Petrovac-Montenegro-Olympia

Montenegron matka

- unelma Adrianmeren vuoristossa
6
päivää
alk. 1 660 €/hlö
Asiakasarviot

Montenegron matkalla tutustut Kotorin vanhankaupunkiin ja Petrovaciin, näet upean Skutarijärven ja käyt vuorenseinään rakennetussa Ostrogin luostarissa. Adrianmeren rannalla sijaitsevassa Montenegrossa on maisemia upeasta rannikkoseudusta jylhiin vuoristoihin.

Lähde tutustumaan Montenegroon kiertomatkalla

Tällä Montenegron matkalla siirtymiset tehdään bussilla, joten kyseessä ei ole patikointimatka. Kansallispuistoissa teemme kuitenkin noin 3-5 km mittaisia kävelyitä.

Matkareitti
Kotor
1 yö
Petrovac
2 yötä
Skutarijärven kansallispuisto
retki
Biogradska Goran kansallispuisto
retki
Žabljak
1 yö
Durmitorin kansallispuisto
retki
Kotor
1 yö
Dubrovnik
retki

Montenegroon Adrianmeren rannikolle syntyneet Kotorin ja Petrovacin kaltaiset kaupungit, kymmenet kirkot ja luostarit kertovat vanhoista yhteyksistä läntiseen, kristittyyn maailmaan. Unesco on ottanut perintöluetteloonsa Kotorinlahden, Euroopan eteläisimmän vuonon. Montenegron ja Albanian rajalla sijaitsevassa Skutarijärven kansallispuistossa luonto esiintyy vielä välimerellisen vihreänä sypresseineen ja palmuineen, mutta matkatessamme syvemmälle sisämaahan vuoriston kalkkikivihuiput ja alpiiniset niityt saavat vallan. Pohjoisen Montenegron luonto esiintyy upeimmillaan Unescon suojelemassa Durmitorin kansallispuistossa.

Montenegrossa voit vielä nähdä koskematonta luontoa, historiallisia kaupunkeja ja syrjäisiä kyliä.

Montenegro on Euroopan ainoa valtio, jossa ei ole moottoriteitä mutta merkittyjä vaelluspolkuja löytyy tuhansia kilometrejä. Kaupunkien ja kylien lisäksi teemme muutamia lyhyitä kävelyretkiä luontopoluilla. Nautimme matkalla myös balkanilaisista herkuista ja paikallisista viineistä.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hinta sisältää lennot, majoituksen 2h huoneissa, useimpina matkapäivinä täysihoitoateriat, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, palvelupalkkiot ja paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta 210 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkan meno- ja paluulennot ovat Dubrovnikiin, Kroatiaan. Paluumatkalla syömme Dubrovnikissa lounaan ja ehdit hetken nauttia vanhankaupungin tunnelmasta.

Matkaohjelma

Vuoden 2022 matkat

A=aamiainen, RL=retkilounas, L=lounas, P=päivällinen (Useimpina päivinä täysihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Huom! Toukokuun matkapäivät perjantai-keskiviikko, syyskuussa tiistai-sunnuntai.

Kotor-Montenegro
Helsinki – Kotor

1. päivä Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 8.00 Dubrovnikiin, Kroatiaan, jonne saavumme klo 10.00. Siirrymme bussilla parin tunnin matkan Montenegroon kuvaukselliseen Perastin rantakaupunkiin. Uinuvassa kaupungissa on vain yksi katu, mutta lukuisia kirkkoja ja pikkupalatseja. Syömme lounaan ja teemme veneretken pikkuruiselle Gospa od Škrpjelan saarelle. Perastista jatkamme vajaan tunnin matkan Kotoriin ja majoitumme vanhankaupungin muurien sisäpuolelle keskitason Villa Duomo -hotelliin (★★★★). Unescon suojelemassa vanhassakaupungissa näkyy edelleen selvästi Venetsian lähes 400 vuotta kestänyt valta. Kaupunki on pieni ja siihen on helppo tutustua kävellen. (L, P)

Ortodoksiluostari-Cetinje-Montenegro
Kotor – Cetinje – Petrovac

2. päivä Aamuinen bussimatkamme kulkee pitkin Montenegron ja Itävalta-Unkarin yhdistänyttä serpentiinitietä. Vierailemme ensin montenegrolaisten pyhän vuoren Lovćenin huipulla (1657 m) rakastetun kansallissankarin Petar II Petrović-Njegošin mausoleumilla. Lovćen on valtiolle nimen antanut ”musta vuori”. Käymme suurmiehen syntymäkylässä Njegušissa, ennen kuin saavumme läheiseen vanhaan pääkaupunkiin Cetinjeen. 1800-luvulta peräisin olevat kivestä rakennetut, punatiilikattoiset talot ovat kauniissa sopusoinnussa vuoristomaiseman kanssa. Cetinjen tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluu vuonna 1484 rakennettu luostari. Iltapäivällä jatkamme Petrovacin pieneen rantakaupunkiin. Majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Vile Oliva -hotelliin (★★★★) (A, RL, P)  

Kaunis-Skutari-jarvi-Montenegro
Skutarijärven kansallispuisto

3. päivä Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Skutarijärveä. Vajaan tunnin bussimatkan jälkeen saavumme Virpazarin kalastajakylään. Järven vastarannalla siintää Albania. Noin tunnin mittaisella veneretkellä voi bongata lukuisia eri lintulajeja. Veneretkemme päättyy kivirakennuksistaan tunnettuun Rijeka Crnojevićaan. Hovi muutti Cetinjessä asuessaan talveksi tähän pieneen kylään ”mustan vuoren” ankaraa talvea pakoon. Vierailemme vielä läheisellä maatilalla maistelemassa paikallisia viinejä ja balkanilaisia herkkuja. (A, RL, P)

Tara-silta-Euroopan-pisin-liikenteelle-avattu-betonikaarisilta-Montenegro
Petrovac – Biogradska Goran kansallispuisto – Žabljak

4. päivä Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Pohjois-Montenegroa. Ajamme pitkin Moraca-kanjonin maisematietä. Kanjonin pohjalla virtaava Moracajoki laskee Skutarijärveen. Laaksossa pysähdymme vuonna 1252 rakennetulla Moracan luostarilla. Jatkamme Biogradska Goran kansallispuistoon, jossa teemme kävelyn yhdessä Euroopan kolmesta keskiaikaisesta metsästä. Jatkamme matkaa Tarajoen kanjonia mukaillen 172 metriä joenpinnan yläpuolelle rakennetulle sillalle. Se oli valmistuessaan vuonna 1940 Euroopan pisin (365 m) liikenteelle avattu betonista tehty kaarisilta. Myöhään iltapäivällä saavumme Žabljakiin, Durmitorin kansallispuiston laidalle. Majoitumme kylän liepeillä sijaitsevaan keskitason hotelliin. (A, L, P)

Ostrog-ortodoksinen-luostari-Montenegro-Olympia
Žabljak – Kotor

5. päivä, lauantai Aamulla kävelemme suositulle Crno Jezeron (Mustajärven) alueelle. Sen kahta järveä – pientä ja isoa – yhdistää kapea salmi. Järven pinnasta heijastuvat upeat vuorenhuiput. Bussimatkamme jatkuu etelään ortodoksien suosimaan pyhiinvaelluskohteeseen, Ostrogin luostariin. Bogetićin kylässä sijaitseva luostari koostuu kahdesta pienestä Ostrogin vuoren lähes pystysuoraan seinämään rakennetusta kirkosta. Yläkirkko on omistettu pyhälle Basilille. Hänen ihmeitätekevät jäännöksensä suojelevat matkustavaisia. Vierailun jälkeen jatkamme rannikolle Kotoriin, jossa majoitumme jo tuttuun Villa Duomo -hotelliin. Jäähyväispäivällinen. (A, L, P)

Vanhan-kaupungin-kujilla-Dubrovnik-Kroatia
Kotor – Dubrovnik – Helsinki

6. päivä, sunnuntai Aamulla jätämme hyvästit Montenegrolle ja suuntaamme Kroatian puolelle Dubrovnikiin. Syömme lounaan, jonka jälkeen on vielä hieman aikaa nauttia Dubrovnikin vanhankaupungin kahviloista ja pienistä putiikeista ennen siirtymistä lentokentälle. Suora paluulento klo 19.45–23.45 (Finnair) Helsinkiin. (A, L)  

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Montenegron matka
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • useimpina päivinä täysihoito, osa lounaista kevyitä retkilounaita
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut 121 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Montenegron matka

Lisämaksu 1h huoneesta 210 euroa.

Passin tulee olla voimassa vielä 3 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Matkalla kävellään paljon sekä kaupunkiympäristössä että luonnossa, joten varaa mukaan hyvät retkeilyjalkineet.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 400 euroa.
Peruutusehdot: Matkan erikoisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90-61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu 400 €/henkilö
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 60 % matkan hinnasta
 • 20-10 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • alle 10 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi-verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
6 päivää alk./hlö 1 660 €
 • 6.5.2022 - 11.5.2022
 • 13.9.2022 - 18.9.2022
  alk. 1 690€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää Montenegron matkasta

Montenegron matka tehdään pääsääntöisesti keväällä ja syksyllä. Päivälämpötilat ovat tällöin noin + 17 - 25 C, öisin noin + 10-15 C. Vuoristoisessa maassa sää on kuitenkin aina vaihteleva ja lyhyet sateet saattavat alkaa nopeastikin. Vuoristossa saattaa olla viileää, joten mukaan kannattaa pakata myös lämmintä vaatetta. Matkalla kävellään paljon sekä kaupunkiympäristössä että luonnossa, joten varaa mukaan hyvät kävelyjalkineet.

Vaikka kyseessä ei ole patikointimatka niin Montenegron matkalla kävelemme paljon, myös luonnossa. Biogradska Gorassa teemme 3 km mittaisen kävelylenkin (n. 1 tunti) keskiaikaisessa metsässä. Reitti on luontopolkua, joten siinä on epätasaista maastoa ja ajoittain puiden juuria. Mustajärvellä teemme sään salliessa 5 km mittaisen lenkin järvien rantoja seuraillen (n. 2 tuntia). Molemmilta retkiltä voi halutessaan jäädä pois, sillä palaamme aina samaan paikkaan. Suosittelemme mukaan kenkiä, joissa on vahva pohjakuviointi ja jotka mielellään tukevat myös nilkkaa (niiden ei kuitenkaan tarvitse olla vaelluskengät). Kaikissa majoituksissa ei ole hissiä.

Montenegrossa valuuttana on euro, Dubrovnikissa Kroatian kuna.

Linkkejä Montenegron matkalla nähtäviin Unescon maailmanperintökohteisiin:

Montenegro
Natural and Culturo-Historical Region of Kotor
Durmitor National Park

Kroatia
Old City of Dubrovnik