Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Matka Toscanaan Puccini-festivaalille

Lähde Puccini-festivaalille ja koe unohtumattomat oopperaesitykset ulkoilmateatterissa. Retkillä näet mm Pisan kaltevan tornin ja Carraran marmorilouhoksen.

5 päivää alk. 2 180 € /hlö
Uutuus
  • 21.7.2021 - 25.7.2021 Varaa
  • Lucca 4 yötä
  • Carrara retki
  • Pisa retki
  • Torre del Lago Puccini-festivaali

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Valloittava matkanjohtajamme Raffaello johdattaa meidät synnyinsijoilleen Toscanaan ja sen kiehtovaan historiaan, kulttuuriin sekä kuvankauniisiin maisemiin. Majoitumme neljäksi yöksi Luccaan, jossa pääsemme nauttimaan italialaisesta tunnelmasta ja välittömästä elämänmenosta kauniin arkkitehtuurin, maukkaan ruuan ja musiikin siivittämänä.

Matkan kohokohta on tietenkin Puccini-festivaali, joka järjestetään noin 10 000 asukkaan Torre del Lagossa nyt jo 66. kerran. Klassisen musiikkimaailman katseet kohdistuvat joka kesä tähän pieneen kylään, kun Italian tunnetuimmat solistit, kapellimestarit ja orkesterit esittävät Giacomo Puccinin rakastettuja oopperoita Massaciuccolijärven rannan ulkoilmanäyttämöllä. Pimeässä, samettisessa illassa oopperaelämys on ainutlaatuinen. Matkan hintaan sisältyy kaksi oopperalippua.

Koska olemme kirjaimellisesti Puccinin synnyinsijoilla, tutustumme tietenkin myös Puccinin syntymäkotiin sekä Villa Puccini -museoon. Vierailemme myös Carraran marmorilouhoksilla ja ihmettelemme Pisan kaltevaa tornia sekä tutustumme Italian pikku kyliin, joista viehättävin lienee Montepulciano.

Matkanjohtaja Raffaello Tesi on syntyperäinen toscanalainen, joka vuosia sitten ihastui Suomen talveen. Rakkaudesta kylmään maahamme hän on asunut Suomessa jo 20 vuotta. Raffaa kiehtoo erityisesti eri maiden kulttuurien kohtaaminen. Tämä on saanut hänet matkustelemaan eri puolille maailmaa, viimeiset 9 vuotta myös Olympian ja Kaukoretkien matkanjohtajana. (Huom. Varaamme oikeuden käyttää toista kuin nimettyä matkanjohtajaa pakottavassa tilanteessa, esim. nimetyn matkanjohtajan ollessa estyneenä sairastumisen tai muun vakavan syyn johdosta. Nimetyn matkanjohtajan vaihtuminen toiseen ammattitaitoiseen Olympia-matkanjohtajaan ei ole valmismatkan virhe eikä sen nojalla synny oikeutta hinnanalennukseen tai matkan peruutumiseen kuluitta)

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito)
Huom! Matkan lennot muuttuneet, tiedot päivitetty ohjelmaan 17.3.2021

Helsinki – Lucca
1. päivä, keskiviikko 21.7. Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 7.35 suoralla lennolla Roomaan, jonne saavumme klo 10.00. Ajomatkamme Luccaan kestää pysähdyksineen noin 6 tuntia (380 km). Syömme lounaan merenrantakaupunki Orbetellossa. Luccassa majoitumme 4 yöksi keskustan tuntumassa, kaupunginmuurin ulkopuolella sijaitsevaan keskitason Albergo Celide -hotelliin (★★★★). Tervetulopäivällinen. (L, P)

Carrara ja Pisa
2. päivä, torstai 22.7. Aamiaisen jälkeen meillä on 1,5 tunnin ajomatka vuoristotietä Carraran marmorilouhoksille, jossa teemme opastetun kierroksen. Tutustumme marmorin louhinnan ja veiston historiaan ja nykypäivään. Carraran alue on Italian suurin marmorintuottaja ja mm. Firenzessä sijaitseva Michelangelon veistämä Daavid-patsas on tehty Carraran valkoisesta marmorista. Iltapäivällä matkamme jatkuu reilun tunnin ajomatkalla Pisaan. Suuntaamme Campo dei Miracolin alueelle, jossa kattavan kierroksen aikana kuulemme kuuluisan kaltevan tornin tarinan lisäksi Italian suurimman kastekappelin ja kauniin tuomiokirkon historiasta. Kaltevaa tornia ihmettelemme ulkoa päin, kastekappelissa ja tuomiokirkossa teemme kierroksen sisätiloissa. Luccaan palaamme myöhään iltapäivällä. Illalla on vielä aikaa aistia vanhankaupungin tunnelmia joko omatoimisesti tai matkanjohtajan kanssa. (A, L)

Lucca – Torre del Lago
3. päivä, perjantai 23.7. Lucca tunnetaan Puccinin syntymäkaupunkina. Luccan läpi virtaa Serchiojoki ja sen historiallista vanhaa keskustaa ympäröi renessanssityylinen kaupunginmuuri. Ensivaikutelma vanhasta keskustasta on kirkkoja ja torneja, jotka kuvastivat aikoinaan kaupungin menestystä liike-elämässä. Yli 2000 vuotta vanhat aukiot ja torit ovat edelleen paikkoja, joista ostetaan tuoreimmat vihannekset ja hedelmät sekä näyttävimmät kukat. Luccan tunnelma on leppoisa ja sen kapeita kujia ja pieniä liikkeitä on mukava tutkiskella omin päin. Teemme noin 2 tunnin kävelykierroksen, jonka aikana käymme Giacomo Puccinin syntymäkodissa. Myöhään iltapäivällä menemme bussilla Torre del Lagoon, jonne on reilun puolen tunnin ajomatka. Syömme aikaisen päivällisen ennen illan huipentavaa ulkoilmateatterissa esitettävää Tosca-oopperaa, johon meille on varattu 1. kategorian paikat. Bussikuljetus takaisin Luccaan. (A, P)

Lucca – Torre del Lago

4. päivä, lauantai 24.7. Leppoisan aamiaisen jälkeen meillä on omaa aikaa kierrellä keskustan viehättävillä kujilla tai suunnata vaikka merenrantaan, jonne matka taittuu junalla puolessa tunnissa. Iltapäivällä suuntaamme taas Torre del Lagoon. Tutustumme ensin järven rannalla sijaitsevaan Villa Pucciniin, jolla oli suuri merkitys Giacomo Puccinin elämässä vuosikymmenten ajan. Kauniin puutarhan ympäröimä huvila on nykyään museoitu ja avoinna yleisölle. Täällä hän sävelsi tunnetuimmat oopperansa, kuten Toscan ja Madame Butterflyn. Ihailijoidensa onneksi huvila on säilytetty liki alkuperäisenä. Huvilakierrosta siivittää maestron musiikki, kun kurkistamme hänen elämäänsä lukuisien muotokuvien, henkilökohtaisten tavaroiden ja nuottivihkojen avulla. Meillä on muutama tunti vapaata aikaa ennen päivällistä. Tänä iltana uppoudumme kiinalaisen prinsessan kosiomenoihin Turandot-oopperassa (1. kategorian paikat) ja kuulemme yhden maailman tunnetuimmista aarioista, Nessun dorman. Palaamme Luccaan myöhään illalla ikimuistoista oopperaelämystä rikkaampina. (A, P)

Lucca – Helsinki
5. päivä, sunnuntai 25.7. Jätämme hyvästit Luccalle ja aloitamme bussimatkan kohti Rooman lentokenttää. Käytämme matkaan koko päivän, sillä pysähtelemme ajon aikana nauttien kauniista maisemista. Bussimatkamme huipentuu viininmaistajaisiin ja lounaaseen Sienan maakunnassa sijaitsevassa Montepulcianossa. Lentomme (Finnair) lähtee klo 19.35 Helsinkiin, jonne saavumme klo 00.05. (A, L)

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 195 e.

Matkan hintaan sisältyy 1. kategorian liput Tosca ja Turandot oopperaesityksiin. Lisämaksusta on mahdollista ostaa paikat Gold-kategorian paikoille (60 e/lippu, tästä osuudesta ei takaisinmaksua, lisämaksu laskutetaan varauksen yhteydessä). Huom. konserttitiedot sitoumuksetta, oikeudet muutoksiin pidätetään.

Tarkista matkustusasiakirjasi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa.
Kävelemme matkan aikana paljon ja osin myös mäkisiä katuja ja epätasaisilla mukulakivillä, joten matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu on 450 e. Loppuerä matkan hinnasta erääntyy maksettavaksi 60 vrk ennen matkan alkua.
Peruutusehdot:
Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 250 e/henkilö (sis. oopperaliput)
- 90–60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 450 e/henkilö
- 59–32 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 750 e/henkilö
- 31–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
- 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

 

Voit olla kiinnostunut myös näistä