Nakymia-matkalla-Ghisalloon-Comojarvi-Italia-Olympia

Patikointia, pyöräilyä ja koskenlaskua Italiassa - Suomen Ladun lukijamatka

- liikuntaa Comojärven maisemissa
7
päivää
alk. 2 610 €/hlö
Uutuus

Monipuolinen aktiivimatka Italiassa, Comojärven kauniissa maisemissa. Majoitumme koko matkan ajan Lennon kylässä sijaitsevassa hotellissa. Teemme patikointeja, pyöräilemme sähköpyörillä ja kokeilemme koskenlaskua. 

Patikointia ja pyöräilyä Italiassa, vaativuustaso 1,5 / 5 (helppo)

Matkalla Olympian matkanjohtaja ja matkakumppanina Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson

Matkareitti
Lenno
6 yötä
Varenna/Vezion linna, Bellano/Orrido di Bellano
patikointia
Ghisallo / Madonna di Ghisallon kappeli
pyöräily
Domaso / viinitila
pyöräily
Valtellina / Adda-joki
koskenlasku
Como
retki

Majoitumme Lennossa perhehotellissa, vain kiven heiton päässä Comojärven rannasta ja upeasta Villa Balbianellosta, joka on tuttu mm. James Bond ja Tähtien Sota -elokuvista. 

Patikoimme Comojärven vehreillä rinteillä, ihailemme henkeäsalpaavia maisemia, upeita nähtävyyksiä ja Bellanon mahtavia vesiputouksia. 

Sähköpyörillä ajelemme rantatietä kuvaksellisten pikkukylien ja historiallisten huviloiden ohi mutta poljemme myös vuorten rinteillä

Mutkitteleva tie vie meidät kuuluisalle Madonna del Ghisallon kappelille, joka on omistettu pyöräilijöille. Poljemme myös Domasino-viinejä tuottavalle viinitilalle ja syömme lounaan viinien kera.

Koskenlaskua kumiveneellä pääset kokeilemaan läheisessä Valtellinan laaksossa. Ennen paluulentoa pysähdymme Comon kaupungissa, jossa ehdit tehdä ostoksia tai nousta funikulaarilla ihailemaan vielä kerran kauniita maisemia.

Matka on Suomen Ladun lukijamatka mutta avoin kaikille pyöräilystä, patikoinnista ja koskenlaskusta kiinnostuneille

Matkamme sisältää enemmän

Tämä matka sisältää suomenkielisen matkajohtajan palvelut, lennot, majoituksen 2h huoneessa, ohjelmassa mainitut ateriat sekä ohjelmassa mainitut kuljetukset ja kiertokäynnit pääsymaksuineen, juomarahat, viranomaismaksut ja verot sekä paljon muuta. Tutustu ohjelmaan.

Matkan hinta ja ehdot

Mistä tiedän, vastaako oma kuntotasoni matkan vaativuustasoa:
Italian aktiivimatkamme on viisiportaisella asteikollamme tasolla helppo, 1,5 / 5. Nautit matkasta parhaiten jos olet harrastanut säännöllistä liikuntaa (jossa hikoilet ja hengästyt) 1–2 kertaa viikossa viimeisen puolen vuoden aikana. Jaksat sauvakävellä reippaasti 30 minuuttia kerrallaan, tai liikkua repun (3–5 kg) kanssa kumpuilevassa maastossa toistuvia 2–3 tunnin mittaisia lenkkejä. 
Pyöräily on sinulle tuttua, vaikka et olisikaan tehnyt pitkiä pyörälenkkejä. Olet pyöräillyt ainakin 10 kilometrin lenkkejä 1–2 kertaa viikossa. Tällä matkalla sähköpyörät helpottavat matkan tekoa!

Matkaohjelma

30.9. – 6.10.2024

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, RE=retkieväät, RL=retkilounas
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Vuoret-Lennon-taustalla-Comojarvi-Italia
Helsinki–Milano–Lenno

1. päivä, 30.9. maanantai Lähtö Helsingistä suoralla lennolla (Finnair) klo 8.00 Milanoon, jonne saavumme klo 10.05. 

Lentokentältä ajamme omalla bussilla tunnin verran Comon kaupunkiin, jossa pysähdymme omakustanteiselle lounaalle. Täältä jatkamme vielä Comojärven länsirannalla sijaitsevaan pieneen Lennon kylään, jossa majoittuminen Albergo Lenno -hotelliin. Majoittumisen jälkeen on mukavasti aikaa rauhassa tutustua Lennon kylään tai tehdä kävelyretki rantatietä pitkin n. 3 km päässä sijaitsevaan Tremezzoon. 
Illalla kokoonnumme yhdessä päivälliselle hotellimme ravintolaan. (P)

Greenway-Comojarvi-Italia
Lenno (n. 10 km patikointia, 4 – 5h)

2. päivä, 1.10. tiistai Aamiaisen jälkeen lähdemme patikoimaan. Lennon kautta kulkee Greenway del Lago di Como -patikkareitti. Kuljemme osittain tuota reittiä ja välillä nousemme korkeammalle (n. 450 m) katsomaan maisemia. Matkan varrella pysähdymme katsomaan nähtävyyksiä kuten vuoren rinteellä sijaitsevaa Casa dei Presempia – jouluseimien taloa sekä Unescon maailmaperintölistalla olevaa historiallista Sacro Monte de Ossuccio -kirkkoa. Näemme myös ulkoapäin talon, jossa Mussolini ammuttiin toisen maailmansodan päättyessä. Talo sijaitsee Lennon pienessä naapurikylässä Mezzegrassa. 

Nautimme retkieväät patikan aikana ja paluumatkalla nautitaan omakustanteinen lounas. Patikan jälkeen on vapaa-aikaa. Halutessasi voit osallistua kävelyretkelle Villa Balbianelloon (omakustanteinen sisäänpääsymaksu). Tämä 1100-luvulla rakennettu upea huvila on tuttu useista elokuvista, kuten James Bond Casino Royale ja Tähtien sota Episodi II – Kloonien hyökkäys.  

Lennossa ja lähikylissä on mukavia ravintoloita, joissa voit nauttia omakustanteisen päivällisen. (A, RE) 

Bellanon-putouksilla-Comojarvi-Italia.
Lenno - Varenna – Bellano - Lenno (n. 12 km patikointia, 4 – 5 tuntia)

3. päivä, 2.10. keskiviikko Aamiaisen jälkeen matkaamme lautalla Lennosta tai 3 km päässä sijaitsevasta Tremezzon kylästä järven yli vastakkaiselle rannalle Varennan kylään. 

Patikkareitti kulkee osittain ns. Sentiero del Viandantea (Kulkurin polkua) pitkin. Varennan keskustasta patikoimme vuoren rinnettä ylös noin 45 minuuttia Vezion linnalle. Linnan alueella on ulkoilmakahvila/ravintola, josta on mahdollisuus ostaa esim. kylmää juotavaa. Täältä jatkamme maisemapolkua pitkin Bellanoon, jossa tutustumme Orrido di Bellanon mahtaviin vesiputouksiin ja upeaan rotkoon. Voit ihailla pauhuavaa luonnonnäytöstä rotkon läpi kulkevalla maisemareitillä ja aistia ihollasi vaahtoavien putousten pisarat. Bellanon rotkoalueeseen liittyy useita legendoja ja tarinoita. Rotkon suulla on rakennus nimeltä "Cà del Diavol" (Paholaisen talo), joka on ikimuistoisista ajoista lähtien ollut tarinoiden lähde.

Putouksella vierailun jälkeen voit nauttia hetken vapaa-ajasta ja piipahtaa vaikka paikallisessa kahvilassa. Bellanon satamasta palaamme lautalla takaisin Lennoon. (A, RE) 

Pieni kylä matkalla Ghisalloon Comojärvi Italia.
Lenno – Ghisallo - Lenno (sähköpyöräilyä n 35 km, ylä/alamäkeä, n. 5 tuntia)

4. päivä, 3.10. torstai Aamiaisen jälkeen lähdemme jälleen kävellen lautalle ja siirrymme joko Lennosta tai Tremezzosta vastarannalle Bellagioon, jossa saamme sähköpyörät allemme ja pyöräretki alkaa. 

Teemme noin viiden tunnin retken Ghisallolle, pyöräilijöiden suosimalle vuorelle. Matkan varrella näemme pieniä kyliä, laidunmaita ja upeita näköalapaikkoja. Huipulla meitä odottaa erikoinen elämys; Madonna del Ghisallon kappeli, joka on omistettu pyöräilijöille. Täällä vihitään paavin poikkeusluvalla myös italialaisten kilpapyöräilijöiden uudet pyörät. Tutustumme pyöräilymuseoon ja nautimme retkieväät huikeista maisemista nauttien. 

Laskeudumme takaisin panoraamamaisemissa aiemmin ylimystön ja edelleen ”julkkisten” suosimaan lomakohteeseen Bellagioon. Iltapäivällä voit viettää vapaa-aikaa Bellagion keskustassa tai lähteä vaihtoehtoisesti toiselle lyhyelle pyöräretkelle Bellagion toisessa laidassa sijaitsevaan Villa Melziin (3,5 km): Villa Melzi (sisäänpääsy omakustanteinen) on Napoleonin aikakaudella rakennettu uusklassinen huvila, joka on kuuluisa upeasta kasvitieteellisestä puutarhastaan. Puutarhassa on myös kappeli ja kasvihuone (Orangerie), jossa toimii nyt museo. 

Paluu pyörien kanssa lautalla järven toiselle puolelle, josta pyöräilemme hotellille. (A, RE) 

Nakyma-Sorsasson-viinitilalta-jarvelle-Comojarvi-Domasino-viinit
Lenno – Domaso - Lenno (sähköpyöräilyä n 35 km, ylä- ja alamäkeä, n. 5 tuntia)

5. päivä, 4.10. perjantai Tänään pyöräilemme hotellilta Comojärven kaunista länsirantaa myötäillen kohti järven pohjoisinta kulmaa. Pääasiassa reitti kulkee pyöräteillä, vanhoilla muulipoluilla ja järvenrantareiteillä, joissa ei ole juurikaan autoliikennettä. Matkan varrella on ylä- ja alamäkiä. 

Perillä Domasossa poljemme vielä vuoren rinnettä ylös noin 15 min. ja saavumme järven vanhimmalle viinitilalle. Sorsasso-viinitila tuottaa Domasino viinejä. Viiniköynnökset reunustavat vuoren rinteellä sijaitsevaa tilaa. Nautimme viinitilan kallionkielekkeellä sijaitsevalla ulkoterassilla lounaan paikallisia viinejä maistellen ja silmiä hiveleviä maisemia ihaillen. Tilan punaviiniä nautittiin mm. George Clooneyn häissä. 

Palaamme hotelliin bussilla. (A, L) 

Koskenlaskua-Sondrio-Italia
Lenno – Valtellina - Lenno (koskenlasku)

6. päivä, 5.10. lauantai Aamiaisen jälkeen nousemme bussiin ja suuntamme reilun tunnin ajomatkan päähän Valtellinan laaksoon, joka on tunnettu urheiluaktiviteeteistaan. Täällä meillä on ohjelmassa noin 1,5 tunnin mittainen koskenlasku kumiveneellä Adda-joen kuohuissa. Valittavanasi on kaksi eri vaikeusastetta (helppo sisältyy matkan hintaan, keskivaikean laskun lisämaksu 45 €/hlö). Ennen laskua käydään läpi peruskomennot ja tekniikat jokilautan käytöstä. Pelastusliivi ja kypärä saadaan paikan päältä, muuten oma vaatetus (pitkähihainen paita, pitkälahkeiset housut ja kengät, jotka myös kastuvat varmuudella). Max 10 henkilöä/kumivene.

Koskenlaskun jälkeen nautimme retkilounaan, jonka jälkeen on paluukuljetus hotellille. 

Huom! Jos koskenlasku ei viehätä tai pelottaa, niin voit jäädä hotellille ja tehdä vaikkapa omatoimisen pikku patikkaretken, jonne saat retkieväät hotellilta tai voit nauttia kevyen lounaan hotellilla (ilmoitus matkanjohtajalle etukäteen). 

Myöhemmin illalla kokoonnumme jäähyväispäivälliselle paikalliseen ravintolaan. (A, RL/RE, P) 

Näkymä Comojärveltä
Lenno – Como – Milano – Helsinki

7. päivä, 6.10. sunnuntai Siirrymme aamiaisen jälkeen kauniista järvimaisemista nauttien bussikuljetuksella Comon kaupunkiin, jossa pidämme tauon. Voit nauttia kaupungin kansainvälisestä ilmapiiristä, tehdä ostoksia ja syödä omakustanteisen lounaan. Halukkaat voivat lähteä matkanjohtajan kanssa omakustanteiselle funikulaariretkelle Brunateen ihailemaan upeita maisemia. Matka huipulle kestää noin 10 min. 

Comosta jatkamme matkaa Milanon Malpensan lentokentälle, josta suora lentomme (Finnair) lähtee klo 19.05. Saavumme Helsinkiin klo 23.05. (A) 

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Koskenlaskun-keskivaikealla-tasolla-harjoitellaan-myos-vedessa-Italia

Koskenlasku (keskivaikea)

Koskenlasku (keskivaikea)

6. matkapäivä, lauantai Hintaan sisältyvä helppo koskenlasku sopii kaikille. 

Halutessasi voit valita helpon version tilalle keskivaikean koskenlaskun. Tässä joutuu jo hieman ehkä "taistelemaan" eli koskikohdat ovat vaativampia, mutta eivät kuitenkaan vaadi aikaisempaa kokemusta koskenlaskusta. 

Ilmoita jo matkaa varatessasi tai viimeistään 2kk ennen lähtöä, mikäli haluat osallistua keskivaikeaan koskenlaskuun.

45 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Patikointia, pyöräilyä ja koskenlaskua Italiassa - Suomen Ladun lukijamatka
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainitussa tai vastaavassa hotellissa
 • ohjelmassa mainitut ateriat  
 • ohjelmassa mainitut retket ja kuljetukset
 • sähköpyörien käyttö 2 pv
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut  
 • juomarahat
 • suomenkielinen matkanjohtaja 
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Patikointia, pyöräilyä ja koskenlaskua Italiassa - Suomen Ladun lukijamatka

Lisämaksu 1h huoneesta 210 €.

Lentolippuja varten tarvitsemme matkustajien tarkat henkilötiedot, joiden tulee täsmätä passin/henkilökortin kanssa. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta tai henkilökortistasi matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Tarkista passisi/henkilökorttisi voimassaolo ja kunto ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Mikäli uusit matkustusasiakirjan ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion/kopion henkilökortista voit lähettää Omaloman kautta tai suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi.

Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Koskenlaskun lähtöpaikka, pituus ja kesto määräytyvät joen hydrometrisen korkeuden mukaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ryhmän minimikoko on 15. Jos ryhmän koko jää pienemmäksi Olympia varaa oikeuden perua matkan.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 400 €. Loppumaksu erääntyy 75 vrk ennen lähtöä (17.7.2024).

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. 
Mikäli matkustaja peruuttaa matkan

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/hlö
 • viimeistään 75 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 400 €/hlö (ennakkomaksu)
 • 74 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
 • 44 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95% matkan hinnasta  

 

Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
7 päivää alk./hlö 2 610 €
 • 30.9.2024 - 6.10.2024
  alk. 2 610€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Hyvä tietää Italian aktiivimatkasta

Lisätietoja matkalle valmistautumisesta ja matkavarusteista löydät alla olevasta tietopaketista.