimisesti tai matkanjohtajan kanssa. (A, L)

Lucca – Torre del Lago

3. päivä, perjantai 23.7. Lucca tunnetaan Puccinin syntymäkaupunkina. Luccan läpi virtaa Serchiojoki ja sen historiallista vanhaa keskustaa ympäröi renessanssityylinen kaupunginmuuri. Ensivaikutelma vanhasta keskustasta on kirkkoja ja torneja, jotka kuvastivat aikoinaan kaupungin menestystä liike-elämässä. Yli 2000 vuotta vanhat aukiot ja torit ovat edelleen paikkoja, joista ostetaan tuoreimmat vihannekset ja hedelmät sekä näyttävimmät kukat. Luccan tunnelma on leppoisa ja sen kapeita kujia ja pieniä liikkeitä on mukava tutkiskella omin päin. Teemme noin 2 tunnin kävelykierroksen, jonka aikana käymme Giacomo Puccinin syntymäkodissa. Myöhään iltapäivällä menemme bussilla Torre del Lagoon, jonne on reilun puolen tunnin ajomatka. Syömme aikaisen päivällisen ennen illan huipentavaa ulkoilmateatterissa esitettävää Tosca-oopperaa, johon meille on varattu 1. kategorian paikat. Bussikuljetus takaisin Luccaan. (A, P)

Lucca – Torre del Lago

4. päivä, lauantai 24.7. Leppoisan aamiaisen jälkeen meillä on omaa aikaa kierrellä keskustan viehättävillä kujilla tai suunnata vaikka merenrantaan, jonne matka taittuu junalla puolessa tunnissa. Iltapäivällä suuntaamme taas Torre del Lagoon. Tutustumme ensin järven rannalla sijaitsevaan Villa Pucciniin, jolla oli suuri merkitys Giacomo Puccinin elämässä vuosikymmenten ajan. Kauniin puutarhan ympäröimä huvila on nykyään museoitu ja avoinna yleisölle. Täällä hän sävelsi tunnetuimmat oopperansa, kuten Toscan ja Madame Butterflyn. Ihailijoidensa onneksi huvila on säilytetty liki alkuperäisenä. Huvilakierrosta siivittää maestron musiikki, kun kurkistamme hänen elämäänsä lukuisien muotokuvien, henkilökohtaisten tavaroiden ja nuottivihkojen avulla. Meillä on muutama tunti vapaata aikaa ennen päivällistä. Tänä iltana uppoudumme kiinalaisen prinsessan kosiomenoihin Turandot-oopperassa (1. kategorian paikat) ja kuulemme yhden maailman tunnetuimmista aarioista, Nessun dorman. Palaamme Luccaan myöhään illalla ikimuistoista oopperaelämystä rikkaampina. (A, P)

Lucca – Helsinki

5. päivä, sunnuntai 25.7. Jätämme hyvästit Luccalle ja aloitamme bussimatkan kohti Rooman lentokenttää. Käytämme matkaan koko päivän, sillä pysähtelemme ajon aikana nauttien kauniista maisemista. Bussimatkamme huipentuu viininmaistajaisiin ja lounaaseen Sienan maakunnassa sijaitsevassa Montepulcianossa. Lentomme (Finnair) lähtee klo 19.35 Helsinkiin, jonne saavumme klo 00.05. (A, L)

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Gold-kategorian paikat oopperaesityksiin

Gold-kategorian paikat oopperaesityksiin

Matkan hintaan sisältyy 1. kategorian liput Tosca ja Turandot oopperaesityksiin. Lisämaksusta on mahdollista ostaa paikat Gold-kategorian paikoille.

Lisämaksu laskutetaan varauksen yhteydessä, siitä ei saa takaisinmaksua. Huom. konserttitiedot sitoumuksetta, oikeudet muutoksiin pidätetään.

60 € / lippu

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Matka Toscanaan Puccini-festivaalille
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainitussa tai vastaavassa hotellissa
 • puolihoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • kaksi Puccini-festivaalin oopperalippua, 1. kategoria
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut 132 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Matka Toscanaan Puccini-festivaalille

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 195 euroa.

Matkan hintaan sisältyy 1. kategorian liput Tosca ja Turandot oopperaesityksiin.

Tarkista matkustusasiakirjasi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa.
Kävelemme matkan aikana paljon ja osin myös mäkisiä katuja ja epätasaisilla mukulakivillä, joten matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu on 450 €. Loppuerä matkan hinnasta erääntyy maksettavaksi 60 vrk ennen matkan alkua.
Peruutusehdot:
Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 250 e/henkilö (sis. oopperaliput)
 • 90–60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 450 e/henkilö
 • 59–32 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 750 e/henkilö
 • 31–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Matkan hinta perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
5 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-17. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää matkasta Puccini-festivaalille Toscanaan

Matkan ajankohdan määrittää Puccini-festivaali.  Heinäkuussa on lämmin, päivällä noin + 22 - 27 C, yöllä noin + 17 C. Sateita ei pitäisi juurikaan tulla. Varaa kesävaatteiden lisäksi myös lämpimämpää mukaan iltoja ja aamuja varten. Pukua/kravattia ei vaadita mutta esityksiin toivotaan yleisön pukeutuvan siististi. Oopperat esitetään ulkoilmateatterissa, jossa ei ole katosta. Esitykset alkavat noin klo 21 illalla.

Matkan hintaan sisältyy puolihoito. Oopperailtoina päivällinen ja muina päivinä lounas.

Italiassa on enemmän Unescon maailmanperintökohteita kuin missään muussa maassa. Puccini-festivaalimatkalla näemme näistä Piazza del Duomon alueen, jolla myös Pisan torni sijaitsee.

Katso kaikki Italian matkat